Hae Anna.fi-sivustolta

Caldera beach

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Mari, 27.04.2005.

 1. Tupu Vierailija

  Hei Anneli!
  Mielestäni lasten liikkuminen potkulaudoilla siinä liikenteessä ja niillä kaduilla on liian vaarallista. Kadut ovat kapeat ja liikenne on tosi vilkasta. Jalkakäytäviä ei ole kaikkialla ja missä niitä on, ovat kapeita, korkeareunaisia ja epätasaisia.
  Vaikea sanoa, jaksavatko lapset kävellä. Matkan varrella hotellilta Plataniakseen jäi mieleeni yksi lasten leikkipaikka kadun varrella. Siitä en tiedä tarkemmin, oliko se jonkin hotellin vai yleisessä käytössä. Caldera Beachin lähellä on yksi taverna, mutta siinä emme käyneet ruokailemassa.

  Marjutille aurinkotuolien varauksesta. Ihmiset varailivat aurinkotuoleja pienemmällä uima-altaalla aamuisin omilla pyyhkeillään. Isolla uima-altaalla en huomannut tätä menettelyä. Siellä oli aurinkotuoleja kyllä riittävästi. Joskus menimme sinne vasta puolilta päivin niin vapaita tuoleja löytyi.
   
 2. Marjut Vierailija

  Hei Tupu! Kiva kuulla. Voi näin ollen nukkua aamuisin pitkään, syödä maittavan hotellin aamupalan ja sitten vasta kaikessa rauhassa tallustella altaalle. Kesä-Kreikassa on ihaninta lokoisat hieman utuiset aamupäivät. Toisaalta samettiset ihanan lämpimät illat sirkkojen säestyksellä ja maittavan kreikkalaisen ruoan tuoksut ovat asioita, joita odotamme taas.

  Oliko Sinun mielestäsi hotellialuetta lohkova tie kuinka vilkasliikenteinen? Olemme toivoneet parvekkeellista kaksiotamme meren puoleiselle alueelle vuorinäkymillä. Saa nähdä millaiselta paikalta sitten huoneisto tulee. Tilasimme matkamme jo 11/04 ja olen laittanut hotelliin myös viestiä toiveista etukäteen. Usein olemme huomanneet että uima-allas/merinäköala huoneistot eivät ole olleet rauhallisimmasta päästä hotellialueita. Miten teidän kohdalla häiritsikö liikenne tai hotellielämä millään lailla??
   
 3. Tupu Vierailija

  Hei Marjut!
  Olet ihastunut Kreikassa samoihin asioihin kuin minäkin,
  ihmisten ystävällisyys, ruuan ja kukkien tuoksu, lämpö ja musiikki... Ihanaa, sitä tunnetta ei voi sanoin kuvata!

  Hotellialueen läpi kulkeva tie ei ole varsinainen pääväylä, eikä näin ollen kovin vilkas. Liikennettä on, mutta ei mielestäni häiriöksi saakka. Paikallisen tavan mukaan ajetaan kovaa, joten varovainen kannattaa olla.

  Totta on, että meri- ja vuorinäköalalla varustetut parvekkeelliset huoneistot ehkä ovat ison uima-altaan puolella. Hyvällä paikalla, mutta musiikki saattaa kuulua uima-altaalta, sekä illalla ravintolasta. Meidän huoneiston sijainti oli rauhallisessa paikassa lähellä pientä uima-allasta. Sinne ei kuulunut liikenteen eikä hotellin ääniä.
  Toivottavasti saatte mukavan ja viihtyisän huoneiston. Sillä on kuitenkin aika iso merkitys loman kokonaisuuden kannalta.
   
 4. pera Vierailija

  On ehdottomasti liian vaarallista lasten liikkua tuolla rantatiellä potkulaudoilla. Tiellä ajetaan välistä kovaa, se on kapea eikä jalkakäytäviä ole joka paikassa ollenkaan ja nekin on jossain kohdin todella kapeita. Rantaa pitkin voi myös mennä Plataniakseen jos jaksaa kävellä.
  Muutoin tuo alue on lasten kannalta ihan kelpo lomanviettopaikka.
   
 5. Marjut Vierailija

  Hei Tupu! Kiitos taas tiedoista. Kohta aletaan laskea jo päiviä matkan alkuun. Jos Sinulle tulee mieleen jotain vinkkejä esim. ostosten, tutustumisen arvoisten paikkojen suhteen tms. niin kirjoittele. Olemme myös aikoneet vuokrata taas auton ja kierrellä hieman saarta. Elafonissi (Kreetan Malediivit) kiinnostaisi esim. kovasti käydä sekä lähempänä olevat Kalives ja Georgipoulos. 12-vuotiaamme haluaisi vesipuistoon (Limnopoulos) - onkohan hyvä paikka?
   
 6. Mimmu Vierailija

  Tupulle vielä pari pientä kysymystä: oliko huoneistossa hiustenkuivaaja ja silitysrauta?
   
 7. patsy Vierailija

  Minä voin vastata tuohon kysymykseen vesipuistosta, viime kesänä kävin ko. paikassa 7 ja 10-vuotiaiden lasten kanssa, siellä oli monen tasoisia mäkiä ja altaita, uskon ettei 12-vuotiaallekaan tule aika pitkäksi, muutamat nimittäin oli sellasia, ettei meidän lapset uskaltaneet mennä. Minä luulisin, että vesipuistolla on nettisivut olemassa, ei muuta kuin googlettamaan.
   
 8. Tupu Vierailija

  Hei Marjut!
  Elafonissi on varmasti tutustumisen arvoinen paikka ja myös vesipuisto Limnopoulos. Emme ole käyneet kummassakaan joten en voi kertoa kokemuksia. Auton vuokraaminen on mukava tapa nähdä saarta laajemmin ja tutustua ihan aitoon kreetalaisuuteen. Siinä näkee todella paljon laajemmin kaikkea, ja saa liikkua oman aikataulunsa mukaan. Liikenne on siellä erilaista kuin meillä Suomessa, ajetaan kovaa ym. ym.

  Ostosmahdollisuuksia on Plataniaksessa, mutta kannattaa piipahtaa myös Haniassa ostoksilla. Hinnat ovat hieman halvemmat ja valinnanvaraa on enemmän. Hanian Venetsialainen satama on näkemisen arvoinen paikka. Ruo-
  kailemaan Haniassa kannattaa mennä pikkukujilla oleviin paikallisiin ruokapaikkoihin.

  Mimmu kyseli hiustenkuivaajasta, ja se löytyykin huoneistoista. Silitysrautaa ei ollut.
   
 9. pohvi Vierailija

  Tulimme mekin eilen kyseisestä hotellista:). Ajattelin laittaa tällaisen kokemuksen pikkulapsiperheen näkökulmasta, jos jotakuta kiinnostaa.

  Mukanamme oli siis lapset 3v ja juuri 1v täyttänyt. Matka meni yllättävän hyvin, ja mukavaa oli! Hotelli palveli kyllä meidän tarpeitamme erinomaisesti! Toisinsanoen henkilö, joka haluaa matkaltaan helppoa ja leppoisaa lomaa, sen varamsti hotellista saa. Mihinkään pitemmälle ei välttämättä tarvitse lähteä, ellei halua. Toisaalta taas jos haluaa toimintaa (muutakin kuin lastenkerhoja tai vesijumppaa) niin joutuu näkemään vähän vaivaa ja lähtemään pidemälle. Hoitelli on kuitenkin melko syrjässä eikä siellä ihan lähellä ole paljon mitään. Plataniakseen matka kyllä on sen verran lyhyt että sen jaksaa kävellä ja Haniaankin pääsee kätevästi taksilla tai bussilla.

  Meillä kuopuksella oli rattaat ja hän kulki kätevästi niissä, mutta kuumassa ei esikoinen aina oikein jaksanut kävellä Plataniakseen, ja varsinkaan sieltä pois. Rattailla on paikoin todella huono kulkea ja matka hotellilta Plataniakseen on paikoin 3-vuotiaallekin melko vaarallinen. Jalkakäytävät ovat mitä on ja missä on, varsinkin erään sillan kohdalla meni bussit muutaman sentin päästä ja silloin vähän hirvitti....

  Allasalue oli 3-vuotiaamme mieleen! Hiekassa tuli myös leikittyä, siellä viihtyi pienempikin. Merenranta ei ole oikein näin pienille lapsille sopiva ja ainakin meidän lomalla oli niin kovat aallot, että esikoistakin oikein pelotti. Hän tyytyi vain uittamaan varpaitaan ja silloin tällöin aalto rannassakin horjutti häntä.

  Meidän huoneistomme oli lähellä toista, pienempää allasaluetta, mutta menimme isolle altaalle, sillä siellä oli parempi näin pienen lapsen uida. Kuopuskin pystyi istuskelemaan ja polskuttelemaan isommalla altaallla. Huoneisto oli meillä tilava, iso olohuone ja makuuhuone. Kaikki mahduimme nukkumaan makuuhuoneessa, kuopus matkasängyssä ja esikoinen meidän välissämme. Parvekkeeseen olimme tosi tyytyväisiä, siellä söimme aina aamupalat, välipalat jne, lapset mahtuivat leikkimään varjon puolella ja esikoinen tykkäsi istuskella ja piirrellä pöydän ääressä. Lomamme aikana parvekkeille tuotiin pyykinkuivaustelineet, mikä oli tosi hyvä juttu! Lasten pikkupyykkiä joutui pesemään matkan aikana ja pyyhkeet sai sinne hyvin kuivumaan. Sisällä ei oikein mikään kuivunut, ilma oli kosteaa. Vaikka hotellissa on ilmastointi, emme me oikein sitä käyttäneet. Se piti kamalan kovaa ääntä eikä toimi jos ovet tai ikkunat ovat auki. Ja yleensä meillä oli joku ""räppänä"" auki.

  Kuten yleensäkin etelänmaissa, ei pussilakanoita tunneta. Sänkysystreemi tuntui siltä osin meistä vähän hankalalta. Täkit oli päiväpeitontyylisiä ja tosi leveitä ja ne oli hankala virittää lakanan kanssa. Mutta me tarkenimme kyllä lopulta nukkua pelkillä lakanoilla. Meillä oli huoneessa hierova suihku, josta varsinkin mies tykkäsi.

  Hotellin kaupasta (tai lähikaupoista) saatiin ostettua normaalit elintarvikkeet ja iltaisin käytiin ravintolassa. Mies tykkäsi hotellin Buffetista, raavas mies sai vatsansa täyteen:). Hyvää oli myös se, että lapset saivat siellä syödä ilmaiseksi ja perusnirso esikoinenkin sai siellä syödäkseen riittävästi. Ainakin kurkkua, tomaattia ja ranskalaisia:).

  Meillä oli mukana myös pari ""mummoa"" jotka katsoivat lapsia sillä välin, että pääsimme miehen kanssa käymään Haniassa ja pari reissua Plataniaksessa. Mutta ilman mummojakin olisimme selvinneet hienosti reissusta. Meillä sattui hyvä tuuri parvekkeen suhteen, osassa huoneistoja se oli vähän huonossa paikassa. (lähinnä maaparveke, joka todellakin on Maassa, lähes maan alla...). Joissakin huonesitoissa nämä parvekkeet olivat ihan kulkuväylillä, portaiden vieressä jne, jolloin niissä ei ole mitään yksityisyyttä. Kaikki kulkevat parvekkeen vierestä ja näkevät suoraan sisälle.

  Kieliä osaamaton isoäitini oli tyytyväinen, että hotellissa on myös suomea puhuvaa henkilkökuntaa! Hotellissa on edelleen pientä rakennusta, nyt rakennettiin aitaa ja jotain katosta. Paikallista kulttuuria ei hotellialueelta kyllä löydä, mutta jos haluaa leppoisaa lomailua, niin sitä kyllä löytää. Lasten kanssa oli ainakin helppoa olla, vaikkakin mies joutui kantamaan rattaita portaissa joita loppujen lopuksi on alueella melko paljon. (Tosin nekin voi useimmissa tapauksessa kiertää)

  Tulipahan pitkä kirjoitus, toivottavasdti joku sai jotain irti. Jos tulee kysyttävää, vastaan mielelläni:)!
   
 10. Mimmu Vierailija

  Pohville suuri kiitos, kuten myös Tupullekin! Kyllä tässä jo alkaa lomaa odottamaan innolla!
   
 11. Katriina Vierailija

  Kyselisin, että oliko Caldera beach altailla ponnahduslautaa. Tärkeä lapsille. Tai onko siellä internettiä.
  Jos joku on lähdössä autolla ajelemaan, niin kannattaa käydä myös Kournasjärvellä, joka sijaitsee n.40km Plataniaksesta Hersonissokseen päin. Upea järvi, jossa voi vuokrata polkuveneen ja käydä katsomassa kilpikonnia ja uida. Järvi on noin 40m syvä vuorten ympäröimä.
   
 12. pohveroinen Vierailija

  Ponnahduslautaa ei mielestäni ole, enkä internettiäkään huomannut. Ainakaan siitä ei kukaan maininnut mitään, mutta vannomaan en mene.
   
 13. marustin Vierailija

  Kivalta kuulostaa! Jäin vielä miettimään paria asiaa.

  Kuinka hygieenisyystaso toimii Kreetalla? Ensimmäinen ulkomaanmatka ja hiukka mietityttää kuinka huolettomasti siellä voi esim. syödä ulkona? Uskaltaako salaatteja pistää suuhunsa? Miten lapset? Liekö vatsatauti iskee helposti?

  Meillä oli toivomuksena ""merinäköala"" mutta ilmeisesti se on näkymä isolle uima-altaalle. Kuinka levotonta siellä on iltaisin? Onko jotain allasdiskoa tms. että musiikkia soisi pitkälle yöhön?
   
 14. marustille Vierailija

  No juu näkee että oot eka kertaa menossa valmismatkalle ... allasdisko jossa musaa pitkälle yöhön..Kuinka luulet että sellaiseen hotelliin kukaan menisi asumaan?Diskot on kuule rikseen.
   
 15. marustin Vierailija

  Hyvä kuulla, että asiantuntijanlausunto ihan tuli ;-)

  Viittaan kysymykselläni Marjutin viestiin: ""Usein olemme huomanneet että uima-allas/merinäköala huoneistot eivät ole olleet rauhallisimmasta päästä hotellialueita. Miten teidän kohdalla häiritsikö liikenne tai hotellielämä millään lailla?? ""

  Joten kiinnosti mikä sitä rauhattomuutta aiheuttaa.
   
 16. Mimmu Vierailija

  Lähtö lähenee... tuli vain mieleeni, että oliko paikan päällä mahdollisuus ostaa aamiaisbuffet? Vai pitikö se olla etukäteen Finnmatkojen kautta ostettu? Tietääkö kukaan?
   
 17. Mari Vierailija

  Huomenna reissuun. Tulen sitten kertomaan omat kokemukseni ensi viikolla.
   
 18. matkakuumeinen Vierailija

  Mekin käväistiin lasten kanssa katsastamassa kyseinen paikka ja mukava reissu oli :)

  Meillä oli matkalla puolihoito, mutta aamiaisbuffen tai päivällispaketin pystyi ostamaan myös paikanpäältä. Olisikohan viisi aamiaista maksanut 25 euroa... Päivällinen oli myös buffettyylinen ja alkoi mielestämme yllättävän myöhään lapsiperheitä ajatellen eli 19.00-22.00. Viimeinen illallinen jäikin meiltä käyttämättä, koska aamulla kuljetus kentälle oli jo 6.40 ja lapset oli kiva saada ajoissa nukkumaan :( Hotellin buffetissa uskalsimme kyllä syödä kaikkea, eikä minkäänlaisia vaivoja tullut. Aloitimme koko porukka maitohappobakteerien syönnin pari päivää ennen reissuun lähtöä.

  Internetkin hotellista löytyi respan yläkerrasta. Emme tarkemmin siihen tutustuneet, mutta maksullinen se todennäköisesti oli.

  Altaalla soi kyllä musiikki lähes koko päivän ja ainakin vielä tuossa seitsemän kahdeksan aikaan illalla, kun kävimme syömässä illallista. Ei mielestäni mitenkään häiritsevän kovalla, mutta meillä huoneisto ei ollut aivan altaan läheisyydessä.

  Mukavaa ja rentouttavaa matkaa kaikille Caldera Beachiin suuntaaville :)
   
 19. matkakuumeinen Vierailija

  Onko kenelläkään mitään uusia juttuja ko. hotellista???
   
 20. huhuu Mari Vierailija

  Joko mari palannut takaisin kotimaan kamaralle??? Kuulumisia odotellaan, kun oma lähtö on jo lauantaina. Viime hetken vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita.
   
 21. Mari Vierailija

  Joo, palattu on reissusta tänään. Hotelli mielestämme pääpiirteittäin erinomainen. Meillä oli puolihoito, aamupala oli runsas, mutta samanlainen joka aamu. Illallisella oli päivittäin eri teema esim. Italia, Aasia, Kreikka jne. Ruoka oli hyvää, mutta tuntui ettei sitä olisi jaksanut kyllä viikkoa kauempaa syödä. Meillä oli kaksikerroksinen kolmio parvekkeella lähellä rantaa ja suurempaa allasta. Viereisen hotellin yöelämä oli todella kovaäänistä, lasten oli vaikea nukahtaa iltaisin ja aikuisetkin kärsivät siitä pitkälle yli puolenyön. Tosin meteli ei kuulu kuin muutamiin taloihin, jotka ovat lähellä ravintolaa. Allasalue oli ihana ja kaikenikäisille lapsille löytyi sopiva uimapaikka. Aurinkotuoleja altaalla oli paljon, mutta kaikki oli pyyhkein varattu jo kahdeksan jälkeen, joten niin sitten toimimme mekin. Altaalla tuuli mukavasti, eikä olo ollut tukala kuumimpanakaan aikana päivästä. Allaravintolasta sai lounasruokaa, joskin mielestäni aika kallista. Meidän lomamme aikana merellä tuuli kovaa, joten uiminen meressä ei oikein onnistunut. Kokonaisuutena hotelli oli kuitenkin positiivinen kokemus ja voisin hyvin lähteä sinne vielä uudestaankin. Kysy ihmeessä jos jotain tulee vielä mieleen.. Mukavaa lomaa teille!
   
 22. Mimmu Vierailija

  Kiitos Mari sinulle. Kyllä voimme huomenna hyvillä mielin lähteä lomalle! Meillä on kaksio parvekkeella ja merinäköalalla, joten saas nähdä häiritseekö tuo meteli sitten meitäkin? Minkälainen oli keittiön varustus, entä oliko muuten ammetta vaiko suihku (lapsilla kiinnostaa)? Joko iltaisin oli lämmintä vai kannattaako varata lämpimämpää vaatetta illoiksi? Kävittekö muuten vesipuistossa?
   
 23. jaana Vierailija

  Calteeran piitsi on tois mahtava läävä. Palevlu pelaa, kaljaa riittää, mitäpä sitä muuta. Kaupasta saa hk:n bleuta.
   
 24. Mari Vierailija

  Meilläkin oli merinäköala, talot on kahdessa rivissä ja jos sattuu saamaan ""väärästä"" rivistä huoneen, niin meteli kyllä häiritsee. Keittiövarustus oli riittävä, meillä puolihoito, joten emme juuri itse kokanneet. Ammetta ei ollut, mutta suihkukoppi, johon sai höyrysaunan ja hierovan suihkun. Iltaisinkaan ei tarvinnut pitkiä lahkeita eikä hihoja, topissa pärjäsi hyvin. Hellevaatteilla pärjää hienosti. Yöllä riitti peitoksi lakanat. vesipuistossa emme ehtineet käydä tälläkertaa. Tulethan sitten kertomaan oman mielipiteesi hotellista. Mukavaa ja lämmintä lomaa.
   
 25. Marjut Vierailija

  Onko altaiden vesi merivettä??
  Matkaan enää vajaa kaksi viikkoa!!!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti