Hae Anna.fi-sivustolta

Cape Cod

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä ili, 19.09.2009.

 1. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iso osa Eurooppaa ja muuta maailmaa on tullut hinkattua läpi, mutta Boston ja Cape Cod on jäänyt väliin. Kaipaisin vinkkeja erityisesti Cape Codista jos kuka on siellä ajellut.

  Provincetown, Chatham, Brewster yms. Mikä olisi hyvä paikka tukikohdaksi vaikka viikoksi ja mistä Te jotka olette siellä käyneet olette pitäneet.

  Toisena vaihtoehtona Hilton Head Island ja Myrtle Beach. Okei okei aivan eri puolella itärannikkoa, mutta jos joillain on kokemuksia erityisesti Hilton Headista ja ympäristöstä, niin arvostaisin vinkkejä. Myrtle Beach taitaa olla "turistirysä" pahimmasta päästä, mutta onko se oikeasti niin paha kun voisi kuvitella. Ajatuksena viikko HH:ssä ja viikko MB:ssä.
   
 2. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko todella niin, ettei kukaan ole autoillut täällä? No nyt me mennään, ja lupaan kertoa kokemuksista sit reissun jälkeen. Viikko olisi tarkoitus autoilla ja asua cape codissa provincetownissa ja yarmouthtissa. Yhtä lailla menemme etelään lento spirit airilla myrtle beachiin ja sieltä autolla rannikkoa pitkin hilton
  Headiin. Vinkkejä must ja must not paikoista otetaan edelleen vastaan. Kiitos.
   
 3. sauna Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  462
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siitä kun olin muutaman päivän Hilton Headissa on yli kymmenen vuotta, mutta silloin se oli ihan kiva paikka. Niin vanhalla kokemuksella on vaikea neuvoa. Ajoimme autoilla (8 henkeä) siitä Miamiin päivässä. Emme nimenomaan lentäneet kun sitä sai tehdä muutekin niin paljon. Amerikka on tehty autoilulle.

  Bostonissa on käyty muutaman kerran, mutta Cape Codiin ei ole vielä ehdity. 45 osavaltiota on käyty, mutta ei silti joka paikassa.
   
 4. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime kesänä tuli siis autoiltua Cape Codissa ja Bostonissa + South Carolinassa Myrtle Beach & Hilton Head alueilla kuukauden verran. Ja kun lupasin palautetta niin tässä tulee

  Boston - Cape Cod Sagamore bridge( joka siis yhdistää Cape Codin niemimaan mantereeseen) perinteinen jenkki highway eikä tarjoa suurempiä elämyyksiä. Mitä nyt sitten se, että moottoritiet kulkevat kirjaimellisesti Bostonin keskustan alla tunneleissa. Varsin kätevää.

  Cape Cod itsessään on sen sijaan toista maata. Kerrassaan upea paikka. Sagamore sillalta Provincetowniin kertyy ajomatkaa yli tunti, joten mistään pienestä niemestä ei ole kyse. Leveys paikoin parikymmentä kilsaa. Niemen halkaisee aina Orleansiin asti perus moottoritie/ highway. Se on nopeaan sukkulointiin kätevä, mutta nautiskelija valitsee pohjoisempana kulkevan maisemareitin eli tien 6a. Se alkaa heti Sagamoren sillan kupeesta ja jatkuu siis Orleansiin asti. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että teollistunut ja kaupallinen keskittymä on highway eteläpuolella , kun taas mitä rehevimmät puutarhat ja perinteiset ylväät kartonot ja hienostuneet talot sekä valloittavat maisemat sijaitsevat 6A tien varrella.

  Näissä maisemissa sielu lepää. Mainitsemisen ja käymisen arvoisia paikkoja mm.Heritage museum & gardens Sandwichissä, joka on muuten itsessään aivan uskomattoman viehättävä pikku kylä. Ja itse asiassa juuri samanalaisia levollisia kauniita kyläpahasia on Cape Cod pullollaan. Yarmout Portissa voi ajella rantaan asti, jossa piiitkä rantalaituri johdattaa kävelijän yli marskimaan pitkälle meren päälle. Samanlainen boardwalk löytyy myös Sandwichin lähistöltä. Meri, sen eläimistö ja linnut ovat läsnä kaikkialla. Lintubongareiden unelmapaikka.

  Highwayn eteläpuolella siis runsaammin kaupallisuutta ja teollisuutta, ostoskeskuksia jne. Siellä rannikkoa pitkin sukkuloiva tie johtaa Chathamiin, jota ei mistään hinnasta kannata missata. Kyseessä Cape Codin yksi viehättävimmistä kylistä, jonka pääraittin varrelta löytyy perinteisiä kivijalkakauppoja joka makuun yllin kyllin. Suositeltava kylä vaikka lomakohteeksi.

  Orleansista pohjoiseen yhä syvemmälle kohden niemen kärkeä johtaa enää yksi maantie. Maantieltä erkanevat pikkutiet johtavat lähes poikkeuksetta meren äärelle. Paikan nimi on National Seashore. Mahtavia hiekkadyynejä ja hiekkarantaa kymmeniä kilometrejä. Ja keskikesällä kansaa pilvin pimein. Kesäkuussa kuitenkin rauhallista joskin mahdollisesti koleaa. Wellfleetista pohjoiseen maisemat käyvät omintakeisiksi. Hiekkadyynit reunustavat aika ajoin ajoreittiä ja Truron lomakyläviidakko ( pikkumökkejä rannalla tien varrella kilometrin kahden matkalla) on melko persoonallinen näky. Lopulta tie päättyy Provincetowniin.

  Provincetownin sanotaan olevan jenkkilän suvaitsevin ja vapaamielisin kaupunki. Sateenkaarikansa kansoittaa kadut keskikesällä sulassa sovussa muiden lomalaisten kanssa. Kaupunki on käsinkosketeltavan suloinen, se ikään kuin mahtuu kämmenelle. Jopa useat kymmenet taidegalleriat, käsityöpuodit, kivijalkakaupat ja baarit muodostavat kilometrin/ kahden mittaisen keskipisteen tälle viehättävälle paikalle. Ravintoloita löytyy jokaiseen makuun samoin kuin joka kukkarolle. Legenda on Lobsters Pot , mutta parhaan illallisen nautimme Mews`ssä. Baareja, viinibaareja ja yökerhoja, komediaesityksiä, liveshowta. You name it! kaikkea löytyy hyvällä maulla ja ilman sitä toteutettuna, mutta mikä parasta ympäristö on säilynyt ja säilytetty aitona. On kuin astuisit ajassa taaksepäin toiselle vuosikymmenelle, mutta kaikilla moderneilla mukavuuksilla varustettuna. Lisää tätä! Provincetown on kokemus. Myös luonnon ystäville, kilometrejä pitkän rannat, murtovesialueen mailin pituinen aallonmurtaja ja luonnollisesti se fakta, etttä Provincetown on valasretkien lähtösatama. Todella; läheinen Stellwagenin matalikko houkutelee näille rannoille hurjan valaspopulaation ja valasretket ovat todella suosittuja. Itse näimme retkellä useita valaita mm. maailman toiseksi suurimman valaan eli sillivalaan.

  Cape Cod siis mitä mainioin autoilulomakohde. Todella mukavan paketin rakentaa esim. siten, että yöpyy muutataman yön aina eri paikoissa yhden tukikohdan sijaan + lisää loman loppuun tai alkuun muutaman päivän Bostonissa, joka on muuten myös erittäin viehättävä amerikkalaiseksi suurkaupungiksi. Keskusta kompakti ja jalkaisin pääsee mukavasti useaan paikkaan.

  Yksi erikoisuus vielä. Cape Codissa on melko vähän hotelleja, ja nekään eivät ole järin suuria. Suosituin majoittumisvaihtoehto on asettua pieneen majatoon, joita on joka kylässä väärällään. Kaikille budjeteille toki sopivia. Upeimmat majataloista ovat hienompia kuin parhaat hotellit. Ja se henkilökohtainen palvelu. Kerrassaan ylitsevuotavan hyvää. Aivan uskomattomia aamiaisia jne. Huoneet kuin historiankirjoista,mutta kaikilla mukavuuksilla. Voin suositella seuraavia majoituiksia Cape Codista. Provincetown: emännät Lisa ja Doreen majatalo The Inn at Cook Street, Yarmoutport: isännät Kris ja John majatalon nimi Liberty Hill Inn( tämä paikka aivan pöyristyttävän upea ja vieressä kolme huumaavaa ravintolaa, italialainen, sushipaikka ja perinteinen taverna. = Kävelemällä illalliselle). Sandwich: Annabelle bed & breakfast.

  Cape Cod = onnistunut loma, mahtavat maisemareitit, kuvankauniit kylänraitit ja maisematiet. Idyllisintä jenkkilää. Valasbongausta, luontoelämyksiä, loputtomia beachejä ja leppoisaa lomagolfia erinomaisilla kentillä (kenttiä parikymmentä, pelasin neljä ja kaikki olivat huippukunnossa, greenfee noin 50 taalaa). Älä jätä väliin tätä paikkaa. Eipä ole ihme, että niemimaa on alueensa ja itärannikon suosituimpia lomakohteita ja jenkkipresidenttien kesälomanviettopaikkoja ( Marthas Wineyard on viereinen saari).
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti