Hae Anna.fi-sivustolta

Cavalier kingcharlesinspanieli

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä Aniina, 12.09.2005.

 1. ennemminkin Vierailija


  Perustelut löytyy kun lukee sen artikkelin. Otetaan nyt kuitenkin yksi esimerkki. Väitit näin:

  "Koiranetin tulokset eivät kelvanneet, koska siellä ei ole kaikkien koirien tulokset."


  Noinhan artikkelissa ei sanottu. Siellä todettiin Koiranetin tulosten olevan valikoidusta aineistosta. Miten se on valikoitunut, selviää lukemalla artikkelin.
   
 2. cavalier Vierailija

  Minulla on cavalier. Se on ainakin nyt tällä hetkellä kiltti se on vuoden ikäinen. iloinen ja leikkisä. Ainakun tulen kotiin se heiluttaa häntäänsä ja on niin iloinen että se näyttää kuolevansa onnesta. se on hyvin tottelevainen. Se oppi sisä siistiksi noin muutaman kuukauden iässä. Kannattaa ostaa cavalier olen täysin vakuuttunut ettet sinä tule pettymään valintaasi. CAVALIERIT OVAT PARHAITA :D
   
 3. laila Vierailija

  "Siellä todettiin Koiranetin tulosten olevan valikoidusta aineistosta. Miten se on valikoitunut, selviää lukemalla artikkelin. "

  Tiedän vallan hyvin miten koiranetin aineisto on valikoitunut. Sieltä löytyy paitsi kaikki jalostukseen käytettyjen koirien sydänkuuntelutulokset vuodesta 1997 lähtien, myös yhä enenemässä määrin "pelkkien kotikoirien" tutkimustulokset. Millä tavalla tämä aineisto on huonompi, kuin Mäen käyttämä aineisto, joka perustui yhdessä koiranäyttelyssä tutkimuksiin osallistuneista koirista? Eikä tämä tutkimus suinkaan ollut tuorein niistä.
   
 4. vai niin Vierailija


  Tuohonkin kysymykseen löydät vastauksen kyseisestä artikkelista. Vihjeenä voin kertoa, että asia liittyy kuvattujen koirien ikään. Tyhmäkö olet kun kyselet itsestäänselvyyksiä?

  Mistähän uudemmasta tutkimukseksta jauhat? Linkki sellaiseen kiitos.
   
 5. Kyseliä Vierailija

  Sopiiko cavalier perheeseen jossa nuorin lapsi 2 vuotias?
  Kannattaako ottaa narttu vai uros koira?
  Millaisia kokemuksia teillä on cavaliereistä ja lapsista
   
 6. zeepra Vierailija

  Älä ota cavalieria, sairas rotu. Omat kuolivat 6 ja 7 vuotiaana ja sitä ennen sairastelivat paljon.
   

 7. Et näköjään tiedä rodusta MITÄÄN! Minulla on kaksi cavalieria, jotka molemmat ovat terveitä, hyvä kuntoisia koiria. (Kun ikä riittää tarkastan koiriltani Alla olevat)
  Cavalier todellakin sopii lapsi perheeseen! Niillä on luonne paikallaan, ja voin sanoa että ovat maailman kiltimpiä koiria. Jos hankit Cavalierin katso että sen vanhemmat ovat terveet ja tarkastetut syringonmyelian ja EF,CC ja DE geenien kohdalta sekä myös noudattavat PEVISAn sääntöjä.
  Cavalier ei todellakaan ole sairaimpia rotuja on paljon sitäkin sairaampia rotuja, ja ei koko rotua voi leimata sairaaksi, jos jotkut niitä käyttävät. Onhan Esim. KingCharlesinSpanielillakin pahempi kallon mouto, kuin Cavalierilla! Cavalier on ennemminkin tutkituimpia koirarotuja, ja ne voidaan leimata muka sen peruusteella sairaiksi, koska niitä on tutkittu niin paljon. Jos jotain toistakin rotua tutkittaisiin niin paljon, varmasti huomattaaisiin että on muitakin saiaanloisia rotuja ( lyhyt kuonoiset,yms..)
  JOs pennun ostajat olisivat tietoisia, ja ostaisivat ainoastaan terveistä tutkituista vanhemmista pentuja silloin saataisiin monista roduista terveempiä. Median pitäisi kertoa positiivisiä asiota , ja että ostajien pitäisi vaatia terveitä yksilöitä, silloin niitä kenties tulisi. Ja kennelliiton pitäsi kiristää rekisteröinti ehtoja, ja ihmisten pitäisi sataa VAIN REKISTERÖITYJÄ KOIRIA, niin kenties saataisiin koira kannasta terveempi :)
   
 8. Terveet vanhemmat Vierailija

  Juuri näin! Kun valitsee terveeksi tutkittujen vanhempien pennun, saa terveen koiran!

  Vasta julkaistun tutkimuksen mukaan cavalierien eliniän keskiarvo on yli kymmenen vuotta, mikä on yli rotukoirien yleisen eliniän keskiarvon :)
   
 9. vai niin Vierailija

  Olisi hieman vakuuttavampaa jos olisit laittanut linkin kyseiseen tutkimukseen.
   
 10. yrjänä. Vierailija

 11. *#* Vierailija

  "Kun valitsee terveeksi tutkittujen vanhempien pennun, saa terveen koiran."
  - Voi huoh miten naiivi yleistys!!

  Tiesitkö että lähes jokaisella mri-kuvatulla cavalierilla huolimatta siitä onko sillä syringo vai ei, on chiarin malformaatio eli pikkuaivot eivät mahdu kunnolla koiran päähän, vaan työntyvät selkäytimeen? Tämä johtuu siitä kun pää on liian pieneksi ja pyöreäksi jalostettu, kaukana normaalimuotoisesta ideaalista koiran päästä (vrt suden pään muoto). Sanotaankin että sillä on kilon aivot puolen kilon päässä - tuo jo yksinään ilman syringoa voi aiheuttaa lääkityksen vaativat oireet kun kaikki ei mahdu päähän puristumatta eikä oikeille paikoilleen! Valitettavasti kaikki eivät osaa lukea koiraansa eivätkä osaa tunnistaa sen kipua. Mieti vertaus miltä tuntuisi kävellä koko elämänsä pari numeroa liian pienissä kengissä.

  Eikä ole mikään puolustus ottaa sairasrotuista koiraa sillä perusteella että on niitä sairaampiakin rotuja. On niitä myös terveempiäkin. Cavalierilla on kymmenkunta perinnöllistä sairautta ja jo yksikin niistä yksinään heikentää koiran elämänlaatua. Ihanahan se on ja herttainen, kertakaikkisen rakastettava mutta kovin sairas rotu. Tässä kohtaa olisi ehkä paikallaan puhua roturisteytyksestä.
   
 12. cava Vierailija


  Mulla on cavalier, joka on nyt 1,6v. Meidän cava on ollut terve, sisäsiistiksi oppi nopeasti alle vuoden ikäisenä. Se on kiltti, osaa olla sohvaperuna mutta osaa juostakin lenkeillä tosi lujaa, tulee toimeen lasten kanssa. Mie en toista rotua ottaisikaan, vaikka moni sanoo että se on sisäsiittoista, sairastava koira jolla on hengitys vaikeuksia. Lenkeillä on tullut vastaan vanhojakin cavaliereja jotka ovat touhusia ja toinen lenkkeilijä on kertonut hänän cavan eläneen 13v, sen lisäksi tutullani on myös cava ja se on terve 6v. Suosittelen.
   
 13. penni Vierailija

  Tutkimusten mukaan cavalierin pään tilavuus on suhteessa yhtä iso, kuin verrokkiroduilla, joten ei voida saoa, että cavalierin pää on liian pieni. Chiarin syynä on jotain muuta, jota ei vielä olla selvitetty. Itse asiassa chiari taitaa koirissa olla yleisempää, kuin tiedostammekaan. Hiljattain on magneettikuvattu 13 cockeria ja näistä 12 oli chiari. Vaikka koiralla olisikin chiari, ei se tarkoita, että se kärsii kamalista tuskista, kuten ei myöskään esimerkiksi koira, jolla on C lonkat, jotka ovat siis paperilla sairaat. Toki näihin muutoksiin pitää suhtautua vakavasti ja pyrkiä jalostuksen avulla niistä eroon. Roturisteytys on yksi vaihtoehto, mutta ei se helppoa ole, kun pitäisi löytää mahdollisimman terve koira/rotu johon risteyttää. Cockerisuunnitelma nyt ainakaan ei onnistunut....
   
 14. Ihhu Vierailija

  Sopiiko cavalier kerrostaloon?
   
 15. Andre Cavalier Vierailija

  Cavalier on yksi maailman hienoimmista koiraroduista ja siksi on tuo pieni geenivaihtelu niin surku juttu. Kaikki nykyiset cavalierithan polveutuvat vain 6 koirasta. Cavalier sopii kerrostaloon yhtä hyvin kuin maalle. Uroksilla ei ole tapana merkkailla sisälle ja meidän poju oppi ainakin todella nopeasti sisäsiistiksi. Säännöllisissä tarkastuksissa kannattaaa el.lääkärillä kyllä käydä. Meidän vanha herra täyttää pian 10 vuotta eikä siinä ole ikinä ollut mitään vikaa, ei korvatulehduksia edes. (Korvien hoitoa ei silti tule laiminlyödä.) Olin 9 vuotias kun tämä poika meille saapui ja hän on ollut paras ystäväni pian 10 vuotta. Todella helppo kouluttaa, koska olen itse tuon ikäisenä opettanut koiralle vaikka mitä, ja nyt kuulon ollessa huono olen opettanut kaikki uudelleen käsimerkeistä. Koira rakastaa nukkumista, mutta on myös hirveä energiapommi :) Varsinkin nuorempana tein sen kanssa 4tunnin lenkkejä joilla juostiin, hypittiin, uitiin, kiipeiltiin yms. Vähän vettä mukaan niin kyllä tämä pikkupakkaus jaksaa :D rotu vie myös koko sydämmen isoilla lempeillä silmillään, nauravalla ilmeellään ja alati heiluvalla hännällä. Seuraa omistajaa joka paikkaan, ja kiintyy todella vahvasti. Suosittelen suuresti tätä rotua!
   
 16. ninass Vierailija

  Suosittelen cavalieria ehdottomasti! hienompaa koiraa saa oikeasti etsiä. Cavalier on rakastava, hellä ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Meillä 10v uros ja 4kk urospentu. Ihmiset ihmettelee kuinka voi pikkupentu olla niin reipas ja sosiaalinen. Tulee juttuun jokaisen koiran sekä ihmisien kanssa. Lenkillä jokaiselle vastaantulijalle heiluttaa häntää ja olisi mukava tutustua. Todella paljon saanut koiran ansioista "lenkkikavereita", lähes jokainen vastaantulija pysähtyy rapsuttamaan tätä pentusöpöläistä. Cavalier on helppo kouluttaa ja koulutettuna se tottelee omistajaa. Toisinkuin MONET muut kääpiökoirat, cavalier ei ole mikään ärsyttävä uhooja/räksyttäjä!!
  Cava nauttii sohvalla vieressä makaamisesta, mutta on myös aina valmis lähtemään ulkoilemaan. Meidän pentu ei ole ollut "mummola" yökyläilystäkään moksiskaan, ja sopeutuu kaikkiin tilanteisiin erinomaisesti, on siis TODELLA reipas koira. ja nämä sairaushömpötykset...itse en tiedäkkään muuta kun terveitä ja reippaita cavoja. tottakai sairaita on, niinkuin joka rodussa?? tätä asiaa on paisuteltu AIVAN liikaa ja on harmi jos joku jättää tuommoisten p*skapuheitten takia hankkimatta tämän ihanan rodun :( täytyy löytää vain hyvä ja luotettava kasvattaja, eikä ottaa koiraa ensimmäiseltä vastaantulijalta. järki käteen!
   
 17. Myy Vierailija

  Nimenomaan, mistä sen voi tietää. Oma hetki sitten lopetettu cavalier oli otettu Kennelliiton suosittelemalta mukamas hyvältä kasvattajalta. Läpeensä sairas. Ei uskalla edes harkita uutta, vaikka onkin maailman ihanin rotu.

   
 18. järkyttynyt Vierailija

  Tuttava perheelläni on ilmeisesti kasvatuksessa laiminlyöty cavalier, jota voisi lyhkäisyydessään luonnehtia "itse pikku-piruksi". On oikukas eikä tottele ja pyydettäessä- ja tai "käskettäesä" ei korvaansa lotkauta ja saattaa jopa murista vihamielisesti. Valtaa pedin tyynypäädyn tilanteen salliessa ja kun ihminen yrittää työntää- ja tai komentaa pedin jalkopäähän saattaa pahimmassa tapaukessa näykkäistä tai jopa puraista kipeästi. Ulos pyydettäessä ei josksus anna hihnaa kiinnittää pantaansa ja silloin jos yrittää laittaa puree käteen varmasti. Pyrkii valtaamaan sängyt, sohvat ja jopa puolet olohuoneesta ja muristen vihaisesti estää ihmistä liian lähelle tulemasta.
  Ihmetyttääkin tällä palstalla jatkuva vuolaasti cavalierinspanielin kehuminen ja herttaisen lutuisaksi luonnehtiminen. Ko. rotu nimittäin osaa myös olla erittäin hankala ja stressaava pidettävä.
   
 19. Ihmisen vika Vierailija

  Ei se koiruli mikään piru ole, sillä on vain käynyt niin huono säkä, että sai huonot isännät. Koiran käytöshäiriöt kertovat omistajien laiminlyönneistä, sillä koira tulee kasvattaa tavoille oikein. Se vaatii johdonmukaisuutta, lempeyttä ja pitkää pinnaa. Koiran opettaminen ja koulutus ei ole laiskan ihmisen hommaa.

  Koiran vihaisuus kielii omistajan luonneviasta. Sitä on kohdeltu huonosti, ts. "opetettu" rankaisemalla, komentelemalla, olemalla epäjohdonmukainen ja ilkeä. Ei koira ymmärrä sellaista käytöstä eikä opi mitenkään sitä, mitä siltä odotetaan. Koira on laumaeläin, jolla on selkeä johtaja jota se haluaa miellyttää. Kun se johtaja puuttuu, koira puolustautuu juuri noin kuin kuvaat. Se on epävarma ja säikky, siksi se käyttäytyy niin kuin käyttäytyy.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti