Hae Anna.fi-sivustolta

Cinque Terre!

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Sirja, 06.09.2005.

 1. Sirja Vierailija

  Tervehdys!
  Nyt tarvisin Italian käyneiltä apua.
  Olemme hiukan suunnitelleet häämatkaa huhti-toukokuun vaihteeseen 2006, Cinque Terreen menisimme patikoimaan. Kannattaako ottaa esim ryanairilta lento genovaan ja mennä sieltä vai mitä kaikkia mahdollisuuksia on? Millaiset kelit silloin? turisteja paljon? hintataso majoituksissa ym?

  Jos olisimme viikon ja paluu lennon ottaisimme Pisan kautta ehtisiköhän siellä viipyä vuorokauden? majoitus siellä?

  Niin ja minkä hintaista on junalla matkustaminen Genova-Cinque Terre ja Siitä Pisaan?

  Paljon kysymyksiä.. Olen kyllä lukenut matkailu kirjoja, mutta käytännön kokemuksia kaipaisin.
  Kiitos paljon jos joku viitsisi vastata!
   
 2. juna Vierailija

  Juna-aikataulut ja hinnat www.trenitalia.it
  Säät Italiassa keväisin epävakaat. Voi olla kaunista, mutta
  voipi sadella myös paljon. Huhti-toukokuussa on lomakohteissa vielä hiljaista, paitsi Pääsiäisenä. Olen
  ollut Cinque Terressä Monterosson kylässä. Kylät pieniä
  ja rauhallisia. Ihania kalaravintoloita. Taisin olla siellä toukokuussa jokunen vuosi sitten. Rannalle ei voinut mennä
  kun oli niin tuulista ja koleaa, mutta ilmoistahan ei koskaan tiedä...
   
 3. Ville Vierailija

  Kävin viime kesänä Cinque Terressä. Genovasta on hyvä junayhteys, eikä minusta kovin paljon maksanut. Junaradan varrella on muuten muitakin viehättäviä pikkukaupunkeja/kyliä. Porto Fino on käymisen arvoinen, joskin kesällä siellä on aika paljon turisteja.

  Kävelin kolme lähinnä La Speziaa olevaa kylää yhden päivän aikana, ja maisemat ovat mahtavia. Uintimahdollisuudet rajoittuvat pieniin poukamiin, koska rannat ovat kallioisia. Periaatteessa kaikki viisi kylää ehtii käydä saman päivän aikana, vaikka useita tunteja siihen menee (paikallisjunalla voi muutamalla eurolla myös liikkua kylien välissä, jos haluaa nopeasti siirtyä kylästä toiseen). Yöpymispaikkojen ilmoituksia oli kylissä paljon. Viikon lomalla ehtii hyvin viettää päivän Pisassa.
   
 4. Sirja Vierailija

  Kiitos teille jotka olette vastannut.
   
 5. Portofino Vierailija

  Portofinoon pääset menemällä junalla Santa Margheritaan ja aseman vierestä bussilla loppumatka. Vaihtoehtoisesti mene junalla Rapalloon ja satamasta veneellä loppumatka. Voit sitten palata bussilla Santa Margheritaan ja näet samalla käynnillä kolme paikkakuntaa.

  Jos harrastat sukellusta, noilla vesillä on mahdollisuus käydä katsomassa pohjaan laskettua Kristus-patsasta. Vesi on niin kirkasta, että todennäköisesti sen voi hahmottaa laivastakin (risteilyt kulkevat Rapallo/Santa Margherita - Portofino - San Fruttoso).

  Huom! Samaisella laivayhtiöllä on myös reittejä Cinque Terrestä.
   
 6. Terreen Vierailija

  Täällä suunnitellaan myös häämatkaa Cinque Terreen toukokuussa. Toivottavasti siellä on silloin vielä suht turistirauhallista.
   
 7. * Vierailija

  Hei!
  Olin viime kesänä elokuussa Cinque Terressä. Menin aamupäivällä lautalla La Speziasta viimeiseen kylään ja vaelsin sieltä sitten kaikki kylät läpi. Reitti oli upea ja kylät uskomattoman kodikkaita. Meidät noudettiin autolla illan pimetessä pois ekasta kylästä, mutta kai sieltä olisi junallakin päässyt. Tuo lautta oli tosi kiva ratkaisu sillä näki sitten mennessä ne ihanat pikkukylät mereltä käsin.
   
 8. Hei! Olen oleskellut Cinque Terrellä yht. kuukausia useana kesänä, ja tunnen kylät kuin omat taskuni. Joku sanoi kävelleensä kylien läpi viikossa. Itse en sitä tekisi, vaan asettuisin johonkin rauhallisemmin, ja tekisin excuja sieltä käsin. Parhaat paikat ovat Vernazza ja Manarola. Monte Rosso on varsin turistico, Riomaggiore on pittoreskimpi, mutta sangen tiheään amerikkalaisten majoittama. Corniglia on mukavasti keskellä, hyvin pieni, jos pienestä tykkää. Vernazzan yllä on luostari, joka on myös hyvä retkikohde. Ylhäällä on lähde, josta voi juoda, ja ottaa virkistävää vettä mukaansa. Muutaman kilometrin päässä Riomaggioresta etelään on salainen poukama, jossa on jääkylmä vesiputous. On pieni paratiisi. Sinne kannattaa mennä yöksi pientä pokua pitkin, jos tarkenee nukkua ulkona. Varusteet täytyy olla hyvät, muuten matka on vaarallinen. Sitten vain aamusta uimaan, ennenkuin veneet saapuvat lahdelmaan lepäilemään. On rauhoitettu alue, joten moottorilla ei saa tulla rantaan. Kylistä vartin matkan päässä on La Spezian kaupunki, josta saa kaikenlaista tarpeellista, mikäli sattuu tarvitsemaan. Genova ja Pisa ovat yhtä hyviä lentojen suhteen. Itse olen käyttänyt molempia. Parhaat uimahyppypaikat ovat Manarolassa ja Vernazzassa. Kaunein uintipaikka on Grotta di Byron, jonne täytyy mennä bussilla. Junat kulkevat tosi hyvin kylien välillä, samoin lautat, joskin ovat varsin turisisia myös ja kalliita. Paras ravintola lienee Vernazzan terassiravintola meren yllä. Hinnat ovat kohtuullisia lähes kaikissa paikoissa. Hyville katumuusikoille on hyvä antaa euro-pari, kun tulevat soittamaan ravintolaan, monet heittävät vitosenkin. Ovat alueen helmi, etenkin jazz-miehet, joilla joka päivä kunnon meno päällä.
  Hyvää matkaa. Tuolla on mukavan turvallista. Eikä kaiken tarvitse eikä kannata olla perusteellisesti suunniteltua etukäteen.
   
 9. Katja- Vierailija

  Hei!

  Olemme lähdössä kihlattuni kanssa Italiaan heinäkuun puolessa välissä ja piipahdamme Cinque Terreen kolmeksi päiväksi. Te ketkä siellä olette käyneet, osaisitteko kertoa kannattaako majoitus varata ehdottomasti etukäteen vai onko paikapäältä mahdollisuutta saada suhteellisen edullinen majoituspaikka?
   
 10. Lilli. Vierailija

  Hei,
  Matkustimme viime kesänä heinä-elokuun vaihteessa Toscanassa ja Liguriassa. Liguriassa vietimme kolme päivää. Tavoitteena oli majoittua jossain Cinque Terren kylistä, mutta jo puoltatoista kuukautta ennen matkaa kaikki hinta-laatusuhteeltaan kohtuulliset hotellit oli buukattu täyteen. Kehoitankin todella varaamaan majoituksen etukäteen! Ko kylissä on vain vähän hotelleja ja nekin pieniä. Me löysimme lopulta majoituksen Cinque Terren ulkopuolelta, Rapallosta, josta teimme retken Cinque Terreen. Rapallo oli kiva pikkukaupunki lähellä Genovaa, mutta Cinque Terren kylissä oli "sitä jotain", joten yöpyminen siellä olisi kruunannut kaiken.
  Itse etsisin siis majoitusta sieltä. Jos valinnan varaa on, niin unohtaisin Monte Rosson - on eniten paikoista turistimainen, vaikka plussana onkin ihana hiekkaranta. Toki massaturismista ei voi puhua tuossakaan kylässä. Cinque Terren lähellä on myös Lericin kylä, jota on kovasti kehuttu. La Speziassa on paljon majoitusta, mutta kuulemma ei mitenkään erityisen kaunis paikka, vaan "oikea" työ- ja teollisuuskaupunki. Rapallosta Cinque Terreen matkusti kätevästi junalla, mutta muistelisin matkan kestäneen kolme varttia-tunnin. Toki Rapallo on hyvä vaihtoehto, sillä vieressä on maailmankuulu Portofinon jetset -kylä ja Genovaan matkaa reilussa puolessa tunnissa. Myös läheistä Camoglia olen kuullut kehuttavan.

  Hauskaa matkaa! Liguria oli ihanimpia paikkoja joissa olen matkustellut ja Cinque Terre tosissaan lumoava!
   
 11. fyuufxdyckc Vierailija

  Niinkuin Lilli jo kirjoittikin, voi olla vaikea saada Heinäkuun puolestavälistä Cinque Terrestä minkäänlaista majoitusta ilman ennakkovarausta. Luultavimmin olette nytkin jo myöhässä. Sama koskee Portofinoa ja Rapalloa.
   
 12. sinna61 Vierailija

  Juuri palanneena ei voi kuin kehua tuota seutua ja sen jylhää rannikkoa, kerrassaan lumoavaa. Majapaikka oli Levantossa, varattu 3 kk ennen matkaa ja silloinkin jo teki tiukkaa, ihan kylästä ei enää saanut edullista (haluttiin myös autolle oma parkkis ja sitä ei noista 5 kylsätä löydy). Levantoon tehdään valmismatkoja Tanskasta ja sen huomasi, kylä kuten naapurin Montorossokin oli tupaten täynnä tanskalaisia. Mutta muuten kylä oli kivankokoinen ja viihtyisä pitkine rantoineen ja junamatka CT.n puolelle kesti pari minuuttia ja sisältyi CT-lippuun. La Speziaa ei todellakaan voi suositella - ellei miestä vailla ;) - siellä on Italian suurin laivastotukikohta ja koko ranta pelkkää piikkilangoilla koristeltua muuria. Mutta kaupungin takamailla niemennokassa on hurmaava Portovenere, suosittelen!

  Koluttiin muutenkin Italiaa ristiin rastiin muutama viikko ja täytyy todeta, että Toscana, Umbria & Marche oli kokonaisuutena vallan hurmaavaa seutua, kuten odottaa saattoi, mutta sen sijaan kovasti kehuttu Como ja Maggiore aikamoisia pettymyksiä - ei todellakaan Gardan veroisia kokonaisuutena, oli ympätty täyteen kämppiä ja rannat miehitettyjen muurien takana. Muutama pieni idyllisempi kylä sentäs löytyi, hauskin paikka oli Comon yllä Brunatessa oleva kuivan maan majakka! Ei ne vuoretkaan niin hienot siellä järven pohjoispäissä ollet kuin Gardalla - tietty asiaan ehkä vaikuttaa, että edelliset yöt majailtiin uhkean Monte Biancon juurella - Aostan laakso on upea ;) Paras järvi koko reissulla oli Orta.
   
 13. haavelijavielä Vierailija

  Hei,
  onko kukaan ollut tuolla syys- lokakuussa? Minkälaiset ilmat siellä silloin on vaeltaa?
   
 14. Kista1 Vierailija


  Juuri tultiin CT:stä. Tätä palstaa luettuani olivat odotukset korkealla. Ja pettymys sitten sitäkin suurempi!! Paikka on täynnä turisteja. lähinnä amerikkalaisia. Italialaisia ei juuri näy. Ravintolat ihan turisti paikkoja (=hinnat korkeat ja ruoka huonoa). Kylat pilattu turistikrääsä kaupoilla ja kylien väliset junat täynnä porukkaa. Maisemat eivät itseasiassa yhtään sen erikoisempia kuin muuallakaan samalla rannikkoseudulla. Italia ja Liguria on täynnä toinen toistaan kauniimpia ja alkuperäisempiä paikkoja, ÄLÄ siis turhan tuhlaa aikaasi vaeltelemalla tuhansien amerikkalaisten kanssa samoilla poluilla CT:ssä.

  Sää on tähän aikaan vuodesta juuri sopiva vaeltamiseen, ei liian kuuma/kylmä.
   
 15. LP Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin viime pääsiäisenä Cinque Terressä ja tykkäsin kovasti. Vaikka oli pääsiäinen ei turisteja ollut riesaksi asti. Ja jos omaa rauhaa kaipaa, kannattaa suunnata ruuhkaisten rannikkoreittien sijaan vuorille. Siellä on paljon polkuja patikoitavaksi, eikä ketään missään.
   
 16. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harvojen herkku, kirjoitti kesällä Matkalehti Cinque Terrestä. Joku lukijoista kommentoi seuraavassa numerossa, että Vernazza mutalällin alle hautautuneena- ei kannata mennä( mutavyöry rankkasateesta johtuen talvella 2011/2012). Väärässsä olivat. Cinque Terre sopii kaikille ja myös reppumatkailijoille ja Vernazzan oli armeijan sotilaat putsanneet alkuperäiseen kukoistukseensa jo hyvissä ajaoin ennen turistikautta. Nyt syksyllä muuten maailman kuullu Via del Amore sortui osittain mereen. Sekin kunnostetaan vuorenvarmasti kuntoon ensi kesäksi. Joten retkeä suunnittelemaan.

  Vierailin CT:ssä heinäkuussa ja paikka on kerrassaan pöyristyttävän upea. Niin kuin yllä olevistakin jutuista voi lukea. Mutta vain harvojen herkku ? No ei todellakaan. Päiväretki Cinque Terreen kannattaa aina. Yksinkertaisin tapa päästä alueelle on saapua sinne junalla. Viittä kuuluisaa kylää ( tai no neljää, sillä yksi kylistä, Corniglia, sijaitsee vuorella ja sen kylän rautatieasema on vuoren juurella, josta suhteellisen uuvuttava kiipeäminen itse kylään). yhdistää rautatie. Cinque Terre - kortti eli päivälippu maksaa 10,- ja se tarjoaa paljon muutakin mm. pääsyn vaelluspoluillle , jotka yhdistävät kylät. The Cinque Terre Card

  Toinen mahdollisuus on esim. Firenzen matkalaisille on ottaa Firenzestä päiväretki alueelle. Juuri näin me teimme tänä kesänä. Retki alkoi Firenzestä aamulla klo 08.00 ja takaisin Firenzessä olimme klo 21.00 . Kolmentoista tunnin retki oli yksi parhaista retkistä, minkä olen ikinä missään ostanut. Niin hinta/laatu suhteeltaan kuin myös maisemiltaan ja toteutukseltaan. Opas oli yksinkertaisesti loistava samoin kuin retkiohjelma. eipä ihme, että tämä retki on Tripadvisorin sivuilla "mitä tehdä Firenzessä" kolmen suosituimman vinkin joukossa. Eli Firenzen matkalaiset: uhratkaa yksi päivä Firenzestä ja suunnatkaa päiväksi Cinque Tereen, ette pety. Retken järjesti Italy Tours 2012 Packages | Walkabout Florence

  Matkustimme ensin bussilla Manarolaan, josta junalla Cornigliaan. Kiipesimme Cornigliaan, jossa retken hintaan kuuluva lounas nautittiin. Sieltä vaelsimme rosoisia vuoristopolkuja pitkin Vernazzaan, jonne saapuminen oli unohtumaton kokemus. Turkoosina hehkuva meri ympäröi pienellä niemellä nököttävää kylää. Eipä unohdu ikinä. Vernazzasta ajoimme junalla Monterossa al Mareen, josta laivalla pitkin rannikkoa joka kylässä pysähtyen eteläisimpään kylään eli Riomaggioreen. Riomaggioresta vaelsimme Via Dell Amorea pitkin Manarolaan, jossa taas hypättiin junan kyytiin ja La Speziaan. Sieltä bussilla Firenzeen. Joka kylässä oli kylliksi aikaa omatoimiseen puuhailuun. Mikäpä siinä oli poimia CT:n parhaat palat kuin rusinat pullasta yhden päivän aikana. Istuskella viinilasi kädessä Ligurian meren äärellä jylhissä maisemissa kuumana porottavan auringon alla. Luoja mikä paikka ja seutu. Ei voi kuin suositella.

  Sopii siis omatoimiselle, reppuretkeilijälle tai nautiskelijalle paremmin kuin hyvin. Päivälippu ( CT-kortti) naurettavan halpa ja junia kulki puolen tunnin välein rannikkoa ylös alas. Mikäli haluat viettää seudulla pidemmän ajan. Suosittelen varaamaan hotellin hyvissä ajoin. Seutu vei pikkusormen ja ensi kesän Toscanan reissun yhteyteen olen jo itse varannut Monterosso al Maresta huoneen muutamaksi päiväksi, jotta seutu tulee koluttua vieläkin perusteellisemmin. Hotelli Porto Roca maisematerassilla. Kesä ( paras lomakausi) myydään kuulemma loppuun aina jo viimeistään kevättalvella, joten matkan suunnittelu kannattaa aloittaa mitä pikimmin.

  Jollet ole täällä käynyt. Käy. Yhtä hurmaava ja lumoava kuin Amalfin ranikko. Osin jopa lumoavampi. Same same different- samat elementit, mutta pieniä eroja.
   
 17. fan italiana Vierailija

  Molemmissa käyty ja molemmat upeita, mutta kyllä CT on jotain paljon parempaa. Se on oikeasti aidompi, siltä puuttuu lähes tyystin se jetset-leima mitä Amalfin hienostelevalla ja runsaasti rakennetulla rannikolla on jo runsaasti - mitä aitoa on enää esim. Positanossa? CT on paljon maanläheisempi ja karumpikin - kunhan vain poikkeaa sieltä Via Dell' Amoren ruuhkasta muualle. Piskuiset Vernazza ja Corniglia ovat ne parhaat kohteet, ja on kerrassaan mahtavaa taivaltaa kylästä toiseen jossain maan ja taivaan välimaastossa, reittejäkin on useita, mistä valita. Ja käykääpäs vaikka marraskuussa, luonto on silloin todella upea eikä turistin turistia näköpiirissä. Majoitus ei ole halvinta noissa kylissä, mutta koska junayhteydet toimivat hyvin, on helppo majoittua lähistöllä. La Speziaa en suosittele, tylsähkö satamakaupunki, mutta mm Levanto ok. Mutta tuon La Spezian takana on ihana 'herkku' Portovenere, jonne pääsee hyvin rannikon paateilla.
   
 18. Sì, Cinque Vierailija

  Kävimme Cinque Terressä edellisvuonna toukokuussa, sää oli upea, eikä turisteja liikaa. Keskikesällä en sinne menisi. Asuimme Chiavarissa, ei mikään turistipaikka, mutta kiva provinssikaupunki ja sieltä teimme päiväreissuja ajan kanssa ja nautiskellen näihin kyliin.
   
 19. Naurettavaa Vierailija

  Öö, mikäs sinä sitten olet muuta kuin turisti? Huvittaa ihmiset, jotka tunkee "turistipaikkoihin" ja sitten valittavat turisteista. Ihan samalla tavalla olet itse siellä tukkimassa paikkoja.
   
 20. laura! Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti