Hae Anna.fi-sivustolta

Clomifen

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä äidiksi toivottavasti, 17.07.2007.

 1. Hei!

  Kaipaan kipeästi kannustavia kommmentteja, miten teidän kohdalla on clomifen-kuuri toiminut. Olemme vuoden tuloksetta yrittäneet hankkiutua raskaaksi. nyt tänään lääkäri määräsi clomifen-kuurin. halusin tietää onko onnistuneita kokemuksia kyseisestä lääkkeestä?
   
 2. Veikkaan että paljon on sellaisia joille clomit ovat vauvan tuoneet. Onhan se yleisin lapsettomuuden hoitoon käytetty hormoni, ja miedoin. Mutta on myös niitä joille se ei ole tehonnut. Jos munatorvet ovat auki ja miehen tuotokset normaalit ja ainut ongelma on ovulaatiossa, niin todennäköisyydet ovat melko hyvät. Mutta suosittelisin että sekä mies että sinun munanjohtimet tutkittaisiin, ettei tule syöneeksi turhaan usean kuukauden ajan hormoneja. Toiset kun vielä saavat niistä aika kovia sivuvaikutuksia. Meillä kävi julkisella, niin että piti syödä clomeja 6 kuuria ennenkuin suostuivat tekemään aukiolotutkimuksen ja tukossahan ne sitten olivat ja siirryimme suoraan ivf:ään.
   
 3. **.. Vierailija

  Meillä takana selittämätön lapsettomuus, kaikki siis kunnossa. Halusin itse clomit pariin kiertoon tueksi. Ihan kiva ovishan niillä tuli, vaikka ovuloin luomunakin, mutta tulosta ei tullut sen kummemmin. On kuitenkin olemassa paljon ihmisiä, joita clomit ovat auttaneet ja etenkin, jos vikana on ollut ovuloimattomuus. Kai sinulle/teille on tehty kaikki perustutkimukset, ettei clomeja vaan ole isketty käteen ensimmäisenä vaihtoehtona ilman tutkimuksia? Myös miehen osuus on tärkeää tutkia ennen, ettet vaan syö clomeja turhaan. Kai sinulle määrättiin myös seurantaultrat, jotta näet miten clomit toimivat sinun kohdallasi?
   
 4. Ongelmana oli juuri se, että kierto saattoi olla 40 päivästä jopa kuuteenkymmneen.. Lääkäri määräsi ensin terolut:ia kolmen kierron ajaksi, niiden aikana kierto normaali, mutto tulos -. terolutien jälkeen kierto taas piteni entiseen mittaansa. sitten nyt kokeilaan tätä.. Neljän kierron jälkeen ultra jos raskautta ei ole syntynyt.
   
 5. herkkis Vierailija

  Siis eikö sulla ole seurantaultraa ollenkaan clomien käytön aikana? Musta se on aika vastuutonta hommaa. Clomithan saattaa aiheuttaa joillekin sen, että munasoluja kypsyy useita. Mulla itsellä oli clomit käytössä kolme kuukautta lyhentämässä kiertoa. Raskautta niillä ei aikaiseksi saatu. Seurantaultra oli ja toisessa kierrossa kypsyi kolme munista. Silloin lääkäri totesi, että jos meillä ei olisi näin pitkää lapsettomuutta takana, hän kieltäisi yrityksen kolmosraskausriskin takia.
   
 6. **.. Vierailija

  Alkuperäinen, vaikuttaa siis siltä että sulla ei ovulaatiota tapahdu kun kierrot ovat mitä sattuu. Teroluthan ei ovulointiongelmiin vaikuta eli sinänsä mahdollisesti turha lääke. Mutta.. onko teillä tutkimukset tehty? Onko miehen osuus tutkittu? Ihan turha vetää clomeja, jos esim. siittiöt ovat huonot? Entä onko sulle tehty aukiolotutkimus? Entä onko ultrattu ja pois suljettu esim. pco? Otettu verikokeet (kilpirauhanen ja prolaktiini nyt ainakin)? Ilman perustutkimuksia clomi-hoito on aika turha ja myös edesvastuuton. Oletko asiakkaana ns. tavallisella gynellä vai lapsettomuuteen erikoistuneella?
  Kyllä clomien aikana pitäisi ultrata, ihan jo senkin takia että toimivatko, varsinkin kun on ovulointiongelma takana ja senkin takia, että clomien yleisin sivuvaikutus on ohentaa limakalvoa. Liian ohuella limakalvolla ei sitten raskautuminen onnistu ja sitä saattaa joutua "kasvattamaan" pitkäänkin takaisin.
  Tulee aina hieman heikko fiilis kun lukee gyneistä jotka vaan tyrkkää clomi-reseptin käteen ja pistää kotiin ihmettelemään.
   
 7. Jenna79 Vierailija

  Minullakin clomit vaikuttivat liiankin hyvin. Seurantaultra oli jo ekassa kierrossa. Minulla molemmissa munasarjoissa oli kolme valmista follikkelia. Lääkäri määräsi ehkäisyn siihen kiertoon, koska kolmoisraskauden riski oli liian suuri. Nyt sitten mennään piikityksillä, että voidaan kontrolloida paremmin munasolujen kehittymistä.

  Olen kyllä kuullut, että kunnasta riippuen tämä seurantaultran käytäntö vähän vaihtelee. Joissakin ne alkavat vasta kun otetaan 2 tabl/päivä. Yleensä clomit kyllä toimivat melko hyvin ja kasvattelevat yhden, korkeintaan kaksi rakkulaa, mutta meitä poikkeuksiakin on. Itsellä on pco ja kierrot ovat mitä sattuu. En ovuloi luomusti ollenkaan.

  Tsemppiä yritykseen! Lääkärini lapsettomuuspolilla sanoi, että clomeilla raskaus saadaan alkuun 7/10 ihmisellä eli onnistumisprosentti on hyvä.
   
 8. bbb Vierailija

  meillä esikoinen tuli luomuna, mutta kakkosta ei alkanut kuulua. Clomifenilla tärppäsi ensimmäisestä kierrosta. Mulla todettiin endometrioosi ja pco ensimmäisen raskauden jälkeen. Ilmeisesti aika lieviä kumpikin, mutta kuitenkin. Kierto on koko ajan ollut 33 päivää ja ovulaatiokin siis joskus tapahtuu luomuna, mutta saattaapi olla että se luomu on 1/12 -kuukaudessa.
   
 9. Raagel Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys, vuoden yrittämisen jälkeen hakuduin yksityiselle ja sain Clomifen+Ovestin reseptin.Ovulaatiota metsästin tuloksetta ja ajattelin olevani toivoton tapaus.Ultrassa en käynyt , joten ei tietoa, mitä siellä tapahtuu.Kaikesta huolimatta kierron lopuksi eivät menkat alkaneetkaan, ja parin päivän odottelun jälkeen tein raskaustestin , joka oli positiivinen.Näillä mennään nyt eteenpäin ja toivotaan parasta.
   
 10. Kiitos kaikille vastanneille, oli mielenkiintoista lukea teidän tietoja/kokemuksia kyseisestä hoidosta. On hyvin kannustavaa kuulla, että joillekin se on oikeesti toiminut. Minulla nyt ensimmäisestä kierrosta viides päivä, eli 3 pilleriä olen jo syönyt, eikä sivuvaikutuksia ole vielä ilmaantunut. (toivottavasti ei tulekkaan). Tämä odottaminen on tavallaan jännää ja tavallaan stressaavaa kun haluisi heti tietää onnistuuko nyt. :) pitää yrittää olla stressaamatta turhasta, jotta kaikki avut olisi kunnossa. greippimehua otan joka aamu vielä lukemani perusteella tehostamaan yritystä. tsemppiä kaikille ja me keskitymme toisiimme ja lapsen hankintaan. onhan se hyvä tietty välillä saada muutakin ajateltavaa. Äkkiä huomaa, että kaikki pyörii vain sen lapsen yrityksen ympärillä. Hyvää kesää ja toiveikkaita plussia! :) <3
   
 11. Estrogen Vierailija

  Millä annostuksella ja minä kiertopäivinä käytit Ovestinia? Ja miksi sinulle sitä määrättiin? Käytitkö Clomien kanssa päällekkäin? Kysyn, koska kiinnostaisi estrogeenin väheneminen elimistössä clomi kuurin aikana. Itsellä estrogeenin puutetta kun käytän clomeja ja siksi ne taitaa olla minun kohdalla hyödyttömiä. Kiitos jos viitsit vastata.
   
 12. Kauanko clomien kanssa kestää kuukautiskierto? ennen clomeja kun kierto tosiaan saattoi olla yli 50 vrk:tta..syön clomeja siis kierron 3.-7.päivinä.
   
 13. Jenna79 Vierailija

  Kierron pituus riippuu ihan siitä miten clomit sinulle toimii. Clomit otetaan sen takia kp 3-7, että ne saisivat aikaan oviksen normaaliin aikaan (siis mitä naisilla on yleensä on) eli kp 12-16 tienoilla. Tuohon lisätään sitten noin 14 vrk (luteaalivaihe) ja sitten vuodon pitäisi alkaa. Joillakin saattaa tuhruttaa ennakkoon tai sitten luteaalivaihe jää liian lyhyeksi. Näihin ongelmiin on onneksi lääkkeitä.

  Itsellä oli clomikierto 29 päivää kun taas tuttavalla jolla clomit eivät saaneet aikaan ovista, kierto oli pidempi, koska ovuloimattomuus pidentää yleensä kiertoa.

  Elikkä jos sinun kuukautiset alkaa kp 28 tienoilla, todennäköisesti ovis on tullut ja clomit toimivat sinulla. Toivotaan niin! :)
   
 14. kierron 11.päivä.. kertoisistteko vähän kokemuksia ovistikuista, tai siis että onko ne "toiminut". Olen nyt kierron seitsemännestä päivästä asti niitä käyttänyt mutta ei vielä merkkejä kahdesta viivasta. Toisaalta vastahan nyt muutaman päivän päästä se näkyisikin jos näkyy. Jännittää jotenkin niin pirusti että miten käy tällä kierrolla..
   
 15. Jenna79 Vierailija

  Minulla ovistikut ei toimi. Näyttää plussaa, vaikka verikokeella tarkastettu ettei ovista ollut tullut. Lääkärillä ei ole hajuakaan mistä johtuu.

  Ehkäpä kp 7 on liian aikaista aloittaa tikuttaminen. Toivottavasti toinen viiva olisi viikonlopun aikana edes ilmestynyt himmeänä, siitä sitten se vaan vahvistuu jos ovis tulee. Toivottavasti sinulla testit toimii ja voitte miehen kanssa ajoittaa makuuhuoneen leikit oikein.
   
 16. LH on syy Vierailija

  LH on joillain (ilm. suurella osalla) PCO:ta sairastavista jatkuvasti hieman koholla, minkä vuoksi ovulaatiotestit näyttää koko ajan positiivista. Näin ollen niihin ei välttämättä voi siis PCO:n kohdalla luottaa.
   
 17. Jenna79 Vierailija

  Niin minä ajattelinkin että joku hormooni heittää, kun vääriä tuloksia koko ajan antaa...
   
 18. LH on syy Vierailija

  Kuulemma muutenkin digitestit on luotettavampia kuin liuskat (ilmeisesti sittenkin jos on LH-tasot korkeampia koko ajan)....näin sanoi gyne mulle. En tiedä, kun en oo itse vielä kokeillut (onk kyllä jo ostettuna : ) On vaan aika tyyriitä.
   
 19. Riitta29 Vierailija

  Hei

  Onko kenellekään kokemusta Clomifenin syönnistä keskenmenon jälkeen? Kuinka nopeasti lääkäri on määrännyt lääkkeet?
   
 20. Riippuu.. Vierailija

  se riippuu monesta asiasta, esim siitä, onko clomeja käytetty ennen keskenmenoa ja onko niitä ylipäätään syytä käyttää. Varmaan se reilu kk ois hyvä toipua mut jos clomit ovat tarpeen ja jos ovat aikaansaaneet sen keskeytyneenkin raskauden, niin eiköhän ne sitten saa. Varmasti ihan lääkäri-kohtaistakin.
   
 21. Raagel Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloin napsia pieniä punaisia Clomifen tabuja kierron 5-9.pv yhden päivässä ja siitä jatkoin Ovestin 1mg kp.10-16. 2 tabl.päivässä. Lääkäri vain määräsi näin, kun hetken kuunteli vuodatustani, ei keskenmenoja ei raskauksia ja ikää 30 ja rapiat:)
   
 22. herkkis Vierailija

  Missä vaiheessa voi tulla clomifenin haittavaikutuksia? vai niinä päivinä vain kun niitä syö?
   
 23. Toivo&Onni Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä määrättiin mies Clomifenkuurille testosteronitason parantamiseksi. 2kk jälkeen huomattiin selvä muutos siimahäntien määrässä ja laadussa. Onko muilla kokemuksia asiasta?
   
 24. Riina81 ejk Vierailija

  Toivo&Onni
  Clomifen miehillä;
  Kuulostaa mielenkiintoiselta. Meillä ongelmana juuri tuo siimahäntien määrä ja laatu. En ole aikaisemmin kuullut moisesta. Kerro lisää. Missä päin suomea vaikutatte? Oletteko jo hoidoissa vai normi gyne määräsi? Yksityinen vai kunnallinen puoli? Mites teillä kävi muutoksen jälkeen, tulitko luonnollisesti raskaaksi vai jouduitteko turvautumaan hoitoihin?
   
 25. Toivo&Onni Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kunnallisella puolella (TAYS) ollaan hoidoissa. Yhden kerran tehty inssi, joka todettiin jo tehdessä turhaksi, sillä siimahännät olivat huonolaatuisia ja niitä oli vähän. Tämän jälkeen mies määrättiin Clomifen-kuurille. 2kk syönnin (2d välein) oli laatu jo niin paljon parantunut, että päätettiin kokeilla vielä inseminaatiolla. Tämä on vasta ensi kierrosta, jos menkat alkavat. Eli en vielä tiedä vastausta viimeiseen kysymykseesi. Mies siis syö edelleenkin niitä Clomifeneja. Jos inseminaatiosta ei tärpää, niin seuraavasta kierrosta tehdään ivf.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti