Hae Anna.fi-sivustolta

Cushingin tauti

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä nni, 21.10.2009.

 1. mimis Vierailija

  Tuohon mitä tapahtui koirallesi lääkityksestä. Taisi käydä niin että koirasi sai lääkettä liikaa. Siksi ehdottomat kontrollit ovat tärkeitä. Jos koira sää vetoryliä liikaa se muuttuu adisonin taudiksi jolloin kortisolia ei elimistössä enää ole ja koira muuttuu apaattiseksi. Tämä ehkä oltaisiin voitu estää lääkityksen alentamisella ja kunnollisilla kontrolloilla.   
 2. terrieripoika Vierailija

  hei
  nyt 16-v terrierri pojalla todettiin cushing syndrooma vuonna 2010. olin kuullut /lukenut lääkkeistä paljon pahaa ei aloitettu mitään lääkitystä. 3 vuotta mennyt hyvin vaihdoin ruokavalion kanaa, kalkkunaa täysjyväriisiä ja raejuustoa ja tavallista juustoa olo parani jätin siis punaisen lihan ja teollisen ruuan pois ja yritin syöttää maksamunuaisystävällisiä napsuja ei syönyt.tuolla yksinkertaisella ruokavaliolla menty 3 vuotta ja nyt 16-v raihnanen vanhus mutta syö hyvin , virtsaa ja kakkaa normaalisti, vatsa pömppö v 2010 ja tassutulehdus furunkoloosia sairastanut pitkään hoidetaanpesemällä ja kuivaamalla tassut hyvin, paiseita harvoin, ei kestä antibiootteja.
  opittu kuuntelemaan koiran tarpeita pärjtään ja päivä kerraallaan mennään ja mietitään joka päivä milloin pitää nukuttaa milloin kärsii rankkaa on mutta koira noilla vuosilla rakas ja luomuna mennään ei lääkeitä ja ainoastaan nukutetaan jos muutoksia tulee vointiin
   
 3. LJL Vierailija

  Kirjoitin aiemmin 8v chihustamme, jolla todettiin cushing. Käytiin silloin helsingin yliopiston eläinsairaalassa ja ultrassa ei löytynyt mitään ihmeitä. Päätettiin, että tehdään koiralle oman vahvuiset (5mg) trilostaanikapselit. Näillä menty nyt lähes kolme vuotta ja hyvin ovat toimineet. Koira 11 ja puoli vuotta ja todella pirteä. Kaikki karvat ei ole kasvaneet takaisin mutta muuten ei cushing oireita. Käytiin juuri kontrollissa ja nyt kortisoliarvot olivat hieman liian alhaalla joten lääkeannosta tullaan laskemaan. Maksa-arvot olivat olleet myös hieman kohollaan. Koira kuitenkin todella elinvoimanen! Toivottavasti jatkuu yhtä hyvin lääkityksen muutoksen jälkeen.
   
 4. Sippura Vierailija

  Mulla 10v mäykkynarttu. Pissa alkoi tulla sisään ja vettä juo paljon. Calsiumtaso koholla. Melko varma Cushing. Hoitoa ei vielä aloitettu. Sain tiedon tänään. Olen poissa tolaltani, mutta teidän kokemuksenne lääkehoidoista ovat tuoneet meille toivoa. En halua koiran kärsivän. Päätin ensin että mitään hirveitä hoitoja emme ota, mutta kokemuksenne saivat mieleni muuttumaan. Jos koirani voisi elää muutaman hyvän vuoden kanssani vielä, niin olen valmis yrittämään.
   
 5. vierailija Vierailija

   
 6. vierailija Vierailija

  Minun 7v koirani sai Cushing diagnoosin viime keväänä (2018). Eli nyt on 9kk diagnoosista. Lääke (10mg Vetorylia) lähti heti toimimaan ja koira voi hyvin. Taudista ei muistuta muu kuin joka päivä napsittava pilleri. Hoito ei ole mitenkään raskas koiralle, hintaahan niille lääkkeille kyllä tulee, mutta tämä miedoin Vetoryl on halvin. Kirjoitan tämän siksi, että noissa vanhoissa viesteissä puhutaan rankoista hoidoista, sitä se ei koiralle ole, jos lääke osuu kohdilleen.

  Koira oli todella sairas ennen lääkityksen aloittamista. Epämääräisiä tulehduksia ja maksa-arvoissa välillä häikkää (oli jo aiemmin), mutta ne aina korjautuivat seuraavaan lääkärikäyntiin mennessä. Juuri ennen diagnoosia koiralla oli paljon Cushingin oireita: joi paljon, söi todella paljon, vatsa pömpötti, oksentelua, närästystä, väsynyt, ei oikein halunnut ulkoilla, lihoi, agressiivinen, lämmönsietokykyä ei ollut lainkaan, ei halunnut olla yhtään auringonpaisteessa. Ja lopulta lähti ihan jalat alta. Ne oli kai tauti jo sen verran heikentänyt, että liukas talvikeli oli niille liikaa.

  Nyt on popsittu lääkettä 9kk ja koira voi hyvin. Ulkoilee taas reippaasti, syö ja juo normaalisti, agressivisuus ja muut oireet ovat poissa. Hyvältä näyttää koiran tulevaisuus.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti