Hae Anna.fi-sivustolta

Diabeetikon ruokavalio

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä sairasko?, 28.11.2007.

 1. XyZ Vierailija

  Jokaisen aukuisen vastuu ja järki sanoo, että kehittyville lapsille ja nuorille ei pidä suositella tätä dieettiä. Aikuiset voivat tehdä omat päätelmänsä dieetistä ja ottavat itse vastuun. Mutta en suosittelisi kenellekkään tätä kyseistä dieettiä.
   
 2. Veijo Puustinen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja sinun tietosi (luulosi) perustuvat mihin?
   
 3. tätä on pyydetty Vierailija

  Onpa hyvä, että laitoit tuon diabetesliiton linkin. Et sinä urpo sitä tajua, miksi lapsen pitää saada energiaa sokereista ja hiilihydraateista. Naura vain, 1-t diabetikkolapsi tarvitsee insuliinin, jotta sokeri tulisi solujen käyttöön. En ole diabetikko, mutta tajuan sen, että hoitovaste ja hoidon tasapaino merkitsevät insuliinin ja saadun energian suhdetta, lisäksi siihen pitää ottaa liikunta ja lisääntynyt energian tarve.

  Veijo, jos olisit nyt fiksu mies, niin lopettaist tuon hengenvaarallisen propagandan, jota levität täysin vastuttomasti. Mieti seuraavia asioita:

  1. Insuliinin annostus 1-t diabeteslapselle , lääkkeestä ei voi luopua.
  2. Veren sokeritasapainon turvaaminen. Tapahtuu insuliinin annostelulla ja arvioimalla energian kulutus, johon vaikuttaa lapsen päiväohjelma ja ravinnosta saatava energia.

  Pystytkö sinä veijo sanomaan vanhemmille, että mikä on insuliiniannostus pekoniruokavaliolla lapselle. Entä sellainen tapaus, että lapsella on kotimatkalla juoksukilpailu Maijan kanssa, lapsi noudattaa vhh:ta, jolloin veren sokeri on keinotekoisesti pudotettu, mikä ei poista insuliinin tarvetta. lapsi tulee kotiin ja menee shokkiin. Alat Veijo työntämääbn lapselle pekonia suuhun, että hänen veren sokerinsa nousisi, menetät Veijo lapsen, ihan vain omaa itsepäisyyttäsi ja tätäkö suosittelet kaikille diabeteslasten vanhemmille?
  lapsi tarvitsee vereensä sokeria, mistä johdetaan insuliinin tarve, mikä tässä on niin vaikea ymmärtää? Jos kuvittelet, että pekonilla lapsen energiantarve tulee parhaiten tyydytettyä, niin tyhmä olet.

  ensimmäinen shokki
   
 4. vastaus Vierailija

  Aikuisen ihmisen järkeen, siihen ne perustuvat. Tässä mitään luulotteluja tarvita.
   
 5. Veijo Puustinen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisinsanoen olet samalla linjalla kuin Diabetesliitto. Väittää saa mitä tahansa, perustella ei tarvitse koska kansa on tyhmää kuten THL:n taholta asia ilmaistiin.
   
 6. Kiitos Vierailija

  sinulle, että olet kirjoittanut asiantuntevaa ja kattavaa tietoa tästä diabeetikoiden ruokailuista ja toit tuon linkinkin luettavaksi. Toivottavasti siitä on apua, etteivät lapset ja nuoret rupea kokeilemaan tuota dieettiä ja V. Puutinenkin heräisi tahollaan miettimään.
   
 7. Veijo Puustinen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jopa pienten lasten vanhemmille on oma ajatteleminen sallittua.

  Terveenä ja kylläisenä
   
 8. Veijo Puustinen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä olen miettinyt viimeiset viisi vuotta ja aina van enemmän. Kuinka kauan suomalainen diabeetikko antaa Diabetesliiton kusettaa itseään. Kollegani joka oli insuliinia käyttävä D2:nen aloitti LCHF ruokavalion (tiukan) ja pari kuukautta myöhemmin sanoi irti jäsenyytensä Ruotsin Diabetesliitosta. "Te olette neuvoneet minua täysin väärin ruokavalion kohdalla". Ehkä asiaan vaikutti painon raju putoaminen ja lääkityksen yhtä raju väheneminen. Insuliini pois kokonaan. Menen tapaamaan häntä huomenna autoni huollon yhteydessä. Mukava kuulla missä mennään. Hän on ruotsalainen asiantuntija ja tutkija joskin rakennusalalla joten hänen kusettamisensa perusteettomasti päättyi.

  Onko tällä sivulla arvostelijoiden joukossa yhtään joka tietää mistä puhuu? Miltä näyttää eniten räyhäävän (ja todennäköisesti eniten lääkityn) diabeetikon ruokavalio?
   
 9. Haiman toiminta Vierailija

  Hyvä Puustinen! Kun tunnut olevan hyvin perillä diabeetikoiden asioista niin oletko koskaan tullut pohtineeksi, miksi terveen ihmisen elimistö tuottaa kiistatta insuliinia säätääkseen sokeritasapainoa?
   
 10. Veijo Puustinen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  ketjun tyhmin kysymys. Kiinnostaisiko sinua tietää kuinka diabeetikko miksi diabeetikon sokeritasapainon hoito ei toimi?
  Jollei sinulla ole mitään sanottavaa niin sano se jossain muualla.
   
 11. Kyllä on Vierailija

  Kyllä on ja ajattelevatkin, mutta etteivät vanhemmat lapset tai nuoret ala kokeilemaan tuota älytöntä dieettiä omin päin. Esim. monet nuoret eivät aina ole vanhempien valvovien silmien alla, jos esim. opiskelevat asuvat pois kotoa. Onneksi pienemmät ovat valvottavissa ja kukaan järkevä ihminen ei lapsilleen tuota vaarllista dieettiä ehdota tai rupea edes kokeilemaan perheen ruokavaliona.
  Mutta joillakin ei näköjään ole järjen käyttö sallittua.
   
 12. minusta Vierailija

  hyvä ja asiallinen kysymys, mutta v. puustisella ei siihen ole vastausta. myönnä vain, että olet hävinnyt "pelin".
   
 13. tätä on pyydetty Vierailija

  veijo, ei lainkaan tyhmä kysymys ollut. Yksinkertaisesti sanottuna insuliini "avaa" veren sokerin solujen käytettäväksi. Jos insuliinia ei ole, niin sokeri pakkaantuu vereen, eikä siirry lihassolujen energiaksi.

  veijo, myös sinun lihassoluillesi kulkeutuu sokeria, energiaa ja niin sinä elät. Sinun elimistösi tuottaa insuliinia ja sokeri ei pakkaudu vereesi, vaan käytät sen energiana

  veijo, kun sinä vedit kaksinkäsin roskaruokaa ja lihoit, niin sinun elimistösi ei enää toiminutkaan oikein, veren sokeritasosi alkoi nousta, kun solusi eivät ottaneet enää kaikkea sokeria vastaan, sinun insuliinisi ei toiminut lihassoluissa. Tuotit insuliinia, mutta sait insuliiniresistenssin, joka on erilainen sairaus kuin 1-t diabetes. Vähensit sokereita, eli hiilihydraattia ravinnostasi ja aloit laihtumaan, samassa insuliini alkoi taas toimimaan. Sinulla oli 2-t diabetes, joka on mekanismiltaan erilainen sairaus.

  veijo, allaolevassa linkissä on esitelty vielä muitakin diabeteksen muotoja. Olet keskittynyt mollaamaan kokonaisen sairausryppään hoitosuosituksia, vaikka sinulla on ollut sairauden muoto, joka on parantunut laihdutuksella ja elämäntapamuutoksella. Ei minun tarvitse enempää todistaa, että leikit vakavalla asialla, kun yleistät koko sairauden hoidon muutamaan kirjaimeen ja yhteen dieettiin.

  Suomen Diabetesliitto - Diabetestyypin määrittely on monimutkaistunut
   
 14. tätä on pyydetty Vierailija

  Aivan oikein. On vaarallista, jos joku nuori lukee veijon suositukset ja jättää insuliinin ottamatta, kun veijokin kerran parani. Mutta on suorastaan hengenvaara ottaa normaali insuliini, luopua hiilihydraatista ja täydentää pommi urheilemalla. Kun Julia Tukiainen kuoli, niin hänellä oli diabetes, mutta en tiedä oliko kyseessä shokki vai jokin muu mekanismi yhdistettynä muihin aineisiin. En missään tapauksessa ottaisi kuitenkaan noin suurta vastuuta diabeteksen hoidosta, kuin veijo puustinen tekee.
  Kaikkeen täällä netissä törmää.
   
 15. Huolestunut Vierailija

  Mietin tuota juttua, jossa diabeteslapsi sai shokin nukkuessaan ja vanhemmat kertoivat, että onneksi lapsi ei muistanut tapahtunutta. Mutta entäs jos nuori diabeetikko kokeilee alkoholia ja menee shokkiin, ja sitten hoidon jälkeen ei muistakkaan koko tapahtumasta mitään kuin hoitohenkilökunnan ja vanhempien kertomana, mutta ei saata uskoa asiaa ja kokeilee uudestaan kohtalokkain seurauksin. Onko toisiaan niin, että diabeetikko ei muista shokin jälkeen koko tapahtumaa ?
   
 16. Hypoglykemia Vierailija

  Pitää paikkansa. Kun lapsella verensokeri laskee alle 3 mmol/l (hypoglykemia) insuliinisokkioireet alkavat. Ensin heikotus, päänsärky, vapina, hikoilu, väsymys, poissaolevuus...johtaa pikkuhiljaa tajuttomuuteen jos verensokeria ei saada nostettua. Lapsipotilailla on kotona hätäapuna glukagoniampulli mutta jos tilanne ei lähde korjaantumaan niin sitten sairaalaan infuusiohoitoon. Potilas ei muista mitään vaiheesta, jossa hän lähtee vajoamaan kohti tajuttomuutta. Vasta kun verensokeri on palautunut niin myös ns tajullisuus palaa.
   
 17. Huolestunut Vierailija

  Aina on vaarana, että nuori kokeilee alkoholia kaveripiirissä, vaikka kotona on valistettu alkoholin vaaroista ja nuori itsekkin tietää, että diabeetikoille alholi on vaarallista. Miksei jokaiselle ihmiselle liikaa nautittuna, mutta riskiryhmille etenkin. Nuori voi ajatella että otan vain vähän, mutta saattaakin ryöstäytyä käsistä. Vanhemmat eivät aina voi olla vahtimassa, ja ainakaan silloin kun nuori opiskee ja on jo pois kotoa.
  Mikä nuoren saisi uskomaan, vaan onko vain aina elettävä pelossa ja huolessa, milloin se tapahtuu. Tähän nyt ei kukaan tietenkään osaaa antaa neuvoja, ja ainahan sitä jokainen luottaa omaan nuoreensa ja toivoo ettei kukaan diabeetikko alkoholiin koskisikaan, mutta kun maailmassa on kaikki houkutuksensa...eihän se haitta jos otat yhden jne.
   
 18. tätä on pyydetty Vierailija

  Diabetesliitossa on ilmeisesti neuvova puhelin ja sitten se palsta. Kysy sieltä, he ovat ammattilaisia ja kohdanneet varmasti tuon asian moneen kertaan.
   
 19. Veijo Puustinen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan nyt vielä kerran tässä kejussa.
  Ymmärrän täysin inttäjien vastustuksen. Aivopesu on aina ollut tehokasta hyvin monen kohdalla. THL ja sitä tietä myös Diabetesliitontoiminta on minunkin mielestäni vuosikymmenien suurin terveysskandaali.

  vastaanpaneminen on tässäkin ketjussa tiukkaa mutta ottakaa huomioon että väitteet on väitteitä ja ilman perusteluja voidaan tietenkin edelleen väittää kiven kovaan että maapallo on litteä. Minulla ei valitettavasti ole aikaa eikä haluja vastailla enempää näille henkilöille. Asiasta kiinostuneille löytyy tietoa ja perusteluja blogistani ja lisää tulee jatkuvasti.

  Toivotan kaikille hyvää vuodenjatkoa.

  Terveenä ja kylläisenä
   
 20. Kiitos Vierailija

  neuvoista.
   
 21. Vp Vierailija

  Minulle ei oikeataan kuulu jos haluat käsittää asioita väärin. Ylipaino on hyvin monelle sisäänajoportti diabetekseen joten järkevä ruokavalio on tärkeä.
  Se mistä diabetes syntyy on yhä edelleen hieman hämärän peitossa mutta jäljet johtavat yhä vahvemmin sylttytehtaalle-liialliseen hiilihydraattiin=sokeriin.
  Kukaan ei ole väittänyt että diabetes poistuu. LCHF ruokavalio (tiukka) auttaa diabeetikkoa pitämään verensokerin alhaalla ja tasaisena ympäri vuorokauden huomattavasti vähemmällä lääkityksellä ja D2:sten kohdalla jopa ilman.
  Normalipulliaisen liikkumiselle ei LCHF ruokavalio ole mikään este, sitä noudattaa jopa huippuurheilijat.
  Pahoin pelkään etttä sinun hyväkarppauksesi on tyyppiä Diabetesliitto joka on pelkkää diabeetikon pysyttämistä tarpeettoman kovalla lääkityksellä.
  Sinä olet täysin vapaa tekemään niinkuin haluat, niin minäkin teen. ilman lääkitystä ja verensokerit kurissa.
   
 22. minä Vierailija

  Voin vallan mainiosti syödä uuniperunoita. Yksi kiva tapa tehdä uuniperunoita on heittää perunat takkaan tuhkaan, sen jälkeen, kun hiilet ovat hehkuneet häkänsä pihalle ja pellit on suljettu. Ne syödään kuorineen ja tuhkan mukana tulee mukavasti hivenaineita. takassa ei saa polttaa roskia silloin.

  Olen tajunnut, että mitä monipuolisemmin voin syödä, niin sen paremmin voin. Vähän olen surullinen tuosta uskonnollisesta suhtautumisesta karppaukseen ja tuntuu oudolta, että rasvan nimeen vannotaan siten, että se olisi terveellisempää kuin monipuolinen syöminen. jos jätän vehnän ruokavaliostani pois ja sen myötä katoaa suolisto-ongelmat, niin se riittää minulle.
   
 23. Vp Vierailija

  Voit minunpuolestani syödä perunaa. Minulle riittää pelkkä itsesuojaluvaisto diabeetikkona pitämään perunan poissa ruokavaliostani ja olen pitänyt 5 vuotta enkä sitä ole kaivannut-onneksi.


  Kokonaisenergian jakautuminen
  rasva 2%
  proteiini 10%
  hiilihydraatti imeytyvä (=sokeria) 83%

  Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa - Fineli
   
 24. Joo, Vierailija

  Mutta eihän sitä hiilihydraattia tarvitse liikaa käyttää. Kun syö kohtuullisesti ja hyviä hiilareita, niin hyvä tulee. Itse olen aina ollut hoikka näillä konsteilla. Liikalihavuuteen ei ole pelkoa kun syö kohtuulliseti ja terveellisesti & liikkuu päivittäin.
  En kyllä oikein usko, että huippu-urheilijat karppaa. Taitaa jäädä mitallit saamtta tällä ruokavaliolla. Mualima on silti pyöreä.
   
 25. ed. korjaa Vierailija

  siis muapallo
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti