Hae Anna.fi-sivustolta

Diano Marinan hotelli Europa?

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Herkkusuu, 01.01.2005.

 1. Herkkusuu Vierailija

  Onko kenelläkään kokemuksia Diano Marinan hotelli Europan puolihoitoruoasta? Hotelli on Finnmatkojen listoilla. Finnmatkoilta ei osattu kertoa mitään. Haluaisin tietää, onko hintansa väärtti, italialaista herkullista kotiruokaa jälkiruokineen vai minkälaista? Onko hotelli ylipäätään asumisen arvoinen vai pitäisikö suuntautua huoneistohotellien puoleen?
   
 2. italia-fai Vierailija

  Mulla ei tietoa sun hotellista, mut onnittelut hyvän lomapaikan valinnasta...yks parhaista paikoista Italiassa..
  Toissa kesänä siellä, eikä mitään valittamista, mistään...nauttikaa
   
 3. Herkkusuu Vierailija

  Joo, olen aika täpinöissä, se on varmaan aivan mielettömän ihana paikka. Olitko ihan omatoimilomalla, asuitko hotellissa vai huoneistossa?
   
 4. Tomi Vierailija

  Ei meilläkään ole ao. hotellista kokemusta, mutta Diano Marina oli kyllä loistava lomakohde. Meillä oli huoneisto ensimmäistä kertaa Italian matkoilla ja nautin kyllä siitä että sai omalla parvelleella kylmää valkkaria & salattia, juustoa yms. paikallisherkkua. Joskus olen pettyny puolihoitoruokiin Italiassa ja Dianosta & Sam Bartelemeosta kyllä löytyy hyviä ravintoloita pariksi viikokis. Ääritapauksissa ollaan jätetty hotellin illalliset väliin ja menty syömään ravintoloihin, kun se hyvä ruoka on yksi keskinen kohokohta Italian lomissa...
  Oltiin itse Casa Delfinossa Dianon puolella, ja se oli ainakin loistavalla paikalla. Europasta on lyhyempi (San Bartolemeon) rannalle, mutta jonkuin verran pitempi kävellä Dianoon. No linja autot kulkee päätiellä ja samalla lipulla pääsee San Remoon asti...
   
 5. diana Vierailija

  Minkälaiset ovat rannat Dianossa ja entä San Bartolomeon puolella? Onko hiekkaa vai pikkukiveä? Entä syvenevätkö nopeasti? Kyselen, kun lapsi on lähdössä mukaan ensi kesänä. Osaa kyllä uida. Hotellimme on San Bartolomeon puolella.
   
 6. Tornatore Vierailija


  En ole myöskään asunut Europassa. Käynyt kerran sen baarissa drinkillä ja ihaillut julkisia tiloja, jotka siedettävät.

  Siinä aivan naapurissa on mukava lomahuoneistotalo Casa Piana (jossa olen asunut, yhden korttelin päässä rannasta) ja lähistöllä on paljon hyviä ruokakauppoja, jotka myyvät paikallisia sesonkituotteita. Myös hyvä leipurinliike ja vihannesliike aivan lähellä. Ravintoloita ja jäätelöbaarejakin on nurkan takana.

  DM ja SB ovat kuin yhtä kaupunkia, mitään rajaa ei huomaa; pieni kyltti vaan kertoo, milloin olet astunut kaupungista toiseen. Ranta siis on aivan samanlainen; alkujaan kai sekaranta, mutta luulen, että aallonmurtajia rakennettaessa se muutettiin ihmisvoimin hiekkarannaksi. Siis erinomaisen sopiva lapsille - eikä vähiten aallonmurtajan takia.

  Europa ja Casa Piana ovat muistaakseni SB:n puolella. Pieni varoituksen sana: Aallonmurtajan kivet ovat hyvin liukkaita. Ei siis kiipeilemään.

   
 7. diana Vierailija

  Kiitos rantatiedoista! Kävittekö muuten retkillä sisämaassa? Rannikkoa pitkin monet näyttävät retkeilleen, mutta onko sisämaassa lähiseuduilla mitään erikoista nähtävää? Kulkeeko busseja myös esim. vuoristokyliin?
   
 8. Tornatore Vierailija


  Matkanjärjestäjä usein tekee sellaisen ""sisämaan kylät"" -kierroksen; sille kannattaa ehdottomasti mennä, huikaisevia maisemia 1000 metrin korkeudessa. Samoin syöpöttelyilta oli mukava - ruoka hyvää paikallista kotiruokaa perheravintolassa kaukana Dianon yläpuolella; ja kaikki luomua omasta takaa.

  Tässä sitten muutamia vinkkejä omin päin patikoijalle: Cervon kylä, vain pari kilometriä San Bartolomeon hotelleilta itään. Romanttinen ""vanhanaikainen, hyvin säilynyt paikka. Kaunis suuri barokkikirkko. Cervossa huomaa Välimeren sinisen ja tiilikaton punaisen harmonian.

  Diano Castello, pieni idyllinen kylä n. 3 kilometria suoraan Dianon rautatieasemalta pohjoiseen. Mutkikas kapea tie - varottava moottoriajoneuvoja! Mäkeä, paljon vettä mukaan. Vastaantulijoilla on sitten tapana tervehtia ja kysellä kuulumiset.

  Diano San Piatro, pohjoisempana. Liian kaukana normaalikävelijöille. Busseja lähtee DM:n kaupungintalon (municipio) aukiolta. San Pietro on tunnettu kirjailija Annie Hawesin teoksista. Viinitarhoja, oliivilehtoja. Nykyään paljon modernejakin huviloita.

  Mukava kävelylenkki on tallustaa Capo Bertan myötä (siis länteen) aivan rantaviivaa pitkin olevaa vallitusta Imperiaan. Kävely kestää tunnin, ei asutusta - vain välimeri.
  Imperiassa voi tehdä ostoksia, siellä on myös jännittävä ja tunnettu oliiviöljymuseo.

  Imperiasta lähtee sitten busseja pohjoiseen aina Merialppien yli - vaikkapa Piemonten viinialueille saakka. Miten olisi Barolo paikan päällä nautittuna?

  Aivan Diano Marina läheisyydessä kulkee jonkinlainen merkitty kävelypolku oliivilehtojen halki. Jäänyt meiltä väliin jostain syystä - kannattaa tiedustella reittiä ja ehkä karttaa DM:n Turisti-infosta (kaupungintalon aukiolla).
  Viihtyisää matkaa. Kolme kertaa olemme pitäneet juuri DM:ää tukikohtana ja mieli tekee aina vain uudelleen sinnepäin Italiaa.

   
 9. diana Vierailija

  Ylen paljon kiitoksia Tornatore! Laitan vastauksesi talteen ja tulostan sen matkalle mukaan. Kiitos!
   
 10. Herkkusuu Vierailija

  Kiitos hyvistä tiedoista, innostus vain kasvaa! Taidamme mekin valita huoneistohotellin. Voisitko vielä kertoa kenen matkanjärjestäjän reissulla olet ollut, sillä Finnmatkoilla Diano Marina on ainakin omatoimikohde, eli sieltä ei järjestetä mainitsemiasi matkanjärjestäjän retkiä?
  Kiitos jo etukäteen!
   
 11. Tornatore Vierailija


  Viime vuosituhannella Fritids.... Tällä vuosituhannella ihan ominpäin (lento Nizzaan ja junalla siitä. Finnmatkojen ""kansainväliset "" oppaat varmaan auttavat mielellään, vaikka onkin ns. ""Omatoimikohde"". Näitä em. mainitsemiani retkiä järjestää DM:ssä ""jokainen matkailijoiden rahoista kiinnostunut taho;)"".

  Kaikki järjestyy siellä varmaan helposti; ystävällistä palvelua, hyvää ruokaa ja italialaista elämänmenoa parhaasta päästä, joten älä huolehdi. Lähde mukaan retkille ja mene ominpäin.

  PS. Muista kun näet kyltin: ""prologo"" . Tarkoittaa paikallista, alkuperäistä...jne...

   
 12. diana Vierailija

  Vielä viime vuonna Diano Marina oli tietääkseni normaalikohde matkanjärjestäjän palveluin. Itse vähän ensin mietin uskallanko omatoimimatkalle, mutta paikka kiinnostaa niin kovasti, että päätin uskaltaa. Pikkuisen italiaa osaan (kansalaisopiston kurssi) ja englantia laitetaan lisäksi. Uskon, että pärjäämme. Aiomme retkeillä ympäristössä mahdollisimman paljon. Netistä löytyy tietoa ja ihania kuvia mm. Cervosta ja muista rannikon kylistä ja kaupungeista. Ostin akateemisesta englanninkielisenä kirjan Italian Riviera. Siitä läytyy myös kiinnostavaa tietoa. Myös Hawesin kirjat on tullut luettua. Me menemme juuri tuohon Casa Pianaan, josta Tornatorekin mainitsi.
   
 13. riviera di fiori Vierailija


  Muistakaa Ventimiglian markkinat ja Michelin-tähditetyt ravintolat!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti