Hae Anna.fi-sivustolta

DIPP-tutkimus

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Shoshana, 08.01.2006.

 1. Shoshana Vierailija

  Onko kokemuksia DIPP-tutkimuksesta? Olisin utelias. Lapseni (tyttö, puoli vuotta) kuuluu sen piiriin.
   
 2. ? Vierailija

 3. minna Vierailija

  onko tämä se diabetes tutkimus? Jos on niin me oltiin siinä vähän aikaa, mutta lopetettiin kun piti ottaa lapsesta joka kertaa verikokeita. (en muista enää tutkimuksen nimeä, kun lopetettiin jo noin vuosi sitten)

  TUtkimuksessa piti laittaa ylös kaikki lapsen saamat ruuat valmiiseen lomakkeeseen. Tietyin väliajoin oli hoitajan luona käynti (haastattelu ja lapsen punnitus) ja verikoe. Verikoe oli meille liikaa, kun lapsi vaan huusi paniikissa.
   
 4. Tehotyttö Vierailija

  Mitä lähinnä haluat tutkimuksesta tietää?

  Meidän perheessä kokemusta tuosta ja rutkasti :)
  Isommat lapset -96 ja -98 ovat olleet siinä mukana koko ikänsä. Nyt kolmas 07/05 on mukana Teddy-tutkimuksessa, joka on aika lailla vastaava, mutta siinä on just nuo ruokapäiväkirjat ym. tarkempaa juttua.

  DIPP-tutkimuksessa käydään muistaakseni ensimmäiset kaksi vuotta 3kk:n välein verikokeissa, mittauksissa ym. Sen jälkeen käynnit 6kk:n välein. Jos noita saarekesoluvasta-aineita ilmaantuu tihenevät käynnit. Kakkanäytteitä lähetetään kerran kuukaudessa, taisi olla myös sinne kahteen ikävuoteen.

  Tuo verikokeen ottaminen on se ikävin juttu, mutta meillä ne on ainakin onnistuneet tosi hienosti ""taikavoiteen"" avulla. Aluksi tietysti vauvaa enemmän ahdistaa se paikallaan pitäminen. Äkkiä sen kuitenkin unohtaa... Arvokasta tutkimustietoahan tuolla kerätään. Tavoitteena on löytää syyt, jotka noiden riskigeenitekijöiden lisäksi aiheuttavat diabeteksen puhkeamista. Lisäksi yritetään löytää ehkäisykeino. Ne, jotka tuossa tutkimuksessa SAAVAT olla mukana, ovat mielestäni erityisasemassa. Niitä tautiin johtavia vasta-aineita tarkkaillaan ja mikäli lapsi sairastuu, voi päästä mukaan tuohon insuliinisuihkekokeiluun.

  Meidän perheessä kaikilla lapsilla on se korkeampi riskitekijä eli muistaakseni 9%:n todennäköisyys sairastua. Kummankaan suvussa ei diabetesta esiinny, mutta näin ne geenit vaan menee... Molemmilta on kuitenkin tässä tapauksessa geeni saatu.

  Jos jollakulla parempaa/uudempaa tietoa, niin voi korjailla.

  Tehotyttö
   
 5. busines Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti