Hae Anna.fi-sivustolta

Disneyland Pariisi

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä SariAnneli, 02.07.2009.

 1. Disney for the poor Vierailija

  Et ole tainnut edes käydä ämericcäläisten oikeissa Disneyssä Orlandossa tai Calissa?
  Siellä vasta hilpeää. Ranskan köyhäDisney on naurettava. Sinne menee vain ne joilla ei varaa lähteä USAan
   
 2. Amerikassa olen käynyt monessakin paikassa, jopa asunut siellä jonkin aikaa mutta Disneyhin ei siellä menty. Ei ollut lapsia vielä silloin.

  Sinulla ei ole aavistustakaan ketä siellä käy. Disney ei ole aikuisten leventelypaikka, se on lapsia varten ja lapset ei lähde mittaamaan sinne varallisuutta. Euroopassa kun asutaan, Ranskan naapurimaassa niin matka sinne on lyhyempi.

  Kommentistasi päätellen sinä vasta uneksit matkustelusta, on niin raakileen suusta kun olla voi.
   
 3. hille2 Vierailija

  Minäkin asuin 2 vuotta L.A.ssa, enkä käynyt Disneylandissa kertaakaan. Mitäs mä sinne, aikuinen ihminen, kun ei ole lapsiakaan.
   
 4. eiffeli Vierailija

  Alkuperäiselle kirjoittajalle: Oletko käynyt Matkalaukun puolella katsomassa, siellä on ollut hyvin paljon kirjoituksia ja hyviä vinkkejä EuroDisney-matkalle.

  Olimme perheen kanssa EuroDisneyssä pari vuotta sitten ja matka oli tosi mukava ja onnistunut! Ainoa huono puoli ovat jonot, jotka voivat olla todella pitkiä! Joten kannattaa rynnätä puistoon heti aamulla ja silloinkin heti niihin suosituimpiin laitteisiin, ja käyttää niitä Fastpasseja. Sama koskee sitten myös Eiffel-tornia, sinne myös kannattaa mennä heti aamulla.
   
 5. Pariisi ja Disney Vierailija

  Kauhea paikka, sitä paitsi ranskalaisista jäi tosi karsea kuva, huono asiakaspalvelu.
   
 6. piip piip piip Vierailija

  ...saman jankuttajan piti käydä vielä huikkaamassa...
   
 7. J matkaaja Vierailija

  Kävimme omatoimimatkalla Pariisissa heinäkuun toisella viikolla. Mukana 2 aikuista ja 5 vuotias lapsi. Varasin matkalle netistä suoran reittilennon ja hotellihuoneen (4 vrk). Kaikki muu oli tarkoitus varata/ostaa paikan päällä. Tutustuin huolellisesti nähtävyyksiin ja kulkuyhteyksiin ennen matkaa. Päätimme varata aikaa päivän disneylandiin ja toisen eiffelillä käyntiin. Loput 2 päivää kuluisi puoliksi matka-aikaan ja puoliksi muuhun kaupoissa kiertelyyn.
  Haittapuolena reissussa oli reittilennon aikataulu, lähtö hesasta seiskalta, joten jouduttiin olemaan yksi yö hotellissa turhan stressin ja lapsen väsymisen estämiseksi. Samoin paluumatkalla lento lähti puoli kahdeksan, joten cdg kentällä piti olla ajoissa, mikä vastaavasti tiesi aikaista herätystä ja lähtöä hotellilta ilman aamupalaa. Voisinkin neuvoa, että kannattaa ottaa sellainen hotelli, jossa on huoneessa jääkaappi ja keittomahdollisuus. Voi sitten ostaa sinne kaupasta haluamansa elintervikkeet ja nauttia niistä oman aikataulun mukaan. Ruokaileminen on muuten monessa ravintolassa jonkin verran kalliimpaa kuin suomessa. Ruoka sinänsä on ranskalaiseen tapaan herkullista, potattia, makaroonia ja lihapullia ei vastaan tullut.

  Kulkuyhteyksisnä paikan päällä käytimme metroa ja rer-junaa. Liikkuminen niissä on varsin helppoa. Opastekartat kannattaa tutkia ennen metroasemalle menoa, niin ei mene hermo seikkailessa yhdyskäytävillä. Kannattaa ostaa päivän visit paris lippu metroasemalta sille vyöhykkeelle, millä aikoo liikkua. Voi siten liikkua vapaasti koko päivän. Itse maksoin disneylandiin metrosta ja rer-junasta 35 euroa (3 hlö, vyöhykkeet 1-6). Taksimatka kentältä hotellille (24 km) maksoi 52 euroa, sukkulataksin hinta samalle matkalle oli 65 euroa. Nähtävyyksien luo menemistä taksilla en siis suosittele.

  Disneyland nähtävyytenä oli mahtava paikka, vietimme koko päivän puistoissa kierrellen. Studioille emme menneet, koska halusimme edetä lapsen ehdoilla. Erityisesti jäi mieleen ns. 5D-elokuvateatteri (suosittelen). Jonoja ei ollut paljon oikeastaan yhteenkään laitteeseen, max jonotusaika oli n. 15min.
  Eiffel tornille oli valtavat ruuhkat (jonotimme 2h 45min), joten neuvoksi; syö hyvin ennen tornille menoa ja ota juomista mukaan. Liput huipulle maksoi 13e aikuinen ja 7,5e lapsi. Jos haluaa mennä osittain rappusia, voi hieman säästää.
  Muutama varoituksen sana; ohita ystävällisesti kaikki katukauppiaat, heidän joukossaan on ovelia ja röyhkeitä taskuvarkaita. Myös valokuvaajat ottavat sikamaiset hinnat mm. disneylandin edustalla. Itse jouduimme näkemään väkivaltaisen ryöstön bir-hakeimin metroaseman edustalla. Reppu lähti kaverin selästä riuhtomalla, jonka jälkeen katukauppiaat katosivat maan alle nauttimaan saaliistaan. Muutoin emme kokeneet minkäänlaista turvallisuusuhkaa matkan aikana. Rauhallisuus ja maltin säilyttäminen ruuhkissa on a ja o.

  Oma neuvoni: jos kaipaat täysin valmista matkaa kaikkine palveluineen, varaa pakettimatka. Kotiin palatessa ylläty minne rahat kuluivat. Jos haluaa itse järjestellä aikataulunsa ja menonsa, sekä säästää selvää rahaa, varaa pelkkä reittilento ja hotelli (esim ebookersin kautta). Itse säästin tällä tavoin 730 euroa verrattuna edullisimpaan pakettimatkaan!
  Tutustu nähtävyyksiin, kulkuyhteyksiin, palveluihin ja hotelliin huolella ennen matkaa netissä valitsitpa kumman matkatavan tahansa. Ei mene aikaa sitten arpomiseen paikan päällä.
   
 8. Eiffeltornista ei kiihotu muut kuin jenkit, se on niille joku pyhä merkki ja sillä kauhee wow-factori, kun me eurooppalaiset taas nähdään se sellaisena kuin se on eli ruosteinen hökkyräkasa.

  Pariisin kirkot kuten goottimainen Notre Dame ja kukkulalla sijaitseva valkoinen Sacre Coeur http://www.french-places.com/places+essays/essays%20texts/sacre%20coeur%20ext.jpg ovat paljon mahtavampia ja vaikuttavampia nähtävyyksiä mitä Eiffelin ruostehökkyrä.
   
 9. Essi-66 Vierailija

  Olimme Eurodisneyssä kesäkuussa; 4 aikuista ja 3 lasta (iät 8, 9, ja 13). Lapset olisivat halunneet käydä laitteissa mutta jonot olivat ihan älyttömät, kaikkien hurjempien laitteiden jonotusaika oli vähintään 60 min, useissa jopa 90 min. Ja tämä arkipäivinä!
  Fastpassia varten pääsylippu pitää käydä leimaamassa haluamassaan laitteessa. Näin saa lipun, joka oikeuttaa Fastpass jonoon tiettynä kellonaikana. Me kävimme leimaamassa liput Space Mountainilla kello 13.00 tienoilla. Saimme Fast Passin ajan klo 20.30-21.00 välille; juuri ennen puiston sulkeutumista. Ja uutta Fast Pass aikaa ei voi käydä leimaamassa ennenkuin on käyttänyt jo leimaamansa. Ei siis paljonkaan hyödyttänyt.
  Molempina päivinä oli useita laitteita joko huollossa tai rikki; mikäli laite meni kesken päivän rikki, ei kukaan osannut sanoa saataisiinko se kuntoon vartissa, tunnissa vai vasta joskus ensi viikolla.
  Toisena päivänä ei yllättäen puistossa käynyt suomalaiset luottokortit lainkaan; meillä oli Visa, AmEx, MasterCard sekä Diners eikä yksikään käynyt. Onneksi hotellin kulmalla oli automaatti, josta yksi meistä kävi päivän aikana hakemassa lisää käteistä. Kannattaa Ranskassa varautua näemmä kaikenlaiseen sotkuun.
  Yhteenvetona ihan kiva matka mutta jää kyllä mitä todennäköisemmin ainoaksi kerraksi kun Eurodisneyssä käymme.
   
 10. Meidän lapset eivät pitäneet paikasta.
   
 11. muutakin on Vierailija

  kuin Disney, aikanaan ihastuin Parc Asterixiin, tunnelma on leppoisa ja moninverroin omaperäisempi kuin isossa D:ssä. Espanjan kävijöille Port Aventura.
   
 12. Reino Vierailija

  Olemme hieman alta viiskymppinen pariskunta, ja nyt kun lapset on saatu maailmalle, niin on aikaa hieman elämästä nauttimiseenkin.
  Ollaan ihastuttu matkusteluun, ja erityisesti nuo huvipuistot kierretään aina kun vain reitille osuvat. USA:ssa Orlandon Disneyworldissa, Seaworldissa, Universal Studiosilla. Californian Disneylandissa, Hollywood Universal Studios jne.
  Aasiassa Hong Kongin Disneyland, Bangkokin Seaworld ja joku toinenkin paikka käytiin.
  Pohjoismaissa Legolandit, Grönalundit, Särkänniemet, Linnanmäet ja Alahärmät.
  Nyt ollaan menossa toista reissua Ranskan Disneylandiin, ja tällä kertaa tarkoitus käydä myös Asterix huvipuistossa. Lennot Easyjetillä Hki-Pariisi 220 euroa. Asterix parkissa pari yötä hotelli ja liput huvipuistoon 300 euroa. Disneylandilla tarjous, kolme yötä ja neljä päivää lippuineen Hotel New York (ihan keskellä aluetta) 780 euroa. Lopuksi vielä LaVallee Villageen shoppaileen pariksi päiväksi, 200 euroa hotellille.
  Viikon reissu 1500 + toinen mokoma käyttörahaa. Rahaa tuskin palaa, sillä emme ole hirveitä ranskalaisen ruoan gastronomeja, meille riittää McDonaldsit ja teemme huvipuistoissa oman "picnicin" (viltti mukaan, ja ruisleipää, makkaraa, juustoa ym).
  Pariisissa ollaan käyty muutaman kerran, eikä oikein ole meidän kaupunki. Kaunis kylläkin, mutta Wien on kauniimpi. Ja ystävällisempi. Ja halvempi. Ja puhtaampi. Ja.... No ehkä Louvre on näkemisen arvoinen, eipä paljoa muuta.
  Lapsia meillä ei ole koskaan ollut mukana, eikä oteta vaikka kuinka haluaisivat. Me menemme sinne lomalle ja nauttimaan, menkööt he jonnekin muualle ja joskus muulloin.
  Disneyland ei tosiaankaan ole pelkästään lapsille, vaan myös meille lapsenmielisille tai muuten tämänlaisiin nautintoihin hurahtaneille. Kerran olemme joutuneet Disneyworldissa jonottamaan laitteeseen pääsyä jopa 47 minuuttia. Pakkohan ei ole jonottaa, mutta kun ei sitten enää ollut muita laitteita käymättä, niin jäätiin jonoon. Huvitti vaan ne tuskaisat aikuiset ihmiset, jotka halusivat päästä laitteisiin nopeasti, aivan kuin pikkukakaroita. Menee silloin kun ei ole jonoja.
  Noista kurttunaamoista sanoisin, että ei kannata vastata heille samalla naamalla. Ystävällinen hymy ja tarpeidensa asiallinen selittäminen yleensä auttaa. Jos ei auta, niin sitten röhönaurut ja sormella osoittaminen, ehkä valokuvan pyytäminen auttavat pois tilanteesta. Meidän lomaa ei yksikään kurttunaama ole pilannut, mutta me olemme pilanneet usean kurttunaaman päivän.
  Huonoa palvelua olemme toki saaneet, ja pyytäneet siihen yleensä selvitystä "isommalta taholta". Nytkin on muutama ostokortti ja useita alennuslippuja pöytälaatikossa. Näihin huonoihin palveluihin voi syytä olla usein pöydän molemmin puolin. Jenkeissä tämä asia hoituu tippien kautta ja välittömästi. Suomessa ja Euroopassa asia vaatii yleensä aina hieman enemmän ravistelua. Disneyland Pariisissa palvelu on ollut kiitettävää, mutta muuten Ranska on niitä palveluköyhimpiä maita maailmassa. Sanon tämän vierailtuani yli 50 maassa.
  Rohkeasti vaan kaikki matkaan, maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.
   
 13. Rimpsukka Vierailija

  Mistä ihmeestä Suomalaiset tuon hurjan negatiivisen asenteensa oikein repivät?

  Asuin Pariisissa puoli vuotta. Kertaakaan en nähnyt ryöstöjä, pahoinpitelyitä tai muutakaan turvallisuuttani vaarantavaa. Tähän suurena syynä saattoi olla terve maalaisjärki: illalla ei lähdetä yksin tai kaksin liikenteeseen, varsinkaan huonomaineisempiin kaupunginosiin (kuten Montmartelle), katukauppiaihin tai kerjäläisiin ei kiinnitetä huomiota, tai jos kiinnitetään, rahapussia ja setelitukkoja ei esitellä. Jos epäilyttävän näköinen tyyppi tulee puhuttelemaan, lähdetään pois tilanteesta. Ei mennä liian lähelle jos tilanne vaikuttaa epämiellyttävältä. Eikä missään nimessä oikein leuhoteta ympäriinsä että "minullapa on kallis puhelin/laukku/paksu lompakko etc"!

  Ravintolassa saa ihan suhteellisen hyvää kohtelua kun viitsii edes opetella yksinkertaiset fraasit, kuten "Bonjour!" "Merci" sekä "Pardon". Myös yleishyödyllinen "Parlez-vous anglais?" on ihan kiva osata.. Itsehän en ranskaa puhunut juuri tuon enempää, ja silmien pyörittelyä olen saanut osakseni, mutta myöntäkää pois: miltä tuntuisi jos olisitte kaupassa/ravintolassa töissä ja sinne tulisi ulkomaalainen joka väen väkisin yrittäisi puhua teille kielellä jota te ette itse ymmärrä. Koska kaikki ranskalaiset eivät osaa englantia. Ja vielä harvempi suomea :D

  Nähtävyyksistä: Eiffel torniin jonotettiin puolisen tuntia (helmikuussa, eli ei pahin turistiaika), Louvreen pahimmillaan vartti-puoli tuntia, mutta sinne ei missään nimessä pidä mennä kuun ensimmäisenä sunnuntaina, silloin on nimittäin ilmainen sisäänpääsy kaikilta, ja jonot on suuuunnnattomat!! Riemukaarelle jonotettiin ehkä kymmenen minuuttia, sacre-coeur sekä Notre Dame olivat sellaisia että sinne sai vain kävellä sisälle. Muutkin nähtävyydet olivat suhteellisen ruuhkattomia. Ja Pariisin metroverkko on hurjan hyvä, sillä pääsee mihin vain ja suhteellisen edullisesti (viikonloppuisin ja lomilla alle 26-vuotiaan päivälippu kaikkiin liikennevälineisiin 3,3 €, normaalisti muistaakseni 9€ tietämillä, kertalippu metroon 1,6€, bussiin 1,7 €)

  Disneylandissa kävimme keskiviikkona keskellä kuumaa kesäkuuta. Opiskelijakortilla liput molempiin puistoihin (Walt Disney Studios sekä Parc Disneyland) 43 €, normaalisti kuudenkympin hujakoilla. Pisin aika minkä jonotimme oli Disneylandissa 45 minuuttia, normaalisti pääsimme laitteisiin viimeistään vartissa. RER-lippu aikuiselta reilu 7€ muistaakseni.. En kyllä mene vannomaan. Ja Disneyland tarjoaa paljon myös aikuiselle, tai ainakin lapsenmieliselle sellaiselle ;)

  Kun tulee Pariisin keskustaan, mielestäni paras paikka jäädä metrosta/RERistä pois on Châtelet - Les Halles, koska se on risteyskohta monille muille metrolinjoille, toisin sanoen sieltä pääsee melkein minne vain. Châteletin yhteydessä on myös suuri kauppakeskus Forum Les Halles, ja maan pinnalle päästyään törmää moniin pieniin putiikkeihin ja kun vaeltelee hiukan Hôtel de Villen (kaupungintalo) suuntaan löytää mitä ihanimpia vintageputiikkeja. Metrolinja 1 kulkee suoraan Pariisin läpi (pysähtyen myös Châteletilla), metrolinjat 6 ja 2 kiertävät vastakkaisilta puolen Pariisia palaten linjan 1 läheisyyteen. (Linja 1 on minulle jostain syystä hyvin tärkeä haha). http://www.ideamerge.com/motorhomes/france/paris_metro.gif

  Toivottavasti nämä neuvot hyödyttivät jotakuta matkaan lähtijää, olihan tässä muutakin kuin pelkästään Disneylandista.. :)

  P.S Pariisissa on oikeasti mukavia ja auttavaisia ihmisiä, mutta mukaan sattuu tottakai myös niitä ääsholeja...
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti