Hae Anna.fi-sivustolta

ebookers?

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä luotettavuus, 24.04.2005.

 1. luotettavuus Vierailija

  Onko kokemusta Ebookersin tai muiden vastaavien kautta lentojen varaamisesta, kun matkalle tulee yksi vaihto? Toimiiko luotettavasti, tuleeko yllättäviä lisämaksuja tai muuta yllätyksiä?
   
 2. MariV Vierailija


  Käytin Ebookersia aikanaan pari kertaa lentolippujen ostamiseen ennen kuin alkoivat lätkäistä hintojensa päälle varausmaksua 25 eur/matkustaja - ei tuo yllätyksenä tule (kyllä siitä siellä selvästi sanotaan), mutta tekee sen, että lennon ostaminen lentoyhtiöltä suoraan tai jostain muualta tulee yleensä halvemmaksi. Varausmaksut on kyllä joka firmalla annettu ihan selkeästi ennen maksamista, yllätyksiä ei ole tullut.
  Ostamani lennot olivat kaikki vaihdollisia, esim. KLM:n Helsinki-Amsterdam-Lontoo, ei siinä mitään ongelmia ollut - lippuhan oli ihan sama kuin KLM:ltä suoraan ostettuna, silloin joskus se vain oli jonkun eurokympin halvempi.

  Travelocityltä ostin pari vuotta sitten lento+hotelli-paketin Los Angeles - Las Vegas - Los Angeles eikä siinäkään tullut mitään ongelmia, ei myöskään Expedialta varatuissa hotelleissa. Kaikki varattiin netissä ja maksettiin Visalla ja varausvahvistuksella homma toimi ihan hyvin, kaikki meni e-lipulla/e-varauksena. Varausvahvistus/kuitti paperilla on AINA syytä ottaa mukaan, vaati lentoyhtiö/hotelli sitä tai ei. [toivottavasti muistin oikein päin, vain toinen mainitsemistani firmoista myy lentoja USA:n ulkopuolella asuville. www.travelocity.com ja www.expedia.com ovat osoitteet]


  Esimerkiksi Ebookers ja Matkapörssi ovat siinäkin mielessä helppoja, että ne ovat Suomessa toimivia firmoja, joilla on toimistot täällä - ongelmatilanteissa saa palvelua Suomeksi ja Suomen kuluttajaneuvonnan keinot tepsivät (ja jos ostaa lento+hotelli-paketin, taitaa vielä valmismatkalakikin päteä, tästä en tosin ole ihan 100% varma). Ebookersilta taitaa saada ostettua matkan myös verkkomaksulle/tilisiirrolla eli ei tarvitse edes luottokorttia kuten ulkomaan firmoilla. Myös SMT:ltä olen ostanut verkosta Lontoon-matkapaketin ja lukuunottamatta vähän huonoa ohjeistusta kaikki meni oikein hyvin, ei vain tarvinnut vaivautua ollenkaan matkatoimistoon asti.


  PS. Autonvuokraus on sitten luku sinänsä, niissä tulee helposti kaikenlaisia yllärimaksuja kuten lentokenttälisiä ja tieveroja ja vaikka mitä - mutta jos auton varaa ja maksaa esim. Ebookersin kautta eivätkä muista kertoa esim. paikan päällä käteisellä maksettavasta lentokenttälisämaksusta, niin siitä voi ruveta riitelemään jälkikäteen (nimim. parikin kertaa palautusta saanut). Autonvuokraus on ylipäänsä sellainen hintaviidakko, että pois alta, lentohinnat ovat selkeitä ja helppoja siihen verrattuna.
   
 3. luotettavuus Vierailija

  Suurkiitos MariV perusteellisesta vastauksesta, eiköhän tuolta sitten uskalla lennot varata. Lentomme menisivät väkisin kahden eri lentoyhtiön koneille, joten saattaa olla helpompaa ja ongelmien kannalta turvallisempaa kärsiä varausmaksu?
   
 4. juttua Vierailija

  Eilisiltana oli TV:ssä juttua Ebookersista. Varaustoiminta tapahtuu Thaimaassa... siellä on muutaman suomalainen pimu tekemässä varauksia... joten siitä vaan...
   
 5. MariV Vierailija

  So? Ebookersilla on silti ihan oikea matkatoimiston näköinen toimisto Helsingin Kalevankadulla (kuljen siitä ohi viikottain ja ihan asialliselta näyttää) eli kyllä se lasketaan ihan suomalaiseksi matkatoimistoksi ja se on niin ollen vastuussa netissä myymistään lipuista ihan samalla tavalla kuin vaikka Matkapörssi (mistä sen tietää, missä www.matkaporssi.com:in nettisysteemit pyörivät) tai SMT, joilla molemmilla on myöskin sekä toimistoja että nettivarausta.

  [Minä sitäpaitsi kyllä luulin, että Ebookers toimii Intiassa, ainakin toimi vielä noin vuosi sitten, kun tuosta oli juttua lehdessä. Ei se ole ainoa suomalaisfirma, joka on ulkoistanut puhelin- ja nettipalvelunsa esimerkiksi Viroon tai Intiaan.]
   
 6. Elisa Vierailija

  Minä olen varannut liput mm. USA:an monesti ebookersilta ja hakenut liput ihan sieltä toimistosta. Joka krt on toiminut moitteettomasti. Eli jos hommaa hoidetaan jostain ulkomailta, niin hyvin toimii.
   
 7. Helmi Vierailija

  Taitaa tosiaankin toimia Intiassa, ei Thaimaassa. Tosin en ymmärrä mitä väliä sillä on: nykyään hyvin monet palvelut keskitetään call centereihin, ei pelkästään lentolippujen varaukset. Ja etenkin jos palvelun saa omalla äidinkielellään, en ymmärrä miksi New Delhin toimistossa istuva suomalaistyttö olisi sen huonompi vaihtoehto kuin vastaava Korsossa.
   
 8. Juho Vierailija

  Itse omien kokemusteni perusteella suosittelisin vahvasti käyttämään mitä tahansa muuta matkatoimistoa kuin ebookersia. Omat kokemukseni liittyvät nimenomaan ebookers.fi -palveluun, jonka toiminta on uskomattoman surkeaa.

  Vanhempani yrittivät varata kyseisen toimiston kautta lentolippuja tullakseen tapaamaan minua Yhdysvaltoihin. He tekivät matkavarauksen netissä, koska siellä oli hyvä tarjous (lennot Helsinki-New York-Helsinki 345e). Ebookers kuitenkin aikaili varauksen vahvistamisen kanssa niin kauan että tarjouksen aika meni umpeen (periaatteessahan asiakas on oikeutettu tarjottuun hintaan, vaan ei ebookersin mielestä).

  No sitten vanhempani halusivat kuitenkin varata matkan, nyt hieman kalliimpaan hintaan. Ebookers ilmoitti että varattuun hotelliin ei ollutkaan huoneita enää vapaana, koko varaus piti perua ja muuttaa hotellia. Ehdottivat muita, huomattavasti kalliimpia hotelleja.

  Asun New Yorkin lähiössä joten kävin tsekkailemassa näitä hotelleja ja ilmoitin vanhemmilleni, mikä hotelli kannattaisi varata. No, näihinkään hotelleihin ei kuulemma ollut paikkoja. Tarjosivat taas uusia ja kalliimpia hotelleja.

  Palvelun taso oli koko ajan todella törkeän heikkoa. Sähköpostiviesteihin ei vastattu tai vastattiin vasta monen viestin jälkeen muutaman sanan vastauksella. Kukaan ei ottanut vastuuta toimiston tekemistä virheistä ja soittaessamme ja kysellessämme mikä mättää, meitä palloteltiin henkilöltä toiselle.

  Yhdessä vaiheessa esimerkiksi piti varausta muuttaa, koska varausta tehnyt ebookers.fi -asiakaspalveluhenkilö oli laittanut varauksen jostain käsittämättömästä syystä väärille päivämäärille. No kun soitimme tavoittaaksemme tämän henkilön, sanoivat että ei ole paikalla, soita huomenna uudestaan (nämä puhelut siis menivätkin ilmeisesti intiaan, siitä ihmeellinen pallottelu ja poissaolot). Soitimme aamulla uudestaan, nyt sanoivat että kyseinen henkilö ei ole vielä tullut, soita tunnin päästä uudestaan. Soitimme tunnin päästä. Nyt sanottiin että kyseinen henkilö onkin lomalla ja koska hän oli varauksen tehnyt henkilö, kukaan muu ei voi tehdä varaukseen muutoksia.

  Surkean palvelun lisäksi ebookers teki erilaisia vakavia virheitä, kuten väärät päivämäärät, tarjousta kalliimmat lennot, hotellivaihdot ym. monta kertaa. Koko ajan yritimme olla yhteydessä sähköpostitse ja puhelimitse, mutta kumpikaan keino ei toiminut. Koko ajan yrityksen nettisivulla tarjottiin lentoja ja hotelleja huomattavasti todellisia hintoja edullisemmin.

  Tiedän että tarina saattaa kuulostaa liian uskomattomalta ollakseen totta, mutta valitettavasti se on totta. Teimme virheistä ja luokattomasta (olemattomasta) asiakaspalvelusta valituksen kuluttajavalituslautakunnalle, asia on käsittelyssä.
   
 9. Varaaja Vierailija

  Kannattanee katsoa ebookersien ja vaikkapa Matkapörssin käyttämän hakukoneen avulla suunnilleen halvimmat lentoyhtiöt ja sitten tehdä heidän sivuiltaan itse varaus. Näin usein hieman halvempaa, ei ole niin montaa välistävetäjää. Ainakin itselläni halvimmat kesän lennot Splitiin löutyivätMatkapörssin koneen kautta - itse varaus sitten suoraan CSA:n sivuilta.
   
 10. travelpack Vierailija

  Olen muutaman kerran varannut ebookersin nettisivuilta sekä lentoja ja hotelleja. Mielestäni se on toiminut ihan hyvin ja Finskin netikaupassa samat lennot ovat olleet jopa kalliimpia (en tiedä onko vika käyttäjässä). Ongelmia ei ole ollut, kaikki on toiminut hyvin. Ainahan välittäjä jotain ottaa itselleen, mutta mielestäni systeemi on ollut helppo, näen sieltä mitä lentoja minnekin on ja minä ajankohtana ja varaaminen onnistuu hetkessä.

  Aina voi olla katkoksia tai varaukset umpeutua ja olla ongelmia, näitä olen kohdannut muuallakin. Ei siis epäluotettava, jos olet tarkan euron ihmisiä, niin jostain voi saada halvemmallakin.
   
 11. luotettavuus Vierailija

  Kiitos travelpackille ja muillekin vastanneille. Tilasin liput viikko sitten Ebookersilta ja nyt ne ovat jo kädessä. Nyt jännitetään enää reissua. Ebookers oli halvempi kuin Matkapörssi. Muutaman kympin olisin maksimissaan säästänyt, jos olisin tilannut liput suoraan lentoyhtiöltä, mutta näin pääsin helpommalla ja oletin, että ongelmien sattuessa Suomessa olevan toimiston kanssa asioita olisi helpompi selvittää.

  Travelpackille: Mitä tarkoitat katkoksilla? Siis sitä, että varaan verkosta matkan, mutta en saa varmistettua sitä (sivut ilmoittavat saman tien ongelmasta)? Vai että saan varmistettua (sivuilla kaikki ok), mutta se ei todellisuudessa onnistukaan.
   
 12. matkustaja Vierailija

  Olen useasti varannut ebookersin kautta pelkät lennot Aasiaan. Vaihdot Wienissä, Amsterdamissa ja Frankfustissa euroopassa ja KL:ssä ja Bangkokissa idässä. Palvelu on ollut sanalla sanoen loistavaa. Netissä olen yrittänyt etsiä heidän sivuiltaan halvimpia lentoja esim. Jakartaan, mutta hinnaksi on tullut about 3000-4000e, joten menen aina Kalevankadun toimistoon ja kerron virkailijalle koska haluan matkustaa, millä reitillä ja millä yhtiöllä, hinta on aina pudonnut noin 1000 euroon. Lisäksi olen saanut oikein hyvää palvelua, onhan siinä joskus tuntikin vierähtänyt, kun eri reittivaihtoehtoja olemme suunnitelleet, mutta kyllä se sen arvoista on ollut.

  Hotellien varaamisesta sanoisin taas, että niitä ei kannata varata ebookersin kautta, halvemmaksi tulee varata suoraan netistä. Toki helpommalla pääsee, jos antaa saman toimiston hoitaa kaikki varaukset, mutta itse nautin surffailusta eri nettisivuilla verraten matkakohteen eri hotellivaihtoehtoja. Sieltä valitsen eniten miellyttävän ja varaan suoraan. Aina tämäkin varaus on onnistunut ja kaikki on ollut kunnossa saapuessani kohteeseen. Jopa hotellin auto on ollut monesti odottamassa minua kentällä.
   
 13. reissuun Vierailija

  Oletko varannut huoneet suoraan hotellista? Joskun hotellin hinta on korkeampi kun jos tilaisi jonkun ison hotellienbuukkausyhtiön kautta.
   
 14. travelpack Vierailija

  Katkoksilla tarkoitin lähinnä ebookersin ja lentoyhtiön välisiä katkoksia, eli joku lento, jonka olet aamulla nähnyt ei ilmestykään enää päivällä, mutta illalla saaminen lento on taas näkyvissä. Mulle on käynyt kerran niin, että otin hieman kalliimman lennon, kun luulin halvemman menneen edellisen päivän aikana, enkä päässyt finskin sivuiltakaan varaamaan sitä (ilmeisesti häikkä finskin lipunmyynnissä). No iltapäivästä sitten tämä edullisempi lento oli taas nähtävillä. Ja joskus hintarajojen muuttuminen voi aiheuttaa epäselvyyksiä, kun edullisimmat paikat on jo viety.

  Aina olen saanut vahvistuksen ja sehän tulee sähköpostiinkin heti perään.

  Mutta tosiaan onneksi ei ole epäselvyyksiä tullut, ei lentojen eikä majoitusten suhteen.
   
 15. Delhi Vierailija

  Osa Ebookersista toimii New Delhissä, Intiassa.
  ;ahdollisesti siitä johtuu että tapahtuu ihmeellisiä
  sotkuja ja Suomen päässä on ihan eri tietoa kuin
  Intian päässä.

  Käytin aikoinaan useasti mutta siinä vaiheessa kun
  jakoivat toimintansa niin tuntuu että kaikki menee
  pieleen ja mikä ikävintä eivät vapaaehtoisesti
  suostu korjaamaan tekemiään mokia.
   
 16. Pikkis Vierailija

  Ebookers perseestä,puheluihin ei vastata,automaattinen toitotus että on ruuhkaa,sama viesti heti aamukahdeksasta,sähköpostiin tulee automaattivastaus että kiitoksia yhteydenotostasi ei muuta,tuntuu vähän siltä että rahat kelpasi 915e,muu palvelu onkin sitten jo toinen juttu.Nyt kyllä ketuttaa ja rankasti.
   
 17. kokemut matkaaja Vierailija


  Niin... saattaa näyttää olevan kunnossa, mutta vasta matkan alakessa näkee mikä osio toimii ja mikä ei. Tuttavilla kävi niin ettei varausta löytynyt lainkaan hotellista eli sitä ei oltu välitetty eteenpäin taikka sitten ko. hotelli oli jo täysi siinä vaiheessa kun välittivät varauksen mutta asiakasta ei informoitu. Eli sellaista asiakaspalvelua taikuissa/intiassa. Ko. henkilöt joutivat itse etsimään hotellin ja maksamaan sen, toki "väärän" hotellin respa oli auttanut asiassa eli kertonut missä on tilaa.
   
 18. Opiskelija Vierailija

  Varasin heinäkuussa 2henk. lennot Ateenaa ja takaisin syyskuulle. Silloin en muistanut Lufthansan Miles and More kortin numeroa, joten jätin kohdan täyttämättä, myöhemmin soitin Ebookersille ja sain ilmeisesti suomalaisen asiakaspalvelijan parin näppäimen painamisen ja parin minuutin odottamisen jälkeen langalle ja Miles and More jäsenyyden lisättyä varaukseeni.
  Ihmettelin myös kun lentolipuissa ei toiseen suuntaan ollut merkitty paikkoja ollenkaan, ja laitoin asiasta sähköpostia. Vastaus tuli seuraavana päivänä, jossa luki että jos ei ole merkitty niin paikat valitaan sitte lähtöselvityksessä, ja näin kävi.
  Molempiin suuntiin oli yksi vaihto, ja ne olivat kohdillaan.
  Nyt katselin lentoja sveitsiin (lufthansa jälleen halvin ebookersin mielestä) ja näyttää olevan ebookersilla jonkun euron halvemmat hinnat kuin suoraan lufthansalta. Mietin vaan että onko ebookers nyt kaikista halvin...
  Näillä kokemuksilla suosittelen!
   
 19. Kaisa Vierailija

  Ebookersin kautta varattaessa hotellia kannattaa kyllä olla varuillaan: Samalla varausnumerolla samanhintaiset huoneet, niin toisen saa peruutta kuluitta ja toista ei millään, eli varauskulut 100%, ihan sairasta, eikä tietenkään saa kiinni ketään toimistosta jolla olisi vähän vastuuta. Enpä käytä enää ebookersia missään!
   
 20. Jade Vierailija

  Aivan karmea firma; ei ikinä enää varauksia tämän firman kautta. Matkan koko maksu piti suorittaa heti varauksen yhteydessä ja, kun tuli itselle mutkia matkaan eli ei ollutkaan mahdollista lähteä matkaan, niin mitään ei voinutkaan tehdä. Olkaa siis tarkkana; hinnat voivat olla edullisia, mutta vain näennäisesti, sillä varattuun matkaan ei voi tehdä mitään muutoksia...rahaa saa peruutuksen yhteydessä takaisin vain noin 19%, matkakohdetta ei voi vaihtaa, ajankohtaa ei voi vaihtaa, matkaa ei voi myydä edelleen, sillä matkalle lähtijän nimeä ei saa vaihtaa, rahaa ei voi jättää sisälle lahjakorttina... Sen sijaan heillä on oikeus myydä peruutettu paikka uudestaan ja olla palauttamatta rahoja alkuperäisellä varaajalle. Täyttä vedätystä alusta loppuun ja karmeaa rahastusta....

  Kärsimme juuri lähes 1500 euron tappion - kiitos ebookersille
   
 21. Kristiina Vierailija

  Kuultujen kokemusten perusteella en tuota valitsisi, eikö sitä ylläpidetä Intiasta käsin, tulee kielivaikeudet esiin jne.
  Olen ostanut kaikki eräästä Suomessakin toimivasta ruotsalaisesta firmasta, toimii ja on sataprosenttisen luotettava. Ostan sekä lennot että hotellin samasta paikasta.
   
 22. erilainenelli Vierailija

  Ei Ebookersin asiakaspalvelu ole enää vuosiin ollut Intiassa. Se oli kyllä jonkin aikaa mutta siirty takasin Suomeen.

  Lentojen hinnat vaihtelee paikkamäärien mukaan, mitä vähemmän paikkoja, sitä kalliimpaa on. Ja todellakin, jos saat matkan halvalla, ei siihen enää palautus- ja vaihto-oikeutta sisälly. Minkä ihmeen takia asiakkaan pitäisi saada palauttaa tuote tuosta noin vaan kuluitta ja yrittäjän kantaa riski näistä muutoksista? Tulisi hieman suuri riski yrittäjälle, eikä pyörisi semmonen firma kauaa.
   
 23. Vierailija Vierailija

  toimisto taitaa olla tosiaan nykyään helsingissä ihan keskustassa. Tiedä sitten voiko siellä paikanpäällä käydä asioimassa, jos tulee ongelmia varausten kanssa mutta ainakin jotain henkilökuntaa siellä on vastailemassa puhelimiin, jos tarvii soittaa. Nähtävästi lennot ovat toimineet vaihtelevasti, mutta entäs jos haluaa vaikka varata hotellia Helsingsitä, niin toimiiko hotellien varaukset ilman ongelmia? Helsinki hotellit sivuilla ainakin on listattuna hyvin eri vaihtoehtoja, mutta onko ollut ongelmia varauksissa ja niiden muuttamisessa niin suomessa tai ulkomailla.
   
 24. seppo aarnio Vierailija

  En enään ikinä tilaa ebookersn sivuilta mitään tilasin tänään lennon oulu helsinki ja takaisin rahat taisi mennä tilaus vahvistusta en saanut rahat meni kuitenkin tililtäni soittamalla ei nykyään pääse enään minnekään .
   
 25. perhematkaaja80 Vierailija

  Varasimme lennot itävaltaan kaksi aikuista ja kaksi lasta viime keväänä siten että lensimme heinäkuussa.

  Jossain kohtaa ennen lentoa Ebookersilta tuli ilmoitus että lentoyhtiö oli perunut lennot. Tilalle ehdotettiin sellaisita, joka oli meille todella hankala, koska meidän olisi pitänyt tulla koko pesueen kanssa edellisenä päivänä Helsinkiin.

  Mainitsin tästä ebookersille jolloin he vaihtoivat suoraan meille parempaan lentoon, joten olime hyvin tyytyväisiä.

  Ja sai tuosta varauksen tekemisestä vielä viisi euroa itsellekin ebookers: Ansaitse jopa 8,00 ? bonusta | Ostohyvitys.fi :-D
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti