Hae Anna.fi-sivustolta

Ehkäisykapseli 15 v. lapselle????

Viestiketju osiossa '50+' , käynnistäjänä AnnuLiina, 31.05.2012.

 1. AnnuLiina Vierailija

  Olen aivan järkyttynyt, sillä ystävättäreni kertoi, että hänen 15-vuotiaalle lapsenlapselleen oli laitettu ehkäisykapseli tytön äidin tietämättä. Työtn äiti oli kuullut asiasta tyttärensä kaverin äidiltä.

  Tämä 15-vuotias seurustelee yli kaksikymppisen miehen kanssa "vakituisesti" ja siksi kouluterveydenhoitaja oli suositellut ehkäisykapselia. Tytölle oli tullut ensimmäisestä kapselista vuotoja ja muita ongelmia ja sitä oli jouduttu vaihtamaan useaan otteeseen.

  Eikö 15-vuotias ole vielä alaikäinen niin että tällaisesta pitäisi kertoa vanhemmille? Ja eikö yli 20-vuotias sekaannu alaikäiseen ollessaan seksisuhteessa 15-vuotiaaseen? Ja mitä seuraamuksia 15-vuotiaalle lapselle tulee siitä, että hänen normaalit elintoimitansa sotketaan hormooneilla?

  Ehkäisyä nuorten on toki käytettävä, jos seksisuhteita harrastaa, mutta kapselit ovat käsittääkseni jotain ihan muuta kuin kondomi tai muut hormoonittomat ehkäisykeinot.
   
 2. sairas tapaus Vierailija

  Ohhoh! Kylläpä on kummallinen terveydenhoitaja sillä koululla. Tyttöhän on alaikäinen ja se jätkä melkoinen namusetä,kun lapseen sekaantuu. Tuosta pitäisi ilmoittaa poliisisedälle.
  En ymmärrä kuinka tuommoista voi tapahtua.
   
 3. Lex i ca Vierailija

  Terveydenhuollon ammattilaisia sitoo yksiselitteisesti vaitiolovelvollisuus (Laki potilaan asemasta ja oikeuksista) jossa selkeästi todetaan, että lapsella (n. yli 12v.) on oikeus kieltää terveydentilaansa koskevien asioiden kertominen vanhemmilleen tai huoltajalleen hänen niin sitä halutessa:
  o Jos alaikäinen ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan, häntä on hoidettava yhteisymmärryksessä hänen kanssaan (§7).
  o Hänellä on oikeus kieltää terveydentilaansa ja hoitoansa koskevien tietojen antaminen huoltajalleen tai muulle lailliselle edustajalleen (§9)”.

  Ilmoitusvelvollisuus on lastensuojeluviranomaisiin tarvittaessa - ei vanhemmille, se on vaitiolon rikkomista.
   
 4. Lex i ca Vierailija

  Rikoslaissa suoja ikäraja on alle 16 v.

  Mutta mukana on rajoitussäännös:

  Lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä tai 7 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettuna törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ei pidetä tekoa, joka ei loukkaa kohteen seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja jonka osapuolten iässä sekä henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ei ole suurta eroa.

  Rikoslaki määrittää mikä on rikollista tarkemminkin (mm houkuttelu). Monikohan alle 18 v on kokematon? 15 v ollessa kyseessä katse kääntyy kyllä minusta jo vanhempien huonoon vanhemmuuteen. Tämä ihan hlökohtainen mielipiteeni, ei lain kirjain.
   
 5. hohhoijaa Vierailija

  Kyllä 15v on vielä lapsi, ja on todella holtitonta ja vastuutonta kasvatusta vanhemmilta jos sen ikäisen annetaan kulkea oman mielensä mukaisesti tietämättä hänen seksielämästään mitään.

  Sitten ei tarvitse ihmetellä, että jos elämä nuorilla menee pieleen, kun lait ovat niin löysiä. Mietitään sitten kun kaikkea tapahtuu, mitä voitais tehdeä nuorten auttamiseksi, että elämä pysyisi raiteillaan.
   
 6. Fakta Vierailija

  on silti, että ainakin satunnaisia seksisuhteita on tuossa iässä jo melkoisella osalla ikäluokkaa. Pari vuotta myöhemmin suurimmalla osalla.
   
 7. faktaa ja fiktiota Vierailija

  On varmasti fakta,mutta onko se oikein? Missä on vastuunottajat? Vanhat äijät kuksii noita nuoria ymmärtämättömiä tyttösiä,kun äiskä ja iskä ei näe. Sitten kehutaan ja vertaillaan tekosiaan koulussa.
   
 8. +/-2v Vierailija

  Tutkimusten mukaan teineillä suhde on suunnilleen samanikäisen kanssa, +/- 2v. Eli ei vanhoja äijiä... Onnelsi!
   
 9. mielipide. Vierailija

  Faktaa kai, mutta missä on vastuu ja välittäminen. Ei yleensä välittävissä perheissä 15 v saa kulkea iltaisin ja öisin tiellä tietymättömillä. Ja yleensä jos on vanhempiin, äitiin hyvät ja luottavaiset suhteet, niin asioista keskustellaan. Kyllä minusta 15v, joka on vielä lapsi ja osin kehittymätön sukupuolisesti, pitäisi noin vakavasta asiasta kun ehkäisykapselin asttamisesta, keskustella vanhempien kanssa.
   
 10. Bonus Vierailija

  Kyllä, tyttö on alaikäinen ja 20-vuotias mies syyllistyy tällöin rikokseen. Voipi olla, että ei kertonut terveydenhoitajalle miehen ikää.

  Nykyään lapset ovat paljon kehittyneempiä kuin me 15-vuotiaina. Tänä vuonna 11-vuotta täyttävä sukulaistyttö näyttää paljon vanhemmalta kuin on ja on kovaa kyytiä kehittymässä naiseksi. Vartalo on teinitytön ja ajatukset lapsen. Tämä on vaarallinen yhdistelmä ja siksi hyvin suojeltava.

  Ei sitä voi lapsen perässä kulkea tai sulkea kotiin. Jos lapsi on epärehellinen niin kauan voi kulkea omilla teillään ennen kuin jää kiinni jos luottamus on ennen ollut.
   
 11. vierailija Vierailija

   
 12. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti