Hae Anna.fi-sivustolta

ei rokoteta

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä reissuun, 06.11.2004.

 1. Jarkka Vierailija

 2. Lilli Vierailija

  Siis voi hyvä ihminen, lähdet jonnekin Brasilian rantalomakohteeseen ja sen takia otat keltakuumerokotteen. Jos olisit menossa jonnekin sisämaahan ja kiertelisit pidemmän aikaa maassa, niin ymmärtäisin asian. Ethän (kai?) ottaisi esim. Kanarialle mennessäkään kyseistä rokotetta?
   
 3. Timo Vierailija

  Otimme vaimon kanssa Havrixin sekä keltakuume rokotteen, viimeksi mainitun lähinnä sen vuoksi, että jos tulevaisuudessa matkustamme esim. Intiaan niin siellä vaaditaan todistus ko. rokotteen ottamisesta jos on käynyt keltakuumeaulueella = Brasilia. Niin ja tietysti se on hyvä olla myös oman turvallisuuden vuoksi ""just in case"". Mikään kustannuskysymys rokotteen ottaminen ei tosiaan ollut, maksoi vaan 10 euroa
   
 4. koff3 Vierailija

  Helsingin rokotuskeskus vakuutti ettei keltakuumetta esiinny Brasiliassa muualla kuin syvällä sademetsissä. Joten rokotetta ei tarvi!
   
 5. Rokotetta Vierailija

  Brasiliassa ei välttämättä tarvitse keltakuumerokotetta ellei mene infektoituneille alueille mutta jos myöhemmin menet jonnekin maahan jossa vaaditaan keltakuumerokotuksesta todistus kun olet ollut Brasialiassa niin pahimmillaan estäävät sinulta tullissa pääsyn maahan.
   
 6. ZZZ Vierailija

  Turha tästä on mitään hysteriaa nostaa, mutta jokaisen kannattaa harkita rokotustarpeensa henkilökohtaisesti ja muistaa, että Suomessa eksoottiset rokotukset (esim. keltakuume ja hepatiitit sekä malarianehkäisy) eivät kuulu perusterveydenhuoltoon, vaan jokainen joutuu hankkimaan ja kustantamaan suojansa itse.

  Hepatiitti-A kannattaa joka tapauksessa ottaa, koska siitä on hyötyä kaikkialla maailmassa, muut riippuvat siitä kuinka paljon ja missä matkustelet. Jos menet elämässäsi (lue: seuraavan kymmenen vuoden aikana) vain kerran tropiikkiin ja se on Brasilian rannikolla, riski saada tauti on sangen vähäinen. Jos matkustelet Brasiliassa muuallakin ja erityisesti jos aiot myöhemminkin käydä trooppisissa maissa, rokotusten hyöty kasvaa sitä mukaa mitä enemmän matkustat ja tällöin tulee melko varmasti vastaan myös maita, joissa keltakuumerokotus on pakollinen.
   
 7. suositus Vierailija

  Brasiliaan on suosituksena A ja B hepatiitti sekä keltakuume. lisäksi amazon:n alueille matkustaville myös malaria. ite ollaan menossa 10.1. Galinhakseen ja meillä on kaikilla A ja B hepat. otettuna. t. hoitsu
   
 8. brasiliaan Vierailija

  Jouluksi Brasiliaan lähdössä Natalin lähistölle, matkaa varten hankimme keltakuume- ja hepatiittirokotteet. Enemmänkin pään vaivaa teetti, kun mietimme, tulisiko syödä malariakuuri? Päätimme aloittaa sen, varoitelluista sivuoireista huolimatta.. ja tähän asti ainakin mennyt ok!
   
 9. Mala Ria Vierailija

  Kansanterveyslaitoksen sivulla on linkit ""Matkailijan terveysoppaaseen"", missä on ajan tasalla olevat rokotus- ja malarian estosuositukset yms.


  ""Brasilia
  Keltakuume


  Todistus rokotuksesta vaaditaan yli 9 kk:n ikäisiltä matkailijoilta, jotka saapuvat infektoituneilta alueilta, lukuun ottamatta matkailijoita, joille rokottaminen on vasta-aihe lääketieteellisen syyn perusteella. Maa laskee infektoituneiksi maiksi Afrikassa Angolan, Gabonin, Gambian, Ghanan, Guinean, Kongon demokraattisen tasavallan, Liberian, Nigerian, Kamerunin, Sierra Leonen, Sudanin sekä Etelä-Amerikasta Bolivian, Ecuadorin, Kolumbian ja Perun. Osassa maata (kuva 14, s. 100 ) esiintyy keltakuumetta. Rokotusta suositellaan endeemisille alueille matkustaville, mukaan lukien seuraavien osavaltioiden maaseutualueet: Acre, Amapá, Amazonas, Goiás, Maranhão, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Minas Gerais, Pará, Parana, Rondônia, Roraima, Sao Paulo ja Tocantins.


  Malaria


  Tartuntavaara (P. vivax 79 %, P. falciparum 21 %) on suuri ympäri vuoden alle 900 m:n korkeudessa tietyillä metsäisillä Amazon-joen alueilla: Acressa, Amap´assa, Amazonasissa, Maranhãossa (länsiosa), Mato Grossossa (pohjoisosa), Parássa (lukuun ottamatta Belémin kaupunkia), Rondõniassa, Roraimassa, Tocantinsissa. Tartuntavaara on suuri viidakoiden kaivos-, metsätyö- ja maanviljelyalueilla, jotka ovat alle 5 vuotta vanhoja ja joissa multiresistentit P. falciparum-kannat ovat yleisiä (> 50 %).

  Tartuntavaara on vähäisempi kaupunkialueilla ja seuraavissa suurkaupungeissa: Pôrto Velho, Boa Vista, Macapá, Manaus, Santarém ja Maraba. Muualla malarian tartuntavaara on hyvin vähäinen tai olematon. Malarian lääke-ehkäisy riski-alueilla: M. (ks. s. 63 )
  Tartuntavaara mahdollinen""
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti