Hae Anna.fi-sivustolta

Ei sipulia missään muodossa

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä perheenäiti, 03.03.2007.

 1. Hepuli Vierailija

  Ihana ketju, minulla on siis kohtalotovereita. En pysty syömään sipulia, haluaisin pystyä, eikä tässä ole minun mielestäni mitään hienoa, enkä halua tällä herättää huomiota. Saattaa liittyä johonkin lapsuuden traumaan jota en muista, eikä minulle ole kerrottu. Hankaloittaa elämää aika paljon. On varmaan psyykkistä, mutta mikä siis neuvoksi, kertokaahan te, jotka tiedätte paremmin?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. kokkikolmonen Vierailija

  Me kokeiltiin aikanaan kokkikoulussa sellaista, että tehtiin muuten ihan sama jauhelihamassa, mutta toiseen laitettiin (samalla tavalla brunoise pilkottu) sipuli kuullotettuna ja toiseen raakana. Paistettiin sama aika samassa uunissa ja sitten maistettiin molemmat. Ero oli huomattava: raakana laitettu sipuli maistui tosi pahasti läpi, vaikka siis pihvi oli kypsä, ja kuullotetun sipulin pihvissä oli vain hyvä maku.
   
 3. Hyvä paha sipuli Vierailija

  Rakastan sipulia raakana, kypsennettynä, freesattuna, paahdettuna ja haudutettuna ja olen syönyt sitä aina runsaasti. Nyt joudun lääkärin määräyksestä jättämään ruokavaliostani sipulin ja monia muita ruoka-aineita pois vaikeiden, pahentuneiden terveysongelmien takia. Etsin tietoa sipulittomista fondeista ja kasvisliemistä ja tämä keskustelu tupsahti esiin. Tiukat mielipiteet hämmästyttävät. Ruoan kokkaus on rakas harrastukseni ja tarjoan mielelläni ystäville ja vieraille sellaista ruokaa, joka heille maistuu ja tuo hyvän mielen elämyksen. Ruokarajoitteiden ja -mieltymysten huomioon ottaminen on minusta innostava haaste kokkaajalle, eikä aina tarvitse laittaa eri ruokia eri ihmisille, vaan voi kehittää kaikille sopivan ruoan. Onneksi on kaikki ihanat mausteet ja yrtit, joilla ruokaan saa makua ilman sipuliakin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17
  Se on, kun neulaa etsisi heinäkasasta tuo sipulittomien fondien ja valmisliemien etsiminen. Fondeja en ole löytänyt joten olen ilman ja käytän tarvittaessaa soijaa (se vihreä korkkinen vähempi suolainen kikkoman) ja balsamicon ja acasia hunajan sekoitusta (italiassa tätä kutsutaan miele aceto nimellä) joudun itse sekoittamaan, kun tätä ei valmiina suomesta saa. Kerran löysin kansainvälisiltä markinoilta ja onneksi siinä luki mitä hunajaa sekoituksessa on joten osasin alkaa itse sekoittamaan. Noin 50/50 sekoituksen teen, mutta oman maun mukan sen voi tehdä.
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti