Hae Anna.fi-sivustolta

Ei wc-paperia

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä Voluntary Simplicity, 07.04.2010.

 1. Salmonelloosi Vierailija

  Sanopa muuta. Nämä hippi-ihmiset eivät tajua, miten maailmalla käydään taistoa ulosteveden ym. leviämistä vastaan ja samalla siis kulkutautien leviämistä vastaan. Heidän pyykkikoneensa on oikea bakteeripesä, kunnon kasvupaikka esim. E.Coli- perusteisia bakteereita varten. Samassa koneessa "pestään" sitten muutakin. Kun näitä bakteereita levitellään ympäri asuntoa, hyh hyh.

  Jos kaikki ihmiset Suomessa käyttäytyisivät näin, lavantauti leviäisi taas ja tulisi ja tappaisi - niin - aika paljon väestöstämme. Ettekö te todellakaan tajua tätä? Uloste kuuluu eri paikkaan kuin ihmisten muuten käyttämät asiat.

  Toivon kaikille pyllypyyhkeilijöille edes tavallista salmonellaa. Tietävätpähän sitten, miltä tuntuu, ja älyävät EHKÄ lopettää hörhöilynsä, ennen kuin pahempaa tapahtuu.
   
 2. esme Vierailija


  Hohhoijaa. Pestäänhän pesukoneessa alushousuja ja laudeliinojakin. Muutama pyllypyyhe siellä joukossa ei todellakaan haittaa. Pesu kuumassa vedessä tuhoaa bakteereja riittävän tehokkaasti.

  Suurin osa tuntemistani äideistä ja isistä pesee vauvan takapuolen vedellä puhtaaksi. Tähän tarkoitukseen on varattu pyyhe, joka sitten pestään pesukoneessa muun pyyhepyykin seassa. Miksi aikuisen käyttämä pyllypyyhe olisi sen pahempi asia kuin lapsen pyllypyyhe?

  "maailmalla käydään taistoa ulosteveden ym. leviämistä vastaan ja samalla siis kulkutautien leviämistä vastaan." - Tämä on ongelma siellä, missä ei ole kunnon viemäröintiä.
   
 3. Salmonelloosi Vierailija

  Niin. Mutta jos kaikki suomalaiset siirtyisivät tähän pyllypyyhejuttuun, ihan varmasti salmonella ja lavantauti sen vakavimpana muotona palaisivat hyvin yleisinä kansantauteihimme. Älä aliarvioi.
   
 4. nelmosalla Vierailija

  Mutta eivät läheskään kaikki kuitenkaan siirry, et Sinäkään, vai mitä? Ainakaan niin kauan kuin vessapaperia saa kaupasta ostaa.

  Toivotavasti meillä vierailevat älyävät käyttää käsiensä kuivaamiseen sitä pyyhettä jonka kohdalla lukee "vieras/kädet". Muista pyyhkeistämme kun en mene takuuseen!
  Vaikka eihän sitä tiedä mitä kaikkea vieraat sillä vieraspyyhkeellä kuivaavat:)
  Melkoinen dilemma.
   
 5. Ei kyllä vaikuta Vierailija

  Voisin ajatella ostavani kirpputoreilta rättejä tai puuvillalumppuja, jotka pesisin ja sitten leikkaisin sopiviksi "annospaloiksi" WC-paperin virkaa toimittamaan, mutta koneeseen en sontalappuja kyllä laita. Eivät ne ensinnäkään puhdistu steriileiksi.
   
 6. BB Vierailija

  Miksi vessapaperin (tai sen sijasta käytettävän tuotteen) pitäisi olla steriiliä?
   
 7. hhhhhh Vierailija

  Tämä itse asiassa kuulostaa aika hyvältä idealta. Ihan vain siksi, että vessapaperi ärsyttää hirveästi herkkiä limakalvojani.

  Aika monessa maailmankolkassahan vessapaperia ei tunneta, vaan takapuoli nimenomaan pestään aina. Sitä en tiedä, mihin sitten kuivaavat.

  Jos hygienia huolettaa, lappusethan voi vaikka keittää. Historiaa tuntemattomille tiedoksi: pyykki pruukattiin ennen vanhaan keittää lipeävedessä (paitsi villa- ja silkkivaatteet). Vasta tekokuitujen tulo lopetti tuon tavan. Minulla on yksi 60-luvun kotitalousopas, jossa todetaan, että "valkoisen paidan mielellään keittäisi, mutta nailonia ei kuitenkaan voi keittää".

  Huono viemäröinti ja käsihygienia vaikuttavat tautien leviämiseen paljon enemmän kuin se, mitä pyykkikoneessa tapahtuu. Meinaan vaan että ihmisethän käyttävät kestovaippoja ja ovat käyttäneet maailman sivu. Tietysti ennen vanhaan nekin oletettavasti keitettiin.
   
 8. hhhhhh Vierailija

  Metsä on (hitaasti) uusiutuva luonnonvara mutta paperinvalmistus kuluttaa sekä energiaa että aikamoisia myrkkyjä ja on siten huomattavan epäekologista. Luulisi metsänomistajan tämän verran ymmärtävän.

  Ekologisessa mielessä olisi kyllä järkevintä lakkauttaa sanomalehdet. Niihin kuluu paperia paljon enemmän kuin takapuolen pyyhkimiseen ja ovat nykyaikana täysin turhia. Yesterdays news.
   
 9. yök Vierailija

  Kävin kylässä vessassa. Pyyhin käteni pyyhkeeseen, jolloin nenääni tarttui paskan haju, sit huomasin, että pyllypyyhe roikkui käsipyyhkeiden vieressä. Hyvä, etten pyyhkinyt siihen käsiäni. Onneksi oli vessapaperiakin, näytti tosin siltä, että oli aika vanha, kun oli hiukan pölyä.
   
 10. Ehdotus vain Vierailija

  Suosittelen vastaisuudessa vieraisilla ollessasi etsimään pyyhettä, jossa lukee esim. "kädet" tai "vieras". Jollei sellaista löydy, kuivaa kätesi vaikka vessapaperiin ja kysy isäntäväeltä, mikä heillä on käsipyyhe. Oli miten oli, isäntäväen henkilökohtaisiksi nimettyihin pyyhkeisiin ei ole kohteliasta käsiään kuivata. Ne kun on tarkkoitettu juuri sen tietyn henkilön käyttöön, käytti hän sitä mihin tarkoitukseen hyvänsä. Usein ne ovat varmasti kasvopyyhkeitä, varsinkin jos ne sijaitsevat lähellä käsipyyhkeitä. Monet eivät tykkää kuivata kasvojaan pesun jälkeen samaan pyyhkeeseen, johon koko perhe ja vielä vieraatkin kuivaa kätensä.
   
 11. voi voi voitaikina Vierailija


  Kai sä oot huomannu, että kaupasta saa uusiovessapaperiakin, sitä käytän mä. Paskasta pyllypyyhettä en huusholliini laita. Ei ole kovin hygieenisen näköistä, hajukin kamala.
   
 12. yokuwaan Vierailija

  Eihän siihen pyllypyyhkeeseen hirveesti kakkaa tartu, jos ensin pesee takapuolen vedellä. Enemmän ulostetta on alushousujen vauhtiraidoissa, jos pelkkää paperia käyttää.
   
 13. pyllistys Vierailija

  Kyllä se silti haisee, vaikkei näy mitään. Pelkkä vesi ei poista hajua. Itse kostutan vessapaperin ja pyyhin niin monta kertaa, että ei mitään näy eikä haise. Ei suinkaan mene paljon paperia, kun on tarpeeksi suuri tusero, että voi pyöritellä sitä ja käyttää täyteen persreiän jälkiä.
   
 14. Tuju Vierailija

  Kukin tyylillään. Edes mennyt anoppini oli pyykäri ja pesi herrojen pyykiä 1930-1950 luvuilla. Pyykissä oli myös pyllyjenpyyhkimä laput.:notworthy:
  Itse olen 'oikaissut' opiskelin yksinhuoltajana velaksi, rahat todella tiukassa. :unsure: Silloin pesin niin lapset kuin itseni, ei tarvinut enää vetää wc ja puhdasta tuli. Pyyhkeet joihin kuivattiin oli vain siihen ja vaihdoin ne 3-4 kertaa viikossa.
   
 15. minulla_kokeilu Vierailija

  Pyyhittekö alapään, kun käytte virtsalla. Vessapaperit sisältää paljon kemikaaleja, kannattaako pyyhkiä niitä virtsarakkoon. Eikö alushousujen vaihto ja vesipesu illalla riitä.
   
 16. vierailija Vierailija

  Voi veljet. Luin ketjun ihan mielenkiinnolla, sillä olen lähinnä nyt Matkantekijä kirjasarjaa lukiessa jäänyt pohtimaan millä ihmeellä 1700-luvun ihmiset pyyhkivät persauksensa kakkahätänsä jälkeen. Ok, ulkohuussissa voi olla vettä ja kuivausriepuja mutta entä sen ajan ratsain kulkeneet sotilaat? Tuskin ovat kurasonnan jälkeen olleet täysin takamustaan pyyhkimättä.

  Enkä todellakaan tullut ajatelleeksi että tällainen vessapaperittomuus on yleisempää kuin olen tullut ajatelleeksi. Mennessäni Lappiin vaeltamaan pakkaan melkoisen monta rullaa mukaani, sillä vatsani toimii aamupäivän aikana jopa neljä kertaa eikä aina suinkaan missään vesipaikan lähellä. Siellä kannan vettä vain juomatarpeeksi ja kävelyn jälkeen on sitten iltapäiväpesut joessa. Mutta naispuolinen kaverini kun ei meinannut ottaa vessapaperia mukaan lainkaan. En meinannut millään käsittää miten ihmeessä tuo voi toimia! No hänellä ei kuulemma ole ihan niin usein paskahätää kuin minulla - selvä.

  Mihin hän kuivaa itsensä sen pienen pissalirun jälkeen, vaikka huuhtelisikin vähän juomapullon vedellä itseään. Se kuivatus??? Oma vatsani on ibs:n takia välillä niin saamarin kuralla, etten voi käsittää mitään ihan pientä perseen pesua, jonka kuivatukseen riittäisi joku pieni lappu. Suurimmat sonnat on pakko pyyhkiä ensin paperilla ja sitten vielä vesipesu sen päälle kiitos.
   
 17. vierailijatar Vierailija

  Pakko nauraa tätä tekstiä :))
   
 18. Hyi en kerro. Vierailija

  Itse toimin kotiWC:ssä siten että virtsaamisen jälkeen vetäisen bide-suihkulla puhtaaksi ja kuivaan ala-pyyhkeeseen. Ko.pyyhe pesuun pari kertaa viikossa.

  Sotkuisemmalla vierailulla pyyhin ensin paperilla(2palaa taiteltuna kolminkerroin), sitten paperilla(2palaa taiteltuna kolminkerroin) jossa voimakasta käsisaippuaa, minkä jälkeen kostealla paperilla(3palaa taiteltuna kolminkerroin). Seuraavaksi otan kädelleni saippuaa, jolla hieron peräaukkoni varmasti puhtaaksi, sitten jatkan hieromista samalla bidellä huuhdellen. Sen jälkeen kuivaan 3-5:llä paperilla. Paperia kuluu täten noin 10-30palaa päivässä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti