Hae Anna.fi-sivustolta

ekaluokan kouluun tutustuminen

Viestiketju osiossa 'Koululaiset' , käynnistäjänä epun äiti, 31.03.2007.

 1. epun äiti Vierailija

  Joko teidän lapsillanne on ollut kouluuntutustumispäivä? Mitä siellä tehtiin, mikä mieli lapsellanne oli? Millainen opettaja lapselle tuli? Entäpä luokan koko?

  Meillä on tutustuminen vasta kahden viikon päästä ja kovasti jännittää ainakin äitiä. Mites teillä? Onko lapsi lähdössä mielellään kouluun?
   
 2. avustaja Vierailija

  Meidän koulussa tuo päivä on vasta toukokuun alussa. Siellä yleensä lapset ovat kaksi tuntia tulevan open kanssa "koulussa" Ja sinä aikana vanhemmille kerrotaan koulun käytänteistä. Eli silloin on paikalla kaikki jotka ovat tekemisissä lapsesi kanssa.
  Taitaa jännittää enemmän vanhempia kuin lasta :))) ?
   
 3. Kolmen Äippä Vierailija

  Meidän ukoilla oli kouluuntutustumis"päivä" oli kokonainen yksi tunti,
  jonka aikana käytiin mahdollisessa tulevassa luokassa.
  Seuraavaksi parin minuutin piipahdus opettajainhuoneessa, ja sitten kotiin....
  Siis kukaan ei tiennyt sanoa, kuka opeksi tulee,
  tai onko luokkahuone se sama, jossa käytiin.
  Molempien kanssa tuntui olevan lähinnä vaivaksi koko käynti,
  vaikka itsepä sinne kutsuivat....

  Näppärästi nämä oli vielä keskellä päivää ja viikkoa, joten molemmat vanhemmat joutuivat ottamaan vapaapäivän,
  kun luokkaan piti mennä pojan kanssa ja kaksoset ovat siis eri luokilla,
  eikä sopinut opelle muu kuin juuri tämä yhtäaikaa oleva tunti.

  Eipä menneet ainakaan meidän ukkelit mielellään kouluun.
   
 4. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 064
  Saadut tykkäykset:
  17
  Meillä aikoinaan eskarista kävivät kouluun tutustumassa eikä siihen vanhempia tarvittu/kutsuttu.
   
 5. näin meillä myös Vierailija

  Meilläkin tutusutminen oli eskari luokan kanssa. Ja oli järjestetty kivasti niin ettei vanhempien tarvinnut sen takia ottaa vapaata. Tyttären eskariluokalta samaan kouluun tuli vain yksi eskari kaveri, ja koska olin kotona niin sovittiin, että haen tytöt sieltä koulusta ja vien takaisin tarhalle. (tarhasta oli aamulla kuljetus koululle.) Näin tarhan väen ei tarvinnut olla samaan aikaan monessa eri paikassa, ja minäkin pääsin tutustumaan uuteen kouluun! Meillä lapsi oli aivan innoissaan vaikka tutustuminen kestikin vain pari tuntia., eikä hän päässyt näkemään tulevaa opeaan. Saati edes tiennyt mihin luokkahuoneeseen ensi syksynä menee.
   
 6. äityliini Vierailija

  Meillä tutustuminen on jo reilun viikon päästä. Tiedotteessa sanottiin, että askartelua ja piirtämistä on luvassa. Myös ruokailevat jo koululla. Kovasti meidän koululainen odottaa koulun alkamista, ei meinaa housuissaan pysyä. Openkin tietää jo ulkonäöltä ja sisaruksen joulujuhlien kautta ja kovsti tuntuu olevan mielissään, että tulee niin kiva ja kaunis ja nuori opettaja opettajaksi. On se vaan tärkeää. Kunpa tämä asenne säilyisi pitkään!
   
 7. Pirjo-äiti Vierailija

  Meidän Emma on nyt toisella luokalla. Silloin kun Emmalla oli tutustumispäivä, niin kävimme ainakin tulevassa luokassa ja tapasimme opettajan. Opettaja oli minusta ainakin todella hyvä Emmalle, vaikka aiemmin pelotti, että minkälainen tulee. Emma sai silloin jo kavereita ja se olikin ihan hyvä asia kuitenkin. Emman tuleva luokka söi myös koululla. Tapaaminen kesti kaksi ja puoli tuntia. Ensimmäinen tunti tutustuttiin opettajaan. Toisella tunnilla oli askartelua, piirtämistä ja sellaista tutustumista toisiin luokkalaisiin. Viimeinen puolituntia meni aika reilusti siihen ruokailuun.
   
 8. Kolmen Äippä Vierailija

  Juuri tollanen sen tutustumispäivän pitäisi ollakin;
  tavataan se tuleva ope, käydään tulevassa luokassa,
  puuhataan tulevien luokkakavereiden kanssa jotakin ja syödään sitten yhdessä,
  niin kouluunmenokaan ei varmana niin paljon jännittäisi!

  Tämä onkin sellainen asia, johon pitäisi mielestäni panostaa.
  Kaikki lapset kun ei ole samasta tarhasta / eskarista tai edes samoilta kyliltä
  eikä varmaan tunne uusia luokkakavereitaan.
  Tällainen tutustuminen kaikinpuolin varmaan helpottaisi
  koulutaipaleen alkua !
   
 9. jo takana Vierailija

  Eskarilainen on aivan innoissaan koulun alusta. Eskari ei kiinnosta enää ollenkaan, vaan pitäs päästä kouluun, kun siellä oli niin kivaa, ja ope oli aivan ihana! Millaisia mietteitä teidän koulukkailla?
   
 10. opeilija Vierailija

  Hei!
  Osaan opettajan ominaisuudessa vastata kysymykseesi, mitä tutustumispäivänä tehdään.
  Tutustumis"päivä" on todellakin vain tunti pari. Tällöin lapsesi tapaa ensimmäisen kerran tulevan opettajansa. Yleensä kaikki lapset vanhempien kanssa kokoontuvat esim. kouluna aulaan. Koulun rehtori tulee toivottamaan heidät tervetulleeksi kouluun tutustumaan ja esittelee tulevia opettajia.
  Opettajien johdolla siirryttiin luokkiin oppilaiden kanssa. Opettajat olivat yhdessä suunnitelleet kaikille samanlaisen tutustumis- ja askarteluhetken. Tarkoitus on, että lapsi tapaa opettajan ja näkee vähän millaista on istua luokassa pulpetin ääressä ja hänellä on mielekästä tekemistä.

  Tässä vaiheessa oppilaat saattavat myös saada ensimmäisen kotitehtävänsä ;D. Eli, heitä kehoitetaan opettelemaan kulkemaan koulumatka turvallisesti, sitomaan omat kengännauhat, kuorimaan peruna yms.

  Tämän lyhyen hetken tarkoitus on siis yksinkertaisesti luoda miellyttävä kokemus luokkatilanteesta uuden opettajan johdolla. Näin kouluuntulo syksyllä olisi mahdollisimman mukavaa eikä pikkuista jännitä niin kovasti. Niin, ja onhan se tärkeää tavata oma tuleva opettaja. :D

  Meidän koulussa aikanaa oppilaat vietiin vielä koulun ruokalaan, jossa he saivat jäätelön. ;D Mahtaakohan kunnilla enää olla varaa moiseen. Olisipa, sen verran mielissään lapset olivat.
   
 11. Näin meillä Vierailija

  Meillä koulutulokkaat ovat tutustumassa tulevaan kouluunsa kolmen tunnin ajan.

  Opettajalla on samaan aikaan omat oppilaansa ja tuntinsa vastuullaan. Nämä nykyiset oppilaat viedään eri tunneilla johonkin vapaana olevaan tilaan. Opettaja on suunnitellut heidän tuntinsa niin, että he (toivottavasti) pärjäävät tehtäviä ja monisteita tehden keskenään. Kouluavustaja käy heitä välillä katsomassa ja oma ope juoksee vilkaisemaan heitä jossain välissä, jos mahdollista.

  Esikoulujen henkilökunta tai lasten huoltajat tuovat lapset kouluun ja joko seuraavat koko ajan toimintaa tai tulevat sovittuna aikana hakemaan lapset.
  Koulutulokkaita ovat vastaanottamassa myös heidän tulevat koulukumminsa, nykyiset viides- ensi vuoden kuudesluokkalaiset. Ensimmäisellä tunnilla lapset "jaetaan" opetusryhmiin, jotka on muodostettu esikoulunopettajien kanssa neuvotellen ja huoltajien toiveita kuunnellen. On otettu huomioon myös psykologien ja lääkäreiden lausunnot ja erilaiset tutkimustulokset. Sitten leikitään ja lauletaan salissa kaikki yhdessä ja kummit ja opettajat esittelevät koulurakennusta pienokaisille.

  Välitunnilla kummit ovat leikeissä mukana esitellen koulun pihaa ja leikkivälineitä.

  Kummit tuovat lapset luokkiin, jotka ovat sitten syksyllä ekaluokkia ja menevät omiin luokkiinsa. Opettajat, jotka (melko varmasti) ovat myös syksyllä samat ovat suunniteleet oppitunnit, jotka sisältävät laulua, leikkiä, keskustelua, satuja, aapisen hahmoihin tutustumista, kynätehtäviä ym.

  Kummit ovat apuna ruokailussa ja toisellakin välitunnilla.

  Kun pienet on lähetetty saattajien kanssa päiväkotiin tai kotiin mukanaan "Tervetuloa kouluun"-vihkoset sekä tekemänsä pikkutehtävät, opettaja jatkaa työpäiväänsä omien oppilaidensa tai muiden opetusryhmien kanssa normaaliin tapaan.

  Tätä päivää varten on käyty useita neuvotteluja ja palavereja eri paikoissa, suunniteltu omien oppilaiden tunnit ja tehtävät, koulutulokkaiden tunnit ja kummien toiminta, monistettu, varattu materiaalit kaikkeen toimintaan ym. Aikaa näiden kolmen tunnin lisäksi tähän asiaan kuluu noin kymmenen tuntia ja omat opetustunnit päälle.

  Kyllä sitä voi ihan hyvällä omallatunnolla kutsua kouluuntutustumispäiväksi. Kuusivuotiaillekin kolme tuntia koulussa näyttää riittävän tässä vaiheessa. Syksyllä jatketaan ja opiskelua riittää vielä vuosikausiksi...
  Tervetuloa kouluun!

   
 12. Onpa kumma ajatus, jos vanhempi kokee tyytyväisenä ettei hänen tarvinnut mennä tutustumaan lapsensa kanssa tämän tulevaan kouluun. Minä en olisi mistään hinnasta jäänyt pois. Onhan mukava, että vanhemmatkin tapaavat open ja lapsella on turvallinen olo, kun vanhemmat ovat taustalla tukemassa. Meilläkin poika meni eskariryhmänsä kanssa, mutta tiesi meidänkin tulevan paikalle ja oli iloinen siitä.
   
 13. Ei sinne vanhempia edes kutsuttu vaan eskarilaiset menivät tarhasta ryhmänä koulussa käymään. Opettaja tavattiin vasta ensimmäisenä koulupäivänä.
   
 14. ope vain Vierailija

  Meillä tutustuminen on ensin vanhempien kanssa pari tuntia (pientä koululaispuuhaa ym. kuten muuallakin). Lisäksi tuleva ekaluokanope pitää syksyn ekaluokan oppilaiden vanhemmille jo keväällä vanhepianillan, jossa tutustutaan koulun käytäntöhin, oppikirjoihin (jos ovat tulleet jo kustantajilta) ja toisiin kotiväkiin. Suurin osa ekaluokkalaisista tulee oman koulun eskarista, mutta silti nämä etukäteisjutut ovat olleet tarpeellisia. Jotkut lapset ovat käyneet lisäksi pyörähtämässä koulussa useampaakin otteeseen, jotta aloituskynnyt on mahdolisimman matala. Syksyllä sitten on aluksi koko koulun yhteinen vanhepainilta, luokkien omat illat ja lisäksi syksyn kuluessa perhetapaamiset.

   
 15. vierailija Vierailija

  Kutosluokkalaiset tutustuivat tänään yläkokouluun. Niillä oli luokka tunti ja ruoka tauko.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti