Hae Anna.fi-sivustolta

Eläinlääkäri suosii sekarotuisia

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 28.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Sekarotuista koiraa, joka otettiin Ruotsiin hoviin, on arvosteltu, mutta eläinlääkärin mielestä se oli hyvä valinta. -En koskaan ostaisi rotukoiraa, sanoo Andrea Bevilacqua. Koira on puoliksi villakoira ja puoliksi spanieli ja on valokuvissa kauniin punaruskea. Ruotsin kennelklubi on Bevilacquan mielestä yksi maailman parhaista, heillä on oma filosofiansa, mielipiteensä ja tavoitteensa. -Mutta jos puhutaan, ettei saa hankkia sekarotuista, silloin minun on sanottava mielipiteeni. Hänen mukaansa rotukoirilla on paljon iho-, silmä-, nivel- ja verisairauksia neurologisten vaivojen lisäksi. Lisäksi on paljon sekarotuisia, jotka ovat avun tarpeessa. Sen vuoksi hän suosii sekarotuisia.


  Aiheen lyhennelmään antoi:


  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jd6gBb/veterinar-jag-skulle-aldrig-kopa-en-rashund
   
 2. vierailija Vierailija

  Niin varmaan, mutta ehkä eläinlääkäriinkin viedään enemmän rotukoiria. Oma rotukoirani alkoi sairastella vasta kun ikää tuli.
   
 3. vierailija Vierailija


  Niinpä! Eläinlääkäreille viedään koiria niiden sairastuttua, mutta sekarotuiset pysyvät terveinä, joten ne kuolevat ikääntyessään luonnollisesti. Sekarotuiset viedään vasta sitten, kun loppu on käsillä ja tarvitaan ehkä piikki kuolon jouduttamiseen. Tärkeintä onkin, ettei piinata eläimiä niiden loppuaikoinakaan, vaan saadaan aikaan rauhallinen poismeno. Ruotsin hovissa ovat viisaita, kun ottavat huomioon perinnölliset seikat niin ihmisten kuin eläintenkin osalta.
   
 4. vierailija Vierailija

  Samat vaivat niille koirille tulee ikääntyessä kuin ihmisillekin, jopa dementia tuli meidän koiralle, kuoli rotukoirana 15-vuotiaana. Joidenkin rotujen jalostus pitäisi kyllä kieltää, tällaiset lyttykuonoiset koirat, kuten Niinistöllä on kaksoisolentonaan, pitäisi kieltää.
   
 5. vierailija Vierailija

  Hienoa Andrea Bevilacqua! Hiukan ihmettelen miksi ruotsalaiset arvostelevat koiranvalintaa. Pitäisihän jalostuksen vaarojen ja terveyshaittojen olla jo nykypäivänä yleisessä tiedossa? Ja vaikka rotukoirissa ei olisi mitään vikaa, niin miksi sorsia sen vuoksi sekarotuisia?
  Samasta syystä kuin mistä artikkelin eläinlääkäri kirjoittaa, en itse ota rotukissoja vaan maatiaiskissoja.
   
 6. vierailija Vierailija

  Totta! Kaikki kunnia Lennulle joka on jo olemassa, mutta ehdottomasti pitäisi kieltää lyttykuonoiset jalostukset. Olisi pitänyt jo ajat sitten.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kuningaskunnassa on ilmeisesti tiettyjä etuja, vaikkei niitä ole helppo huomata, sillä ovat huomanneet, että luonnon voimat on otettava huomioon. Aikoinaan hoveissa otettiin puoliso siniverisistä, muttei enää, koska tietyt henkiset sairaudet alkoivat periytyä ruumillisten lisäksi. Ruotsin kuninkaallisista monilla on periytyvä lukihäiriö, mutta se ei ole ollut haitta, vaan pikemmin etu koko kansakunnalle, koska se on lisännyt ymmärrystä pikkutauteja kohtaan. Eikä eläimiäkään pyritä ottamaan vain rodun perusteella.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti