Hae Anna.fi-sivustolta

Eläkeläisalennukset

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä Amanda, 17.10.2012.

 1. Amanda Vierailija

  Olen jäämässä vuodenvaihteessa eläkkeelle ja saan siis työeläkekortin.
  Olen etsinyt tietoja alennuksista joita kortilla voi saada mutta niitä on hankala löytää. Toki junaliput tai pitkänmatkan bussiliput on mainittu mutta ei juuri muuta.
  Kertokaa missä olette voineet käyttää näitä alennuksia.
   
 2. Esim Vierailija

  Konsertit, teaatteri, elokuvat, uimahalli, messut....
   
 3. eläke-eukko Vierailija

  ... ja tähän voi lisätä useat museot. Lisäksi tietääkseni ainakin Nordlandia-laivalla (Hki-Tallinna) on voimassa seniorihinta, joka normaalihintaa halvempi.

  Alennusta antavia paikkoja on lukuisia; olen huomannut seurakuntalehden pikkuilmoituksista että jopa hammaslääkärit/hammashoitajat ja kampaamot saattavat ilmoitella "eläkeläishinnoistaan".

  Eläkeläisalennuksista ei tiettävästi ole kattavaa listaa missään, viikko-pari sitten joku kysyi asiasta Helsingin Sanomien yleisönosastossa, ja jonkin työeläkelaitoksen edustaja vastasi että he kyllä laittoivat joitakin vuosia sitten nettiin sivun, johon näitä oli tarkoitus listata, mutta yritykset eivät ilmoittautuneet sille. Sitäpaitsi sivun ajan tasalla pitäminen olisi ollut hänen mielestään hankalaa; ei auta muu kuin reippaasti vain kysyä.

  Olin tänään viimeksi museossa (Kansallismuseo); eläkeläishinta oli euron pari normaalihintaa edullisempi. Saman summan säästin pari viikkoa sitten Ateneumissa. Helsinkiläisissä uimahalleissa alennus saattaa olla jopa 30-40 %.
   
 4. mummu vaan Vierailija

  Ruokapaikoistakin kannattaa kysyä eläkealennusta, ainakin täälläpäin on eri maksut eläkeläisille.
   
 5. kohta Vierailija


  Kampaamoissa saa alnnusta, kun käy kello 13-15 välillä. Tuota kulttuuria tuetaa, mutta eläkeläisenä olisi tärkeää jos ruokaa saisi halvemmalla, koska se on ainoa missä voi säästää.
  Muuten einon myydä asuntoni, mennä vuokralle näin saan rahaa elämiseen.
   
 6. Reksa Vierailija

  Eikö ennemmin kannattaisi ottaa käänteinen asuntolaina. Saisit asua omassa asunnossasi lopun elämäsi ja lainarahalla turvaisit vanhuutesi. Kukaan ei voisi ainakaan häätää sinua milloinkaan asunnostasi, se sentään on tärkeä asia.

  Itse tekisin varmasti niin, ellei olisi perillistä. Haluan jättää talon ainoalle lapselleni. Olkoon se sitten vaikka hänen vanhuudenturvansa aikanaan.

  Eläkelaisalennukset on kyllä hyvä juttu, jos ne vain sitten olisivat oikeasti merkittäviä. Joo, ruoka saisi tosiaan olla eläkeläiselle halvempaa ja samoin sairaus- ja muut terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät kulut ja maksut. Kun verotus on nin korkea, pitäisi sitten helpottaa toisesta päästä. Autovakuutusmaksukin voisi olla eläkeläiselle halvempi ja tietysti polttoaine myös.
   
 7. MVa Vierailija

  Olemme usein tuttavien kanssa puhuneet, että bussiliput voisivat olla edullisemmat (esim. euron) klo 10-13, silloin bussit ajavat lähes tyhjinä. Moni eläkeläinen, työtön tai muuten "vapaalla" oleva voisi käydä tapaamassa tuttavia, näyttelyissä tai missä tahansa virkistymässä.
  Tätä on kotikaupungissamme esitettykin, mutta monta "pykälää" tulee vastaan moiselle hankkeelle.
   
 8. vantaa Vierailija

  Vantaalla oli vuosia sitten tuollainen käytäntö, että klo 10-14 olivat bussiliput halvempia, mutta se poistettiin. Mikähän siihenkin lienee ollut syynä.
   
 9. tämä syy Vierailija


  Kaikki vissiin rynni silloin busseihin;)
   
 10. ei saa Vierailija


  alennusta teatterilipuista, ei ainakaan Kansallisteatterin, Kaupunginteatterin jne. En tiedä miten maalaisteatterit menettelevät, antavatko alennusta.
  Suuri osa teatteriyleisöstähän on juuri eläekläisiä eikä olisi kannattavaa jos kaikki saisivat alennuslippuja. En ole eläkkellä mutta muutaman eläekläisen, kultuurinharrastajan tunnen. sanovat ettei saa eläkeläisalennusta. Valtiohan tukee teatteritoimintaa eli se riittää tueksi, muuten liput olisivat kalliimpia ilman valtion tukea.
   
 11. vantaasta Vierailija

  Vantaa on erittäin velkainen kunta eli ei ole varaa tuohon enää, oletan.
   
 12. työläinen Vierailija

  Moni eläkeläinen elää vauraammin kuin nuorena.
  Eläkeiässä lapset ovat omillaan ja velkaa ei enää ole. Jos on terve eläkeläinen, rahat jäävät omaan käyttöön, eikä niillä enää elätetä pankkeja, eikä apteekkeja, eikä viiskymppisiä lapsia.
  Monellaeläkeläisellä on varaa jopa matkustella, kauempanakin.

  Tosin monen eläkeläisen rahat menee sairasteluun ja asumiseen, varsinkin vuokralla asuvan. Samoin palveluiden ostamiseen, että voi asua kotonaan elämänsä loppuun asti, sairaanakin.

  Siis tarkoitan kaikella edellisellä, että eläkeläisiä on moneen kategoriaan. Eivät kaikki eläkeläiset suinkaan ole köyhiä sellaisia.
   
 13. eläkeläinen Vierailija

  Työläinen on oikeassa. Ainakin minulla on rahaa paljon enemmän kuin ennen nuorena. On oma asunto eikä velkaa, eläke riittää reippaasti elämiseen ja pieniin ylellisyyksiinkin sekä lasten auttamiseen. Työikäisenä kaikki ansiot menivät ensin ihan vuokra-asumiseen ja elämiseen ja sen jälkeen asuntolainan maksuun ja elämiseen.

  Me nykyiset eläkeläiset, siis monet meistä, kituutimme aikanamme ilman mitään tukiaisia ja nyt voidaan todella nauttia siitä, mitä meillä on. On mukava tunne, että lopultakin voi elää hieman leveämmin elämänsä illassa.
   
 14. liik.harj. Vierailija

  Yksityinen liikkeenharjoittaja ei ole sosialitoimisto. Eläkeläisen hiukset ovat yhtä vahvat kuin työikäisenkin, tai yhtä ohuet.
  Sama määrä aikaa ja ainetta niihin menee.
  Jos yritys saa apuja verovaroista, se voi myöntää erityisalennuksia.
  Jos liikkeenharjoittaja lähtee siihen, että opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, lapset ja mitä vielä haluavat alennuksia, hän myy työnsä alehintaan. Hänelle ei kukaan korvaa menetyksiä, ei hän saa verotuksessa vähentää saamattomia palkkioitaan.
   
 15. köyhä Vierailija

  Vieläköhän poliisit saavat tietyillä huoltiksilla alennusta ruoka- ja kahviostoistaan?
  Siitähän nousu melkoinen mekkala viime vuonna.
   
 16. ei eläkkeellä Vierailija

  VR antaa 50% eläkeläisalennusta edelleenkin, busseista en tiedä.
   
 17. bisnestä Vierailija


  Niin mutta alennuksiahan annetaan juuri siksi, että saataisiin asiakkaita. Esim keskellä päivää käyvät eläkeläiset täyttävät ehkä muutoin tyhjiä liikennevälineitä, katsomoita jne. Samahan se on kampaajallakin. Parempi saada alempi hinta kuin pyöritellä peukaloitaan.
   
 18. asumisesta Vierailija

  Tätä asiaa en tajua asumisesta.
  Olen lähes koko ikäni asunut omistusasunnossa ja edelleen asun.
  Moni sanoo myyvänsä asuntonsa ja siirtyvänsä vuokralle säästääkseen???
  Mielestäni omistusasunnossa asuminen tulee paljon halvemmaksi kuin vuokralla olo, selittäkää miten siinä säästää?
  Alle 400 e tuskin mistään edes pientä asuntoa vuokralle saa ja sellaisen kohtuukokoisen omistusosakkeen yhtiövastike eli asumiskulut ovat n 140-170 e ainakin täällä päin.
  Toki molemmissa menee sähköä kulutuksen mukaan.
  Voi toki olla, että joillain yhteiskunnan tuilla asuu edullisesti (ilmaiseksi??) , mutta niistä minulla ei ole kokemusta.
  Jos esim. eläkettä saa n tuhat euroa puhtaana käteen ja siitä lähes 50% menee vuokraan, pistää miettimään miten tulee toimeen.
   
 19. ruuhkasuomesta Vierailija


  - en minäkään varmaan kaikkea tiedä tästä asiasta mutta jotain. Jos vaikka tonnin saa käteen eläkettä, niin asumistuki tulee avuksi vuokraan ja se voi olla jo pari- kolmesataa. Omistusasunnossa maksat vakuutuksista, korjauksista ym.muita veroja. Esim. minun pienellä eläkkeellä on edullisempi asua vuokralla, näin se vaan on;)
   
 20. Loukussa vai ei Vierailija

  Kai se pointti on siinä, että asuminen vuokralla tulee "edullisemmaksi" jos tosiaan on niin pieni eläke että saa asumistukea. Mutta saaks asumistukea jos on omaisuutta? Epäilen. Siis jos myy omistusasunnon ja tilillä on joku 150000 euroo, niin ei taida tukea tulla?

  Paha tilanne voi tulla jos asuu omistusasunnossa johon tulee putkiremppa eikä säästössä ole juuri mitään ja eläke on pieni. Siinä saa tosissaan miettiä mistä ne rahat kaapii kokoon!
   
 21. Tavallinen akka Vierailija


  Myös omistusasuntoon saa asumistukea yhtä lailla kuin vuokra-asuntoon ettei sinun sen vuoksi tarvitse asuntoa vaihtaa. Ihan tuloista riippuvaista rasti ruutuun systeemillä, ei harkinnanvaraista, niin se vaan on. Luepa asiasta Kelan sivuilta.
   
 22. niin se on Vierailija


  -on omistusasunnossa myös muita kuluja joita ei vuokralaisella ole. Tuon kyllä tiesinkin, että asumistukea voi saada myös omistusasuntoon. Ja jos rahaa on tilillä enempi kuin pieni "pahanpäivän" vara, niin tuskin asumistukea saa. Luettu on kyllä kelan sivuja:)))
  Mutta, kuka mitenkin.
   
 23. Eläkeläisiä on niin monenlaisia. Omat vanhempani jäivät juuri eläkkeelle ja isä(DI 66v) saa eläkettä bruttona 6.400€/kk ja äiti(lehtori 64v) 2.800€/kk.

  Vanhemmillani on oman asunnon lisäksi kaksi sijoitusyksiötä, mökki, iso osakesalkku, rahastosijoituksia jne.

  Ja jotta ei syntyisi väärinkäsityksiä, niin meillä kahdella lapsella on itsellämme hyvät tulot, emmekä tarvitse vanhempiemme rahoja. Vanhemmat vaan yksinkertaisesti totesivat, etteivät pysty koskaan rahojaan kuluttamaan, koska heidän nettoeläkkeensä ovat yhdessä yli 6.000 euroa + vuokratulot ja niillä he pystyvät kustantamaan sekä jokapäiväisen elämänsä että lukuisat ulkomaanmatkansa.
   
 24. ilona Vierailija


  -kuten tuossa edellä ja hieman aiemminkin luettuna huomaamme, että meidän eläkkeemme ovat hyvinkin erilaisia. Siksi meidän on jokaisen tehtävä omiin tuloihimme ja tarpeisiimme sopivat ratkaisumme. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle lainkaan. Omat huolemme ja ilonaiheemme kaikilla.
   
 25. juu mut Vierailija


  eläke täytyy olla aika pieni jos asumistukea saa....
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti