Hae Anna.fi-sivustolta

Eläkeläisen edut, onko niitä

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä riittuska**, 06.01.2010.

 1. neiti nieminen Vierailija

  Sinuna kysyisin suoraan matkanmyyjiltä. Jossakin oli maininta myös kotimaan lentolipuista, mutta ei sitten sen tarkempaa tietoa kohdalle osunut.

  Tänäpäivänä on niin helppo laittaa sähköpostissa kysymyksia lähes minne vain; niin asiat selviävät.
   
 2. eläke edessä Vierailija

  Kyllähän nuo niin marginaalisilta jutuilta vaikuttaa nuo jutut, että tekisi mieli vain todeta, että ei mitään etuja.

  Mitä etua sekin sitten on, että veroprosentti vain nousee, vaikka tulot pienenee?

  Kiva tietää, että jossain Budapestissa voin ajella bussilla halvemmalla...

  Kun en käytä junaa mihinkään enkä asu Helsingissä, missä liikkuisin kaupungin bussilla, niin mitä jää käteen? Jostain kesäteatterilipusta voi saada euron tai parin alennuksen. Joihinkin museoihin voin päästä euron halvemmalla kuin joku muu. Missähän sekin näkyy?

  Se olisi etua, jos kauppa myisi minulle eläkeläiskortilla vaikka kahvia halvempaan hintaan. Vaikka kuponkisysteemillä, ettei voisi tulla väärinkäytöksiä. Minullahan on aikaa juoda kahvia enemmän kuin työssäkäyvillä. Jos kahvilat valittavat asiakaskatoa, tarjotkoon eläkeläisille sen kahvikupin ja pullan vaikka puoleen hintaan. Jää niitä pullia kuitenkin yli joka päivä ja kahvissa on isot katteet.

  Vaatekuluissakin olisi kiva saada kunnollinen eläkeläisalennus. Samoin kampaamopalveluissa. Lehtitalot voisi tarjota lehtitilaukset eläkeläishintaan. Saattaisin tilatakin, jos alennus olisi reilu.

  Ja olisiko nyt niin kauhean huono juttu sekään, jos sähköyhtiöt antaisi eläkeläisille alennusta, samoin jätefirmat ja vesilaitokset? Tämä jo jossain näkyisikin. Tietysti käytännön toteutuksessa olisi omat hankaluutensa, mutta ainakin yksinelävälle eläkeläiselle olisi ongelmatonta.

  Puhelinkuluihinkin voisi antaa reilun eläkeläisalennuksen. Eläkeläisillähän olisi aikaa puhua puhelimessa vaikka päivät päästään.

  Kunta voisi myös kustantaa eläkeläiselle edes kerran vuodessa kunnon ikkunanpesun. Siivousharjoittelijat vain töihin.

  Eläkeläisille voisi myös antaa sitoumuksen, jolla saisi määrävälein alennusta kodinkoneisiin.

  Eläkeläisille henkilökohtainen kortti, jolla saisi ostaa polttoainetta autoonsa alennuksella. Täytyisi tietysti olla sidottu tiettyyn autoon, ettei tule ostaneeksi bensaa koko suvun masinoihin.
   
 3. todellakin Vierailija

   
 4. Ajatuksia Vierailija

  Noista eduista tulisi mahtava väärinkäytön lähde à la Kreikka.
   
 5. joutavilla jotain Vierailija

  Nykyeläkeläiset ovat tehneet koko ikänsä töitä ja eläke on karttunut 23 vuotiaasta asti täyteen mittaan saakka. Asunnot on maksettu, löytyy kesämökit ja muuta omaisuutta liki kaikilta, joten ainakin minä maksan ilomielin sen mitä nuoremmatkin.

  Jos joku ei ole tajunnut kerätä elämän varrella sukan varteen mitään vanhojen päivien varalle, niin sossun rahat, toimeentulotuki, asumistuki ovat eläkeläisten saatavilla samalla tapaa kuin nuorempienkin.
   
 6. säästäny Vierailija

  Onhan noita alennuksia eläkeikäsille tuossa silmälasimainoksessa, joka tulee tuon tuostakin toosasta.
   
 7. säästäny Vierailija

  Ja vaihtakaa kallis puhelinliittymä halvempaan. Mulla on Telefinland, 7 snt/min ja tekstari 7 snt kpl. Mitään nettiä en tarvi kännykkään ja lankapuhelimet on jo ihan out. Sonera ainakin on ilmoittanut, että se aikoo poistaa lankapuhelimet piakkoin verkostaan. Ja päällekkäisiä lääkkeitä on turha syödä, niitä voi tarkistaa. Eri lääkärit ei välttämättä tiedä muista lääkityksistä.
   
 8. miiunen Vierailija


  -tuo sinun puhelinliittymäsi on todella kallis. Itse maksan, 500min puheaikaa ja 300kpl tekstiviestiä, mukana kuvaviestit plus nettiaikaa jonkun verran /en muista kun en käytä nettiä puhelimen kautta), alle kymmenen euroa kuukaudessa. Eikä kyseessä ole Telefinland.
   
 9. neiti nieminen Vierailija

  Kannattaa itse kertoa niistä lääkeistä niille lääkäreille, joilla ei ole pääsyä siihen tietokantaan, missä kaikki lääkkeet näkyy.
   
 10. neiti nieminen Vierailija

  Minulle tuollainen liittymä olisi todella kallis, sillä en todellakaa puhu 500 min/kk enkä lähetä likikään 300 viestiä.:)

  Puhelimen netti on yleensä se halvin, jolla ei suoraansanoen tee mitään. Kyllähän se varmaan aukeaa, mutta kun on tottunut nopeisiin yhteyksiin, ei viitsi odotella. Ja tabletit ja läppärit toimii nopsaan "mokkulalla" vaikka missä.

  Olipa tässä eräskin kauppias mymässä liittymää. Tarjosi omaansa edullisena ja kertoi, että nykyisessä liittymässäni on jokaiseen puheluun aloitusmaksu. Uskalsin epäillä ja pyysin kaveria soittamaan muutaman päivän kuluttua uudelleen kun tarkistan asian.

  En maksa aloitusmaksua eikä kaverikaan ole uudelleen soittanut ja tarjonnut edullisempaa liittymäänsä.:)
   
 11. eläke edessä Vierailija

  Tietenkin. Nuo olikin sellaisia aivoriihityyppisiä heittoja. Mutta niin kuin tiedetään, joskus näissä aivoriihissä tapahtuu ihan oikeita "löytöjä," joita ei vain ole hoksattu aiemmin. Joku noista tai vastaavista voi ollakin ihan kehittelemisen arvoinen idea.
   
 12. neiti nieminen Vierailija

  Tokihan on hyvä, jos alennuksia saa, mutta pitää aina muistaa, että joku sitten maksaa enemmän samasta asiasta. Jos anne taan alennuksia, pitäisi tietysti olla rajat, jotka oikeuttaa niihin alennuksiin. Ehkä pientä eläkettä saavat olisivat oikeutetumpia saamaankin alennusta, mutta jos eläke on vaikkapa lähellä 2000 euroa, tuskin on tarvetta alennuksille. Eikä varmaan pientä eläkettä saava juurikaan kyselisikään lentomatkoista sitä alennusta.

  Mutta jotta oikeudenmukaisuus toteutuisi, pitäisi myös työttömille, joilla ei ole suuri päiväraha, antaa alennusta. Ihan samoin niitä työttömien etujakin pitää kehittää.

  Mutta todellakaan ei liene järkevää, että etuja alettaisiin antaa pilvin pimein eläkeläisille. Tokihan kaikki niitä ottaisivat, mutta se ei varmaan onnistu.

  Mikäs noista omista ideoistasi olisi mielestäsi ihan oikea "löytö"?
   
 13. eläke edessä Vierailija

  En tiedä. Sen arvioikoon joku muu, vaikka tuskin ketään kiinnostaa. Noitahan voisi heitellä ilmaan enemmänkin.

  Työttömille on samoja pikkuetuja kuin eläkeläisillekin, niitä euron parin alennuksia kesäteattereihin ja museoihin. Varusmiespalveluksessa olevat taitaa myös olla samoilla listoilla.
  Työtön, joka saa ansiosidonnaista päivärahaa, joutuu maksamaan siitä veroa kaksi yksikköä enemmän kuin ansiosidonnaisensa perustana olevasta palkkatulostaan. Se on käsittämätöntä. Tulot pienenevät, verot kasvavat. Eläkeläisen verotus on vielä ankarampi.

  Olisihan se jo etu, jos tätä asiaa kohtuullistettaisiin.

  Sehän on selvää, että mitään eläkeläisetuja ei enää haluta kehitelläkään, koska eläkeläisten määrä kasvaa reippaasti koko ajan. Pallo voisi olla sitten vaikka yksityisillä palveluntarjoajilla. Totta kai eläkeläiset suosisivat sellaisia yrittäjiä, jotka tarjoaisivat heille palveluitaan alempaan hintaan kuin työssäkäyville.
   
 14. neiti nieminen Vierailija

  Oletko yhtään miettinyt, kuinka nuo yksityiset palveluntarjoajat sitten tulisivat toimeen, kun antaisivat tuntuvia alennuksia eläkeläisille ja työttömille? Heillähän sitten pitäisi puolestaan olla mahdollisuus maksaa vähemmän veroja tulooistaan, koska kiinteät kulut esim. kampaajilla ovat samat, olkoon asiakas eläkkeellä tai ei. Jos päivän aikana kävisi vain eläkeläisiä, mistä sitten tulot?

  Jos taas verotuloja tulisi vähemmän, julkiset palvelut taas kerran heikkenisivät.

  Jos taas työssäkäyvät joutuisivat maksamaan enemmän sen vuoksi, että ko. kampaaja antaa eläkeläisalennusta, varmaan tuon kampaajan työt vähenisivät.

  Toki kaikki varmaan alennuksia ottaisivat vastaan, mutta ei se vaan niin helposti onnistu. Valitettavasti.

  Vai olisitko itse valmis tinkimään ansioistasi jonkun vieraan eläkeläisen tai työttömän eduksi?

  Kannattaa kuitenkin hyödyntää mahdollisuuksien mukaan ne pienetkin alennukset. Eikös joku viisas ole sanonut vaurastumisesta, ettei ne suuret tulot vaan pienet menot.
   
 15. säästäny Vierailija

  Voi kuule, en ole mikään puhelimen kanssa naimisissa enkä kälätä päivät pitkät puhelimessa. Mulla tulee puolen vuoden välein lasku, jotain 25 e. Soitan vaan jos on asiaa virastoihin tai muutamalle ystävälle pari kertaa kuussa. Tekstareiakin harvoin. Saattaa olla parikymmentä vaan puolessa vuodessa. Vastaan puhelimeen, sehän ei maksa mulle mitään. Puhelinmyyjille en vastaa, koska sen numeron voi jälkikäteen katsoa googlesta, että oliko se puhelinmyyjä ja yleensä on.
   
 16. Doro Vierailija

  No jos kilpailu on kova, niin milläs muulla kilpailet kuin hinnoilla?

  En muusta tiiä, mutta ainakin noilla kauppiailla näyttää olevan varaa laskea tuotteittensa hintoja muutenkin, nytkin alennuksia kesävaatteista jo 70 %, näin jossain. Ostin kerran halpakaupasta puseron, hinta 14 euroa, kalliissa liikkeessä näin saman puseron myynnissä hintaan 59 euroa. Eli täytyy olla hinnoissa ilmaa. Tuskin ne halpakaupatkaan tappiokseen mitään myy.

  No jos työttömille tai eläkeläisille ei pysty tarjoamaan alennuksia, niin tuloshan voi olla se, että nämä ryhmät ei sitten palveluita osta ollenkaan, halvimmallahan silloin pääsevätkin. Näinhän se nykyään meneekin, tingitään menoista, kun ei ole varaa mitään ostaa. Osa kansasta on sitten niitä, joita ei kannata asiakkaiksi havitella, ei heillä ole varaa maksaa. Valitettavasti se osa kansasta tulee vain kasvamaan. Työttömiä ja eläkeläisiä tulee olemaan aina vain enemmän.

  Mutta ymmärrän mä tämän pointin. Verotus ja kaikki muut maksut on vedetty niin kireälle, että monien palveluiden tarjoajien on pidettävä hinnat tietyllä tasolla, muuten ei kannata. Mut jos osa kansalaisista ei pysty tulevaisuudessa kustantamaan edes tarvittavia terveydenhuolto- ja lääkäripalveluita eikä lääkkeitään, niin mistä ne rahat niihin sitten revitään, kun ei ihmistä voi heitteillekään jättää? Sossusta, tietenkin, ja se tarkoittaa sitten kuitenkin meidän kaikkien verotuloista.
   
 17. Nuorille töitä Vierailija

  Ne elämän "pikkumukavuudet " siirtyvät vuorostaan työikäisille ja nuorille. Eihän ne jotkut lähtisi kulumallakaan työelämästä kun on kaikenmaailman edut. Sitten kun niitä ei ole niin pitää pulittaa omasta pussista. On se niin väärin. Nuorille työpaikat, heillä on elämä edessä ja tarvitsevat työtä ja rahaa.
   
 18. kukaauttaaköyhää Vierailija

  Sipilä toimii aivan kuten natsitkin toimivat. Hitlerin ajatus oli että toimimalla heikkojen avuksi toimii luontoa vastaan. Sipilä toimii juuri näin ja tappaa köyhät eläkeläiset pois koska ne ovat heikkoja ja tarpeettomia tälle yhteiskunnalle. Kuka köyhiä eläkeläisiä tarvitsee, ne voidaan tuhota vaikka lääkkeiden hintoja nostamalla ja niiden puutteseen kuolee.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti