Hae Anna.fi-sivustolta

ELAFONISSOS - kaipaisin mielipiteitä..,

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Iloni, 01.09.2006.

 1. Iloni Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.07.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  eli kannattaako / onnistuuko PÄIVÄN RETKI Elafonissokseen - kahluusaarille omalla autolla Geranista (Lähellä HAniaa)? Vai meneekö tuo päivä vain autossa istumiseen? Kuinkahan kauan matka kestää? JA onko paikka matkustamisen arvoinen? Mukana on 3-vuotias ja 1/2 vuoden ikäinen! Mitä tuolla "retkellä" tulisi huomioida, 3-vuotias kahlailee jo itse ja ajattelin että pieni voisi kulkea rintarepussa...

  Kiitos kaikista tiedoista ja mielipiteistä, matkalle lähdetään kahden yön päästä ja matkakuume polttelee!

  ps.Toisena päivänä ajattelimme ajelle Stavrosin rannalla - sekin taitaa olla ihana paikka?
   
 2. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se onnistuu vallan mainiosti, toki tie on Toppoliassa hieman syheröistä, mutta kääntyyhän autossa onneksi pyörät.

  Olen joskus kreikkanettiin kirjoittanut ajo-ohjeet, mutta voisin kerrata ne taas tänne.

  Kun lähdette Geranista ajatte sinne Plataniaksen rajalle, ennen siltaa rantatieltä oikealle kansallistielle. Kansallistieltä oikealle kohti Kissamosia (Kastelli), matkaa on Kissamosiin noin 20km. Kansallistie loppuu Kissamosin kylän rajalle, sinne pitkän suoran päähän. Vastaan tulee liikennejakaja, suoraan mennään kylään, mutta käännytään vasemmalle, ikään kun takaisin tulosuuntaan. Reilu 2km tietä tulee vastaan kylä Kaloudiana, siinä pitäisi näkyä kyltti oikealle Elafonissi, sen huomaa siitä, että risteyksessä huomattavan iso puu, tie lähtee aika huomaamattomasti talojen välistä oikealle.

  Alku on aivan tasaista, leveähköä suoraa tietä, tie kapenee kun tullaan kylään; Voulgaro. Tästä vain eteenpäin suoraa, seuraava isompi kylä on Topolia, heti kylän jälkeen tulee tunneli jonka suulla on liikennevalot. Tunnelin jälkeen ajetaan noin 10km melkoisen kanjonin reunalla, noin 5..6km paikkeilla lähtee tienhaarat ensin oikealle siiten vasemmalle, mutta ajetaan vain suoraan kohti merta ja Elafonissia. Ensimmäinen isompi vastaan tuleva kylä on Elos, jossa tie tekee U-mutkan mutkan itse kylään.

  Eloksen jälkeen on 5km aika mutkaista tietä, jonka jälkeen tulee tienhaara , josta käännytään vasemmalle kohti Vathin kylää, Vathin jälkeen tulee Plokamiana. Tässä tie hieman oikenee ja lasketaan 11km joen uoman reunaa kohti merta. Kun meri näkyy ajetaan vain päätietä joka vie vasemmalle, töyrään päällä häämöttää oikealla Hrissoskalitistan luostari. Luostarin tienhaarasta ajetaan puuttomalla ylängöllä noin 6km ja vastaan tulee Elafonissi. Ajetaan vain hotellien ja tavernojen ohi kohti rantaa, ennen rantaa käännytään oikealle jossa on tasaista ja matalia puita sinne voi jättää auton.
  Kreikka ei ole mikään Saksa tai Suomi tieopasteiden sijoituksissa, mutta tälläkin matkalla aina siellä täällä löytyy kyltti jossa ilmoitetaan määrän päästä, eli Elafonissin rannasta. Kun autoilette ostakaa kartta niitä löytyy Plataniaksen kaikista kaupoista ja marketeista. Marms ic Verlag; ”Kreta 1:100 00 Touristikarte” on hyvä, tarkka ja visuaalinen, toinen hyvä kartta on: Allianz; ”Die Freizeitkarte 1:125 000 Kreta.

  Elafonissi on kiva paikka, jos ei ole liikaa väkeä, alku- ja loppukausi on paras matkustusaika. Paikka itse ja maisemat ovat aika karuja, mutta ranta ja matalikot ovat käymisen arvoiset. Stavrosiin ei ole kovin pitkä matka Geranista, ranta sielläkin on hyvä, mutta itse paikka on aika karu ei jotenkin minua viehättänyt.

  Kreikkanetissä kirjoitin ajo-ohjeen Stavrosiin: Ajetaan kansallistietä Hanian ohi ja käännytään Souda lahden kohdalta alas, sillä on kyltti joka osoittaa lentokentälle. Ajetaan Suodalahdesta sinne ylätasangolle, kun vastaan tulee risteys jossa viitta vasempaan Haniaan, ei käännytä sinne vaan seuraava vasempaan Stavrokseen. Siinä on viidentien risteys.
   
 3. peppi22 Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielipiteitä on monia, mutta perheemme mielestä paikka on yliarvostettu, kävimme siellä tänä kesänä.
   
 4. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  3.9.2006 21:00:40
  peppi22

  Uskotaan, uskotaan, noin hyvin perusteltuun mielipiteeseen on pakko uskoa - eihän ajo-ohjeen kirjoittaminen ollut väärin - eihän.
   
 5. @[email protected] Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.09.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elafonissos on hieno paikka, samoin Stavrosin ranta. Molempiin kannattaa varata snorklausvehkeet mukaan -mielettömän kirkasta vettä ja katsottavaa veden alla :). Kyllähän ajomatka Elafonissokselle on aika pitkä, joten kannattaa ehdottomasti olla ilmastoitu auto!!!
   
 6. Tuula1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.06.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menimme viime kesänä bussilla Haniasta Elafonissokselle. Matka kesti noin puolitoista tuntia.
  Mielestäni erittäin kaunis paikka ja kannattaa ehdottomasti käydä. Olisimme viipyneet pitempäänkin, mutta bussi lähti jo neljältä takaisin.
  Luultavasti hienoa myös pienten lasten kanssa, koska saarten välissä on niin matalaa ja lämmintä vettä.
  Kioskeista saa ostaa purtavaa ja juomista, eivätkä hinnatkaan olleet kovin kalliita.   
 7. Sari Vierailija

  Kerran on käyty, autolla pohjoisrannikolta (ei hanian seudulta). Kyllä siellä kerran kannattaa käydä. Seudut ennen Elafonissia jäivät mieleen paremmin.
   
 8. matkailija Vierailija

  Muutamia vuosia sitten olimme Plataniaksessa 2 viikon matkalla ja kävimme tuona aikana 3 kertaa Elafonississa. Matka taittui hienosti skootterilla tai olisiko se moottoripyöräksi luokiteltava 200 kuutioinen pyörä. Aivan upeat maisemat ja hyvä tie ja ennen kaikkea ne tuoksut jotka hivelevät hajuaistia kun emme olleet umpinaisessa autossa. Ranta oli käymisen arvoinen, siis kolmen käymisen arvoinen, kolmannella kerralla tulivat mukaan myös kaverimme ja myös he ihastuivat paikkaan. No, näinhän se on että yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta mutta mielestämme kannattaa käydä katsastamassa, näkeehän siinä vähän erilaisia maisemia ja paikallista asumista kuin että viettää samassa rannassa ja hotellissa koko lomansa.
   
 9. kerran käynyt Vierailija

  Samaa mieltä kuin peppi, valtavasti väkeä ainakin eikä niin kummoinen paikka, aika epäsiisti. Tietysti on kiva kahlailla hiekkapohjaisessa vedessä vaikka kuinka kauas.
   
 10. Eino-Ilmari Vierailija

  Väkeä on joka rannalla heinä-elokuussa. Muulloin rauhallisempaa. Touko- ja lokakuussa rantatuolit ja tavernat rannoiltakin taitavat puuttua?
   
 11. Lelle Vierailija

  Tuntuu omituiselta, ko rva saa mellastaa palstalla miten haluaa ja poistattaa toisten kirjoittajien asiallisiakin vastineita. Olisi aika puuttua ko naisen solvauksiin rankemmalla otteella. kreikka.netin modet panivat ko tyypin jo ajat sitten pihalle. Toki vapaassa keskusteluosiossa koittaa joskus saada aikaan kunnon riitaa.

   
 12. Plaza-tiimi Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ylläpito on moderoinut keskustelua.
   
 13. lee Vierailija

  Pääseekö sinne paikallisbussilla?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti