Hae Anna.fi-sivustolta

elatusmaksun määrä, onko tosiaan kohtuullista?!

Viestiketju osiossa 'Yksinhuoltajuus ja uusperheet' , käynnistäjänä tuoreehko yh-äiti, 12.12.2008.

 1. Just Vierailija


  niin. Jos itse on opettanut ja antaa periksi kaikessa, niin sitten vain maksamaan omasta pussista. Kyllä kahviloihin ja mäkkäreihin saa rahaa menemään vaikka kuinka paljon kuukaudessa.
   
 2. jjll72@hotmail.com Vierailija

  Nyt kun pääsit 0-linjalle, niin sait ostettua sen 10-tonnin veneen ... no, eihän se ole lapseltasi pois, eihän?
   
 3. Jaana Vierailija


  Mielestäni tuo on enemmän kuin kohtuullista. Elatusmaksuhan on tarkoitettu lapsen tarpeisiin, ei äidin. Ja jos saat 380e/kk mieheltä, niin sinun on itse laitettava sama summa poikaasi, eli yhteensä tulee jo 740e/kk. Lisäksi maksaa puhelimen ja vielä kk rahaa. Itse saan n. 175e/kk lapsesta ja isä ei maksa muuta ja tapaamisetkin on muutaman kerran vuossa. Olisin todella tyytyväinen jos maksaisi vähän enemmän ja tapaisi lapsiaankin useammin. Kuitenkin aikaa ollut jo lähes 10vuotta, alkuun elatusmaksut olivat alle 150e/kk. Edes mainitsemissasi vanhempien tuloissa ei ole niin suurta eroa että täytyisi vielä isompaa elatusmaksua saada. Kyllä kohtuus pitää asioissa olla molemmilla osapuolilla. Kyllä tuolla rahalla saa useammankin vaate kerran.
   
 4. duuuri Vierailija

  Lähi joutuu kyllä tekemään aika paljon enemmän kuin etä. Lähi käy kaupassa, suunnittelee ruokalistat, pitää huolta pyykistä ja siivouksesta, valvoo kotiintuloaikoja ja laittaa murkulle rajat, tukee arjessa, neuvoo koulukäynnissä ja murheissa...

  Ihan kohtuullista, että etä maksaa enemmän.
   
 5. Jaana ja duuuri: saahan lähi sitäpaitsi myös lapsilisätkin, älkää unohtako niitä :)
   
 6. Kyllä tuo 380 + kännykkä + viikkorahaa on jopa liiankin kohtuullinen, menee jo vähän ahneuden puolelle.
   
 7. tsäpä Vierailija

  Itse kahden lapsen isänä maksan 415e molemmista ja tienaan kuukaudessa 1500e netto. Siittä vähennetään asumiskulut vuokra 650e sähkö vesi+muut kuukausittaiset menot noin 400e....eli ei pysty maksamaan elatus apuja muuten kun ulkopuolisen avun saattelemana. Ex vaimo ei suostu mihinkään helpotuksiin elatus avun suhteen... itse vedän maksalaatikkoo jos sitäkään saan aina ostettua. Täytyy sanoo että ihmettelen näitä akkoja jotka marisevat täällä että ei saa tarpeeks elatus tukee ja että lisää olis saatava. Jos mies saa tollaset 3000e kuussa liksaa ja maksaa 380e tukee ja ostaa muutakin tarpeelista lapselleen että antaa vielä käyttörahaakin....niin eiköhän siinä ole jo ihan riittävästi.
   
 8. Tehkää ämmät lisää kakaroita eri miesten kanssa ja netotkaa sitten elareilla! Voi v*ttu teitä. Ei niiden entisten kuulu teitä ja teidän uusia kakaroita elättää. Mitkään harrastuskulut eivät kuulu elatusmaksuihin, sillä voisihan kaikki laittaa tämän jälkeen kakaransa vaikka lentäjäkouluun ja entinen mies maksaisi sitten tämän lystin vai? Kyllä käy sääliksi miehiä jotka teidän kynsiin joutuu. Terveisin itsenäinen omat rahani tienaava fiksu NAINEN.
   
 9. Kauheen ihanaa Vierailija

   
 10. Kauheen ihanaa Vierailija

  Oikeesti, kysehän oli siitä pääseekö mies paljon vähemmällä maksuista ja kyllä, pääsee.mutta maailmahan ei ole oikeudenmukainenm kun naisen pitää kantaa ja synnyttääkin tuskalla, kun miehelle koko suvunjatkaminenkin on vaan nautintoa.Mutta en olisi siltikään mies, sillä minkä eteen näkee vaivaa sitä myös oppii arvostamaan...joka tapauksessa, kyllä lapset kuluttaa ja mitä vanhemmaksi tulee sitä kalliimpia juttuja, mopot ja popot ja bensat ja vakuutukset.Kyllä nuorella saa olla hauskaakin, kyllä se maailma opettaa sitten synkeäksikin, kuten monet tällä palstalla tai sitten ainakin pahoittamaan toisten mielet omalla erinomaisuudellaan ja kaikkitietävyydellään.Siis elä ja anna toistenkin elää, jokaisen elämän on erilainen ja se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi kaikille!
   
 11. Halvalla hyvää Vierailija

  Meidän perheellä on halvat harrastukset. Ei paineita ostaa mitään mopoja ja lapset ovat ihan tyytyväisiä, eivätkä marise. Aikuisenakin saa olla hauskaa ja hankkia ne kalliimmat vehkeet silloin...
   
 12. Lots of laugh Vierailija

  Sori mutta..

  Olen yksinhuoltajaperheen lapsi. En tullut sanomaan tilannettani, vaan tulin sanomaan, että molemmilla on hyvät pointtinsa, mutta. (Niillä jotka valittaa "vähistä" elatusmaksuistaan ja niillä jotka ovat katkeria siitä, kuinka ne eivät riitä) Omasta mielestäni on jokaisen oma asia kuinka paljon he saavat elatusmaksuja. Meilläkin tekee tiukkaa mutta pääasia on se, että vanhemmat hoitavat asian sivistyneesti!

  Kiitos jos kuuntelet.
   
 13. Verotoimistosta on oikeus saada exän verotiedot. Sinähän olet velvollinen huolehtimaan, että lapset saavat asiallisen elatuksen toiselta vanhemmaltaan. Itse he eivät kykene siihen.

   
 14. huhhuh. onko kusi/rahan-ahneus noussut pahastikkin päähän?
   
 15. tuleva etävanhempi Vierailija

  Laskeskelin meidän tulevassa tilanteessa, että kenen luokse virallisesti kannattaisi lapset merkata asumaan (asutaan kumpikin kävelymatkan päässä lasten koululta).

  Jos lapset asuisi minun luona, saisin elatustukea (valtio maksaa) ja lapsilisiä n. 500e/kk mutta vaimon saamat tuet olisi n. 1050e/kk koska työttömyyspäiväraha ja asumistuki pienenee virallisella yksin asujalla.

  Jos lapset asuisi äidin luona, niin minun pitäisi maksaa elatusapua n. 500-600e/kk ja vaimon tuet nousisi niin että hänen työttömänä saamat avustukset olisi n. 2100e/kk.

  Lapset asuu vuoroviikoin kummankin vanhemman luona. No kumpikaan yllä olevista vaihtoehdoista ei kuulostanut reilulta, joten päätettiin tehdä niin, että merkataan lapset asumaan äidin luo jotta hänellä olisi varaa tarpeeksi isoon asuntoon ja hoidamme lasten kulut yhteisen tilin kautta mihin lapsilisät menee. Jos tililtä loppuu rahat niin sitten laitamme kumpikin saman summan lisää rahaa tilille. Win-win tilanne eikä tarvi kerätä katkeruutta tai tapella raha-asioista.
   
 16. bassoradio Vierailija

  Oisko sellanen mahdollisuus että antaisit isän olla lapselle isä,..ja jos poika muuttaisi isän luokse niinkin pojat aina haluavat. Etkä kyttäisi elatusrahaa ja sitä kautta meikeillesi maksumiestä?. Oisko mahdollista niinpäin että maksat SINÄ elatusrahaa tuosta tuloistasi?... Miksi naamasi venyyy kylmä nainen?
   
 17. Hauskaa kuinka täällä unohtuu se tosiseikka että ne elarit lasketaan ihan tilipusdin/tukien mukaan.Käräjillä viimeistään.Jos on lapsia hankkinut ne on myös elätetyävä.Kummankin vanhemman.Lähivanhemman VELVOLLISUUS eikä vain oikeus on ottaa vastaan oikea elatusapusumma LASTA varten.Riippumatta kuinka suureksi se lasketaan.Jos liikaa saa, voi laittaa lapsen tilille.Liian vähään ei tarvitse tyytyä, muistettava on että siinä pidetään lapsen oikeuksista elatukseen huolta!!
   
 18. Tietoo on ja paljon Vierailija

  Elatukset lasketaan lastenvalvojalla ja käräjillä tällä, etävanhemman bensakulut töihin ja sairaanhoitomenot saa laittaa lisäksi menoihin muuten ei paljoa ole hyväksyttäviä menoja.
  http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/laskurit/elatusapulaskuri

  Ite etä ja maksan 4stä 800€ kun oli isot tulot ja si ku tulot tippu niin lasten äiti ei suostu muuttamaan sopimusta. Oikeuteen meen heti ku pääsen työttömäksi ja ulosotto viä palkasta melkein kaiken ja takaisin en kai saa mitään kun maksavat lasten äitille aina seuraavan kuun elarit niistä mitä ovat ulosmitanneet. Lastenvalvojan sanoin.
  Esim. 1 lapsi kelalle jään velkaa 155€kk ja ulos mittaus 45€ maksetaan heti äitille ja kela maksaa 155€ niin se o 200€ kuussa per lapsi. Elatus kyky on n. 450€ kk 4 lapsesta. Ja jään kelalle kokoajan velkaa siis ulosottoon.
  Lastenvalvojista sen verran että laskelmat ovat aina valtiota ja lähivanhempaa suosivia. Varsinkin kelaa puoltavia koska vanhemman tarkoitus on maksaa lapsen eläminen ja tarkoitan etää on varmaan poikkeuksiakin.
  Ja etälle vihjeenä että vakio on vuokra + vesi+ sähkö ja elämiseen n. 600€ loput on elatuskykyä.
   
 19. Onni sydämessä Vierailija

  Minä saan elatusmaksua alakouluikäisestä pojasta noin 150e exältä, joka tienaa noin 3000e/kk, eikä maksa noitakaan itse, vaan kierrättää Kelan kautta. Itse olen osapäivätyössä ja saan töistä vain 500e/kk. Muuten elän asumistuella ja lapsilisällä. Silti pärjätään ihan hyvin. Lapsi harrastaakin. Kun äidin omat menot on pienet, riittää rahaa lapselle. Ennemmin olen yh ja saan mitättömän pientä elatustukea kuin elän riitaisassa suhteessa tunteettoman ja puhumattoman miehen kanssa. Rahaa ei ole, mutta mielenrauha on tallella.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti