Hae Anna.fi-sivustolta

Elatusvelvollinen kiukuttelee

Viestiketju osiossa 'Yksinhuoltajuus ja uusperheet' , käynnistäjänä Yksinhuoltaja, 08.11.2017.

 1. Yksinhuoltaja Vierailija

  Moi! Olen yksinhuoltaja ja minulla on käräjäoikeuden päätös siitä sekä elatusmaksusta. Nyt on elatusvelvollinen alkanut vaatia että saa "vähentää siitä ja siitä" tulevia elatusmaksujaan.

  Kysymys, jos alkaa ilmestyä pienempi summa tilille, mihin kannattaa olla yhteydessä ja miten? En meinaa neuvotella eksän kanssa yhtään mistään, yhtään mitään. Ne neuvottelut käytiin jo käräjillä ja ennen sitä parisuhdeterapeutilla.
   
 2. Kiusantekoa Vierailija

  Sosiaalitoimessa on jaosto, jossa ratkotaan näitä pulmatilanteita ja saat ainakin neuvoja ja tietoa, miten menetellä. Ei elatusmaksuista voi mennä tekemään vähennyksiä omin päin. Maksu on tarkoitettu nimenomaan lapsen normaaleihin elinkuluihin, kuten ruokaan, asumiseen, puhtauteen ja hoitoon. Jokainen vanhempi voi toki antaa lapselleen niiden lisäksi lahjoja tai kustantaa kaikenlaista vapaaehtoisesti, eikä niitä voi mennä vähentelemään kk-maksusta. Lähivanhemmalla on kokonaisuutena suurempi vastuu kuin etällä, eikä lähivanhempi voi luistaa sen enempää kuluissa kuin muussakaan vastuussa ja "tapaaminenkin" on tätä arkipäivän elämistä koko ajan. Etä voi niin tehdä ja valitettavaan usein näin toimiikin.

  Jos etä ei maksa sovittua elatusmaksuaan sovitusti, puuttuvilta osin maksut saadaan ulosottoon helpostikin. Sekin kannattaa hoitaa soskun avustuksella ja neuvoilla. Silloin kiukuttelava etä harkitsee tarkoin, kannattaako hänen sille tielle lähteä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti