Hae Anna.fi-sivustolta

Eliitti miehistyy Ruotsissa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 04.12.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsin Akatemiassa on vuoden valtataistelun jälkeen seitsemästä naisesta jäljellä enää yksi. -En tiedä, sopiiko tällaiseen kokoonpanoon miehet paremmin tai ehkä sietävät sen tyyppisiä rasitteita, jotka nousevat esiin valtakamppailun keskellä, sanoo Akatemian johtaja Horace Engdahl SVT:lle. Ennen kamppailua pysyvänä sihteerinä ollut Sara Danius joutui eroamaan, koska hän omasta mielestään saavutti lasikaton.

  Kaikki alkoi siitä, kun 18 naista kertoi useista seksuaalisista ylilyönneistä Dagens Nyheterille. Epäiltynä oli niin kutsuttu kulttuuriprofiili, jolla oli läheisiä yhteyksiä Akatemiaan ja hän oli naimissa yhden naisjäsenen kanssa. Jäsenten kesken syntyi riitaa siitä, kuinka tilannetta pitäisi käsitellä. Huhtikuussa 2018 Sara Daniuksen pesti pysyvänä sihteerinä päättyi ja sen jälkeen useat jäsenistä seurasivat esimerkkiä.

  Ei käännös, mutta aiheen antoi:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/...om-svenska-akademien-man-kanske-passar-battre  (Eliittimiehet kykenevät näköjään pitämään naiset kurissa, koska osaavat valtataistelun tiimellyksessä hoitaa asiat miehiseen tapaan, kuten on ennenkin tehty.)
   
  Last edited: 06.12.2018
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 603
  Saadut tykkäykset:
  274
  Lainaus: :)
  Arnault får skärpt straff – överklagar: ”Är bestört”
  Kulturprofilen döms för ytterligare en våldtäkt och straffet skärps till 2,5 års fängelse. Det meddelade Svea hovrätt på måndagen. Jean-Claude Arnault vill dock att Högsta domstolen tar upp fallet.
  https://www.svd.se/kulturprofilen-far-sin-dom
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisimmin naisistakin suuri osa iloitsee siitä, että yksi mies saatiin tuomiolle. Feministisen hallituksen aikana Ruotsi sai kuitenkin uuden Akatemian, joka on miehinen, kun aiemmin mukana oli myös naisia. Shakissa kannattaa uhrata joskus jopa torni tai muu vahva vaikuttaja, jotta voittaa pelin. Eliittimiehet onnistuivat tekemään siten, että naiset hyllyttivät osin jopa itse itsensä. Näin kävi!
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsin akatemia linkittyy totta kai kuningashuoneen sisäpiiriin, joten helppo arvailla, kuka lopulta on shakkilaudalla naisten vastustajana kaikkein voimakkain pelinappula. Totta kai Ruotsissa on yhä jäljellä voimakasta mieskulttuuria, koska se on ollut vuosisatojen ajan ainoa voima, jota on varjeltu erityisesti eliittipiireissä.

  Isossa-Britanniassa päinvastoin naiset voivat kohota vahvoiksi, koska siellä miehet kieltäytyvät jopa avion vuoksi kuninkuudesta. Ruotsin akatemiassa tehty koe osoitti, etteivät pohjoismaalaiset naiset kykene käyttämään valtaa silloin, kun siitä taistellaan kynsin hampain.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Akatemian johtaja Horace Engdahl puolustaa tuomittua kulttuuriprofiilia. -Älymystöllä on lähes velvollisuus muodostaa oma käsityksensä, eikä sen välttämättä tarvitse seurata yhteiskunnan arviota, hän sanoo.

  Aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/horace-engdahl-forsvarar-jean-claude-arnault/


  (Näin voi totta kai julkisestikin sanoa, jos on ikään kuin lain yläpuolella. Samalla voi antaa tuomitulle tuen, jottei synny vaikutelmaa siitä, että yksi ratsu olisi uhrattu muiden puolesta.)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti