Hae Anna.fi-sivustolta

Elinkustannukset Kanarialla?

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä köyhä, 09.06.2017.

 1. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Hei,

  Nimimerkistänikin voi päätellä, etten ole suurituloinen enkä varakas (YT+2 x avioero). Mieleeni juolahti, että Kanarialla voisi elämä olla halvempaa. Voisiko siellä elää ja pysyä hengissä esim. 1200 eurolla kuussa? Lähinnä mielessäni on Puerto de la Cruz, jossa ainakin lomat (kymmeniä 1-3 vko per käynti) olivat kovasti mieluisia. Osaan auttavasti espanjaa ja tiedostan, että elämä Icodissa tms. olis halvempaa, mutta mieluummin alkaisin rakentaa uutta elämää paikassa, jonka tunnen. 56 vuotta mittarissa tarkoittaa 5 vuotta osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen alkuun.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 198
  Saadut tykkäykset:
  612
  Sanoisin, että selviät helposti tuolla summalla. Asunnot maksavat 500-600 Euroa kuukaudessa, usein sisältäen veden ja sähkön. Elämiseen, riippuen elintavoista et saa paljon kulutettua. Olemme lomamatkoilla budjetoineet vaimoni kera 50€ päivälle, siis kahdelle henkilölle ja se on sisältänyt joka päivä ulkona syömisen, koko päivän juomat, välipalat, herkut, sekä mahdolliset ostokset.

  Pikku Pohjolassa terassilla joku talvehtijoista, ellei jopa ympärivuotisista asujista kertoi pärjäävänsä 8 Eurolla päivässä, kun tekee ruoat itse. Silti pystyi käymään silloin tällöin ulkona kaffella tai olusella. Pitäisi siis tuon 1200€ riittää.

  Hyvä idea muuten. Samanlaiset suunnitelmat kun se 61v tulee täyteen.(y)
   
  Last edited: 09.06.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. teidetar Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  7
  Asunnon saa jopa 350-400 euroa jos oikein etsii ja ei kovin korkealle rimaa aseta.Ja monesti tuohon summaan sisältyy kulut vedestä ja sähköstä.Välityspalkkio on jonkin suuruinen sitä en tiedä kun en ole maksanut.Lisäksi parturi-ja kampaamomaksut on 45% Suomen hinnoista sekä se ruoka riippuu mitä ostaa.Ja kyllä ulkona voi syödä ja taxilla ajaa ei se vie konkurssiin.Suomi on listattu monissa tilastoissa kärkimaaksi ruuan ja palveluiden hinnan suhteen ja se pitää paikkansa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Aika hyvä näkemys "köyhällä" tietysti jo onkin tuommoisen lomasaldon kokemuksin. Vuokran jälkeen näyttäisi käyttörahaa jäävän kuutisen sataa. Kyllä tuolla kohtuuhyvin elää, mutta tuskin budjettia kannattaa tuhlata jokapäiväiseen ulkona syömiseen. Jos vähänkin kauha kädessä pysyy ja asunnon keittiöolosuhteet ovat suotuisat, ilman muuta kotikokkailua ainakin osaksi.

  8 € päiväbudjettina on epärealistinen, eikä Pikkupohjolassa istuva väki mitenkään edusta Puerton talviasukkaiden tai pidempäänkään asuvien enemmistöä.

  Anteeksi Teidetar, mutta aika kauas saa mennä keskustasta ja todella tinkiä laadusta, jos asunnon saa mainitsemillasi hinnoilla. Välityspalkkio on aivan normaali kuluerä, mutta jostain syystä monille suomalaisille melkoinen kammotus.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. teidetar Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kyllä olen kylän pinnassa asunu mainitsemallani hinnalla.Tarkoittaa WalleLuz Anatolia akselia.Eikä tuosta vielä kauaa ole.En joutunu tinkimään juuri muusta kun auringosta joka alkoi paistaa iltapäivällä balgonille mut oli uima-allasalue eli ei siis haitannu.Ja oli hyvät astiat ja keittiövälineet ja se hyvä tv.Mut mä etsinkin perinpohjin hitaalla taktiikalla ja tärppäsi.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 198
  Saadut tykkäykset:
  612
  Teidetar. Minä vuonna tuo asumisesi tuolla hinnalla Puerto Cruzissa oli. Itse kyselin ensi talvea varten asuntoja ja alle 500 Euron ei mitään ollut tarjolla. Syy lienee entistä kovempi kysyntä, joka nostaa asuntojen hintoja. En sano, ettei tuo ole mahdollista enää, mutta kannattaa varautua siihen 500-600 hintahaarukkaan.

  Sotis. Joo, jotakuinkin 20-25 Euroa päivälle lienee lähempänä totuutta noiden ruoka ja juomakulujen kohdalla. Mutta jos käyttörahaa on vielä se 600€, niin hyvinhän se riittää. Joku PPn vakkarieläkeläisistä sen 8€ päivässä ruokaan jutun heitti. En vaan nyt muista enää kuka. Ihmettelin sitä toki itsekin, mutta pieniruokainen ja sniidu voi siinä onnistuakin. Taitoa ja halua se kuitenkin vaatii.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. teidetar Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  7
  2O15-2016 vaihteessa yht.4kk olin.Kyllä niitä vielä löytyy kun katselee ja riippuuhan se paljon vuokranantajan pyynnöistä koska toiset on hinnoitelleet alunperinkin asuntonsa liian korkeaksi sijaintiin ja varustustasoon nähden.Näin on ollut ja näin tulee olemaan jatkossakin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Teidetar. Asuin yhden talven (5 kk) mainitsemallasi akselilla, Seguro del Solissa. Kyseessä oli siisti, mutta nykyisen asunnon tasoon nähden melko vaatimaton yksiö. En varmaan tällä kokemuksella edes suostuisi vastaavaan asettumaan, mutta jostain piti aloittaa. Hinta oli 500 €/kk, mitä pidän edelleen ihan kohtuullisena. Olisin ottanut saman asunnon seuraavaksikin talveksi, mutta omistaja sai siihen pitkäaikaiset vuokralaiset ja oma matkani jatkui Cologanille.

  Auringoton asunto on usein talvella kylmä, siitä edullisempi hinta. Ja noiden entisten hotellien asunnoissa on edelleen vielä paljon vanhoja hotellikalusteita. Huippurempattu keskustan aurinkoinen "studio" voi sitten äkkiä maksaa jopa 700 €/kk. Hinta "tanassa" ei hyvää asuntoa saa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 198
  Saadut tykkäykset:
  612
  Pari viime talveahan ovat olleet kanarianmatkailussa taas vaihteeksi nousujohteisia, eli kiinnostus niihin on lisääntynyt, kun Pohjois-Afrikkaan, Egyptiin,Arabimaihin, Israeliin tai Turkkiin ei uskalleta matkustaa. Samoin kaukomaihin aletaan olla kyllästyneitä, näin omalla kohdalla, joten palataan takaisin kotiin kanarialle. Lisääntyvä kysyntä, lisää vuokrien hintaa. Ihan normaalia markkinataloutta. Puerto de la Cruz on suosittu lomakohde ja siksi myös vuokriltaan hintava. En kiistä Teidettaren edullista vuokraa ja sellainen on mahdollista saavuttaa vieläkin, jos tuuria on ja uskaltaa jättää kyselyn viimetinkaan. Toki jos kesken kauden asuntoja tyhjillään on, niin niiden hintataso putoaa. Voihan olla, että itsekin tarjoan Maalis-Huhtikuulle, toki välittäjän kautta vuokraamaani asuntoa, edullisesti, jos sitä itse en käytä. Saas nähdä.

  Jos aloittaja "Köyhä" etsii asuntoa samointein, en usko alle 500-600 hintatasoon. Loppukaudesta se lienee mahdollista, jos asuntoja tarjolla on. Kysymys kuuluu, haluaako hän ottaa riskin.;)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kyllä esim Valle Luzista saa niitä n 40m2 yksiöitä 400-500€/kk. Useampi tuttava siellä viime talvenakin asui. Tietenkin noiden huoneiden varustus ja kunto vaihtelee, mutta yksi henkilö hyvinkin siellä toimeen tulee. Ja jos asunto on pohjoiseen päin, niin uima-altaalle kyllä aurinko paistaa:)
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 198
  Saadut tykkäykset:
  612
  Juu. Näyttää noita alle 500€ asuntoja olevan tarjolla moniakin:

  http://www.lukaali.com/vuokra.php

  Halvimmillaan 420€/kk San Telmolta. Ja Valleluzissakin 450-500€/kk. :)

  Lukaalihan edellyttää pidempiaikaista vuokraamista, sillä kysyin itselleni asuntoa ensi talvelle muutamaksi kuukaudeksi ja he ilmoittivat, että etsivät juuri nyt ensisijaisesti pidempiaikaisia vuokralaisia.

  Mutta kuinka hyvät keittomahdollisuudet noissa löytyy, on toinen juttu. Pidempiaikasessa oleskelussa kun "kotonakin" pitäisi ruokaa voida valmistaa. Booking.comin mukaan Valle Luzissa on mikro ja kahvinkeitin varusteina. Houkuttaako ruoanvalmistukseen...(n)
   
 12. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Valitettavasti se allas-alueen aurinko ei siirrä lämpöä huoneisiin. Aika karseita ne halvimmat Vallen murjut kuulemani mukaan muutenkin ovat. Se aluehan on oikein kiva, mutta vanhan hotellin remontoimattomat ja vanhoilla kalusteilla varustellut pohjoisen suuntaiset asunnot ovat kenen tahansa vuokralaisen painajainen.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kiitos kaikkille avusta ja vinkeistä. "Suunnitelmani" on vielä ihan alkutekijöissään, joten vapausasteita on runsaasti.

  Kuulostaa siltä, että asunto on avaintekijä budjettia pohtiessa. Mihinkään homeloukkuun en halua edes ilmaiseksi, ja keittomahdollisuudet on oltava -en ole einesmiehiä ja lomillakin olemme valinneet mieluummin apartementon kuin hotellihuoneen. Mercadolta ja marketeista saa herkkuja ja jokapäiväinen ulkoruokinta alkaa kyllästyttää pian.

  Ymmärrän asunnon suuntauksen ja sijainnin merkityksen kylmyyden kannalta, mutta itselleni kuumuus on vielä suurempi ongelma. yli 30C lämmössä minä en voi nukkua lainkaan ja 25C on maksimi. Kylmyydestä pääsee lämmittimellä (?) mutta kuumuudesta vain ilmastoinnilla. Paljonko sähkö maksaa? Taitaa olla kallista. Kosteudestä pääsee parin sadan watin teholla.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 198
  Saadut tykkäykset:
  612
  Hei "Köyhä". Tuntuipa ilkeältä kirjoittaa tuo. Sori.

  Aika monet asunnot vuokrataan sopimuksilla, että vesi ja sähkö sisältyvät asunnon hintaan. Kannattaa kysyä jo etukäteen, ennekuin nimen paperiin, edes virtuaalisesti laitat. Kaksioitakin saa jo 600-700 hintahaarukassa, varsinkin pidempään asumiseen helposti. Tuossa kaksio San Telmolta, hyvältä paikalta todella edullisesti 400€/kk. Tosin meren läheisyys voi tarkoittaa kosteita aikoja

  http://www.optima-tenerife.com/7723...the-sea-in-puerto-de-la-cruz/rent-detail.html

  Välittäjä on siis Optima, jossa suomalainen työntekijä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ei köyhyys ole häpeä. Olen ollut joskus rikaskin, eikä se tuntunut sen kummemmalta. Pitää vain sopeutua ja miettiä, mikä on tärkeää. En suosittele avioeroa kenellekään - ainakaan ilman avioehtoa (jota suosittelen kaikille).
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 198
  Saadut tykkäykset:
  612
  En minä sitä tuolla tarkoittanut, vaan, että tuntuu pahalta kutsua jotakuta "köyhäksi". Monet ovat tilanteessa tahtomattaan ja riitaisat avioerot ovat yksi syy. Enkä muuten kutsuisi sinua "köyhäksi", sillä jos toi 1200 on käteenjäävä osuus, niin sillä pärjää kyllä. Varsinkin kanarialla loistavasti. Mutta jos olet 56, niin miten aiot itsesi siellä elättää. Ethän vielä liene eläkkeellä.

  Rikkaus on muuten suhteellinen käsite. Tunnen kaverin, on siis yhä hyvä kaverini, joka on kahteen otteeseen ollut miljonääri elämässään, pahimmillaan hänellä nousi se kuuluisa keltainen neste niin pahasti hattuun, että iltaisin discoissa hänen suurinta hupiaan oli heitellä Satasia lattialle ja naureskella, kuka köyhistä dyykkaa ensimmäisenä. Et silleen. Tosin karma kosti ja nyt ei ole mitään. Taidan olla ainoa kaveri hänen elämässään, joka tunsi hänet ennen rikkauksia, niiden välissä ja vielä romahduksenkin jälkeen. Silloin pahimpina aikoina hän vi**uili meille, miten te typerykset viitsitte tehdä tuollaisia rahvaan töitä. Nyt on toinen ääni kellossa. Varsinkin kun säännöllisesti lainaan hänelle rahaa lääkkeisiin, tupakkaan ja ruokaan. Tosin hän on maksanut velkansa aina kun on niin sopinut tapahtuvan, joten mielellänihän autan jos voin. Eikä tässä mitään varakkaita itsekään olla. Hyvin toimeentulevia korkeintaan, kun molemmat ollaan töissä.

  Itsellä samankaltaisia suunnitelmia, kuin sinulla. Kun se 61v tulee täyteen ja puolelle eläkkeelle pääsen, jos vielä silloin se on mahdollista, niin suuntamme vaimoni Sarahin kera Puerto Cruziin vähintään puolivuotiskausiksi. Kesät sitten duunissa suomessa. Tämä siis suunnitelma. Saas nähdä toteutuuko.

  Mukavat illanjatkot.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Eläke on vielä parin vuoden päässä. Sillä välin elanto pitää ottaa lompakon pohjalta. Asunnosta, autoista ja muusta irtaimistosta saa tarvittaessa lisää pelivaraa.

  Mukavaa iltaa.
   
 18. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Vierailin parissa Vallen asunnossa juuri viime talvena ja molemmat oli just fiksattu oikein nätiksi ja keittiöosastokin oli ihan jees. Toisessa, joka oli merelle päin (toinen ei siis ollut merelle päin), oli parvekkeen ovi uusittu myös ja kylmä ei kuulemma vaivannut lainkaan. Mutta kuka nyt tykkää mistäkin ja joku aina tietää paremmin. Oikein mukavaa kesää kaikille anyway.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Toki, toki Vallesta löytyy ihan asiallisiakin asuntoja. Meillekin siitä tarjottiin taannoin erinomaisen kivasti tuunattua kaksiota, mutta päädyttiin silloin toisaalle. Kyse oli yleisemmällä tasolla varjon puoleisista asunnoista pahimpaan talviaikaan. Hyvää kesää myös Eläkemuorille ja -papalle.
   
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Niinpä! Jokaisen poikalapsen tulisi tarkkaan Sinuhensa lukea. Viittaan tässä aloitukseesi.

  Kysyit, köyhä, selviääkö hengissä esim. 1200 eurolla kuussa. On vastailtu, mutta kukaan ei ole tainnut pohtia asiaa pts:n kannalta.

  Moni britti pohtii nyt, mikä on tilanne esim. kahden vuoden kuluttua? Mitä tapahtuu esim. terveydenhuollolle?

  Maailma muuttuu ja jos EU ei säilykään nykyisellään, voi suomalainenkin kohdata kovin kummia kuvioita ”ulkomaalaisena”. Kansallisuuden saaminenkin voi olla vaikeampaa. Elämässä ei kuitenkaan mikään ole varmaa ja riskejä pitää ottaa -kunkin rohkeutensa ja resurssiensa mukaan. Talous on siinä vaan yksi ulottuvuus.

  Talvella siellä on ainakin voittopuolisesti mukavampi ilmasto. Kesälläkin Manner-Espanjasta tullaan sinne karkuun helteitä, mutta kyllä niitä helteitä suomalaisesta näkökulmasta varmaan välillä riittää.

  Luot vähän ennusteita ja päätät, on se kokeilemisen väärtti.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Riverson Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  19
  Morjens Köyhä! ;)

  Siinä ja siinä että tuolla 1200 €/kk pärjää.

  Itse muutin Teneriffalle vuosi sitten. (Kanssa avioeron jälkeen). Asun pikkukylässä Teneriffan itärannikolla. Kolmio kivassa paikassa melkein keskellä kylää. Vuokra 500 €/kk sisältäen veden ja sähkön.

  Elinkuluihin menee n. 600-800 €/kk eli käytännössä ruuat, juomat, röökit ja lääkkeet. Bussikortti + satunnaista vaate/taloustavara ostoksia jne.

  Eläkkeelle pääsyä joutuu venttaamaan vielä muutaman vuoden joten teen täältä käsin Suomeen etänä suunnitteluhommia. Perustin tänne toiminimen jolla teen hommia ja siitä on lisäkuluina n. 250 €/kk sosiaaliturvamaksua, kiinteä maksu joka pitää hoitaa oli firmalla tuloja tai ei, sekä tilitoimistolle 100 €/kk. Tuloista menee tietysti verot ihan normaalisti paitsi että täällä ne tilitetään 3 kk välein.

  Netti- ja puhelinkulut ovat minulla vähän turhankin mojovat sillä niihin menee n. 150 €/kk mutta siihen kuuluu sitten 300/300 Mbs valokuituyhteys + 2 paikallista mobiililiittymää (puhelin + tabletti) + yksi suomalainen liittymä. Mobiililiittymällä täällä ei sitten juuri telkkaria katsota sillä niissä on järjestään datakatto 3 GB/kk.

  Terveydenhoito toimii ainakin samalla tasolla kuin Suomessa ja lääkkeet on jo lähtökohtaisesti halvempia kuin Suomessa. Kylällä on terveysasema ja kunnan keskuspaikassa sairaala. Terkkarilääkärin määräämistä lääkkeistä saa 90 % alennuksen, ainakin niistä lääkkeistä mitä minulla on eli diabetes ja verenpainelääkkeet.

  Jos tänne muuttaa ja aikoo olla yli 6 kk niin ensitöiksi kannattaa hoitaa muuttoilmoitus tänne paikallisille viranomaisille kuntoon. Ensin kaupungintalolle ja sitten poliisiasemalle. Vasta sen jälkeen saa sosiaaliturvatunnuksen ja voi rekisteröityä asiakkaaksi terveysasemalle.

  Alussa oli jonkun verran kaikenlaista ylimääräistä rahanmenoa mutta niinhän se on joka kerta kun muuttaa.

  Taisit mainita jotain siitä lämmöstä. Talvella tällä puolella saarta lämpötilat on 16-24 astetta (yö/päivä) ja nyt mennään jossain 21 astetta yöllä ja 30 astetta päivällä. Heinä-elokuussa vielä muutama aste ylöspäin. Siihen tottuminen vie muutaman kuukauden aikaa joten jos olet ollut aikaisemmin täällä vain muutamia viikkoja kerrallaan niin et ole vaan ehtinyt tottua siihen. Täällä on kuitenkin viileämpää kuin etelässä ja kuivempaa kuin Puerto de la Cruzissa.
   
  • Tykkään Tykkään x 6
 22. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Riskejä kannattaa pohtia realismin pohjalta - näyttää, että viisaampaa olisi käyttää skenaarioissa väh. 1300€/kk rahankulua.

  Kokeilu on varmasti parempi idea kuin kaikki peliin -lähestyminen. Jospa ensin muutama kuukausi kokemuksen pohjaksi... Calimaa pitänee tarvittaessa paeta vuorille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Meillä on muutaman vuoden kokemus n. puolivuotisista talviturneista, kaikki Puerto de la Cruziin. Ei olla yrittäjiä, ts. Riversonin kuvaamat sosiaaliturva- ja tietoliikennekulut ym. eivät rasita pankkitiliä. Asuntokohtainen wifi, samoin energiakulut sisältyvät vuokraan. Kotona kun kokkailee n. 2/3-osan aterioista, välttyy kyllästymästä ravintolaelämään ja pystyy säilyttämään elämyksellisyyden. Itse ainakin inhoan nopeita "tankkauksia", tykkään nauttia ruoasta ja paikasta, hyvästä seurasta...

  Kyllä caliman aikaan pärjää, mutta jos on erityisen herkkä, kannattaa välttää mittavampaa ulkoilua pahimpaan aikaan.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 198
  Saadut tykkäykset:
  612
  "Köyhä". Täsmälleen samaa mieltä. Realismia peliin ja kokeile ensin, mitä paikasta tykkäät ja miten viihdyt. Soitellen sotiin lähteminen on höyrypäiden juttuja. Vanhat viisaudet "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" ja "parempi katsoa kuin katua" lienevät nyt paikallaan. Tämä siis minun mielipiteeni. 1200€/kk todennäköisesti pärjäät, mutta josko aluksi talvet, sitten jos juttu tuntuu omalta, lopullinen päätös. Täällä Sotis lienee ainoa "pitkämatkalainen", puolen vuoden oleskeluineen ja me muut lähinnä turististatuksella matkailevia. Eläkepappakin on jo pidempiä jaksoja Puerto Cruzissa viettänyt, oman maksimin ollessa Neljä viikkoa. Ensi talvena se kokeilu alkaa, kun lomailu muuttuu kolminketaiseksi, vuokra-asunnon myötä. Katellaan vaimoni Sarahin kanssa, miten viihdytään "kotioloissa", ruokaa tehden ja normaalimpaa elämää viettäen. Kokeilua siis, voihan olla että mieli muuttuu eläkepäivien viettopaikasta, mutta epäilen sitä.

  Riverson. Näyttävä sisääntulo palstalle todellisen asiapaketin kera. Kiitos tuosta. Juuri tuonkaltaista todellista Teneriffalla asuvan neuvoja me kaipaamme. Toivottavasti tietopakettia tulee elämästä saarella enemmänkin. Tervetuloa mukaan.

  Ps. Caliman kanssa pärjää kyllä.
   
 25. Riverson Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  19

  Anna ei juuri kuulu seuraamiini medioihin mutta voin merkata tämän keskustelun ja seurata sitä jos kellään on mitään kysyttävää. Minulla ei ole mitään aikomusta alkaa pyörimään tällä palstalla minään besserwisserinä.

  Turistipuolesta on tiedä juuri mitään vaikka olen jo vuosia täällä pyörinyt ennen muuttoa. Naimisissa olessa täällä tuli oltua turistina kaikilla saarilla mutta sen jälkeen vaihdoin myös hommia ja sain siellä sovittua että pidän kaikki lomani kerralla talvella. Keräsin kaikki kesälomat, talvilomat, pekkaset, liukumat ja vähän omiakin lomia aina nippuun ja olin täällä, ja sillä tarkoitan nimenomaan Teneriffaa, 6-8 viikkoa per talvi. Vuokrailin asunnon milloin mistäkin ainoana ehtona että ei Puerto de la Cruzista sillä tiesin että siellä on talvella varsinainen suomalaisten kotipesä eikä se kiinnostanut minua. En ole mitenkään erityisen suomalaisseurallinen. Varmaankaan. Tulin tänne lämmittelemään ja etsimään eläkepaikkaa. Joskin päädyin tänne ennenkuin eläkkeelle.

  Silti voin suositella Puerto de la Cruzissa oleskeleville että liittyvät Suomi-Teneriffa seuraan. Minulle täällä saaren toisella puolella siitä ei ole juuri iloa, mutta heille ketkä asuvat siellä seura tarjoaa todella paljon erilaista toimintaa, kursseja, exkursioita jne. pikkurahalla.

  Minulla tänne muuttoon ja täällä pysymisen on kolme syytä. Sää, sää ja sää. Neljäs syy oli itsepäisyys joka mahdollisti sen että sain entisestä työnantajasta nykyisen tilaajani.

  Muuttoa harkitsevien on silti syytä miettiä syitään tänne muuttoon. Täällä ei pääse karkuun mitään sellaista minkä haluaisi jättää vain Suomeen, säitä lukuunottamatta. Ulosottomies seuraa perässä, ikävät ihmissuhteet ovat vain puhelinsoiton päässä, kuten myös kaikki henkilökohtaiset ongelmat. Tämä ei ole mikään pakopaikka. Pahinta täällä on nähdä ihmisiä, enkä nyt puhu pelkästään suomalaisista, vaan skandeista, englantilaisista, irkuista jne. ketkä kuvittelevat että heidän ongelmansa johtuvat vain liian kalliista brenkusta ja ne ratkeavat täällä. Itse asiassa en suosittele tänne muuttamista kenellekään kuka potee krapulaa useammin kuin kaksi kertaa vuodessa.

  Kieltä olisi syytä oppia ainakin perustervehdysten verran ja numerot 1-100. Ja oppia sanomaan kiitos aina kun joku ojentaa sinulle jotain.

  Mitään sääasemaa minulla ei täällä ole mutta täältä löytyy viimeisen viikon lämpötilahavainnot minun parvekkeelta. Anturi on varjossa joten aurinko ei siihen ainakaan suoraan paista.

  http://jokinen.freemyip.com/puertito/temp.php

  Raspberry Pi Zero+, hauskaa näpräilyä pikkurahalla...
   
  • Tykkään Tykkään x 3

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti