Hae Anna.fi-sivustolta

Elinkustannukset Kanarialla?

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä köyhä, 09.06.2017.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Kypsää pohdintaa taas Riverson. Kyllä säästä nauttiminen taitaa olla suurimmalle osalle se syy, edes harkita Kanarialle muuttoa. Syyn vältellä suomalaisia alan pikkuhiljaa ymmärtämään itsekin, sillä sen verran puukkoa on selkään tullut ihmisiltä, joita oikeasti olen Puerto Cruzissa pitänyt mukavana juttuseurana ja hyvänpäiväntuttuina. Jatkossa täytyy kattella mitä puhuu ja kelle. Lomamoodi vaan päälle ja puutaheinää ilmeisesti kuuluville.

  Espanjaa osaan juuri tuon verran, mitä mainitsit. Pitäisi varmaan valita joku muu paikka kuin Puerto Cruz, jotta sitä espanjaa olisi pakko opiskella.

  Sensijaan bessereisserismistä olen kanssasi eri mieltä. Jos täällä muutama aktiivi ei kirjoittelisi niitä näitä "tikusta asiaa" periaatteella, palsta kuolee pois. Mistä ihmiset sitten edes auttavasti järjellistä lomafiilistä ja tunnelmia, orastavine tietopaketteineen hakisi. Naapuripalstalla se tuskin onnistuu, niinkuin on huomattu.

  Työt kutsuvat, palaillaan.
   
 2. Arvo Pohja Vierailija

  Kyllähän tuolla summalla paremmin Teneriffalla pärjää kuin persulandiassa.
  Varoituksen sana täytyy kuitenkin antaa, jo tuo antamasi tieto että olet nuori mies ja aikeissa Puerto de la Cruziin asettua aiheuttaa "kottaraisparvessa" kiinnostusta, kohta sinusta jo sinusta tapellaan niin että höynenet pöllyävät.
  Kyllähän noita asumiskustannuksia voi alentaa jos ottaa tiettyjä tarjouksia vastaan mutta varo näitä tipusia, esimerkiksi Punarinta voi tarjota ilmaista aamiaista,Viherpeippo lounasta,Kanariantiltaltti tarjotuu siivoamaan ja pesemään pyykkisi.
  Kaikilla näillä tipusilla on kuitenkin vakaa aikomus rengastaa sinut ja siinä se meni taas vapaus.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Oletusarvo Arvo Pohjan esiin ottamassa näkökulmassa ei ole, että se olisi huono asetelma ”nuoren miehen” kannalta. Kottaraisparvi taas hoitaa omaa leiviskäänsä ja niitä ei siinä kannata mennä neuvomaan.

  Aiemmin totesin, että jokaisen poikalapsen tulisi Sinuhensa lukea. Kysymys on siitä, onko objektin subjekti oikeasti ihana.
   
 4. ookke kara Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  03.08.2007
  Viestejä:
  2 439
  Saadut tykkäykset:
  69
  Joskus, vuosia sitten, tuli hortoiltua Puerton yössä oikein kunnolla, ja totean vain, että Arvo Pohja on aivan oikeassa. Viimeinen muistikuva on, kun Ifaran poikien(orkesteri), soittivat Marquesan terassilla, lähdettiin jatkoille, aamusella jostain huoneesta herättiin. Oli siellä jokunen senjoriittakin paikalla, aamupalat ns. syötiin ja hiivittiin hotellille, jossa oli sitten aamusaarna odottamassa. Meillä oli sellainen tyyli, että sain yhden illan repäistä kunnolla, no kyllä sitä sitten repäistiinkin. On tullut paljon paikallisia tuttuja, kiitos jonkinlaisen espanjan taidon, siis kielen.
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Juu. Arvo Pohja ja Ookke Kara ovat jäljillä noiden saalistajatipujen suhteen. Ihan kotopeäiset fågelitkin, kuten wiskisieppo ja baarilaulurastas ovat Puerto Cruzissa yrittäneet uida liiveihin, vaikka toisella kerralla rengastettu vaimoni istui vieressä ja kerran kun kaverini kanssa baarissa istuskelin. Puumakottarainen on vaarallinen saalistaja myös Puerto Cruzissa. Rengastus vai ei, kas siinä pulma.:LOL:

  Hyvää huomenta vaan kaikille.:)
   
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Voi teitä äijäparkoja. Miten vältytte kotimaassa noilta vaarallisilta vieraslajikkeilta? Tai kotoperäisiltäkään, siis jotka ovat teidän tapaan lentäneet ja lentävät sinne vihreämmille niityille.

  Piruako niihin baareihin pitää ängetä, jos on niin kuumaa kamaa, että tipula roikkuu lahkeessa kiinni? Ensimmäinen kerta tällä palstalla, kun törmään moiseen naisarvoa alentavaan kirjoitteluun. Masentavaa, yllättävää. Mutta kevennykseksi, onko ne edes yhtä hyvän näköisiä, kuin Laura. Sivumennen sanoen tästä biisistä on myös vähän rajumpi, Nikke Ankaran versio "Vain elämää" -ohjelmasta...

   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Sotis. Ei tuossa ollut sovinismillä mitään tekemistä, noiden pikku tipukevennysten kanssa. Ovatpahan vaan tapahtuneita tosiasioita lähimenneisyydestä viettelevän visertelevässä Puerto Cruzissa. Tutkimattomat lienevät herran tiet, myös etelään muuttaneiden wiskisieppojen ja baarilaulurastaiden sulosointujen tarkoitusperien kohdalla.

  Tipujen ulkonäköasioihin puuttuminen sensijaan, edes tunnistamattomien lajien, kohdalla ei palstalle kuulu. Laura sensijaan on.... hyvä laulaja.:)

  Ps. Pitäydyn edelleen siinä yhdessä ainoassa rengastetussa.
   
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Ja lehmät lentää, Antigue. Aivan tyylipuhdasta sovinismia. Ookke tässä ketjussa ainoana heitti kivan oman kokemuksen syyllistämättä yhtäkään naista, ainoastaan itseään.

  Eikä tämä keskustelu todellakaan sovi ketjun otsikon alle.
   
 9. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Luin kirjoittamani viestin muutamaan kertaan uudelleen ja löysin siitä selvän tasa-arvopuutteen.

  Suosittelen täten Sinuhen lukemista, niin naisille kuin miehillekin. Selvennän lisäksi, ettei Sinuhessa ole mielestäni mitään naista halventavaa.

  Sen sijaan, jos olisin käyttänyt ilmaisua ”ja lehmät lentää”, miten se olisi tulkittu?

  edit: korjattu kaamea typo
   
  Last edited: 17.06.2017
 10. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  "Lehmät lentää" on yleisesti käytetty ilmaus, kun halutaan todeta toisen puhuvan muunneltua totuutta. "Puhu pukille" on sitten toinen, mutta se jos mikä tässä yhteydessä olisi ollut tarpeeton metafora.

  Sinuhen luin ensimmäisen kerran alle 10-vuotiaana, myöhemmin aikuisempana uudelleen.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Juu. Sotis, nyt olen kanssasi eri mieltä. Luin Sarahille noi jutut ja hän piti niitä hauskoina, ei ketään loukkaavina. Sitäpaitsi tarinat ovat tosia. Mutta nää ei kuulu tänne.

  "Köyhälle" tiedoksi. Puerto Cruzissa sattuu ja tapahtuu. Elämä siellä kuitenkin on pääsääntöisesti mukavaa, tapaat mukavia ihmisiä, minkä varmasti kokemuksellasi turistina oletkin huomannut. Siksi kai paikkaa asumiseen harkitsetkin. Sanoisin suoraan, että anna mennä vaan, jos mitään rajoitteita ei ole. Elämä on elämistä varten ja se elämä on yleensä eletty sitten kun virheet on tehty. Pärjäät tuolla rahalla, jos vähän katselet mitä teet. Eikä niistä tipusista mitään haittaa ole, mukavaa seuraa useimmiten kun ovat. Ymmärtänet, mitä tarkoitan.;)
   
 12. kanarianhemppo Vierailija

  Oma valinta kenen mukaan lähtee vai jättää lähtemättä. Tarjontaa ja varsinkin kysyntää on. Mä vaan kattelen niitä muita, naureskelen heille ja ajattelen omaa kultaani. Sitä ainoaa oikeaa.

   
 13. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Mikä oli sovinismia? Lainaus alkaa.
  Punarinta voi tarjota ilmaista aamiaista,Viherpeippo lounasta,Kanariantiltaltti tarjoutuu siivoamaan ja pesemään pyykkisi.
  Lainaus loppuu.

  Minea noista lienee yksikään, mutta Nefernefer vai Merit, kas siinä pulma. Waltari opastaa välttämään Nefernefer’iä, ehkä joku täällä Merit’iä. Köyhä lienee jahdannut Mineaa, mutta törmännyt enempi nefernefernereihin.

  Mistä sitten varoitetaan? Mistä yli viisikymppistä miestä tulisi varoittaa? Naisen mysteeristä? Kapakan kauheudesta?

  Tulista tammaahan ei voi taltuttaa. Heti kun vähän lautasille heläyttää, pyrkii ryöstölaukalle.

  Mitä se hakee se ”Punarinta, Viherpeippo tai Kanariantiltaltti”. Tuskin kaikki todellakaan rengastajaa. Joku niistä voi hyvinkin hakea tilaisuutta "puhua pukille". Eikö?

  Jos luit, Sotavento, Sinuhesi ensimmäisen kerran alle 10-vuotiaana, opit varmaan, että kun luit myöhemmin aikuisempana uudelleen, et ollut aiemmin kaikkea lukemaasi ymmärtänyt.

  Ei kaksi ilman kolmatta, sanoo vanha kansa. Mutta jos köyhä kerrankin löytäisi sen toisen, kuin Neferneferin -tai sitten jättäisi löytämättä. Olisihan se onni sinänsä, ehkä, niin tai näin. Tai löytäisi vaan Punarinnan, Viherpeippon ja Kanariantiltalttin, vaikka sopivan toistuvasti. Siinä saattaisi olla Teneriffan taikaa, siis jollekin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Vastaan lauantaina tähän ja pariin edelliseen viestiin "Jatkohöpinät" -ketjussa. "Kanariansaarten elinkustannukset" -aloituksella tuskin tarkoitettiin sitä, minne keskustelu on nyt kääntynyt.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Kun aiheesta nyt eksyttiin kauas, niin palaan siihen löytämäni artikkelin kera. Tämä ei siis ole minun kirjoittamani. Esimerkkinä on asuminen itse mantereella, joten Kanarialla, varsinkin suositummilla alueilla asumisen hinta on hiukan kalliimpi. Se tosin lienee tuotu hyvin esiin tässä keskustelussa. Ruoka, ym elinkustannukset lienevät samaa luokkaa Kanariallakin.

  Paljonko rahaa tarvitsee asumiseen Espanjassa?

  Tämä on taas yksi niistä kysymyksistä joihin odotetaan kovasti vastausta, joten tässä pieni seloste omasta näkökulmastani täältä. Elämän saat täällä juuri niin kalliiksi kuin haluat, mutta jos haluat elää tuiki tavallista Espanjalasta arkea on asumiskustannukset todella edulliset.

  Todettakoon tässä ensimmäisenä, että kaverini joka on täällä töissä camarerona eli tarjoilijana, saa kuussa palkkaa noin 900 eurooa miinus verot. Sillä ei juhlita, mutta tulee toimeen. Lisäksi hän maksaa besakulut ynnä muut työhön liittyvät kulut itse. Auto siis lisärasitteena.

  Mikäli muutat yksin, on asumisen kulut helppo laskea seuraavan kaavan mukaisesti. Asunnon saat helposti vuokrattua hintaan 350 euroa kuussa. Tällä rahalla saat jo kohtuullisen hyvän asunnon. Jos maksat 400 saat jo juhlavan. Maksaessassi 600 euroa kuussa, saat todella upean talon koko perheelle. Jos lasket lisäksi asumisen kuluihin noin 80 euroa kuussa muita kuluja, niin pärjäät varmasti. Nämä pitkäaikais vuokrauksen hintoja.

  Noin 400 euroa menoineen, niin mukava huoneisto kuluineen vuokrattuna. Mikäli tykkäät syödä ulkona, niin kolmen ruokalajin lounas on 10 euroa. Huomaa, tuskin kukaan jokapäivä ulkona syö, mutta tämä vain esimerkkinä. Tällöin hintaa syömiselle 310 euroa kuussa. Mikäli lisäksi vielä aamupalla niin se on 2,50- 3,50 euroa. Tällöin kuussa aamupalat ulkona noin 90 euroa.

  Tässä vaiheessa asut siis täällä ja syöt kaksi kertaa päivässä ulkona. Pieni väli ynnäys, eli 400 euroa asuminen, ruoka 310 ja aamupala 90 euroa. Yhteensä rahaa palanut noin 800 euroa ja tällä elät siis jo mukavaa elämää. Ei tarvitse itse edes astioita pestä. Kulut laskevat huomattavasti, jos näet vaivaa vähän ja käyt kaupassa valmistaen ruokaa myös itse.

  Talvivaatteita täällä ei juuri tarvita, joka on mukava elämisen huojennus. Autoveroa ei ole ja nastarenkaita ei täällä tarvita. Linja-auto on reilun euron kustannus kaupunkiin mennessä. Käytännössä kaikki on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Esimerkiksi ruoka karkeasti noin 30% edullisempaa. Myös lääkkeet ja muu elämiseen tarvittava on huomattavasti edullisempaa kuin kotimaassa.


  Lopun laskeminen onkin sitten jo vaikeampaa, koska elämän tyylisi ratkaisee täysin millä summalla tulet täällä toimeen kuussa, mutta jo elät tavallisen ihmisen tavallista elämää riittää noin tuhat euroa täällä elämiseen helposti. Mikäli taas olet törsäilevä jo Suomessa, niin täällä ei kattoa menoille ole. Kallita ravintoloita ja rientoja on paikat täynnä ja jos ostatat vaikka jahdin rannasta, et saa sitä välttämättä vielä sillä tonnilla käyntiin. Muista myös, että itse muutto ja alku täällä ottaa oman osansa. Tästä jatkossa lisää...

  Tervetuloa mukaan seikkailuun eteläisellä Costa Blancalla. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi myös erittäin suosittuun facebook-ryhmään "Operaatio Varpaat mereen". Apua asunnon etsintään alueelta löydät klikkaamalla linkkiä Camiro Grupo Internacional.


  Teksti on kopioitu Matkavinkki.com sivustosta.
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Last edited: 17.06.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Suomessa edullista Vierailija

  Monessa ketjussa puhutaan Kanarian edullisista lounaista, mutta onhan Suomessakin lounaat edullisia ja monipuolisia. Itse käyn lähes joka päivä lounaalla ja hinta pyörii siinä 10 euron tienoilla.

  Keskiviikkona vein kavereitakin syömään Villa Pentryyn ja olipa mahtava lounas - 10,20€. Alkukeittona oli sienikeitto ja leipää, monipuolinen salaattipöytä, silakkarullia, haukimurekepihvejä, pottumuusia, pastaa ja jotain liharuokaa, jota en maistanut, vispipuuroa ja raparperikiisseliä, kahvit. Ja ihan kaikki itsetehtyjä!

  Mökkipaikkakunnalla lounas maksaa vain 9€ ja sielläkin on tarjolla kolmen ruokalajin buffet.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Pitää paikkansa, "Suomessa edullista". Harvemmin noita tulee harrastettua, mutta meidänkin paikkakunnalla lounastarjonta on kiitettävästi lisääntynyt. Ja kesäkaupungissa tilanne lienee saman tyyppinen. Useimmiten nuo ovat noutopöytäratkaisuja, osa hyvinkin laadukkaita.

  Kyllä ne edulliset lounaat Kanariallakin äkkiä kympin pinnassa ovat, paitsi jossain kiinalaisissa. Tai Puertossa esim. Vallen entisessä buffassa, josta nyt uudistuneena ei hirveän korkeita arvosanoja tosin ole kuulunut.
   
 19. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  12
  Hyvä linkki -lisään lukulistalle.

  Mañana-meininkihän on syy muuttaa Suomesta eikä vältellä muuttoa :) Muistan joskus Kreikassa huvikseni miettineeni, montakohan päivää/viikkoa kukakin turisti on ollut lomakohteessa - palvelu tarkkailupaikassa oli järjettömän hidasta ja uudella tulijalla pinna paloi varmasti pahasti ja heti, kun taas tottuneemmalla lomailijalla aikakäsitys yleensä oli huomattavasti rennompi.

  Olen alkanut pohdiskella, josko El Toscalin seutu olisi sopiva alue asustella - olisi vähän ulkona turistihyörinästä mutta silti kävelymatkankin päässä... mietintä jatkuu. Kumman vähän Puertossa liikutaan polkupyörillä, mopoilla, tms. kun parkkipaikkatilanne on mikä on.
   
 20. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  12
  Kyllä naisten kanssa aina toimeen tulee - enempi minua huolestuttaa Suomi-kerhojen sisäinen hierarkia ja nokkapokka, johon näemmä joutuu jopa täysin sivullisena osalliseksi. Pikkukylän meininkiä, mihin en itse ole oikein tottunut enkä kaupungeissa asuneena oikein ole oppinut. Toiset ovan tuntevinaan ihmisen asiat ja motiivit paremmin kuin henkilö itse.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Hyvin kirjoitettu arvon "Köyhä". Suomikerhon seinällä olleesta ilmoituksesta se loanheitto viime kerralla tällä palstalla lähti. Kun yrittäjä, A.M.Hn hierontapiste mainosti vaimoni Sarahin saapuvan kaupunkiin harjoittelijana hieromaan, Suomi-kerhon ilmoitustaululla lappusella "edullista oppilashierontaa tarjolla", alkoi melkoinen polemiikki täällä meikäläisten asioista, vaikkei niistä juuri hajuakaan kirjoittajalla ollut. Sarah kiteytti sen hyvin, kun oli tavannut yhden vanhemman pariskunnan Pikku Pohjolassa, jotka kertoivat käyvänsä kerran kuukaudessa kuulemassa alakaupungilla ja PPn terassilla, miten heillä menee. Koomista, että tuollaisista asioista edes tarvitsee keskustella. Toki jos kysytään, kerron, miten menee ja miksi. Mutta vain tiettyyn rajaan saakka.

  Asioilla turistikeskittymissä on huonotkin puolensa. Mutta niitä suomalaisia voi halutessaan vältellä. Voihan sitä Suomikerhoon kuulua, mutta kiertää sen "eliitin" kaukaa halutessaan. Omasta asemastaan kai ne juoruillessaan ovat huolissaan. Mitään järkeähän noissa juoruissa ja mollaamisissa ei toki ole.

  Toisaalta naamatusten olen Puerto Cruzissa tavannut vain ystävällisiä ihmisiä. Siksi sanoisin, että ei suomalaisia tarvitse Puerto Cruzissa vältellä. Ei kerhoa, ei seurakuntaa, eikä suomibaareja. Kyllä me kaikki sinne mahdutaan. Ja jos seura ei kiinnosta, voi aina poistua paikalta.

  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 17.06.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Nimimerkille "köyhä". El Toscalin alueella on muutamia tuttuja, hyvin tuntuvat viihtyvän. Mutta tarinaa kosteusongelmista on siltäkin suunnalta, että tarkkana asuntoasioissa on syytä olla. Elinkustannuksista puhuttaessa varmaan Toscalissa parasta pidempään viihtyvälle on Lidlin läheisyys.

  Ei Puerto de la Cruz ole yhtä kuin Suomikerho tai -yhteisö. Eikä ollenkaan niin paha, kuin miltä sen saat "köyhä" kuulostamaan. Onpa osa mitä tahansa yhteisöä, aina niissä tietty marssijärjestys on, ei PdlC ja sen Suomiympyrät tästä mitenkään poikkea. Varmaan jokainen Puertossa useammin tai pidempään viihtynyt on muodossa tai toisessa maksanut omia oppirahojaan, oleellista on olla luottamatta keneenkään. Se ei tarkoita kyynistymistä, ainoastaan tervettä varovaisuutta. Ja se on hyvä ulottaa myös erilaiseen somekirjoitteluun.

  Kovasti mukavia ihmisiä Puertossa pääsääntöisesti tapaa, eri kansallisuuksistakin ja sekin rikkaus kannattaa hyödyntää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Sunnuntaihuomenta vaan kaikille.

  Noinhan se menee, kun Sotis sanoo. Kyllä Puerto Cruzissa suomalaisten kanssa pärjää, kuten myös suomikerholaisten, sillä kuulun kerhoon, enkä yhtään poikkipuolista sanaa sen jäseniltä naamatusten ole saanut. Itseasiassa viime talvena yksi kerhon aktiivi I:), oikein mukava herrasmies, kävi minut Pez Azulilta noutamassa ja vei kanssaan vaeltamaan Calderaan. Samoin aina on suhtauduttu ystävällisesti niin toimistolla, kuin kirjastossakin meikäläiseen, kuten myös kadulla pyydetty mukaan kerhon tapahtumiin. Mutta joukkoon mahtuu aina ne muutama mätä omena, joiden on uusia ihmisiä vaikea hyväksyä. Näin toki myös kotimaassa.

  Kyllä Puerto Cruzissa hyvin suomalaisten kera toimeen tulee. Kannattaa vaan varoa kertomasta, että elämässä on kaikki kunnossa ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Sellaiset asiat kun ovat monille suomalaisille myrkkyä ja kateus, sekä katkeruus yhdistettynä kuulijan kyynisyyteen näkyy sitten "nimettömänä" palautteena tällaisilla palstoilla. Ainahan muut "tietävät" asiasi paremmin.

  Rohkeasti siis vaan elämä kohti Puerto Cruzia. (y)
   
 24. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  12
  Suurin osa ihmisistä on mukavia ja heidän kanssaan tulee toimeen mainiosti. Live and let live. Jotkut taas puolustavat reviiriään innokkaasti kaikkea tuntematonta vastaan, vaikka intressiristiriitoja ei ole. Hanhenselkäkuuntelu ja hymy auttavat.
   
 25. Canarcanar Vierailija

  Riverson mainitsi saavansa tk.lääkärin määräämät verenpaine- ja diabeteslääkkeet 90 % alella.
  Onko siis edelleenkin voimassa systeemi, että Suomen kela maksaa kyseisen 90% lääkekustannuksista.Elikä siis suomalaiset veronmaksajat.Vai Espanjako tosiaan maksaa?
  Sotis varmaan tietää, tietääkseni Suomi on pyrkinyt pääsemään irti tuosta maksusopimuksesta.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti