Hae Anna.fi-sivustolta

Elinkustannukset Kanarialla?

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä köyhä, 09.06.2017.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Ikävä kyllä en tuossa pysty auttamaan. Tiedän toki useitakin tuttuja, joilla on mittava lääketarve ja Puerto de la Cruzissa/Espanjassa eläminen tuostakin syystä lähes välttämätöntä. Eikös juuri diabeteslääkkeiden korvauksia Suomessa leikattu rajulla kädellä. Käsittääkseni kuka tahansa tavisturisti ei noihin korvauksiin kuitenkaan pääse kiinni, vaan pitää olla residencia sekä paikallinen sosiaaliturvatunnus (NIE).

  En yhtään ihmettelisi, vaikka sopimuksesta pyrittäisiin eroon. Olisi jotenkin synkassa eläkkeiden verotusoikeuden Suomeen siirtymisen kanssa.

  Meillä rohtolasti on sangen vaatimaton ja otetaan puolen vuoden lääkkeet mukaan. Kelakorvauksen saa tiskiltä 3 kk:n osalta, lopusta tehdään anomus sinne Ellin puotiin. Vähän kankea systeemi, minusta korvauksen voisi saada esim. esittämällä Kelan hyväksymän muuttoilmoituksen.
   
  Last edited: 19.06.2017
 2. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  En tiedä mitä ne EU-herrat jatkossa keksivät mutta kyllä tämä blogi kertoo samaa kuin Riverson tuolla aiemmin.
  Blogista löytyy varmasti paljon hyödyllistä tietoa ketjun aloittajalle ja muillekin sinne matkaaville.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 3. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Joo, ansiokas blogi, vähän samaa tarinaa oli hiljakkoin myös Olé -lehdessä. Tässä blogissa minua kuitenkin kiusasi se, että puhuttiin sekaisin turistien ja eläkeläisten asioista, yksityisen matkustajaturvan tärkeys ei tullut esiin ollenkaan. Aika uhkarohkeaa kehua turistien saavan tuolla "taikakortilla" ilmaispalveluja lähes mihin tahansa vaivaan. Tosiasiallisesti vain akuutit ongelmat hoidetaan. Olen asunut Puertossa jo useamman talvikauden, enkä kertaakaan vielä ole sinistä ilmaiskorttia missään vinguttanut, koska on yksityinen matkustajaturva.

  Varmasti on olemassa "lääkematkailua", mistä Canarcanarin kysymys lähti liikkeelle ja siitä en hirveästi ajatuksena pidä. Totta kai paikalla asuva ja sinne veroeuronsa kantava on mukana järjestelmässä, kuten Riverson ja se on täysin jees.
   
 4. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Seikkailin vähän aikaa internetin ihmeellisessä maailmassa, tutkin Kelan korvaukset sun muut jutut en linkkaa niitä tänne halukkaat löytää ne itsekin.
  Mutta tämä kallista hoitoa Espanjassa on pakko linkittää.
   
 5. Canarcanar Vierailija

  Melkoisen vaikeaselkoiselta korvaussysteemit vaikuttavat.Vissiin Espajan systeemin mukaiset kuitenkin, ainakin vakiasukkaille.
  Nyt juuri on ollut Hesarissa juttua yleensäkin lääkkeiden hinnoista.Espanjassa ihme kyllä saatavat olla jopa kahdeksan kertaa edullisemmat kuin Suomessa, siis Hesarin mukaan.Ihmetellä sopii, miksi Suomessa niin kallita.
  Itse olen ostanut joskus Disperiniä ja Voltaren voidetta, ja kas kummaa Voltaren n puolet halvempaa kuin Suomessa.
  Kerran etsin 1 % kortison voidetta, eipä ollut saatavilla koko Puertossa, ainoastaan jotain 0,5 % löytyi.Pitävät kaiketi niin "vaarallisena".
  No jaa, tuskin tuonne kukaankuitenkaan halpojen lääkkeiden vuoksi menee,
   
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Vähän yksiniittinen tuo Etelä-Saimaassa julkaistu kirjoitus. Ei suomalainen eläkeläinen ole mikään standardikäsite. Eläkeläisiä on Espanjan alueella hyvinkin erilaisilla statuksilla, turisteista talviasukkaisiin ja aina vakituisiin asujiin saakka. Turistilla tai talvityypillä on lähes poikkeuksetta yksityinen matkustajaturva, jolloin Eur. sairaanhoitokorttia ei käytännössä tarvita. Fiksu matkaaja on selvittänyt etukäteen mahdolliset rajoitteet, jotka tulevat oman matkavakuutuksen kohdalla vastaan. Ja silloin Eur. sh-kortti astuu kuvioihin mukaan. Minkä tahansa pitkäaikaissairauden kohdalla selusta kannattaa turvata etukäteen. Koskee myös vanhoja tapaturmavammoja. Jutun tapauksessa se punaista lappua heiluttanut ei ole voinut hyödyntää yksityistä matkustajaturvaa, sitä ei ollut tai sitä on tietyiltä osin rajoitettu.

  Teidetar kyseli jokin aika sitten vähän samoista asioista ja selvisi, että suomalaisen eläkeläisen pitää käännättää eläkepäätös espanjaksi, tämä esitetään sitten "ampulatoriossa" kun uusitaan reseptejä. Sieltä saa sen "punaisen lapun" ja rohtoja sitten farmaciasta asevelihintaan.

  Canarcanar, kyllä paljon lääkkeitä käyttävillä puolivuotinen Espanjan alueella on varsin kannattava. Puolisolla on yksi lääke, jossa hyötysuhde voisi olla sitä luokkaa, että em. mylly kannattanee käydä läpi.

  Kelalla on tosi pätevä, helppohakuinen sivusto. Ihan loistavia esimerkkejä löytyy noista isoista instituutioista tosin muitakin. Poliisi, Ulkoministeriö, etc.

  Edit: Kun eurooppalaisesta sairaanhoitokortista paljon eri kokemusblogeissa kommentoidaan, liitän tähän vielä sen "virallisen selityksen", niiltä mainioilta Kelan sivuilta.

  http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti
   
  Last edited: 20.06.2017
 7. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 758
  Saadut tykkäykset:
  204
  Köyhät menkää talveksi Espanjaan!.Tuon blogin kirjoittajaa kutsutaan minun kaveripiirissäni myös nimellä "köyhä" hän asustee talvisin sattumoisin myös siellä El Toscalin alueella.
  Aguila itse on ns. ei-residentti joka ei näillä näkymin harkitse NIE tunnuksen hakemista.En myöskään kuulu mihinkään puolueeseen, linkki tuohon "köyhän" blogiin sattuu vain sopivasti käytyyn keskusteluun.
  Jos luette niin lukekaa myös niitä kommentteja.
  Espanja on mielestäni hoitanut paremmin eläkeläisten asiat kuin Suomi, siellä työnsä tehnyttä eläkeläistä arvostetaan toisin kuin meillä.
   
  Last edited: 20.06.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Canarcanar Vierailija

  Johtuu varmaan kultturisista tekijöistä tuo eläkeläisistä Suomea paremmin huolehtiminen, vaikka Espanjan talous kuralla.
  Vanhuksista huolehditaan ja välitetään.Niin usein näkee esim Puertossa nuorison roudaavan rullatuolissa mummia/pappaa ihan vaan kävelyllä. Puhumattakaan siitä, että kun perhekunta on esim ulkona syömässä, niin vanhukset "toinen jalka haudassa"kököttävät mukana vaikkapa ihan muissa maailmoissa rullatuolissaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kukapa "Tossukkaa" ei Puertossa tuntisi. Intohimoinen Persu, "toisin ajattelija", äärimmäisen aktiivinen poliittisissakin kannan otoissaan edelleen. Halla-Ahon miehiä. Eikä todellakaan köyhä. Asuu Toscalin talossa talvet ja vuokraa sitä kesäksi jollekin, joka huolehtii puutarhasta.

  Olihan tuossa kirjoituksessa, tuttu sekin vuosien takaa, jotain ajatustakin, mutta kyllä elintarvikkeiden hinnat takuulla ovat enemmän kuin viidenneksen suomalaisia edullisemmat.

  Ja totta, eläkeläisten arvostus Kanarialla on täysin toisella tasolla. Canarcanar kuvasi nätisti sitä, miten tuo näkyy arkipäivässä; on aina yhtä koskettavaa nähdä noita perhekuntien tapaamisia, vauvasta vaariin.
   
 10. Arvoituskukakukinon Vierailija

  Kukapa "kottaraista" ei Puertossa tuntisi. Ylimielistä ja itseään täynnä olevaa besser wisseriä. Ei todellakaan köyhä. Pesäpuunsa tiedossa mutta ei sivistynyttä sen sijaintia paljastaa. Ei paljasteta faktoja muistakaan ilman lupaa.
   
 11. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Vähän outo kirjoitus, anteeksi. Aguilan linkkaaman blogin henkilö on varsin julkinen, hakee julkisuutta monin eri tavoin. Kirjoittaa aktiivisesti elämästään mm. Facebookisssa, myös Kanarian saarten näkökulmasta, on paljonkin puhunut sijainnistaan siellä. Yksikään Aguilan tai minun mainitsemista faktoista ei ole sellainen, jota hän ei itse ole omaehtoisesti ja omalla nimellään tuonut julkisuuteen.
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Eikö niitä muuttajia lopulta ollutkaan? Empiirinen tieto jäi "vaiheeseen".
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti