Hae Anna.fi-sivustolta

Elounda, Kreeta

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Nampatti, 30.01.2006.

 1. Nampatti Vierailija

  Matka varattu kahdeksi viikoksi kesä-heinäkuussa ja hotellina Elounda Heights.
  Onkos kukaan vieraillut siellä? Luin netistä, että Eloundan kylä on suht kallis (mikäpä ei Kreetalla olis....), mutta toki edullisiakin paikkoja löytyy sivukujilta. Hotellista irtosi sen verran tietoa, että isäntäpari on kiva ja hotellin sijainti jyrkällä mäellä tarjoaa upeat näköalat. Joskin kiipeämistä sitten riittää ja pohkeet paukkuu...
  Loman aikana olisi tarkoitus kierrellä omin päin itä-Kreetaa (hyviä vinkkejä?) ja tietysti lökötellä. Mukana matkustaa 8-vuotias tyttö, kokenut etelänmatkailija...nähty on länsi-Kreetaa, Lanzarotea, Bulgariaa, Romaniaa ja Turkkia. Eli seikkailua metsästetään =)
  Kaikki tieto/tuntuma Eloundasta otetaan kiitollisena vastaan!!
   
 2. Nukkumatti Vierailija

  Olen ollut vuosia sitten pari lomaani Agioksessa, ja nyt syyskuussa lähden ""ykkösluokan"" reissulle Elundaan samaan hotelliin.
  Elundasta kannattaa ehdottomasti mennä retkelle Spinalongan saarelle. Ominpäin ilman AM:N järjestelyjä reissu on todella paljon halvempi kuin matkatoimiston järjestämänä. Kannattaa vain etukäteen lukea jostain, mikä saari on kyseessä, niin saarella näkee muutakin kuin kiviraunioita.
   
 3. Marita Vierailija

  Olin viime elokuussa Eloundassa ja kyseisessä hotellissa. Mielestäni Elounda ei ole sen kalliimpi kohde kuin muutkaan Kreetan kohteet. Jokaisesta lomakohteesta löytyy sekä kalliita, että vähän edullisempia tavernoita. Kylän keskustassa on kaksi supermarkettia, hintatasoltaan olivat samaa luokkaa. Keskustasta Plakaan vienvän tien varrella uimarannan kohdalla oli taverna nimeltään Anemylos sen hinta/laatusuhde oli mielestäni kohdallaan. Spinalongan saarelle pääsee kätevästi menemällä joko kävellen tai pikkujunalla Plakaan ja sieltä veneellä Spinalongaan. Hotellin varustukseen ei ainakaan viime kesänä kuulunut kahvinkeitintä eli jos kahvia tekee mieli niin varautukaa tilanteeseen.
   
 4. Nampatti Vierailija

  Kiitos teille molemmille vinkeistä ja Elounda-kuvauksista. Suunnitelmissa olikin Spinalongassa, sekä tietenkin Agioksessa vierailut. Aattelin myös käväistä etelärannikolla Ierapetrassa ja sen edustalla olevassa saaressa, jonka nimeä en nyt muista, mutta kuulemma hauska saari vaaleanpunaisine rantoineen (pienenpieniä simpukoita miljoonittain). Ja jos voimia vielä kesäkuumalla riittää, kiehtoisi myös Lassithin ylänköseudut.
  Paljon on näkemistä ja kokemista edessä, hyvä niin =)
  Mukavaa kevättä ja kesän odotusta!
   
 5. riitta Vierailija

  Hei Nampatti
  Katseleppa esim. sivulta 37 kirjoituksia Eloundasta ellei haku toimi.

  Plakaan asti ei tarvitse mennä päästäkseen Spinalongaan, vaan laivoja lähtee myös Eloundan satamasta.
   
 6. itä-kreeta Vierailija

  Elounda on erinomainen tukikohta jos aikoo liikkua itäisellä Kreetalla. Elounda on pienehkö kylä joka ei ole muodostunut turistirysäksi ja se aika suuri plussa.
  Valisemasi hotelli no kyllä jyrkän mäen päälle jonne kaikki taksitkaan eivät suostu ajamaan. Mutta normaalikuntoinen selviää mäestä kyllä.
  Lähellä isompi paikak eli Agios Nikolaos.
   
 7. Elunda Hights Vierailija

  Moi,
  Olimme mieheni kanssa 2 kesää sitten kyseisessä kylässä ja hotellissa. Ihana paikka. Lepolomaa isolla L:llä. Joka kesä n. 10v ajan Kreikkaa kolunneena voin kertoa, että hinnat ovat nousseet joka paikassa ja Elunda ei taida olla kalleimmasta päästä.

  Joka tapauksessa: auton vuokra kannattaa. Vain palmuranta on ajamisen veroinen ja Ierapetra sekä Iraklion ihan kivoja kaupunkeja. Matkalla voi pysähtyä vaikka pienelle uimarannalle joita riittää! Spinalonga on melkein uintimatkan päässä Elundan satamasta ja sinne kannattaa mennä Elundan satamasta lähtevillä laivoilla.
  Agios N. on bussimatkan päässä ja taksilla on helppo tulla takaisin. Elundan kylähän on pieni joten usein iltaisin lähdimme Agiokseen ja vietimme iltaa siellä ihmetellessä.

  Elundan sataman vieressä oleva uimaranta on muuten melko suuri kylän kokoon nähden (Agioksessa kunnon rannan löytäminen on kortilla) mutta rantavesi on melko iso kivistä ja hyvää ""jalkahierontaa"".

  Myös hotellin pariskunta järjestää ohjelmaa. Illallisia, meriretken ehkäpä jotain on muuttunut en tiedä. Ja eläimiä (kilttejä) löytyy hotellilta. Viimeksi oli muutama kissa ja useampi koira. Omistajatar Ann (muistaakseni) on britti ja eläinaktivisti. Toisen hotellirakennuksen onkin ""vallanut"" britit. Toinen rakennus on Aurinkomatkoilla. Hotelliin kipuaminen on hyvää kuntoilemista ja maisema kaunis. Autolla pääsee hotellin pihaan mutta kaikki taksit eivät lähde perille asti edes ajamaan. Mäki on siis todella jyrkkä!!!

  Voisinpa kirjoittaa ja kehua paikkaa pitkän tovin mutta toki yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta.

  Eipä muuta kuin hyvää matkaa!!
   
 8. maria Vierailija

  Lassithin tasangolle kannattaa mennä ehdottomsasti. Joskus noin 15 v aitten ajeltiin sinne Agioksesta autolla, aika oli huhtikuun puoliväli. Kaunista aikaa... omenapuut ja muut hedelmäpuut kukkivat valkoisenaan... sitä retkeä ei hevin unohda. Kesällä on tietysi vähän toisennäköistä.
  Myös alue aina Vaihin saakka kannattaa katsastaa jos on useita päiviä matkan tekoon...
   
 9. Nampatti Vierailija

  Iso kiitos kaikille Eloundasta kirjoittaneille!
  Tarkennan tässä, että matkustan sinne kahdestaan 8-vuotiaan tyttöni kanssa eikä minulla ole ajokorttia...=) Eli saareen tutustuminen tapahtuu paikallisen julkisen liikenteen avulla tai sitten paikallisia matkatoimistoja käyttäen. On tullut aina paljon halvemmaksi käyttää kohdemaan omia ""travel agencyja"", kun on retkeilty. Turkin Kemeristäkin päiväretken hinta (sis.myös lounaan) Myraan ja Kekovaan oli kahdelle yhteensä 30e. Eikä ollut mitään valittamista, paitsi jos ei saksan kielestä (opas) tajua edes alkeita =)
  Siis, Elounda kuulostaa oivalta lomakohteelta, sopiva tukikohta ja lököilypaikka. Ja Heightsin kissat ja koirat sai heti tytön innostumaan...Luin muuten brittiläiseltä nettisivulta pari kommenttia kys. hotellista. Toinen tykkäs, toinen ei. Isäntäpari herätti tunteita =O
  Mutta ylipäänsä kylä kuulosti hyvältä paikalta.
  Vain kuuluisaa palmurantaa jotkut opaskirjat ei enää hehkuta, koska paikka on kesäisin tupaten täynnä. Taitaa käydä samoin kuin Elafonissoksen rannalle...me turistit täytämme kaikki keskikesällä..
  Haaveena olisikin joskus lähteä huhti-toukokuussa samoilemaan Kreetalle, kun kevät puhkeaa ja joka paikassa loistaa kukkaset =)
   
 10. Nukkumatti Vierailija

  Muistaako kukaan Elundassa lomaillut, että saako sieltä jiropitaa, vai pitääkö mennä Agiokseen asti sitä syömään?
   
 11. Nampatti Vierailija

 12. Nukkumatti Vierailija

  Jiropita, joka kirjoitetaan gyrospita on tötteröksi kääritty ""rieska"", jonka sisällä on possun-, kanan- tai lampaanlihaa suikaleina ( vaihtelee paikoittain), sekä tsatsikia( jogurtti-kurkku-valkosipulitahnaa), tomaattia, raakaa sipulia ja ranskalaisia . Hinta viime kesänä eri puolilla Kreikkaa vaihteli noin 1,80 - 2,40 euroon.Myydään grillin näköisissä paikoissa, joissa liha pyörii vartaissa, ja on TODELLA hyvää. Meidän perhe syö lähes aina lounaaksi jiropitaa, ja poika 10 v. haluaa jiropitansa siten, että leipä sisältää vain lihaa ja ranskalaisia. Silti lähes viikottain hän haaveilee kotona jiropitasta. Kreikassa hän on lomaillut tähän mennessä 17 viikkoa...
   
 13. riitta Vierailija

  Gyrospitaa saa kyllä useammastakin paikasta, eikä sen takia tarvitse Agiokseen lähteä. Rannan läheisyydessä on mm. hyvä pita- ja kahvipaikka. Siellä voi pitää vaikka auringonoton ja uimisen välillä pienen breikin gyrospitaa ja frappea nauttien.
   
 14. siru Vierailija

  Selviätte julkisilla neuvoilla ihan hyvin. Voi mennä Agiokseen jonka bussiasemalta lähtee koko ajan busseja joka suuntaan. Voitte myös vuokrata polkupyörät mikäli haluatte ja ajella lähialueilla.
  Kylä on mitä viehättävin, sen tulette huomaamaan. Ei kannata missään tapauksesas vaihtaa paikkaa ja terveet ihmiset jaksavat mäkiäkin kiivetä, kuntohan siinä nousee viikon mittaan.
  Itse ajattelen vähän sitä isäntäparia... joku tykkää siitä (useat suomlaiset?!) että isäntäväki häärää vieraiden aknssa. Itse en sellaisesta välittäisi, normaali kohteliaisuus riittää. Mutta ne kissat ja koirat ovat varmaan kivoja! Kylässähän on myös muita hotelleja, oliko Sailors tai joku sentapainen...
  Luostari Vain suunnalla , sen nimeä en muista, on hieno paikka, mutta sinne kyllä täytyy mennä vuokra-autolla.
  Olemme olleet pari kertaa Agioksessa ja on ajeltu autolla idän suuntaan. Toinen kerta oli huhtikuun puolivälissä ja silloin oli tosi kaunista. Lassithin tasanko on hienoa seutua myös.
  Ostakaa retket paikallisilta, siinä säästää huomattavasti, ja ne reissut ovat muutenkin antoisampia.
   
 15. Elunda Hights Vierailija

  Pakko kommentoida vielä tuohon hotellin isäntäpariin.
  Ihastuttavia minun mielestäni, eivätkä todellakaan touhua vieraiden seassa. Eivät tuput, pakota, tungeksi tms. Kaikista illoista, retkistä ym. on info aulassa/respassa/baaritiskillä (joka on siis yksi ja sama paikka) mutta eivät missään nimessä ole tungettelevia. Lomasi saat takuu varmasti viettää rauhassa!

  Sailor´s on hotelli aivan kylän keskustassa. Joten sijainti on oiva mutta saattaa joillekin olla liian hektinen/meluinen.

  Ja niitä Gyroseja (pitalla tai ilman) saa Kreikassa ihan missä vaan!!! Ravintolassa, grillikioskissa...

  Ilman autoa pärjää myös hyvin. Bussit kulkevan kylän keskustan aukiolta ja paikallisia matkanjärjestäjiä kannattaa suosia. Ovat takuulla halvempia!!

  Mikäli oikein muistan, niin Iraklioniin mentäessä on matkalla myös vesipuisto. Lasten kanssa liikkuvat saattavat haluta piipahtaa.

  Mielipiteistähän ei voi kiistellä mutta yhä edelleen olen varma, että Elunda on käymisen arvoinen ;o)
   
 16. pia Vierailija

  pitat ovat pikaruokaa ja niitä saa kyllä lähes kaikkialta.
   
 17. Nukkumatti Vierailija

  Tottahan toki jokaisessa tavernassa saa jiropitaa. Mutta silloin se on lautasella, ja annos sellainen, ettei sitä pikkunälkään jaksa syödä. Ja hintakin sitten 7-8 euroa, kun tötterössä oleva maksaa pari.
  Kosilla viime kesänä pysähdyimme tavalliseen tavernaan, jossa luvattiin tehdä meille ""tötteröjiropitat"". Niiden valmistumista saimmekin odottaa sitten toista tuntia, joten eipä menty sinne toista kertaa. Yleensä jiropitan saa muutamassa minuutissa, riippuen tietenkin siitä paljonko tilauksia on sisällä, mutta korkeintaan 10-15 minuuttia on tarvinnut muualla odottaa..
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti