Hae Anna.fi-sivustolta

En oikein käsitä, miksi?

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä ihmettelen, 30.05.2016.

 1. ihmettelen Vierailija

  IS meuhaa perintöjen perässä, ties monettako viikkoa. Meille eläkeläislle sataa ohjeita, kuin päästä rahoistaan.
  Nyt sitten iso uutinen 62-vuotiaasta lapsesta, joka hakee oikeaa isäänsä. Äitinsä on yli 80v ja välit nyt kokonaan poikki.
  Miksi tehdä uutinen moisesta, vetää homma lehtiin? Ketä se hyödyttää, vai meinaako tämä lapsi että isi löytyy IS:n lukijoiden joukosta. Että joku synnin tuntoon tullut sata vuotias ukkeli vihdoin ilmestyy pihapiiriin.
  Anteeksi olen sarkastinen, mutta jotain rajaa toivoisi. Jos ei ole elämänsä aikana saanut äidistään enempää irti, miksi pilata äidin loppuelämäkin.
  Joku mies maksoi elatusapua, siihenkin oli kai syynsä. 50- luvulla avioliiton ulkopuolella syntyneitä oli jo paljon, Sodan jälkeen meidänkin kylässä joka toiselle naisella oli lapsi, ei aviomiehelle, ei siis mitään tavatonta. Onhan tutkittukin kuinka sodan jälkeen avioliiton ensimäinen lapsi ei ollut aviomiehelle.
  Syitä tämän äidin tuppisuuna olemiseen on varmasti monia, hän on kantanut koko elämänsä taakkaa, eikö hänet voisi jo armahtaa. Vastuu on aina kahden henkilön, siittäjän ja siitetyn.
  Toivottavasti tämä vanhus ei lue ip-lehtiä.
   
 2. Outoa sakkia Vierailija

  Iltasanomien lukijakunta on kuuskymppistä sakkia, siksi näitä perintöjuttuja. Samoinhan siellä on paljon sotaliitteitäkin. Helsingin sanomissa taas lukijakunta on 30 vuotiaita, siksi se on täynnä ihmissuhdehönppää ja pienten lasten juttuja. Tuota kuuskymppistä ukkoa ihmttelen minäkin joka isänsä perään itkee. Olihan hänellä isä kaikilla ei ole edes sitä, miesihmistä elämässään. Tuntuu että joku muu ongelma hänen elämässään kiteytyy tähän isänetsimiseen.
   
 3. ei siihen Vierailija

  muuta syytä tarvitse olla kuin oman identiteetin etsintä.
  Mies on tilanteessa jossa hän 60 vuotta kuvitellut kuuluvansa "makkosten" sukuun (en muista miehen oikeaa nimeä), mutta ykskaks hän huomaa, että ei olekaan "makkonen".
  Puolet miehestä on jonkun toisen geenejä, mutta ei tietoa kenen.

  Jos itse olisin tuollaisessa tilanteessa, se pistäisi ajatteluttamaan niin maan perusteellisesti.
  Jopa niin paljon, että minä voisin hyvin laittaa lehteen ilmoituksen kuka oli "sillai" äitini kanssa arviolta silloin ja silloin.

  Enkä olisi perinnön perässä, kiinnostaisi pelkästään tietää kenen geenejä kannan ja olen siirtänyt eteenpäin lapsilleni.
   
 4. mitämitä Vierailija

  Olen katsellut paljon sarjoja joissa haetaan sukulaisia, itketään mutta ei siinä sen kummempaa suhdetta muodostu.
  Toki geenit vaikuttavat paljon meihin, mutta kasvuympäristö vaikuttaa myös.
  Minä en kaivelisi, ajattelisin että äidillä oli syynsä. Mistä sen tietää millainen hirviö tulisi vastaan, siis lisää pettymyksiä.
  Kun kyseessä on sentään näin vanha asia, hankala asiaa on selvittää, lisää vain pahaa mieltä. Joskun on mentävä eteen päin, ihme kun IS uutisoi tällaisia asioita.
   
 5. ei enää kiitos Vierailija

  Mitään suvunetsimisiä en viitsi katsoa. Kerran katsoin ja oli niin teennnäistä touhua ettei tottakaan. Kaikki siinä itkeä jollotti juontajaa myöten. :(

  Nuo iltapäivälehtien jutut on on ihan omaa luokkaansa. En tajua, kuinka ihmiset haluaa levitellä kaikki yksityisasiansa koko kansalle. Ei kai niillä ole mitään elämää muuten, pitää vaan lehteen päästä.
   
 6. aloittaja Vierailija

  Toisessa lehdessä ko. mies on IL:n sivuilla, naamaa ei näy, sai siis maksun toistaalta? Siis, mies julkisuudella hakee rahaa, kertoo kuinka hakee jotain korvauksia? mistä, Mistä mies hakee korvauksia, muka valtiolta, huh huh. Häpäisee tällä koko äitinsä suvun, mitään muutahan hänellä ei häpäistävänä olekaan. Onneksi, eikä tule olemaankaan!
  Ip-lehtin kurjaa JOURNALISMIA kuvottavimmillaan. Kirjoitinko sanan journalismi oikein ;)
   
 7. ei siihen Vierailija


  Ei faktatiedon tarvitse pidemmälle johtaakaan eikä aiheuttaa minkäänlaisia toimenpiteitä.
  Monille riittää kun tietää mistä omat geenit ovat lähtöisin.
   
 8. tellervokaarina Vierailija

  Ihme hömpötystä. Geenit tietenkin vaikuttaa, mutta ympäristötekijät vielä enemmän. Mitäs jos ukon isä onkin äidin veli tai eno. Jokin syyhän siihen on, miksei äiti ole kertonut kuka pani. Ihmiset laittaa biologialle liian paljon arvoa, itse tapasin biologisen isäni kerran lapsuudessani ja oli aivan vieras ukko.
   
 9. no mutta Vierailija

  Toki pienellä kylällä on hyvä tietää kun on jotakuta naimassa, ettei siskoaan tai veljeään nai.
   
 10. Sumppi Vierailija

  Se on niin helppo toisten tekemisiä arvostella, mutta jos itse olisi samassa tilanteessa, ei sitä tiedä vaikka olisi ihan toinen ääni kellossa. Oma identiteetti on joillekin, sanoisin jopa suurimmalle osalle ihmisistä, äärettömän tärkeä.

  Ne, joille se ei ole yhtään tärkeä - ilmeisesti - ovat sitten niitä, jotka tännekin kirjoittavat ja arvostelevat muiden menettelyjä. Sillä lailla se maailma näköjään menee.

  Haluaisin vain kysyä näiltä kirjoittajilta täällä, että mitä he mielestään ovat toisia moittimaan ja heidän ajatuksiaan ja näkemyksiään kyseenalaistamaan?
   
 11. niinniin Vierailija

  No jos se oma identiteetti löytyy vain iltapäivälehden sivuilla esiintymällä, taitaa olla muutakin hukassa.
   
 12. i believe Vierailija

  No etpä tiedä sinäkään naitko isäsi lapsen. Yleensä ihminen tuntee vielä vetoa samannäköisiin ihmisiin kuin vanhemmat on.Onhan tämä yksi julkkispariskuntakin niin samannäköinen nenäänsä myöten, molemmat samalta pieneltä paikakunnalta.
   
 13. selitäs Vierailija

  Kuinka niin?

  Ja mitähän sun mielestä olisi hukassa? Kerro paremmin äläkä vain heittele kliseitä.
   
 14. hallooota Vierailija

  Tietenkin se oli vieras ukko jos et ollut sitä koskaan ennen nähnyt!
  Vaikka sulle on ihan se ja sama ketkä sun oikeat vanhemmat ovat, niin ei se tarkoita sitä, että kaikki muutkin ihmiset olisivat yhtä välinpitämättömiä perimästään. Nääs kun se perimä määrittää mm. perinnölliset sairaudet ja auttaa niiden ehkäisemisessä.
  Esim. jos tietää, että jomman kumman suvussa on piilevänä joku geenivirhe, osaa varautua itsekin vastaavaan omien lastensa kohdalla tms.

  Sulla on nyt focus aivan väärässä kohtaa.
  Ei kyse ole tiedosta kuka pani äitiä - siis ei se paneminen kiinnosta - kyse on kuka biologinen isä on. Tajuatko noiden kahden asian eron?
   
 15. ihme höpinää Vierailija

  Vaikka olisi geenivirhe niin ympäristötekijät sen puhkeamiseen vaikuttaa. Toisaalta jos olet jo 60-vee niin geenivirheet olisi jo näkyneet. Ja aina voi tehdä vaikka itselleen sen dna testin jossa ne geenivirheet sairauksien suhteen näkyy. Ei siihen tarvita tietoa biologisista vanhemmista.
   
 16. taitaa olla Vierailija

  Taitaa olla ko miehellä rahaa hukassa, kun meinaa muka hakea valtiolta korvauksia. En ihan käsittänyt millä perusteella meinaa valtiolta, meiltä veronmaksajilta lisää elatusapua nykästä.
  Yksi mieshän maksoi tälle elatusapua.
  Kullä ip-lehtien tulisi olla pikkasen tarkempi siitä mitä palstoillaan julkaisevat.
   
 17. turha mikä turhaa Vierailija

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016053021646680_uu.shtml

  "Pekka aikoo hakea valtiolta vahingonkorvauksia, sillä ennen uutta isyyslakia hänellä ei ole ollut oikeudellisesti mahdollisuutta selvittää biologista isää.

  Hän korostaa, että raha ei ole kuitenkaan pääasia.

  - En ole rahan takia tätä tekemässä, mutta tulen hakemaan korvauksia. Se ei ole kuitenkaan tärkeintä, vaan saisin tietää, kuka on isäni."

  Poissa ei ainakaan ole rahanahneus. Pitääpä seurata jatkoa, paljonko voi netota siitä, että laki on ollutn erilainen ennen. Kohta riittää rahastajia joka puolella.:)

  Olisi nyt edes kuvan antanut julkissuuteen, jos vaikka isukki olisi vesansa tunnistanut ja kilvan rientänyt jakamaan saalista.

  Tuolla aiemmin oli joku juttu, jossa oli väärä mies tuomittu elatusvelvolliseksi. Nyt oli kuitenkin todettu, että tuomio oli väärä. Saas nähdä, nostaako tämä tuomittu myös oikeusjutun oikeusmurhan vuoksi, eli kun on joutunut toisen lapsesta maksamaan. Siinä sitä lapselle rävähtääkin kunnon summa maksettavaksi.
   
 18. kuva on kiva Vierailija

  IS:n sivuillahan oli jopa kolme kuvaa tästä lapsesta joka isiä hakee. Edestä ja takaa, kesäisessä maisemassa, en tiedä miksi IL:n sivuilla taas vain niska kuvattuna.
  En ole myyntinaisia, mutta uskon että IS maksoi yksinoikudella mukavasti tälle haavilla olevalle lapselle ja IL sai vain niskavillat näkyviin. Jään odottamaan tämän viikon 7-päivää lehdykkää.

  Sodan jälkeen syntyneillä on nyt sauma lähteä hakemaan korvauksia valtiolta ;)
  Tämä lapsi voisi kunnioittaa äitiään ja mahdollisesti muita elossa olevai sukulaisiaan ja pitää suunsa kiinni. Ennen oli muuten tarkempaa, kaikenlaisia lapsia ei päästetty julkisuuteen, mutta nyt on tositoosaa ja sääffiitä johon saa laittaa tussutaan kuvaa, ei siis mitään konrollia enää missään.
  Kääpiötäkin heiteltiin, koskahan se otetaan taas ohjelmistoon.
   
 19. Kirvinen Vierailija

  Kirjoitatte täällä kauhean ilkeään sävyyn, vaikka ihan asiallisestikin voisi kirjoittaa. Menisi paremmin perillekin. Ihan kuin haluttaisiin haastaa riitaa.

  Negatiivista on Suomen kansa.
   
 20. ihmettelen Vierailija

  Ei tämä palsta ole Suomen kansa, eikä tuo mies edusta kaikkia Suomen miehiä. Hassu juttu ja sillä siisti, olisi jättänyt median väliin, tyrkätä nyt joka lehteen moista.
  Noo tilanne muuttuu, kun Suomessa naiset ovat tutkimuksen mukaan yhä enenevässä määrin alkaneet viihtyä toisen naisen kanssa. Kai tässä pitää alkaa kokeilemaan miltä se toinen nainen maistuu ;)
   
 21. löysin jutun Vierailija

  Löysin kyseessä olevan ip-lehden jutun googlettamalla.
  Videossa miehen kasvot ovat himmennetty, mutta varmasti moni paikkakuntalainen tunnistaa. Ääntä ei ole muutettu.

  Yhteiskunnalla on paljon rahan menoja. Mielestäni 60+ ikäisten isyystutkimukset ovat täysin turhia menoeriä. Asia pitää vain hyväksyä ja antaa asian olla.

  En tiedä mitä tuollainen laboratoriotutkimus maksaa. Mutta kyllä siinä monen ihmisen työaikaa kuluu eikä mikään ole ilmaista. Ainakin postikulut jos ei muuta.
   
 22. ei ilmaista Vierailija

  Noin tonnin paikkeilla taitaa kaikkine kuluineen olla, mutta jos valtiolta saa pompsin korvauksia silloinhan se kannattaa.
   
 23. sillä lailla Vierailija

  Hienoa, että osasit googlettaa. Tosin tuossahan se juttu oli linkitettynä yhdessä viestissä jo aiemmin. :)
   
 24. aloittaja Vierailija


  http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-2000001189854.html
   
 25. TapausD Vierailija

  Voi taivas tätä tietämättömyyden määrää! Vai ympäristötekijät ne pelkästään vaikuttavat geenivirheiden puhkeamiseen ja 60 vuotiaan geenivirheet olisivat jo näkyneet. Saisit hävetä, että moista potaskaa viitsit edes kirjoittaa.

  Olen 66-vuotias ja vasta kahden vuoden verran olen ollut tietoinen kantamastani geenivirheestä. Asia on tullut järkytyksenä koko suvulleni, mutta samalla selvittänyt joitakin menneitä asioita. Jos nyt tietäisin, että vaikkapa äitini olisi aikoinaan synnyttänyt tyttölapsen ja antanut sen adoptioon, niin etsisin tuon biologisen sisareni ja kertoisin hänelle geenivirheestä, joka saattaa periytyä hänen tyttärelleen ja tyttäreltä eteenpäin.

  Eiköhän tämä lehdissä ollut isän etsintä ole julkisuudessa lähinnä siksi, että se on ajankohtainen uudistuneen isyyslain myötä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti