Hae Anna.fi-sivustolta

En oikein käsitä, miksi?

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä ihmettelen, 30.05.2016.

 1. näinpä näin Vierailija

  meidän suvun geenivirhe tuli ilmi lapsenlapsen sairastelun kautta.
  Vasta tämän muksun myötä huomattiin, että sama geenivirhe löytyy esim. 92 vuotiaalta enoltani ja hänellä koko elämän ajan ollut sairaus sai nimensä ja selityksen.
  Jos geenivirhe olisi löydetty enoni nuoruudessa, hänen elämänsä olisi ollut huomattavasti terveempi oikeiden hoitojen myötä!
   
 2. ihmettelen Vierailija

  Niin, kaikilla meillä on jonkinlaisia geenivirheitä perimässä. Mikähän se geenivirhe 66-vuotiaalla on ja miksi perimäsi on vasta kaksi vuotta sitten tutkittu? Jos kerta geenivirhesairautesi on jo puhjennut nuorena naisena.
   
 3. TapausD Vierailija

  Huoh, kirjoitinko noin epäselvästi? Geenivirhe on paljastunut KAKSI vuotta sitten KOSKA vasta silloin kävin tutkimuksissa. Mistä ihmeestä tulkitsit, että sairaus on "puhjennut" jo nuorena naisena? Sairauden kantaja olen ollut tietämättäni koko ikäni.

  Kannattaisiko nimimerkin Ihmettelen hieman avartaa tietämystään. Googleta vaikka perinnöllisiä sairauksia, joiden kantajana on nainen, mutta joihin sairastuvat vain poikalapset. Googleta ja ihmettele, maailma on paljon ihmeellisempi - ja julmempi kuin osaat arvatakaan!
   
 4. aihetta sivuten Vierailija

  Naistentanssit kirjassa kerrotaan nuoresta Hertta-tytöstä, joka adoptoi vauvansa Tanskaan. Toivomuksena oli, että äiti on vaaleatukkainen. Nainen värjäsi tukkansa vaaleaksi laivamatkalle. Totesi, että isä on vaalea ja miehen silmäripsetkin ovat valkoiset.

  Puistatti kun muistin nuo Tanskaan adoptoinnit. Eniten nykyään kauhistuttaa tilastot kadonneista pakolaislapsista.

  Olisi melko joutavaa murehtia geeniperimästään tässä maailmantilanteessa. Suomalainen yhteiskunta on muuttunut paljon vuodesta 1975. Tuntuu käsittämättömältä miten omituisiin asioihin uskoin siihen aikaan.

  Kannattaa rupatella mukavista asioista eläkeläisten palstalla.
  Brexit-äänestys on hyvä esimerkki siitä miten ihmiset käyttävät mediaa.
  Vasta äänestämisen jälkeen moni alkoi googlettaa mitä EU tarkoittaa.
   
 5. voihanvoi Vierailija

  googlehaun mukaan 1000 ihmistä, ja hekin varmaan teinejä. Hieman mediaepäuskolukutaitoa.
   
 6. mihin luottaa? Vierailija

  Luin eilen Hesarin kolumnin 1000 googlettajasta. Aiempi tieto muka Googlen tilastoissa oli reilusti yli 2 miljoonaa.

  Someen ei voi luottaa senkään vertaa.

  Tykkäsin IS:n naistoimittajan jutusta kalastajakaupungista. Sen jälkeen katselin videoita kaupungista.

  Kaariba Hazard on oikeassa. On ihanaa olla olematta jossain läsnä ja kuitenkin nauttia elämyksistä.

  Huomasin eilen yhden faktavirheen vuoden 1998 lehtileikkeessä. Googlettamalla löysin kirjailijan elämänkerran. Hän on ollut stntymäpitäjässäni opettajana vuosina 1955-56 eikä 1960-luvulla kuten eräs naiskirjailija oli muistellut. Kaikki me erehdymme. Rakastan historiaa, mutta ei minusta ole eksaktin tiedon tallentajaksi. Muisti saattaa mättää.
   
 7. Ahneuttako? Vierailija

  Epäilemättä nämä perinnöllisyysasiat ovat tärkeitä asioita biologisten vanhempien etsimisessä, mutta kyllä sellainenkin klisee on tärkeä kuin omien juurien tunteminen.

  Kannustakin jokaista meistä, jolla jomman kumman vanhemman tausta on hämärän peitossa, selvittämään asian. Täytyy kuitenkin varautua siihen, että kohtaamiset biologisten sukulaisten kanssa eivät aina ole niin kovin tv-ohjelman kaavan mukaisia, eli aina ei itketä onnesta kun sukuun ilmaantuukin isin tai äidin nuoruudenhairahdus:) Tuo perinnön perässä juokseminen lienee yleisin "syyte".

  Sanotaan, että annetaan vanhusten olla jo rauhassa, mitä sitä vanhoja kaivelemaan jne. Mutta toisaalta jokainen on vastuussa omista teoistaan, niin omat vanhempamme kuin mekin omista teoistamme. Jos sinusta hiemankaan tuntuu siltä, että oman itsesi kannalta olisi hyvä tietää miksi sinut aikanaan annettiin adoptioon tai miksi isäsi jäi elämäsi ulkopuolelle ym, niin yritä ottaa siitä selvää. Moni sanoo, että so what, mennyt on mennyttä, mutta usein juuri tuo kertoo siitä, että siellä syvällä sisimmässä on tyhjä aukko, joka vaatii vastauksia!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti