Hae Anna.fi-sivustolta

Epärehellinen siivooja

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Zoe, 01.09.2003.

 1. varastetulle Vierailija

  Rodos poikkeaa tyypillisestä Kreikasta, itse en sitä edes Kreikaksi kutsuisi.Onhan sinne menevät turistitkin jo erilaisia. Ja mitä tulee merimiehiin ulkomailla, sitä asiaa ei sovi yhdistää tähän. Sitten mentäisiin jo varmaan aiheeseen ""missä suomalaiset vähemmän sivistyneet lomailevat ja sikailevat eniten"".
   
 2. Ne siat Vierailija

  ""missä suomalaiset vähemmän sivistyneet lomailevat ja sikailevat eniten"".

  Heheh, eikös me se tiedetäkkin?
   
 3. ---)) Vierailija

  Niiiin!. Mutta kuka uskaltaa heittää ensimmäisen kiven?
   
 4. Ensimmäinen kivi Vierailija

  Onko se nyt niin uskaliasta. Kun ollaan tässä ketjussa, niin jokainenhan sen tietää, että Kypros on sellainen....
   
 5. turisti Vierailija

  Tuo kreikkalaisten ylistys rehelliseksi kansaksi saa ehkä yleistystä turistien piireissä. Kuitenkin siihenkin kansaan mahtuu epärehellisä yksilöitä niinkuin moneen muuhunkin kansaan. Kreikkalaisissa lomakohteissa paikalliset asukkaat ovat helposti syyttämässä varkauksista albaaneja ym. muita, rasismia niinkuin meilläkin yleistetään täällä Suomessa kaikki vääränväriset rosvoiksi...
  Viime kesänä Hanian lentokentällä hävisi turistien matkalaukuista tavaraa ja lentokenttäviranomaiset antoivat turisteille tiedon että varkaat ovat ulkomaalaisia työntekijöitä. Myöhemmin kuitenkin paljastui että asialla olivat oman kylän pojat, siis ne rehelliset kreetalaiset.
  Mutta yleistäen, ovathan kreikkalaiset kuitenkin pääosin rehellisiä esim. italialaisiin verrattuna.
   
 6. Pargassa Vierailija

  Olimme koko perhe alkukesästä Pargassa. Kaikki muuten OK, paikka mitä upein, ehkä paras pitkiin aikoihin, huoneisto hyvä, palvelu pelasi. Sitten toisella viikolla tapahtui ikäviä. Siivooja odotti meitä huoneessa ja vaati meiltä korvausta siitä, että oli liukastunut ja kaatunut keittiösyvennyksessä ( hyvin nuori nainen, puhui hyvää englantia ), sanoi, että olimme tahallaan kaataneet ruokaöljyä lattialle. Meiltä oli kyllä pullo rikkoutunut lattialle, mutta olimme korjanneet jätteet tosi hyvin itse. Emme siis jättäneet hänen vaivoikseen. Hän vaati summaa mikä meistä tuntui kohtuuttomalta. Kieltäydyimme ja aamulla otimme asian puheeksi johtajan / tai vastaavan kanssa. Hän sanoi, että siivoojalle tulee maksaa ylimääräistä ""ylimääräisestä"" sottaamisesta. Sanoimme, että kysymys ei nyt ole siivoamisesta vaan siivoojan kaatumisesta ja penäsin, että ovatko vakuutusasiat kunnossa jne. Tämän keskustelun jälkeen ""johtajasta"" tulikin juoksupoika.
   
 7. turistille Vierailija

  ""pääosin rehellisiä esim. italialaisiin verrattuna."" Vuodesta 1966 lähes vuosittain Italiassa matkailleena en ole koskaan tullut ryöstetyksi, huiputetuksi, enkä minkään epärehellisyyden yrityksen kohteeksi.
  Siksipä olisi kiva kuulla hieman perusteluja lauseellesi !
   
 8. Hohhoijaa Vierailija

  Jos sinä et ole tullut huijatuksi, moni muu voi olla. Onko sinulla joka asiaan motto: kun ei minulle ole tapahtunut, ei tapahdu kellekään muulle?
  Itselleni on ainakin ravintoloissa lisätty laskuun ylimääräistä, mutta matkakaverini puhuu italiaa, ja eipä tarvinnut heidän kielellään kauaa selvitellä, kun kaikki ylimääräinen tippui pois laskusta, tätä useassa kohteessa, ja useassa ravintolassa/kahvilassa.
  En tiedä, onko maa jo siistiytynyt, mutta sehän tunnetaankin taskuvarkaiden maana.
   
 9. haukottaa mua myös Vierailija

  Siis edelleen joudun kysymään; miksi ""tunnetaan taskuvarkaiden maana"" ?
  Kaksoisvirranmaan ymmärrän, mutta Italian kartta muistuttaa saapasta ( puhutaan saapasmaasta ), ei taskua!
  Onko maine luotu vain Suomessa, siis pelkkää rasismia, vai onko sillä jotain perustetta.
  Hohhoi...lle: Onko Sinulla motto, kun tapahtui kohdallani, tapahtuu se myös muille?
   
 10. kaija Vierailija

  Olen käynyt Kreikassa kahdeksan kertaa ja noista kerroista noin puolessa on siivoojat vieneet joitakin tupakka askeja sekä rahaa (ei mitään suuria summia) että myös t-paitoja mutta eiköhan se ole ihan yleismaailmallinen tapa.
   
 11. Linnea Vierailija

  Ja te ""soomalaaset olette niin rehellisiä,niin rehellisiä ...... "",kun tällaista teette?Jättäkää epäilyjä ja kuulopuheita kotiin ,niin tällaisia ""varkauksia"" ei tapahdu.
   
 12. haukottaa mualle Vierailija

  Ei se mikään keksitty juttu ole että italialaiset ovat taskuvarkaita ja epärehellisiä. Pikkupojilla, tai paremminkin teini-ikäsillä, se on harrastus. Ajetaan skoottereilla ja ohimennen viedään kävelevien ihmisten käsilaukut. Joku on onnistunut saamaan varkaat kiinni ja kaiken takasin,kuultuja esimerkkejä on. Rasismin kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.
   
 13. haukottaa... Vierailija

  Ja mä oon kuullu, että Espanjassa aikuiset miehet tekevät vastaavanlaisia ryöstöjä työkseen. Toimintaväline on asteen järeämpi, siis prätkä.
  Hesarista oon lukenu, että Suomessa varastellaan siellä täällä, ja kumautellaan mummoja ja mammoja, kotona ja kylillä! Kuka lie keksinyt ne jutut. Suomalaisethan ovat tunnetusti rehellisiä.
  Minut on kyllä ryöstetty Forumissa, Helsingissä. Italiassa olen saanut olla rauhassa rötöstelijöiltä, enkä ole ""kuullut"" kenenkään- edes tuttavan tuttavan- joutuneen siellä taskuvarkaan uhriksi.
  Rikosvapaata aluetta Italiakaan ei tietysti ole, mutta harmittaa yleistävä mollaaminen ilman perusteita.
   
 14. fakta Vierailija

  On se jännää miten tietäviä ihmisiä tulee kun piipahtaa turistina jossain paikassa. Sillä perusteella tiedetään sitten koko maan asiat. Tietämyksen täydellistää sitten vielä kaverin kertomukset omista kokemuksistaan. Meilläpäin sanottiin ennen, että kysy polliisilta. Poliisi tietää tämän asian paremmin. Rikostilastotkin kertovat jotain. Mutta ei käy, kun pitää elää niin pienissä ympyröissä.
  Kaveri muuten kertoi, että Helsingossä on nyt pakkasta. Oli ollut yötä Lapissa viime viikolla ja oli ollut 10 astetta hallaa. Tämä on de tosio.
   
 15. kkk Vierailija

  On se kumma miten tyhmiä jotkut voivat olla.
   
 16. joopa Vierailija

  Niin, sellainen on ihmismieli. Uskoo itseensä ylitse kaiken.
   
 17. 70 luku mielessäin Vierailija

  *Siis edelleen joudun kysymään; miksi ""tunnetaan taskuvarkaiden maana"" ?

  Joskus 70-luvulla Italiaa todella pidettiin taskuvarkaisen maana, tästä puhuttiin ihan yleisesti ja matkailijoita varoitettiin asiasta. Eli ei mitään mutujuttua.
  Toinen, mitä harrastettiin, ja jonka kohteeksi joutui joku urheilija, häneltä mopomies vei käsilaukun, teräaseella olkahihna poikki, ja pakoon. Toiselta urheilijalta varastettiin (minkki)turkki.
  Tuohon aikaan espanjalaiset olivat vielä rehellisiä, millaisia mahtoivatkaan olla kreikkalaiset.
   
 18. SAGAN Vierailija

  VOI HERRAJUMALA, KUN TE OOTTE TYPERIÄ KOKO KARJALAUMA.
   
 19. ++ Vierailija

  Pari talvea sitten juttelimme Espanjassa seurueen kanssa, jolta oli viety kaikki ja siististi matkalaukuissa pakattuna.

  Olivat nimittäin saapuneet perille bungalow-alueelle yöllä, jolloin hotellin vastaanotossa oli ollut minimi henkilökunta eikä tallelokeroita saanut yöllä vuokrattua. Tämä seurue painui suoraan nukkumaan edes purkamatta laukkuja, pesuvälineet otettiin esiin. Vaan nekin oli viety, käytettyjä hammasharjoja myöten.

  Kysyimme miten se oli mahdollista, mistä varkaat tulivat sisään. ""No, ovesta"" kuului vastaus ""ei me sitä nyt lukkoon älytty laittaa kun oltiin itse kaikki kämpässä sisällä, viisi raavasta miestä"".

  Ammattilaisia varkaita löytyy maailman joka kolkasta. Lähes aina on omaa huolimattomuutta, jos jotain viedään. Jos käsilaukku napataan, sen ei pitäisi niin paljon kirpaista, ellei siellä kuskaa koko omaisuutta mukanaan. Mitä ei tietysti lomalla pidä tehdä.
   
 20. 50-luvun puheet Vierailija

  ""Joskus 70-luvulla Italiaa todella pidettiin tasku..."" Siis kuka piti?

  Tottakai maassa, jonka väkiluku on moninkertainen Suomeen verraten, liikkuu monenmoista kulkijaa! Siltikään en pidä Italiaa suhteessa vaarallisenpana maana kuin Suomea.

  Sinisilmäinen ei silti pidä olla.
   
 21. ""Joskus 70-luvulla Italiaa todella pidettiin tasku..."" Siis kuka piti?

  Jos on nuori, ei voi tietää asioista, joita on tapahtunut aiemmin, yleensäkään ei pitäisi mennä väittelemään asioista, joista ei tiedä. Elämää on ollut ennen 90-lukuakin.
   
 22. 50-luku.. Vierailija

  Kysyin perusteluja , en neuvoja keskustelun aiheisiin!

  Osasin keskustella jo 50-luvulla ja ihan vieraskielisten kanssa.

   
 23. 50 lukulaiselle Vierailija

  Perusteluja, siis mitä perusteluja? Lue tuo kirjoitukseni tuolla aiemmin, siinä oli jo perustelut valmiina.
   
 24. 50-luku... Vierailija

  Siis 70-luku.. on kuullut pari tapausta jotka ovat kuulema tapahtuneet jollekin muulle...?

  Suomessakin tapahtuu päivittäin ryöstöjä ja varkauksia, Italiassa niitä tapahtuu varmasti enemmän, koska maassa on asukkaitakin enemmän (n. 58 miljoonaa).

  Kesäisin varoitetaan H:gin kauppatorilla ja tavarataloissa liikkuvista taskuvarkaista.

  Silti en kutsuisi Suomea taskuvarkaiden maaksi, enkä Italiaakaan. Ainahan vieraisiin paikkoihin matkustavia ihmisiä varoitellaan!

  Mutta mikäli 70-luku.. on mytomaani eihän hän voi olla väärässä. Ja keskustelu on siis mahdotonta.
   
 25. 70 .... Vierailija

  Ero on vain siinä, että minä puhun 70 luvun Italiasta, ja sinä vertaat tämän päivän Italiaa Suomeen.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti