Hae Anna.fi-sivustolta

Epärehellinen siivooja

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Zoe, 01.09.2003.

 1. Raato Vierailija

  Jonkun hermot näyttää olevan aika huonossa kunnossa :)
   
 2. Ei oo totta! Vierailija

  No jo on ihmisille sattunut! Tänä vuonna täyttyy luku 40 Kreikan matkojen määrässä ja ihmettelen kauheasti noita juttuja. Minulla on aina passi ja matkaliput peilipöydän laatikossa hotellissa. Ja rantalomilla myös päivällä kultainen kaulaketju, ranneketju ja muutama sormus, kun en tykkää pitää niitä rannalla. Rahaa siellä ei ole, kun lompsa on mukana ja rahaa nostan automaatista aina tarvittaessa muutaman päivän välein. Korut ovat lojuneet usein pöydälläkin, mutta olen yrittänyt muistaa laittaa ne laatikkoon pois siivoojan tieltä, että saa pöydän pyyhittyä.
  Ja hyvin harvoin niissä paikoissa, joissa olen asunut, on edes ollut mitään tallelokeroita. Vuosi sitten oli huoneessa ensimmäistä kertaa lokero, mutta en minä sinne mitään laittanut.
  Asun aina mahdollisimman pienissä huoneistohotelleissa kesällä (pelkät lennot) ja siivoojaan ja hotellin omistajaan perheineen olen yleensä jostain syystä aina tutustunut heti. Kai se on se kreikan kieli, kun käy juttelemaan, niin heti tutustuu. Monien kanssa on yhdessä käyty ""ulkona"" kahvilla tms.
  En sano, että se olisi syynä, mutta mitään ei ole koskaan hävinnyt.
   
 3. kyöåeli Vierailija

  Yritätkö selittää että Kreikassa ei ole lainkaan varkaita? Voi hellanlettas sentään....
   
 4. Δεν προσπάθησα να εξήγησα τίποτα. Μόνο έγραψα.
   
 5. Kouros Vierailija


  Varsinkin Kreetalaisia pidetään yleensä ääretömän rehellisinä ihmisinä. Voin sen itse OMAKOHTAISESTI todeta ja myös todistaa, koska TUNNEN sen paikkaseudun ääretömän hyvin. Tämä ei tietenkään estä muuseutuisia varastamasta typeriltä ja varomattomilta turisteiltaa.

  Varsinkin albanialainen vierastyövoima, samoin Karpathokselta ja Rhodokselta tulleet apuvoimat ovat tunnettuja pitkäkuntisisyidestään. Myös manner-Kreikassa on alueita mm. Ateena, joissa on myös epärehellistä ja huonoa ainesta.

  Kannattaa aina näpistyksen tapahtuessa tarkistaa, mistä näpistäjä on kotoisin ja sitten vasta ""käräyttää"" se isännälle. Itse ei MISSÄÄN NIMESSÄ saa ryhtyä rankaisutoimiin, vaan se on jätettävä isännälle. Rankaisutoimet ovat erilaisia maan eri osissa, puhumattakaan ulkolaisistaa.

  Tässä vain esimerkki: Albaaneja lyödään suulle, koska halkinainen huuli on varkaan leima. Majapaikkasi isännän velvollisuus on tehdä oikeutta puolestasi, hän tuo sitten rankaistun näytölle. Sinun tehtäväsi on silloin vain nyökätä kohteliaaasti kiitoksen merkiksi, rankaistua et edes katso.


   
 6. ollie Vierailija

  Missään en ole tavannut niin ihania ja rehellisiä ihmisiä kuin Alanyassa ja pienellä varauksella myös Kreetalla.
   
 7. Enggios Vierailija

  ""En ole nähnyt turkkilaisen varastaneen"". Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh hhheeeeeh!!!! Tukehdun varmaan nauruuni! Turkista ja turkkilaisista olen kuullut ja kokenut niiiiin paljon varastamista.
   
 8. Kerasi Vierailija

  Kreikassa eri puolilla maata meillä on aina ollut en edes kehtaa sanoa kuinka paljon euroja huoneen tallelokerossa. Koskaan ei ole senttiäkään hävinnyt. Huoneeseen on jätetty arvokkaita(?) Gameboy-pelejä ja -koneita, kännyköita, kameroita, videokameroita, rahaa jne jne...koskaan ei ole mitään varastettu. Olemme nukkuneet huoneiston ovi lukitsematta, koska yksi meistä on ollut ""omissa riennoissaan"". Tiedostamme, että suurimmat varkaat ovat muut turistit. Mitään ei ole koskaan hävinnyt. Apartementokset ovat ihan tavallisia olleet, ei mitään erokoisvartioituja.
   
 9. Jotain fuskaa? Vierailija

  ...Vai albaaneja lyödään suulle...
   
 10. ASIANTUNTIJA Vierailija

  Minusta tuntuu, että kyseessä on jonkun muun maan kansalainen kuin kreikkalainen. Ei niin, että KAIKKI kreikkalaiset olisivat rehellisiä, mutta on kyllä niin, että rehellisyys ja vieraanvaraisuus ovat kreikkalaisille luonteenomaisia piirteitä. Ovat myös sen verran ylpeitä, että pikkunäpistys on heidän mielestään noloa.
  On todellakin niin, että Kreikassa nykyään yhä harvemmin itse kreikkalaiset toimivat siivoojina tai muissa sen tyyppisissä töissä. Albanialaiset ja muut entisen Itä-blokin ihmiset ovat vallanneet sen alan työt. Tämä on fakta, Kreikassa on yli miljoona ""talouspakolaista"" joko laillisesti tai laittomasti. Tämä saattaa joskus heijastua tällaisina ikävinä lieve-ilmiöinä tai palvelun huonontumisena.
   
 11. skk Vierailija

  Tottakait kreikkalaiset eli siis kreetalaiset laittavat kaikki saarella tapahtuvat rikokset muualta tulleiden piikkiin. Kreetalaisiin en kyllä luottaisi, ovat ainakin rahanahnetta porukkaa viimeisen päälle ja siitä saattaa seurata mitä vaan. Kreetalla on ole muutamaan vuoteen käynyt mutta tunnen ihmisä jotka ovat kertoneet menosta siellä eikä edes houkuttele.
   
 12. Huh huh Vierailija

  Siis uskooko tuo itsekään mitä kirjoittaa!! Etteikö turkkilainen varasta, eihän se piru muuat teekään!!!
   
 13. Santtu Vierailija

  Mielestäni kyllä kreikkalaiset ovat rehellisiä verratuna suomalaisiin. Kreikassa varastavat vain varkaat, mutta Suomessa varastavat tilaisuuden tullen myös itseään rehellisinä pitävät tavalliset ihmiset.
   
 14. Lyra Vierailija

  Kreikassa varkaita on paljon enemmän kuin Suomessa, johtuen ilmeisesti alhaisesta elintasosta. Aina matkaoppaat varoittavat tavaroiden säilytyksesta, kasilaukuista ja lompakoista. Mahtaako Suomeen tulevia turisteja kukaan varoitella. Tuskin, kun ei ole tarvetta. Toki turkkilaiset ovat vielä epärehellisimpiä, mutta miksipä kaunistella?
   
 15. vieras Vierailija

  Vieraassa ympäristössä ihminen on todella se vieras ja alttiimpi rikoksen uhriksi joutmiseen. Siitä syystä että moni jo tunnitsaa hänet vieraaksi ja ottaa uhrikseen. Kreikka ei ole sen kummempi onnela kuin mikään muukaan maa ja alhaisen elintason maissa houkutus suuri. Osaavat tehdä asiat niin etteivät jää edes kiinni ja heitä puolustetaan myös.
  Pitäkää tavaroistanne huoli, älkää antako tilaisuutta. Mitään arvotavaroita (koruja) ei kannata ottaa mukaan. Kamerat ja kännykät ovat nyt niitä joita halutaan, eurojen lisäksi. Ja näkyypä siivojalle kelpaavan pöydällä oleva leipäkin! Ja Kreikassa. Älkääkä sanoko että se siivooja oli muualta tullut, oli kyllä ihan kreikkalainen!
   
 16. Eli Vierailija

  Tosiasiahan on niin, että kun kreikkalaisia on Turkki aina nöyryyttänyt, niin ovat tottuneet varateluun ja kaikenlaiseen pikkuvilppiin ja siitä on tullut käsittääseni kansanluonne. Minkä he itse sille mahtavat, eivät olisi pärjänneet Turkin vallasta ilman oveluutta.
   
 17. molempiparempi Vierailija

  Turkissa on äärimmäisen rehellisiä ja ystävällisiä ihmisiä verrattuna yleisesti kreikkalaisiin. Kreikkafanit eivät tietenkään sulata sitä tosiasiaa eivätkä ole koskaan Turkissa käyneetkään vaan puhuvat selvästi mu-tu pohjalta.
   
 18. Vai on alhainen elintaso Kreikassa. No ei ole paljon alhaisempi kuin täällä meillä. Jokaisella on kännykät ja tietokoneet sun muut viihde-elektroniikan vempaimet. Autotkin ovat toinen toistaan hienompia. Ja kreikkalaiset pukeutuvatkin paljon meitä paremmin.
  Enkä ole kuullut leipäjonoistakaan, jotka Suomessa vain koko ajan kasvavat.
   
 19. tilasto Vierailija

  Luotettavien tilastojen mukaan Kreikka on Euroopan toiseksi köyhin maa. Portugali on ykkönen. Mutta Kreikka osaa kyniä EU:ta, ilman sitä sieltä puuttuisi paljon. Kreikkalaiset elävät yli varojensa, se on tosiasia.
   
 20. Tilastot Vierailija

  Hei! Sanopahan tilastot mitä hyvänsä, niin on siellä vain mukava lomailla kerran, pari vuodessa, niin Kreikan saarissa kuin Kyproksella. Jos liikenteeseen ja autojen uutuuteen vertaa näissä saarissa, niin Suomi on valovuosia jäljessä autokulttuurissa. Se johtuu siitä, että suomalainen päättäjäherra on niin kateellinen, että autoverotus on vieläkin liian korkealla ja polttoaine sika kallista! Ja tuosta kynimisestä, ei se kysyjä tyhmä ole vaan se joka suostuu maksamaan kiskurihintoja, siellä on vara valita syömäpaikkansa ja ostospaikkansa! Tietenkin heidänkin täytyy saada palveluistaan korvausta, ei kukaan voi toimia sosiaalisin perustein, jos meinaa huomennakin elää!
  Toivotan vain hyvää matkaa vaan kaikille Kreikansaariin ja Kyprokselle menijöille mukavien ihmisten pariin!
   
 21. kretur Vierailija

  Turkki lyö nykyään mennen tullen Kreikan lomakohteena. Ihmisetkin ovat siellä paljon ystävällisempiä.
   
 22. janatuiska Vierailija

  -

  [Edited by: admin on 14.2.2006 18:16]
   
 23. aihe Vierailija

  Onpas taas eksytty aiheesta. On puhe Kreikasta ja varastelevasta siivoojasta KREETALLA, ei Turkista suinkaan.
   
 24. SIIVOOJA Vierailija


  Ei taida hyvin mennä teidän perheessä jos kaksi tupakkaaskia aiheutta moisen kalabaliikin.Mene sossuun valittamaan,ne voi luultavasti auttaa,voit jopa saada pari röökiaskia sieltä.Taisit itse kännipäissäsi tuprutella tupakat ja nyt haluat tuoda julki olleesi oikein ulkomailla,jessus miten säälittävää.
   
 25. Asiaan! Vierailija

  Ja HÖPÖÄ, aloituksessa ei mainittu Kreeta-nimistä saarta! Kas kun ei Haniaa?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti