Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvää iltaa arvon Anna-lehden Kanarianpalstan lukijat. On taas se aika vuodesta, jolloin matkakärpänen on puraissut, johtaen suureen houkutukseen matkustaa yhteen maailman parhaista lomakohteista Puerto de la Cruziin. Tiedän toki, että on niitä muitakin loistavia kohteita ja joku pitää jotain toista paikkaa parempana, mutta minulle se ainoa oikea on nimenomaan Puerto Cruz. Monissa paikoissa ja maissa on tullut käytyä, viihdyttyäkin, mutta ainainen, suorastaan iänaikainen kaipuu juuri tuohon pieneen, vehreään, mutta kauniiseen kaupunkiin on kuitenkin selkeästi ylitse muiden. Siellä niin turisti mieli kuin sielukin lepää, joten Puerto Cruz muodostui ilman muuta tämänkin talven matkakohteksemme. Tosin varasuunnitelmana, kun ensimmäinen ajatus oli vierailla Australiassa, muttei vaimoni loma siihen riittänyt.

  Lomani alkaa olla yhtä työpäivää vailla käsillä ja vaimonikin on tänään juhlistamassa opiskelijakavereidensa kanssa lukuvuoden päättymistä, jolloin odotukset lomatunnelmineen ovat korkealla. Tällä kertaa matkustamme Tjäreborgin matkalla Thomas Cookin siivin hiukan vaatimattomampaan Pez Azul hotelliin, sillä suosikkihotellissamme Riu Garoessa ei huonetta neljäksi viikoksi löytynyt. Tiedossa on siis neljä ihanaa viikkoa luonnonkauniissa maisemissa, ystävällisine ihmisineen ja lempeine ilmastoineen. Tai no, viimepäivien Puerto Cruz-keskustelujen perusteella tälläkin palstalle, ja varsinkin s24sella ihmisten asenteissa olisi paljonkin korjaamisen varaa. Säätiedoitukset toki ovat Puerto Cruzissa olleet sateisia, sekä ilmeisen kylmiä. Talvihan siellä on, eikä minulle montaa kertaa ole huonoja säitä tuolla kohdalle osunut, joten uskon ainakin ilmojen paranevan, kunhan paikan päälle saavumme. Näinhän on ennekin käynyt.;)

  Pez Azul-sininen kala hotelli on minulle täysin vieras. Hiukan jännittää, miten tuolla viihdymme sen vaatimattomuuden takia. Luin palstaa ja sain hyviä neuvoja, jotta lähetin sähköpostia hotellille, toivomuksena saada huone Teide-näkymällä. Saas nähdä miten toiveita toteutetaan. Toisaalta olen hotellissa kohtuullisen pitkän ajan, joten luulisi hotellin johdon huomioivan tämän. Hotelli Pez Azulhan sinänsä on Puerto Cruzissa hyvällä paikalla. Kaukana keskustan hulinoista, mutta silti kohtuullisen matkan päästä alakaupungin elämästä. Muutaman kerran olen tuon hotellin ohi kulkenut ja julkisivua katsellut, mutta siinä kaikki, mitä siitä tiedän. Paljon olen tältä palstalta hotellista neuvoja saanut, allekirjoittanut kiittää niistä, joten eiköhän sitä saa aikaansa kulumaan. Ei tuo Pez Azul voi olla huonompi yleisilmeeltään, kuin viimetalvinen, ylihinnoiteltu ja runsaasti polemiikkiä nostattanut Valle Mar. Joka toki sijaintinsa puolesta on täydellisessä paikassa. Mutta nyt mennään näin, joten toivotaan parasta.

  Viime talvena minulla oli samanlainen matkaketju tuolla s24 palstalla "Puerto de la Cruz-elämää paratiisissa". Kirjoittelin sinne päivittäin raportia päivän tapahtumista kahteen, joskus jopa kolmeen kertaan. Moni tykkäsi lukemastaan, mutta valitettavasti tuon keskusteluketjun jatkuva trollaaminen ja herjausten heittely teki siitä sotkuisen sekä ikävän luettavan. Sen johdosta pyysin Alleria poistamaan koko ketjun palstalta. Toivotaan, että täällä keskustelu on kehittyneempää, siisitimpää ja ennenkaikkea asiantuntevampaa kuin tuolla s24 puolella. Tähän saakka kun tämä Annan palsta on ollut pääosin asiallinen kirjoitusalusta, muutamia puskistahuutelijoiden valheita ja herjauksia lukuunottamatta. Niihinhän ylläpito on tarttunut kovalla kädellä ja poistanut niitä palstalta. Onneksi tällä palstalla siis on toimiva ylläpito, joka edes yrittää pitää palstan asiallisena ja luettavana. Saas nähdä miten käy, nyt kun tämän matkaketjuni avasin. Moni on ennustellut "trollimyrskyä" palstalle kateellisten trollien podetessa elämäntuskaansa ja valitettavasti tuovansa sen esiin tällaisilla matkailupalstoilla. Toivotaan kuitenkin parasta, että keskustelu pysyy järjellisissä mitoissa, etkä ylläpidolle tule tästä taakkaa.

  Kirjoitelkaa ja kommentoikaa tuntojanne ihan vapaasti, kunhan se liitty itse matkailuun, eikä esim henkilöiden dissaamiseen ja valheisiin heidän tekemisistään. Mukavaa iltaa kaikille.:)
   
 2. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Tervetuloa!

  Tänään tänne lennähti taas varttuneempaa väkeä Suomesta. Kun valittelin isännälle sateen uhkaa hän kommentoi: ”Tämä on hyvä, ei ole niin kuuma”. Se on ihan totta, että kun tänne tulee Suomen ”talvesta”, niin nämä kelit lähentelee hellettä. Kroppa tottuu parissa viikossa ja sitten +22 olisi ihan hyvä.

  Niinpä toivon, että tuotte tilaamanne kelit Suomesta, eli että päiväntasaajan korkeapaine Gibralttarin edessä täyttyy, tai siirtyy.

  Suosio Puerto de la Cruz’lla taitaa olla hillitön. Siitä kertoo toimivien hotellien käyttöaste. Tokihan täällä on melkoisia hotellikokonaisuuksia, jotka ovat olleet poissa käytöstä jo vuosia, mutta toimivien käyttöaste on juuri nyt jotain ihan muuta, kuin Suomessa.
   
 3. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Antique, jään mielenkiinnolla odottamaan "raportointiasi". Kiinnostaa myös kokemuksesi Tjäreborgista matkanjärjestäjänä. Ne palvelut kun ovat viime vuosina kaikilla vastaavilla pikkuhiljaa supistuneet. Tosin oman kokemuksen lisääntyessä ei niitä kovin paljon ole viime vuosina tarvittu, kun ei ole onneksi tullut suurempia ongelmia eteen.

  Oma Puerton matkani alkaa maaliskuussa (myös Tjäreborg ja Thomas Cook), joten toivon ja uskon saavani kokemuksistasi hyviä vinkkejä.
  Mukavaa ja turvallista matkaa sinulle ja vaimollesi! Ja Hyvää Joulua kaikille!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Antigue,
  Oikein mukavaa lomaa Puerto de la Cruziin,
  Mukavaa kuulla kuulumisia ja kokemuksia paikan päältä.

  Pez Azulissa kerran lomailtu, hotellien tasot vaan on niin erilaisia, joskus kuten sinunkin kokemuksesi aiemmasta hotellista vaikka oli hyvin tähditetty ei ollut toiveen mukainen.
  Pez Azul on majoitukseen ihan ok. monasti nuo tähditykset tulevat muista asioista kuin huoneen tasosta ja hinta myös niiden mukaisesti.
  Hyvillä mielin vaan, paljon siellä on kanta-asiakkaita vuosi toisensa jälkeen ja juuripa noita neljän viikon lomia siellä viettävät.
  Kun menee sillä asenteella ettei mitään luksusta odota niin kaikki sujuu hyvin.
  Huone kun on siisti ja kaikki toimii niin mikä sen mukavampaa kuin ottaa rennosti ja toivon todella että saat huoneen hyvältä paikkaa ja kauniilla näköaloilla, Teide uljaana toivottaa aina hyvät huomenet, meri toisaalla(y)
  Oikein kivaa fiilistelyä tulevaan matkaan ja hyvää joulunaikaa!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos kommenteistanne. :)

  Homma matkan suhteen lähestyy. Tänään oli siis vika duunipäivä, ennen matkaa ja aika monta jänismatkalaista ilmoittautui Stadissa matkalaukkuun mukaan. Reilun 12 tunnin päivän pituus ja 20+asteen lämpötilat houkuttivat monia Stadin kaamoksessa. Tänään sitten tosiaan on alkanut pyöriä päässä, mitähän kaikkea sitä mukaan pitää ottaa. Olihan se jo korkea aika tarkistaa, että passi on vielä voimassa, matkaliput tulostettu ja poiketa pankkiin vielä kerran tarkistamaan, että pankkisovellutukset todella toimivat ulkomailla. Noiden suhteen kaikki onkin OK, mutta sitten tuli kaamea dilemma mieleen. Kunnon kelloharrastajanhan pitää ottaa rannekello mukaan. Noin 130 kellon valikoimastani valitsemalleni loppusuoralle ovat päässeet Omega Seamaster automaatti, Zenith automaatti, Camy Sputnik automaatti, nuo 1960-luvun alusta, sekä uudemmat Daniel Wellington ja 1970-luvun lopun Sveitsiläinen Leijona patterikello. Siinä sitä on painimista, mikä noista miellyttää eniten silmää neljän viikon ajan. Nythän minä vaihdan kelloa ranteessani päivittäin, joten mitenköhän tuohonkin tottuu. Joku sainois, että kellojahan ne vaan on, muttei se niin ole. Herrasmiehän ei lähde mihinkään ilman kelloa. Ei siis myöskään lomalle Puerto de la Cruziin. Palataan asiaan, kunhan viimeinen valita on tehty.:LOL:

  Senorita1. Epäilinkin, ettei Pez Azul ole mikään luksushotelli, joten suhtaudun paikkaan avoimin mielin. Kokemushan se on tämäkin lomamatka uusine hotelleineen ja elämäntilainteineen. Varsinkin kun 12-vuoden yhdessäolon jälkeen toteutuu ensimmäistä kertaa Kolmen viikon matkailu ilman vaimoani. Se mua jännittää kaikkein eniten. Tietysti tiedän, että me molemmat pärjäämme tahoillamme, mutta kulkeminen ilman häntä, varsinkin ilta-aikaan vaikuttaa ajatuksissa aika tyhjältä kokemukselta. Kuulostaa varmaan oudolta, mutta kun tämä on eka kerta erossa noin kauan, niin se arveluttaa. Onneksi Puerto Cruz on kuitenkin tuttu lomakohteena ja kulkupaikkana, joten se helpottaa oleskelua. Arveluttaa vain esim uusien ravintolakokemusten hankkiminen hyvää ruokaa etsien, kun mulle sinänsä kelpaa mikä tahansa syötäväksi kelpaava, mutta vaimoni on ollut se, joka uusia paikkoja kokeilla haluaa. Ettei vaan käy niin, että yksin paikalla ollessani ruokailuni rajoittuvat Pikku Pohjolan ja Jorman Cuoatro Vientos baarien väliin ja vain julavampina päivinä sitten Bodega Julianiin ja muihin tuttuihin ravintoloihin. Sotiksen kertoman rohkaisemana täytyy koeaajaa se Pikku Pohjolan ja Wäinämöisen välissä oleva kiinalainen myös. Tämä vaan tuli mieleen, kun juuri kiinalaista tässä kitaani lappaan. Mulla kun on semmonen tapa, että ruokaan ei saa mennä liikaa rahaa, mutta harrastuksien hinnalla ei ole väliä. Nuorempana "rokkikukkona", niinkuin joku irvileuka minua täällä kutsui, kun käytäntö meni niin, että kolmekymppiä päivässä ruokaan oli liikaa, mutta 200 bensaan just sopivasti. Nuoruus ja tyhmyys kenties, mutta senverran se on jäänyt päälle, että edellen 30 safkaan kuulostaa paljolta, mutta tonni rannekelloon houkuttelevalta. Riippuen tietysti kellosta.:unsure:

  Nyt on meillä kotona pienimuotoiset joulujäjestelyt menossa. Kuusi on pystytetty ja koristeltu, jouluvaloja joka ikkunassa, sekä kynttilää ja jouluhilpettä vähän kaikkialla. Pitää nimittäin elää joulutunnelmaa hiukan etukäteen, kun lähtö Puerto Cruziin on jo joulupäivänä. Täytyyhän sitä kissamme Elmerin iloksi jotain pientä järjestää, vaikka itse muuttolinnun lailla poistummekin etelään. Tuleehan tänne kissalle ikioma hoitaja, joten he voivat sitten joulunaikaa viettää pidempäänkin.

  Tällasta tänään. Toivottavasti jatkossa on fiksumpaa tarinotavaa itse kohteeseen liittyen. Mukavaa illanjatkoa kaikille.:)
   
  Last edited: 22.12.2016
 6. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 266
  Saadut tykkäykset:
  294
  Oikein hyvää, antoisaa matkaa Antiguelle ja vaimolleen, vaikka vaimo vain pienen hetken saakin siellä viettää.

  Toivottavasti reisusta tulee ihan hyvä yksinkin sinne jäädessä. On niin paljon kaikkea mitä yksinkin voi harrastaa ja löytyyhän sieltä sitten seuraa ja kavereita kun paikan päällä jo on.

  Jospa nuo trollaajatkin nyt saisivat senverran joulumieltä että malttaisivat olla pilaamatta kerrontaasi paikalta.
  Hyvää Joulua.
   
  Last edited: 24.12.2016
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Erinomaisen mukavaa aatonaattoiltaa kaikille.

  Matkavalmisteluja on jouluvalmistelujen ohella suoritettu pitkin päivää. Ensimmäisenä amulla hoidin televisiovelvoittenni ajan tasalle ja katselin tämän viikon rästiin jääneet Emmerdalejaksot putkeen pois, aamukahvia juoden ja muuta aamuevästä napostellen. Mullahan oli siis tänään jo vapaapäivä, eli lomalla ja lomatunnelmissa ollaan. Siitä se rumba sitten alkoi. Kauppoihin suunnistimme mutaman tutun kautta joulukukkia vieden ja jouluntoivotuksia jaellen. Sitten se alkoi, infernaalinen jouluinen ruuhkastressi, kun paikalliseen ostosparatiisiin saavuimme. Ihmisiä oli ihan älyttömästi liikkeella, joten ilmeisesti monella muullakin oli vapaapäivää tarjolla, heidän ryysiessään päättöminä kanoina jo aamukymmenen aikaan ympäriinsä. Kauhea ajoitus ja ajatus lähteä heti kauppojen aukaisun jälkeen liikkeelle. Noh, viimeiset joululahjat tuli hankittua ja runsaan jouluateriamme tarpeet noukittua talteen. Melkein kävi sääliksi monia, joilla kärryt pullistelivat jos jotakin ruokalajiketta, kun me poimimme vain välttämättömimmät, eli puolisen kiloa joulukinkkua valmiina viipaleina, lanttu ja perunalaatikot, rosolli, sardiineja, juustoja ja ämpärillinen pipareita höystettynä 2-pack Cokiksella. Siinä ne, koko joulun tarpeelliset ruokalajikkeet. On siinä puolensa, kun lähtö on joulupäivän aamuna.:LOL:

  Matka sitten jatkui vielä yhteen osoitteeseen, nimittän tulevan kissanhoitajiemme Tean ja Niklaksen juttusille kaffea ja pullaa nauttimaan, sekä ohjeita ja Mersuni avaimia luovuttamaan. Hauska kommentti tuli, kun tämä parikymppinen neitonen autooni istahti ja katseli ympärilleen ihmetelleen, että miten tää toimii. Eihän tässä ole vaihdekeppiäkään, ihmetteli hän. Onhan siinä, muttei normaalissa paikassa, vaan niin kuin 7-vaihteisessa automaatissa on, eli rattipylvään viiksessä. Hyvin se sujui Mersun koeajo, joten turvallisin mielin tuon hänelle luovutan.

  Siinä joulukiireet. Sitten matkavalmisteluihin. Laukut vintiltä alas ja niistä ylimääräiset roinat kylille. sitten kova mietintä, mitä oikeastaan pitää ottaa mukaan. Vaatteita, kenkiä, sukkia ja elektroniikkaa, sekä niihin laturit. Ehkä vielä muutma kirja, sekä ristikkolehti, jotta mahdollisia päiviään saa uima-altaalla kulutettua. Saas nähdä, tarvitseeko. Sen jälkeen sitten edessä oli päivän vaikein valinta, nimittäin, minkä rannekellon mukaani otan. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin Omegan Seamaster automaattiin, vuodelta 1961.
  [​IMG]
  Tuo 55-vuotia vanhus on nimittäin juuri huollettu, joten se toiminee mekaanisenakin kellona moitteetta reissumme ajan. Eikä se ole liian pröystäilevä ja houkuta siten rosvoja peräänsä. Ja onhan Omega aina Omega, kysykää vaikka James Bondilta ja hänen kauniilta seuralaiseltaan.:LOL:

  [​IMG]

  Sitten saunan lämmitykseen, aloittaen vihdan uittamisella lämpimässä vedessä. Täytyy nimittäin saunoa sekä tänään, että huomennakin, sillä senjälkeen tuohon ylellisyyteen tulee pitkähkö tauko. Onneksi sen tauon nimi on matka Puerto de la Cruziin, joten tauko on sen arvoinen. Matkakuume nimittäin alkaa nousta pikkuhiljaa...:)

  Mukavaa joulun odotusta kaikille.
   
 8. AnttiQ Vierailija


  Muista ottaa juhlamokkaa ja ruisleipää mukaan.
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvää varhaishuomenta kaikille. Lähtöpäivä, herätys näin kukonpierun aikaan. Kahvi on jo valumassa, matkalaukut pakattu ja yksi Elmeri-niminen kissa poistettu matkalaukusta. Näyttäisi tuo Elmeri nukkuneen koko yön vaimoni avonaisessa matkalaukussa. Liekö vaistonnut, että lähdössä ollaan. Kaikki tarpeelllinen siis pakattu. Matkalaukkuun ylimääräiset farkut, kenkiä, pikeepaitoja, parit shortsit, alusvaatteita, sukkia, kännykän ja tabletin laturit, sekä pari Lisa Marklundin kirjaa. Siinä ne.

  Sitten ohjeet kissavahdille, kaikki turhat töpselit pois seinästä tai ainakin jatkojohdoista virrat pois ja Mersun tähti kohti Helsinki-Vantaata, missä pitää olla aivan liian aikaisin, jotta voi juoda ylihintaista kahvia, sekä syödä jotain pientä, minkä hinnassa ei ole mitään järkeä.

  Eilinen Jouluaatto oli kiva päivä kaikenkaikkiaan. Herättyämme suuntasimme kaveriporukalla Stadin kauppahalliin kalaostoksille, ja herätteostoksina hankittujen suklaisiin sortumiseen. Sitten kahvittelua kauppahallin historiallisessa miljöössä hyvässä seurassa, jonka jälkeeen vielä kukkanen mutsille jouluntoivotuksineen ja himaan riisipuurolle, sekä väskynäsopalle. Puuron hauduttua ja sopan valmistuttua ne naamaan ja saunan lämmitykseen, sekä kynttilämeren sytytykseen kaamoksen keskelle valoa tuomaan. Herranjestas, en edes tiennyt, kuinka monta lyhtyä ja monenmoista kynttiläjuttua tässä töllissä onkaan. Onhan me harrastettu noita Partyliten kutsuja lähipiirissä, mutta noiden lukumäärä oli kyllä yllätys.

  Saunomisen jälkeen minijouluateriamme valmistus, mihin ei tosin kauaa mennyt, kun laatikot lämmitettiin, kinkkuviipaleet kaivettiin rosolleineen esiin ja muut lisukkeet seuraksi. Hyvää oli ihan kyllästymiseen saakka. Onneksi kinkkua ja lanttulaatikkoa tarvitsee syödä vasta vuoden päästä.

  Joulupukki oli saunomisemme aikana käynyt jättämässä pakettinsa kuusen alle, liekö ollut kiirettä, kun ei ehtinyt näyttäytymään. Elmeri löysi heti omat pakettinsa ja parkkeerasi niiden päälle ilmoittaen, että ne on mun. Liekö pukki lukenut tätä palstaa, mutta meikäläiselle oli lahjakortti kelloliikkeeseen ja vaimollekin löytyi just oikenankokoinen Frank Lymanin mekko lomaa ja kesän juhlia varten. Lisäksi löytyi kaikkea kivaa, mitä tarvitsimme.

  Nyt tämä tabletti sulkeutuu ja avautuu seuraavan kerran hotelli Pez Azulin hotellihuoneessa. Oikein hyvää huomenta kaikille ja mukavaa joulupäivän aamua.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  No niin. Puerto de la Cruz ja hotelli Pez Azul, jonka parvekkeelta avautuu juuri nyt näkymä....pilvien peittämälle Teidelle. Kiitos email-vinkistä Sotis ja Senorita1:)

  Nyt syömään jotain ja palataan asiaan. Matkalla taas sattui ja tapahtui...o_O
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Matkatarinaa. Kentälle ajellessamme oli Stadin liepeillä +0.5 astetta lämmintä ja sehän tiesi sitä, että tiet olivat todella liukkaita aamuyön tunteina. Välillä jyrkimmissä mutkissa sai ihan ohjata, jotta kaistojen välissä pysyi. Lentokentälle saavuttuamme ajoin vanhasta muistista T2 selle, vaikka P3-parkki onkin T1sen vieressä. Ei muuta kuin kunniakierrosta ympäri lentokenttää, jotta löysin oikean parkkiluolan. Eihän sitä nyt Mersua taivasalle jätetä.

  Joulu on kiireistä aikaa lentokentilläkin. Lähtöportti luonnollisesti 244-246 hallin perällä ja turvatarkastus siinä ekassa hallissa. Pikku poukkoilemista siis edestakaisin. Turvatarkastus meni ihan loistavasti, siis ilman minkäänlaista piippausta, joten suuntasimme lähtöportin 24 liepeille juomaan törkeänhintaista kahvia ja teetä, kun normikupista veloitettiin 3.50. Periaatteesta jätin syötävät väliin, olinhan jo nauttinut smörgarin jos toisenkin kotona.

  Sitten se ihmetys iski. Nyt Annehanne huomio. Tarkasta lippusi, soita ja vaadi, että jollain on edes jonkinlaista älliä Tjäreborgin toimistossa. Kävi nimittäin ilmi, että minut oli sijoitettu riville 2, ja vaimoni riville 33. Kyselimme vähän hienovaraisesti, että mikä on homman nimi ja miten asia korjataan. Jonkun onneksi, kenties meidän, kenties Thomas Cookin henkilökunnan, oli viimeisellä rivillä 36 kaksi vapaata paikkaa, joten meidät järjestettiin sinne. Kiitos tästä koneen henkilökunnalle. Ajoissa sitten matkaan, juomakärryn kimppuun ja sitten "gourmeesta" nauttimaan. Tuo ateriointihan yleensä tarkoittaa sitä, että koko matkustajakoneen seurapiirirakkoarsenaali ryntää samointein vessajonoon, kunhan kärryt ovat käytävältä poistuneet. Eipä mitään, homma toimi kuin junan vessa, kunnes kohdallemme sattui viisissäkymmenissä, ehkä hiukan yli, ikäneito, joka päätti pyörtyä juuri meidän kohdallemme. Aivan niinkuin kävi viime talvenakin, siis täsmälleen samalla tavalla. Henkilökuntaahaan siihen pelmahti paikalle, vessajono tyssäsi ja tilanne oli päällä. Ikäneito lattialle selälleen makaamaan ja muilta vilttejä keräämän ryhtyi koulutettu henkilökuntamme, ohjaten koko vessajonon koneen etupäähän. Etutäässäkän Airbus 321 koneessa on vain yksi verra ja takana kolme. Sitten vaimoni sen keksi. Me nousemme jaloittelemaan ja ikäneitoa nostaen meidän penkillemme, varauksella, että joudumme palailemaan riveille 2 ja 33. Puolisen tuntia siinä jalkojamme oioimme ja sitten tämä ikäneito tokeni senverran, että siirtyi omalle paikalleen huilaamaan. Pahinta asiassa oli, että joutui menemään istumaan ja kärsimään epämukavista penkeisä loppulennon ajaksi.

  Reina Sofia, tuo lämpimien ajatusten odotettu kohde saavutettiin vihdoin ja yllätys oli suuri, hämmästyttävä suorastaan. Ensinmäkin henkilökunta avasi oven myös koneen takapäästä, jolloin pääsimme ekoina ulos. Laukkuhihnahalliin saavuttuamme, Tjöreborgin matkaopas kuulutyi oikein selvällä suomen kielellä, jotta terveltuloa ja ilmoitti mille hihnalle laukkumme saapuisivat. Meidän molemmat laukut olivat 10 ensimmäisen laukun joukossa, joten pääsimme hyvissä ajoin matkaan. Selvällä suomen kielellä meitä opastettiin oikeaan bussiin ja hetken jopa kävi mielessä, että opas lähtisi mukaan Puerto Cruzin bussiin, mutta ei sentään. Liian monta pikkuvoittoa oli jo tullut, joten se siitä.

  Perille päästiin ja fiilikset olivat hyvät näköalojen suhteen, jopa huone oli kohtuullinen, mutta nyt tässä parvekkeella istuskellessa ja tätä jotårinaa kirjoitellessa, kuuluu musiikkia jostain ravintolasta, joko Edelweissista tai El Salmantinosta. Saas nähdä miten sitten saa nukuttua, jos tuo jatkuu pitkään...(n)

  Mutta ne on huomisen juttuja. Nyt takaisin kylille Jormaa moikkaamaan.:)
   
 12. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Antique, olipa teillä pientä seikkailua noin aamutuimaan. Toivottavasti jatko sujuu rennommissa merkeissä.

  Olen hämmästynyt, että teidät on sijoitettu istumaan noin eri puolille konetta. Jos teillä on eri sukunimet, se voisi ehkä johtua siitä, en tiedä. Me olemme jo vuosia sitten kyllästyneet noihin istumapaikka-arvontoihin. Siispä ostamme suosiolla etukäteen viereiset paikat. Matkan kokonaishinnassa kustannus on niin sanotusti enää pisara meressä.

  Hyvää Tapaninpäivää!
   
 13. Paljon matkustava Vierailija

  Antigue!

  Etkö tehnyt lähtöselvitystä kotona? Itse teen aina myös lomakohteessa lähtöselvityksen jo vuorokautta ennen paluulentoa, silloin viimeistään saa lentoyhtiöltä sähköpostia, jossa lukee, että lähtöselvitys on nyt avattu . Lentokentälle ei sitten tarvitse lähteä niin aikaisin, kun voi mennä suoraan "baggage drop"- tiskille. Monilla lentoyhtiöillä kuten Tjäreborgilla voi käydä ennen baggage drop tiskille menoa tulostamassa myös tarrat automaatista, sekin nopeuttaa lähtöselvitystä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvää huomenta kaikille.

  Kiitos "Paljon matkustavalle" vinkistä. Mä olen siitä erikoinen vanhanaikainenkin tyyppi, että haluan asioida lentokentällä ihmisen kanssa, en koneen. Päätarkoitus tässä on säilyttää sen ihmisen, tai mahdollisimman monen ihmisen työpaikka. Homma on sama kun jos kaikki ostetaan netistä, kivijalkakaupat kuolevat. Siksi myös ostan mielummin kaiken paikallisilta yrittäjiltä, vaikka halvemmalla netistä tai ostoshelvetistä saisinkin. Mut joo, kiitos kuitenkin vinkistä. Siitä voi olla monille hyötyä.

  Annehanne. On meillä sama sukunimi, siksi aiheesta vähän kentällä kyselinkin. Ei nimittäin tullut pieneen mieleenkään, että pariskunnille noin tehtäisiin. Mut homma meni sitten jokseenkin onnistuneesti kuitenkin. Paikkavaraus etukäteen saattaa jatkossa olla kovastikin mielessä.

  No niin. Ensimmäinen aamiainen ja ensivaikutelmat Pez Azulista saatu. Senorita1 kirjoitti osuvasti, ei mitään luksusta, mutta kyllä siellä asustelee. Huone, kiitos ehdotetun(y) sähköpostivinkin, on loistavalla näkymällä nyt neljäksi viikoksi hallussa. Paan kuvan tähän perään, jos aijaa pelaa täällä. Huone on tavanomainen, tosin isohko, mutta aikansa elänyt ja kulahtanut, mutta jotenkin sympaattinen ilmestys. Kalusteet on taattua 80-lukua, korkeintaa 90-lukua ja kaapit sellaisia, etten niihin taida tavaroitani laittaa. Korkeintaan likapyykit käytön jälkeen. Täällä on keittomahdollisuus, mitä toki tuskin käytämme. Sitten tuo postimerkin kokoinen televisio, siis sellainen 1980-lukuinen 14" alle mikroaalouunin kokoinen museokapine, johon ei, niinkuin Eläkepappakin aikaisemmin totesi naapurihotellin kohdalla, löydy kaukosäädintä. Ei tosin ole niin väliäkään...:LOL:

  Aamiainen oli, itseasiassa odotettua parempi. Kaikki tarvittavat ruoka-ainekset olivat tarjolla, kahvi normaalia paikallista kuraa ja extrana kakkutarjoilu.(y) Sanoisin, että tämä kattaus vaatimattomammista oloistaan huolimatta oli jopa parempi kuin viimevuotinen ylihintainen Valle Marin vastaava. Vähintään samaa tasoa siis ja hinta vie voiton Pez Azulin puolelle. Hienoa, kyllä täällä pärjää.

  Eilen illalla, viimeisen viestini jälkeen suunnistimme Jorman Cuatro Vientos-ravintolalle Jormaa moikkaamaan. Hyvinhän hän meidät muisti, vaikkei vuosiin ollutkaan nähnyt. Istuskeltiin siinä hänen kanssaan jutustelemassa aikamme ja pian uni tuli, jolloin hotellille pitkän päivän jälkeen nukkumaan. Nyt uusi päivä ja uudet kujeet. Aamu valkeni pilvisenä, mutta nyt tässä partsilla istuskellessa huomaan alkavan hiukan kirkastumaan, vaikka toki taivas on edelleen täyspilvessä. Saas mähdä mitä tässä tänään tapahtuu. Ensimmäinen kattavampi kaupunkikierros on nyt edessä, tsekaten tutut paikat, ovatko ne ennallaan. Palaamme asiaan...

  Ps. Älkää vastatko tuolle trollille mitään. Ylläpito hoitaa, kunhan painatte vain raportoi nappia.(y)
   
 15. Paljon matkustava Vierailija

  Antigue!

  Koska suurin osa tekee nykyään lähtöselvityksen joko netissä tai viimeistään automaatilla lentokentällä, niin ne, jotka eivät näin toimi, saavat jämäpaikat. Välttämättä ei siis ole enää vierekkäisiä paikkoja jäljellä.

  Viimeksi matkustin kuukausi sitten Madeiralle Aurinkomatkoilla ja perillä tein lähtöselvityksen heti sen auettua noin kaksi vuorokautta ennen paluulentoa. Koska keskellä oli kaksi paikkaa vapaana hätäpoistumistien kohdalla, näppäsin nuo paikat. Tuossa vaiheessa ei tarvitse enää maksaa extraa jalkatilasta.

  Hyvää lomaa, perästä tullaan!
   
 16. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Me myös olemme tehneet nuo paikkavaraukset etukäteen, isommat jalkatilapaikat kyllä menee aika nopeasti.
  Myös ykkösrivillä on sitä jalkatilaa enemmän,

  Antiguelle ja vaimolleen mukavaa loman jatkoa!
  Kiva että huoneen sijainti on hyvä.
  Toivotaan että säätila alkaa kirkastumaan.
  Titsalla pikku reissut eri kohteisiin, esim. Ico de LOs Vinos, siellä perhostalolla kannattaa käydä, ihan mukava pikku kaupunki. Ostakaa bonobus kortti sillä reissaa edullisesti.

  Terveisin,
   
 17. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Antigue &Sarah
  Mielenkiinnolla seuraan matkaanne tutuissa maisemissa.
  Pez Azul samoin kuin moni muukin hotelli perii pikku maksun TV:n kaukosaatimestä sen saa lunastaa respasta hintaa en enää muista.
  Kahvinkeittimen kanssa oli vähän samanlainen probleema kun töpseli ei sopinut pistorasiaan kuin respasta ostettavan adapterin välityksellä.

  Riemullista lomailua.
   
 18. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Hyvä tuuri teillä kävi noiden istuinpaikkojen osalta. Havaintojeni mukaan nuo paikat ovat ensimmäisten varattavien joukossa.

  Eri matkanjärjestäjillä tuntuu olevan toisistaan poikkeavat nuo istuinpaikkavaraussysteemit. Thomas Cookilla varauksen voi tehdä ilmeisesti lähes samalla kun varaa matkan. Varasin heiltä pari viikkoa sitten matkan maaliskuulle 2018. Varausmaksun maksettuani kävin tutkimassa lentokonetietoja ja yllätyin, että istuinpaikat oli jo varattavissa. Ja vielä enemmän yllätyin, että maksu hoidetaan matkan loppumaksun yhteydessä. Muistaakseni AM ja TUI sallivat varaukset vasta joitakin vuorokausia ennen matkan alkua.

  Sattuipa pari matkaa sitten, että Teneriffan kenttävirkailija "ei löytänyt" TUI:lle maksamaamme varausta, ja jouduimme maksamaan paikoista uudemman kerran (koska maksukuitti ei tullut matkalle mukaan). Saimme toki rahamme sitten kyllä takaisin matkan jälkeen. Aina sitä jotain pientä sattuu ja tapahtuu isossa maailmassa. Onko se sitten matkan suola vai sokeri? Ensin suola ja matkan jälkeen sokeri? Ainakin jää hyvin mieleen.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos matkantoivotuksista. Eka päivä, ns valaoisan ajan lenkkien perusteella tehty. 17200 askelta näyttää nyt S5sen askelmittari, vaikka vain pariin otteeseen olen alakaupungilla pyörinyt ja kerran La Pazissa. Kivasti ovat toistaiseksi tutut ravintolanpitäjät meidät muistaneet, kun niin Jorman Cuanto Vientos ravintolassa, kuin Memenkin baarissa oikein tarjottiin juotavat tervetuliaisiksi. Kenties mä en olekaan niin paha ihminen, kuin moni täällä luulee.

  Tänään on caliman vuoksi pyöritty vaan siellä täällä shoppailtavaa etsimässä ja vaimolle on joitain vaatekappaleita ja muuta mukavaa matkaan jo tarttunut. Oma kiinnostukseni liittyy, kuten tiedettyä rannekelloihin, joiden hintoja olen tarkkaillut "sillä silmällä", josko yhden aikaraudan täältä mukaansa ostaisi. Mua kun kiinnostavat lähinnä mekaaniset, vähän laadukkaammat merkit, mitä täällä tarjolla on, kuten sveitsiläiset Tissot, Maurice LaCroix , Ebel yms. ja Seikokin japanilaisena laatukellona. Noinniinku ekan päivän saldona sanoisin, ettei kenekään kannata tänne ns laatukelloa tulla ostamaan. Yksi Seiko, siinä Bel Airin viereisten rappusten alapäässä vähän kiinnosti, hintakin automaatille (Seiko5) kohtuullinen 199 Euroa, myyjän vakuutellessa, very, very, very good price. Ilmoitin, ettei ole nyt korttia mukana, joten tutkin asiaa ja palaan. Tutkiskelin ja totesin saman kellon maksavan nettimyynnissä suomalaisella tukkurilla 149 Euroa. Eli olkaa varovaisia, jos yli kahdenkympin kelloa olette hankkimassa. Toinen vähän paremman näköinen liike "Generalissiman" varrella, siinä missä niitä kalliita posliiniesineitä, kelloja, sekä koruja tarjolla on. Yllätys yllätys, hinnat samalla tasolla kuin suomessa, eli kannattakaa kotimaista yrittäjää mielummin. La Pazissa yhdellä "herrasmiehellä" tosin kaupassaan tuollainen Seiko5 maksoi vaan satasen, mutta sen tasoinen oli liike, ettei tullut edes pieneen mieleen sieltä kopiota ostaa.

  Calimaa on siis päivä ollut täynnä. Aurinko toki paistaa lämpimästi, mutta mitään helleaaltoa tää ei ole. Toivotaan parempia kelejä jatkoon, vaikka meneehän tää näinkin. Tällä ekalla viikolla pysyteltäneen lähialueilla kuljeskelemassa, kun vaimoni ei oiken noista vaelluksista perusta. Katotaan sitten seuraavilla, mihinpäin kulkijan nokka näyttää.

  Ai niin. Suru-uutinen Pikku Pohjolan Anun Loki-koira on karannut ja ollut kadoksissa jo kolme viikkoa.:(

  Palataan asiaan.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvää huomenta calimaisesta Puerto de la Cruzista.

  Aamiainen taas nautittu, hiukan eri kaavan mukaan kuin eilen. Tänään "english" stereotypia jäi väliin ja murot tulivat tilalle sämpylöiden ja kahvin sekaan. Eilinen ilta sujui, normaalin tsydeemin mukaan. Ensin illallinen, jonka päätimme syödä oman hotellimme Pez Azulin buffet-pöydästä. Ei ihan huono vaihtoehto tuokaan. Yhdeksällä eurolla buffet, jossa oli riittävästi kaikkea, sellainen vähän paranneltu versio, salaattipöydän osalta ABCn noutopöydästä. Makukin, noh noin 7-, kenties, mutta edullinen kuitenkin. Saas nähdä tuleeko toiste kokeiltua. Syömisen jälkeen matka kohti Pikku Pohjolaa, missä cafe con leche ja tee naamariin, jonka jälkeen Calle Hoyalle Behave-bubiin, Sotis huom, olen alkanut tarkkailemaan kadunnimiä, josta noudimme vanhan tuttumme Islantilaisen Helgin illanviettoon. Juttelimme niitä näitä ja sovimme, että kun jatkossa tänne Pueto Cruziin tulemme, vuokraamme hänen asuntonsa Masaru-hotellista, jos se vapaana on ja ostamme siis vain matkat matkatoimistolta. Yksi ongelma siis tuli ratkaistua jatkoa ajatellen. Tämä Helgihän paljastui sitten monille suomalaisille tutuksi karaoketähdeksi, kun hän La Bambassa joka ilta kaupungissa oleillessaan laulamassa käy. Niin kävi nytkin. Matkaajan jalka vei koreasti kohti La Bambaa ja suolsäveliä, siis jos sattuu karaookkesta tykkäämään. Muutama ihan kelpo laulaja paikalta löytyi ja moni, niin kovin moni suomalainen Helgiä tervehtimässä kävi. Iltahan kului sitten yli puolenyön, joten pitkäksi venähti. Hiukan oli viileä tallustellessa mäkeä ylös hotellille ohuessa flanellipaidassa.

  Muutamia havaintoja. Hotelli Pez Azulissa on ihan kohtuuhyvä nettiyhteys nykyään. Oikeastaan parannus edellisvuoden Valle Mariin on huomattava. Eläkepappa oli oikeassa, nettiyhteydet ovat kehittyneet vuodessa paljon.

  Pikku Pohjolan nettiyhteys 5G, niinkuin mainostettu taas toimi loistavasti.

  Eilen tuli muuten talsittua 22078 askelta. Eikä tarvinnut edes poistua kaupungista.

  Nyt kohti uusia seikkailuja. Vaimoni päätti pitää löhöpäivän, joten yksikseen joutuu kaupungille hortoilemaan lähtemään. Jos vaikka hortoilisi kelloliikkeiden liepeillä ikkunaostoksilla, kun täältä näköjään ei kannata mitään ostaa. Sotis vois laittaa mulle vinkkiä siitä uudesta "suomibaarista", jota en nopeiden etsintöjen kautta löytänyt. Voishan sitä kurkata ovesta sisään. Muuten nuo tutut paikat ja yllätys yllätys, ne samat tutut naamat noissa paikoissa riittävät. Täytyy sanoa, että suomituristi on uskollinen matkakohteille ja baareilleen.

  Mukavaa päivänjatkoa
  [​IMG]

  Pikku calimaa havaittavissa. Siellä se Teide möllöttää harmaudessa.

  Kiitos Aguilalle neuvoista kuvien laittamisen suhteen.:)
  [​IMG]
   
  Last edited: 27.12.2016
 21. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Bar Polar (se uusi suomalainen) on osoitteessa Avenida Familia de Betancourt y Molina 24. Avoinna klo 13-22, suljettu su ja ma. Huomenna avaavat klo 17, on tietovisa ja olikohan karaokeakin. Talo on Tic-Tacin viereinen, yksi ylempänä ja Suomen lippu on paikallaan aukioloaikoina. Itse en ole tuossa toistaiseksi käynyt, Bambassa en ikinä, ei mistään erityisestä syystä - tiedän kyllä sen suosion.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Päivän tarpomiset taas takana. Aamupäivällä lähdin tästä Pez Azulista mäkeä alas ja suunnistin linja-autoaseman ohi, yllätys mulle oli, että sen remontti on edelleen kesken, ja jatkoin matkaani aina Loro Parguelle saakka, josta mäkeä ylös vasemmalle ja saavuin tuon Puerto Cruzista La Willan suuntaan menevän tien varrelle pikku kylän läpi. Siitä vähän mäkeä alas ja tien yli kohti Taoron mäkeä lännen puolelta nousevien jyrkähköjen portaiden kautta. Taorolta Pikku Pohjolaan kaffelle ja Generalissimen varrella olevaan kelloliikkeeseen katselemaan kelloja, jotka totesin ylihintaisiksi suomen hintatasoon verraten. Niin se vaan on. Täältä ei kelloa kannata ostaa, jos ei puoleen hintaan saa tingittyä.

  Sitten pari tuntia altaalla calimaa palvomassa ja Liza Marklundin kirjaa lukemassa, pikku päikkärit siihen päälle ja taas baanalle. Ruokailu tällä kertaa Botanicon pääsisäänkäyntiä vastapäätä Meme-baarissa, mikä ei kyllä tehnyt vaikutusta, vaikka makkara maukasta olikin. Lähinnä pikaruoka tuolta siis saa. Premman ruoan toivossa suunnistimme sitten kohti Charcoa ja siitä Bodega Julianiin varaamaan pöytää Perjantaiksi, joka onnistui. Vahinko, että paikka on kiinni uudenvuodenaattona, olisihan se mukava ollut päättää vuosi herkullisella lammasaterialla. Pikku Pohjolastakin uudenvuodenmenyytä tarjottiin, mutta pidin 35Euron hintaa per lätty kovana. Pez Azulissa kun samantyyppinen buffet maksaa 15€. Siitä suuntasimme kohti Beheive-bubia taas Helgiä, tuota islannin lahjaa suomalaiselle karaokebaarille, tapaamaan. Siinä tilasimme Sangrian ja minulle Cokiksen ja Sangria oli kuunlemma hyvää, mutta hävyttömän vahvaa. Tuolta matka jatkui Wäinämöiseen, missä vielä yhdet nopeat, kun juuri sulkemassa olivat ja tässä nyt ollaan, partsilla istumassa ja tätä kirjoittamassa. Askelia päivän aikana tuli 20500, ihan vaan hortoillessa ympäriinsä. Saas nähdä paljonko niitä tulee, kun ihan tavoitehakuisesti alkaa lenkkiä heittämään. Nyt koisaamaan ja kohti uusia seikkailuja.
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Pafi kuvakollaasia eiliseltä aamuretkeltä.

  [​IMG]


  [​IMG]

  Päivä täällä Puerto Cruzissa on valjennut pilvisenä, mutta Teiden luminen huippu näkyy. Liekö tuo ennakkoa caliman loppumiselle. Mukavaa päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista huomenta taas Puerto de la Cruzista.:)

  Taas yksi päivä takana. Eilen oli virallinen asioidenhoitopäivä. Ensin suuntasimme aamiaisen jälkeen Bar Reilupeliin kertomaan terveisiä suomesta tyypille, joka koskaan ei siellä töissä ole ollutkaan. Noh, noita tapahtuu. Sitten matka jatkui Anne-Mari Hairetchen luo hieronta-aikoja varaamaan. Varasin 1.5 tunnin hieronnan ja 43 Euron hinta siitä on edelleen edullinen, huolimatta huimasta yhden Euron korotuksesta viimetalviseen. Tuoltaa suuntasimme kohti Optimaa, kyselemään asuntoa vuokralle Maaliskuuksi, mutta ei toivoakaan noin lyhyeksi ajaksi. Pitkäaikaisvuokralaisiakin kun kuunlemma on parikymmentä jonossa ja asunnot viedään käsistä. Tää välittäjäkaveri ihmetteli naureskellen, ettei olisi pari vuotta sitten voinut edes kuvitella tällaista ryntäystä ja vuokrahintojen tasoa.

  Tuosta matka jatkui Pyramidesin ostoskeskukseen kauppaan, tai no, vaimo ruokakauppaan ja minä notkumaan sen Talisman kello-korukaupan ikkunalle. Löysin yhden mielenkiintoisen Seikon Premier-malliston automaattikellon ikkunasta ja rohkaistuin sisään kyselemään sen hintaa. Myyjäneitonen tarjosi minulle 599 Euron lähtöhinnasta heti alennusta, pudottaen hinnan 420 Euroon saatesanoilla "this is the best price, you can find anywhere". Kuulostihan se hyvältä, ja lupasin palata asiaan, pyytäen tuon kellon refernssinumeron, jotta voin asiaa tutkailla netistä. Tästä sitten hotellille, netti auki ja tutkailemaan. Ei löydy, ei sitten millään. Soitto tutulle kellomyyjälle suomeen ja kyselyä, josko hän jotain tietäisi. Vastaus tulikin piakkoin. Tuo tarjottu Seiko oli reilut viisi vuotta vanhaa mallia ja poistunut jo nettikuvastoista. Hän lupasi minulle samanlaisen, tämän vuoden mallin 270 Eurolla. Arvatkaa kumman valitsen. Niinkuin aikaisemmin kirjoitin, olkaa varovaisia täällä ostaessanne vähänkin arvokkaampaa tavaraa.

  Sitten oli pikku kävelylenkin aika. Rappuset takaisin alas Martianezin rannalle, josta ulosmenoväylää pitkin ylös ja kohti Riu Garoeta tuttuja moikkaamaan
  [​IMG]


  [​IMG]

  Pari kuvaa matkalta. Riu Garoessa muistettiin minut edelleen ja pahoiteltiin, kun vapaita huoneita ei ollut tarjolla. Ovat kuunlemma täysin buukattuja Tammikuun lopulle. Eipä mitään näillä mennään. Tuolta talaisin hotellille pikku päikkäreille, jonka jälkeen iltasuunnitelmien pariin.

  Mutta niistä lisää aamiaisen jälkeen...;)
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aamianen nautittu. Matka jatkuu.

  [​IMG]

  Hiukan postikorttimaisemaa auringonlaskun muodossa parvekkeeltamme eiliseltä.

  Ruokapuolella oli Herrerian vuoro. Tätä palstaa luettuani rohkaistuin, kyllä, teidän ansiostanne, syömään Cherne-kalaa kanarialaisittain ryppyperunoiden kera ja hyvää oli, älyttömän hyvää. Tuonne Herreriaan täytyy poiketa toistekin kala-aterialle. Siitä matka jatkui Bar Wäinämöiseen islanninvierastamme Helgiä tapaamaan yksien merkeissä, josta päätimme käydä tsekkaamassa uuden suomibaarin Polarin. Yllätys oli melkoinen. Vaatimattomista puitteistaan huolimatta paikalla oli runsaslukuinen väkimäärä ja nyt syykin selvisi, miksi muissa alueen suomibaareissa on iltaisin niin hiljaista. Hinnoittelu, tuo kaiken maan ja taivaan, eli ahneuden, sekö menestymisen nurja puoli näköjään määrää täälläkin, missä aikaa vietetään. Ihmetellesäni tapani mukaan ääneen, miten ihmeessä täällä on näin paljon porukkaa, vastasi Polarin omistaja, että syy on heidän kanarialainen hintatasonsa ja tuo kyllä käy järkeen. Jos saman tuotteen saa halvemmalla jostain, niin se sieltä haetaan. Todennäköisesti tiedossa on tänne Puerto Cruziinkin pientä hintakilpailua suomibaarien kesken. Tuolla Polarissa uudenvuodenmenyy muuten maksaa 10Euroa, mutta ei ole toki niin loistokas, kuin monissa muissa paikoissa. Tuolla Polarissa ystävämme Helgi lauloi pari karaokebiisiä, mutta englanninkielisten laulujen määrä oli rajoitettu, joten siihen se jäi. Tosin karaoke loppui jo 22.00, joten emme ehtineet oleskelemaan tuolla kauaa. La Bambaanhan matkaajan tie vielä kävi Helgin lauluinnostuksen takia ja puoliltaöin vasta olimme hotellilla valmiita yöpuulle.

  Tänään sitten olisi tarjolla ensin pikku kävelyä ympäriinsä ja sitten altaalla löhöilyä, mihin vaimoni Sarah jo suuntasikin. Sain muuten houkuteltua hänet huomiseksi kävelyretkelle Monestarion luostarille, joka itseasiassa näkyy parvekkeeltamme. Hän suostui siihen, kun lupauduin tänään lähtemään ja maksamaan meille molemmille tunnin jalkahieronnat Zamorakadun puolessavälissä olevassa thaihierontapaikassa. Saas nähdä miten meitin käy.:LOL:

  Nyt matkaan, suuntaan, mitä en vielä tiedä. Kuvia näette huomenna, jos aijaa.com niitä vastaan suostuu ottamaan. Eilen eivät menneet läpi millään.

  Mukavaa päivänjatkoa.
   
  Last edited: 29.12.2016
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti