Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. All_Marino Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  20.08.2008
  Viestejä:
  1 659
  Saadut tykkäykset:
  2
  Calle de Valois 28 Farmasiasta lääkettä Nolotil 575 mg Cápsulas duras. Auttoi oitis. Enkä kuvitellut olevani edes viis-viis vuotias.
  Tuossa Xipanan Farmaciassa farmaseuutti möi paketillisen noita (20 capsulas).
  Hinta paljon alle 5€.
  Farmaseuutti antaa mielellään hyviä neuvoja kunhan auliisti kuuntelee. Mielestäni tuo on paras farmacia tuolla 1 x 3 km alueella. En tietenkään ole kaikissa käynytkään. Mutta niistä paras joissa olen.
  Olen syönyt vain yhden kapselin heti silloin apteekissa ja vaiva läti kuin kuppa töölööstä. Enkä sen jälkeen ole tarvinnut. Kannan aina kolme mukanani. Vanhenevat vasta 2½ vuoden päästä.

  Tämä ei ollut suositus, vaan peremminkin vain vaatimaton neuvo. En puutu asiaan enempää.
  Hyvää, avartavaa ja rattoisaa saarella asumista.
  Allan
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos vaan neuvosta All_Marino. Tottakai otan neuvosta vaarin ja käyn tuota kyselemässä tuosta tutussa paikassa olevasta apteekista. Kerron sitten, miten toimi meikäläisen kohdalla. Olo vähän parempi, vetristymistä on tapahtunut, kiitos kotona Sarahilta saadun mobilisoivan hieronnan ja jääpalakäsiytelyn jälkeen. Edelleenkään alahyllyltä lattianrajasta ei tarvitse maitopurkkia ottaa ja kävelykin on hiukan jäykkää, mutta kyl tää tästä. Jos tuo suositeltu pillerikin toimii toivotulla tavalla, niin äijähän on taas pian menossa. Täytyy vaan ottaa kevyemmin noiden urheilusuoritusten kanssa. Ei tässä tosiaan enää nuoria olla. Tyhmänä kun en tajunnut ottaa saatuja ohjeita vakavasti, kun aloitukseen suositeltiin ekaksi kuukaudeksi reipasta sauvakävelyä. Paras kai vaan noudattaa neuvoja. Mistähän saisin sauvat sopivasti Puerton ympäristöstä...?

  Pian suuntaan omaan jäykkään tahtiini kohti R:) n asuntoa ja suuntaamme kohti kauppahallin kirppispaikkaa. Ihan vaan ajan kuluksi ja pieni toivo aarteiden löytämiseksi. Siitä se päivä taas pilvisesssä Puerto Cruzissa lähtee.

  Palataan asiaan.
   
 3. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Tais olla kerholla myynti-ilmo sauvoista.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Taidanpa käydä tsekkaamassa. Kiitos.

  Al_Marino. Kävin apoteekissa, sanoivat, että ehdottamasi lääke on kipuun, ei oireen poistamiseen. Kuuntelin farmaseutin neuvoja ja otin Voltarenin tabletteja, kunniitä kehuttiin paremmiksi oireisiini. Ainakin nyt tuntuu hyvältä. Saas nähdä.

  Ps. 40kpl palkaus Voltarenia maksoi täällä Puerto Cruzissa 1.49 Euroa. Lääkkeet siis ovat täällä lähes ilmaisia.

  Edit. Lääkkeen määrä ja hinta.
   
  Last edited: 14.12.2017
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan.

  Eilisaamun jäykkyys on nyt poissa, kiitos Sarahin pikku mobilisoivan hieronnan ja noiden ostamieni Voltaren 50mg tablettien ansiosta. Otin yhden eilen aamulla ja toisen illalla. Eipä taida tarvita enempää, enkä edes halua, kun en mielelläni lääkkeitä syö.

  Eilinen päivä oli leppoisaa kulkemista kaupungilla, alkaen Keskiviikon kirppisvierailusta kauppahallilla, jossa melko vähän myyjiä ja ostettavaa myös. Kaivattuja kellomerkkejä ei löytynyt lainkaan ja kun meinasin ostaa kävelysauvat, niin nekin jäivät, sillä ensin ne maksoivat 7 Euroa parilta, ja tehtyäni kierrokseni loppuun, palaten niitä noutamaan, oli hinta noussut 17 Euroon. Sinne jäivät sauvat. Onneksi Suomikerholta löytyy samanlaisia 5 Euroa pari. Kannatan siis mielummin kerhoa tässä asiassa.

  Myöhemmin kävimme Bar Reilussa Pelissä viemässä omistajalle mukanamme kotimaasta kulkeneet tilatut elintarvikkeet ja pääsimme keskellä 70-vuotis syntymäpäiviä. Onnittelut päivänsankarille tätäkin kautta. Kakkua, kahvia ja hyvää seuraakin oli tarjolla, joten viihdyimme jonkin aikaa ja suunnistimme sitten Jorman Baarille syömään. Ruoka oli Smirrenäisen hyvää ja hyvin edullista, kun kaksi henkilöä söi alle 20 Eurolla illallisen juomineen. Miinuksena, ettei Jorman Baarin netti toimi vieläkään, kuten ei kuukausikaan sitten. "Manana" on asentaja kuulemma tuon tuosta ilmoitellut.

  Sadetta on piisannut, toimmehan sateen tullessamme. Joka päivä on nyt satanut kuuroluonteisesti, välillä enemmän ja välillä lyhemmän aikaa. Ei tuo meitä haittaa pitkän oleskelujakson takia, mutta viikkoturistia saattaa tilanne harmittaa. Yksi pariskunta samasta koneesta millä tänne saavuimme pydähtyikin eilen kohdallemme Carabelan kohdalla vuokra-autollaan ja ilmoitti lähtevänsä saaren eteläpuolelle etsimään aurinkoa.

  Nyt on aika poistua yhden täällä talviaan viettävän herrasmiehen avuksi autokaupoille tulkiksi. Espanjaahan en valitettavasti osaa, joten englannilla yritetään pärjätä. Onneksi tiedän paikallisen Toyota liikkeen myyjän puhuvan hiukan englantia. Saas nähdä miten meitin käy...

  Ps. Aurinko paistaa pihallemme pilvettömältä taivaalta.:)

  Antoisaa päivänjatkoa kaikille.
   
  Last edited: 14.12.2017
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista huomenta Puerto Cruzista.

  Aamu on valjennut siis aurinkoisena, tosin pilviä taas Teiden ympärille kerääntyt, joten saas nähdä. Eilinen päivä oli myös pääosin aurinkoinen, eikä satanut iltapäivän pilvisyydestä huolimatta lainkaan. Aamunihan alkoi vieraululla paikallisella Toyota-dealerilla, mistä täällä asuva kaverini päätyi ostamaan uuden Toyota Yaris Hybridin itselleen. Sellainen on hyvä valinta näille mäkisille maastoille, kun alamäessä kohti keskustaa akut latautuvat ja keskustassa voi sitten ajaa pelkällä sähköllä. Tuollainen toimii täällä, mutta suomen aakeilla laakeilla hyöty jää vähäiseksi ja pakkanen vie lopunkin ilon. Autokauppojen aikaan Sarah kävi tutustumassa La Villan tarjontaan ja löysikin etsimänsä välttämättömät tuotteeet "kotiin" tuomisiksi. En tiedä miksei tämä vieläkään tunnu kodilta, vaikka se sellainen onkin seuraavien kuukausien ajan.

  Tuon reissun jälkeen rentoilua pihamme aurinkotuoleissa kirjaa lukien ja kauppareissu päälle. Siis ihan tavallista rentoa "koti"elämää, kun kiire ei mihinkään ole. Jotenkin mieli kuitenkin halajaisi päivittäin johonkin päin kohti uusia seikkailuja, mutta olen malttanut mieleni, kun kerkeehän sitä vielä.

  Ruokailumme tapahtui tällä kertaa "kotona" kun Sarah valmisti porsaan ulkofileepihvit, perunan ja salaatin kera. Herkullista oli, fileepihvit maksoivat alle kaksi Euroa, vihanneksei hiukan enemmän ja perunakin noin Euron kilolta. Ei mitenkään liian kallis ateria siis. Iltasella tapasimme vanhan ystävämme H:)n Meme-baarissa Botanico hotellia vastapäätä ja siinähän ilta sitten rattoisasti kuluikin. H:)lla kuitenkin tuli nälkä ja suuntasimme mäkeä ylös Botanico gardenia vastapäätä olevalle Europa ravintolalle, missä varsin houkutteleva hintataso löytyi, kun pizzaa saa alkaen 7,95€ ja Lohiannoskin maksoi vain 12,95. H:) söi lohensa, me pizzan puoliksi seuraksi ja oli aika taas vetäytyä yöpuulle. H:) suuntasi Masarulle ja me omaan suuntaamme, saatesanoin, että H:) saapuu tänään asunnollemme syömään ihan kotiruokaa.

  Nyt pian suunta taas kohti toisen kaverini R:)n asuntoa ja hänen autonsa nokka kohti samaa osoitetta kuin eilenkin aamulla, eli Puerto Cruzin Toyota jälleenmyyjää. Tulkkausta tarvitaan taas jonkun vian selvittämiseksi.

  Mukavaa päivää kaikille. Koittakaa kestää näitä jaaritteluja.:)
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  No niin. Pakko taas häiriköidä tänne palstalle, kum kotoa tuli valokuvaa, kuinka kissamme Elemeri on siellä pärjännyt. Eipä näytä kovasti itseensä ottaneen, vaikka poistuimmekin tänne etelän maille lämmittelemään. Tämä ensimmäinen kuva osoittaa hyvin, ettei hätäpäivää hoitajien kanssa kotona Elmerillä ole:

  [​IMG]

  Lisäksi toissapäiväinen lumisade tuntuu Elmeriä kovasti kiinnostavan:

  [​IMG]

  Tähän perään on vielä pakko laittaa kelloharrasyajan terveiset Puerto de la Cruzista. Kukin päättäköön itse, kumpi kiinnostaa enemmän, tuo huikea, tuttu maisema, vai Camy Sputnik 1960-luvun Sveitsiläinen rannekello.

  [​IMG]

  Päivän muihin tapahtumiin palaan sitten huomenna. Juhlavaa Perjantai-iltaa kaikille. Täällä juhlaa on muutaman tunnin päästä odotettavissa.
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Juu. Huomenta taas.

  Päivä valkenee täällä Puerto Cruzissa taas aurinkoisena ja aamiainen nautittiin kodikkaasti terassilla.

  Eilen oli taas vaikka mitä tapahtumaa täällä tarjolla. Aamupäivällä ensin Toyotalla selvittämän R..n Rav4sen mystistä vikaa joka takuuseen kuuluu. Maanantaiksi saimme ajan ja soittavat sitten minulle, kun auto on valmis. Saas nähdä, miten selviän, kun paikallinen autokorjaaja meikäläiselle rimpauttaa.

  Sitten varsinainen riesa seuraavaksi, kun tablettiini halusin paikallisen nettikortin. Ensin liikkeeseen ostamaan Prepaidia, missä ilmoitettiin, että pitää olla passi, jotta sellaisen yleensä saa. Pikku kinaamisen jälkeen ajokortti kävi, vaikka kovasti ihmettelin, mihin Prepaidissa moista tietoa tarvitaan. Noh, eteenpäin päästiin ja myyjä alkoi asentaa tuohon Samsung tablettiini Prepaid korttia. Värikkäiden vaiheiden, kahden poistumiskerran jälkeen homma onnistui. Sitten alkoi operaation vaikein vaihe. Netti piti ottaa käyttöön itse laitteessa. Taas alkuun katoaminen jonnekin, asetuksien muokkaamista, katoaminen, huomasin, että tyyppi kävi palvelemassa myymälän toisessa päässä muita asiakkaita, odotusta, pinnan kiristymistä pikkuhiljaa ja asentajan paluu. Ei tule mitään, vaikka olin vaihtanut käyttökielen englanniksi, kun tyyppi ihan kelpoa englantia puhui. Asentamista, poistuminen toisaalle palvelemaan kolmea tärkeämpää asiakasta ja paluu taas asentamaan. Onnistuihan se lopulta. Vihon viimein netti toimi, yli puoli tuntia oli kulunut ja oli maksun aika. 5 GB netti 12.95€, ok ja olin valmis maksamaan. Veloitettu summa 22.95€, sillä itse kortista tulee lisämaksu 10€. Siinä vaiheessa kierrokset korvien välissä olivat jo sellaisissa lukemissa, että katsoin parhaaksi vaan maksaa ja poistua matkoihini. Mieli kyllä teki ilmoittaa, että pidä tunkkis, mutta annoin olla. Tarinan opetus. Varsinkin lomalaisen kannattaa ostaa nettinsä suomesta mukaan, ihan rahan, kuin hermojenkin säästämisen takia.

  Sitten hiukan iloisempaa tapahtumaa, kun Pikku Pohjolaan suunnistimne. Istuuduttuamme kahvin ääreen, tuli eräs herrasmies esittäytymään minulle ja palstan aktiivi Aguilahan se oli. Oli taas mukava tavata yksi matkailija, josta vain virtuaalinen mielikuva löytyi. Aguila istui kanssamne kahvikupposen ajaksi pöytäämme ja juttelimme niitä näitä, miettien mahdollista yhteistä vaellusta Teiden maastoihin. Saas nähdä toteutuuko.

  Tuosta jatkoimme kauppoihin, ensin La Hoyalle vihanneksia ostamaan, sitten Martianezille muuta apetta hankkimaan. Meillehän oli tulossa Islantilainen ystävämme H...i kylään illallisen merkeissä. Mukavastihan ilta siinä vierähti ja kävimme vielä yhdet Meme-baarissa juomassa ja sitten H...i suuntasi alakaupungilla omiin rientoihinsa ja me nukkumaan kämpille.

  Nyt kohti Puerto Cruzin kirppistä ja sitten Valle Luzille joulumyyjäisiin. Saas nähdä mitä mukaan tarttuu.

  Aurinkoista päivää kaikille.
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Laitataan vielä historiakuvaa San Telmolta vuodelta 1906, ennen nukkumaanmenoa.

  [​IMG]

  110-vuotta ovar muokanneet maisemaa paljon. Hyvää yötä.
   
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan.

  Eilinen päivä oli taas kiireitä täynnä, vaikka niitä on tosissaan yritetty välttää. Aamulla R..n hienolla autolla kohti Puerto Cruzin kirppistä. Monta tuttua naamaa niin suomaiaisten kuin paikallisten myyjienkin kohdalla tuli vastaan. Mitään ostettavaa sensijaan ei. Noh, säästyvätpähän nekin rahat. Kirppikseltä suunnistimme kohti Valle Luzia, missä Suomi-kerhon joulumyyjäiset. Tiikerikakku, hunajaa, sekä teetä mukaamme tarttui. R poistui omille seikkailuilleen Valke Luzista ja me yhtä tuttua pariskuntaa moikkaamaan, josta poikkesin vielä Masaru-hotellille, poimiakseni Islantilaisen ksverini H..n pikku kävelylenkille. Lenkkihän sitten hiukan venähti ja kävelimme La Villaan jutellen niitä näitä. Kahvit Mimo Kssa, missä omistaja minut viime talvelta muisti, saapuen iloisesti hymyillen kättelemään ja vaihtamaan muutaman sanan. La Villasta hallin läpi ulos ja törmäsimme taas Aguilaan, joka jo kaukaa minulle huuteli ja kättään heilutteli. Muutama sana hänen kanssaan, kun vieraani ei lainkaan suomen kieltä ymmärrä. Matka jatkui ksupungin länsipuolista reittiä Charcon puistoon johtavalle portilla ja kun siinä jutellessamme paransimne maailmaa, ratkaistaksemme väestöräjähdyksen aiheuttamaa ongelmaa, tai oikeastaan ihmettelimme, miksi tuota pallomme kasvavasta ongelmasta ei puhuta enempää, taivaalta alkoi tulla vettä, joten San Fernandon läpi kävellessämme kastuimme kohtuullusesti. Matka molemmilla jatkui La Pazissa omiin suuntiimme ja maittavan Sarahin tekemän aterian jälkeen oli iltaisen kyläilyn vuoro kakkukahvien merkeissä. Olihan meikäläisellä eilen synttärit. Ilta kului hyvässä seurassa rattoisasti, sateen kiiihdyttäessä tahtiaan. Koko yön sitten satoikin ja meikäläinenkin sai kunnon opetuksen. Paikallinen kahvi on jollain lailla erilaista koostumukseltaan kuin suomalainen. 4 kuppia ennen nukkumaan menoa ei ole suositeltava määrä, jos siis nukkua haluaa. Pyörin nimittäin horroksessa koko yön, eikä nukkumusesta tullut mitään. Oppia siis ikä kaikki.

  Nyt R..n kanssa Santa Cruziin kirppikselle. Saas nähdä mitä päivä tuo tullessaan...
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Vähän taas jorinaa eiliseltä, huomenta vaan. Aamuhan valkeni pilvisenä ja sateen uhka oli melkoinen. Poikkesimme siis R..n kera Santa Cruzin Sunnuntaikirppiksellä ja löytöjähän sieltä mukaan tarttui. Harmi, että jätin pankkikortin "kotiin" ja rahaakin otin vain "liian vähän" mukaani, jotta kaikki eteeni tarjotut aarteet olisi mukaan voinut poimia. Kaksi ranskalaista käyttämätöntä 1970-luvun Mortimaa, kaksi sveitsiläistä Caunya 1950-luvulta, sekä yksi tuoreempi Orient-automaattikello mukaani tarttui. Lisääkin olisin ostanut, jos budjetti olisi antanut myöten. Kaverini R osti saksofonin naapuriensa iloksi sopivaan hintaan.

  Cruzin keikan jälkeen olikin sitten tiedossa todellinen löhöpäivä, vaikka pilvistä olikin pientä jaksoa lukuunottamatta. Vaimoni Sarahin kanssa majailimme vain kämpillämme kirjoja lukien ja ristikkoja ratkoen. Illalla aterioinnin jälkeen vielä iltakahvit ja viinit hotelli Masarun vieressä olevassa Sandran baarissa, mikä oikein viehättäväksi ja siistiksi illanviettopaikaksi paljastui. Hintarasokin oli kohtuullinen, cafe con leche 1.40 ja iso lasi punaviiniä 2.50. Koko täällä viettämänämme aikana emme muuten ole iltaisin La Pazin alueelta enää alakaupungille lähteneet, yhtä poikkeusta lukuunottamatta, kun Jorman baarissa syömässä Playa Jardinin kupeessa kävimme. Tuolloinkin olimme jo valmiiksi päivällä alakaupungin hulinoissa. Ei vaan ole ollut tarvetta. La Pazisista kun löytyy lomailijalle kaikki tarvittava.

  Vielä kevennykseksi kuva Sandran baarin vessan käytävältä:

  [​IMG]

  Oikeesti. Koskahan nuokin tajuavat eläköityä. Mukavaa päivää kaikille.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan.

  Taas yksi päivä Puerto Cruzissa takana ja aurinkoinen sellainen. Aurinko nimittäin porotti koko päivän ja lämmintä piisasi vielä myöhään iltaankin, kun La Pazin apteekin mittari näytti +18 vielä hiukan ennen kymmentä ilalla.

  Eilen aamullahan suunnistmme R..n kanssa hänen autoaan Toyotalle viemään. Palvelu siellä oli muuten hyvää, mutta sijaisautoa 70-selle miehelle ei löytynyt. Joten jouduimme pitkähkön matkan takaisin kävelemään. Mikäs siinä, joten tossua toisen eteen. Pysähdyimme Pez Azulissa kahveilla, ja henkilökunta ystävällisesti ne meille tarjosi, ensin käteltyään "nice to see you" saatesanoin. Siitä suunnistimme omille teillemme ja oma matkani jatkui Sarahin noudettuani kohti Masarua, josta ystävämme H..n mukaamme kaappasimme ja oli päivälenkin aika, suuntana Playa de Pollullo ranta Puerto Cruzin itäpuolelle. Päätien ali tunnelista, läpi banaanipeltojen ja komeiden barrancon muurien, joita jo pelkästään kannattaa käydä ihailemassa ja olimme perillä. Punainen lippu, ei saa uida, eipä mitään, jatkoimme matkaamme El Rinconin kylään, sen läpi ja perstuntumalta noin kahden kilometrin ylämäkeen, joka suorassa auringonpaisteessa nosteli hikeä pintaan jonkin verran. TF5 moottoritien saavutettuamme käännyimme mäkeä alas ja poikkesimme paikallisten suosimalla taukopaikalla Los Rechazos nimisen kylän kohdalla. Janojuomat naamaan ja matka jatkui kohti Botanicon luonnonpuistoa ja siitä kämpille. Tuon jälkeen auringossa ristikkojen ratkaisua ja lepäilyä.

  Illalla päätimme taas suunnistaa alakaupungille aterioimaan ja Urbanon pöperöt Pikku Pohjolassa olivat kohteena. Seuraamme lyöttäytyi myös Helgi, joka söi, yllättäen lohta, kuten Sarahkin ja minä talon kanarialaisen pyttipannun. Hyvää oli, vaikka oma annokseni ns roskaruokaluokkaan kuuluukin. Joskus vaan tekee myös tuollaista ruokaa mieli. Seuraamme liittyi myös vanha tuttumme Mr Sotis ja rattoisastihan ilta siinä sujui. Matkalla "kotiin" vielä yhdet janojuomat Memen baarissa ja oli aika yöpuulle. Kivan rennosti taas sujui yksi lomapäivä Puerto Cruzissa.

  Aurinko paistaa taas täydellä terällään ja pian lähdemme kohti Rista Thai-hierontapaikkaa molemmat jalkahierontaan. Parin tunnin päästä siis leijumme molemmat taas kevein askelin ympäri kylää.

  Aurinkoista Jouluviikkoa kaikille.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Annamanna näyttää poistaneen viestinsä, missä hän kehui yläkaupungin kauneutta ja viihtyisyyttä. Olen täsmälleen samaa mieltä hänen kanssaan. Täällä on siistimpää, avarampaa ja jotenkin leppoisampi tunnelma kuin alempana. Kiire loistaa täällä poissaolollaan, eikä liikennekään paria katua lukuunottamatta häiritse lomailijaa. Ravintoloita ja kauppoja löytyy vähän joka lähtöön, eikä alakaupungille välttämättä tarvitse lainkaan poiketa. Mäkistähän täällä toki on, joten siihen pitää varautua.

  Eilinen alkoi siis aamiaisen jälkeen Thai-jalkahieronnalla Ristta hierontapaikassa Zamorakadulla, Pikku Pohjolan viereisen vihanneskaupan kulmalta vaan pari sataa metriä rantaan päin, ja sitä suorastaan leijui liikkeestä ulos rentouttavan reilun tunnin kuluttua. Pikku kävelyä kaupungilla, ensin Charcolle tunnelmia tutkiskelemaan, sitten EL99-kaupan kautta takaisin kämpille. Tuo EL99hän on jyrkähkössä mäessä, osoitteessa Calle Nieves Ravelos 6, Charcon läntiseltä laidalta etelään johtavan kadun varressa ja siellä myydään erittäin edullisesti käyttövaatteita sekä miehille, että naisille. Nyt ymmärrän sanonnan, ettei kannata ottaa paljoa vaatetta mukaan, kun tänne tulee. Muutamalla Eurolla saa EL99stä vaikka mitä tarvittavaa. EL99stä kymmenen metriä jyrkkää mäkeä ylös löytyy sitten paikallinen kiinakauppa, mistä myös edullista käyttötavaraa ja krääsää on mahdollisuus hankkia. Kannattaa poiketa, jos jotain lomallanne tarvitsette. Haettua joogamattoa sieltä ei löytynyt. Tuosta kämpille, lounasta, löhöilya auringossa ja päikkärit. Lomailua siis parhaimmillaan.

  Iltasella söimme siis "kotona" kesäkurpitsaveneitä, jauhelihan ja riisin, aekä lisukkeiden kera. Sen jälkeen suunta kohti Sandran baaria La Pazissa, missä iltakahvit ja teet, sekä sitten vielä iltajuomat päälle, kun tapasimme erittäin mukavan, historialtaan samoja juttuja kuin meikäläinen harrastaneen Vaasalaisen herrasmiehen, joka saarelle oli muutama kuukausi sitten muuttanut. Siinä ilta sujuikin hyvässä seurassa Sangrian ja Cokiksen parissa muistellessa menneitä ja keskustellessa niitä näitä. Päätimme tavata Keskiviikko-iltana uudestaan samassa paikassa. Ohjelmaa siis tiedossa illaksi.

  Nyt Auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta haistelemaan Joulutunnelmia kauppahallille kirppiksen merkeissä.

  Aurinkoista päivää kaikille.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Buenos diaz vaan kaikille aurinkoisesta Puerto Cruzista. Pilvet loistavat taas poissaolollaan ja terassillamme tässä aamukahvejamme juomme. Ei ihan huono alku päivälle, vai mitä.

  Eilinen aamuhan alkoi kirppiskierroksella kaverini R..n kanssa, tosin ei ihan ongelmitta. Reippain mielin ja vakain askelin lähdin suuntaamaan kohti R...n asuntoa Pez Azulin naapurustoon. Talo näkyi jo, alamäkeä kun olin aikani talsinut, ja yhtäkkikä mieleeni pompsahti kokeilla taskuni, etten vaan olisi unohtanut mitään. Puhelin ok, aurinkolasit nenällä ok, avaimet ok, muutama kolikko on, mutta mutta, missä on pieni lompakkoni, missä rahaa kuljetan. Tarkistus vielä toiseen, kolmanteenkin kertaan, ei lompakkoa, ei siis rahaa..
  Prkl, mietin hiljaa mielessäni, herrasmiehän ei julkisesti kiroile, ja käännyin takaisin noutamaan lompakkoani, rahojani, jotta siis Puerto Cruzin kirppikseltä voisin jotain ostaa. Mitään ostettavaa, siis meikäläistä kiinnostavaa ei ollut, joten...elämä on.

  Matka jatkui kirppispäivien tapojen mukaan PPhen kahville, mistä R poistui lähes samoin tein omille jutuilleen. Porukkashan toki pöytään kerääntyi, joten viihtyihän sitä. Sitten soitto Sarahilta, että lähdetäänkö shoppailemaan ja kiertelemään La Pazin kaikki pikkupaupat läpi. Näin luonnollisesti tehtiin ja löysimme joululiinan terassipöydällemme, mutta kaivattuja kynttilöitä ei. Vain muutama kauppa täällä myy kynttilöitä ja melko hintavaa on, kun pieni kynttilä maksaa 3-4 Euroa. Emme tarttuneet tarjottuihin houkutuksiin, vaan etsintä jatkuu. La Pazin mäestä sitten löytyi pikkukauppa, jossa Yhdellä Eurolla löytyi kesämekko Sarahille. Vinkiksi vaan täällä olijoille tai tulijoille siinä korissa oli paljon muutakin tarjolla.

  Ruokapuoli samaa kuin eilenkin, sillä kesäkurpitsat olivat kookkaita, jolloin Cubulan Trebolita hankkimamme ainekset maksoivat 5-6 Euroa itsetehtyinä kahdelle hengelle kahdeksi päiväksi. Huokeaa sanon minä. Illanistujaiset Sandran baarissa tutun pariskunnan ja H..n kanssa, joten ilta sujui rattoisasti ihan pilkkuun, eli kymmeneen saakka. Sitten oli aika yöpuulle...

  Nyt piakkoin H..i mukaan ja pikku kävelylenkille joko La Orotavaan, tai sitten kohti Mirador san Pedroa. Saas nähdä. Aurinkoista Joulun odotusta kaikille.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Buenos diaz vaan kaikille aurinkoisesta Puerto Cruzista. Pilvet loistavat taas poissaolollaan ja terassillamme tässä aamukahvejamme juomme. Ei ihan huono alku päivälle, vai mitä.

  Eilinen aamuhan alkoi kirppiskierroksella kaverini R..n kanssa, tosin ei ihan ongelmitta. Reippain mielin ja vakain askelin lähdin suuntaamaan kohti R...n asuntoa Pez Azulin naapurustoon. Talo näkyi jo, alamäkeä kun olin aikani talsinut, ja yhtäkkikä mieleeni pompsahti kokeilla taskuni, etten vaan olisi unohtanut mitään. Puhelin ok, aurinkolasit nenällä ok, avaimet ok, muutama kolikko on, mutta mutta, missä on pieni lompakkoni, missä rahaa kuljetan. Tarkistus vielä toiseen, kolmanteenkin kertaan, ei lompakkoa, ei siis rahaa..
  Prkl, mietin hiljaa mielessäni, herrasmiehän ei julkisesti kiroile, ja käännyin takaisin noutamaan lompakkoani, rahojani, jotta siis Puerto Cruzin kirppikseltä voisin jotain ostaa. Mitään ostettavaa, siis meikäläistä kiinnostavaa ei ollut, joten...elämä on.

  Matka jatkui kirppispäivien tapojen mukaan PPhen kahville, mistä R poistui lähes samoin tein omille jutuilleen. Porukkashan toki pöytään kerääntyi, joten viihtyihän sitä. Sitten soitto Sarahilta, että lähdetäänkö shoppailemaan ja kiertelemään La Pazin kaikki pikkupaupat läpi. Näin luonnollisesti tehtiin ja löysimme joululiinan terassipöydällemme, mutta kaivattuja kynttilöitä ei. Vain muutama kauppa täällä myy kynttilöitä ja melko hintavaa on, kun pieni kynttilä maksaa 3-4 Euroa. Emme tarttuneet tarjottuihin houkutuksiin, vaan etsintä jatkuu. La Pazin mäestä sitten löytyi pikkukauppa, jossa Yhdellä Eurolla löytyi kesämekko Sarahille. Vinkiksi vaan täällä olijoille tai tulijoille siinä korissa oli paljon muutakin tarjolla.

  Ruokapuoli samaa kuin eilenkin, sillä kesäkurpitsat olivat kookkaita, jolloin Cubulan Trebolita hankkimamme ainekset maksoivat 5-6 Euroa itsetehtyinä kahdelle hengelle kahdeksi päiväksi. Huokeaa sanon minä. Illanistujaiset Sandran baarissa tutun pariskunnan ja H..n kanssa, joten ilta sujui rattoisasti ihan pilkkuun, eli kymmeneen saakka. Sitten oli aika yöpuulle...

  Nyt piakkoin H..i mukaan ja pikku kävelylenkille joko La Orotavaan, tai sitten kohti Mirador san Pedroa. Saas nähdä. Aurinkoista Joulun odotusta kaikille.
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hola, buenos diaz.

  Päivä valkenee taas aurinkoisena, muutama pilvenhattara keikkuu vuoristossa aivan huipulla etelän puolelle, joten Puerto Cruzissa saaren pohjoisrannikolla on tulossa taas kuuma lomapäivä.

  Eilinen päivä oli tarkoitettu kävelylenkkipäiväksi, kun suunnitelmissa oli H..n kera suunnistaa joko La Orotavaan tai Mirador san Pedroon. Suunnitelmat vaan muuttuvat, niinkuin elämässä joskus käy, kun H ei päässytkään kävelylenkille muiden kiireidensä takia, hän kun kävi matkatoimistossa vaihtamassa Sunnuntaisen paluulentonsa Bergeinstä Helsinkiin, johon hän suunnistaa Joulunviettoon. Eipä mitään, päädyin siis kauniin vaimoni Sarahin mukaan kaupungille joogamattoa etsimään ja asioimaan Suomikerholla asuntoasioissa, jättäen ilmoituksen tästä asunnostamme ja tämän vapautumisesta Maaliskuussa. Paikallaolijat voivat sen bongata Suomikerhon ilmoitustaululta tai suoraan täällä toimivalta suomalaiselta asunnonvälittäjältä sähköpostilla [email protected]. Jos loma Maaliskuun 12 päivän jälkeen Puerto Cruzissa kiinnostaa, niin käykääpä tutkailemassa. Asuntomme on 46 neliön kaksio, etelään avautuvalla aurinkoisella omalla pihalla, rauhallisessa ympäristössä La Pazissa. Hintakin mielestäni huokea näihin oloihin 675 €/kk. Hinta sisältää sähkön ja veden. Käykää tsekkaamassa, jos loma tuolloin on ajankohtainen.

  Itse joogamattoon. Sellainen vihdoin löytyi, ihan Puerto Cruzin keskustasta urheilukaupasta osoitteessa Calle Augustin de Betancourt, San Fransisco-kirkon takapuolella. Eikä ollut kalliskaan, niinkuin Pyramidesin Intersportissa, ainoastaan 8.50 Euroa. Matka jatkui Lapinmaddunkin suosimaan, Puerto Viejolla sijaitsevalle "vaaleanpunaiselle" kahvilalle, missä chokolate connata ja cafe con leche valuivat parempiin suihin. Paikka tosiaan on niin idyllinen sekä viihtyisä kun sanotaan. Tuolla poiketaan vielä monta kertaa. Takapihan papukaijatkin olivat hyvissä voimissa, iloisesta laulannasta se oli helppo huomata. Kahvittelun jälkeen matka jatkui muutamien vaatekeuppojen jälkeen taas kämpille, missä loppuilta sujuikin viihtyisästi. Alamme siis tottua "kodinomaiseen" asumiseen täällä Puerto Cruzissa. Ei ole kiire minnekään, eikä varsinkaan pakko tehdä mitään. Jos siltä tuntuu, että koti-ilta innostaa, niin sellainen pidetään. Mikäs oli eilen pitäessä, kun paikallisesta TVssä oli Paramouth-kanavalla tarjolla ohjelmaa, missä luonnerooleistaan ja monisanaisuudestaan tunnetut luonnenäyttelijät Chuck Norris ja Jean-Claude VanDamme, sujuvalla espanjan kielellä hoitivat vaativia roolisuorituksiaan. Noita nimittäin pystyy hiukan huonommallakin espanjan kielellä helposti seuraamaan.

  Tälle päivälle ei mitään suunnitelmia. Vettä ja ruokaa on haettava, mutta kauppa on lähellä, joten se ei kauaa vie. Muuten mennään, mihin nokka vie. Mikäs on mennessä, kun aurinko paistaa ja tulee taas kuuma päivä.

  Iloista Joulunodotusta kaikille.

  Edit. Lidätty sähkö/vesi.
   
  Last edited: 22.12.2017
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sain tämän tabletin toimimaan joten kuten, niinpä postaan muutaman ottamamme kuvan tältä reissulta noiden tylsien yksinpuhelujen sekaan. Useimmat kuvat ovat kävelyreissultamme Playa Bollullolle.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Näissä kuvissa vanhaan barrancon reunusta, ehkä viiniviljelmien takia, hiukan ennen saapumistamme Playa Bollullo rannalle. Vaikuttavia rakennelmia mielestäni. Ajatelkaa mikä vaiva noihin on nähty.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Itse ranta kuvattuna ylhäältäpäin. Oikeassa reunassa sinne johtaa polku. Huomatkaa, kuinka typerä kuvaaja onnistui saamaan varjonsakin kuvaan.


  [​IMG]

  Matkahan jatkui El Ringonin kylän läpi jyrkkään 2 kilometriä pitkään ylämäkeen, jossa ainoa lepopaikka oli tuon kirkon kuvaaminen.

  [​IMG]

  Mäen päältä takaisin alaspäin kohti Puerto Cruzia ja tässä joulutunnelmaa puutarhamyymälöstä Los Razalosin kylästä, paikasta, missä myös kahvilla kävimme.

  [​IMG]

  Vihdon saavuimme lähes perille, sen ilmoitti tämä tien varressa ollut kirjainyhdistelmä, minkä joksinen Puerto Cruziin joskus bussilla tullut tunnistaa.

  Vielä pari kuvaa eiliseltä ja tältä päivältä. Ensin paikallisten suosikki Fernando Alonso ikuistettuna talon seinään:

  [​IMG]

  Ja sitten vielä yksi kuva tältä päivältä EL Durasnosta:

  [​IMG]

  Siinähän noita. Laittelen lisää, kunhan jotain linssiin taas tarttuu.
   
  Last edited: 22.12.2017
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista huomenta taas Puerto Cruzista.

  On Lauantai, huomenna Jouluaatto, ja täytyy kyllä myöntää joulutunnelmien loistavan poissaolollaan. Ehkä se johtuu kissamme Elmerin kotonoalosta, ikävä kun on jo kova, tai sitten vaan tästä lämpimästä kelistä ja auringonpaisteesta, tai ehkä molemmista. Kotoa tuli viestiä, että onpas sivistynyt kissa, kun ei välitä mitään joulukuusesta, ja vähän myöhemmin uusi kuvallinen ilmoitus, Elmerii, jätä se kuusi rauhaan...

  [​IMG]

  Että sillälailla. Kiva kuitenkin nähdä, että Elmeri on oma itsensä. Olisimme niin halunneet hänet mukaamme tänne ottaa, mutta lentomatka on kyllä liikaa kissalle.

  Eilen aamulla suunnistimme ensin El Duraznon suuntaan koeajamaan paikallista Mercadonaa ja siellähän on aivan loistavat valikoimat. Vähän samantyyppinen kauppa, kuin Martianezin Mercadona, mutta isompi ja monipuolisempi valokoimiltaan. Kannattaa poiketa, varsinkin, jos La Pazissa tai muualla yläkaupungilla majoitutte. Ostokset kämpille saatuamme palasimme kävellen El Duraznoon Abacon kartanomuseolle kahvittelemaan ja musiikkiesitykseen lippuja varaamaan. Mitä vielä, Abacon kartano oli suljettu, siis keskellä päivää. Ei kun netti esiin ja tarkistamaan aukioloaikoja, jep, 13.00 avataan. Täytyy siis poiketa toiste. Nyt huomautus kaikille jalan Abacolle suunnistaville, että tie on erittäin kapea, jalankulkuväyliä ei ole, joten varovaisuutta tarvitaan, varsinkin kun tien molemmille reunoilla on betonikaiteet. Mihinkään ei pääse väistämään, jos kaksi autoa samaan aikaan kohdalle sattuu. Tosin autoilijat ovat täällä kyllä kohteliaita jalankulkijoille. Matkaahan, esim Cupulan kauppakeskuksesta ei ole kuin vajaa kilometri mäkeä ylös. Kannattaa poiketa, jos siellä ei vielä käynyt ole. Abacollahan toimii 1700-luvun herraskartanomuseo, sisäpihalla todella viehättävä ja tasokas kahvila/ravintola, sekä kerran viikossa klassisen musiikin esityksiä huokeaan 10 Euron hintaan. Käykää kurkkaamassa netistä www.abacotenerife.com . Kannattaa poiketa ihan lomallakin. Taksikin maksaa sinne alle 5 Euroa. Huomioikaa kuitenkin aukioloajat.

  Tuon reissun jälkeen auringossa löhöilyä, pikkupurtavaa, kun päiväntuoreet patongit maistuivat ja sitten myöhemmin suunta kohti Pikku Pohjolaa, missä pienimuotoiset joulumyyjäiset oli järjestetty. Tähtitorttuja, pipareita ja itsetehtyä suklaata tarttui mukaan, vaikka peruna, lanttu ja porkkanalaatikoitakin olisi ollut tarjolla. Ja huom, kaikki kotitekoisia paikallisten suomalaisten valmistamia.

  Myyjäisten jälkeen syömään lähistöllä olevaan kiinalaiseen Mei Liniin, joka ei valitettavasti tehnyt suurtataan vaikutusta kumpaankaan meistä. Ruoka sinänsä oli hyvää, mutta puitteet hiukan arveluttivat. Lautasliinat olivat likaisia, mm huulipunatahrat näkyivät selvästi, valkoviinin mukana lasiin tuli korkinpaloja, eikä itae ruokakaan vastannut meille niin tutun Heng Fengin tasoa kotimaasta. Liekö syynä raaka-ainesten alkuperä. Antaisin Mei Linille vahvan 7 arvosanaksi kokonaisuutena. Ei siis hyvä, ei huono, mutta mitäänsanomaton kokemus.

  Vielä kahvi ja Baileys-lasillinen Pikku Pohjolassa ja oltiinkin jo valmiita poistuman asuntomme suuntaan. Törmäsimme rappusissa kuitenkin vielä ystäväämme H..n, joten vielä yhdet Cokikset ja punaviinilasillinen ajankuluksi hyvässä seurassa, ja oli aika yöpuulle.

  Nyt taas kohti Puerto Cruzin Lauantaikirppistä. Saas nähdä löytyykö mitään kiinnostavaa. Hiljaista kun on ollut viime aikoina. Ainoa kiinostukseni kohteena ollut 1940-luvun Omega Chronograph kun maksaa 3500 Euroa. Se on liikaa, vaikka varmasti tuon arvoinen onkin. Mukavaa päivää kaikille.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sain juuri Joulupostia kotoa, missä kissamme Elmeri poseeraa innokkaasti (?) joulutervehdyksessä tonttulakkinsa ja koristeiden kera.

  [​IMG]

  Hauskaa Joulunodotusta kaikille.
   
 20. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Oikein Hyvää Joulun aikaa ja kiitos Puerton kuulumisista!

  Terveisin,
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista huomenta taas Puerto Cruzista. Ei pilvenhattaraakaan taivaalla. Joulutunnnelmaa siis parhaimmillaan.

  Eilinen aamu alkoi Kirppiskierroksella Re..n kera. Ei mitään ostettavaa, ei yhtään mitään, siis meikäläistä kiinnostavaa. Sitten alkoi kirppipaikalla tuttuja lapata vastaan. Ensin täällä tapaamamme Vaasalainen Ru, jonka kera juttelimme aikamme, kunnes näin Aguilan kauempaa ja menin juttelemaan. Myös Aguilan viehättäväksi osoittautunut vaimo tuli siihen seuraamme jutusteleman. Juttelimme niitä näitä matkustelusta, Puerto Cruzista, vaeltelusta ja kotimaan asioista, lapsenlapsista sijoitushommiin. Juttua siis riitti. Pitäisi ehtiä vielä oikein ajan kanssa tuo Aguila jossain kahvilassa tavata. Sen verran hyvin tullaan mielestäni juttuun

  Matka jatkui Pikku Pohjolaan, minne soitin H..n, jonka kanssa oli tarkoitus hänen viimeisen täälläolopäivänsä kunniaksi suorittaa pikku kävelylenkki. Kahvit naamaan, H saapui reppu selässään, ja hyvästelimme Re&Run ja suunnistimme kohti Playa Jardinin rantaa. Sen saavutettuamme matka jatkui kohti Punta Bravaa, sen ohi kohti Maritim-hotellia ja mäkeä ylöspäin, Puerto Cruzin Lidlille suunnistaen. Lindlin kulmalta vasemmalle suunnaten Las Dehesas kylään, sen läpi ja suuntana Puerto Cruzin terveysasema. Siitä tien yli ja länsipuolisia rappusia Taoron mäelle.

  Mäen päältä löytyi sitten viehättävä kahvio, jossa vaeltelevat kulkurit tilasivat pari pulloa...Fantaa, istuutuen alas ja ihaillen maisemia. Matka jatkui tuokion kuluttua itse Taoron puistoon ja kohti vesiputousta, mikä pettymykseksemme oli oli yhä pois päältä, eli ei vettä, ei kohinaa, ei siis myöskään kaivattua tunnelmaa. Raput siis alas kohti Bel Airia ja oikealle mäkeä ylös La Pazin suuntaan. Juuri ennen Pez Azulia puhelin soi, ja Re pyyteli hiukan tietokone apuja, kun uusi tulostin piti hänelle käyttöön asentaa. Nopea hommahan tuollainen on ja jo heti kohta erosimme Hn kanssa, minä suunnistaen Sarahin perässä Cupulaan ruokaostoksille, Hn suunnistaessa kohti Masarua omiin askereihinsa.

  Illemmalla suunnistimme Hn kera hänen "viimeiselle illalliselleen", kun aamutuimaan hänen koneensa sinivalkoisin siivin kohti Helsinki-Vantaata suunnisti. Illallispaikaksi valikoitui La Pazin El Padrino, ulospäin vaatimattoman näköinen, mutta sisätiloiltaan oikein viihtyisä ruokaravintola sisäpihan terasseineen. Sarah tilasi ankkaa punaviinikastikkeessa, punakaalin ja keitettyjen perunoiden kera ja kehui vuolaasti loistavaa valintaansa. H..i taas tilasi, yllätys, lohta, tällä kertaa bearnaiskastikkeessa ja minä perusmättöä porsaanfilettä pippurikastikkeessa ranskalaisin perunoin. Yksi annoskokonaisuus siis sai vuolaat kehut. Nuo kaksi muuta sitten hiukan heikommat arvosanat, kun lohi-bearnaiskastike ei oikein toiminut ja oma possu-pippurikastike- ranskanperunat, kun olivat vain yhdistelmä noita kolmea ainesosaa mätettynä laitaselle ja kastike päälle. Sanoisin tuolle annokselle korkeinaan pisteytyksenä 5+, senverran kuivakkaa ja mautonta oli. Pääasia kai, että yksi aterioista onnistui. Itseäni paikka ei oikein vakuuttanut.

  Vielä yhdet Sandran baarissa ja oli hyvästien aika. H suunnisti pakkaamaan loput tavaransa Masaruun ja me suunnistimme kämpillemme omiin toimiimme. Että sellainen aatonaatto. Vielä yksi kuva ihan kaikille teille lukijoille kiitoksena siitä, että näitä jorinoitani viitsitte lukea. Kuva kertonee kaiken, mitä teille haluan sanoa.

  [​IMG]

  Siispä hyvää Joulua kaikille.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista jouluaamua vaan kaikille.

  Aatto oli ja aatto meni. Olemme palanneet kulutushysteriaa edeltävään aikakauteen. Kaupallisuus on nyt takana ja voi rauhoittua itsekukin jouluisiin tunnelmiin. Meillä täällä Puerto Cruzissa aurinko taas paistaa pilvettömältä taivaalta, kun tätä tässä terassillamme, aaimaista nauttien kirjoittelen. Rauhallista on, todella hiljaista oikeastaan. Eilen illalla, vielä myöhään yölläkin tosin muutamat raketit paukkuivat taivaalla, kun paikallisten Joulunviettoon ilmeisesti tämä perinteenä kuuluu. Ei se "ilotulitus" tai mikälie kauaa kestänyt, joten varsinaisesti se ei häirinnyt. Yhden kerran sitten myöhemmin yöllä kun pamahteli, niin siihen sitten heräsin. Tilanne oli kuitenkin nopeasti ohi ja uni tuli taas yhtä nopeasti lomailijalle simmuun.

  Eilen aamulla suunnistimme taas oikein porukalla Santa Cruzin suuntaan kirppikselle, kun allekirjoittaneen lisäksi, myös vaimoni Sarah, sekä Re ja Ru matkaan lähtivät. Itse kirpparipaikalla jakaannuimme kahteen ryhmään, minä ja Sarah suunnistimme omaan suuntaamme ja Re, sekä Ru omaansa. Itse löysin yhden semikiinnostavan Orient automaattirannekellon ja kahdenkympin hinnalla ostin sen mielelläni pois. Sarahin kulkiesssa ympäri kirpparialuetta, tuli hänelle, ilman minkäänlaista vihjettä mieleen, että kirpputori tämä tapahtuma ei ole, vaan paikallisen "mafian" pimeän tavaran markkinat, jossa uutta ja kopiotavaraa myydään "kirppiksellä" ilman kuittia hyvällä katteella. Ja siltähän tuo näyttää. Samat myyjät tarjoavat samoissa paikoissaan, samaa uutta tavaraa, kuten kenkiä, laukkuja, vaatteita, hattuja, ja kopiokelloja sekä korurihkamaa, samoin hinnoin, kun Puerto Cruzista saa kaupasta kuitilla. Siis samaa tavaraa, mitä tummahipiäiset herrasmiehet kaupittelevat Puerto Cruzissa kadulla ja iltaisin kierrellen ravintoloissa. Joku tuon bisneksen järjestää. Se on varma.

  Muuta ostettavaa ei sitten löytynytkään, joten suunnistimme ihailemaan paikallisen kauppahallin tarjontaa ja sitähän riitti. Niin notkuvia olivat vihannes, liha kuin kalatiskitkin, hintatason ollessa huokeampi kuin Puerto Cruzissa. Kannatta poiketa vaikkapa vaan katselemaan joku arkipäivä tuon kauppahallin tarjontaa. Poimimme tuliaisiksi kauppahallilta mausteita ja yhden Aloe-kasvin taimen, jonka aiomme tuohon pihalle istuttaa tulevien asukkien iloksi.

  Palattuamme kävelimme El Durasnon loistavaan Mercadonaan ostamaan tälle päivälle ruokatarvikkeita, ja poimimme lihat, sekä kanat kolmen päivän tarpeisiin, tykötarvikkeineen, laskun loppusumman ollessa alle 24 Euroa. Halpaa on, pakko myöntää. Tänne tultua tuntui siltä, että kaikki on yllättävän kallista kaupoissa, ja näin onkin kansainvälisten ruokamerkkien kohdalla, mutta jos valitsee paikallisen tuotteeen, hintataso suorastaan romahtaa alemmaksi. Esim Heinzin ketsuppi maksaa reilut 3 Euroa ja paikallinen vastaava alle Euron.

  Illalla sitten Jorman baariin Jouluillalliselle. Hyvää oli, pakko sanoa. Koko hintansa (23€/kpl) väärti. Paikalle saapuessa glögit ja piparit, sitten alkupaloiksi Sillivoileipää, puna-tai valkoviinin kera, allekirjoittanut oli otettu huomioon, joten minulle oli kaikessa alkoholiton vaihtoehto tarjolla. Otin siis Coca Colaa. Nyt täytyy kehua, hyppiä vähän riemustakin ja taas kehua tuota Smirren sillivoileipää. Voi taivas, mikä makujen sinffonia. Kaikki oli just, eikä melkein, siis niinkuin pitääkin. Minä kaikenlisäksi olen aikaisemmin kuulunut niihin, jotka eivät sillileivistä pidä. Mahtava aloitus. Pääruokana kinkkua, rosollia ja bataattimuhennosta, konjakkiluumujen kera, meikäläiselle toki ilman konjakkia ja luumuja, mikä myös maittavien ruokien kategoriaan voidaan laittaa. Etinomainen kattaus, vaikka itse en rosolliin olisi herneitä kaivannut. Jälkiruokana sitten uuniomenaa Baileys kermavaahdolla, ja minulle luonnollisesti ilman Baileysia. Hyvää oli sekin, tosin omenat olisivat saaneet olla pehmeämpiä. Maistuva kokonaisuus. Kannattaa käyttää hyväksi, jos täällä Joulua vietätte.

  Sitten taksilla takaisin kämpille. Olihan vaikea saada Jouluaatoyönä taksi. Jorman baarin ja Playa Jardinin kohdalta ei toivoakaan. Kävelimme Valle Luzin tolpalle. Siellä hiukan jonoa, mutta kolmanteen taksiin pääsimme sisään. Kyseessä ol ns tilataksi ja kuljettaja puhui hyvää englantia, joten matkakin sujui rattoisasti. Hiukan ihmettelyä kuitenkin herättivät nämä taksien käytännöt täällä. Mennessämme Jorman Baarille taksilla lähtömaksu oli 4.35e, mikä ihan ok, mutta tullessamme perille, lisäsi kuski 1.70e laskun loppusummaan, mikä tietysti oli kohtuullinen 6.60e. Palatessamme takaisin aloitussumma sama 4.35e, mutta loppusumma vain 4.25, eikä tuota 1.70 lisäystä ollut. Tämä hiukan ihmetyttää lomakulkijaa. Isoista rahoita toki ei ole kyse, mutta täten paluumatkan kuski sai paremmat tipit, kun hinta oli halvempi.

  Tänään sitten Jouluinen löhöpäivä. Saas nähdä keksinkö mitään kirjoitettavaa huomiselle. Aurinkoista Joulupäivää kaikille.
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Laitellaanpas tässä pihalla auringossa loikoillessa muutama kuva eiliseltä ja toissapäivältä iloksenne/kauhuksenne palstalle. Toivottavasti joku pitää.

  Eilisen kauppahallin satoa, ensin hedelmäpuolelta:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Sitten alakerran kalahallista:

  [​IMG]


  [​IMG]


  Tämän jälkeen vähän maisemakuvaa, ensi Taoron mäeltä olevasta kahvilasta, ei siis puistossa olevasta, vaan länsipuolen portaiden yläpäästä.

  [​IMG]

  Ja tämän jälkeen paikallista joulupuuta Playa Jardinilta.

  [​IMG]

  Vielä yksi kuva samasta paikasta, auringonlasku Jouluaatto 2017.

  [​IMG]

  Rauhaisaa Joulupäivää kaikille.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista huomenta vaan kaikille.

  Eilinen siis oli löhöpäivä, kuumassa, aurinkoisessa Puerto Cruzissa. Eipä tullut paljoa suoriteltua, saati paikasta paikkaan ryntäiltyä. Pienen kävelylenkin teimme puolen päivän jälkeen, suunaten kohti kaupungin parasta hotellia Riu Garoeta, josko joku vanha tuttu olisi töissä ollut. Ei ketään tunnistettavissa olevaa paikalta löytynyt, joten jatkoimme matkaa. Riu Geroen ohi, sen vieressä olevan kirkon ohi, mäkeä alas ja jyrkänteen reunaa pitkin kohti Agatha Cristie katua. Matkalla poikkesimme katsomassa Bellavista hotellin remontin edistymistä, kun se kaksi kuukautta sitten oli täysin ilman ikkunoita, parvekkeiden kaiteita, sekä hiekkapuhallettuna betonin värinen. Hämmästys oli melkoinen, kun entisen Bellavistan paikalla komeili uutuuttaan kiiltelevä, valkoinen hotelli/apartementos rakennus, jossa jo asukkaitakin majaili. Nopeasti olivat työt edenneet. Eipä jäänyt tuon paikan nimi mieleen. Laitan sen tänne, kunhan siitä, taas ohi kuljen. Entisen Bellavistan takana, jyrkänteen reunalla kulkeva näköalareitti sensijaan oli edelleen remontissa ja täten suljettu. Saas nähdä, koska valmistuu. Lienee kaupungin hommia verkkaisesta työtahdista päätellen.

  Sitten paluu taas kämpille, hiukan loikoilua iltapäivän auringossa, missä tuli aivan liian kuuma, joten sisätiloihin päikkäreille vei matkailijan tie. Ruokapuolena sitten Jouluaaton juhlavuuksien jälkeen, tyypillisesti täydellinen vastakohta, eli paistettuja perunoita, paikallista raakamakkaraa, sekä kananmunat koko komeuden päälle, eli kotimaisittain pyttipannua siis. Hyvää oli ja kaikki meni.

  Illalla sitten alakaupungille kahveille. Rappuset alas, pari kolikkoa Joulun hengessä aiinä istuvalle kulkurille, jatkaen palmukujaa pitkin Martianezin rantaan. Hiljaista oli, matkan jatkusessa pitkin Avenida de Colonia kohti San Telmoa, siitä Plaza Europalle suuntana Puerto Cruzissa oleva tivoli. Siellähän ne kaikki paikalliset olivat. Olipahan hulinaa, melua ja melskettä. Kiersimme tivolialueen katsellen lasten riemua ja aikuisten innostusta, kun heidän lapsensa viihtyivät ja poikkesimme tavan mukaan ostamaan Viisi arpaa Yhdellä Eurolla. Ei voittoa, kuten ei aikasemminkaan, mutta vieressämme ollut nuori neitonen voitti sellaisen sähköllä toimivan kaksipyötäisen laudan ja voi sitä riemua. Arvoissa siis on voittoja, totesimme ja jatkoimme matkaamme kohti Charcon aukiota ja siellä olevaa puistokahvilaa. Tilaukset sisään ja Champagne-Margarita, sekä cafe con leche kannettiin pöytään, ensimmäisessä Keltainen ruusu mukana. Siinä sitten elämää katselimme, elämää mietiskelimme ja elämästä nautimme, kunnes tuli kotiinlähdön aika. Kämpillä vielä hetkeksi TV auki ja Paramouthilta Käsi joka kehtoa keinuttaa-elokuva, joka sitten piti katsoa ihan loppuun saakka. Oli yöpuun aika. Uni tuli, loikoiluijen takia melko huonosti. Hyörin ja pyörin, eikä millään meinannut uni tulla. Vihdoin niin kuitenkin kävi, mutta pian heräsin, kun päältäni oli peitto poissa ja palelin niin vietävästi. Öisin täällä on tähän aikaan vuodesta kylmä, todella kylmä, joten varautukaa siihen. Eipä mitään, lisäpeitto kaapista ja sama pyöriminen jatkui. Nyt tuntuu siltä, etten olisi nukkunut lainkaan. Noh, lomallahan tässä ollaan, joten ehtiihän sitä.

  Aurinkoista Tapaninpäivää kaikille.
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Pläjähti WhatsAppiin taas tuollainen historiakuva Puerto De la Cruzista. Kaikki siellä käyneet tunnistanevat paikan, vaikka melkoista muutosta onkin hotel Topicalilla, Plaza del Charcon ja Calle Puerto Viejon kulmassa tapahtunutkin sitten vuoden1974. Enpä edes tiennyt Puerto Viejolla olleen autoliikennettä aikoinaan.

  [​IMG]
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti