Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta taas aurinkoisesta Puerto Cruzista.

  Ei pilvenhattaraakaan näy pihaltamme taivaalla, joten kuuma päivä taitaa tulla taas, kuten eilinenkin. Valitsimme nimittäin Sarahin kera pikku kävelylenkin La Willan läheisyydessä olevalla Lidlille. Onhan tuossa tuota mäkeä kivuttavaksi, kun La Pazista ensin El Duraznoon ja siitä vielä moottoritien kylkeen kohti Lidliä. Ensin kuitenkin poikkesimme Lidlin naapurissa olevaan kiinakauppaan, tarkoituksena ostaa kunnolliset veitset tähän asuntoomme. Niin leipäveitsi, kuin lihaveitsikin tarttui mukaan, kuten myös jotain naisten hiustuotteita. Matka jatkui siis Lidliin ostamaan kahvia, kun Juhla Mokka alkaa loppumaan, ja saimme suosituksen, että Lidlin Gold-kahvi on lähellä kotoista makuamme. Sas nähdä, tuomio tulee muutaman päivän, kun paketin korkkaan.

  Jatkoimme matkaamme eteenpäin samaa tietä, palataksemme takaisin kaupungin suuntaan Taoron mäen kautta, joten tossua toisen eteen. Kapea on tuo kulkuväylä ja autoja liikkuu, jopa bussejakin, todella paljon. Varovaisuutta siis, jos tuolla kuljette. Saavutimme Englantilaisen koulun, jatkoimme sen ohi, Anglikaaninen kirkko, jonka ilmoitustaululta poimimme mielenkiintoisen paperilapun. Car boot sale in Taoro Park 3.2, eli takakonttikirppis Taorolla Helmikuun alussa. Kännykällä kuva muistin tuekai ja matka jatkui parkkiksen läpi kohti Risco Belloa, missä poikkesimme kahvilla. Tai no, tilasimme molemmat Mango-Ananas-multifruta-mehua lasilliset, jossa keskikokoinen lasi paljastui 3.50 hintaiseksi/lasi. Pidin ja pidän yhä tuotetta kalliina ja haluankin sen mainita varoituksena, jos Risco Belloon eksytte. Itse kahvilahan on viehättävyyden ja rauhan tyyssija, korkealla kaupungin yläpuolella, missä vain linnut laulavat ja viihdyt varmasti tuossa ympäristössä. Kaiken kruunuksi se kuuluisa musta joutsen nousi lammestaan ja kierteli pöytien luona keräilemäasä maahan pudonneta pullanmuruja, tai jotain. Vaikuttava lintu tuollainen, niin vaikuttava, että tontilla majaileva kissakin osasi sen kaukaa kiertää. Ylihintaiset mehut naamaan ja matka rappusia pitkin alas kaupungin suuntaan. Veaiputous ei ollut taaskaan päällä, mutta sen näki, että sitä oli juoksutettu hiljattain. Alemmissa putouksissa vesi soljui vielä iloisesti, itse putouksen seinä kiilteli kosteuttaan ja tunnelma oli paljon parempi, kuin edellisellä kerralla rappuja laskeutuessa. Miksiköhän tuota juoksutusta säännöstellään, siinäpä kysymys.

  Takaisin kämpille, auringossa kirjan lukemista, ristikoiden ratkomista ja yleistä lomalöhöilyä, kunnes oli niin kuuma, ettei enää jaksanut, joten sisäyiloissa sitten pikku päikkärit, edellisen huonosti nukutun yön jälkeen. Herättyämme ruoanlaittoon ja kalkkunapastaa ala Sarah oli luvassa. Hyvää oli, edullistakin, kun koko satsi itse laitettuna maksoi alle neljä Euroa ja siitä syödään vielä tänäänkin. Itse laittamalla täällä ruokailu on edullista, vaikka ekoina päivinä kalliilta tuntuikin. Tosin silloin piti täyttää kaikki kaapit, joten siksi rahaa kului.

  Iltasella vielä Meme-baarissa yhdet ja oli yöpuulle menon aika. Hyvin maistui uni, edellisen yön valvomisen jälkeen. Kerran taas heräsin kylmään ja noudin lisäpeiton lämmön takaamiseksi sohvalta.

  Nyt taidan poiketa taas Keskiviikkokirppiksellä ihan vaan ajan kulun vuoksi.

  Aurinkoista päivää kaikille.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta taas.

  Tänään pilvinen aamu, vaikka kyllä tuo aurinkokin tuolta pilkahtelee. Eilinen päivä siis avautui aurinkoisena, joten kirpparille vei matkaajan tie. Keskiviikkoiseen tapaan siellä oli melko vähän myyjiä paikalla, eikä mitään meikäläistä kiinnostavaa löytynyt. Nopea kierros siis. Suunistin Pikku Pohjolaan kaffelle, missä montakin tuttua naamaa jo istuskeli. En kuitenkaan viihtynyt kuin sen kupposen ajan, joten jatkoin hortoilua kaupungilla. Paljon on täällä ihmisiä päivisin liikkeellä ja liikenne vaikuttaa katastrofaaliselta, kun jonot seisovat, eikä parkkipaikkoja ole missään. Tässä kaupungissa saattaisi olla autoilun rajoittaminen paikallaan. Ei kaikkien, varsinkaan turistien tarvitse sitä kotteroa Charcon aukiolle parkkiin saada. Ei sillä, ei siellä olisi tilaakaan. PPltä kun käännyin Zamorakadulle suuntana San Telmo, jono seisoi, ja jatkaessani mäkeä alas Charcon suuntaan, seisoi yhtenäinen letka autoja, ihan Charcolle saakka ja siitäkin eteenpäin menevälle ulosmenotielle. Syykin lienee selvä, kun tunnelireitti Puerto Cruzin sisääntuloväylänä on edelleen pois käytössä, niin vain kaksi ahtaampaa, kaupungin läpi kulkevaa reittiä on käytössä. Ensimmäistä kertaa muuten kuulin täällä autoilijoiden hermostuvan ja torvien soivan pidempiäkin aikoja. Varmasti stressaavaa jonotella tuollaisessa kuumuudessa autossa, jossa ei ilmastointia ole.

  Pienen hortoilun jälkeen suunnistin kämpille, missä eilisen kalkkunapastan rippeet naamaan ja ah niin tuhmat suklaakakkupalat, mitä Cupulan leipämyymälässä myydään, jälkkäriksi. Sitten piti päättää, jatkuuko hortoilu johonkin suuntaan, ja päädyimme ihan koti-iltaan. Telkkarin katsomista, kiitos noiden englannin kielisten kanavien, mitä muuten löytyi lisää, kun hakuun valitsi kieleksi Finlandia. Pari leffaa tuli katseltua, viimeisistä muruista Juhla Mokat keitettyä ja viestiteltyä tänne tulevalle kaverillemme, että tuo kahvia suomesta mukaansa. Pariin keittokertaan, vielä Juhla Mokkaa riittää. Sitten on annettava Lidlin Goldille mahdollisuus.

  Leffat loppuivat, paramountilta muuten tulee iltaisin yllättävän väkivaltaisia elokuvia. En mä noita jaksaisi kotimaassa kattella, mutta täällä tarjonta on sen verran niukkaa, kielellä mitä ymmärrän, että on pakko. Oli aika unten maille ja maistuihan se. Tällä kertaa otin sen ylimääräisen filtin jo valmiiksi mukaani, ettei tarvitse palellen herätä yöllä. Kylmä siis öisin on, yöpukua ja villasukkia suosittelen kaikille tänne tulijoille, kun mattoja ei ole ja kivilattia on kylmä.

  Oikein mukavaa päivää kaikille.
   
 3. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Liikenteestä olen täysin samaa mieltä, on liikenne kuitenkin nyt jossain määrin sujuvampaa kuin vielä marraskuussa ja joulukuun alussakin. Se Martianezin tunneli on ainakin osittain nyt jo auki. Usein kävellään Zamorakatua San Telmoon ja siitä Charcolle, viehättävä väylä, mutta ärsyttävän ruuhkainen normaaliaikaankin. Vuokra-autoilu on vähän hankala yhtälö, toisaalta merkittävä elinkeino ja rahavirtojen liikkumisenkin osatekijä.

  Telkkari pyörii usein täällä kotona ollessa enemmänkin taustalla, mutta joskus sattuu kohdalle joitain leffahelmiä aivan sattumaltakin. Paramountin lisäksi noihin voi törmätä useilla muilla kanavilla. Lisäksi saarten omat kanavat, TenerifeTv ja CanarianTv lähettävät paljon sekä asiaa että viihdettä. En niistä puoliakaan ymmärrä sanallisesti, mutta aina sieltä jotain tarttuu takkiin.
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kokeile Sotis tehdä kanavahaku niin, että valitset paikaksi Finlandia. Englanninkielisiä kanavia tuli muutama lisää, ja tietysti noi espanjan kanavat on entisellään.

  Tuossa taas historiakuvaa Avenida de Colon ja San Telmo1962. Merivesialtaat olivat hiukan vaatimattomammat tuolloin. Valle Mar, sekä Katalonia las Vegas kuitenkin jo rakennettuja.

  [​IMG]
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan Puerto Cruzista.

  Vaihtelevaa pilvisyyttä on tänään tarjolla. Eilenhän oli täyspilvinen päivä koko päivän. Aamulla suunnistimme Sarahin kera hiukan shoppailemaan. Ensin Masarun vastapäisestä pikkukaupasta, kokeilemaan Sarahille melko kivannäköistä vaaleanpunaista mekkoa, mitä olimme jo ohi kulkiessamma katselleet. Mekko mukaan, "one size, fits all" sanoi myyjä ja sovituskoppiin kävi Sarahin tie. Mekon hintakin oli halpa, vain 25 Euroa, joten miksei, jos sopii. Sopihan se, mutta kun pikku kätöset tuonkin mekon Kiinassa tai Bangladeshissä olivat ommelleet, ei vetojetkua osattu laittaa niin, settä sen saa mekko päällä kiinni. Ei sitten niin millään, saumaan tarttui vetskari aina, joten hyllyyn jäi tuokin ilmestys.

  Matka jatkui El Tope hotellille, missä olimme kuulleet edullisen kuntosalin sijaitsevan, kiitos vaan vinkistä O. Salihan löytyi ja sitä voi kuka tahansa käydä käyttämässä 5 Euron kertahintaan. Mikä parasta salin yhteydessä oli sauna, eli pelkästään saunaankin meneminen tuohon hintaan näillä leveysasteilla lienee oiva vaihtoehto, vaikka pikku kuntoilukin voisi tehdä itsekullekin hyvää. Käykää kattomassa, jos Puerto Cruziin eksytte. El Topen respasta kysytte, paikka sijaitsee alakerrassa, raput tiskin viereisten hissien kohdalta alas.

  Matka jatkui, Pyramidesin Encuentroon, ihmetellen matkalla, että miksi lähes koko kakkoskerros Pyramidesin ostoskompleksista on tyhjillään. Joskus aikanaan ihan jokaikinen liiketila oli käytössä, nyt koko toinen puoli tyhjillään. Joku pusero tarttui Sarahin matkaan ja suunnistimme kohti Punta Romaa, ja Mo-myymälää, missä pikainen kierros, mutta mitään ei mukaan tarttunut. Suunta kohti Pikku Pohjolaa ja ihan uusien tapojen opettelua oli tiedossa. Normaalin cafe con lechen sijaan uskaltauduin kokeilemaan ja tilasin Cafe Cortadon, josta uusi suosikkikahvini täällä nyt tuli. Cortado ja Cokis naamaan ja matka jatkui kohti Charcoa, sieltä El99 myymälää, mistä Sarah jotain pientä mukaansa poimi.

  Tämän jälkeen taas kämpille, hiukan lukemista, ihmettelyä ja sitten se iski. Muistin nimittäin, että minulle oli laadittu pikku kunto-ohjelma kotimaassa, ja pitkän mietinnän jälkeen, ryhdyin toimeen. Urheilusortsit jalkaan, lenkkitossut myös ja ensimmäiselle lyhyelle juoksulenkille kävi lomailijan tie. Ei se vaikeaa ollut, ylämäissä meinasi puhti ja into loppua, mutta selviydyin, vaikkakin polviin, sekä sääriin sattuikin joka askeleella juostessa. Pitäis varmaan noiden salitossujen sijaan ostaa jonkinlaiset lenkkarit. Mutta nyt on homma aloitettu. Kolme kertaa viikossa on tarkoitus lenkille lähteä, pikkuhiljaa lisämatkan ja syketeson noston myöstä. Sykemittari tosin unohtui kotiin, joten ihan mutulla ja omien tuntojen mukaan mennään. Enhän mä enää mikään nuori poika ole.

  Lenkin jälkeen pizzat suositellusta, jo kerran poiketusta Europa pizzeriasta yläkaupungilla. Enkä voi enää kehua, ei kaksinen pizza, ei mieleenpainuva kokemus, mutta kokonaan se vatsaan putosi, mikä tosin kadutti myöhemmin, kun 3.45 heräain sellaiseen tulenpolttamaan närästykseen, etten muista moista kokeneeni aikaisemmin. Miettikääpä siitä, siis, uuden pizzan hakemista tuolta uudestaan. Kyllä kotiruoka vaan on parempi vaihtoehto. Vielä yhdet Sandran baarissa, Run liittyessä seuraamme soitettuani hänelle. Nukkumaan, närästystä, kaameaa polttavaa närästystä, telkkari auki, kanavarallia, ei mitään, Sarah heräsi myös samaan vaivaan, hiukan valvomista ja taas nukkumaan. Tulihan se uni viimein ja sitä reiluun 9n saakka riitti.

  Nyt uudet suunnat ja kujeet. Saas nähdä. Mukavaa päivää kaikille.
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kotoa tuli taas terveisiä kuvan muodossa, että Elmeri voi ja viihtyy uusien isäntien kera mainiosti. Tässä kuvassa Elmeri mielipuuhassaan.

  [​IMG]

  Suomesta tuli myös muutakin viestiä, sillä meille tulee mahdollisesti vieras asustelemaan viikoksi jo ensi viikolla. Kiva päästä taas opastamaan uusi sukupolvi ihastuttavaan Puerto Cruziin. Seuraava vieras Helmikuun puolella onkin sitten anoppi...
   
 7. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Hmm, ”heräsin sellaiseen tulenpolttamaan närästykseen” saattaa olla jotain muuta kuin närästystä, mutta ottanet selvää, jos tauti toistuu.

  Kun ruuanlaiton tekotapa poikkeaa täällä omasta perinteestämme, tarvitsee sulatusjärjestelmä totuttelua ja myöhäinen syöminen jo yksinäänkin on sen totuttelemisen paikka.

  Kokeilemanne pitserian läheltä löytyy Arianna. Se on lähes kulttitasolle yltävä. Kuka tykkää, kuka ei. Se on nimittäin uskollinen perinteille, jota suomalainen tekotapa ei ole. Jos päädytte sinne, yksi pizza riittää aluksi jaettuna kahdelle; ne on isoja. Kun tietää, että himo herää, voi siirtyä mättölinjalle.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Oli houkutus vastata ravintola- ja ruokaosiossa, mutta menkööt, samat tyypit näitä kuitenkin lukevat.

  Myöhään syöminen kuuluu tähän kulttuuriin. Ja mikä on kenellekin myöhä? Puertossa syödään kotioloissa yleensä siinä klo 18 tietämissä, ravintoloissa vähän myöhemmin. Ja ihmeesti se rytmi pysyy myös Suomessa, monen muunkin asian suhteen.

  Arianna on tuttu paikka ja kiva että tuli esille. Useasti on käyty, pastan ystävien paratiisi, tosi laadukas. Pizzoista ei sieltä eikä oikeastaan juuri muualtakaan ole kokemusta.
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan taas.

  Kiitos Eläkepapalle ja Sotikselle vinkeistä tuon Arianna-ravintolan suhteen. Käydään koeajamassa, kunhan keretään. Mä luulen, että närästys toissayönä johtui vaan sen pizzan rasvaisuudesta. Me kun syödään melko vähärasvaista ns välimeren ruokavaliota Sarahin twistillä. Sarah vaan tekee niin hyvää ruokaa kotona, myös siis täällä Teneriffalla, että nuo ravintola-annokset monasti maistuvat arkiselta kuin pahvilaatikko. Kenties pitäisi valita vaan rohkeammin sellaista, mitä en normaalisti syö. Paikallisia herkkuja siis. Paappa Sotis sellaisista sinne ravintolaketjuun vähän vinkkejä muistin virkistämiseksi. Sieltä ne löytyvät lukijoiden iloksi helpommin. Sarah tuossa vieressä pyysi myös vinkkejä, mistä voisi ostaa tuoreita yrttejä maustamiseen Puerto Cruzista.

  Eilinen oli taas laiska päivä. Päivälle oli vain yksi "velvollisuus", kun tänne saapuvaa vierastamme varten, suunnittelimme auton vuokrausta Kolmeksi päiväksi tai koko viikoksi. Aloitimme tuosta ihan naapurista La Pazissa, eli Europcarista. Halvin auto, Fiat 500, maksoi kolmelta päivältä 95 Euroa ja koko viikolta 165 Euroa. Auto siis täysvakuutettuna heti tai toivomuksen mukaan. Kiitos tarjouksesta, palaamme asiaan, kunhan vieraamme saapuu. Matka jatkui Masarun kulmalta, oikealle Teidemarin ohi kohti AviaCarin toimipistettä, mikä on hiukan kauempana idässä, noin viiden sadan metrin päässä. Tiskillä yksi saksalainen mesoamassa, kolme myyjää selitteli jotain tälle tyypille hermostuneina, joten istuuduimme odottamaan. Sama meno jatkui, saksalainen sadatteli, vaati saada omalla kielellään palvelua je selittely jatkui. Sitten yksi myyjistä kääntyi puoleemme ja sanoi no car, johon totesin, ettemme sitä tarvitse heti ja voimme odottaa. Kukaan ei kuitenkaan tehnyt elettäkään suuntaamme, kaikki kolme palvelivat kiukkuista saksalaista. Odotimme aikamme ja poistuimme. Jos se sama valuutta, millä ihan kaikki muutkin maksavat ei kelpaa, niin viemme sen muualle.

  Eipä mitään, ne iänikuiset rappuset taas edessä. Rappuset siis alas, hortoilua siellä täällä kaupoissa, kunnes Palmeras Playan vierestä löysimme Aviksen autovuokraamon. Sisällä ei ei ollut yhtään asiakasta, joten kyselemään. We have no cars for today, aloitti neito tiskin takana. Ilmoitin, ettei tarvitse kuin ensi viikolla. Ok ja hän kertoi meille halvimpien autojen hintoja. Halvin VW Polo, 125 Euroa / 3 pv ja 237€/vko. Thank you, ja lupasimme palata asiaan, kun tarvis. Toki täällä on pienempiäkin vuokrauspaikkoja, huokeammalla hinnalla, mutta ne ei kiinnosta, kun vakuutusasiat ei välttämättä silloin toimi. Parin kympin säästöstä kun voi tulla kallis lasku. Varoittavia esimerkkejä on silloin tällöin putkahdellut esiin. EuropCar siis on valintamme. Varsinkin kun se on tossa ihan vastapäätä. Olkaa varovaisia, mitä autojanne vuokraatte. Vuokraajien kirjo on moninainen, kuten myös mahdolliset ongelmat. Niistä on paljon ollut juttua eri medioissa.

  Takaisin "kotiin". Lekottelua, kirjan lukemista ja TVn katselua, kunnes oli illallisen aika. Spagettibolognese ala Sarah ja herkullista oli. Täkäläinen jauheliha, siis sikanauta on erittäin hyvän makuista. Ruoan jälkeen pikku kävelylenkki ja pysyimme tiukkoina, ei baari-iltaa, vaan suoraan kotiin kahvin ja teen keittoon. Jokailtaisiin baari-istujaisiin kun kuluu paljon rahaa. Siinähän sitä yhdelle lomapäivälle. Ei suorittamista, vaan rentoa meininkiä oman halun mukaan.

  Nyt juon viimeistä kupillistani Juhla Mokkaa tässä aamiaisella ja huomenna on Lidlin Gold khvin aika saada mahdollisuus. Saas nähdä...

  Antoisaa aattopäivää kaikille.
   
 10. Palmito Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kiitoksia ravintola-, autonvuokraus- ja kuntosalivinkeistä. Viikon matka vain edessä, joten jos on hyvät ilmat mieluummin ulkoliikuntaa kuin salihommia. Pizzaa voisi varmaan kerran käydä syömässä, vaikka yleensä keskitytään lomilla paikallisiin sapuskoihin. - Antique: hiukan varoitan liian rivakasta lenkkeilyn aloituksesta, ettei vain paikat mene rikki. Kunnon kengät lenkille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista uudenvuodenaattoa kaikille.

  Kiitos Palmitolle palautteesta. Viikon matkalla tosiaan riittää kun vaeltelee näissä kauniissa maisemissa päivittäin. Lenkkelynkin aloitus on ollut sopivan varovainen. Ekalla kerralla vain lyhyt, noin 20 minuutin lenkki loiviin ylämäkiin ja eilen sitten hiukan pidempi, ehkä 30-35 minuuttia, hiukan pidempiin mäkiin suunnistaen. Täällä kun ylä ja alamäiltä ei oikein voi välttyä. Kenkävinkkikin on loistava. Olen jo huomannut, että nuo aikanaan salille hankitut salitossut, ei juoksemiseen oikein sovi, niin sääret, kuin polvetkin saavat aika kovia iskuja. Nyt ymmärrän iskunvaimennuksen juoksukengissä. Pisimmässä ylämäessä, melkein mäen päällä, myös piriformis, eli pakaraan kuuluva lonkkanivelen ulkokiertäjä-lihas hiukan kiukutteli, ja oli pakko pysähtyä hetkeksi. PRKL ja matka jatkui, mutta onneksi oltiin jo siis mäen päällä ja sai taas lasketella hissukseen alamäkeen. Tämän lenkin jälkeen sitten ihan joka paikka oli kipeänä, kun pulssi oli tasaantunut. Miten on mahdollista, että käsivarretkin juostessa kipeytyvät ja hiukan niskakin. Juoksutekniikka ilmeisesti hiukan hukassa.

  Eilen aamulla kuitenkin heräsimme vaihtelevaan pilvisyyteen ja suunnistin ensimmäiseksi Puerto Cruzin kirppikselle kaverini Re..n kanssa. Tottakai törmäsimme moniin tuttuihin, kuten Aguilaan vaimoineen, jotka kehuivat löytäneensä tältä kirppikseltä jotain, nimittän kauppahallin kahvilan. Ostin kaksi vanhaa 1940-50 luvun rannekelloa, joista toinen saattaa olla keräilijöiden kannalta kiinnostavakin, nimittäin Saksalainen Kiezle vuodelta 1944, eli toisen maailmansodan ajalta. Itse en noita aikoja hyvällä muistele, mutta tuon ajan tavaroille ja kumma kyllä, nimenomaan saksalaisten on kova kysyntä maailmalla. Ei siis huono ostos 15 Eurolla. Törmäsimme myös toiseen täällä vakituisesti asuvaan, aikaisemminkin tapaamaani Ru..n, joka liittyi seuraamme. Kirpparin jälkeen PPhen kaffelle ja jo sielläkin osasi raati kysellä, löytyikö mitään. Raadin arvostelujen, musiikista keskustelujen ja yleisen tarinoinnin jälkeen matka jatkui kotia kohti, josta suunnistimme Sarahin kera El Duraznoon Mercadonaan ruokaostoksille. Halpaa oli, olen hämmästynyt. Laitan tähän perään kuvan, jotta jokainen voi miettiä ensin, mitä tuo koko kasa maksaisi Suomessa:

  [​IMG]

  On makkaraa, lihaa, kanaa, ja kaikenlaista muuta tarpeellista monen päivän tarpeisiin. Koko lysti alle 40 Euroa. Tällainen hintataso pitäisi saada suomeenkin. Illalla taas Ruokailun jälkeeen, eilisen spagettibolognesen loput, Meme baariin kahville, kokikselle ja viinilasilliselle. Noiden nauttimisen jälkeen oli aika suunnistaa yöpuulle, joten menin maksamaan ja Meme itse sattui kassalle. Hän totesi aa, finlandese ja hymyili päälle. Sitten hiukan historiatietoa, kysyttyäni, kauanko hän on paikan omistanut. 1930-luvulta sanoi Meme, mitä on vaikea uskoa. Ei hän mitenkään voi olla sen ikäinen. Ymmärsin ehkä väärin. Oli maksun aika, kaivoin kympin taskustani, jolloin Meme vain hymyili, näytti kädellään ei ei ja toivotti vain hyvää uutta vuotta halauksen kera. Kävi sitten tekemässä saman Sarahille halauksineen. Mahtava tyyppi, vaikka ei aina ymmärretä toisiamme. Kielimuuri...

  Nyt matka jatkuu. Hyvää uutta vuotta kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Oikein aurinkoista ja antoisaa uutta vuotta 2018 täältä Puerto de la Cruzista meidänkin famiglialta.

  [​IMG]

  Kuva Santa Cruzin kauppahallin pihalta.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  2018, näitä jorinoita siis kirjoitetaan jo kolmatta vuotta. Hyvää uutta vuoden ensimmäistä aamua kaikille.

  Eilen taas aloitimme, heti lopetettuani kirjoittamisen, lähdöllä Santa Cruzin suuntaan kirpputorille, tai oikestaan markkinoille, missä kopiotavaraa myydään surutta julkisella paikalla, ja ammattimyyjät tyhjentelevät verotta kauppojensa hyllyjä. Muutama yksityinenkin kirpparimyyjä oli toki paikalle ilmestynyt, ja heiltähän ne parhaat löydöt tehdään. Mukaan tarttui 7 vanhempaa rannekelloa, joista vanhin 1930-luvun artdeco kultakello, huimaan 4 Euron hintaan. Kaikki varaamani 50 Euroa kului, mutta uskon ostosten olevan kannattavia. Re. osti itselleen jo kolmannen saksofonin ja Ru. hypisteli yhtä kitaraa tosissaan aillä silmällä, että sellainen tarttunee mukaan jossain vaiheessa. Ostokset siis mukaan ja R..n auto kohto Puerto Cruzia.

  Oli vuotuisen Sitio Litre vierailun aika. Joka vuosi, kun olemme Puerto Cruzissa vierailleet, olemme Sarahin kuvanneet siinä keskellä olevan suihkulähteen luona. Meikäläisen naamalla on parempi pysytellä valokuvista kaukana. Näin siis tehtiin, ja kun oli siestan aika, koko Sitio Litre puistossa ei ollut kuin me ja yksi muu asiakas, joka luki karppilammen luona kirjaa. Näin ei sivullisia uhreja otoksiimme tullut. Myös muiden kuvien ottaminen oli helpompaa. Mitään uuttahan Sitio Litressä ei meille ole, monta kertaa kun siellä on poikettu, mutta silti ihan joka kerta se viehättävä kahvila siellä ihastuttaa. Niinpä poikkesimme taas perinteiselle tauollemme tuohon Cafe Orquideaan. Sarah tilasi perinteen mukaan lasin valkoviiniä ja suklaakakkupalan ja minä samaisen kakun kahvin kera. Herkullista oli suklaakakku, mukana kermavaahtoa ja mikä parasta, kahvikin oli suodatettua. Hyvin me viihdyimme, istuskelimme pitkän aikaa ja nautimme siitä rauhasta, mitä tuollainen keidas vain voi tarjota, siis kahden, ei ketään muita asiakkaita. Sitio Litren Cafe Orquideaa, voisi verrata rauhan tyyssijana keskellä kaupunkia Taoron mäellä olevaan Risco Bellon vastaavaan, sillä erotuksella, että Cafe Orquidea on edullisempi, paljon edullisempi. Risco Bellossahan kaksi keskikokoista juomalasillista mehua maksoi 7 Euroa, kun eiliset eväämme Cafe Orquideassa, siis kahvi, valkoviini ja kaksi suklaakakkupalaa yhteensä 8.50e. Toki pitää muistaa, että itse Sitio Litre puistoon on sisäänpääsymaksu 4.75/henkilö. Ja Eläkepappa huom, kun viime vuonna olit kiinnostunut tuolla majailevasta liskosta, niin tyyppi loisti tällä kertaa poissaolollaan.

  Illalla sitten suunnistimme hetken mielijohteesta Pez Azuliin syömään buffetista illalliset, tarjolla kun jonkinlainen juhlamenyy oli. Kattauksen hinnaksi oli ilmoitettu 20 e/hlö, ja päätimme siihen tarttua. Pullo punaviiniä kuului myös hintaan. Niinpä, punaviiniä ja meikäläinen ei juo lainkaan alkoholia. Sain toki pullon vettä, mutta myös Sarah oli kummissaan miten tuon saa juotua. Itse ruoka oli ihan kelvollista, kanakeittoa, salaattia, lihaa, kanaa ja kalaa lisukkeineen, sekä runsas jälkiruokapöytä kakkuineen ja jäätelöineen. Omasta mielestäni tuo ei eronnut Pez Azulin normikattauksesta mitenkään, ehkä kakkutarjonta oli parempi, joten ei tuota nyt juhlavaksi ateriaksi voi sanoa. Ihan hyvää perusruokaa kuitenkin, eli siellä 7 1/2 arvosanoissa mennään. Ai niin, se viinipullo. Pelastava enkeli saapui paikalle, kun kaverini R ilmestyi Pez Azulin aulaan istuskelemaan. Kävin hänet noutamassa seuraamme ja hän hoiti osansa viinipullon tyhjennyksestä. Syötyämme jatkoimme matkaa PPhen kahvikupillisen toivossa. Kahvikone oli rikki, joten tyydyimme Cokikseen ja jääteehen. Seuraamme istui mukava ikäiseni herrasmies, joka talviaan täällä viettää ja viihdyimme mainiosti. Kahvia oli kuitenkin vielä saatava, joten kokeilimme ensin Bar Polarin tarjontaa. Kiinni oli, omistaja hyvin ansaitulla tauollaan. Suunnistimme San Telmolle, mistä taksilla Reiluun Peliin ja johan lykästi. Juhla Mokkaa ja teetä oli tajolla, joten tartuimme tähän vaihtoehtoon. Juttu jatkui tämän tapaamamme herrasmiehen kera, kunnes oli aika poistua ilotulitusta katselemaan. Taksilla La Paziin ja näköalapaikalle odottelemaan. Joku muukin oli saanut saman idean, kun muutama kymmen saksalainen siellä jo päivysti. Joitain minuutteja kului ja täsmällisyydestään kuuluisat saksalaiset aloittivat 8-7-6-5-4-3-2-1 Ja älämölöä perään. Katse kalasataman suuntaan, eikä mitään tapahtunut. Parin minuutin päästä sitten ilotulitus alkoi, joten naureskelin mielessäni, että joko saksmannien kellot edistää, tai paikallisten jätättää. Pakko myöntää, ilotulitus ei ollut kaksinen, se oli suorastaan vaatimaton, odotin enemmän ja petyin. Jopa Lohjan joulukadun avajaisissa oli näyttävämpi ilotulitus, samoin Karkkilan vastaavassa. Vuosi kuitenkin vaihtui ja täällä ollaan edelleen. Mikä onkaan parempi tapa vuotta aloittaa, kuin Puerto Cruzin kaltaisessa paikassa.

  Vuoden ensimmäinen päivä valkenee aurinkoisena, ei pilviä, vain ohut calimapilvi erottaa meidät kirkkaasta auringonpaisteesta. Tästä se lähtee. Uusi vuosi uudet mahdollisuudet. Aurinkoista päivänjatkoa kaikille.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Vähän kuvia eiliseltä, eli viime vuodelta. Ensin Agatha Christie asetelma Sitio Litrestä.

  [​IMG]

  Sitten Sitio Litren kaunis suihkulähde. Oli kiva kuvailla, kun ketään ei kuvissa pällistellyt.

  [​IMG]

  Orkideapuutarhassa luonnollisesti kauniita Orkideoita.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Siinä se on, Sitio Litren kaunis ja rauhallinen Cafe Orquidea.

  [​IMG]

  Tämäkin kaunokainen, joita runsaasti ympäri kaupunkia löytyy oli Sitio Litressä.

  [​IMG]

  Ja vielä Cafe Orquideasta pakollinen kelloharrastajan kuva Roamer automaattikellosta aikaisemmin mainitsemani kahvin ja suklaakakkupalan kera.

  [​IMG]

  Mukavaa vuoden ensimmäistä päivää.

  Ps. Kuvat suurentuvat niitä klikkamalla. Siis kaikki lähettämäni kuvat.
   
 15. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Ilotulitusten alkamisesta on pakko heittää kommentti. Kyllä se ihan sekunnilleen vuoden vaihtuessa alkoi, heti kun kirkon kello oli lyönyt 12 kertaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Toisin sanoen saksmannien kellot edistää. Täällä La Pazissa eivät kirkon kellot soineet, mitä ihmettelen, eikä pääkirkon kellot tänne saakka kuulu. Tuo pikkukirkkohan kuitenkin olisi ollut ihan näköalapaikan vieressä.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista huomenta taas.

  Eilinen sitten oli todellinen lepopäivä. Ei tehty oikein mitään, vaan ainoastaan rentouduimme lukien kirjoja ja ratkoen ristikoita tuossa pihallamme. Eipä siitä pajon kerrottavaa jälkipolville lähde, sen verran laiskaa toimita oli. Päivän ainoa kotoa poistumisemme oli, kun läksimme leivinpaperia etsimään kaupoista. Olisihan sitä paperia siellä, jos vaan kaupat olisivat olleet auki. Cupula oli kiinni, kuten Joulupäivänäkin ja niin myös saksmannien Supermatkt Masarun vieressä. Ei siis leivinpaperia, joten jäi leivonnaiset tekemättä. Niitä olisi kaivattu, kun illalla meille tuli täällä saarella talvehtiva parskunta kylään. Leivonnaisia olisi tarjolla ollut.

  Pienimuotoinen urheilusuorituskin tuli suoritettua, kun pikku kävelylenkin teimme täällä La Pazin alueella. Otin nimittäin lainaamani kävelysauvat mukaan ja, kyllä, sauvakävelyä oli ohjelmassa. En oikein ymmärrä noiden funktiota, mutta jos niistä jotain hyötyä on, niin palautellaan sitten niiden avulla. Pikku lenkki siis La Pazissa noiden kauniiden ja niiiin haluttavien omakotitalojen seassa. Vahinko, että täälläkin kaikki piilotetaan korkeiden muurien taakse, ettei noita kauniita pihoja voi ihastella enempää. Vajaan tunnin lenkkihän siitä tuli. Varsinkin Riu Garoen ympäristössä on loistavia kävelyreittejä, missä ei ruuhkassa tarvitse kuljeskella. Sieltä vielä tunneliväylän varrella olevan Shellin ohi, missä bongasimme bensan ja diisselin hinnat, eli diesel 85 cent/litra ja bensa kalleimmillaan Formula laatuisena 1,10€, muiden laatujen jäädessä alle Euroon. Samoin oli auton pesujen kanssa. Koko pesuvalikoima koneessa 3.70€-8.95€, eli kallein autonpesu alle 9 Euroa. Joskus tulee mieleen, että Suomessa hintataso on .... korkea.

  Takaisin kämpille ja ruoan laittoon. Paikallista raakamakkaraa ja perunoita paistettuina, ei mitää gourmeeta, mutta perus kotiruokaa kumminkin. Onneksi oli kakku pakastimessa, niin saimme vieraillemme sellaisen sulatettua, ennen kuin saapuivat. 19.00 ovi kävi ja mukavan hauska pariskunta saapui vieraaksi kämpillemme. Ilta sujui rattoisaati Lidlin Gold kahvista ja suklaakakusta nauttien. Jossain vaiheessa hekin taas suunnistivat omalle asunnolleen ja me jäimme omallemme TVtä katsomaan ja Sarah kirjaansa lukemaan. Kodinomaisuus alkaa siis löytyä pikku hiljaa, ja se juokseminen ympäriinsä jää vähemmälle. Hei, jo toinen ilta viikon sisään, kun ollaan koko ilta kotona. Ilta kului, nukkumatti kutsui kylään ja... tässä taas uutta päivää aloitellaan. Aurinko siis paistaa, selkeää calimaa havaittavissa, muuta eiköhän tästä selvitä. Pölyjä saa kyllä olla pyyhkimässä koko ajan. Siivoojien työtä arvostan nyt päivä päivältä enemmän.

  Aurinkoista päivää kaikille.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Pari kuvaa tämän päivän El Duraznon reissulta. Ensin vähän palmuista tunnelmaa.

  [​IMG]

  Sitten ihan kodin näköistä asuinpaikkaa.

  [​IMG]

  Ja vielä lisää puistomaisemaa palmuineen.

  [​IMG]

  Mukavaa päivää kaikille.
   
 19. salerosa*** Jäsen

  liittynyt:
  17.11.2009
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  12
  "Pienimuotoinen urheilusuorituskin tuli suoritettua, kun pikku kävelylenkin teimme täällä La Pazin alueella. Otin nimittäin lainaamani kävelysauvat mukaan ja, kyllä, sauvakävelyä oli ohjelmassa. En oikein ymmärrä noiden funktiota, mutta jos niistä jotain hyötyä on, niin palautellaan sitten niiden"
  Heippa, tuohon sauvakävelyyn löytyy netistä paljonkin tietoa. Tekniikasta jopa videoita. Useinhan ihmiset "sauvovat" aivan väärin. Jotta siitä saisi kaiken hyödyn irti, pitää osata tekniikka, joka ei itse asiassa ole mitenkään vaikea. Kunhan tekniikan löytää niin kävelyyn tulee automaattisesti aivan eri rytmi, ja vauhtiakin enemmän mitä peruskävelyllä. Suosittelen opettelemaan, siinä saa koko kroppa hyvää liikuntaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista päivää vaan Puerto Cruzista.

  Kiitos vaan Salerosa vinkeista sauvakävelyyn. Hyvin se lähti käyntiin, kunhan vaan hiffasi, mistä on kyse. Asiaa helpotti toki, että samassa osoitteessa kanssani asustelee koulutettu, kivunhoitoon, sekä utheiluasioihin valmistunut hieroja.

  Aamu oli sen verran kiireinen, että vasta nyt kerkesin tänne kirjoittelemaan. Herättyäni nimittäin suunnistin hetimiten Puerto Cruzin Keskiviikkokirppikselle, kun odotin yhden saksalaisruovan tuovan vanhempia kelloaja nyyntiin. Mitä vielä, ei näkynyt koko naista kirppiksellä. Yhden Seiko5 automaatin sain tingittyä puoleen hintaan pyydetystä, ja sen sitten mukaani poimin. Sitten poispäin, siis takaisin kämpille, kun puhelin soi, ja ongelmia oli yhdellä suomalaisella nettiyhteytensä kanssa. Lupasin tulla katsomaan asiaa ja pätkihän se, kun koko netti kaatuili vähän väliä. Tutkailin hiukan tilannetta. Soneran vanha mokkula, ei siis edes Telian, vaan iänikuinen Sonera. Kyselin vähän, että minkälainen sopimus sullla on netin käyttöön, ja vastaus oli 25€/kk ja hyvin on vuosia jo pelannut, sekä kesällä Suomessa, että täällä Teneriffalla. Ai jaa, totesin ja tutkailin asiaa. Nettitikun päivittämistähän kone ilmoitteli, ja kun jotain piti tehdä, päivitin sen, seurauksella, että koko tikku hävisi koneesta, eikä sitä enää löytynyt. Eipä mitään, vanha keino käyttöön, tikku irti ja takaisin, jolloin se asentui, tosin tikun näyttö näytti, ettei sitä löydy. Eikä löytynyt, vaikka mitä yritin. Ei siis enää internetyhteyttä. Ettei vaan olisi käynyt niin, että päivityksen mukana Telia irtisanoi "väärässä käytössä" olleen nettiyhteyden. Saas nähdä miten juttu etenee, kun koneen omistaja lähti tuohtuneena hakemaan apua muualta. Siinä se kiitos nyt avusta oli, "mitä sä sille teit, miksei se toimi" jne. Toivotaan, että yhteys palaa jossain muodossa, eikä kotimaassa odota tätä henkilöä tuhansien Eurojen lasku netin käytöstä ulkomailla. Sitä nyt pelkään eniten.
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hupsista, tuli sitten painettua vahingossa lähetä nappia.

  Eilisestä vielä, että päivän ainoa varsinainen hoidettava asia oli auton vuokraaminen, kun vieraamme tänne huomenna saapuu. Eipä onnistunutkaan Torstaille, vaan vasta Perjantaiksi auton kolmeksi päiväksi käyttöömme vuokrasimme. Europcariltahan me tuon otimme, ilmeisesti Fiat 500 hintaan 87€/3päivää täysvakuutuksella.

  Matka jatkui kävellen La Willaan.. Siltä matkalta noita kuvia muutaman tuohon eilen laitoin. La Willassa poikkesimme ensimmäisenä Mimo K-kahvilaan kahville ja Cokikselle. Siellä Wifissä sitten päivittelin puhelimeni ja pian jo jatkoimme matkaa kierrellen, josko jotain ostettavaa olisi tarjolla ollut. Täällähän on myös alennusmyynnit käynnissä, mutta siinä ainoassa liikkeessä, mistä Sarah jotain mielenkiintoista löysi, nimittäin Massimo Dutissa, ei tietenkään ollut. Odotamme siis, että paikalliset saavat joulunsa vietettyä ja palaamme asiaan. Jouluostoksillahan täällä vielä pyöritään ja lahjapakkaustiskeille oli pitkät jonot. Kaiken lisäksi bongasimme 3 itämaan tietäjää kuljeksimassa pitkin La Willan kiiltävän marmorisia käytäviä.

  Kotiinpäin, löhöilyä, rentoutumista ja pian oli ruokailun aika.. Sitruunakanaa riisin ja salaatin kera, oli Sarahin keittokirjasta esiin taiottu, ja herkullista oli. Hassuinta asiassa, että kuusi isohkoa kanafilettä maksoi El Duraznossa lihatiskillä vain 2 Euroa. Koko annokselle vihanneksineen hintaa kertyi alle neljä Euroa, siis kahdelle hengelle.

  Illalla vielä Ru..n ja hönen viehättävän vaimonsa kera Sandran kahvilaan yksille ja oli aika yöpuulle. Siinähän sitä taas yhdelle lomapäivälle.

  Tähän lopuksi vielä taas historiakuvaa Puerto Cruzista, nimittäin San Telmolla sijaitseva Catalonia las Vegas hotelli vuodelta 1962.

  [​IMG]

  Mukavaa päivää kaikille.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan kaikille Teneriffan Reina Sofia-lentokentältä. Aamulla aikaisin päätin, että nyt lähtö tuli, pukeuduin, keräsin tavaroitani ja poistuin Titsalle 343, suuntana aeropuerto sur. Täällä siis ollaan... ja odotellaan vieraaksemme saapuvaa nuorta neitoa, joka koskaan Teneriffalla ei ole käynytkään. Päätin tulla varmuuden vuoksi häntä vastaan, kun kuljetuksia ei hänellä ole, ja Titsalla olisi Puerto Cruziin pitänyt osata suunnistaa.

  Eilinen taas perinteinen lepopäivä, lukuunottamatta kirjoittamaani nettitikkuepisodia. En asiaa halua kommentoida sen enempää, kuin, että jos joku täällä, varsinkin vanhempi henkilö pyytää apua, keksi jokin tekosyy, juokse karkuun tai vaan kohteluaasti kieltäydy auttamasta. Nimittäin jos jokin menee vikaan, niinkuin nyt, kiitos Telian tikkupäivityksen, joka ilmeisesti halusi estää tikun väärinkäytön täällä, kuulet siitä jälkeenpäin melko falsettimaista kuittailua, vaikka syy ei varsinaisesti ole sinun. Oma palautteni oli, soittele sitten uudestaan, kun olet rauhoittunut. Apua voi ainakin englanninkielen osalta tulkkaukseen saada.

  Muuten oli siis rento löhöpäivä. Juosta en pystynyt lainkaan, kun vasen polvi kiukuttelee hiukan. Katotaan nyt, miten äijän juoksuhommien käy. Vanha raato, kun on vanha raato.

  Illalliseksi oli tarjolla jauhelihalla, sekä riisillä täytettyjä paprikoita, tuoreen patongin kera. Makeat limut vaihdoimme kuplaveteen, joten aika kodinomista alkaa elämämme täällä olla. Ateriamme hinnaksi muodostui alle 4 Euroa kahdelta hengeltä. Itse tekemällä täällä ruoka on halpaa.

  Iltasella pysyimme kotona, tiedossa kun on tuon nuoren neidon kera varmaankin monen illan ulkonsistumisia. Se jää nähtäväksi, sillä pian jänen koneensa, Finnair, myöhässä tottakai laskeutuu.

  Mukavaa päivää kaikille.
   
 23. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kokemus on opettanut kantapään kautta, ettei mitään nettiyhteysoperaatioita saa tehdä ilman, että on olemassa 100% toimiva backup-yhteys, mieluummin kiinteä.

  Ilmaispalvelua ei kokemukseni mukaan kannata tarjota edes perheenjäsenille, ellei asia ole 175% varmalla pohjalla ja "asiakas" ymmärtää, että kaikki ei ole mahdollista ja kaikki ei ole tekijän tahdosta tai taidoista kiinni. Tuho tulee Murphyn lain mukaan aina ja väistämättä - kyse on vain aikataulusta.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Juu, kiitos vaan "Köyhä" kommentista. Just noin se on. Ilman kunnollista backup-yhteyttä ei pitäisi noita hommia tehdä. Mutta kun ne tähänkin saakka ovat onnistuneet, päätin kokeilla auttaa. Ketuiks meni. Sen enempää en kantaa aio asiaan ottaa. Nyt tarvitaan toisenlaista apua, ja kun epäilen Telian sulkeneen koko nettiyhteyden, niin paikallista yhteyttä vaan hakemaan.

  Eilinen siis meni noutaessa tuota nuorta neitosta lentokentällä. Titsa numero 343een hyppäsin 8.05 Puerto Cruzista ja tasan puolitoista tuntia myöhemmin olinkin jo Reina Sofialla. Iloisia uutisia kaikille siihen suuntaan suunnistaville ja muillekin eteläisen moottoritien käyttäjille. Remontti on nyt valmis. Ei enää ruuhkia, siis normaalia enemmän, eikä turhaa seisoskelua tienvarressa.

  Pahaksi onneksi bussin saapuessa jo 9.30 aikaa Reina Sofialle, ilmoitettiin Finnairin koneen olevan myöhässä puolisen tuntia aikataulustaan. Se tarkoitti reilun kahden tunnin odotusta lentokentällä, kun samaan aikaan useampi muukin kone laskeutui ja sadoittain matkustajia halliin purkautui. Loppu hyvin, ja kärsivällisyys palkittiin matkaajan saapuessa laukkuhallista ulos, juuri samalla hetkellä, kun Titsa343 Puerto Cruziin pysäkiltä lähti.

  Seuraavaa siis odottamaan. Olihan episodi. Ihmiset ryntäilivät ja pakkautuivat pysäkille tukkien sen laukuillaan tehokkaasti. Taka-alalla sitten odottemme kyydin saapumista, kun tapahtui ihme, mihin äreät saksalaisturistit tarttuivat. Viereisestä seuraavalle pysäkille saapui nimittäin Titsa343 ja tämä vellova lauma lähti ryntäilemään sitä kohti. Naurahdin itsekseni, toi on Los Cristianokseen menevä bussi, ja siirryin kaikessa hilajaisuudessa pysäkille aitiopaikalle odottamaan. Vellova, vihaisenoloinen lauma palasi takaisin ja mulkoili meikäläistä vihaisesti, kun paraatipaikalle oli siirtynyt, muttei kukaan sanonut mitään. Ihmettelin kovasti tätä agressiivistakin tapaa linja-autopysäkillä. Uusi, se oikea Titsa343 saapui kauempaa ja ilmoitin vieraallemme, että mene tuohon bussin sisäänmeno-oven eteen jo valmiiksi jonottamaan, minä hoidan laukun. Vaikka olin paraatipaikalla, tuntui, että tämä herraskansan lauma ryntäsi ylitseni heittelemään laukkujaan bussin uumeniin. Kaikessa rauhassa asettelin omani, katselin avohässäkkää bussin etuovella kummeksuen. Ovi aukesi, paikalle tuli vartija lentokentän puolesta, mitä hel.., mietin mielessäni, kunnes tajusin. Vieraamme oli kolmantena jonossa, ja tämä saksmannien lauma yritti häntä siitä pois häätää. Vartija näytteli, että ihan rauhassa vaan, ja kun vieraamme vuoro tuli, osoitti hän minua, kun taaempana seisoskelin, ja vartija päästi minut avohässäkän ohi bussiin sisään. Jos katse voisi... jne, niin hiljaista olisi palstalla nyt. Homman nimi alkoi selvitä, bussi täyttyi, kuski kävi laskemassa loput vapaat paikat, ja kun kaikki istumapaikat oli täynnä hän ilmoitti avohässäkkään FULL, no more passengers. Siitähän se älämölö vasta syttyikin, mutta naiskuljettajamme ilmoitti, että tämä on julkinen kulkuneuvo, jos ei mahdu ja on kiirettä ottakaa yksityiskuljetus. Älämölö vaan voimistui, kunnes kuskimme laittoi oven kiinni ja pääsimme matkaan.

  Tarinan opetus. Olkaa "röyhkeitä", niin ne muutkin on. Kyynärpäätaktiikka toimii, jos sitä tarvitaan, ja ennenkaikkea, jompikumpi hoitaa laukut ja toinen jonoon heti etuovelle. Saattaa jäädä turha odotus pois

  Illlalla väsyneet matkaajat sitten söivät Memebaarissa porsaankyljykset ja viininleikkeet ranskanperunoin sekä salaatin kera. Edullista oli 10€/nuppi ruokajuomineen ja mukava yllätys oli kun kaikissa annoksissa oli kaksi kyljystä kussakin. Ei mitää gourmeeta, mutta söihän sen. Normaali 7 lienee noille annoksille arvosanana sopiva. Sitten kotiinpäin ja nukkumaan.

  Tänä aamuna sitten kohti uusia seikkailuja. Niistä ehkä lisää...
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta taas vaan. Sateen ropinaan heräsin reilu tunti sitten. Enää ei sada, mutta pilvistä on. Sinänsä se ei haittaa kun autolla olisi taas tarkoitus saarta kierrellä.

  Eilenhän vuokrasimme siis EuropCarilta Fiat500 merkkisen pikkuauton, se kun halvin tarjolla oleva oli. Onpas pieni ja ahdas tekele. Sarah istui aikansa takapenkillä ja ilmoitti, ettei täällä voi olla, kun pää on koko ajan katossa kiinni. Vaihdoimme siis paikkoja ja vieraamme istuutui takapenkille lyhyempänä. No joo, onhan tuollainen Fiat aika... voimaton auto... ja manuaali, semmosta vatkainta mulla ei kymmeniin vuosiin olekaan ollut. Automaattivaihteisilla on aina menty. Hauska episodi oli, kun virkailija pyysi kirjoittamaan kotiosoitteemme paperille auton vuokrauksen yhteydessä. Hän katseli paperia hetken, Si, you live here...

  Siispä matkaan. Ensimmäinen kohde Icod de los Vinos ja se kiistelty 1000-vuotinen traakkipuu. Vanhusta hiukan aikaa päälisteltyämme, mietimme hetken myös perhosmuseossa poikkeamista, mutta luovuimme ajatuksesta. Nopea kierros kävellen Icodin vanhan kaupungin alueella ja matka jatkui kohti Santiago de Teideä ja sieltä alas Mascan laaksoon. Matkalla otin tuollaisen maisemakuvan. Kaupunkin lienee Buenavista satamineen.

  [​IMG]

  Johan oli taas ongelmaa löytää parkkipaikkaa Mascan muutenkin ahtaalta tienpätkältä, kun muutama muukin turistin retku oli saman idean saanut. Ei paikkoja, joten tein niinkuin muutkin, jätin auton siihen pikku liikenneympyrän reunalle ja sitten matka aina niitä hemmetin liukkaista kivirappusia, jotka jyrkässä kulmassa ovat. Olkaa siis varovaisia, varsinkin huonopohjaisilla kengillä, kun sinne alas kävelette.

  Pari kuvaa. Ensin autosta poistuttua yleismaisema, jonka kaikki ovat joskus nähneet. Kaunista ja vaikuttavaa, eikö totta.

  [​IMG]

  Kahvila, missä kävimme oli sisäpihaltaan jotenkin viihtyisä.

  [​IMG]

  Johtuisiko se tuosta auringonpaisteesta, vai mistä. Kahvit juotuamme, kiipesimme ne samaiset portaat ylös, hyppäsimme autoomme ja se ylämäki takaisin Santiago del Teiden suuntaan alkoi. Ylämäki, tuo kaamea kauhistus, varsinkin Fiat500 tyyppiselle kulkineelle. Ykkösellä ylös koko mäki, kun moottorin vääntö ei kakkosella riittänyt. Tuska ja ahdistus, sanon minä. Mäestä selvittiin, muutaman bussinkin kohdalla ja matka kohti saaren ylpeyttä El Teideä alkoi. Aakeaa laakeaa ylämäkeä, Fiatilla 3-4 vaihteella, kun 5-sella ei vääntö riittänyt. Kuiva aavikkomaisema muuttui havumetsäksi, joka tihentyi tihentymistään. Mitään viidakon kaltaista metsikköä saaren eteläpuolelta ei löydy, mutta kunnon havumetsävyöhyke kuitenkin. Sitten pysähdyin yhdelle kuvauspaikalle ja nappasin tuon kuvan naapurisaareta La Gomerasta:

  [​IMG]

  Matka jatkui, metsä harveni, maisema muuttui kivisemmäksi ja pian aakean laakean, aavikkomaisen maiseman keskellä, ylämäen kohdalle se oli El Teide:

  [​IMG]

  Ajoimme ihan Teiden juurelle ja huomasin sinne avatun uuden näköalapaikan, vähän ennen hissejä vasemmalle puolelle, kun etelän suunnasta saavutaan. Käykää katsomassa, jos ette Teidellä muutamaan vuoteen ole poikenneet.

  Ylös hissillle oli Teidellä pitkät jonot, joten päätimme jatkaa matkaa kohti La Orotavaa ja Puerto de la Cruzia. Maisema muuttui karummaksi, kisivemmäksi, kuumaisemaksi oikeastaan, kunnes yhtäkkiä kaikki muutui. Metsää, metsää, tihenevää metsää tuli koko ajan näköpiiriin. Tervetuloa orotavan laaksoon, sanoin vieraallemme, joka ei ollut uskoa silmiään, muutosta katsellessaan. Matka jatkui, mäkeä alas, iänikuisen pitkää mäkeä, kaikkiaan siis noin 34 kilometrin mittaista. Jossain 1200 metrin korkeudessa pysähdyin ja otin tuon kuvan:

  [​IMG]

  Olimme juuri ja juuri pilviverhon yläpuolella, ja pian matkan jatkuessa päätyisimme pilveen. Olihan siellä pilviä, mutta hajoamaan päin jo siinä vaiheessa, kun Orotavan saavutimme. Mäki vaan jatkui, vihdoin näimme jo kylttejä Puerto Cruz, joten pääsisimme tästä autoksi kutsutusta kapineesta eroon.

  Kämpillä kanankoipia uunissa, riisiä ja vihanneksia, eikä maksanut Mercadonassa juuri mitään. Kolmen hengen kanankoivet, reilu kilo siis, maksoi noin Kolme Euroa. Illalla sitten veimme vieraamme katsomaan kolmen kuninkaan kulkuetta kaupungille, kun hän sitä, ei koskaan ollut nähnyt. Kulkueen mentyä ohi, suunnistimme PPlle kahville, suljettu, nokat kohti Polar baria, mikä oli myös kiinni, joten poikkesimme Venezuelakadun kulmassa olevaan Bar Gramophoneen, menikö oikein, en oo varma, Sotis voi korjata, vielä siis kahveille ja Cokiksille. Yllätys oli melkoinen. Siellä työskenteli suomalainen neitonen, joten taas yksi hyvä syy viihtyä siellä useamminkin. Toki suomalaiselle työntekijälle on kivempi jättää tippiä, kuin paikan brittiläisille. Sitten kotiin ja nukkumaan. Siinähän sitä.

  Pian tuo kaamea purkki Fiat500 taas käynnistyy ja matka jatkuu...

  Mukavaa päivää kaikille.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti