Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Historiakuvaa putkahti taas WhatsUppiin, joten jaan kuvan iloksenne/kauhuksenne täällä Kanariaosiossa. Yleiskuva Puerto de la Cruzista vuodelta 1965.

  [​IMG]

  Sateista on. Sadekuuroja pitkin päivää.(n)
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Puerto de la Cruz News and wiews verkkojulkaisu julkaisi tänään tuollaisen kuvan.

  [​IMG]

  Kuvateksrissä luki: "Is it only me, who's feeling cold in Puerto de la Cuz today"

  Myös Tenerife 21-tie on suljettu Teidellä lumentulon takia. Kylmää siis on, yllättävän kylmää. Mittaria meillä ei ole, mutta virallinen lukema näyttää +13 astetta ja sadetta.(n)
   
  Last edited: 16.01.2018
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan kaikille.

  Eilinen päivä oli siis sateinen ja kylmä, kylmin miesmuistiin täällä Puerto Cruzissa. En muista, koska olisin joutunut villatakkia aikaisemmin koko päivän ajan täällä pitämään. Paikallisilla päällään jo kerrospukeutumista, sekä toppatakkeja. Ei ihan ideaalitilanne kyllä. Ei ainakaan viikon-parin reissuja tänne tehneille. Eikä toki muutenkaan, kun lämmitystä ei asunnoisssa ole.

  Aamiaisen jälkeen suunnistimme La Paziin Centro medico Aseviñjos lääkäriasemalle, hotelli Teidemaria vastapäätä. Vastaanotossa on töissä suomalainen naishenkilö, joka myös lääkärin pakeille tulkiksi tulee tarvittaessa, joten asiointi tuolla on helppoa, sekä vaivatonta. Toki myös lääkäri Ivan puhui kohtalaista englantia, asioinnin helpottamiseksi. Mikä parasta, Lähi-Tapiolan matkavakuutuskortilla, ei tarvinnut mitään itse maksaa, vaan lääkäriasema laskuttaa suoraan vakuutusyhtiötä. Passi ja matkalippu, sekä vakuutuskortti tarvitaan mukaan, kun tuolla asioitte. Toivotaan toki, ettei tarvitse, mutta jos...

  Seuraavaksi jatkoimme matkaamme reseptin kirjoittamisen jälkeen muutaman kaupan päähän hotelli Masarun kohdalle, kun halusin vähän kysellä Seiko5-automaattikellojen hintoja, ja ikkunassa luki -50% alennus. Seiko5 on ihan riittävän laatuinen, automaattikello huokeaan hintaan ja siksi halusin paikallisen kauppiaan rehellisyyttä hiukan testata, tuon -50% suhteen. Ostin viime keväänä samanlaisen Suomesta liikkeestä 120 Euron hintaan, ja tiedän, että netistä noita saa halvimmillaan uusina jopa 65 Eurolla. Siispä kaupoille. Menin ikkunan luokse, missä Seikot rivissä olivat, ja kysyin myyjältä niiden hintaa, kahdelle eriväriselle mallille. Intialaisen näköinen tyyppi poimi kellot vitriinistä ja vei tiskille. Alkoi sepustus, kuinka hyviä ja laadukkaita nämä Seiko5set ovat, ja kerroin, että "trust me, i know" jatkaen, "i just want to know the price, thank you", samalla pyöräyttäen kellon pöydällä ympäri. Repesin nauruun, "you"ll got to be kidding" tokaisten kelloon merkittyä lähtöhintaa 259 Euroa. Kaveri asetteli kalkuraattoriinsa 130 lukemat, sanoen "-50%, this is a very good price". Siis 10€ enemmän kuin Suomessa, vaikka paikallinen IGIC vero on 7% ja Suomessa ALV 24%. Että silleen. Näin tyhmiä turisteja täällä vedätetään, sillä onhan toki moraalisesti väärin antaa tyhmien pitää rahansa. Poistuin nauraen ja päätäni pudistellen liikkeestä, kaverin huudellessa perään "Sir, a new price...". Jatkoin ulos, enkä jäänyt yhtään enempää katselemaan moista petosyritystä. Joku päivä vielä palaan, netti auki, näytöllä näyttäen tyypille kellon todellisen hinnan. Siis tulevaisuudessa. Olkaa siis varovaisia ostaessanne täältä yhtään mitään kulutustavaraa, kelloja, kameroita tai elektroniikkaa, jota pidempään käyttöön suunnittelette. Tarjolla on halpoja kopioita, vanhentuneita malleja ja ylihintaista aitoa tavaraa. Lupaavat isoja alennuksia, mutta merkityt lähtöhinnat ovat täysin tuulesta temmattuja. Samoin kävi viime talvena, samassa liikkeessä muuten, todennäköisesti sama kello.

  Jatkoimme matkaamme alakaupungille etsimään yhtä Sarahin aikaisemmin tykästymää mekkoa. Eipä ollut enää tarjolla, kaikki myyty loppuun. Vielä muutama kauppa, mutta mitään mielenkiintoista ei löytynyt. Poikkesimme Charcolle kahville ja leivoksille, ja aikamme istuskeltuamme päätimme lähteä takaisin kämpille, varsinkin kun alkoi sataa. Poikkesimme ensin apteekista poimimassa Sarahille määrätyt lääkkeet ja poimimme matkalta taksin ja tulimme ylös sadetta pitämään.

  Myöhemmin poikkesimme Cupulassa kaupassa, kolme pihviä, kuusi raakamakkaraa, leipää, margariinia, leivänpäällisiä ja 16-litraa vettä noin 10 Euron hintaan. Ei paha, vai mitä. Kylmää oli, joten viihdyimme sisätiloissa TVtä katsellen ja jopa hiukan palellen tässä sohvalla. Telkkarissa pyörivät tutut sarjat, Hercule Poirot, Miss Marple, joita englanninkielisinä on helppo seurata. Illalliseksi Sarah valmisti nuo Cupulan Trebolista ostetut jauhelihapihvit, keitti perunoita, paistoi kananmunan pihvien päälle, hyvää ja halpaa perusruokaa siis, todellla huokeaan alle 4 Euron hintaan molemmille. On huomattava ero tehdä täällä itse ruokansa, verraten ravintoloihin, joita nykyään pidän kalliina. Samat annokset juomineen maksaisivat nimittäin ravintoloissa 20-25 Euroa, riippuen juomista. Meillä täällä kotona juomana "con cas" pullovettä. Itse tekeminen siis kannattaa, enkä ihmettele, miksi ravintoloissa on nykyään hiljaisempaa.

  Illemmalla mietin lähtisinkö kahville kaupungille. Kylmyys ja sateisuus saivat minut valitsemaan Juhla Mokka paketin jääkaapista, ja kahvittelun kotioloissa Eurosportilta Snookerin Masters turnausta seuraillen. Siinähän se ilta sitten iloisesti kuluikin. Että sellainen sadepäivä. Joskus lomailu on tallaistakin.

  Sitten uudestaan tuo varoituksen sana. Älkää tosiaan antako pankki ja luottokorttianne ravintoloissa ja myymälöissä tiskin taakse vietäväksi. Varsinkin lähimaksuominaisuudella olevilla korteilla on helppo muutaman kympin suuruisia nostoja tehdä asiakkan tietämättä tiskin takana. Kaikissa kunnollisissa ja rehellisissä ravintoloissa sekä myymälöissä kun maksupääte tuodaan pöytään asiakkaalle maksamista varten. Olkaa siis varovaisia tässäkin suhteessa Puerto Cruzissa ja muuallakin Knrinsaarilla. Tuollaisia rapahtumia ja nostoja ilman lupaa tileiltä on täällä tapahtunut, ja lienee turhaa vaatia rahojaan takaisin, kun käyttäjällä on vastuu kortistaan. Myös laskut kannattaa ravintoloissa tarkistaa tarkkaan, ettei niissä ole virheitä. Silloin tällöin on täälläkin virheellisiä veloituksia tehty. Olkaa siis tarkkoja mitä ostatte, missä ostatte, miten ostatte ja saatteko, sen mistä olette maksaneet. Ei tuollainen täällä yleistä ole, mutta muutama mätä omena aiheittaa tarpeen tuoda tällaisiakin asioita esiin.

  Mukavaa alkavaa Keskiviikkoa. Taivas on odittain kirkas, mutta pilviäkin...
   
  Last edited: 17.01.2018
 4. salerosa*** Jäsen

  liittynyt:
  17.11.2009
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ihmettelen täällä ja pakko kysyäkin, että missä ihmeessä jauhelihapihvit perunoineen maksaa noinkin paljon? En ole vielä kertaakaan törmännyt sellaiseen hintaan. Kunnon pihvistä lisukkeineen olemme maksaneet kalleimmillaan n.20 €, juomineen. Ja siis kalleimmillaan, eli yleensä olemme päässeet huokeammalla. Ja ihan kunnon ravinteleissa olemme syöneet.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvä kysymys Salerosa. Kirjoitin, jauhelihapihvit, perunan, kananmunan ja salaatin kera, juomineen. Täällähän, jos tilaat "hamburgerin" ranskanperunoilla, saat kaksi ohutta jauhelihapihviä, paistettu kananmuna, vähän salaattia ja ranskalaisia., ilman leipää. Hintaa annokselle kertyy noin 8-9 Euroa ja siihen juomat päälle. Kahdelta hengeltä menee siis helposti 20 Euroa yhteensä ateriointiinsa. Vaikkapa tuossa lähistöllä olevassa Memesaä on näin. Lähes samaan hintan saat pari pihviä valtsemillasi perunoilla. Tämä siis hintataso La Pazissa.

  Toistaiseksi halvin annos, mikä ravintolassa on vastaan tullut, on viimeviikkoinen Pomodoron pizzakeikka, jossa kaksi pizzaa ja kaksi Cokista maksoi 17.70 +tipit 2 Euroa päälle. Siis halvin syömäni annos. Muut sitten reilusti 20+Euroa. Toki lounasaikaan voi päästä halvemmalla, mutta kun noita lounastarjouksia tänäänkin katselin, niin 8.50 Eurossa ne pyörivät.

  Illalliset on sitten hiukan kalliimpia. Nuo meidän syömät pihvit olivat erikoisen suurikokoisia, noin 600 grammaa/3kpl, joten siitä arvioni illalliselle, että yli 20 Euron mennään juomineen ravintolassa. Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.
   
 6. salerosa*** Jäsen

  liittynyt:
  17.11.2009
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  12
  Nooh, esimerkiksi Iberia, joka Palmeras Playan vieressä on, tarjoaa Iberia hamburguesa hintaan 4,50, joka kallein. Todella hyvä, kokin omatekemä pihvi, ja hyvät ranut. Tulee isokin mies (aviomieheni) täyteen. Venezuelan Compostelanassa taas pizzat, 6,00-8,00 kpl, ovat niin isoja että yksi riittää kahdelle mainiosti. Jos mennään toiselle puolelle kaupunkia, niin Tasca el Larga, siinä Teneguian lähellä, kunnon pihviateriat ym. niin alle 25€ jää kahdelta. Me kun ollaan ihan tavallisia 2-3 viikon turisteja, löydetään sitte nää halvemmat paikat, kaiketi :D
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos vaan palautteesta Salerosa. Kiitos myös siitä, että tästä tulee keskustelua. Sitä kun palstalle kaivataan.

  Tuo Iberia on mulle ihan tuntematon paikka, täytyypä käydä tsekkaamassa. Venezuelakadun Compostellana sen sijaan on vanha tuttu, ja olen samaa mieltä pizzojen koosta, ja yksi riittää meillekin puoliksi. Mutta en tarkoittanut pelkkää sniiduilua, vaan normiravintolan hintatasoa. Etsivä toki löytää ja halvallakin pääsee, mutta pääsääntöisesti hintataso on täällä noussut ja jos lounas yleisesti maksaa 8.50, on harvinaista selvitä iltaisin alle kympin per nokka. Siksi hinta-arvio kahdelle hengelle 20-25 Euroa juomineen. Näin siis useimmissa ruokaravintoloissa. Ainakin meikäläisen kokemuksen mukaan.

  Edit. Enkä muuten ole väittänyt niiden maksavan yli 25 Euroa missään vaiheessa. Vain ruoka+juomat, riippuen juomista 20-25 Euroa. Tipit kun lisää, menee kakskymppiä helposti rikki.
   
  Last edited: 17.01.2018
 8. salerosa*** Jäsen

  liittynyt:
  17.11.2009
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  12
  Minähän en ole väittänyt sinun väittäneen mitään. Sanonpa vaan että me olemme syöneet yleensä ihan normi ravintoloissa ruokamme. Niitä löytyy pitkin poikin kaupunkia. Sniiduilu? Mitä se on? Tyhminä turkulaisina emme tunne sanaa sniiduilu. Mutta yhden sanan tunnemme kellolle, joka karvaista rannetta koristaa.

  Ja nämä ravintolat sijaitsevat siis "alakaupungissa". Ylhäällä emme ole ruokailleet.
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Salerosa. Sniiduilu tarkoittaa pihistelyä.

  Koska olette noita aterioitanne täällä syöneet. Siis tänä vuonna vai aikaisemmin. Mä väitän, että vaikeaa on saada itsensä ruokittua ravintolassa alle kympillä per nenä nykyään Puerto Cruzissa juomineen ja tippeineen. Compostelanassa, syömällä pizzan puoliksi se onnistuu toki, mutta monelleko se riittää, ehkä teille, myös toki meille, mutta riittääkö varmasti kaikille matkailijoille, onkin toinen juttu. Tuossa Compostelana Avenidan hinnasto

  http://grupocompostelana.com/restaurantes/compostelana-avenida-puerto-de-la-cruz/#!

  Sori vaan, mutta tuon mukaan halvin pizza compostellanassa maksaa 11,80 ja siitä sitten ylöspäin muut. Siksi tuli mieleeni tuo kertomasi pizza 6-8 Euroa, jotta minähän vuonna... Tarkistan asian ja palaan asiaan. Munhan on helppo Compostelanan ruokalista käydä kuvaamassa. Samalla tsekkaan ton Iberian hinnaston.

  Hyvät yöt vaan kaikille.
   
 10. salerosa*** Jäsen

  liittynyt:
  17.11.2009
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  12
  Tuossa listassa oli siis yksi pizza, joka oli siis "suositeltu". Mutta kun siellä on myös ihan normaali lista, missä on yli 10 eri pizzaa, hinnoiltaan 6-8€. Viime joulukuussa viimeksi siellä käytiin, monta kertaa. Toki välillä söimme muutakin kuin pizzaa. Ja Iberian menun voit käydä kuvaamassa jos niin haluat, mutta katsele sitten se oikea menu, ei pelkästään seinäkuvia, missä on vain murto-osa menusta. Ja vielä, emme mekään mitenkään pihistele kun lomalla ollaan, kunhan kerroin ettei kaikkialla niin kallista ole. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvää huomenta.

  Eilenhän palstalla oli jopa keskustelua, mikä on hyvä asia. Kiitos Salerosalle haasteen heittämisestä. Käyn kuvaamassa tänään, tai lähipäivinä nuo Iberian ja Compostelanan hinnastot. Sittenhän se totuus tulee esiin.

  Aamulla suunnistimme, meikäläinen, Re ja Ru Puerto Cruzin Keskiviikkokirppikselle tutun tavan mukaan. Jotain tekemistä kun täällä pitää itselleen keksiä, muuten tylsistyy. Eipä ollut mitään ostettavaa ja lisäsi todella vähän myyjiä oli saapunut paikalla. Nämä paikalliset kirppiskauppiaat muuten alkavat jo tunnistaa meikäläisen ruman naaman, kun kolme eri tyyppiä tuli ihan kättelemään, levitellen sitten käsiään, ettei kelloja ole, mutta pitävät asiaa vireillä, näyttäen sormellaan silmäänsä. Yksi myyjistä oli tuttu Santa Cruzista, ja hän jutteli pitkät tovit kanssamme, kysellen lomistamme ja siteistämme tähän kauniiseen kaupunkiin. Kaksi meistä pääsi sanomaan asuvansa täällä vakituisesti ja meikäläinen ainoana joutui sanomaan palaavansa parin kuukauden päästä kotimaahan. Tuon tapaamisen jälkeen Re lähti omille teilleen ja me Ru..n kanssa suunnistimme kaupungille kahville. Tällä kertaa paikaksi valikoitui seurakunnan kahvila Calle Iriartella, kun tuoreet munkit tuoksuivat kadulle saakka. Edullista ja halpaa oli, kahvi+munkki 2 Euroa. Hyvääkin kaiken lisäksi, joten valintamme oli loistava. Sitten matka jatkui ylös La Paziin, minä omille kämpilleni ja Ru omalleen Cupulaan.

  Kotona Sarah oli ottamassa aurinkoa, sen paistettua koko aamupäivän, toki myös lähes iltaan saakka, joten liityin hetkeksi seuraan. Iltapäivällä sitten suunnistimme äänestämään Presidentinvaaleissa Valle Luzille, mutta ensin kuitenkin söimme Bar Reilussa Pelissä lounaan, huom, 8 euroa kpl + ruokajuomat, tippeineen, yhteensä vähän yli 20 Euroa. Salaatti, perunamuhennos ja sinihomejuusto broileria, sekä leipää, janojuomana pelkkä vesi. Hyvää oli, vaikka aluksi suhtauduin hiukan nokkaa nyrpistellen sinihomejuustokastikkeeseen. Sitten äänestämään, jonoa oli, noin puoli tuntia siihen meni, ennenkuin sain seuraavan Presidenttimme nimen äänestyslappuun kirjoitettua. Täytyy toivoa, että valinta tulee jo ensimmäisellä kierroksella, jotta säästäisimme Miljoonia Euroja veronmaksjien rahoja toisen kierroksen jäädessä väliin. Kansa päättää.

  Sitten suunnistimme takaisin La Paziin, ensin ajatuksena kävellä, mutta laiskuus iski, ja otimme taksin. 3.75 Euroa on kyllä niin halpa hinta, että hirvittää. Taksikuski oli silmin nähden onnellinen kun ojensin hänelle vitosen, enkä halunnut rahaa takaisin. Ennen kun kämpille pääsimme törmäsimme naapuriimme, jäimme juttelemaan, pikkuhiljaa siirryimme sisätiloihin, kohta jo istuimme ja pian tarjottiin jo suklaata, viiniä, sekä hedelmiä vieraanvaraisuuden osoituksena. Aikaahan siinä jutellessa kului ja jo kohta olikin pimeä, illan hämärtyessä. Pääsimme kuitenkin kotiimme, kahvin keitto, kirja ja telkkari auki, ja siinähän se loppuilta kuluikin nukkumaan menoon saakka. Kyllä nämä lomapäivät täällä oikeastaan kuluvat hurjalla vauhdilla. Eilen onneksi auringon psisteessa, joten mikäs täällä on ollessa.

  Aamu valkeni taas pilvisenä, joten saas nähdä mitä sitä keksii tekemistä. Tällaisella pidemmällä lomalla kun "kaikki on jo nähty", joten nyt alkaa sitten se todellinen testi, miten täällä viihdytään. Hauskaa paivää kaikille.

  Ps. Eläkepappa laittoi YVn, että Compostelana nettisivun pdf tiedostosta löytyy halvempiakin pizzan hintoja.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos vaan Salerosa noista tiedoista. Uskonhan minä jos vakuutetaan. Pizzaa siis saa Puerto Cruzista samaan hintaan kuin suomesta. Halpaa vai ei, on sitten näkökantakysynys. Aika lähelle sitä 10 Euroa kuitenkin mennään, jos lähellekään 8 Euron pizzaa valitaan. Juoma siihen päälle 1-1.50e halvimmillaan ja tavan mukaan tipit, niin 10n seteli taitaa pöytään jäädä. Siis tapauksessa, että syödään yksi pizza puoliksi, juodaan yksi juoma puoliksi, jos molemmilla omat juomat, yli kympin mennään, niin että heilahtaa, vaikka joka päivä söisi 6 Euron pizzan.

  Vai on Iberassa kaksi listaa. Lienee huonoa mainosta laittaa ulos kalliimmat hinnat kuin sisällä oleviin listoihin. Uskon toki mitä sanot, mutta huonoa bisnestä sellainen on. Sen verran jokainen osaa laskea, ellette päässeet käsiksi paikallisten asujien hinnastoon, mitä joskus olen epäillyt olemassa olevan. Se selittäisi tuollaisen mainostamisen ulkona kalliimpaa kuin listalla sisällä. Täyttä utopiaako, vaiko turisteja vedättävä totuus. Noista vedätyksistähän olen aikaisemminkin kirjoittanut useiden tuotteiden kohdalla. Joskus Cupulan kahvilassa nimittäin näin omin silmin, kun paikallinen herrasmies maksoi samasta kahvistaan 50 Cent vähemmän kuin minä jouduin maksamaan. Tiskillä istuttiin molemmat ja tilattiin samaan aikaan. Kassakone oli suoraan edessäni. Mene ja tiedä...
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Vähän iloisempaa tunnelmaa sään muodossa täältä Puerto Cruzista. Tänään on ollut aurinkoinen päivä ja vasta neljän aikoihin peittivät pilvet auringon Puerto Cruzin yltä.

  [​IMG]

  Viime päivien sateet ovat tehneet hyvää luonnolle ja kukat kukkivat nyt iloisesti monissa paikoissa. Tuo kukinta löytyy La Pazin ja El Duraznon välimaastosta.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan Puerto Cruzista vilkkaan ja vaiherikkaan päivän jälkeen. Aamu valkeni aurinkoisena, mutta puolipilvisenä, pilvien pikku hiljaa väistyessä kohti Santa Cruzia.

  Eilinen aamu alkoi jälleen perinteisesti Juhla Mokalla, luojan kiitos, sitä on vielä jäljellä, ei paljoa, mutta vähän toista pakettia kuitenkin. Kahvin ja aamiaiseksi hankitun patongin, juustoineen, sekä kinkkuineen, jälkeen oli taas aika suunnistaa päivän retkille. Sarahilla oli kurkku edelleen kipeä, ja hän poikkesi La Pazissa samalla Centro medico Aceviños-lääkäriasemalla toteamassa, olevansa edelleen tautinsa kourissa, joten jouduin lähtemään lenkilleni yksin. Hiukan aikaa pähkäiltyäni päätin suunnistaa La Villaan, ihan vaan kahville ja tunnelmia haistelemaan. Siispä mäkeä ylös, Cupulan kulmalta sisään rakennukseen, sen läpi kulkeminen, huomaten, että Cupulassa on myös kuntosali, edullinen sellainen, sekä myös jooga/pilates-studio, ihan vaan jos jotakuta tämänkin jorinan lukijaa sattuu sellainen kiinnostamaan. En ole kuntoiluihmisiä, joten jatkoin matkaani eteläpäädystä ulos, havaiten, että myös TUIn/Finnmatkojen toimisto oli hävinnyt rakennuksesta. Tuohan on voinut toki tapahtua jo aikaa sitten, kun tätä kautta en aikoihin ole kulkenut. Eikä kukaan toimistosta enää pitkään aikaan ole puhunut.

  Kävelin Cupulan rautaporteista ulos kohti pailallisten asukkaiden suosimaa "peltikioskia" ja El Duraznon ylämäkeä kohti. Matkalla kuulin kahden turistin puhuvan suomen kieltä, joten toivotin hyvät huomenet. Pariskunta oli eksynyt, etsiessään hyvää näköalapaikkaa kaupungille, tarkoittaen sitä isoa vaaleanpunaista hotellia korkean kukkulan päällä, mikä TF5 moottoritien läheisyydessä löytyy, eli hotelli Las Aguilas. Kerroin pariskunnalle heidän olevan väärällä puolella barrancoa, mutta opastavani heidät, jos jaksavat tuon mäkisen matkan kävellä. Eivät jaksaneet, joten neuvoin heidät La Orotavaan, bussilla menemään, kertoen sieltä löytyvästä puistosta, mistä huikeat maisemat Orotavan laaksoon avautuvat. He suunnistivat osoittamaani suuntaan bussipysäkille, ja minä jatkoin matkaani.

  Mäkeä ylös, sitä iänikuista mäkeä ylös ja jo pian TF5 moottoritie siinsi edessäni, sen yli ja pian myös La Villa oli näköpiirissäni. Ennen Villaan menemistäni päätin poiketa mäkeä alas Hiperdinon parkkipaikan kohdalta, katsellakseni mitä sieltä löytyy. Rautakauppaa, lastenvaatetukkua ja monta autoliikettä. Pysähdyin yhden kohdalla ihailemaan, samanlaista mitä suunnittelin suomestakin ostavani, nimittäin uudenkarhean Range Roverin kohdalle katsellen sitä innokkaasti. Jo kohta oli sulavakäytöksinen neitonen kyselemässä kiinnostaisiko ko ajopeli, ja sanoin, että kiinnostaa toki, mutta vielä se on mahdotonta, kun palaan Suomeen muutamien viikkojen jälkeen. On se vaan komea, tuollainen Range Rover. Kovin on vaan iso auto näille teille. Jatkoin La Villaan, join kahvit MimoKssa ja kierrettyäni kauppakeskuksen, palasin samaa reittiä takaisin kotiin. Kiva pikku aamulenkki siis.

  Illemmalla päätimme Sarahin kera lähteä ulos syömään ja kohteeksi valikoitui täällä esillä ollut ja Eläkepapan suosikiksi noussut Poco Loco-ravintola La Paziin menevän ylämäen alkupäästä, muutama sata metriä Bel Airin tontin viereisiltä rappusilta mäkeä ylös. Hyvää oli, ruoka siis. Söimme alkupaloiksi nachot guagamolen kera, ja pääruoaksi tortilloja mixto for 2 persons, ruokajuomana Cokikset molemmille. Koko komeudelle kertyi hintaa vähän yli 20 Euroa plus tipit, joten normitason ravintolahinnoittelu tuollakin. Paikka sensijaan oli yksi meikäläisen silmää eniten viehättävä täällä Puerto Cruzissa, nimittäin vanha kivirakennus. Todella kaunis katsella. Matka jatkui Memes baariin vielä kahvikupposelle, viinilasilliselle ja jäätelöille. Siinähän sitä yhdelle illalle.

  Nyt tie on taas avoin, ei suunnitelmia, ei velvollisuuksia. Saas nähdä mihin nenä vie. Mukavaa päivänjatkoa kaikille.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Vähän kuvia tunnelmaan pääsemiseksi eiliseltä Poco Loco-ravintoillalliselta.

  Yleistunnelmaa Poco Locon edustalta ja sisätiloista.

  [​IMG]

  Lisää kuvia sisätiloista ja noin 20 Euron annoksestamme.

  [​IMG]

  Seuraava kuva ennakoi ilmeisesti tulevaa erään kirjoittajamme eilisiltaisisesta riidanhakuisuudesta. Arvannette ketä palstalaista tarkoitan.

  [​IMG]

  Tämä kuva taas kuvastaa kirjoittajaamme Annamannaa jotenkin hyvin. Tämä siis täytenä netistä saatuna mielikuvana hänestä. Toivottavasti et pahastu.

  [​IMG]

  Tässä kuvassa taas ihmetellään eilisillan yllättäviä tapahtumia.

  [​IMG]

  Tällaisia kuvia ja tunnelmia eiliseltä ilta-aterialtamme. Mistähän ihmeestä nuo meksikolaiset osasivat käyntimme tapahtumat jo noin ennakoida, ikuistaen ne aikoja sitten tauluihin. Historiako toistaa itseään, vai miten ihmeessä...
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Ihan mukava paikka tuo Poco Loco ollaan siellä joskus pari eri kertaa käyty.
  Ruokajuomana pari kannua margaritaa.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Samaa mieltä. Kiva tunnelma, kohtuuhintaista ruokaa, ei liian tulista, toki meikäläisten ruokajuomat hiukan vähemmän alkoholipitoisia. Naapuripöyddässämme oli muuten nuoripari joka tilasi menuun, jossa ruoan lisäksi oli kannullinen jotain vaaleanpunaiseksi sekoitettua juomaa , ehkä just Margaritaa, mikä sisälsi Tequilaa. Kannu ei ollut ihan pieni, ja nuoret kovin hentoisia, sekä nuoria. Mahtoi tukka taipua.
   
 18. annamanna Vierailija

  No kyllä on samaa näköä ja olemusta :)
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lauantaihuomenta vaan kaikille.

  Eilinen aamu alkoi taas aurinkoisena, viime päivien tapaan, siispä aamiaisen syötyämme lähdimme Sarahin kera, Titsalla 345 La Orotavaan päivää viettämään. Bussi oli tapansa mukaan myöhässä ja täpötäysi, kun La Pazin pysäkiltä kyytiin hyppäsimme. Onneksi matka ei ole pitkä, sillä tunnelma oli turhankin tiivis saksalaisturistien puristuksessa ja kun Jardin Botanicon jälkeisellä pysäkillä kyytiin tuli vielä lisää matkaajia, se alkoi olla jo ahdistava. Eikä tilannetta helpottanut yhtään muutamien naisten ja myös miesten kaatamat hajuvesi- ja partavesipullot hajuhaittana, sekamelskana, muutenkin kuumassa, ylitäydessä bussissa. Miksi ihmeessä se koko pullollinen pitää päälleen kaataa, vaikka se halpaa täällä onkin. Kaamea hajujen sekamelska.

  Pääsimme kuitenkin perille, ja lähdimme kävelemään. Ihan "normaalista" talvi-ilmasta huolimatta varsinkin varjon puolella kaduilla oli kylmä kulkea sandaaleissa, shortseissa ja pikeepidassa, mikä tähän saakka kaikkina näinä vuosina on onnistunut. La Orotavan linja-autoasemalta suunnistimme vanhan kaupungin suuntaan, vanhan tavan mukaan, mutta olimme jo etukäteen päättäneet, ettei sinne varsinaisesti suunnisteta, olimmehan tulleet tänne lähinnä shoppailutarjontaa katselemaan. Kiersimme niitä liikkeitä mistä jotain ostettavaa Sarahille saattoi löytää, ja vaikeaa oli. Ilma alkoi pilvistymään ja kylmenemään, siis ihan "normaalin" talven tapaan, kuten toisaalla todettu on, ja aloin suorastaan palella vähissä vaatteissani. Sarah oli toki fiksusti varautunut pitkin housuin ja toppatakin kera, mutta meikä ei, kun ei ennenkään talvisin ole enempiä vaatteita tarvittu. Sarah löysi yhdeltä sivukadulta linja-autoasemaa vastapäätä kivan villatakin, joka soveltuu moniinkin asuihin erittäin huokeasti alle 14 Euron. Ilma vaan kylmeni ja olihan minunkin jotain lämmitä päälleni saatava, joten Orotavan linja-autoasemalta 400 metrin päässä olevasta liikkestä ostin tosi kivannäköisen villapaidan 23 Eurolla. Ei paksua, mutta lämpimän.

  Katselin Guagua-sovellutuksesta 345sen paluuaikaa, ja kun yksi oli juuri matkaan lähtenyt, päätimme mennä kahville ja pikkupurtavalle ihan siihen bussiaseman lähistölle noin 200 metrin päähän vanhaan kaupunkiin päin. Tilasin hamburgerin ja Sarah kanaleivän ja yllätys oli mekoinen. Halvasta hinnasta huolimatta annokset olivat valtavia, runsaine täytteineen ja ranskalaisine perunoineen, että Sarahilta jäi syömättä osa ja minäkin vain vaivoin kykenin omani syömään. Koko satsi limuineen 12.60 Euroa. Jos pikkupurtavalle tuonne menette, niin yksi annos riittää helposti kahdelle. Hintatasokin on merkittävästi Puerto Cruzia edullisempi. Syötyämme kerkesimme vielä poiketa Orotavan linja-autoaseman yläpuolella olevassa kiinakaupassa aikaa tuhlaamassa. Mukaan tarttui krääsää karnevaaleja silmälläpitäen, sekä pesukinnas ihan tarpeeeseen.

  Pian bussi tuli, vei meidät takaisin La Paziin ja kämpille pikku päivälevoille. Lepojen jälkeen pikku lenkki kauniissa maisemissa, poikkeaminen La Cupulan Trebolissa, mistä mukaan tarvittavia ruokatarvikkeita ja takaisin kämpille. Halpaa oli jälleen. Täällä kaupassa ruoka ei paljoa tosiaan maksa, esimerkkinä 6 vanukkaan pakkaus Yhdellä Eurolla ja viinilasi kaupan päälle. Outo yhdistelmä, mutta niin hauska, että oli pakko siihen tarttua. Päivän burgeriannos oli molemmilla niin suuri ja täyttävä, ettei mitään ruokaa enää tarvinnut kotona laittaa. Sitten tavan mukaan TVn katselua, kunnes puhelimeen kilahti seuraava kuva kotoa.

  [​IMG]

  Siinä se Elmeri nyt meitä paraatipaikallaan kotiin odottaa. Alkaakin olla jo ikävä, pakko myöntää, ollaanhan täällä pian oltu jo kuusi viikkoa. Enää toinen mokoma ja päästään kotiin Elmerimme luo. On siellä toki monta muutakin asiaa, mitä alkaa jo kaipaamaan matkallaan, tuttuja ihmisiä myöten. Vaikka tämä on lomaa ja ajanviettona hauskaa, niin joskus niitä arkisia juttuja vaan kaipaa täällä etelän lämmössäkin. Eihän tämä kuitenkaan ole koti, vaan vain paikka, missä aikaamme vietämme. Koti-ikävä siis alkaa vaivaamaan. Ei se vielä,paha ole, mutta sen jo tuntee.

  Illan päätteeksi Neox-kanavalta tuli viimeisin James Bond Spectre-elokuva, joten siinähän sitä viihdettä ennen nukkumaanmenoa. En tosin jaksanut sitä ihan loppuun katsella, varsinkin kun elokuvan loppupuolella TV-singaali alkoi ajoittain pätkimään. Siispä nukkumaan.

  Tänään heräsin kohtuu aikaisin, Sarah nukkuu vielä mutta herännee pian, kun aamiaista alan valmistamaan. Sitten nokka taas kohti kauppahallia tuttujen kaverien kera tuttuja tapaamaan ja löytöjä bongailemaan.

  Ps. Annamanna. Kiva, errä mielikuva osui edes lähelle.

  Hauskaa päivää kaikille.
   
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Hyvä, kun pääsitte järkihintaan Orotavassa. Siellä, jos missä, tapaa kaksihintajärjestelmiä. Reagoin niihin siten, että jätän tipit maksamatta, jolloin lopputulema on melko sama.

  Kenenkään ei tulisi toiselle määräänsä mitata, se tulee kunkin tehdä itse. Vaikka teillekin on tutut puitteet ja kokemusta, vetäisette nyt aikaa vähän isomman tiimalasin mitalla. Siinä se tulee mitattua, se kattilallinen, minkä kokoista annosta kannattaa havitella, vaikka olisi kuinka edullista.

  Joku saattaa pysähtyä sanojasi pähkäilemään, kun mittaa itselleen, sitä määrää. Siihen vaikuttaa niin moni asia, kuten se, mikä siellä kotona odottaa. Parempi kun en esitä vertauskuvaa. Muuten joudun lukemaan taas jatkossa, kuin leimaan kaikki täällä pitkään viihtyvät ”joksikin”.

  Tänne vaan ilmestyy viikoittain uutta väkeä ja viesti on sama: etelässäkin on lunta nyt nähty. Kohta alan pikkuhiljaa sommitella kotipuolen kohtaamista järjestykseen. Se loiventaa loikkaa täältä vanhan tutun keskelle. Kun kotiinpaluutaan voi oikein odottaa, voi todeta, että on asiat oikeastaan aika hyvin.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Taas kilahti WhatsAppiin historiakuvaa Puerto de la Cruzista. Tällä kertaa kuvassa Avenida de Colon San Telmolla.

  [​IMG]

  Eläkepapalta taas kypsää pohdintaa, kuten kuvaan kuuluukin. Tämä talvi on testi, viihdytäänkö pidempään, ja just nyt tuntuu, että ainakin ensi vuonna mennään johonkin muualle. Mullakin on vähän sama juttu, että tänne on kiva tulla, täällä kyllä viihtyy, mutta kun määrä alkaa olla tapissaan, kaipaa vaihtelua. Lelut on kotona, samoin kaverit. Vaikka täällä paikan päällä todellisuudessa on erittäin helppo viihtyä lähes kenen seurassa tahansa, erityisesti vaimoni kera, niin silti niitä kavereita kaipaa. Vielä tää viihtyminen menee, mutta kuinka kauan. Sen tämä kokemus on jo varmistanut, että jossain muualla lomaillaan ensi talvena. Jos minulta kysytään, niin jollain Karibian saarista. Barbados oli nimittäin erinomainen lomapaikka, mutta joku muu saarista vois vaihteeksi toimia paremmin. Mutta se ei kuulu tälle palstalle.
   
 22. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Friikit on friikkejä: kaikille tarpeensa mukaan. Ei kaikki aja, varttimaileja. Toisille se on liian lyhyt matka, useimmille liian kovaa.

  Tunnetko jonkun, joka tykkää makeasta? Entä jonkun, joka joskus syö sitä liikaa? Kokeilematta, ei tiedä määrää. Ei makeaa mahan täydeltä, sanoo vanha kansa.

  Jos annostellaan Teneriffaa, tai yleisemmin Kanarian saaria, annostellaan hyvää. Kysymys on määrästä: kullekin tarpeensa mukaan.

  Tärkeää on, että on vapaus valita. Meinasit ostaa PdlC:sta jotain. Niin joskus meinasin minäkin. Minua muistuteltiin Lapista. Olisiko vaihtoehtoja? Se on niin totta. Vaikka tykkää siitä Sacher(?) kakusta, on kiva, kun voi maistella muutakin. Kun sulla on kämppiä ylläpidettävänä, ne on pakko käydä huoltamassa. Ei makeaa mahan täydeltä!

  Esim. Loro Park on täällä korvaamaton, yksittäinen juttu. Jos muksuille pitää opettaa jotain, se on verraton, vaan ei se puolta vuotta vaadi. Ei makeaa mahan täydeltä. Kun on vapaus valita, voi nauttia aina sen suklaakakunkin -siis sopivan palasen. Voit käydä tekemässä sen kakun alkulähteillä ja palata tänne, kovinkin toisien maistiaisten äärelle. Tärkeää on vapaus valita ja käyttää sitä vapautta.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan taas. Taitaa 6 viikkomme täyttyä Puerto Cruzissa tänään.

  Eilen, aamiaisen jälkeen suunnistin pikapikaa Puerto Cruzin kirppikselle. Ru ilmoitti olevansa kipeä ja jäi kotiin, joten Re..n kera sinne suunnistmme. Olihan kerrankin helppoa päästä autolla kirppispaikalle, kun parkkipaikka löytyi heti. Täällä Puerto Cruzissahan on massiivinen parkkiongelma, kun autoja on aivan liikaa näin pieneen kaupunkiin. Siispä kirmasimme kuin villivarsat, kaksi vanhaa ukkoa, siis löntystellen pelipaikoille, tai no, meikäläinen ensin, ja parikymmentä vuotta vanhempi Re perässä. Alemmalta markkinapaikalta ei löytynyt mitään mielenkiintoista, siispä kauppahalliin sisälle, kuola valuen suupielistä yhden ammattimyyjän, joka valitettavasti myymiensä kellojen hinnat tuntee, kojulla 3500 Euron Omega Kronografia ihaillen, suunnisimme rullaportaille, ja konevoimalla ylätasanteen kirppispaikalle. Samat myyjät, samoissa paikoissa, lähes samojen tavaroiden kera. Yhdeltä myyjältä löysin saksalaisen Kiezle-rannekellon vuodelta 1938 ja sain hinnan tingittyä sopivaksi. Kaveri muisti minut hyvin, kun samanlaisen Kiezlen vuodelta 1944 häneltä jo aikaisemmin ostin. Ei muuta ostettavaa, totesin, mutta kävin ostamassa kasan kellon nahkahihnoja kotiin vietäväksi, kun uusia hihnoja sai kymmenysosalla suomen hinnasta mukaansa.

  Kun muuta ei löytynyt, suunnistimme kaupungille kahville. Parkkipaikka löytyi taas kuin tilauksesta, joten pääsimme helposti Sunderer-myymälälle Charcon laitamille, Re..e tablettia ostamaan. Onneksi lähdin mukaan. Yrittivät nimittäin myydä 72-vuotiaalle kaverilleni vuosia vanhaa Samsungin 3G mallia 239 Euron hintaan. En suostunut kauppaan, kun tulkkina kerran olin, ja suunnistimme La Villaan katsomaan tuoreempia laitteita. Matkalla poimimme Sarahin kyytiin, jotta hän vaateostoksille Villaan pääsisi. Perillä tiemme erosivat, Sarah suunnisti vaatekaupoille ja me ensin Al Campoon ja sitten operaattorien liikkeisiin tablettia etsimään. Paras löytämämme taisi olla Huawein T3 4G malli, karvan alle 200 Euron hintaan. Tarkistin suomen hinnan netistä ja Suomesta moisen saisi 169 Eurolla. Hautumaan jäi tablettiostos näillä näppäimillä. Mutta kuten useasti aikaisemminkin olen kirjoittanut, niin varoitan teitä taas. Olkaa varovaisia ostaessanne tabletteja tai puhelimia täältä Kanarialta. Tulette joko huijatuiksi tai maksatte kurantista tavarasta liikaa. Tämäkin reissu sen taas vahvisti. Sama koskee kameroita ja arvokkaampia kelloja.

  Re..e tuli muuta menoa ja jäin Sarahin kera vaatteita katselemaan. Eipä tullut kauppoja tälläkään kertaa. Yksi mekko Massimo Duttilla pääsi sovitukseen saakka, mutta oli liian iso ostettavaksi. Alkoi olla siestan aika, ja ihmiset pikku hiljaa poistuivat ostoksilta koteihinsa, niinpä niin mekin päätimme tehdä. Taksilla vaan La Paziin, alle Neljällä Eurolla ja pihalle lepuuttelemaan. Oli kuuma, niin turkasen kuuma, joten päätin siirtyä päikkäreille sisätiloihin. Päikkärien jälkeen kävelylenkki El Duraznon Mercadonaan, ja kannoimme 3-4 päivän ruoat mukaamme 34 Euron huokeaan hintaan. Huimaa, sanon minä. Jotain täällä pidemmän aikaa olemisesta kertoo se, että kauppareissutkin alkavat tuntua juhlalta, kun on jotain tekemistä. Mahtaako tämä tarkoittaa, että tämä paikka on tälle reissulle nähty. Samanlaisia ajatuksihan Eläkepappa tuossa edelläkin heitteli. Aikansa kutakin ja kohti uusia seikkailuja. Tämä on kyllä asian suhteen pohdinnan paikka.

  Illalla sitten ei kummia tapahtunut, joten siitä ei kerrottavaa jälkipolville riitä. Telkkarin katselua, ensin Property Brothersia maraton Divinity-kanavalta ja loppuilta kahvinkeiton kera Eurosportilta Snookeria, kunnes oli unten aika.

  Nyt aamulla aikainen herätys ja Re..n kyydissä taas Santa Cruziin kirppikselle. Ne kun ovat ainoa paheeni täällä Teneriffalla, varsinkin jos rannekelloja on kaupan. Toistaiseksi mukaan on tarttunut jo 23 erilaista aikarautaa, katotaan miten tänään.... Antoisaa päivää kaikille.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista päivää vaan Puerto Cruzista. Laitan muutaman kuvan tältä ja eliseltä päivältä. Perus turistikuvat lienee nähty jo momeen kertaan ja niitä tästäkin ketjusta löytyy paljon, joten laitan hiukan arkisempia otoksia tällä kertaa.

  [​IMG]

  Ensimmäisessä kuvassa tunnelmointia siitä, jotta olisipa kauppamatkan maisema aina tämän näköistä. Kuva El Duraznon Mercadolalta kadun varresta.

  [​IMG]

  Tämä kuva äskeisen palmukujan päästä alas La Paziin, Puerto Cruziin ja aina merelle saakka. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Tämä kuva tältä aamulta Santa Cruzista, missä kirppisalue rajoittuu tähän kauniiseen pikkukirkkoon.

  [​IMG]

  Saaren ylpeys El Teide koko komeudessaan TF5-moottoritieltä liikkuvasta autosta kuvattuna. Nyt kone kiinni ja takaisin aurinkoon, ehkä jopa uimaan, jos sattuu siltä tuntumaan.
   
 25. amigo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.01.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  9

  Eläkepappa puhuu täyttä asiaa. Ajattelematta ei pidä ahnehtia liikaa ulkomailla asumistakaan. Kaikille se ei yksinkertaisesti sovi.

  Me olemme asuneet pysyvästi lähes 15 vuotta Espanjan mantereella seudulla, jossa suomalaisia on todella vähän, muita pohjoismaalaisia melko paljon ja perusväestö puhtaasti espanjalaista. Vuodet ovat opettaneet meille muutaman perusasian, jotka ratkaisevan viihtymisen. Meidän tapauksessa onneksi Espanjan eduksi.

  Ensimmäinen kynnyskysymys on osata alusta alkaen melko hyvin espanjaa, jotta pystyy integroitumaan uuteen ympäristöön. Toimintatavoissa ja mentaliteetissa riittää ihmeteltävää, vaikka kielellisesti selviäisikin. Suomessa alkuun pääsee helposti ja halvalla esim. työväenopistojen kielikursseilla. Ellei välttämättä halua juuttua pelkästään turistialueelle engalannin kielen osaaminen ei auta pitkälle. Espanjassa puhutaan espanjaa.

  Olen välillä silmäillyt nimimerkin Antigue suurta intoa ostaa heti alkuun asunto Kanarialta, sitten suurta odotusta edes kuukausien lomalle Kanarialle. Ja viime päivinä alkavaa koti-ikävää.
  Juuri noin käy jokaiselle, joka kiipeää puuhun latvasta tyveen päin.
  Paremmin viihtyvät ne, jotka tulevat muutamana vuonna eri aikoina viikon, parin lomalle, katselevat paikallisten tapoja elää ja miettivät rehellisesti itse tykönänsä, mahtaisiko tuollainen elämä olla meitä varten vai ei.

  Kaikki eivät Suomessakaan ole lapinkävijöitä tai mökki-ihmisiä tai oopperassaistujia. Itseään on turha pakottaa malliin mitä ei sisimmässään tunne omakseen.

  Suomalaiset tutut tapaavat kysyä, mitä me oikein teemme päivät pitkät Espanjankodissamme. Vastaamme säännöllisesti, että vietämme samanlaista vireän tasaista eläkeläiselämää kuin ikäisemme Suomessa. Hoidamme huushollimme ja puutarhamme, juttelemme naapureiden kanssa ja katselemme erikielisiltä kaapelitv-kanavilta niin Trumpin mokat kuin brexitin viimevaiheet. Seuraamme toki Suomenkin uutisia. Ainoa ero on, että yleensä aurinko paistaa eikä sada räntää.

  Ei elämä muutu paratiisiksi vaikka vaihtaa maata, mutta mukavammaksi se voi tulla ellei ole koti-ikävään taipuvaista tyyppiä.
  Juuri siinä on käsittääkseni se juju: pitää hiljalleen pohtia mikä oikeastaan haluaa ja arvostaa eikä rynnätä suinpäin kohti ensimmäistä haavetta.
   
  • Tykkään Tykkään x 7
 26. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos tuosta edellisestä Amigo. On hienoa saada lukea kokeneemman, jo kaiken tuon muutoksen läpikäyneen mielipiteitä asiasta liittyen muuttoon ulkomaille. Enspanjan kieli ei ole hallussa, tunnustan, enkä ole asiasta kovin ylpeä. Täällä Puerto Cruzissa kun pärjää englannillakin. Otin jopa kansanopiston oppikirjan Fantastico mukaani tälle turneelle, joka tällä kertaa oli 13 viikoksi tänne järjestää. En sitä ole vielä avannutkaan. Kokemusta paikasta on kymmenen käyntikerran verran, joten ihan uusi asia ei ole kyseessä. Ja juuri sitä räntäsadetta, pimeyttä, kaamosta pakoon tänne tullaan. Tämä 3 kuukautinen oli tarkoitettukin koejaksoksi, että kuinka vaimoni Sarahin kanssa täällä viihdymme. Ilmojen ja atmosfäärin puolesta kyllä, mutta tuttujen asioiden, kotona siis, puute saa potemaan koti-ikävää. Sitä nyt mitataan siis tällä reissulla. Toki ne asiat saa muuttaessaan mukaansa, minne sitten päätyykin, kavereita lukuunottamatta. Toki täällä jo muutama ihan hyväkin kaverisuhde on muodostunut. Mietinnän paikka kuitenkin.

  Kämpän ostamisesta täällä olen kirjoitellut muutaman kerran, ja koko tarinan tarkoitus on ollut, että ostaisin, laittaisin vuokralle ja joku toinen maksasi sen minulle, ennen eläkeikää. Tämä siis ihan puhdas bisnessuunnitelma. Parhaat vuodet ostaa, siis paikallisen talousahdingon takia erittäin huokeat hinnat, vain ovat takanapäin, joten taloudellisesti ajatellen, ei edes kannata enää tuota liikettä tehdä, jos ei siis löydy juuri sitä oikeaa asuntoa, talo mielummin, missä se oikea pitkäaikainen vuokralainen jatkaa hamaan tulevaisuuteen, mielummin rakennusinsinööri, joka pitää sen mökin kunnossa, eikä kitise joka asiasta. Vuokranantaja, siis asunnoissakin kiinteistön omistaja kun on omastaan vastuussa, joten mahdolliset ongelmat joutuisi tänne tulla paikan päälle korjaamaan. Kaverini Re omistaa täällä asunnon ja olen seurannut vierestä kielitaidottoman ongelmien hoitoa asuntonsa kanssa. Ongelmia täällä kun on paljon, asunnot vanhoja, kosteusprosentti korkea, joten kosteusongelmia, kaikki rakennettu vähän "sinnepäin" jokaisen tehdessä omaansa sähkö ja putkityöt miten sattuu. Ei rakennuspiirustuksia, eikä juuri mitään tietoa, miten homma on hoidettu. Esimerkkinä naapurimme asunnon sähköjen katoaminen. Ukkoa juoksi pitkin pihoja ja asuntoja setvimässä vikaa, katselin johdotusten sekasotkua ihmeissäni, kun kukaan ei tiennyt mistä mihin ja miksi. Vanhat johdot jäivät paikalleen, kun uusia vedettiin tilalle seiniin ilman suojaputkia, pihalla sentään putkeen. Kauhean näköistä, ihme, että täällä mikään toimii.

  Tämä reissu on avannut silmiäni omistamisen suhteen. Neuvoja toki olen saanut, mutta kyllä asunnon ostaminen nyt on ensinnäkin taloudellisesti kannattamatonta, kun "hullut vuodet" menivät jo ja omistajan vastuut huonosti rakennetuissa taloissa ovat liian vaikeat hoitaa kielitaidottomana sekä kaukaa Suomesta käsin. Taidamme hankkia kotimaasta sijoitusasunnon, haasteensa siinäkin, täytyy olla "value for the money" tyyppinen ratkaisu, alueelta, missä uskon sen arvon vähintään pysyvän, ja mielummin kasvavan. Haaste sekin, mutta helpompi toteuttaa kotimaassa. Siinä sitten tulevaisuutemme asunto, talon myymme pois ja talvet nautimme kaamosvapaasta ilmastosta jossain, ehkä jopa Puerto Cruzissa. Mutta siihen on vielä vuosia aikaa.

  Kiitos Amigo kuitenkin neuvoista. Arvostan kokemuksen ääntä ja mielelläni lukisin ajatuksiasi lisääkin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti