Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Soisin kovasti näkeväni tällaista sisältöä täällä lisää. Kiitän ja kumarran!
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan taas Puerto Cruzista. Seitsemäs viikkomme täällä alkaa.

  Eilinen oli taas päivistä pyhin, sunnuntai, Santa Cruzin kirppispäivä ja 6 lomaviikkoa oleilustamme tuli täyteen. Aamiaisen jälkeen suunnistin ulos odottamaan kaveriani Re..a, jotta hänen autollaan Santa Ctuzin suuntaan suunnistaisimme. Eipä näkynyt, yritin soittaa hänen suomipuhelimeensa, ei vastausta ja heräsi pelko, että jotain olisi tapahtunut. R..n on yli 70nen ikäinen, joten kaikki on mahdollista, valitettavasti. Soitin hänen paikalliseen puhelimeensa ja sieltä tuli vastaus, tulossa ollaan. Pian hän ilmestyikin ja matkamme kohti Santa Cruzia alkoi. Ru edelleen sairaana, joten läksimme kahden. Pääsimme perille kohtuullisen ajan kuluttua ja se kuuluisa parkkipaikkakin löytyi helposti. Mitään muuta sitten ei löytynytkään, joten tyhjin käsin jouduimme palailemaan takaisin. Tuo kirppis alkaa olla nähty, mitään uutta tarjolla ei ole, tai sitten joku ehtii ne ennen meitä pois keräilemään. Täytyy miettiä, pitäisikö pitää pikku tauko tuolla poikkeamisen suhteen. Tai heräillä ja lähteä aikaisemmin.

  Palasimme siis Puerto Cruziin, minä kämpilleeni, ja R omille jutuilleen. Sen jälkeen ei paljoa tapahtunut, löhöilyä, kirjan lukemisen aloittamisen yritys, sain sen jo kaivettua esiin, mutta päädyinkin ratkomaan ristikoita. Illallinen oli tällä kertaa possun kyljyksiä keitettyjen perunoiden sekä salaatin kera. Illalla sitten kahvikupposelle yhden täällä tapaamamme pariskunnan kera, hauskaa oli, kuten kuvaan kuuluu, aika kului, juttua riitti, mutta kaikki hauska loppuu aikanaan, joten kotiin päin Sarahin kera ja he omiin suuntiinsa. Hiukan TVn katselua, Sarahin suosikkiohjelmaa Criminal minds maraton ja sitten olikin jo nukkumaanmenon aika.

  Ennen sitä jäin pohdiskelemaan Amigon viisaita sanoja toiseen maahan muuttamisesta, koti-ikävästä, ja noiden asioiden sisäistämisestä omiin tarpeisiin. Olomme täällä on ollut rennon hauskaa, Kuusi viikkoa on jo takana, nopeasti on mennyt, tuntuu kuin olisimme juuri tänne tulleet. Arkirutiinit alkavat pikkuhiljaa sujua, kodilta tämä asunto ei kuitenkaan tunnu. Kenties siksi, ettei täällä ole muuta omaa, kuin vaatteemme ja toisemme. Se on yksi asia, mitä kotoamme kaipaan, elämäämme, muistojamme ja tietysti kissaamme Elmeriä. Ystävät on toinen asia. Täällä ystävyyssuhteita on muodostunut, mutta eivät ne korvaa niitä ihmisiä, joihin vuosien saatossa on kiintynyt. Joskus sitä kaipaa myös ihan tavallisia kohtaamisia naapurien kanssa, kaupassakäyntiä tuttujen myyjien kera, omissa tutuissa kahviloissa vierailua ja harrastuksia mitä vuosia kotona on tullut tehtyä. Elämää siis, arkielämää kaikkine rutiineineen. Rutiineja toki muodostuu täälläkin, ilma on loistava, lämpötilat samoin, mutta kun kaupassakäynti on päivän tapahtumissa yksi kohokohdista, aletaan olla kaukana arjesta. Ja juuri niitä arkirutiineja kaipaan, jopa työntekoa, kaikkia niitä mukavia ihmisiä, joiden kanssa olen tekemisissä. Olen toki täälläkin, mutta se on erilaista. Joka päivä sitä keksii, mitä pitäisi tehdä, jotta olisi jotain tekemistä, ettei tulisi tylsää, jos sellainen lomalla edes on mahdollista. Jos jotain tässä Kuudessa viikossa on oppinut, niin eläkkeelle en olisi vielä valmis, joutenolo ei minulle vielä sovi. Tarvitsen tekemistä, haasteita vielä niin tuttua elämääni ainakin vielä toistaiseksi. Mieli voi toki muuttua, siksihän täällä ollaan, tutkimassa itseämme ja haluamme todella muuttaa sitä elämää, mikä meille on suotu, mitä on yhdessä luotu ja miten sitä haluamme jatkosssa elää. Pohdittavaa siis riittää.

  Lisää pohdiskelua sitten myöhemmin, tästä paikasta, sen hyvistä ja huonoista puolista, sekä ongelmista. Koittakaa kestää. Mukavaa päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Vapautta on niin montaa lajia... Pitäisi osata valita omansa, mutta ei siihen voi oikein neuvoakaan pyytää tai ottaa, herätteitä ja tietoa toki.

  Ehkä viisaus löytyy jostain "detachmentin" suunnasta; "Kaikki paitsi purjehdus on turhaa", "Tärkeintä elämässä on puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeätä",... Jokunen uskontokin on asian ympärille rakennettu, buddhismi kai tärkeimpänä.

  Se, onko joku asia vapaus vai kahle, on useimmin kiinni vain omasta (mahd. kollektiivisesta) päätöksestä. Esimerkiksi jo muutaman lempikitaran kuljettaminen mukana matkoilla aiheuttaa melkoista päänvaivaa, kuluja ja hankaluuksia, kun ei ole varaa palvelusväkeen.

  Rikkaalla on vielä vaikeampaa, kun valintoja ei rajoita edes raha.
   
 4. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Hyvin viisaita, filosofisia mietteitä. Itse en käyttäisi buddhismista luonnehdintaa uskonto, mutta käsitteiden määritteet ovat monista niitä lillukanvarsia. Uskontoon liittyy usko; se, että uskoo johonkin, jonka joku toinen on asettanut uskottavaksi. Buddhismissa on rasittavampi sisältö. Annetaan välineitä, mutta henkinen ponnistelu on tehtävä ihan itse.

  Siten se hetkesi nykyisyys, se ympäristösi se tietoisuutesi, velvoittaa ottamaan selvää Teneriffallakin syistä ja syntyhistorioista.

  Rikkaan focus on usein väärissä asioissa. Mitä se pörssi lopulta mistäkin osoittaa? Uskon asioita, ne ovat nekin.

  Mutta tuo vuori on tuossa. Se puhuu sinulle, kun vaan suostut kuuntelemaan. Se on läsnä, niin rikkaalle kuin köyhällekin. Se mitä se itse kullekin kertoo, voi olla jollekin mitta kunkin tietoisuuden tasosta. Tiedostajia ei kumminkaan tulisi verrata toisiinsa, vaan kunkin kilvoittelijan itsensä tasoon, lähtöpisteestä mitaten. Vapauden käsitettä on runollisesti pohtinut Lauri Viita:

  Kapina

  Nuoren, riuskan urosluteen
  mieli paloi vapauteen.
  Kutsuttuaan heimojoukon
  juhlasaliin sängynloukon
  urho päästä olkipylvään
  lausui julki aatteen ylvään:

  "Kansalaiset, silmät tässä
  surkastuvat pimeässä,
  niinkuin tähden laiskuutemme
  kuihtuivat jo lentimemme.
  Ahtautta isänmaamme
  hävetä me raukat saamme,
  syntyväisyys painuu lamaan!
  - Luteet, veljet, valloittamaan
  ryhtykäämme Seinämeri!
  Inhottava ihmisveri
  olkoon ruoka täin ja madon,
  jalomman saa lude sadon!"
  Kymmenkunta kuuliaista
  sai kuin saikin seuralaista.
  Illan tullen viime kerta
  juotiin tilkka ihmisverta
  sitten riviin sängynlaitaan,
  hyppy alas matonraitaan,
  siitä yli kirjokuteen
  urhoollisen urosluteen
  johtamana seinään asti
  jonossa ja joutuisasti.
  Alkoi uljas nouseminen,
  pysty, mutta voitollinen -
  kunnes, kun jo katto hohti,
  julma käsi syöksyi kohti,
  Juostiin sivuun, taakse, eteen
  -sama tulos: likaveteen,
  käsi poimi yhden tyhmän
  villitsemän luderyhmän.
  Surullinen tapaus, -
  Sellaista on vapaus.
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Laitetaanpas taas kaiken tämän filofosoinnin ja runoilun sekaan taas historiakuvaa Puerto de la Cruzista. Tiesittekö, että 1968 Martianezin rannalla on ollut disco.o_O

  [​IMG]

  Kuka tunnistaa etualalla olevan auton ;)

  Ei sillä, että noissa ajatusten vaihdoissa olisi mitään vikaa. Jatkakaa samaan malliin, noita on ilo lukea.:)
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan taas kaikille.

  Eilinen oli aurinkoinen päivä, hyvin aurinkoinen ja kuuma. Heti aamiaisen jäkeen suunnistimme alakaupungilla hoitamaan kolmea asiaa. Raput alas, muutamassa pikkuliikkeessä poikkeaminen, lähinnä vertailun vuoksi, kun Sarah etsi itselleen kävelyyn sopivia sandaaleja, päämääränä kuitenkin käydä Eccon liikkeessä ostamassa laadukkaammat jalkineet. Osoitteesta Calle de Santo Domingo 7 löysimme Eccon myymälän, Zamorakatua vaan alas Plaza Europalle, sen ohi ja seuraavassa kadunkulmassa myymälä oli, niinkuin aina ennenkin. Edelliset Eccon sandaalit, kun Sarah osi juuri samasta myymäläst vuosia sitten. Hyvältä näytti, kun vielä "Rebajas" ALE-kyltit loistivat ikkunasta. Eikun sisään ja tutkimaan valikoimaa. Sopivat löytyivät ja oli aika katsella hintaa. 90+ Euroa tai reilun Satasen luki hintalapuissa, alennusmyynnistä huolimatta. Netti auki ja tarkastus Suomen hintoihin, saman hintaisia ovat Eccot kotimaassakin. Mitä ihmettä, ajattelin ja muistin omat kirjoitukseni. Tässä sitten yksi tuote lisää, mikä on täysin samassa hinnassa kuin Suomessa ja muuallakin maailmalla. Täältä Puerto Cruzista ja Teneriffalta ei yhtään merkkituotetta kotimaan hintoja halvemmalla saa, yleensä päinvastoin. Taas siis varoituksen sana täällä halpaa laatutuotetta etsivälle.

  Mietimme asiaa sanoimme myyjälle ja jatkoimme matkaamme. Suunta kohti Plaza del Charcoa, jossa oli tarkoitus käydä siinä halvassa pikkukahvilassa Charcon puistokahvilan takana teen ja kahvin muodossa aikaamme viettämässä. Täynnä oli paikka, paikallisia ihmisiä täynnä, ei siis onnannut, joten suunta kohti Sunderen-myymälää, mistä muutaman tapin kellon hihnojen kiinnitykseen tarvitsin. Tapit löytyivät, pikku tinkimisen jälkeen jopa sopuhintaan ja näin kaksi asiaa kolmesta oli hoidettu. Mietimme mistä voisimme sandaaleja löytää, joten palasimme yläkaupungille ja löysimme Cotton Soul La Paz myymälän, mistä sopivat ortopediset, pehmeäpohjaiset, espanjassa valmistetut löytyivät, vieläpä puoleen hintaan Eccoihin nähden, 45.00 Euroa. Laatu paljastunee myöhemmin. Tartuimme tarjoukseen ja ostimme ne pois. Sitten pikku lenkki kauniissa La Pazin maisemissa, paikkoja katsellen, jollain tahoilla tiettyjä rakennusksia ja rakennuskoplekseja "sillä silmällä" katsellen, että kyllähän tuossakin voisi asua. Poikkesimme vielä kahville lähes La Pazin perimmäiseen nurkassa, Canarife Palacesta vielä Bollullolle päin. Kaksi tyhjää terassia, ei ketään, miten nämä yritykset pysyvät pystyssä, mietin siinä hiljaisen kadun varrella istuessani Sarahin kanssa tarjottua leipää ja kahvikupposta nautiskellen varjoisassa paikassa, mutta lämpimässä säässä kuitenkin. Kahvit juotuamme ja maksettuamme läksimme kohti asuntoamme, jota edelleenkään en osaa kodiksi mieltää, jättäen terassin taas tyhjäksi. Käykää, varsinkin yläkaupungille Masaruun tai Teidemariin majoittuvat joskus kannattamassa myön näitä pienyrittäjiä visiitin merrkeissä. Canarife Palace-hotellin alakerrassa näyttäisi olevan muuten kohtuullisen hienon näköinen coctail-baari. Täytyypä joskus iltasella poiketa. Kaikki siellä kun on hyvällä maulla suunnitellun ja laadukkaasti toteutetun näköistä. Paikka löytyy heti Teidemarista seuraavana hotellina.

  Jatkoimme siis kämpillemme. Istuimme alas, mietimme reissuamme ja huomasimme, se kolmas asia, nimittäin hammastikkujen ostaminen jäi. Näin siis kun viririkkeitä näissä kauniissa maisemissa on paljon ja säät suosivat auringonpaisteisin terveisin. Löhöilyä, auringossa löhöilyä, ajoittain joutui tulemaan sisätiloihin, kun liian kuuma oli, naapurin digitaalimittarissa, varjossa muuten näkyivät 26.8 lukemat. Kuuma siis todella oli. Mikäs siinä, sitähän varten tänne lomailemaan tultiin.

  Iltasella ruokana sitten pyttipannu, keitetyt perunat paistettuina, eiliset pihvit, jotka yli jäivät samaan pannuun ja koko komeuden päälle kananmuna, jotka muuten ovat täällä erinomaisen herkullisia. Sarah oli hyvällä päällä, joten lettutaikina valmistui palan painikkeeksi, ja letut hillolla, sekä kahvikupponen vielä lomapäivän iloksi nautimme. Illemmalla vielä puhelin soi, ja Ru..n se siellä. Sovimme tapaavamme Memes Barissa ja siellähän hän jo istuikin, kun paikalle saavuin. Olut Ru...e ja Cokis meikäläiselle. Juttua riitti, aika kului ja tuli maksun aika. On jotenkin kornia, että tuopillinen olutta maksaa baareissa täällä Puerto Cruzissa vähemmän(1,50) kuin pieni pullo Coca Colaa(1,70). Eikä kyse ollut puolikkaasta tuopista, vaan ihan kolpakollisesta, lasisesta sellaisesta. Nyt alan ymmärtää, miksi niin monet istuvat illat pitkät baareissa olutta kittamassa. Tästä en sen enempää nyt kirjoittele, mutta jossain vaiheessa asiaa pitää pohdiskella. Oli aika siirtyä kämpille takaisin ja melko pian uni jo tulikin.

  Mietiskelyä. Edelleen ajankäyttö on täällä jotenkin kornia. Nukutaan mahdollisimmen paljon, okei, lomalla pitää levätä, mutta täällä se on enemmän ajankulua. Monasti menemme jo 9-10 välillä nukkumaan, eivätkä 9-10 tunnin yöunet ole harvinaisia. Onnea toki on, että pystyy nukkumaan, kun nämä sängyt ovat kaameita, todella kaameita. Toinen asia, näin lomalaisena mietityttää, ihan siis tulevaisuuttakin silmällä pitäen, että miten täällä viihtyy, kun nyt 6 viikon jälkeen tuntuu, että kaikki on nähty ja pitää tehdä tikusta asiaa, jotta keksii jotain tekemistä. Auringonpaiste on kiva motivaartori ulos lähtemiseen, mutta kuinka kauan. Ajankäyttö täällä muutenkin, varsinkin jonkun toisen omistamassa asunnossa on jotenkin väkinäistä. On tämä vaapaampaa kuin hotellissa, mutta toki myös vastuullisempaa, mutta ei kovin kodikasta. Omassa, siis jos asunto olisi oma, hukkaisin kaikki huonekalut ja ostaisin uusia, oikeastaan antiikkisia, kun sen ystävä olen, vain sänky ja sohva olisivat uusia, kodinkoneiden kera. Mutta ei sitä voi toteuttaa toisen omistamassa ja kalustamassa asunnossa. Nää on just sellaisia pikku asioita, mitä tästä täällä olemisesta tekevät jotenkin vaikeita. ilmaston puolesta kyllä, asunnon ei. Siinäpä sitä dilemmaa kerrakseen.

  Nyt kahvin keittoon ja sitten kohti uusia seikkailuja. Ulkona odottaa pilvetön taivas, joten auringinpaistetta piisaa kyllästymiseen saakka. Aurinkoista päivää kaikille.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  On päivän fotojen aika. Kuvat otettu eilen La Pazin alueella, kuten tarina tuossa edellä kertoo. Ensin La Pazissa sijaitseva San Amaron kirkko.

  [​IMG]

  Sitten hiukan palmumaisemaa, yläkaupungilta, Canarife Palacen edestä.

  [​IMG]

  Ovathan nämä istutettuja, mutta silti kiva katsella.

  [​IMG]

  Siinä kuvaa viihtyisästä kahvilasta La Pazin itäreunalla, missä ainoat asiakkaat olimme.

  [​IMG]

  Tässä niitä eläkepapan aikanaankin tarkoittamia saksalaisten ison rahan asuinalueita, näin ainakin uskoisin.

  [​IMG]

  Saman aidatun alueen reunalla olevaa kävelytietä.

  [​IMG]

  Tämä seuraava kuva samaiselta alueelta hiukan ylempää, vähän ennen Riu Garoe hotellia.

  [​IMG]

  Tällaisia kuvia tällä kertaa. Hiukan on paremmat maisemat, kuin Suomessa tällä hetkellä. Nyt palvomaan aurinkoa...
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tuli otettua tämän päivän reissulta sen verran monta kuvaa, että aloitetaan niiden purkaminen jo tänään muutamalla otoksella. Tämä talo kävi silmään jo kaukaa.

  [​IMG]

  Se erottui jotenkin edukseen, lähempää toki näytti vähän vanhahtavan ankealta, mutta kiehtovalta kuitenkin.

  [​IMG]

  Sitten pääsimme etuportille, La Palmita luki portin pielessä, siirtomaa-ajat tulivat mieleen, ylemmän luokan asumus kenties, ottaen huomioon valtavan tontin talon ympärillä. Mikä parasta, koko komeus oli myytävänä.

  [​IMG]

  Hmmm, tuleeko omistamisen halua. Täällä tulee, toki reaaliteetit huomioiden, jää omistaminen samalle tasolle, kuin talon näkeminen noinkin läheltä. Lähemmäksi tuskin koskaan pääsen. Mutta jos jotakuta kiinnostaa, niin tervetuloa ihmettelemään.
   
 9. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 266
  Saadut tykkäykset:
  294
  Hei sinne Puertoon! Jos on siellä kaunista, niin kyllä täällä kotisuomessa on ollut niin tavattoman kaunista, melkein saa henkeään pidätellä kun ulos katselee. kun kaikki, niin puut kuin pensaat on valkoisen lumen peitossa. Kyllä talvikin osaa näyttää parhaat puolensa. Harmi vain että se kauneus on katoavaista, nyt kun sää taas menee plussalle voi lumet puista lähteä.
  Hyvää jatkoa loppulomalle!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan kaikille.

  Eilinen oli taas superaurinkoinen päivä täällä Puerto Cruzissa. Jo toinen perättäinen ja olemme tyytyväisiä. Siksipä päätimme aamiaisen jälkeen suunnistaa uudestaan kohti La Orotavaa, tällä kertaa kävellen, enhän aikaisemmin ole sinne koskaan kävellyt. Sarah päätti lähteä mukaani, joten yhdessä suunnistimme ensin Cupulan läpi kohti peltikioskia, siitä mäkeä ylös El Duraznoon ja saamani neuvon mukaan banaanipeltojen läpi kohti La Orotavaa. Kuvittelin matkan olevan pitkä, tai raskas, kun meitä kehotettiin mielummin valitsemaan bussi. Mitä vielä, vain tunnin kävelyn jälkeen olimme perillä, ja kapusimme jo La Orotavan kaupungin alaosista mäkeä ylös kohti keskustaa. Täytyypä sanoa, että tuo osa La Orotavasta yllätti minut, autolla kun siellä en koskaan ollut poikennut. Alkuun korkeahkoja kertostaloja, ehkä neljää-viittä kerrosta, kunnes alkoi rivi- ja omakotitaloalue, josta ei ihailematta voi läpi kävellä. Niin kauniita ja hyväkuntoisia nuo rakennukset olivat, huomattavasti paremmassa kunnossa, kuin Puerto Cruzissa, pihoineen ja istutuksineen. Poikeetkaa ihmeessä tuota väriloistoa ja kauneutta katsomassa. Se kannattaa.

  Hiukan vielä mäkeä ylös ja löysimme tuon Parque nacional del Teide museon/tiederakennuksen, mikä siis on ilmainen sisäänpääsyltään ja jos mielenkiinto riittää, siellä saa kulumaan tunnin, jopa parikin aikaansa. Muistakaa kuitenkin, että siellä vietetään siestaa, joten se menee 13.30 kiinni, auetakseen taas 16.00. Museossa kerrotaan kanariansaarten vulkaanisesta toiminnasta, sen historiasta, tutkijoista, sekä pääset "kirjaimellisesti" kävelemään tulivuoren sisään. Kiinnostava paikka vierailla, vaikka ei tuo asiat kauheasti kiinnostaisikaan, ja siis ilmainen, muistakaa se. Päivän kuumuudessa siellä on hyvä poiketa kun löytyy toimiva ilmastointi ja erittäin siistit vessat.

  Matka jatkui taas mäkeä ylöspäin, jolloin poikkesimme puistossa, jossa muutamia jumppavälineitä löytyi, samanlaisia kuin Avenida de Betancourt y Molina-kadun varrella. Pikku jumpat välineillä ja taas mäkeä ylös, jotta löytäisimme kahvilan, missä poiketa. Löytyihän sellainen, kaksikin vierekkäin, joten istuuduimme ensimmäisen pöytään. Omistaja tervehti meitä, mutta jatkoi omia kiireitään. Odottelimme, eikä tarjoilijaa näkynyt, odottelimme edelleen, ei ketään, viereiseen pöytään tuli neljä paikallista työmiestä, jatkoimme odottelua ja tarjoilija ilmestyi, meni noiden paikallisten pöytään ottamaan tilausta. Tarjoilija katosi taas hakemaan paikallisten tilausta, odottelimme ja pian ilmoitin Sarahille, että, eikös meidät ole jo nähty. Joku muu rahamme varmaankin mielellään vastaan ottaa. Nousimme ylös ja jatkoimme vähän matkaa itään päin löytäen uuden kahvilan, Los Museos, jonne poikkesimme. Kahvi, Cokis ja kinkkuvoileipä maksoivat 3.90, joten hinnassakaan ei valittamista. Kahvin jälkeen mäkeä alas takaisin kämpille, alamäkeen menosuuntaa nopeammin.

  Auringonottoa, ristikoita, soittoa kotiin, kysellen, miten siellä sujuu. Kaikki kunnossa, vastattiin, lumityöt tehty, kaikki pelaa hienosti ja Elmeri voi hyvin. Sellainen oli se sanoma, minkä halusimmekin kuulla, joten kaikki siis loistavalla tolalla. Lomamme voi hyvillä mielin jatkua. Illalla broilerin koipia, riisin ja salaatin kera, TVstä ensin maraton Law&Order sarjaa ja aitten NCIS uusintoja, kunnes tuli aika mennä nukkumaan. Että sellainen päivä. Lomaa parhaimmillaan, uusia asioita, tunnelmaa, kokemuksia ja lekottelua kuumassa auringonpaisteessa. Mitä muuta Tammikuussa voi suomalainen toivoa. Paitsi ehkä unta, kun alkoi olla jo myöhä.

  Viihtymisestä pohdiskelua. Olen nyt keskellä pikku koetta. En nimittäin ole kohta kahteen viikkoon käynyt suomibaareissa, sitä yhtä seurakunnan kahvilavisiittiä lukuunottamatta. Ei vierotusoireita, ei välttämättä minkäänlaista mielenkiintoa ko paikkoja kohtaan. Hyvin sitä pärjää näköjään ilman niitäkin. Toki jää monta paikallista sosiaalista kontaktia kokematta, mutta nyt, kohta kahden viikon jälkeen alan miettiä kaipaanko niitä edes. Ikäerot ovat suuria, väestö noissa suomipaikoissa on minua huomattavasti iäkkäämpää, paljon mukavia ihmisiä toki, mutta ikäero luo haasteitaan. On noissa muutamia, jotka ovat kanssani samalla kartalla korkeasta iästään huolimatta ja puheenaihetta riittää, mutta eivät aivan kaikki. On ollut monia hauskoja hetkiä, jotka hymyilyttävät ja jopa ratkiriemukkaina naurattavat pitkään jälkeenkin päin, mutta välillä tylsempää huomatessaan olevansa ihan eri kartalla elämänsä vaiheissa. Lyhyellä lomalla tuollaiset asiat eivät mietitytä, kun on koko ajan kiire johonkin nähdäkseen mahdollisimman paljon. Nyt kun "kaikki on nähty" jo moneeen kertaan, heidän tapaamisensa ei enää ole mitenkään välttämätöntä. Siksi tämä koe on nyt päällä, että miten pärjään ilman tätä verkostoa, mikä tänne vuosien saatossa on muodostunut. En tiedä kuinka kauan, mutta toistaiseksi.

  Taivas on taas kirkas ja auringonpaistetta luvassa. Saas nähdä minkälainen päivä tästä tulee. Iloista päivää vaan kaikille.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lisää kuvia eiliseltä kövelyretkeltämme La Orotavaan. Ensin täällä aivan käsittämättämän paljon näkemiäni insinööritaidon ja ajattelun kukkasia. Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla. Tässä siis täällä Puerto Cruzissa ja Orotavan laaksossa hyvinkin yleinen tapa rakentaa teitä. Näin se tie vaan rakennetaan päättymään muuriin.

  [​IMG]

  400 metriä ylempänä samanlainen tapaus.

  [​IMG]

  Toisesta kulmasta. Mitähän tässäkin tapauksesssa on ajateltu.

  [​IMG]

  Tässä tie, mihin nuo kaksi aikaisempaa päättyy muuriin. Tämä tie lienee ikivanha.

  [​IMG]

  Että tällaista tehokkuutta täällä Teneriffalla. Liekä EU-tuilla rakennettu, vai mistä lie kyse.:D
   
 12. jori-o Jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  4
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Jori-Olle kiitos tuosta tiedosta, jonka hän viestini sisään laittoi. Paikalla hänen mukaansa tuossa "discoteca" kuvassa on toiminut myös Cafe Columbus parikymmentä vuotta myöhemmin. Nythän koko rakennus on purettu.


  Lisää kuvia vielä tälle illalle. Ensimmäisessä kuvassa saaren ylpeys El Teide La Orotavan kaupungista kuvattuna. Samaisessa puistossa tuli kokeiltua kaikkin noita kuntoiluvälineitä.

  [​IMG]

  Puiston reunalta löytyi nämä kauniit rakennukset.

  [​IMG]

  Jonkin matkaa eteenpäin, ihan yhtä mielenkiintoisia taloja väritykseltään. Huomatkaa kuinka Joulutähdet kukkivat täällä ihan talojen pihoilla.

  [​IMG]

  Sityen löytyi tämä puistikko, missä perällä kahvila, jossa meitä ei haluttu palvella. Asuinkatuna ei ollenkaan huono kaupunkimaisemaksi.

  [​IMG]

  Vielä yksi kuva El Duraznon ja La Pazin rajamailta. Sen mukana goivotan kaikille oikein mukavaa illanjatkoa.

  [​IMG]
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aurinkoista huomenta taas kaikille.

  Aurinko paistoi eilenkin pilvettömältä taivaalta täällä Puerto Cruzissa. Aamiaisen jälkeen suunnistin Keskiviikkoiseen tapaan kauppahallin kirppikselle. Lähdin kulkemaan kohti Puerton kauppahallia, kaivaen puhelintani taskustani, soittaakseni Re..e, lähtisikö hän mukaan, kun puhelin soi, ja Re soitti minulle samasta asiasta. Sovimme tapaavamme Pez Azulin edessä, kun hänen autonsa siellä seisoi. Saavuin paikalle ensin ja jäin odottelemaan, neuvoin odotellessa paria turistia La Villan suuntaan ja pian Re saapuikin. Ajoimme kauppahalllille, parkkipaikka löytyi heti ja lähdimme kierrokselle. Hiljaista oli löytöjen kanssa, ei mitään, ei niin mitään. Törmäsin myös tuttuun saksalaiseen kaveriin, siihen tyyppiin, joka niitä kalliita kellojaan siinä sisätiloissa, mitä ohi kulkiessamme kuolaamme, ja hän niitä siellä Lauantaisin myy. Liekö ollut samalla asialla, kuin minä, eli kelloja metsästämässä. Hän myyntiin ja meikäläinen parempaan talteen kotiin vietäviksi.

  Palasin kotiin Re..n kyydillä. Hänellä oli menoa, joten päivän kahvittelut jäivät väliin. Eipä väliä, sillä meillä oli suunnitelmia tälle iltapäivälle Sarahin kanssa. Olimme nimittäin sopineet tutun pariskunnan kanssa lähtevämme syömään Titos Bodeguita ravintolaan El Duraznon ylälaitamille. Tapasimme pariskunnan La Cupulan edessä, ja poimimme taksin, jolla ylös El Duraznoon suunnistimme. Eikä muuten ihan minkä tahansa taksin, vaan 1650000 kilometriä ajetun Mercedes Benz 123 korimallisen ikiliikkujan. Siis yli Miljoona kuusisataa tuhatta!!! Olipa nostalginen kyyti. Auto kulki edelleen vakaasti ja arvokkaasti, kuten Mersun kuuluukin. Tuli ihan omistamisen halu. Tommosen vois ostaa talliin koristeeksi vielä joskus.

  Titos Bodeguita.

  [​IMG]

  Tuo ravintola on varsin houkuttelevan näköinen ulospäin ja niin myös sisäpihalta. Hinnastoltaan se on Puerto Cruzin ravintoloiden keskitasoa, kun alle kympin annoksia löytyy, mutta myös muutama hiukan alle 20 Euron annos. Siihen siis lisäksi juomat, leipä ja jälkiruoat. En kuitenkaan pitänyt annoksiamme pahan hintaisina, leipineen, juomana vesi ja jälkiruoaksi Sarahille Baileys lasillinen ja minulle cafe con leche. Koko komeus maksoi 33.90 Euroa, siedettävää, mutta ei mitenkään erityisen edullista. Oma annokseni porsaan fileviipaleita perunoin, oli mielestäni keskinkertainen kokemus ja Sarahin kanaa, mantelien kera, muuten hyvä, mutta pettymykseksi annokseen ei kuulunut perunoita tai riisiä. Ihan syötävää kyllä, mutta tuo pettymys pudotti pisteitä. Vieraistamme toinen söi samaa kuin minä, kehuen sen makua, ja rouvashenkilö täällä niin perinteistä kania ryppyperunoiden kera. He pitivät annoksistaan. Ihan kiva kokemus, varsinkin kun seura oli hyvää ja aika kului rattoisasti.

  Syömisen jälkeen kävelimme takaisin La Paziin suunnistaen molemmat parit omiin suuntiimme. Kämpillä sitten auringon viimeisistä säteistä nauttimista ja sen jälkeen TVn katselua. Sekaan kahvin keitto, lisää telkkaria ja sitten nukkumaan. Ihan normaali lomapäivä siis ilman kiireitä mihinkään, ilman suorituspaineita ja mikä parasta, taas yksi päivä lisää ilman suomibaareja. Tämähän alkaa jos sujua.
   
 15. annamanna Vierailija

  Kysynpä sinulta kun siellä olet, olen katsellut tuota Casablancaa, sivuilla sanotaan että yhden hengen huoneet pohjoisen suuntaan. Mihin ne sitten antaa? Mikä on pohjoinen? Luulisin että aurinko nousee lTeiden takaa ja laskee mereen, näin ollen pohjoinen olisi siihen tiellepäin mistä lähtee ne raput Martianeziin? Osaatko sanoa onko noin?
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Annamanna. Pohjoinen on Casablancassa meren puoli, eli käytännössä et näe aurinkoa lainkaan, vaan El Tope hotellin seinän, yläkerroksista ehkä saatat nähdä merta ja jopa auringonlaskun, mutta varma en siitä ole. Rappuset ovat Casablancan itäpuolella. Näin yksin matkustajaa taas rankaistaan. Huonommat huoneet kalliimmalla hinnalla. Mikä mielestäni on väärin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Pari kuvaa tältä päivältä . Ensin hotelli Botanicon edestä.

  [​IMG]

  Las Aguilas hotelli kaukana kaupungilta.

  [​IMG]

  Pilvistä oli, kuten huomaatte.
   
 18. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Joo, me oltiin tuolla pilvessä :)
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta vaan kaikille.

  Eilinen aamu aukesi aurinkoisena, joten päätin lähteä suorittamaan jotain suurta, tärkeää, suorastaan välttämätöntä, nimittäin kävellä Puerto Cruzin itäpuolen Lidliin hakemaan Lidlin Gold kahvia. Tehtä alkoi olla välttämätön sillä Juhla Mokka alkaa olla lopussa. Kukaanhan ei ilman kahvia voi elää, paitsi toki Sarah ja muutama muukin teenjuoja. Läksin siis matkaan. Mäkeä ylös, edelleen mäkeä ylös ja aina vaan mäkeä ylös. Lidlillä sitten rohkeasti sisään ja olihan sitä Gold kahvia tarjolla, oikein tarjouksessakin 3.29 Euroa/paketti. Pistin rahaa menemään ja ostin oikein kaksi pakettia kerrallaan. Tällaiseksi tämä toimettomuus tekee, pitää tehdä tikusta asiaa, jotta on jotain tekemistä. Onneksi säät kuitenkin sitä tekemistä kävelyn muodossa suosivat. Kun paketit olivat hallussa, päätin poiketa viereisessä kiinakaupassa, josko jotain ostettavaa keksisin. Eipä löytynyt mitään, siis mitään, mihin olisin rahaa halunnut käyttää, joten poistuin tyhjin käsin, taas kerran ja suunnistin takaisin kämpille.

  Juhlan kunniaksi keitin kahvit, ne viimeiset Juhla Mokat, ja pian olikin jo aika lähteä aikaisemmin varaamaani hierontaan. Voi hyvä ihme, sillä näin hyvällä hierojalla en vielä koskaan ole käynyt. Nyt löytyi niin kovanäppinen ja osaava naishieroja, ettei paremmasta väliä. Onhan Sarahkin hyvä siinä mitä tekee, mutta kokemus suorastaan laulaa, kun sitä oikeasti ammatissa on vuosikausia viettänyt. Tunti siinä meni, välillä jopa sattui, kun näpeissä oli niin paljon voimaa, mutta kyllä kannatti, joten ensi Tiistaina sitten uudestaan. Ja Keskiviikkona jalkahierontaan Zamorakadun Ristta Thai-hierontapaikkaan, jonne hierontani jälkeen kävelimme varaamaan meille ajat. Sarahille kokovartalohieronta, ja minulle jalat.

  Sitten se tapahtui, taas kerran, tai oikeastaan ensimmäisen kerran tällä matkalla, että hyvä suunnitelma meni pilalle. Kävelimme kaupungilla, ohi linja-autoaseman, kohti Valle Luzia ja Tenequiaa, suuntana Playa Hardin, kun se iski, houkutus, ylitsepääsemätön houkutus, jota millään en voinut, aikomuksista, pyrkimyksistä ja vakaista aikeista huolimatta vastustaa. Kävi nimittäin niin, että nähdessäni Bar Reilupelin luona kyltin, lihapullat ja muusi 8 Euroa, sitä oli mahdoton vastustaa, täysin mahdoton, joten poikkesimme sisään ja söimme. Herkullista, suorastaan taivaallisen herkullista oli saada kotoista perinneruokaa täällä ihan ravintolasta ostettua. Sen verran hyvää oli, että kokin luvalla sain ottaa santsiannoksenkin, sitä pyytäessäni. Hintakin kohtuullinen 19.00 Euroa kahdelta hengeltä juomineen, ei paha, vai mitä ajattelette. Hinnaltaan kuitenkin ihan suomitasoinen ravintolaruoka, joten täällä syöminen ei ilmaista ole. Mutta kyllä kannatti, pakko sanoa. Uusi boikotti alkaa siis tästä hetkestä alkaen.

  Takaisin kämpille, viimeisten valonsäteiden poimintaa pihaltamme, vaikka pilvistä ja kohtuu kylmää olikin. Sitten sisään telkkari ja taas päälle, Law&Order sarjaa aikansa, kahvin keitto ja sitten mielenkiintoisen sarjan pariin, joka Artseries HD kanavalta tulee Las reglas del Juego eli suomessa joskus nimellä Viekkaat veijarit niminen esitetty TV-sarja, jota loppuilta tuli seurattua. Normaalia koti-iltaa siis TVn parissa, kunnes tuli aika mennä nukkumaan. Tosin Sarah nukahti jo sohvalle, joten....

  Tällaista tämä pidempi oleilu täällä on. Tekeminetn ja ympäriinsä juokseminen on jäänyt miltei pois. Toisaalta, jotta jotain tekemistä olisi lähdetään ihan pikkuasioistakin liikkeelle. Jouten olo alkaa pikku hiljaa kyllästyttää. Edelleen täällä on kiva kulkea, kiitos auringonpaisteen ja lämmön, mutta varsinkin iltaisin kun on viileämpää se ei enää houkuta. Alakaupungin vilinään lähteminen kiinnostaa yhä vähemmän, ne paikat on nähty. Kaunistahan sielläkin paikka paikoin on, mutta kyllä suomesta helposti löytää kauniimpaa maisemaa ja pikkukaupunkia missä kuljeksia, mutta vain pienen osan vuodesta. Täällä Puerto Cruzissa se on mahdollista ympäri vuoden. Se kai tässä paikassa kiehtookin.

  Pian taas saapuu auto tuosta talomme edestä noutamaan. Suuntaamme Santa Cruziin hoitamaan Re..n asioita, kun hän pientä asiantuntijaapua tabletin hankintaan tarvitsee. Mukavaa päivää kaikille.
   
 20. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  Kompassi
  Ainakin mellä Casablancassa on näkynyt Teide pohjoisesta ja myös Barranco kukkoineen idässä. Etelään päin ei ole sattunut parveketta.
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 212
  Saadut tykkäykset:
  628

  RaneK. Nyt meni ilmansuunnat sekaisin. Mietippä uudestaan, mistä suunnasta se aurinko paistelee. Idästä nousee, on korkeimmillaan etelässä ja laskee länteen. Casablancassa taas barranco on hotellin länsipuolella, siis samalla puolella, kuin Pez Azulinnkin Teiden puoli, joten kun Puerto Cruz on saaren pohjoisrannalla, ainoa suunta mihin se aurinko ei paista lienee pohjoispuoli. Illan viimeiset säteet saattavat, siis saattavat näkyä vähän ylimmän kerroksen parvekkeille.

  Sama tässä meidän mökissä missä nyt ollaan. Eikä edes kovinkaan kaukana Casablancasta, eli eteläpihalle paistaa vuorten takia 9-17 ajan ja vastakkaisella puolella taloa, näkyisi vain meri, jos taloa ei edessä olisi. Aurinko sille puolelle ei paista. Barranco löytyy tästäkin mökistä katsottuna lämsipuolelta. Toki myös idästä löytyy Playa del Bollullon viereinen, mutta tarkoitit varmasti orkodeapuiston viereistä barrancoa.

  Edit. Laitan karttalinkin, nossa näkyvät Casablanca ja Pez Azul.

  https://www.google.nl/maps/place/Ap...m2!3m1!1s0xc6a7ff36f8b3833:0x63eb1114256d6364

  Karttaa saa lähemmäksi, jotta rakennukset erottaa . Pez Azuliin alkaa paistaa aurinko barrancon puolelle noin 14.00 ja kun se laskee n.18.30-19.00, se on suurin piirtein Bel Airin takana. Se ei silloin millään voi patstaa Casablancan ja El Topen väliselle puolelle.
   
  Last edited: 26.01.2018
 22. amigo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.01.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  9
  Antigue, kaikella kunnioituksella pitempää lomailuasi kohtaan, yritä edes etsiä hieman espanjalaisuutta. Et varmaan pitkästyisi niin helposti ellet pyörisi ympyrää turistikaupungin kaduilla. Turistivyöhykkeen reunamilla on varmasti oikeaa espanjalaisasutustakin ja paikallisten ravintoloita.

  Esimerkiksi: tiedät varmaan, että lihapullat = albondigas ovat yksi espanjalaistenkin suosikkiruokia. Niitä on annoksina joka ainoassa espanjalaisbaarissakin tapaksena tai isompana racion annoksena. Espanjalaisten lihapullat ovat vain isokokoisempia ja ne on kypsennetty maukkaassa tomaattikastikkeessa. Ne tarjotaan patongin kanssa, jolla kaavitaan viimeinenkin tippa kastikkeesta parempiin suihin.
  Aidossa espanjalaisravintolassa pääruoan kanssa ei tule lisukkeita kuin tilattaessa eri lautasella. Perunoiden tai kasvisten tunkeminen lihan tai kalan kanssa samalle lautaselle on turistitapa.


  Sitä paitsi, lihapullia voi helposti tehdä tilapäiskeittiössä. Rohkaise mielesi ja mene oikeaan lihakauppaan. Kaipa sielläpäinkin on erikseen lihakauppoja, kalakauppoja ja hedelmäkauppoja eikä vain tylsiä marketeja. Vuoroasi odottaessasi näet mitä paikalliset rouvat ostavat perheelleen. Sekin on mielenkiintoinen kokemus.
  Jauhelihaa teetetään osoittamalla mieleistä lihakimpaletta, määritellään sormimitalla määrä ja sanotaan carne picada. Jos haluat poistattaa reunarasvat turhana kolesterolina, sekin onnistuu. Sellaista palvelua saat ilmeisesti Suomessa etsiä turhaan. Taas uusi kokemus.

  Luin juuri eilen lehdestä, että ihmiselle parasta on hyvä arkielämä eikä epämääräinen onnen tavoittelu. Sinäkin voit elävöittää loppulomaasi tarkkailemalla tavallisten espanjalaisten puuhastelua, vaikka keskustelu ei avaudukaan. Antaa se ainakin enemmän muisteltavaa jälkikäteen kuin turistireittien mittailu.

  Kaikkea hyvää lomallesi.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ihan kun tuo olisi kirjoitettu peninsula-vaikutteisesti?! Oletko käynyt joskus PdlC:ssa? Kirjoituksesi on ihan fiksu, mutta täkäläiset ei ehkä miellä itseänsä espanjalaisiksi -enemmänkin ihan toisin. Kirjoitatko tämän kultuurin tuntien?

  Lisätäänpä.
  Oma käsitykseni avautui, kun lähipiiriini kuuluva, syntyperäinen espanjalainen kertoi, miten täkäläiset suhtautuu niemimaalta tuleviin. Samassa pöydässä oli sitten riittävästi espanjaa osaavia, että asiaa yritettiin minulle selvittää. Tämä ei ole ”espanjalainen” kulttuuri. Tämä on kuulemma latinokulttuuri, eikä täällä nähdä emämaata saman kulttuurin tyyssijana. Tällä kokemuksella en olisi tuota kaikkea ymmärtänyt.
   
  Last edited: 26.01.2018
 24. amigo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.01.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  9
  Myönnetään, puhun espanjalaisista. Kerro sinä lähemmin miten tavalliset saarelaiset elävät arkipäiväänsä. Miten heidän arkielämänsä eroaa espanjalaisesta.

  Esim. kun tänne mantereelle tulee eteläamerikkalasia, heillä on tietenkin omat tapansa, mutta periaatteessa arki noudattaa samaa kaavaa kuin espanjalaisten naapureiden.

  Sama juttu on katalonialaisilla, joita nyt ei vahingossakaan saa nimittää espanjalaisiksi. Samalla tavalla kuin espanjalaiset myös katalonialaiset perheet kuitenkin puskevat eteenpäin. Yrittävät saada rahat riittämään ja lapset hoidettua.
   
 25. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Minusta ei ole kertomaan, miten tavalliset saarelaiset elävät arkipäiväänsä. En olisi ikinä edes ymmärtänyt, että täkäläisistä monet ei tunne itseään ”espanjalaisiksi”. Sitä varten tarvittiin se syntyperäinen, jolle oli osoitettu se, kertomaan siitä minulle.

  Arki toki on ja monelle karu. Minä en ole siitä mikään kertomaan. Käyn vain täällä, en elä.

  ”Espanjalaisuus” ei ole kovin yksiselitteinen ilmaisu. Maa on iso. Sen verran olen käväissyt katalaanien vieraana, että ymmärsin, että en ihan ymmärrä.

  Tarkoitus ei ollut opponoida sinua. Täällä vaan, kehotus ”espanjalaiseen kulttuuriin” tuntuu joskus, no, epäilyttävältä. Fiksuus jutussasi oli: tutustu paikalliseen kulttuuriin. Se on fiksua! Siinä en löydä mitään huomauttamista. Oma rajallisuuteni on vaan tullut vastaan ymmärtää, mikä on sitä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti