Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. All_Marino Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  20.08.2008
  Viestejä:
  1 582
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hieno kuva. Luultavasti tuon Santa Barbaran batteriston alla ei tuolloin vielä ollut paikoitustilaa. Muutoinkin hieman epäselvässä kuvassa tykkipatteristoa tuskin näkyy laisinkaan. Muutoinkin näyttää kokonaan eriltä kuin nykyään.
  Tarkoitus tiedossa ilmaistiin vain = Turismi. Ei ollenkaan paikoitus.
  Kauan sitten Puerton porvarit halusivat purkaa koko höskän sataman tieltä pois. Sotilasjohto antoi ratkaisun teon kaupungin johdon päätettäväksi.
  La Paz'ia ei kuvassa näy kuin vain pieni siivu. Pieni talorykelmä siinä miradorin alapuolella.
  Telmon batteristoa ei näy laisinkaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Kiitos Al_Marinolle mielenkiintoisesta kommentista ja faktoista. Maisemat tosiaan ovat huikeasti muuttuneet tuosta ajasta ja muokkaus jatkunee, kun uusi vierasvenesatama tuohon rannalle nykyisen parkkipaikan tilalle rakennetaan. Uusi uhraus taas turismin alttarille ahneiden päättäjien toimesta.

  Tässä lisää tuttua maisemaa Taoron puistosta kuvattuna vuonna 1966, historiakuvan muodossa.

  [​IMG]

  Huikeaa maisemaa yli kaupungin. Etualalla oleva Bel Air-rakennus lienee suomalaisuuden keskittymä Puerto Cruzissa. Moni on siellä asustellut ja asuu yhä. Pitäneekö väite paikkansa, että 85% tuon etualalla olevan rakennuksen asunnoista omistaa suomalainen. Näin olen kuullut väitettävän, siis paikan päällä Puerto Cruzissa. Mikä lienee totuus. Olisiko jollakulla konkarilla parempaa tietoa.;)
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Lisää historiakuvaa Puerto Cruzista. Tämä rannalta vuonna 1961otettu kuva on jäänyt minulle hiukan arvoitukseksi, mistä kohtaa se on napattu.

  [​IMG]

  Ensimmäinen ajatus oli Kalasatama, mutta sitten, katsellessa kuvan taloja, heräsi epäilys, noinkohan sittenkään. Siinä teille purtavaa viikonlopulle ihmiset.
   
 4. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 255
  Saadut tykkäykset:
  273
  Onhan tuo kuva kalasatamasta. oikealla olevan talon paikalla on nykyisin Marina ja vasemmalla Tosca, niiden välistä lähtee San Juan katu.
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Kiitos Mummelille asian varmistamisesta.

  Laitan tähän osioon kamerastani purkamiani kuvia viimeiseltä Puerto Cruzin reissultani. Samankaltaisia olen postannut jo aikaisemmin kännykkäotoksina, mutta nämä on otettu kunnon kameralla. Toivottavasti noista on jollekulle iloa niitä katsellessa. Alkuu La Pazin maisemia. Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Katunäkymää Hotelli Botanicon edustalta kävellessä La Carabelan suuntaan.

  [​IMG]

  Samaa katua muutama kulman taakse.

  [​IMG]

  Siinä kulmalla viehättävä talo, missä voisi kuvitella asuvansa.

  [​IMG]

  Väriloistoa kadun varrelta.

  [​IMG]

  Lisää väriä matkan varrelta. Siinä muutama kuva muutaman sadan metrin matkalta La Pazista. Lisää tulee kunhan kerkiän.

  Viikonlopun kunniaksi vähän mallia rentoutumisesta antaa tämä kissa, joka Ravintola Tucanin edessä vietti uneliasta aikaa.

  [​IMG]

  Lauantain jatkot kaikille.
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Lisää kuvia viime talven reissultamme Puerto Cruzista. Toivottavasti vielä kiinnostaa. Vaikka ne ovat samankaltaisia kuin aikaisemmin, niin kunnon klameralla kuvattuna myös parempia. Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.

  Tässä osiossa vierailemme Sitio Litren Orkideapuistossa.

  [​IMG]

  Tässä kuvaa Camio Sitio Litren yläpäästä El Teiden suuntaan. Pientä kalimaa havaittavissa pilvettömänä päivänä.

  [​IMG]

  Orkideapuiston lipunmyyntikoju. Huomatkaa Suomen lipun ylivoima muihin nähden.

  [​IMG]

  Mikäs tuolla penkillä olisi kiitentöntä päivää istuskellessa.

  [​IMG]

  Kirjailija Agatha Christielle pyhitetty nurkkaus sijaitee myös Orkideapuiston alueella. Agatha Christie viihtyi Puerto Cruzissa aikanaan hyvin ja kirjoitti myös siellä kirjan Mysterious Mr Quinn.

  [​IMG]

  Vaikka Uudenvuodenaattona Orkideapuistossa poikkesimmekin, eikä kukkaloisto ollut parhaimmillaan, löytyi paikalta silti silmälle värien loistoa ja kauneutta.

  [​IMG]

  Puiston keskellä on suihkulähde, jonka edessä olemme ottaneet Sarahista kuvan joka vuosi, kun Puerto Cruzissa olemme poikenneet.

  [​IMG]

  Näissä Orkideakuvissa huomaa hyvin laatukameran ja käänykkäkameran eron. Tarkennus on hiukan terävämpi.

  [​IMG]

  Tässä viimeinen kuva tällä kertaa. Lisää tulee lähiaikoina, orkideapuiston tiimoilta. Leppoisaa päivää vaan kaikille.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Iltamme iloksi hiukan historiakuvaa Puerto Cruzista, merivesialtaat 1971.

  [​IMG]

  Kehitystä on tapahtunut noiden altaiden kohdalla ja mielestäni parempaan suuntaan. Itse kaupunki altaiden takana näyttää aina yhtä houkuttelevalta vierailla. Nyt aletaan olla lomamme jälkeen pisteessä, että voisin ensikin talvena valita taas tutun ja turvallisen lomapaikan itselleni. Puerto Cruz on vähän niinkuin Mercedes Benz, kun parhaalle ei ole vaihtoehtoa.
   
 8. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Tämä uusin kännykkä-”sukupolvi” on kyllä jo niin edistynyttä, ettei harrastelija erota kuvaa järjestelmäkameran ja kännykkäkuvan välillä. Photoshoppailijat kyllä näyttää sen eron vieläkin, mutta raw’it ovat kuulemma vahvasti tulossa.

  On mukavaa, että osa kantaporukasta vaan suunnistaa uudelleen Puertoon. Niitä juttuja on sitten mukava talvella lukea. Mistä sen tietää, vaikka itsekin heittäytyisi viikkoturistiksi, mutta pitempään ei kyllä Kanarialla enää talvehdita.

  Vanha Mese meni järkytyksekseni taas katsastuksesta läpi ja taas meinaan kohta lähteä sillä 800 km:n keikalle ennen seuraavaa F1 kisaa. Kelirikko kyllä edellyttäisi maasturia. :(
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Lisää kuvatuksia Sitio Litren orkideapuistosta. Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Joku viisaampi voi sitten kertoa, mistä kasvista tässä on kyse. Meikäläisellä ei ole aavistustakaan.

  [​IMG]

  Orkideaa on monen värisenä.

  [​IMG]

  Niinkuin huomataan.

  [​IMG]

  Viimeisessä värit erottuvat hyvin. Epäilen, ettei kännykameralla samanlaista tarkkuutta saa. Voin toki olla väärässäkin.

  [​IMG]

  Noita olisi kiva kattelle kotioloissakin, mutta meidän huushollissa ei orkidea pärjää, kun tuo kissamme Elmeri tehokkaasti kuoputtaa kaikki mullat purkeista. Jostain kumman syystä kukat eivät viihdy.

  [​IMG]

  Orkideapuistossahan on myös kahvila, jossa Sarahin mukaan erinomaista valkkaria tarjolla. Itse tyydyin kahviin ja jäätelöön. Hiljaista oli, kun siestan aikaan siellä vierailimme. Olimme nimittäin koko puiston ainoat kävijät.

  [​IMG]

  Myös puusto kukkii Puerto Cruzissa, vaikka Uudenvuoden aattona keskitalvella ollaankin.

  [​IMG]

  Käytävät puistossa ovat melko kapeita.

  [​IMG]

  Sitten takaisin kohti Puerto Cruzin sykettä ja aivan liian vilkasta liikennettä. Lisää kuvia tulee taas jossain vaiheessa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Laitetaan vaihteeksi taas historiakuvaa Puerto de la Cruzista, nyt otettuna silloisesta hotelli Bel Airista vuonna 1966.

  [​IMG]

  Ei pahan näköistä maisemaa vai mitä ?
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Onpahan ollut omituinen viikonloppu. Tuli Perjantai-iltapäivällä soiteltua Puerto Cruzissa asuvalle kaverilleni ja kyselyä vähän kuulumisia. Naureskelimme yhdessä Puerton heikoille nettiyhteyksille tietyissä paikoissa ja vaihtelimme kuulumisia, kun ei pariin kuukauteen olla nähty. Lopetettuani puhelun, keitin kahvit ja suunnittelin meneväni ihan pöytäkoneelle uusia kuvia postittaakseni palstalle. Ukkonen kuitenkin jyrähti uhkaavasti, joten päätin ottaa talostamme sähkölaitteet pois seinästä ja katsella myrskyn riehumista päällämme. Ja riehuihan se. Koko talo tärisi välillä salamoinnin, sekä jyrinän voimasta. Naapurin tontilla oleva muuntaja sai osumaa ja syttyi palamaan, milloin kiitin onneani, kun töpselit tuli seinästä irti vedettyä. Tunnin verran tuota riemukasta luonnonvoimien näytöstä tuli seurattua ja sitten uskaltauduin laittamaan töpseleitä takaisin seinään ja avaamaan netin, viime talven kuvia tälle palstalle postatakseni. Liekö karma puuttunut peliin, kun lankanetti ei toiminut lainkaan, eikä tosin langatonkaan tässä puhelinessa, millä nyt tätä kirjoitan. Myöskin puhelin oli täysin mykkä aina tähän aamupäivään saakka, kun vain hätäpuhelut salliutuivat.

  Summa summarum, Elisan lankanetti ei toimi vieläkään, tässä puhelimessa yhteys vaihtelee Edgen ja H+n välillä, eli pyöritään tasoissa, missä Puerto Cruzissakin netti toimii. Saas nähdä, koska Elisa saa nettiasiansa kuntoon täälläpäin, kun ilmoitus on tehty ja lupasivat kaiken toimivan 24 tunnin kuluessa. Aika on täysi, pelit ei pelitä, joten kuvien postaaminen siirtyy tulevaisuuteen. Että tällaista kivaa...
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Hauskaa Vapunaattoa vaan kaikille. Tässä todellinen tunnelmapala historiakuvan muodossa Puerto de la Cruzista vuodelta 1969.

  [​IMG]

  Mielestäni tunnelmat ovat tuossa kuvassa kohdillaan. Kovasti tekisi mieli noita maisemia taas auringon laskiessa tuolla katsella.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Netti toimii taas, joten laitan muutaman kuvan viime talven reissultani iloksenne/kiusaksenne esiin. Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Viime talvisen asuntomme pihalta otettu kuva täysikuusta. Kuka tunnistaa rakennuksen.

  [​IMG]

  Kovasti oli tuulista aika-ajoin. Kaunista toki, mutta tuulista.

  [​IMG]

  Iltatunnelmaa taloyhtiömme pihalta La Pazista.

  [​IMG]

  Tämä kuvauspaikka lienee tuttu kaikille Puerto Cruzin kävijöille.

  [​IMG]

  Näyttänee paikka jo tutummalta. Tuohon maisemaan ei koskaan kyllästy.

  [​IMG]

  Vielä yksi samasta paikasta. Noissa voisi vaikka helposti asua. MUistaaksesni viime talvena oli tuossa rakennuksessa tarjolla Air'b'nb asunto, kohtuulliseen hintaan..

  [​IMG]

  Vielä yksi kuva El Teidestä, joka ylväänä maisemaa koristaa.

  Hauskaa Vappupäivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  824
  Saadut tykkäykset:
  313
  Kauniita kuvia! kyllä niissä maisemissa on kiva kulkea. Rakennus on Parque Tajinaste.
  Majoituimme kerran tuolla Parque Tajinastessa ja asunto oli siinä uima-altaan vieressä maan tasalla mukavalla pihalla jossa oli aurinkokalusteet.

  Vieläkö siellä on pihalla se pikku kauppa ja baari?
  Aikoinaan oli mukavaa kun leipomosta tuotiin aamiaisleivät ja leivonnaiset aamuvarhaisella. Samaten sieltä tuli ostettua vedet, ei tarvinnut kanniskella mistään kauempaa. Kaikkea pientä oli valikoimassa ja saipa siellä aamiaisenkin jos itse ei viitsinyt tehdä.

  Aikoinaan se oli Aurinkomatkojen valikoimissa.
  Kaunis asuinympäristö!

  Noin se on, vaikka ensin tuntuu pitkältä lomalta palatessa että nyt riitti tuo paikka mutta sitten jostain vaan tulee pintaan että kyllä Puertoon pitää päästä.
  Viime matkoilla olemme majoittuneet useamman kerran Bahia Principe San Felipessä ja siihen ihastuneet.
  Olemme saaneet haluamamme huoneiston joka kerta kun hyvissä ajoin olemme laittaneet hotellille sähköpostia.


  Oikein mukavaa kesän odotusta, tänään tosin on taas niin niin vappusäätä :rolleyes:

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Kiitos Senorita1selle kommenteista. Pargue Tajinastehan se on. Maan tasalla olimme mekin, lähellä allasta. Allasbaaria tai kaupaa ei enää ole, kun entinen hotelli on myyty yksityisille, jotka sitten vuokraavat asuntojaan eteenpäin. Paljon asui talossa saksalaisia, mutta myös tuossa asuntomme ympärillä löytyi suomalaiskeskittymä, joten mukavia ihmisiä oli ympärillä ja hyvin tultiin juttuun. Ympäristönä Pargue Tajinaste on rauhallinen keidas, mutta 11 viikon aikana kyllästyi pahasti kulkemaan sitä tolkutonta mäkeä edestakaisin. Kaikki tarvittava toki löytyi La Pazin alueelta, mutta silti piti aina kävellä mäen laelle, ja se kyllästytti. Silti voin suositella kaikille paikkaa pidempään talviasumiseen.

  Asuntoja kannattaa tuolta kysellä suomalaiselta vuokravälittäjältä Katja Hämäläiseltä [email protected]

  Olen jatkuvasti yhteyksissä pariin kaveriini Puerto Cruzissa ja se jos mikä saa mielen palaamaan noihin maisemiin. Jos mahdollista voisin hetimiten lähteä tuonne lomailemaan. Viikko-pari tekisi kyllä hyvää juuri nyt, sen verran kiireitä on lomamme jälkeen ollut. Valitettavasti juuri tuo työn ikee sitä ajatusta Puerto Cruziin lähtöön hillitsee.

  Tuossa aikaisemmin mainittu Pargue Tajinasten uima-allas.

  [​IMG]

  Tuota maisemaa kelpasi katsella aamukahveja terassilla juotaessa.

  [​IMG]

  Kiitos taas mielenkiinnostanne. Seuraavissa kuvissa ollaan sitten Mascan huikeissa maisemissa.
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  On taas aika postailla kamerasta löytyneitä otoksia. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Puerto Cruzista kun lähtee TF5 moottoritietä länteen, tulee ensimmäisenä vastaan Icod de los vinos-kaupunki, jossa tämä iältään 1000-vuotta vanhaksi väitetty traakkipuu. Toisenlaisiakin arviota 600-1000-vuoden iästä liikkuu. Pelkkä turistirysä, vai aito asia, jäänee jokaisen itsensä päätettäväksi on vierailu tuon puun luona.

  [​IMG]

  Traakkipuun lähistöltä löytyy tämä perhosmuseo, joa avasi viime talvena ovensa remontin jälkeen. Jos perhoset kiinnnostavat, kannattaa poiketa kun Icodiin poikkeatte.

  [​IMG]

  Tässä viinikauppa, jossa edellisenä talvena Suomikerhon matkalla poikkesimme.

  [​IMG]

  Matka jatkui kohti Mascaa ja saaren maamerkistä El Teidestä pitää ottaa kuva.

  [​IMG]

  Pieni ja mutkainen vuoristotie on ruuhkainen. Edessä siintää Santiago del Teide-niminen kaupunki, josta todella kapea, jyrkkä ja kiemurainen tie Mascaan laskeutuu.

  [​IMG]

  Tuota kyläpahasta tulee käytyä ihmettelemässä lähes vuosittain. Mielestäni koko paikan tunnelma kuitenkin alkaa olla pilalla, kun turisteja sinne suuntaa päivittäin liikaa. Kannattaa kuitenkin poiketa, sillä maisemat ja reitti ovat huikeita matkalla Mascaan.

  [​IMG]

  Vähän toisenlainen kuvakulma samasta paikasta. Nyt alkaa Suomen MM-lätkämatsi, joten palataan asiaan myöhemmin.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Lepopäivän ratoksi hiukan historiakuvaa Puerto de la Cruzista.

  [​IMG]

  Kuvan ottohetkellä 1982 Playa Jardin näytti vielä hiukan toisenlaiselta verraten nykypäivään. Aurinkoista Sunnuntaita kaikille.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Tässä pläjäys historiakuvia Pierto de la Cruzista. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Ensimmäisessä Calle san Juan-katu vuonna 1950. Vaatimatonta, todella vaatimatonta, mutta jotenkin kaunista yksinkertaisuudessaan.

  [​IMG]

  Kuvassa rakennustyömaata San Franciscon alueelta samana vuonna 1950.

  [​IMG]

  Toinen kuva Calle san Juanilta vuodelta 1950. Autokanta oli vanhaa näköjään jo tuolloin, kun kadun varrella seisova auto on 1930-luvulta. Missä turistit, missä ruuhkat, joten herää kysymys oliko asiat paremmin tuolloin. Paikallisille rauhallisuutena ehkä, mutta taloudellisesti mahdollisesti ei.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Kotimaan rantakelien ja lämpöaallon kunniaksi, lähetän WhatsAppiini kilahtaneen kuvan yhdestä suosikkipaikastani Teneriffalla. Paikkahan on Playa de las Teresitas-uimaranta, ylemmässä kuvassa noin viisikymmentä vuotta sitten, ja alemmassa nykyään.

  [​IMG]

  Joskus kehitys, turisminkin takia on hyväksi, vai mitä mieltä olette.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Lauantaihuomenta vaan kaikille. Tässä teille suomenmaan helteiden innoittamana historiallinen tunnelmakuva Puerto de la Cruzista. Kuva suurenee klikkaamalla.

  [​IMG]

  Tuo kadunpätkä Calle Quintana, juuri ennen Charcon edessä siintävää puistoa lienee tuttu muisto kaikille Puerto Cruzissa vierailleille. Käsi ylös kaikki, jotka tuolla taas ensi talvena haluaisivat käyskennellä. Omalla kohdalla tuntuu päivä päivältä selvemmältä, että ensikin talven lomakohde on juuri tuo kaunis kanarialainen kaupunki. Sen vetovoima vaan on jotenkin maaginen.
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Lauantai-illalle visainen pähkinä Puerto De la Cruzista historiakuvan muodossa vuodelta 1888. Keksiikö kukaan, mistä tuo kuva on otettu.

  [​IMG]

  Vastaus viestin alalaidassa. Kuva suurenee klikkamalla.

  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Oikea vastaus on Puerto Cruzin nykyinen maamerkki Bel Air.o_O
   
 22. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Muistatko Antigue, mitä kirjoitin vastauksena sinulle kuluneen talven oleskelusi loppuvaiheen kyllästymiseen? Näin:" Jonkin ajan kuluttua tulette jo kaipaamaan siellä vietettyä aikaa ja muistelut saavat kultareunaiset kehykset." Ja niinhän siinä taisi käydä?

  Tämän kevään oman eteläisen saarenosan lomailun aikana ajatukseni olivat usein siellä ylhäällä. Ja sinnehän ensi keväänä taas suunnataankin.

  Nautitaan nyt Suomen harvinaisen aurinkoisesta ja lämpimästä keväästä!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Aurinkoista Keskiviikkoiltaa vaan kaikille. Vallitsevan helteen keskelle ilmestyi tänään päivällä Puerto Cruzin sateista mieluisa vieras, nimittäin kaverini Re, joka oli autollaan suunnistanut Santa Cruzista ensin mantereelle ja ajanut kolmessa päivässä Euroopan halki, josta Saksan kautta Finnlinesillä Suomeen. Ensin tuli soitto ja melkein samointein Re jo kurvasi pihaamme. Iloisesti kului iltapäivä mukavassa seurassa Puerton kuulumisia vastaanottaessa. Muutama kaikkia Puerto Cruzin ystäviä koskeva uutinen saapui ja sen verran voin paljastaa, että ravintola-asioissa tulee suomibaarien osalta ensi talveksi muutoksia. Yksi suomalaisista ravintoloista on myyty, ja toisessa tehdään juuri nyt remonttia. Myyntihuhun kuulin jo viime viikolla, kun Stadissa törmäsin ko baarin omistajaan ja hän siitä itse kertoi. Tänään sitten toinen uutinen muutoksista ja remontin aloittamisesta toisessa suomibaarissa. Tällaisia uutisia siis ja vielä useampi kello tuliaisiksi, jotka luonnollisesti maksoin. Sovimme tapaavamme myöhemmin, kunhan Re saa suomen asuntonsa tyhjentämisen suoritettua ja ennenkuin hän muuttaa pysyvästi Puerto Cruziin. Hän kun on saanut recidencian ja on siis nykyään kanariansaarten asukas. Onnittelut.

  Kiitos Annehannelle huomiosta Noinhan sinä kirjoitit ja pitää paikkansa. Jopa Sarah katselee ensi talvelle Puerto Cruziin meille matkaa. Onhan ensi vuonna juhlavuosi, jota siis tuttuun ja kauniiseen paikkaan haluamme mennä juhlistamaan.

  Nyt saunan lämmitykseen...
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Historiafotoa pukkasi taas WhatsAppiin. Tällä kertaa yksi suosikkikohteistani, kun olen auton vuokrannut, jolloin suunnistamme Tagananaan. Tässä tuo kyläpahanen 1970-luvulta.

  [​IMG]

  Ei Tagananan kylä paljoa tuon kummempi ole vielä nykyäänkään, mutta sinne ajettaessa maisemat ovat huikeat, kuten kuvasta arvata saattaa, ja jos Tagananaan suunnistatte La Lagunan ja Mercedes-metsän kautta, ovat erilaiset mikroilmastot maisemineen aivan huikeat. Reissu Tagananaan kannattaa, sen voin luvata.
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  464
  Saunan jälkeistä iltapäivää vaan. Teneriffalla, tai oikeastaan La Orotavassa alkoivat taas valmistelut Corpus Cristi-tapahtumalle. Muutama esivalmistelukuva on nyt julkaistu.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ajatelkaa, että nuo taideteokset muokkautuvat maa-aineksia, kuten biekkaa, multaa ja kukkien, sekä kasvien osia levittelemällä maahan. Mielenkiinnolla odotan valmiita teoksia tulemaisuudessa.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti