Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Iltaa vaan kaikille. Näistä historiakuvista on tullut sekä polemiikkiä, että myös kiitollisia kommentteja, joten kiinnostuksen ja kommenttien kunniaksi tässä kuvaa Puerto Cruzista 1960-luvun lopulta.

  [​IMG]

  Kuka tunnistaa mistä tämä kaunis kuva on aikanaan otettu. Tuota katsellessa kieltämättä tekisi mieli lähteä hetimiten paikan päälle Puerto Cruziin.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Huomenta vaan kaikille. Nyt kahvikupposen ääressä on kiva taas fiilistellä tulevaa matkamme odotellessa. Tjäreborg on ollut kiitettävän aktiivinen lähetellessään lomatunnelmia enteileviä viestejä. Niitä tulee sähköpostiin ja jopa postin mukana kotiin. On lentokoneessa myytävien "AirShoppen" tuotteiden tarjontaa kuten myös perillä tarjolla olevien retkien mainostamista. Myös auton vuokrausta tarjotaan helpottamaan elämää loman aikana. Hienoa palvelua Tjäreborgilta, varsinkin niille, jotka ekoja kertoja kohteeseen matkustavat. Meillähän näin ei kuitenkaan ole, joten auton vuokraus lienee ainoa, mitä edes harkitsen. Saarihan on tullut kierrettyä autolla muutamaan otteeseen jo ympäri, joten täytyy miettiä, tarvitseeko sitä lainkaan. Odotukset on taas kuitenkin korkealla, ja matka lähestyy kovaa vauhtia. Reilu kolme viikkoa vielä ja päivämne kirkastuvat tästä kylmästä kaamoksesta aurinkoiseen Puerto Cruziin. Menis jo tuo Joulu ohi...

  edit kirj vihr
   
  Last edited: 13.12.2018
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Joulu lähenee ja niin myös Puerto Cruzin lomamme. Tunnelmat alkavat siis olla jo korkealla. Yhteydenpito Puerto Crizussa asuvien ystävieni kanssa vielä lisää fiiliksiä päästä matkaan. Tutut valmistelut on aloitettu ja tuleva kissanhoitajamme täällä talossamme on vieraillut useasti Elmeriä katsomassa ja taloon tutustumassa. Pikkuhiljaa sitä mietiskelee, että mitä kaikkea pitää taas ottaa mukaan matkaan ja mitä lomalla on suunitteilla tehdä. Cafe Paraisolle aoin kävellä, nyt kun ilmeisesti reitin sinne viime syksyisellä matkallani ilmeisesti löysin. Mutta muuten on tarkotus vain lomailla ja ottaa rennosti, sekä kierrellä tuttujen kaverien kera paikalliset kirppikset läpi. Puerto Cruzin ravintolatarjonta jäänee tällä kertaa vähiin käyntikertoihin, kun Bahia San Felipessä meillä puolihoito kerran on.

  Tjäreborgilla meidät on Bahia San Felipessä sijoitettu nyt merinäköalla varustettuun huoneeseen, vaikka toivomus oli toinen. Syy lienee tuo aikaisemmin meille suoritettu matkapäivän vaihto Torstailta Tiistailähtöön. Ihmettelinkin tuolloin 500 Euroa kalliimpaa hintaa, mutta olenko ymmärtänyt oikein, että merinäköalahuoneet maksavat enemmän. Toki tuo hinta hyvitettiin, joten merinäköala tulee "kaupan päälle" tällä matkalla. Odotukset hotellin suhteen ovat korkealla, sillä niin paljon olen kehuja siitä kuullut. Mahtaako vaan vetää vertoja ikisuosikellini Riu Garoelle. Aika näyttää, sijaintihan on paljon parempi San Felipellä. Kuluis nyt tää Joulu nopeasti ohi...

  Hauskaa päivää kaikille.
   
 4. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Hauskaa tulee olemaan lukea, miten koette ne aallot, tai paremmin aaltojen öiset äänet, Felipessä 1. kerralla sitä aluksi kummeksuin. Äkkiä siihen tottui.
   
 5. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  821
  Saadut tykkäykset:
  309
  Toivotaan että hotelli on mieleinen, mutta jos siltä tuntuu että meren äänet kovasti häiritsee niin voihan siellä paikan päällä kysyä huoneen vaihtoa ja käydä ensin katsomassa onko se mieleinen. Teidelle päin näköala huoneisiin, sinne paistaa aurinko lähes koko päivän.
  Soittaa voit tai laittaa sähköpostia, vastaavat kyllä nopeasti. Kokemusta on(y)
  Toivottavasti huone on mieleinen, koskaan emme ole majoittuneet merenpuoleisiin huoneisiin vaikka esim. ne sweetit on siellä isompia.
  Tuo lämpö ja kaunis Teide näköala vaan aina on toiveena mutta toisaalta onhan mertakin mukavaa katsella.
  Omat kannattajansa niihin on myös, tuttavamme haluaa aina meren puolelle oleviin huoneisiin!
  Mukavia matkafiiliksiä!

  Terveisin,
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Iltaa vaan kaikille. Tuli taas terveisiä Puerto Cruzista, missä pari kaveriani kertoivat voivansa hyvin ja kyselivät, että koskas sitä näihin maisemiin taas saavutte. Vastaus on pian, ihan kohta tulemme, mutta päivät kuluvat kiusallisen hitaasti sitä odotellessa. Tässä vähän lohtua kun näitä seuraavia kuvia taas katselee.

  [​IMG]

  Kuka muu haluaisi täältä Suomen kaamoksesta istuskelemaan vaikkapa tuolle penkille noihin maisemiin.

  [​IMG]

  Tai polskimaan noihin altaisiin Martianezille. Kuva on vanha, mutta maisema...houkutteleva. Voi kun pääsis jo...
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Oikein hyvää joulua kaikille Puerto Cruzin ystäville.

  [​IMG]ä

  Käykääpä bongaamassa tuo pikku piha La Pazista.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Iltaa vaan kaikille.

  Tässä taas pari historiakuvaa Puerto Cruzista.

  [​IMG]

  Avenida be Colon vuonna 1962. Melko väritöntä sanoisin. Liekö syynä tuon aikaiset valokuvausvälineet.

  [​IMG]

  Siinä tulevan matkamme hotelli Bahia san Felipe kiilteli uutuuttaan vuonna 1967. Saas nähdä, onko minkäänlaista päivitystä tässä hotellissa tuotu tälle vuosisadalle. Pianhan se nähdään. Sitten taas ajankotaisempia kuvia matkaltamme.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 255
  Saadut tykkäykset:
  272
  Hyvää matkan valmistelua teille. Toivotaan, että sitä aurinkoa vielä riittää tammikuuksikin, jsokus on toisinkin. Olen yhden joulun jälkeisen 5 viikkoisensiellä ollut eikä koko aikana ollut montaa aurinkotuntia. Ei satanut mutta pilvistä koko ajan. Tosin sitten oli yksi tammikuu että viimeisen päivän iltana olin päiväkirjaani kirjoittanut musta pilvi nousi Puerton taivaalle, ensimäinen koko aikana. Joten ei ole vuopdet veljiä keskenään. Mutta, hyvää matkaa teille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Kiitos Mummelille matkantoivotuksista. Vielä tovi toki menee, ennenkuin paikan päällä ollaan. Pian kuitenkin ollaan jo oikean vuoden puolella.

  Vähän surullista kerrottavaa Puerto Cruzista. Tapasin eilen kaverini Hn Stadissa, kun hän täällä Suomessa on käymässä. H oli juuri viettänyt 2 viikkoa Puerto Cruzissa Pez Azul-hotellissa, kun hänen oma asuntonsa on vuokralla. Reissu oli mennyt loistavasti, säät suosineet ja H viihtynyt hyvin. Yhtenä yönä kuitenkin tapahtui jotain, mikä on vaikea uskoa, nimittäin hänen Pez Azulissa olevassaan huoneessa oli käyty yöaikaan, hänen nukkuessaan ja huoneen kassakaappi avattu ilmeisesti, samoin kuin ovikin huoneeseen avaimilla. En ollut uskoa korviani, olenhan Pez Azulissa asustellut, että siellä tapahtuisi jotain tuollaista. H kuitenkin näytti minulle valokuvia kassakaapistaan, johon hän oli virittänyt alareunaan kaksi pienikokoista esinettä kassakaapin uraan kaapin oven ulkopuolella. Aamulla herättyään nuo esineet olivat uran ulkopuolella, joten ovi oli selvästi avattu, jotta ne urasta pois tulisivat. Asiasta on tehty Puerto Cruzin poliisille rikosilmoitus, mutta tuskin asia mitenkään selviää. Olkaa siis varovaisia pitäessänne "turvallisissa" kassakaapeissa rahaa tai muuta omaisuutta. Edelleen asia tuntuu minusta uskomattomalta, jutulta mitä on vaikea uskoa, mutta sen verran tuohtunut H oli, että asiaan kannattaa suhtautua vakavasti. Saas nähdä miten juttu etenee. Seuraan tilannetta.

  Olkaa siis hyvät ihmiset varovaisia kuljettaessaan käteistä rahaa tai arvotavaroita mukananne lomilla. Pankkikortit toimivat Kanarialla nimittäin loistavasti, joten käteisen tarve ei isossa määrin ole tarpeellista. Toki pankkikortinkin kanssa kannattaa noudattaa varovaisuutta, kuten toki kotimaassakin. Yksi hyvä vihje on, että älkää antako pankkikorttianne kenenkään muun haltuun maksaessanne, varsinkaan, jos sitä viedään silmistänne pois. Viime talvenahan yhdelle kaverilleni kävi niin, että myyjä vei terassilta kortin maksupäätteelle, ja oli tehnyt lähimaksulla ylimääräisen velotuksen, ja toi kuitin vain terassilla nautituista tuotteista. Onneksi tämä kaverini katseli pian verkkopankkiaan ja huomasi asian, ennenkuin ehti kotisuomeen palata, jotta saimme asian hoidettua.

  Varovaista ja antoisaa uutta vuotta kaikille.
   
 11. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  11
  Hyvää uutta vuotta ja hyvää matkaa.
  Onko noilla hotelleilla mitään velvollisuuksia korvata jos tuollaista tapahtuu? Tuohan vaikuttaa siltä että joku olisi kortilla sinne huoneeseen mennyt ja avannut sen tallelokeron. Siellä minäkin kuvittelin että turvallisesti voi rahoja ym säilyttää.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Annamanna. Tuoltahan se vaikuttaa, että avainkortilla olisi menty ja avaimella kassakaappi avattu. Eivät ottaneet respassa asiaa kuuleviin korviinsa Hn kysellessä, että miten on mahdollista jonkun ulkopuolisen asiaankuulumaton visiitti huoneessa yöaikaan. Vastaus oli, olevan mahdotonta että näin käy. Siksi paikallinen poliisi selvittää nyt asiaa, millaisella mielenkiinnolla, onkin sitten ihan toinen juttu. Saas nähdä tapahtuuko mitään...
   
 13. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  11
  Pitäisi uhata hotellia että laitetaan tieto kiertämään, huonoa mainetta tuollainen!
  Siellä oli kyllä ne parvekkeen ovet todella huterot, ei ne ns lukot kyllä ketään olisi pidelleet jos olisi halunnut sisään, toki huoneen ovet oli kyllä tukevammat. Mutta avainkortilla! Mitä sieltä oli hävinnyt?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Ihan oleellinen kysymys, mitä todellakin oli hävinnyt kassakaapista tai huoneesta?

  Jos matkavakuutus on kunnossa, se kyllä korvaa mahdolliset vahingot. Hyvä että rikosilmoitus on tehty.

  Yksittäistapauksen vuoksi ei kannattane kauheasti riehua tai ruveta pilaamaan luotettavan hotellin mainetta; voi löytyä täysin inhimillinenkin selitys.

  Suurin vaara Puertossa edelleen on kaduilla yöaikaan kännipäissään liikkuvilla hortoilijoilla.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Juu, nonhan se on kuin Sotis kirjoittaa. Omasta mielestäni Pez Azul on luotettava ja turvallinen hotelli majoittua Puerto Cruzissa. Kokemusta on joidenkin viikkojen ajalta. Tapahtumalle voi tosiaan olla jokin selitys, missä hotelli ei ole missään vastuussa. Riehaantumiseen ei siis ole tarvetta, mutta tarkkailkaa omaisuuttanne, kaikkialla Kanariansaarilla, niin kuin toki Suomessakin. Liikaa rahaa ei kannata kuljettaa mukanaan, kun kortitkin pelaavat loistavasti kaikkialla saarilla. Voro kun voi iskeä missä tahansa, kun sitä vähiten odotat. Odotellaan nyt rauhassa, mitä poliisi saa aikaan. Toivokaamme, että asia selviää.
   
 16. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  32
  Jos tosiaan avaikortilla on menty huoneeseen sisäälle, niin siitä jää tieto hotellille(näin ainakin Suomessa). Eli kenen kortilla ja mihin aikaan sitä on käytetty. Jos hotelli haluaa asian selvittää, niin sen ei pitäisi olla ongelma jos avainkorttisysteemi on edes jollain lailla ajan tasalla. Kielimuuri voi tietenkin olla ongelmana tämänkin tapauksen hoidossa. Jos yhteistä kieltä ei ole, on väärinymmärryksen mahdollisuus aika suuri. Oudolta vaikuttaa, että joku voi hiippailla yöllä sisään ilman että asukas herää. Mutta toivotaan, että asia selviää, ja uhri saa korvauksen esim. vakuutusyhtiöltä. Varovainen kannattaa olla joka paikassa, valitettavasti tilaisuus tekee varkaan, ja suomalaiset ovat monesti liian sinisilmäisiä ja luottavaisia kanssaihmisiä kohtaan. Esim valepoliisit ym viranomaisina esiintyvät huijaavat Suomessakin sujuvasti ikääntyneempää väkeä, todella harmillista ja ikävää. Mutta kaikesta huolimatta turvallista ja onnelista uutta vuotta 2019 kaikille
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  11
  Antique, joko on laukut pakattuna?
   
 18. Varkaki Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  24
  Antique, kauanko siellä viihdyttekään? Toiveena olisi helmikuussa viikko Puertossa... Tosin toisessa päässä kaupunkia. Olemme kerran olleet joulun Felipessä ja oli kyllä mukava paikka. Toivon että viihdytte!
  Joka tapauksessa, hyvää reissua!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  821
  Saadut tykkäykset:
  309
  Myös täältä hyvän matkan toivotukset teille molemmille!

  Kohtapuoliin täälläkin jo pitää loppumaksu suorittaa.
  Oma jännitys taas kun on vähän aikaa viime kerrasta.

  Mukavia lomailijoita San Felipessä on aina ollut, vakikävijöitä aika tavalla.
  Mukavia päiviä ja kauniita ilmoja toivotaan!
  Tutuille terkkuja, toivotaan että tavataan!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Kiitos vaan matkan toivotuksista, vaikkakin hiukan aikaista sellaisista. Lähtömme on vasta Tiistaina, joten laukkujen pakkaus on vielä vaiheessa. Tänään meille saapui kuitenkin kissaamme Elmeriä hoitamaan lomamme ajaksi tuleva nuoripari, joka nyt totuttelee sekä omakotiasumiseen, että myös Elmeriin, sekä toisinpäin. Elmeri tuntuu viihtyvän heidän seurassaan hyvin, joten on mieluisaa jättää tuo kolmikko tänne asustelemaan lomamme ajaksi. Muutama pikku juttu vielä täytyy järjestellä, ja sitten pääsemme pakkaamaan.

  Bahia san Felipen kohdalla ovat odotukset korkealla, ja ainakin luetun perusteella ei ilmeisesti turhaan. Rehellistä mielipidettä hotellin suhteen, samoin kuin tarjottujen aterioiden, seuraa sitten Tiistaista lähtien niistä kiinnostuneiden iloksi.

  Nyt takaisin seurustelemaan vieraidemme kanssa. Hauskaa viikonloppua kaikille.

  Ps. Varkaki, lomailemme Puerto Cruzissa 4 viikkoa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Oikein hyvää matkaa teille. Ja mielenkiinnolla seuraan/seuraamme raportointia sieltä. Hotelli on mainio, ainakin oli n. 10 v sitten:), ja mainiolla paikalla!
  Lämpimiä tuulia toivotellen!!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Kiitos Muorille matkatoivotuksista. Vahinko, ettette pääse Puerto Cruzissa tänä talvena käymään. Onneksi kuitenkin uusia talvia on tulossa.

  Laukut pakattu, Elmeri auttoi, kuinkas muuten. Oli hauska huomata, kuinka nopeasti tuo meidän Elmeri tottui seuraavan neljän viikon hoitajiinsa:

  [​IMG]

  Paljon tuon rennommin ei kissa voi "vieraita" ihmisiä ottaa. Olivathan he toki täällä viimekin talvena, mutta silti... Hyviin käsiin jää siis talomme ja kissamme, joten voimme lomailla iloisin mielin, kun kotona on kaikki kunnossa.

  Nyt viimeisen kerran saunaan, ja sitten nukkumaan. Aamulla on aikainen herätys.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 23. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kohta taas saadaan matkakertomuksia, kiva!
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Pikku väliaikaraportti. Tasan 3.00 oli tänä aamuna herätys. Kuppi kahvia, evästystä ja viimeisten tavaroiden pakkaaminen matkalaukkuun. Pihalta starttasimne 4n maissa, kun talovahtimne lähti meitä kentälle Mersulla heittämään. Lentokentällä kaikki toimi liiankin hyvin, ei jonoa check imiin, ei jonoa turvatarkastukseen. Kun konekin vielä lähti ajallaan, alkoi tuntua, että tästä tulee hyvä päivä. Lentokoneessa ruoka oli kelvollista, ei yhtä hyvää kuin viime reissulla, mutta syötävää. Itse koneessa matkustaminen tapansa mukaan oli pelkkää tuskaa, kun tällainen n 190 pitkä tyyppi yrittää mahtua mukavasti istumaan. Laukut toki saimme viimeisinä, luonnollisesti.

  Reina Sofialla ensimmäisenä tuli vastaan samat ystävälliset Tjäreborgin oppaan kasvot, kuin pari kuukautta sitten olleella reissullani. Iloisesti hymyillen hän toivotti meidät tervetulleiksi maailman parhaaseen lomakohteeseen. Ja sitähän tämä on, ainakin allekirjoittaneen mielestä. Matka jatkui bussilla kohti Puerto Cruzia ja muutaman hotellin jälkeen saavuimme tänne Bahia Principe san Felipe-hotellille. Aulassa meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja meidät ohjattiin normi asiakirjojen tarkastuksen jälkeen huoneessamme...

  Kirjoitin aikaisemmin, että tästä tuntui tulevan hyvä päivä. Ei tullut, tuli loistava, sillä niin uskomattoman huoneen saimme seuraavaksi neljäksi viikoksi, ettei vieläkään meinaa uskoa silmiään. Paljastetaampa vähän, Senorita1 voinee allekirjoittaa tämän. Huoneemme on 13 kerroksessa etelä-länsi suunnan kulmassa. Valtavalta parvekkeelta näkyy auringon nousu, ja koko idänpuoleinen rantaviiva, aurinko paistaa tälle parvekkeelle koko valoisan ajan, sillä parvekkeemme toiselta laidalta näkyy koko länsipuolen ranta auringonlaskuineen. Parvekkeita näkyy myös El Teide, El Monasterio ja koko alakaupunki. Vähän samalla tavalla, kuin La Pazin näköalapaikalta, mutta paljon laajemmin. Täydellinen huone, josta laitan kuvia kunhan kerkeän. Nyt on pakko mennä syömään. Laulun sanoin, voiko ihanammin loman enää alkaa...
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 25. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  32
  Kiva kuulla, että matka on alkanut hyvin ja hotelli vastaa odotuksia. Mukavaa lomaa ja hauska lukea kuulumisia Puertosta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti