Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 183
  Saadut tykkäykset:
  607
  Soikkeli. Wifi on kaikille ilmainen, kahteen laitteeseen, myös siis huoneissa. Wifi Bahiassa on myös loistava toiminnaltaan, paras, mitä koskaan olen Puerto Cruzissa käyttänyt, sillä TVn ja lätkämatsin katselu onnistui loistavasti pätkimättä. Annoin tänään palautetta Bahialle vierailustamme, ja Wifi sai erityismaininnan.

  Näitä teidän matkaodotuksia lukiessa, alkaa taas itselläkin tehdä mieli takaisin Puerto Cruziin. Niin monta hyvää tuttua siellä vakituisesti tai talvehtien asuu, että alkaa taas olla ikävä sinne. Onhan se taivaan tosi, että pidän Puerto Cruzia toisena kotinani, ja muutaman vuoden päästä se sitä todennäköisesti onkin. Hauskaa matkaa teille onnellisille, joilla sellainen on vielä edessä. Sarah tuossa jo vihjaisi, että voitais me Madeiran sijaan mennä Puertoonkin, kun Huhtikuussa, jos työt sallivat, on jossain vielä tarkoitus poiketa. Saas nähdä...
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  350
  Huoneiden koko on suurimmaksi osaksi niitä isompia, olemme olleet AM matkalla ja suurimmaksi osaksi Tjäreborgin matkoilla.
  Kertaakaan kohdallemme ei ole osunut pientä huonetta. Harmi tosiaan jos kohdalle osuisi, aika reiluja ne huoneet on pääasiassa.
  Tuo Wi-Fi on kiva jos se nyt kuuluu huoneen hintaan, aina on vähän karvastellut maksaa siitä maltaita varsinkin pidemmillä matkoilla.
  Toivotaan että kaikki menee toiveiden mukaisesti.
  Kiitos Antiguelle tuosta wi-fi tiedosta.

  Mukavia matkasuunnitelmia.

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Varkaki Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  24
  Loma ohi ja hyvin sujui matka. Parina päivänä sateli, onneksi vasta loppulomasta.Pipokin tuli testattua uudelleen. Ruoka oli edelleen erinomaista, mutta meilläkin oli sekoilua laskussa. Kaksi ylimääräistä pääruokaa ja verrattuna eka kertaan nyt laskussa oli leipä 0.50 henkilö ja mojo 0.50. Kysymyshän ei ole summasta vaan siitä että käytäntö vaihtelee. Silti suosittelen Pipoa jos vaan tykkää kalasta ja äyriäisistä. "Jorman baarissa" käytiin pari kertaa syömässä ja kyllä oli hyvät ruoat.
  Nautinnollista lomaa seuraaville matkalaisille!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Hienoa,että koko hotelissa on ilmainen wifi.Tosin emännän motto on ,että kännykät narikkaan loman ajaksi.heh.Onhan se niinkin.loma ilman puhelinta ok.Ainut tietty ,että kamera kulkee kännykässä ja onhan se mukava iltalehteä tms lukaissa välillä.Huikeat näköalat oli kuitenkin Antiguella kahteen suuntaan,tietty kurjaa jos parveketta joutui käyttämään matkalaukkujen säilytykseen.Eihän ne hotellihuoneet missään niin järin isoja ole.Viime talvena oli karibialla suberior huone valtavalla parvekkeella.Parvekketta ei tullut käytetettyä kuin iltaisin kun välil taivas repesi,syynä mieletön kuumuus.Johan tässä alkaa tuntumaan ihan loma fiiliksetTulee tasan vuosi vme reissusta,silloin lennettiin Karibialle,jonne varmasti jokuvuosi palaamme.Pdc,tä kuiten odottaa nyt kovasti,niin kaunis paikka se on.Ensimmäinen päivä on aina yhtä ihmeellinen,johtuuko se upeasta merestä kuohuineen vaiko vain paikan lumosta.?
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 183
  Saadut tykkäykset:
  607
  Vähän tuon pari viikkoa sitten päättyneen matkamme satoa, nimittäin lisäystä aikaisemmin esillä oleviin hylättyjen hotellien tarinoihin. Syksyllähän saimme kaikki lukea, kuinka Puerto Cruzin linja-autoaseman liepeillä oleva Dania Park-hotelli sulki ovensa aivan yhtäkkiä, ilman varoitusta. Ihmettelimme lomallamme asiaa El Secreto baarissa, tilan omistavan Michaelin kanssa, ja hän kertoi, miksi ja miten kaikki tapahtui. Dania Park oli menestyvä hotelli, hyvällä paikalla, ja kaikkien imetykseksi se siis suljettiin kuin salamaniskusta. Syynä oli kiinteistön omistajan, sama henkilö muuten, joka omistaa myös Apartementos Altan kiinteistön, pohjaton ahneus, hänen nostaessaan Dania Parkin valtavan kiinteistön vuokran hotelliyhtiölle kaksinkertaiseksi aikaisempaan verraten. Kun Daniaa pyörittävä yhtiö ei vaatimuksiin suostunut, hotelli suljettiin, kymmenet työntekijät joutuivat työttömiksi ja tuhannet matkaajat jäivät ilman huoneitaan. Samalla työttömien työntekijöiden palkat jäivät maksamatta, minkä myös paikallishallinto huomasi. Espanjan lain mukaan kun irtisanottu saa työvuosiaan vastaavassa suhteessa palkkaa irtisanomisen jälkeen vielä pitkän ajan, ja kun muutama oli ollut Dania Parkissa töissä kaksikymmentäkin vuotta, nousevat summat suuriksi. Nyt nuo palkkavaatimukset on langetettu kiinteistössä mahdollisesti hotellia jatkavan yhtiön vastuulle, korkojen kasvaessa koko ajan työntekijöiden hyväksi, joten hotellia tuskin tullaan koskaan enää avaamaan. Liekö käynyt samalla tavalla myös Senorita1n mainitseman aavehotellin, Club Martianezin kohdalla, kun se jo vuosikymmeniä on suljettuna ollut. Surullista, eikö totta. Tämä tarina siis kuultuna yli 40-vuotta Puerto Cruzissa asuneelta, parhaimmillaan kolmeakin baaria pitäneeltä Irkkumieheltä. Ahneus ja sen seuraus...
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Lyhyt kommentti Club Martianezista. Olin siinä hotellissa viimeisen Aurinkomatkojen ryhmän kanssa keväällä 2005. Kaikki toimi aivan mallikkaasti ja kovasti hämmästeltiin, kun kuultiin hotellin olevan sulkeutumassa pienen ajan sisällä. Mutta todelta se alkoi tuntua, kun aivan lähtöä edeltäviin päiviin osui melkoinen myräkkä, jonka seurauksena aurinkopetejä lenteli pitkin allasaluetta, myös altaaseen, eikä niitä sieltä enää korjattu pois. Eikä vuosiin sen jälkeenkään. Nelisentoista vuotta tuo hotelli on ollut suljettuna. Useita taustateorioita on esitetty, mutta toistaiseksi se mukava paikka on edelleen pois käytöstä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  350
  Martianez hotelli, siitä jo noin kauan aikaa. Muistan kun se hotelli oli aika nopeasti kuin myrskyn jäljiltä. kun loppui.

  Kalusteet ja päivänvarjot repsottivat pihalla, parvekkeilla kalusteet sikin sokin.

  Kumma kun rakennusta ei edes tyhjennetty, odottivatko kumminkin aikaa parempaa, kenties.

  Hotelli oli aika pidetty lomalaisten keskuudessa ja hyvällä paikalla.
  No tuollaisia rakennuksia on muitakin.

  Katsoin lomalistasta miten siihen aikaan saatettiin käydä kolmekin kertaa vuodessa Puerto de la Cruzissa, niin oli vienyt sydämen tuo paikka. Oi, nyt on aikaa kulunut ja jäänyt muutama Puerton reissu tekemättä jos nyt vihdoinkin onnistuisi.

  Tassu vaan nousee hitaammin mutta kiirekös meillä.

  Osaako edes enää reissata?

  Kyllä kai, tuttuun hotelliin sentään, ja jo olin yhteydessä hotelliin ”me tulemme taas”.
  Ystävällinen vastaus tuli heti takaisin, toki kaikille jotka sinne postia laittavat.

  Mitään kummempia suunnitelmia ei ole, mennään päivä kerrallaan ja Titsalla jossain käydään sekä tietysti taksilla, mukava kulkuväline, vieläpä edullinen hintakin. Oi että, matkakuumetta jo alkaa pukata.

  Ihanaa taas kulkea meren rannalla, jossain kylissä tai kaupungeissa vieraillaan, sen semmoista, iltaisin musiikkia käydään kuuntelemassa Tejas Verdes ainakin on ajatuksissa(y). Nautitaan lomasta!

  Hyviä lomafiilistelyjä muillekin!

  Sotikselle ja kumppanille terveisiä!

  Terveisin,
   
  • Ihana! Ihana! x 1
 8. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Bahiassa käyneet.Onko pistorasiat ihan normaalit,vai tarvitseeko adapteria?.Ei muista millään,pdc,ssä viimeksi 2016 ,mutta eri hotellissa kylläkin.Viime vuonna ostin motonetistä adapterisarjan alle 10€ .Kun kaukomailla käytiin.Käy joka maahan.Saisi puhelimet yms lataukseen.
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 183
  Saadut tykkäykset:
  607
  Soikkeli. Ihan normaalit pistokkeet Bahiasta löytyy. Et siis tarvitse mitään adaptereita.
   
 10. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  350
  Bahia Principe San Felipe hotellissa pistokkeita on aika "nuukasti" niin kuin muissakin hotellissa , ne on normaalit pistokkeet.
  En muista missään Puerton hotelleissa joissa olemme majoittuneet että olisi adapteria tarvittu.

  On tässä taas mietittävää ettei mitään tärkeää unohda kun reissuun lähtee, kameraankin laturi, puhelimien lisäksi myös muihinkin härpäkkeisiin.
  On sitä tavaraa kun reissuun lähtee, kaikkea saa tietysti ostettua mutta se hakeminen mistä sopivan löytää.

  Mukavia loman odotuksia !

  Terveisin,
   
 11. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  350
  Puertossa aurinko paistaa ja näyttää olevan taas vanhojen autojen näyttely Lago Martinezin kohdalla (y)
  Onkohan vielä sitä tunnelmaa että autojen esittelijät olivat pukeutuneet vuosimallin mukaisesti, se oli kaunista katseltavaa.

  Missä on karnevaaliajan ohjelma missä näkee päiväkohtaiset tapahtumat, koska mm. on lasten karnevaalipäivä, se on iloista katseltavaa:)

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  350
 13. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Kiitoksia tiedosta
   
 14. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Bahiassa on ilmeisesti allaspyyhkeet panttia vastaan.?Hieno homma,ei tarvitse roudata omia pyyhkeitä. All,inc,veen kuuluu minibaari,jossakin luki,että avaimen minibaariin pitää pyytää respasta?Viikko vielä ja kohtapuoliin näihin aikoihin perillä.Nyt ensiviikko aikaa funtsia vaatteet,laturit,yms.mitä ihmettä sitä tarvitsee.Aurinkovoiteet käytiin tänään ostamassa,pääsee alkuun.Jos loppuu niin saahan paikanpäältä lisää.Kovia lämpötiloja on paukuttannut kun netistä on seurannut +28.Karnevaalit kerkeää alkamaan,mutta hyvin niihin mukaan vielä joutaa.
   
 15. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  350
  Kyllä. allaspyyhkeet saa panttia vastaan. Pyyhkeet saa käydä vaihtamassa oman aikataulun mukaisesti, puhtaat tilalle. Ne on kunnon kokoiset pyyhkeet. Allasalueella on pikku rakennus josta niitä pyyhkeitä saa maksukuittia vastaan.
  Loman loputtua saa panttirahan kuittia vastaan takaisin respasta, kuitin saat saat allashoitajalta, kuitissa lukee viimeinen oleskelupäiväsi hotellissa.
  Näin ainakin ennen ollut, säilytä kuitti.
  Homma hoituu hyvin, aika iso osa asukkaista käyttää tuota palvelua, vähemmän näkee kenenkään omilla pyyhkeillä makaavan. Aamulla vasta kymmenen aikaan muistaakseni tuo pyyhepaikka aukeaa. Sitten on aina huoneeseen takaisin mennessä puhtaat pyyhkeet odottamassa seuraavaa auringon ottoa;)

  Jos on AI niin todennäköisesti on minibaari auki.

  Pakkaamisen iloa!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 183
  Saadut tykkäykset:
  607
  Pyyhepantti maksoi 10 Euroa pyyhkeeltä, joka siis palautettiin pois lähdettäessä respasta palautuskuittia vastaan. Yksi lisäkulu on myös tallelokero, joka on maksullinen, joka meidän kohdalla neljästä viikosta oli hiukan päälle 70 Euroa. Tämä kannattaa huomioida. Pistorasioita tosiaan on vähänlaisesti, jääkaapin lisäksi, vain yöpöytien kohdalla, ja yksi vessassa. Eikä se jääkaappi lukossa ole. AllInclusive-asiakkaille se on vaan täytetty, ja meille puolihoito sellaisille se oli tyhjillään. Saipahan omia eväitä kylmään.

  Hauskaa lomanjatkoa Senorita1lle ja tulevaa sellaista Soikkelille. Joko Köyhä on palannut lomaltaan kotiin... Tunnelmia kiitos.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Kiitoksia tiedoista A,lle ja S1,lle.Tallerolokero on tarpeellinen,aina tullut otettua.Tuo allaspyyhe on myös hyvä.Ompahan puhtaat pyhkeet aina.Eivätkä vie tilaa matkalaukuista.Saa nähdä kuuluuko karnevaalihumu hotelliin saakka,ei niin ,että haittaa olisi.Täytyyhän sitä mukaan mennä,kun paikanpäällä kerran on.
   
 18. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Lämpötilat ovat nyt palaamassa lähemmäs vuodenajan normaalimpia arvoja. Nuo hellelukemat selittyvät calimalla, joka piinasi saarella, myös Puertossa loppuviikon. Vielä tänäänkin ilma oli aamusta sameana hiekkatomusta. Mutta oikein hyvältä näyttää sää tästä eteenpäin. Harmillisen kuivaa vaan on ja metsäpaloja on ollut eri saarilla, viimeksi Tenerifen Vilaflorissa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  350
  Viimeksi olimme karnevaalien aikaan viisi vuotta sitten, ei ollut haittaa melusta kaikki hulinat on lähempänä Charkoa, korkokenkäjuoksua katseltiin San Telmolla, ei tosiaan nuo karnevaalien äänet iltamyöhään häirinneet.
  Iltamyöhäisellä tosiaan lähempää Charkoa ovat.
  Sardiinin hautajaiset oli aika erikoista touhua, on siinä ihmettelemistä mutta mikäs siinä joukon jatkona mitä täällä ei näe, onhan se kokemus. Siitä hotellin läheltä monet kulkueet lähtivät.
  Niin ja taksilla kulku on hitaanpuoleista, huonolla tuurilla silloin kun karnevaalit on.
  Hotellissa oli ainakin silloin paljon juuri noita ryhmiä majoittumassa , eikä mitään harmia ollut.
  Kaikilla tuntuu olevan hauskaa, siellä osataan iloita ja kummallista kun juhlat on ohi niin paikat on seuraavana päivänä tosi siistit. Se homma siellä osataan.


  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 183
  Saadut tykkäykset:
  607
  Luin juuri uutisia, jossa Puerto Cruzin uintikeskuksen remontti on päätetty vihdoin aloittaa. Remontti tulee kestämään noin 40 kuukautta ja maksamaan miljoonia Euroja. Tuo uintikeslushan on ollut suljettuna jo vuosia, siinä Playa Jardinin vieressä. Edistystä sanoisin, tätä tarvitaan Puerto Cruzin vetovoiman ylläpitämiseksi.

  Te paikallaolijat, tai Puerto Cruziin menossa olevat, voisitteko kävellä Avenida Betancourt y Molinalle katsomaan, onko El Secreto baari vielä auki, vai kyllästyikö nykyinen yrittäjä jo kadun hiljaisuuteen ja asiakkaiden puutteeseen. Lisäksi olisi mukava tietää, että onko Calle Iriarten rappusten alapään remontti edistynyt. Arvatkaa huviksenne, onko jo ikävä taas Puertoon...
   
 21. Goce Jäsen

  liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mikäli se El Secreto on entinen Polar baari niin töissä päivänä näkyi aika montakin ihmistä istuvan sisällä. Näkyy tarjoavan oikein ruokaakin nykyisin. Portaiden alapää on kokonaan auki. Teatterin edessä olleet rappusetkin ovat hävinneet. Työmaa näkyy vain laajeneva. Voi olla vielä vuodenkin päästä kesken.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 183
  Saadut tykkäykset:
  607
  Kiitos Gose vastauksesta. El Secreto ei ole entinen Polarbaari, vaan samalla kadulla, samalla kadun puolella oleva, sata metriä rantaan päin, rappuset alas, sijaitseva baari. Taitaa olla vain iltaisin auki. Vieressä on kebab-paikka ja yläkerrassa intialainen ravintola. Seuraava talo sitten se luurankotalo, mistä aikaisemmin kitjoitin.Yritettiin löytää El Secretoa Facebookista, mutta siellä ei mitään ollut, vaikka omistaja aikoi sivut tehdä. Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, sillä hiukan käy nuorta miestä sääliksi, kun joutuu kovalla vuokralla pyörittämään lähes tyhjänä iltaisin olevaa ravintolaa. Suurin syyhän tuohon on, että katu on todella hiljainen iltaisin, eli asiakkaita ei ole. Tämä yrittäjä on se sama, jota huijattiin etelän puolella sijoittamaan rahansa ravintolaan, missä ei ollut lupia. Siksi kyselen.
   
 23. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  50
  Niin se vain on että kun on päässyt kotiin reissusta niin kummasti alkaa heti kaipaamaan takaisin. Minäkin jo katselin ensi talven matkoja vaikka ei ole mitään tietoakaan lomista vielä. Yritin etsiä sitä el Secreto baaria, mutta ei sattunut silmiin. On siis entisen TicTacin alakerrassa jossain? Katu vaikuttaa iltaisin hiljaiselta, päivisin siinä kyllä on liikettä. Se "TicTacin" puolin vaan on minusta aika rähjäisen oloinen eikä kyllä houkuta edes päivällä, saati illalla. Kaupunkikuva muuttuu koko ajan. (Katu)remontteja tehdään ja minusta ihan hyviä. Liikaa tyhjiä, rapistuvia ja autioita taloja/hotelleja näkee. Mikä lie syy siihen? Monet paikat muutettu kait vuoka-asunnoiksi pidempiaikaisille asujille? He eivät välttämättä vietä iltojaan "ulkona" niin paljon kuin me viikkoturistit. Ja viikkoturistitkin sitten valitsevat edullisen AI:n ja pysyttelevät hotellin lihapatojen äärellä, harmillista minusta.
   
 24. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  350
  Kampaajalle Puertossa, ,mikähän olisi hyvä kampaamo mistä on kokemuksia, ei mitään muuta kuin tukan leikkuu ja niin myös kynsihoidot, jos hoitola on samassa.

  Hotellissa on kyllä kampaaja ja hoitola.
  Olen siellä käynyt mikä tietysti oli helppoa kun samassa kompukassa on. Hinta vaan aika korkea.

  Mies on käynyt siinä' Martianezin ostoskeskukseesa parturilla ja muissakin.
  La Villassa on hyvä parturi mutta nyt omaa tukkaani ajattelin siellä vähän lyhennyttää.
   
 25. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Eikö siinä Tenegui tms.hotellin vieressä ole se suomalainen parturikampaamo.Elegante.Parturi..on lähihoitaja/parturikampaaja.
  moniamatillinen..laukut autoon ja kohta kohti hesaa..tytölle auto ja yöksi hotelliin..
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti