Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Suomalaisen Tiina Ahosen "Elegante" on tosiaan siinä Teneguian talossa. Tyttärellään on samassa yhteydessä myös manikyyri/pedikyyripalvelu. Kampaamopalveluun ollaan oltu oikein tyytyväisiä, toisesta ei kokemuksia.

  Varausaika voi olla pitkähkö, kun sesonkia vielä kestää, eli kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Meidän taloudesta myös hyvät arvostelut Teneguian suomalaiskampaajalle. Molemmat olemme käyneet, samoin viime talven nuorikkovieraamme kävi, ja pelkkää positiivista palautetta tälle kampaaja/parturille. Noin viikon jonoihin kannattaa kuitenkin varautua.
   
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  307
  Kiitos tiedoista. aikaa on ,niin ei hätiä mitään.
  Mukavaa maaliskuun alkua kaikille!

  Terveisin,
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Muistatteko kun kirjoitin Puerto Cruzin ayentementon harrastamasta kummallisesta politiikasta, ja kaupungin paikallisväestöä väärinkohtelevasta menettelystä. Puerto de la Cruz News&Wiews julkaisi Teneriffan alueiden pormestarien korruptiota osoittavan tilannekartan.

  [​IMG]

  This is the Tenerife map of corruption.
  Municipalities coloured RED are those where previous mayors have been sentenced.
  Those in ORANGE, including Puerto de la Cruz, are where a mayor or ex-mayor has been charged and is waiting to go to court.
  Those in YELLOW are where investigation of the mayor or a former mayor are still on going.
  Those left WHITE are where the mayor or former mayors are either 'squeaky clean' or just haven't been caught out yet.

  Punaisella olevien alueiden pormestarit siis jo tuomittu, oranssilla syytettynä, kuten Puerto Cruzissa ja valkoisella merkityissä ei vielä ole jääty kiinni...
   
 5. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  27
  Eilen saavuttiin etelänkentälle klo 16'15.Apollomatkojen opas pyysi siirtymään tolpalle no 4.Minibussi,muutama henkilö.bussiin.Opas sanoi että matka voi kestää 1,5h karnevaalien takia? No meidän vaalea naiskuski soitti pari puhelua ja talla lautaan.Hotellin pihaan kurvattiin moottoritienopeudella,lähes 53min.tasan.Kirjoitin vme viikolla hotelliin kyselin ,huonekoosta yms.Huoneemme on 2-krssa altaallepäin ja teidekin näkyy.Koko vajaa 40neliötä.Valtava huone 2-tasossa.Laattalattia alatasanteella,isot vaatekaapit johon matkalaukut mahtui hyvin.Nojatuoliryhmä.Ylätasanne missä hyvä parisänky runkopatjoineen.Parveken 3,5x3,5m.yes.Juuri aamupalalta,kaviaaria ja kuohuvaa oli.Ei ruuhkaa paljon.Palvelu tip top 10-luokkaa.Aurinko paistaa,teide näkyy,hieman tuulee.Nyt punttisalille ja vähän haistelemaan tunnelmaa.Tallerolokero ja allaspyykert 3-vkoa 80€'Hyvin nukuttu yö.mikäs tässä.Kännykät narikkaan,vaimon motto.Relax
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  32
  Leppoisaa lomaa Puertossa Soikkeli & vaimo. On kiva kuulla matkakuulumisia.
   
 7. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Muistelen Antiguen juttuja Puerton tilasta. Tulin just Balkanilta ja pohdiskelin sielläkin, millainen kilpailuasetelma kohdistuu Puertoon. Luulisin, että Puerton tähti on laskeva. Toki, jos se satama tehdään, isoraha tulee kylään. Se taas nostaa hintoja, joka muuttaisi koko Puerton kuvaa; kolikolla on kaksi puolta. Se häätäisi paikkakuntalaiset periferiaan. Nämä uudet, nousevat tahot, luovat hetkeksi ylivoimaisen haasteen. Ne toimii matalilla henkilökunnan palkkakustannuksilla ja laatu on saatu täysin länsimaista tasoa vastaavaksi. Jatkossa räjähtävä hintataso tasaa asetelmaa.
   
 8. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  27
  3-päivä täällä.Ilmat ovat suosineet.Eilen oli täysin pilvetön päivä ja punttisalilla aloitettiin aamu.Aurinkorasvat naamaan ja bahian altaille.Paljon ihmisiä kaduilla melkein mustanaan.Hotelliin tulee kokoajan lisää ryhmiä mannerespanjasta.Jos jokupäivä lähtisi santa cruziin,niin mistä on helpointa hypätä bussinkyytiin?Täytyykö jostakin ostaa lippu ennakkoon vai saako sen bussista? Emme ole ennen bussilla liikkuneet ,ainoastaan vuokra-autolla.Bahia on mukava tasokas hotelli.Niinkuin aiemmin kerroin huoneen koko oli positiivinen yllätys.Normihinnalla iso lukaali.Vaikka huone on lobbybaarin yläpuolella,ei mitään kuulu,tosin tulee istuttua ruokailun jälkeen esitykset läpi.Eilen oli Micael Jackson show,aika hyvä,erinomainen oikeastaan.Nyt on pilvistä ja äsken sataa ropautti.Tänään oli vp punttisalista ja lenkkeiltiin aurinkoisessa puertossa lounaaseen asti,sitten altaalle pariksitunniksi,kunnes pilvet peitti auringon.Mikäs täällä on nauttiessa.Salud.
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Soikkeli. Hieno kuulla, että saitte hyvän huoneen. Kenties ne isommat huoneet annetaan paremmille allinclusive-asiakkaille, kun meidät puolihoidolla majoitettiin siivouskopin kokoiseen, no ehkä hiukan isompaan, huoneeseen. Viihtykää, nyt on sen paikka. Arvaa tekeekö taas mieli täältä lumisateesta sinne Puerton lämpöön suunnata. Mutta nyt ei pääse, joten iloitkaa te, joilla on siihen mahdollisuus. Olen vilpittömästi onnellinen puolestanne.

  Busseista. Busseissa voi halutessaan maksaa , mutta suosittelen bonokortin hankkimista, tai minkäniminen se nykyään virallisesti onkin. Esim linja-autoasemalta saatte kioskista sellaisen hankittua. Kannattaa muutenkin lähteä asemalta matkaan, jotta pääsee bussiin istumaan. Toki sen kortin saa vaikkapa Pez Azulin aulasta, ja bussipysäkkikin läytyy Pez Azulista pari sataa metriä mäkeä ylös. Bahia Principe san Felipestä ei bussikertteja voi ostaa.

  Nauttikaa elämästänne siellä Puertossa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Hyvä kirjoitus taas Eläkepapalta. Noinhan se on. Puerto Cruzin "alakulo" alkaa näkymään, ainakin tällaiselle usein siellä käyvälle. En yritä nyt sanoa, etten Puerto Cruzista pitäisi, vaan sen, että panostusta kaupungin imagoon tarvittaisiin, jotta sen vetovoima säilyisi. Viikkomatkailijalle, varsinkaan talvikuukausina, Puerto Cruz ei säiden puolesta voi taata ikimuistoista lomakokemusta, ja nyt pikkuhiljaa Puerto Cruzin rapistuessa laiminlyötynä, sen lumo on vaarassa kadota. Syykin on yksinkertainen, sillä juuri nyt Puerto Cruzin rahamiehet, siis, ne jotka turismilla tekevät bisnestä sijoittavat varansa Teneriffan eteläosiin, rakentaen Costa Adejessa kokemamme kaltaisia hotellikomplekseja keskelle ei yhtään mitään, rahan keräämiseksi turisteilta pois, samalla ampuen itseänsä jalkaan, antamalla saaren vanhimman ja mielenkiintoisimman turistikohteen rapistua. Keskustelin aiheesta Puerto Cruzissa yhden paikallisen yrittäjän kanssa, ja hänen mukaansa, moni noista Teneriffan eteläpuolen kohteiden rahoittajista on toki jo itsekin tiedostanut asian, kun Puertoon ei väkeä enää virtaa entiseen tahtiin. Toivotaan, että he heräävät, ja alkavat sijoittaa varojaan myös tänne saaren vehreämmälle puolelle, sillä ilman rahaa ja sijoituksia, Puerto Cruz tuskin elpyy entiselleen. Mutta kolikolla on tosiaan kaksi puolta, niin kuin Eläkepappa tuossa totesi. Sijoitukset parantavat turismin mahdollisuuksia, nostaen pikku hiljaa myös kustannuksia, ja se muodostaa uusia ongelmia tähän kauniiseen kaupunkiin. Nyt edullinen asuminen, yhdistettynä halpaan hintatasoon, vetää eläkeläisiä Puerto Cruziin talvehtimaan, mutta miten sitten, jos hintataso tulevaisuudessa nousee. Sijoittajat kun odottavat vastinetta sijoituksilleen ja se nostaa väkisin vuokria, hintoja ja elämän edellytyksiä turismilla elävässä kaupungissa. Tuli vaan mieleen...

  Hauskaa viikonloppua kaikille.
   
 11. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  27
  Kiitos Antigue tiedosta.Täytyy tuo kortti hommata.Kelit on suosineet,muutamaa sadekuuroa lukuunottamatta.Eilen aamulla sateli,joten lähdettiin tuohon viereiseen ostoskeskukseen.Mukaan tarttui molemmille kevyttoppatakit,hintaan a 24,90€ ,suomessa nuo maksaa huimast enemmän.Sade oli tauonnonnut ja aurinko taas möllötti,eikun altaalle.Illaksi taas pivistä.Tänään on aurinko paistanut ja hotellin henkilökuntakin pukeutunut karnevaaleihin.Batmann saatteli aamiaispöytään meidät.Kohta paraatia katsomaan joka starttaa klo 16.00'Shortseissa mennään kun aurinko porottaa.Ensi vkoksikin luvattu jopa hellettä.Terkkuja suomeen..ja kaikille palstalaisille.
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180

  Esimerkiksi Montenegro on kyllä jatkossa nouseva tähti. Vielä ei ruokapuoli kilpaile Riun notkuvien pöytien laadussa, mutta saksalaisille kelpaava kattaus on täysin kilpailukelpoisesti tehty. Huhu kertoo, että Puerton vuokrat on nousussa. Ne, joille suomalaisten suuri määrä ja suomea puhuva tarjoilija on tärkeitä, suuntaavat jatkossakin Puertoon, mutta näitä kilpailijoita tulee muuten koko ajan lisää. Jos Puerto kallistuu ja kurjistuu, ennuste on oleva huono.
   
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Meinaatko eläkepappa ihan vakavissasi, että tänne tullaan suomea puhumaan? Ehkä Suomiravintoloiden rooli on joissakin kirjoituksissa ylikorostunut väärin. Kyllä keskiverto suomalaisturisti ja erityisesti talviasukas kiertää hyvinkin laajasti kaupungin ja lähitienoiden ravintoloita. Useat tykkäävät Guachincheista tai erilaisista muista maalaispaikoista ja bongailevat niitä vallan harrastuksena. Jokaiselle löytyy jotakin. Talviasukkaista suuri osa hallitsee espanjan kielen vähintään auttavasti, osa puhuu sujuvastikin. Kokeneemmat turistit ovat opiskelleet vähintään ruokasanaston ja pärjäävät ravintoloissa ilman mitään suomenkielistä hyysäystä.

  Talviasukkaat täällä ovat sangen vaurasta ja kulutuskykyistä väkeä, ei tänne oikeasti tulla puoleksi vuodeksi ihan pikkurahalla. Sama koskee muidenkin kansallisuuksien talvimuuttajia. Vuokratasossa ei minun tietojeni mukaan kuitenkaan ole tapahtunut/tapahtumassa mitään dramaattista. Elinkustannusten edullisuus tulee valintakriteerinä kuitenkin vasta kakkosprioriteetilla ilmaston ja leppoisamman meiningin jälkeen. Vaikea kuvitella tätä joukkoa hytisemässä jossain Baltian rospuuttokeleissä talviaikaaan. Ja kiitos, sieltä on kyllä "lähettiläitä" täällä erilaisin mandaatein.

  Puerton "kurjistuminen" on täyttä potaskaa. Asun täällä nyt kahdeksatta koko talvea ja sitä edeltää useat erimittaiset lomajaksot. Lyhyesti jos summaa, mitä kaikkea kaupungin kohentamiseksi on tänä aikana tehty, lista on seuraava:
  - San Felipen mittava katuprojekti
  - "Avenidan" täydellinen uusiminen, kaistoitus, kävelyväylä
  - Calle La Hoyan mittava muokkaaminen
  - Rantapaseon liikkumismahdollisuuksien parantaminen
  - San Telmon jättiremontti
  - Calle Quintanan isohko remontti
  - La Pazin näköalatasanne

  Keskeneräisinä:
  - Iriarten alaosa
  - Linja-autoasema

  Lisäksi on taas karnevaalien finaalissa tunnustettava puhtaanapidon toimivuus. Me ei kuuluta niihin, jotka kulkee luupin kanssa kyyläämässä mahdollisia puutteita pitkin kaupunkia, jätän sen homman joutilaammille.
   
  Last edited: 10.03.2019
 14. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Muistikuvani mukaan suomalaiset on Orotavan laaksossa toiseksi suurin turistipopula heti saksalaisten jälkeen. Vielä nykyisin on siinä populassa sellaisiakin, jotka ei kieliä taida. Toki se määrä on jäämässä marginaaliin.

  Puerton talous vaikuttaa olevan ongelmissa tyhjien liiketilojen vuoksi. Lisäksi jopa keskustassa on ollut kokonaan käytöstä poistettuja kiinteistöjä jo vuosia, eikä ihan vähän. Myös hotellinraatoja jököttää.

  On hyvä, että Puertolle löytyy kannattajansa. Niin jatkukoon! Se ilmasto tuskin katoaa mihinkään. Tarkoitukseni oli vain alleviivata sitä, että muuttuvassa maailmassa vaihtoehtoja mm. Puertolle singahtelee hurjaa vauhtia. Kilpailu on jatkossakin oleva raakaa. Kielitaitoisilla on kierrettävää, jos ei riitä Charco.

  Kaikissa, myös Puerto de la Cruz'ssa, näkisin mielelläni vedenpuhdistamoja rakenteilla. Turismissa on ongelmansa. Kaikin osin ei päivä paista.
   
  Last edited: 10.03.2019
 15. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Suomalaisten edelle kansallisuusjärjestyksessä kiilaa Britit. Puertossa on huomattava Brittiyhteisö, jolla on täällä myös mittavaa yritystoimintaa.

  Liiketilojen osalta Puerto de la Cruzin tilanne vaikuttaa jotakuinkin samalta, kuin kotikaupungissani Suomessa. Kierto on aiempaa nopeampaa, parhaat konseptit menestyvät. Sama koskee ravintoloita. Jossain määrin on tapahtunut myös sukupolven vaihdoksia, samoin lopetuksia kohonneiden vuokrien takia.

  Puerto de la Cruzille on aina ollut kilpailua, ei tilanne siitä miksikään ole muuttunut. Minä omalta osaltani haluan alleviivata sitä, että ei tällä kaupungilla ole mitään akuuttia eikä muutakaan hätää.
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Kiitos vaan taas kommenteista. Akuuttia hätää Puerto Cruzilla ei todennäköisesti ole, mutta ehdottomasti huoli pahemmasta rapistumisesta. Ja kyllä, sitä rapistumista on jo havaittavissa. Oma arvioni kaupungin "rapistumiseen" perustuu omiin kokemuksiini ja ihan omin silmin näkemääni kehitykseen. Lisätukea ajatuksiini ja havaitoihini tullee irlantilaiselta ystävältäni Mickaelilta, joka Puerto Cruzissa on asunut yli 40-vuotta, toiminut yrittäjänä ja ollut brittiyhteisön mukana kaupunkia kehittämässä, nähden Puerto Cruzin kehityksen "kultaisista vuosista" nykypäivään. Jonkinlaista kompetenssiä hänen havainnoissaan ja sanomisissaan siis yli talviasujan mielipiteiden, löytyy. Siitä ei kahta sanaa. Puerto Cruz tarvitsee piristystä, lisää siistimistä ja uusia ajatuksia turismin kehittämiselle, muutoin se tulee jatkossakin olemaan vähän kuluttavien eläkeläisten talvehtimispaikka. Enkä tuomitse näitä eläkeläisiä, sillä itsekin aion muutaman vuoden periodilla liittyä samaan joukkoon, mutta nuorempia, lapsiperheitä ja enemmän rahaa kuluttavia matkaajia tarvitaan Puerto Cruziin, jotta kaupungilla on mahdollisuus kehittyä. Matkailulla elävä kaupunki tarvitsee bisnestä selvitäkseen. Nykykehityksen lienevät jo muutamaa lukuunottamatta uppiniskaisimmatkin talvehtijat huomanneet, kuinka etelän kohteet vetävät nykyään 95% osuuden jokaisesta suomesta Teneriffalle saapuvista lomailijasta. Teneriffan eteläosiin on panostettu paljon, ja valitettavasti tämä näkyy saaren muiden paikkojen laiminlyöntinä. Puerto Cruz on viehättävä paikka, varsinkin meille "elinkautisille", mutta kun meikäläinenkin "elinkautisena" jo huomaa, luupilla tai ilman, varsinkin alakaupungilla alakuloisia rakennuksia, tyhjiä liiketiloja ja yrittäjien epätoivoa, on bisneksissä oltava jotain vialla. Bisnes kun luo elämyksiä ja elämykset tuovat matkaajia. Matkaajat taas tuovat rahaa, jotta alue kehittyy, ja paikallisten hyvinvointi paranee...

  Ihan vaan nimimerkillä, Puerto Cruz on muutakin, kuin Plaza del Charco, El Lomon alue tai San Telmon rantakatu.
   
 17. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Puerto de la Cruzissa on runsaslukuinen joukko talviasukkaita. Saksalaisia, Brittejä, suomalaisia, ruotsalaisia, italialaisia, norjalaisia. Tarkkaa lukumäärää minulla ei ole tiedossa, mutta...

  Mistä ihmeestä on lähtöisin ajatus, että talviasukas, siis eläkeläinen kuluttaisi vähän? Tai että tämä kaupunki eläisi jotenkin säästöliekillä siksi, että täällä on mittava talviasutus.

  Lapsiperheiden matkailuun tätä kaupunkia ei minusta koskaan ole edes pyritty profiloimaan. Ei esim. matkanjärjestäjillä koskaan ollut täällä mitään tenavaklubeja. Kaikki etelässä. Sama koskee naapurisaarta, missä Las Palmas on aikuisten kohde ja saaren eteläosan turistirysät perhelomailun keitaita.

  Turistit äänestävät kukkarollaan, hirveän yksinkertaista. Moni on onneksi älynnyt kiertää useammankin saaren ja osaa nähdä tämän paikan yhtenä osana kokemustensa kirjoa. Ymmärtävät myös sen, että ovat vierailulla paikallisten asuttamassa kanarialaisessa pikkukaupungissa, eivät turismille alistetussa systeemissä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Heh. Hyvä kuitti All_Marino. Kirjoitan Puerto Cruz ihan vain laiskuuttani. Toisaalta Teneriffalla, sekä Puerto de la Cruziin suuntaituvan bussiliikenteen opastuksissa, että tienversien opastetauluissa lukee vain Puerto Cruz. Mikälie sitten on oikein. Virallisesti paikka toki on Puerto de la Cruz.

  Sotis, nyt sä tapasi mukaan tartut lillukanvarsiin, näkemättä hiukan suurempaa kuvaa. Jos muutama vuosikymmeniä Puerto Cruzin kaltaisessa kaupungissa asunut näkee kaupungin alakulon, samaan tyyliin kuin allekirjoittanut, niin veikkaan, ettei savua ole ilman tulta. Omat jorinat tosin on vaan omia näkemyksiäni, mutta niihinkin olen saanut hiukan varmistusta paikallisten toimijoiden ja kaupungissa vakituisesti asuvien kertoessa samaa. Voihan olla, että Puerto Cruzissa, sori lyhennys All_Marino, vakituisesti asuvat, bisnesmaailmassa elämänsä tehneet eivät vaan näe kokonaiskuvaa, minkä suomalainen kaikkitietävä talviasukki tekee. Onhan se mahdollista, mutta epäilen.

  Ehkä kaupunkia pitäisi edes joiltain osin markkinoida myös niille lapsiperheille, sillä uskon sen ryhmän olevan se tulevaisuus, mikä Puerto Cruzin taloutta tulee kannattamaan tulevaisuudessa, kun me nyt täällä jorisevat kasvamme horsmaa tahoillamme. Jos jo nyt, mennessään lähes minne tahansa kaupungissa, meikäläinen tuntee itsensä nuorikoksi, teiniksi suorastaan, muun iäkkäämmän porukan keskuudessa, tulee äkkiseltään mieleen, ihan reaaliteettienkin kohdalla suurten iluokkien ikähaarukassa, että ei tuo ryhmä kaupungissa enää kauaa vieraile. Enkä nyt puhu muutamasta vuodesta, vaan hiukan suuremmasta kuvasta, missä meikäläinenkin on jo kuvannollisesti toinen jalka haudassa. Eli jos ikähaarukka Puerto Cruzissa on mikä on, eikä uusia sukupolvia kaupunkiin enää eksy, esimerkkinä vaikkapa saksalaisten Puerton aktiiviasujien jälkeläisten mieltymys ihan muihin kohteisiin, kuten Thaimaahan ja muualle kaukoitään. Tämäkin kuultuna saksalaisyhteisön pariltakin jäseneltä reissuillamme. Voivat hekin toki olla väärässä, mutta kovasti ovat huolissaan asuntojensa arvosta ja palvelujen tulevaisuudesta kaupungissa. Näin siis jopa La Pazissa, missä liikehuoneistoja ei paljoa tyhjinä ole, asiakaskato sen sijaan on silmin nähtävissä.

  Bisnestä ja uusiutumista siis tarvitaan, jotta mielenkiinto kaupunkiin tulevaisuudessakin säilyy, ja uudet sukupolvet sen vielä löytävät. Jos panostus Teneriffan eteläpuolelle on vienyt turisteja sinne, niin miksi sitä ei voisi tulevaisuuden nimessä tehdä myös Puerto Cruzissa. Rapistuvat talot, tyhjät liiketilat, kuolevine katuineen, ei turisteja todennäköisesti houkuttele. Ainakin kovasti ovat paikalliset asukkaat sitä mieltä, että panostusta tarvitaan. Epätoivo tulevaisuudesta on aika monenkin paikallisen jutuista tullut ilmi. Turismilla elävässä paikassa, kun turistit ovat välttämätön paha pitämään elämää pystyssä.

  Mut asiat voi nähdä toisinkin. Se lienee jokaisen kansalaisoikeus. Itse koen huolestuneisuutta Puerto Cruzin tulevaisuudesta, ja siksi näitä täällä pohdiskelen. Mutta mielipiteensä saa kai kirjoittaa, näkemyksensäkin tällaisella julkisella keskustelupalstalla, se ei liene kiellettyä. Toisaalta tämä on herättänyt keskustelua, joten jatketaan samaan tapaan. Tätä palsta kaipaa.

  Nyt saunan lämmitykseen...
   
 19. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Täällä olisi kai tarkoitus puhua asiaa, ei mennä henkilökohtaisuuksiin.

  Kiitos eläkepapalle asiallisesta kommentista.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Jaha, tuolla kirjoitushistorialla uhriutumista. Kiva.

  Noinhan se tietysti on.
   
 21. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 253
  Saadut tykkäykset:
  272
  En ajatellut tähän kirjoitteluun puuttua, mutta en nyt malta olla hiljaa. Kun on nähnyt ,-80 luvun kaupungin ja vertaa tähän aikaan tapahtunutta muutosta. Ei voi kuin ihailla miten paljon on paikka kohentunut. Vanhan kaupungin rapistuneet, ikävässä kunnossa olleet rakennukset kunnostettu ,satamavarastojen tilalla nyt kauniit rakennukset. Nykyisen Eurooppa aukion tilalla oli surkeassa kunnossa ollut kauppahalli ja aukiolla arabitori.
  Sataman lähellä oleva rakennusnnus jossa on pankki ja liikkeitä, siinä oli luhistumaisillaan oleva rakennus. Ym. Ym. Kadut olivat huonossa kunnossa.
  Niin paljon on vuosien kuluessa paikkaa kohennettu joten eiköhän sitä kohenneta tulevinakin vuosina.

  Tuo turistien rahankäytön vähenemiseen lienee myös siinä että hintataso on niin paljon tasaantunut, ei siellä ole enään niin edullista kuin silloin ennen.
   
  Last edited: 10.03.2019
  • Tykkään Tykkään x 2
 22. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  307
  Viikko on mennyt hurjan nopeasti täällä ihanassa Puerto de la cruzissa. Tänään oli kovasti lämmin päivä. Jokunen päivä vähän vaihtelevaa, välillä kovasti tuulista.
  Kaarnevaalitouhuja tuli taas katseltua, väkeä oli liikkeellä hurjasti, sardiinikin tuli hautajais saatossa saatettua kohti loppuaan, komea ilotulituskin saatiin nähdä.
  Eilisessä karnevaalikulkueessa oli vauvasta vaariin osallistumassa, meteli hirveä, lapsiparat, rummutus tuntui pahalta mitä tekikään kuulolle?

  Tänään Taoron puistossa käppäiltiin, vesiputoukset ei olleet käynnissä, Risco Bello kahvila oli suljettuna rautaporttien takana, oliko se nyt sen puiston historia siinä?
  Matkailijoita kävi useita koittamassa rautaporttia, kiinni oli ja pysyi.
  Iltapäivällä olikin mukavaa nauttia auringon lämmöstä ja uida hotellin altaissa.
  Kaupunkia on tullut kierrettyä ristiin rastiin ja kiitos kampaamo vinkistä, työn tulos miellytti!
  Vielä on lomailua jäljellä. Saimme ihanan huoneiston , meille tarjottiin 16 kerroksen huoneistoa mutta toiveitamme kuunneltiin ja saimme toivomastamme kerroksesta, huoneet oli uusittu, kaikki hohti uutuuttaan, jopa uusi jääkaappi tuotiin.
  Täällä kyllä kuunnellaan toiveita melko mukavasti.
  Tuntee kyllä tervetulleeksi.
  Pariin otteeseen olemme käyneet hotellin alacarte ravintolassa herkuttelemassa.
  Hyviä ruokia on buffee ravintolassakin, valikoimaa on....
  Näitä ihanuuksia tiesimme odottaakin.
  Kaupunki tuntuu oikein vireältä. Ystävällisyyttä sitä on kuin ennenkin.

  Terveisin,   
  • Tykkään Tykkään x 2
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Hyvä kirjoitus Mummelilta. Paljon on varmasti ehosettu, kiitos turistien tuoman rahavirran. Ongelma vaan muodostuu siitä, että ne kunnostukset on keskitetty vain tietyille turismia ja kaupunginhallitusta lähellä olevien intressejä palvelemaan. Aikaisemmin postasin Teneriffan korruptiokartan, mkä osoittaa paikallisväestön kritiikin kaupungin remonttitarpeista oikeaksi. Sitä kritiikkiä olen kuullut itse brittiyhteisön ja saksalaisten suusta. Myös monet paikalliset espanjalaiset ovat huolissaan nykykehityksestä. Toki San Telmo, Muellen alue ja Charco alkavat olla valmiina, joten toivoa sopii, että myös kaupungin itäisiinkin osiin Martianezin rannan lisäksi panostetaan.

  Tyhjiä liiketiloja vaan on liikaa ja se kertoo jostain. Muistan kun Pyramides/ Martianez ostoskeskus oli täynnä liikkeitä molemmista kerroksista, monipuolisine tarjontoineen. Nyt kakkoskerros on ollut jo vuosia lähes tyhjillään ja ekastakin kerroksesta löytyy tyhjää tilaa luontaistuotekaupan lopetettua. Hiljaista on muuallakin, joten jotain tarttis tehdä. Esim iltaisin kaupunki kuolee 21-22.00 aikoihin. Se sopinee eläkeläisille, mutta miten nuoremmille, en nimittäin usko heidän hakevan lomaltaan ihan tällaista hiljaisuutta. Kehitystä siis tarvitaan, jotta tulevatkin sukupolvet Puerto Cruzia löytävät. Ainakin meikäläisen mielestä.

  Kiva, että Senorita1 on perheineen Bahiassa viihtynyt. Hauskaa lomaa teille Joko Soikkeli palasi kotiin, vai jatkuuko loma...

  Ps. Tänään oli Tjäreborgilla tarjolla viikon eestakanen lento Teneriffalle hintaan 25 Euroa. Kuka lähtee, itse en pääse töiden takia.:(
   
 24. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  11
  En ota mitään kantaa ylläoleviin kirjoituksiin kun en noista asioista mitään tiedä. Mutta se että täällä turistit olisivat kaikki jo iäkkäitä ei muelestäni pidä paikkaansa. Keski-ikäisiä ja jopa nuoria on paljon. Lapsiperheitä eipaljon ole mutta uskoisin että etelän kohtessa on heille paremmat edellytykset. Täällä ei ole kunnon rantoja missä lapset viihtyisivät sekä elämä ei ole niin leppoisaa kaupungissa. Lapset ptkästyy kun kävellää yhtä katua ylös ja toista alas.
  Todella paljon on porukkaa ollut täällä nyt karnevaalien aikaan.
   
 25. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Hyvä kommentti. Lisäksi "lapsivapaiden" hotellien määrä on lisääntymässä. Niin täällä kuin valitettavasti toisaallakin Kanarian kohteissa. "Adults only" on nyt useiden matkanjärjestäjien suosima trendi. Lapset on joko rajattu pois kokonaan tai erilaisin ikärajoin. Että kyllä täällä ainakin hotellibusiness osittain itse tyrii omat mahdollisuutensa.

  Mutta samaa mieltä olen, että onhan täällä silti edelleen nuorempaakin väkeä. Ei pelkästään meitä eläketuloa saavia ja senkin käsitteen skaala on melkoinen.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti