Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  "jopa nuoria on paljon"

  Oho! Sittenhän asiat etenee merkittävästi parempaan suuntaan. Me rahdattiin sinne muutamaan kertaan pari lapsiperhettä, jotka luonnehti valtaosaa vastaantulevista senioreiksi. No, se oli viimeksi jo pari vuotta sitten, mutta jos homma on muuttunut, se lupaa hyvää.
  Esimerkiksi mainitsemassani Montenegrossa oltiin fossiileina selvästi vähemmistössä. Nuorisoa näkyi katukuvassa paljon, myös niitä lapsiperheitä.
  Meidän nuoriso kyllä seikkaili pitkin saarta ja kävi siellä etelän vesimaailmassakin.
   
 2. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Täkäläiseen nuorisoon pitää tietysti laskea myös paikallisväestö. Kaupungin hiljeneminen kohtuuaikaan johtuu juuri siitä, että tämä on ensisijaisesti paikallisten koti. Turismi tulee vasta hyvänä kakkosena. Ja löytyyhän täältä menokenkäisille yöpaikkojakin. Esim. meidän lähibaari, Brittipubi Robin Hood on avoinna päivittäin klo 01:een saakka. Etsivä löytää, ei tilanne ole ollenkaan niin mustavalkea.

  Ja rahat erilaisiin kunnostustöihin tulevat osittain myös EU:n kautta. Yhtenä esimerkkinä Playa Jardinin uudistaminen vuosia sitten. Tottakai perusrahoitus erilaisille hankkeille tulee pääosin paikallisesta verokertymästä.

  Kyllä minäkin muistan Martianezin ostarin täytenä ja viriilinä. Synkkien välivuosien jälkeen se on taas jossain määrin elpymässä, mutta selkeästi La Villa ja kauempanakin olevat ostosparatiisit ovat vetovoimaisempia. Santa Cruziin on lapsellisen helppo mennä jne. Jopa eläkeläiset osaavat hypätä bussiin tai vuokrata auton :LOL:.
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Eläkepappa. Mikään ei ole muuttunut sitten viime käyntisi. Ikäjakauma on ihan saman kaltainen, kuin aikaisemminkin. Varsinkin paikallisväestö, yrittäjien osalta on asiasta huolissaan. Kävin debattia pitkään Puerto Cruzissa 34-vuotta asuneen saksalaismiehen kanssa, ja hän oli erittäin huolissaan kaupungin nykytilanteesta ja paikallisväestön tulevaisuudesta kaupungissa ja Teneriffalla yleensäkin. Nykyään kun keskiluokka, se osa ihmisistä, jotka yleisesti yhteiskuntia pystyssä kulutuksellaan ja veroillaan pitävät, on saarelta kuihtunut pois. Toisinsanoen saarella asuu todella rikkaita vähän ja loput kansasta elää köyhyysrajalla. Ja ennenkuin näsäviisaat talviasukit jotain nasevaa taas iloksemme jakavat, on tämä näkemys siis paikallisen asukin suusta kuultua. Samaa sanoi myös irkkukaverini, kuten aikaisemmin kirjoitin. Totuus on tarua ihmeellisempää. Enemmän kuluttavia turisteja siis tarvitaan, se lienee päivänselvää kaikille. Pelkkien eläkeläisten, ja kourallisen keski-ikäisiä, tuloilla homma ei vaan toimi. Itse suhtaudun poikkipuolisista väitteistä huolimatta asiaan samalla tavalla. Turisteja tarvitaan lisää, nimenomaan enemmän rahaa käyttäviä. Nyt vuosia kaupungissa asuneet eivät vaan kuluta tarpeeksi. Näin sen asian näen.
   
 4. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Maaliskuu on varmaan yksi vilkkaimmista kuukausista,tosin ei ole paljon kokemusta,kun 4-krt täällä ja yksi tammikuulta.Nyt ainakin ihmisiä riittää kuppiloihin,väkeä lamppaa pitkin päivää kaupungilla.Lapsiperheitäkin on mukavasti bahiassa.Tuo iloa ja ääntä hotelliin positiivisesti.Iltaisin on pienimmille ohjelmaa aulassa järjestettävissä ohjelmissa.Mahtuuhan osiin huoneisiin 4-henkeäkin.Alkuun palatakseni tuo on tämän hetkistä tietoa ihmismääristä,turisteista..siis tästä maaliskuusta.Ilmat ovat olleet suotuisia ja huomiseksi luvattu jopa +27.Tänäänkin aurinko möllöttänyt hienosti,joskin kovia tuulenpuuskia on ollut.Bahian piha on kyllä suojaisa.Palvelu ja ystävällisyys on ollut huippua.Vielä on lomaa jäljellä reilusti.Salud..
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kolikolla on aina kaksi puolta. Kun olin vielä duunissa ja tulkitsin sodanjälkeisen sukupolven teknisiä ratkaisuja nuorisolle, jaksoin aina hämmästellä sen porukan yksimielisyyttä ja aikaansaannoksia niillä resursseilla. Balkanilla katselin täysin turistina asioita, mutta se päättäväisyys varsinkin siinä pienimmässä hämmästytti. Sodanjälkeisessä ajassa on ilmeisimmin puolensa.

  Pärnun mummo, joka kituutti neuvostoaikaisella eläkkeellä, tuskin riemastui eurosta. Kaikille kehitys ei ole sama. Siksi se on canarioiden asia päättää, mitä tulevaisuudestaan päättävät. Osa niistä on ennenkin saarilta lähteneet.

  Luulisin, että jatkossa eri kohteet eriytyvät mm. hintatasoperusteisesti, jolloin halvat kurjistuvat. Kanarian saaret, huolimatta niistä itsenäisyyttä haikailevista kirjoituksista, on säilynyt turvallisena ja mielenkiintoiseksi sekä siistiksi koettuna paikkana, joka hyötyi lisäksi mantereen ja etenkin Turkin levottomuuksista. Puerto de la Cruz’in idea on juuri se, että se on todellinen pikkukaupunki ja historia. On kaupunkilaisten tehtävä päättää, mitä ne haluaa tulevaisuudeltaan. Turisti euroineen päättää sitten, mitä mieltä ne oli kantaväestön päätöksistä.

  Tarjontaa tulee turistille koko ajan lisää ja maailma pienenee suhteellisesti. Kilpailu kovenee. Onneksi olen näin vanha, vaikkakin menojalka vielä vipattaa. On monta paikkaa käymättä, mutta ehkäpä kipasen vielä Puerto de la Cruz’ssa. Enää en kumminkaan harkitse kuukausien majoittumisia. Kreeta joskus kiinnosti. Kypros ei iske. Madeira, Sardinia, Sisilia… Marokko, no ei sentään :D
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Paljon hyviä ajatuksia. Kuitenkin vähän vierastan noita vertailukohteita. Balkanilla on kylmä silloin kun Suomipojat mieluiten talvilomailevat. Ehkä kausien taitekohdat voivat jossain määrin olla vertailukelpoisia, mutta sitten tulee kuvioihin myös jo mainitut Välimeren kohteet. Madeira on ihan omassa sarjassaan, ei kilpaile Kanarian kanssa, sama koskee Azoreja. Molemmat snadisti hienostuneempia kuin Kanarian varsinaiset turistirysät.

  Harmillista, että meistä talviasukkaista on nyt tehty lähes paria-luokan joukkio. Kyllä "näsäviisas talviasukas" käy täällä myös hyviä keskusteluja ja niissä on aivan erityisesti korostunut se, miten paljon täkäläinen elinkeinoelämä arvostaa eri kansallisuuksien talvi-ihmisiä. Aihetta on pohdittu mm. Brexitin tiimoilta eri näkökulmista.

  Uutisia seuraavat ovat varmasti havainneet Kanarian nykyisen saarihallinnon ja Espanjan välisten kiistojen lisääntyneen - mitä se käytännössä pidemmällä aikajanalla merkitsee, mene ja tiedä, mutta tilanne on kovasti muuttunut uuden presidentin myötä. EU:n merkitys täällä on etäisempi ja jotkut Suomessa pilkuntarkasti toteutettavat direktiivit pyyhitään surutta pöydältä tarvittaessa.

  Totta kai kaupunki päättää itse asioistaan. Ja turisti omistaan. Mitäs ihmettä tuossa nyt on? Puerto de la Cruzista joko tykkää tai sitten ei. Minulle tämä on yksi kotipaikoistani, ei yhtään sen enempää. Kiva mesta, sijainti logistisesti fiksu, ilmasto miellyttää, hintataso säilynyt kohtuullisena.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Sotiksella taas yllättäen konteksti hiukan hukassa.

  Talviasukkaiden tärkeyttä tuskin Puerto Cruzissa kiistää kukaan. Huoli herää enemmänkin tulevaisuudesta, kun nykyiset talvehtivat sukupolvet, etenkin rikkaimmat kaupungissa viihtyvät saksalaiset siirtyvät manan majoille. Näin toki myös brittien ja myös kotimaisten talvehtijoiden kohdalla. Tässä kohtaa niitä nuorempia ikäluokkia olisi jo hyvä olla "koukutettuna" Puerto Cruziin, tai huonosti käy. Ainoa keino saada joku tykästymään paikkaan, on ensin saada hänet paikalle houkuteltua, toisen, useammankin kerran, ja luoda pikkuhiljaa "toinen koti" tuntu matkaajan pääkoppaan. Meistä täällä kirjoittavista monilla se tunne jo on, mutta miten houkutella uusia, nuorempia paikalle niin, että he siihen ikihyviksi tykästyvät. Tätä kauhistelevat monet vuosikymmeniä Puerto Cruzissa asuneet, ne kulta-ajat nähneet, ja nykyisen, jo vuosikausia kestäneen hiljaisemman kauden kourissa kärvistelevät yrittäjät, sekä kaupungin tilasta huolestuneen vakiasukit. Herää kysymys, kumpien mielipide asiassa enemmän painaa, vakituisesti Puerto Cruzissa elämänsä asuneen ja elättäneen, vai talviasukin, joka kuitenkin jättää kaiken oman onnensa ojaan kaupungissa puoleksi vuodeksi kerrallaan. Itse näen ensimmäisen ryhmän tärkeämpänä kaupungin kannalta. Saa toki ajatella toisinkin, mutta uskoisin kaikkien olevan yhtä mieltä siitä, että paikallisten toiveilla tulisi mennä, turismia toki korostaen, siihen suuntaan, että myös tulevaisuudessa heitä riittää. Pelkkään talviasukin omaan hyvänolontunteeseen ei pitäisi tuudittautua. Pelkillä eläkeläisillä ei Puerto Cruzin tulevaisuutta taata.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 8. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Kauniita päiviä on lomajaksollemme osunut, on ollut ilo huomata miten erilaisia parannustöitä on tehty ja jatkuvaa korjaamista koko ajan, ihan hyvä niin.
  Uusia tasokkaita liikkeitä on lisääntynyt, San Telmon alueellakin jokunen rihkamakauppa on poistunut.
  Nuorta väkeä paljon liikkeellä, niin paikallisia kuin turisteja.
  Vanhaa alkuperäistäkin on jäljellä, Punta Bravassa taas kierreltiin ja tuntui kuin olisi vallan toisessa kohteessa.
  Aitoa alkuperäistä paljon jäljellä, vihanneskauppiaan autosta mummut japapat olivat tekemässä ostoksia, jotenkin tuntui kuin aika olisi pysähtynyt. Kuulumisia vaihdettiin kovaäänisesti, nuorempi polvi kipaisi hakemaan ostoskassit.
  Rannalla joku koiti saada saaliiksi mereneläviä ja kai saikin, ihmetellä täytyy kun niissä rannan tyrskyissä uskaltavat antaumuksella päivän saalista saada.
  Jossain ukkokööri pelasi lautapelejä tai mitä lie, äänekästä mielipiteiden vaihtelua, jossain kuului kattiloiden kolikoita avonaisesta ikkunoista.
  Tuntui niin hyvältä nähdä ja kuulla vielä tuollaista aitoutta, samalla kirkon kellot kertoivat ajan kulumisesta.
  Tällaista ei niin paljon enää tahdo nähdä turistipaikoissa mutta täällä näkee.
  Kaupungin kaduilla voi aistia normaalia kanarialaista elämää.
  Turistina huomaa että yhäti enemmän on myös nuorempaa polvea alkanut kiinnostaa tämä kaupunki.
  Hotellissa on lisääntynyt myös nuoremman polven edustus.
  Aiemmin saattoi vain harvoin nähdä tässä hotellissa pieniä lapsia, nyt on.
  Voinen sanoa että vanhemmat vuosia täällä lomailleet turistit ovat iloisia seuratessa lasten touhuja.
  Nyt on jo monet puut alkaneet kauniisti kukkimaan, La Paz kaupungin osassa jo aika paljonkin oli värikkyyttä ja myös kahviloita ja ruokapaikkoja lisääntynyt.
  Ihan hienoa!
  Liikkuminen sujuu mukavasti monet jalkakäytävät on saaneet uudet päällysteet, kauniita laattoja ei tylsiä asfaltoituja käytäviä,
  Saattaa tuntua vain ylistykseltä, no kai se onkin, aitoa hyvän mielen turistina oloa.
  Vielä loma jatkuu.
  Kaikille täällä oleville ja tuleville mukavia lomapäiviä!

  terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 4
  • Ihana! Ihana! x 1
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Kiitos Senoritalle tunnelmoinnista. Hyvin kirjoitettu, ihan kuin olisi ollut paikalla. Parhaimmillaan Puerto Cruzin tunnelmat ovat tuollaisia. Hienoa, että matkaaja pystyy ottamaan tuosta kauniista paikasta kaiken irti ja jakamaan sen ilon meidän kotimaan kaamokseessa kevättä odottavien iloksi.

  Vähän vaikeampaa sensijaan on täällä itseään framilla pitävän talviasukin kanssa. Se teksti mitä YVnä olen saanut viime päivinä lukea, ei ole hauskaa tai millään muotoa painokelposta luettavaa. Samasta syystä, kuin melko tarkalleen vuosi sitten (Pokka pitää-ketju), hän hyökää taas kimppuuni, erittäin epäasiallisin sanankääntein, perustaen kaiken omiin päänsisäisiin harhaluuloihinsa, syytellen, säälien, sadatellen ja haukkuen Puerto Cruzissa asuvia ystäviäni. Hänen sanavarastonsa ja kielenkäyttönsä on ollut niin painokelvotonta, itseään korostavaa, ja meikäläistä herjaavaa, että tekisi mieli julkistaa "parhaita paloja" noista panokelvotonta materiaalia sisältävistä viesteistä, mutta olkoon.

  Sadannen kerran, minä en ole noiden naapuripalstalla kirjoitettujen juttujen takana. Syyttelen minua syyttä suotta. Etsi joku toinen kohde syyttelyillesi. Toivottavasti tämä herättää sinut, tiedät kyllä itse, ketä tarkoitan, reaalimaailman todellisuuteen.

  Hauskaa lomaa Senoritalle ja Soikkelille sinne Puertoon. Nauttikaa, olen vilpittömästi onnellinen puolestanne.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Valitettavasti tämä tilanne nyt ajautui tähän.
  Otin Antigueen yhteyttä yksityisviestillä, koska en halua häntä nolata julkisesti.

  Kyllä hän sen keskustelun tyylilajin valitsi, mutta en halua asiaa tämän enempää julkisesti ruotia. Totean kuitenkin, että olen kommentoinut tasan yhtä Antiguen ystävää ja sen tapauksen taustat ovat täällä hyvin julkiset.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Anna tulla vaan täyslaidallinen. Se olisi hauskaa luettavaa monille.
   
 12. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  12
  Onko tällä palstalla joku valtataistelu kuka tietään ja tuntee paremmin Puerto de la Cruzin asiat.
  Aikuiset ihmiset!!!!
   
 13. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  12
  Eiköhän ne paikalliset ihmiset ja viranomaiset ja hallinto osaa hoitaa asioita paremmin kuin me täältä Suomesta?
  Mitä me muutama suomalainen voimme hoitaa paremmin heidän elämänsä ja ympäristönsä kuin paikallinen syntyperäinen väestö?
  Minä ihmettelen suuresti tätä vääntöä. Kun me menemme toiseen maahan, olemme siellä heidän vieraitaan, ei meidän kuulu arvostella heidän elämäänsä ja tekemisiään vaan kunnioittaa sitä niinkuin vieraitten kuuluu.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kiitos asiallisesta kysymyksestä. Onhan täällä erilaista sanailua ollut kautta aikojen. Edesmenneen Ookken kanssa meillä oli julkisesti varsinainen viha-rakkaussuhde, kuitenkin pidettiin lämpimästi yhteyttä aina ajoittain.

  En minä kilpaile kenenkään kanssa, aivan vilpittömästi voin tuon sanoa. Kyllä keskustelupalstalla voi olla erilaisia näkemyksiä. Ja pitääkin olla. Facebookin Kanariapalstoilla ylläpito on tehokkaasti hoidettu ja yllä olevan kaltaiset henkilökohtaiset hyökkäykset johtaisivat välittömään banniin.
   
 15. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Tätä on jatkossa kiintoisaa seurata:

  https://www.spainhouses.net/fi/myynnissa-asunnot-puerto-de-la-cruz-teneriffa/alennuksessa.html

  http://www.lukaali.com/osto.php

  https://www.spainhouses.net/fi/myynnissa-asunnot-puerto-de-la-cruz-teneriffa.html

  https://www.kyero.com/fi/puerto-de-la-cruz-asuntoa-myytävänä-0l49566g1

  Montenegrossa näkyi hinnat nyt olevan se 2000 neliölle. Ne odottaa EU-jäsenyyttä kuvitellen, että se kolminkertaistaa hinnat. En ihan siihen usko, mutta kiinteistö- ja huoneisto-osakekauppa indikoi hienosti, miten jossain menee. Kolme vuotta sitten saksalaiset myi rivareitaan La Paz’ssa. Viime vuonna oli hiljaisempaa. Brittialueita en ole seuraillut, mutta saksalaisten omistukset on isoja. Tosin ne ei ole pikkurahan puutteessa, joten kiirettä niillä tuskin on, eli äkkiä ei markkina siten käänny.
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Annamanna. Mistään valtataistelusta ei ole kyse. Erimielisiä näkemyksiä Puerto Cruzin tilasta saattaa olla, pitääkin olla, ja omani perustuu nimenomaan käytyihin keskusteluihin paikallisväestön edustajien kanssa. Heidän se "ongelma" Puerton tulevaisuudesta pitää tosiaan ratkaista. Esitin vain huoleni aiheesta, ei sen kummempaa.

  Arvon "little miss innoncenselle" sanon vaan, että nyt kannattaisi katsoa peiliin.

  Hyvä kirjoitus Eläkepapalta. Ne saksalaiset, britit ja suomalaisetkin eläkeläiset ikääntyvät, jolloin asuntojen markkina-arvo tulee laskemaan, jos nuorempaa väkeä alueesta ei saada kiinnostumaan.
   
 17. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Keihäsmatkat:Nostalgiaa..Irwin Goodmanhan taisi Kalevi K kanssa käväissä Las Palmasissa joskus 70-luvun alussa..jostakin luin ,siitä laulu oi Las palmas,jne.Puertossa vaihteeksi pilvinen päivä.Huomenna jos kävisi La Villassa ja joku päivä Loro Parkissa.Puistoon on tullut virtahepoja ja leijoniakin.Täytyyhän niitä mennä katsomaan.Mukavia ilmoja on ollut ja lupailtu ihan hyvää säätäkin +23-24,ensi viikoksi.Nyt pienet tirsat,ku tuli syötyä senverran liikaa tonnikalapihvejä ja kanaa..jälkkäreistä puhumattakaan
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Tässä se kuva nostalgiakuva taas on. Joku kun poistattelee viestejäni aiheetta. Onko kuvasssa jotain kiellettyä kenties...

  [​IMG]

  Puerto Cruzissa ollaan siellä vakituisesti asuvien keskuudessa kovasti hämillään sinne suunnatun herjaamiskampanjan takia. Ihmisiä tuomitaan surutta ja armotta, selän takana juoruillen, perustaen pelkkiin olettamuksiin, kuitenkin ilman sen parempaa tietoa asioiden oikeasta laidasta. Asioilla ja niiden osapuolilla kun tuppaa olemaan aina kaksi tarinaa ja samalla myös eriävää näkemystä. Oman näkemykseni mukaan, ketään ei pitäisi tuomita ilman vedenpitäviä todisteita, eikä ketään tarpeettomasti nimitellä, varsinkaan asioihin täysin ulkopuolisten toimesta. Samoin kellään ei pitäisi olla oikeutta leimata ulkopuolista yksilöä, vaikka pahaa oloaan helpottaakseen, siltä omassa mielessä tuntuisikin. Moinen käytös kun ei aikuisen ihmisenjärjellä varustetun tapoihin pitäisi kuulua, eikä senkaltainen käytös ole pienessä kaupungissa elämisen ja yhteiselon kannalta kauaskantoista toimintaa, Eikö olisi paljon helpompaa elää kaikkien matkaajien, talviasukkien ja varsinkin vakituisesti Puerto Cruzissa asuvien vain sulassa sovussa, ilman toisten tuomitsemista ja nimittelemistä ties minkänlaisilla sanankäänteillä. Ihmisiä me kaikki vaan loppujen lopuksi ollaan, ja tunnetusti elämä on eletty vasta kun virheet on tehty.. Eläkää ihmiset ihmisiksi ja olkaa hyviä toisillenne. Se helpottaa kaikkien elämää. Valitettavasti tällainenkin puheenvuoro, koskien Puerto Cruzia täytyy ilmoille saattaa. Syyttelemättä ketään, mutta jakamaan ajatuksia paremman huomisen puolesta.

  Kiitos mielenkiinnostanne.

  edit kirjvihr
   
  Last edited: 18.03.2019
 19. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  12
  Tuollainen oli niin tuttua aikoinaan kun Las Palmasissa oleskelin. Kun en kauheasti halunnut siellä suomalaisten asukkaiden kanssa seurustella niin kyllä minusta puhuttiin, eikä mitään kaunista. Jotenkin ne jutut aina kulkeutui minun korviini. Jopa sen jälkeen kun olin jo Suomeen palannut niin jutut seurasi perässä.
  Taitaa olla tyypillistä kun on pienet piirit ja me suomalaisethan ollaan tunnetusti kovinkin kateellista porukkaa.
  Jos ei ole mitään faktaa niin keksitään jotain kunhan puhumista riittää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Loistava puheenvuoro Annamanna. Juuri noin se menee. Kateellisina seuraillaan toisten elämää, kyräillään ja suljetaan pois porukoista. Sitten koetan narsistista ylivertaisuutta, kun joku uskaltaa olla oma itsensä ja kierre on valmis. Egonsa pönkittämiseksi, omaa ahdistenuisuutta parantaakseen sitten levitellään juoruja, syytellään syyttä suotta, ilman minkäänlaista faktapohjaa, ja pyritään painostamalla, ahdistelemalla ja uhkailuja levitellen päästä sen oman tiensä kulkijan elämää vaikeuttamaan. Annas olla, jos kohde sattuukin olemaan sanavalmis ja itseään puolustamaan kykenevä henkilö, niin siinä vaiheessa mennään henkilökohtaisuuksiin ja suoranaisia loukkauksia sisältävään debattiin. Mukaan liitetään sitten kohteen ystäväpiiriä, jotka tuomitaan samalla tavalla, ilman sen kummempaa tietoa asioiden todellisesta laidasta. Tätä sitten yritetään käyttää lyömäaseena omien narsististen tarkoitusperien toteuttamiseksi ja kohteen hiljaiseksi saamiseksi, sekä nolaamiseksi. Sitä, miksi suomalainen matkaaja, tai talviasukas näin toimii en ymmärrä. Olen nimittän kokenut matkoillani vain ystävällisiä kotomaamme kansalaisia, siis kasvotusten, ja tullut kaikkien kanssa erinomaisen hyvin toimeen. Siitä en tiedä, mitä selän takana on juoruttu poistuttuani, mutta koen sen tapaisen juoruilun vain näiden juoruajien ja toisten selän takana mollaajien henkiseksi köyhyydeksi, jota keinona omaa pahaa oloaan helpottamaan pyrkivät käyttämään.

  Paikan päällä Puerto Cruzissa mitään tuollaista ei vastaani ole tullut, mutta täällä netin keskustelupalstoilla kyllä tuon tuosta. Kateus, katkeruus ja kyynisyys, tuo suomalainen luontaisvoimavarako tähän kansalaiset ajaa. Ei voi kuin ihmetellä, miksi joku viitsii moiseen nähdä vaivaa vain pönkittääkseen omaa egoaan ja näyttääkseen narsistisen luonteensa. Meillä suomalaisilla on siis vielä paljon opittavaa elämästä ja ihmisten yhdessäolosta. Siihen Kanariansaaret ja Puerto Cruz on oiva paikka. Katsokaa paikallisten ihmisten yhdessäoloa ja juhlimista pieteetillä. Ehkä se oppi tulee sitä kautta pikkuhiljaa.
   
 21. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Annamanna. Minä en ole täällä Suomiporukoiden kanssa tekemisissä juuri ollenkaan. Enkä levittele minkäänlaisia juoruja. Tässä yksi lause yksityisessä kirjeenvaihdossa on tulkittu väärin. Siinä otin kantaa yhteen yksittäiseen henkilöön ja totesin jo aiemmin, että sen tapauksen taustat ovat täällä laajasti tiedossa. Eivät liity minuun tai puolisooni mitenkään. Yhtäkään muuta herra A:n ystävää en ole kommentoinut sanallakaan, eikä käynnissä ole minkäänlaista herjakampanjaa.
   
 22. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  12
  En tuolla omalla kirjoituksellani ottanut kantaa siihen mitä elämä Puertossa on, kerroin vain omia kokemuksia Las Palmasista.
  Puertossa olen ollut vain pari kertaa muutaman viikon lomalla ja siinä ajassa en ole tutustunut yhteenkään suomalaiseen, toisin olisi jos viettäisin talvet siellä, silloinhan olisi jo halu tutustua ja saada uusia ystäviä siellläkin.
  En tiedä teidän juttuja mistä kaikki juontaa, mutta yritetään kuitenkin elää ja antaa muittenkin elää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Eilen oli shoppailupäivä La Villassa,heti aamupalan jälkeen.6h ja 6 muovikassia vaatteita tarttui mukaan.Lapsenlapsille suurin osa ikähaarukkaan 6kk-2-vuoteen,toki löydettiin emännän kanssa itsellekkin farkut,paitoja yms.Kerettiin viälä altaalle uimaan ja aurinkoa ottamaan.Hotelliin tyytyväisyys vain kasvaa.Niin iloisia ystävällistä henkilökuntaa.Asiakkaatkin ovat mukavia,eikä tässä hotellissa voi murjoittaakaan,niin iloista meiniki on.Seniorita 1,sen ja hänen miehensa kanssa vietettiin mukava ilta eilen.Bahia on lyönyt niinpositiivisen kuvan meihin,että varmasti palaamme hotelliin.Ei ehkä ensivuonna,mutta sitäseuraavana. Lounas on syöty ja pienet päikkärit,sitten kaupungille kävelylle.Illalla on Michael Jackson show.2-viikkoa sitten näimme ensikertaa sen ja hyvä oli.Siispä uudelleen katsomaan se aulabaariin.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Lisää tarinaa juoruilujen Puerto Cruzista. Tämä tarina on kohdistettu vain ja ainoastaan sen "pahimmaksi pas*aläjäksi täällä ikinä" nimetyn kaverini puolustamiseksi. Hänen luvallaan, tottakai, kun soitin ja kysyin, saanko näin tehdä.

  Prologi

  Kaikki juontaa juurensa tämän ketjun alkuaikoihin, kun Joulukuussa 2016 suuntasin Sarahin kera Pez Azuliin lomailemaan. Jos olette ketjua alkupäästä lukeneet, joutui Sarah jo viikon päästä poistumaan kotosuomeen töihin, ja meikäläinen jäi Puerto Cruziin yksikseen kolmeksi viikoksi. Yhtenä iltana, alakaupungilta palattuani, päätin vielä juoda kahvikupposen Pez Azulin aulassa, missä tiskillä tapasin itseäni reilusti vanhemman suomalaisen miehen. Tilasin cafe con lechen ja saatuani sen, päätin jäädä tämän herrasmiehen seuraan jutustelemaan, suomalainen kun hän oli. Kuuntelin tuon eläkeläisen juttuja, kahvia ryystäessäni, ja selvisi, että hän on päättänyt muuttaa pysyvästi Puerto Cruziin, ja etsi nyt itselleen asuntoa ostettavaksi, asuen toki juuri nyt vuokralla Pez Azulin lähistöllä. Hyvältä kuulostaa, totesin, huomaten, että hyvinhän me ikäerosta huolimatta tullaan juttuun. Siitä se lähti, ystävyys, ensin lomani aikana kolmen viikon aikana kävelytin tätä herrasmiestä ympäri Puerto Cruzia, ja kauemmaksikin, pitäen siitä kun oli seuraa, jossa viihtyi, tarjolla. Vuodet ovat vierineet, tavattu on Puerto Cruzissa joka talvi ja ystäviä olemme edelleen, vaikka välillä onkin ikäeron takia joskus vaikeaa. Soitellaan kuitenkin lähes viikottain, joskus useamminkin, ja varsinkin tänä talvena todella useasti, hänen kohtaaminsa vaikeuksien takia.

  Tutustutin tämän kaverini moniin suomalaisiin Puerto Cruzissa, tuttuihin ja vähemmän tuttuihin, mm täällä palstalla paljon esillä olleeseen talviasukkaaseen, ja ostettuaan itselleen asunnon, sekä uuden auton, integroitui hän osaksi suomalaista yhteisöä Puerto Cruzissa. Kavereita riitti, niin Puertossa, kuin kesäisin talviasukeista Suomessa, missä hän vielä silloisella asunnollaan vieraili. Moneen otteeseen puhelin soi, ja hän poikkesi täällä meillä kyläilemässä ja saunomassa, samoin kuin useiden muidenkin suomalaisten kodeissa ja mökeillä, mm palstalla vaikuttavan talviasujan. Puerton taivaan alla siis kaikki hyvin, ja elämä oli mukavassa seurassa auvoista, kun monien kanssa hän kanssakäymisissä oli. Puerto Cruziin muuttavan tavoite-elämää, eikö totta. Tuollaista elämää meistä useimmat odotamme, kun sinne suunnittelemme muuttavamme.

  Mutta sitten tuli syksy 2018. Kesällä hän poikkesi täällä taas saunomassa ja vierailulla, mistä suuntasi silloista kotiaan tyhjentämään, kun päätti sen vuokrasopimuksen irtisanoa, ja asettua pysyvästi Puerto Cruziin asumaan. Parin viikon visiitin jälkeen hän taas suunnisti hienolla autollaan euroopan halki, kohti Espanjan etelärannikkoa ja Armas-Linesin autolauttaa, jolla pääsisi kotiinsa Puerto Cruziin Las Palmasin ja sieltä Santa Cruzin kautta. Laivalla yksinäinen/yksin asuva herrasmies sitten tapasi nuoremman naisihmisen, johon tutustui, ja romanssi, ainakin toisin puolin oli valmis. Tämä Gran Canarialaisneidon kanssa sitten kuljettiin muutama viikko, ostettiin kihlat, ja suunniteltiin kaverini omistusasuntoa yhdessä kahdelle sopivammamaksi. Remonttimies oli löytynyt suomiyhteisöä lähellä olevista paikallisista yrittäjistä, ja homma saatiin alulleen. Kuten arvata saattaa, meni naisen mukana Gran Canarialle suuri summa rahaa, jonka hän oveluudella, petollisesti sai kaveriltani lypsettyä.

  Remonttikin valmistui aikanaan, ja tuli tilinteon hetki. Remonttimies, suomalaispiirejä lähellä olevien tahojen kautta löydetty, yksi suosittelijoista suomalaisnainen Puerto Cruzissa, jo pidemmältä aikaa, talviasukkimme hyvä ystävä muuten, vaati remontista enemmän rahaa, kuin alunperin oli sovittu. Siitä se riita sitten alkoi, riita missä suomalaislähtöinen naisihminen ja paikallinen mies alkoivat huudella lisää rahaa, tämän suomalaispiirejä lähellä olevan paikallismiehen veljen firmalle. Kun syksyllä 2018 poikkesin Puerto Cruzissa, viikon matkalla, olin kahden tulen välissä, kun toisaalta painostettiin, että kerro kaverillesi, että maksaa velkansa, ja kysellessäni asiaa, tuli selkeä selvitys, siitä, miksei tälle hämärälle remonttipoppoolle enää enempää rahaa anneta. Kun remonttimies oli rahojaan, siis niitä sopimuksen ulkopuolisia rahojaan kovaan ääneen vaatinut, oli kaverini ilmoittanut, että maksaa, kunhan saa kuitit tehdyistä työtunneista ja tarvikkeista nähtäväkseen. Tyyppi hävisi sadatellen kuin pieru saharaan, yllätys yllätys, ja taas jatkui painostaminen tämän suomalaisnaisen ja paikallisen miehen toimesta, ja samalla juorujen levittely, ettei kaverini maksa velkojaan. Minua painostettiin kehottamaan häntä maksamaan ja pahimmillaan uhattiin lähettää jopa mafia perimään niitä velkoja, joille siis ei ole mitään perusteita. Ei ainakaan, ennen kuin tarvittavat kuitit on asunnon omistavalle kaverilleni toimitettu. Reilu puoli vuotta on kulunut, kuitteja ei näy, mutta ilkeämielinen juoruaminen, ja painostus jatkuvat.

  Pahaksi onneksi, tämä kaverini oli masentunut tapahtuneesta, siitä syystä juuri viikoksi Puerto Cruziin asioita setvimään matkustinkin, siilä masennustilassaan, mikä johtui Gran Canarialaisen naisen hänet petettyä, vieden suuren summan hänen rahojaan mukaansa, kadoten sen sileän tien, sekä remonttipainajaisen aiheuttaman stressin seurauksena, hän meni uudestaan samaan retkuun, kuin aikaisemmen naisen kanssa. Tämä geissi olikin sitten jo todella raskas, ja jouduin vääntämään kilometrin verran rautalanḱaa vanhalle, väsyneelle, stressaantuneelle ja asioiden tilan takia jopa sairaalaan sydänkohtauksen takia joutuneelle miehelle, että kyseessä on valitettavasti huijaus. Huijarit olivat niin ovelia ja järjestelämällisiä, että rahaa meni kymmeniä tuhansia Euroja kuin vessan pöntöstä alas, ja hän joutui myymään jopa autonsa velkojensa takia.

  Mitä teki Puerto Cruzissa talvehtiva ja asuva suomalaisyhteisö. Kuutentelivat luonnollisesti remonttifirmaan kytkeytyneiden suomalaisnaisen ja paikallisen miehen juoruja, ja tuomitsivat hyläten tämän kaverini. Eivät toki kaikki, sillä moni hakeutui muualle, nämä juorut kuultuaan. Kiitos siitä heille, tarjoan kaikille juotavat, kun seuraavan kerran tapaamme. Näin se juoruilu Puerto Cruzissa elämää voi vaikeuttaa. Jos sinulla on rahaa, ja olet taipuvainen auttamaan muita olet hyvä tyyppi. Muiden muassa häntä käytettiin suomiyhteisössä lentokenttäkuljetuksiin, yötä myöten, jottei tarvinnut takseja maksaa, ja sitten irvisteltiin, kun kuljettaja pyysi bensarahaa palveluistaan. Oli kauppareissuja Puertossa ja tavarankuljetuksia suomesta talviasukkien asunnoille. Myös palstalla vaikuttavan kohdalla kamakasseja kulki suomesta Puerto Cruzin suuntaan. Mutta kun nyt olet varaton eläkeläinen, jota ei enää voi hyväksi mitenkään käyttää, hylätään entinen ystävä, vedoten juoruihin, kiitos edelleen sille suomalaisnaiselle, paikallisine miehineen ja muille juorujen levittelijöille. Nyt Puerto Cruzin unelmien asunnossa asuu yksinäinen, suomiyhteisön hylkäämä mies, joka on veloissaan, sekä juorujen kohteena. Hänestä kun ei ole kenellekään mitään hyötyä enää. Loppuun lypsetty lehmä kun alkaa olla jo teuraskamaa.

  Viimeksi tänään on kaverini kanssa pitkät pätkät puhuttu. Velkoja on edelleen, mm yksi suomiyhteisön jäsen antoi lainan, jolle määritti kuukausittaisen koronkiskontaan verrattavissa olevan 2% koron. Tästä ilmeisesti juoruajat saivat lisää vettä myllyyn, kun kaverini ei maksa velkojaan. Syy, miksi ne maksut myöhästyivät, oli se, että annoin kaverilleni neuvon olla maksamatta, niin kauan, kuin lainapaperiin lisätty riistokorko olisi voimassa. Huom. tämä korko oli kirjoitettuna vain lainanantajan kappaleeseen. Homma on kuulemma nyt saatu sovittua herrasmiesten kesken, ja lainan takaisinmaksu on taas päällä. Eläkeläisellä kun ei liikoja varoja ole, niin pikkuhiljaa.

  Epilogi

  Itse uskallan sanoa häpeäväni noita suomiyhteisön juoruja levittäviä tyyppejä, enkä heidän kanssaan halua olla missään tekemisissä jatkossa. Tunnen teistä monet, voisin jopa nimetä monia, mutten sitä tee. Lukekaa tämä, menkää itseenne ja koittakaa parantaa tapanne. Suomiyhteisöön onneksi Puerto Cruzissa kuuluu myös paljon mukavia ja ihania ihmisiä, joiden joukossa on helppo viihtyä, ja ylpeydellä voin tunnustaa tuntevani heidät. Joten ihan toivoton ei tilanne tulevan talviasukin, ehkä jopa vakiasukikin kohdalle ei ole. Neuvoksi kaikille Puerto Cruziin suunnistaville. Älkää koskaan kertoko omia asioitanne Cruzissa tuntemattomille, sillä puukkoa tulee muutamien suunnasta, niin paljon, ettei kannata. Kokemusta on, vuosien ajalta. Silti suosikkikohteeni on edelleen Puerto Cruz. Täytyy vaan jatkossa katselle, mihin seuraan eksyy.

  Kiitos, että jaksoitte lukea tämän.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Kiitos Soikkelille ja emännälle mukavasta seurasta.
  Näin täällä aina saa uusi ystäviä.
  Juuri tänään taas hyvästelimme vanhoja matkatuttuja kotimatkan kynnyksellä. Jo ovat kotimaisemissa.
  Henkilökunta on niin ystävällistä ja iloista kuten Soikkeli mainitsi.
  Meillä oli eilen myös La Villa käynti, taksilla huristeltiin mennen tullen. Kävelyä tuli silti suoritettua täällä kaupungilla ihan kiitettävästi, energiaa vielä piisasi ostosreissun jälkeen.
  Tänään olimme ystävien kanssa Monasterion luostarissa, taas jälleen kerran tuli kuvattua aluetta kuin ei olisi ennen niin tehty, voin suositella käyntiä tuolla kauniilla alueella, jossa on aivan omanlainen tunnelmansa.
  Olisiko huomenna allaspäivä, no se jää nähtäväksi.

  Antigue, harmi että ihmiset lankeavat huijattavaksi, onnen huumassa saattaa tavallaan sokeutua pahuudelle. Toivotaan että vanhus kumminkin jaksaa selviytyä kovasta kohtalosta.

  Huijatuksi jouduimme la Orotovassa nuorenparin pyytäessä kuvaamaan heitä ja kas kummaa kamera ei toiminutkaan ja tuo nuoripari, toinen toiselle puolen ja toinen toiselle puolen neuvomaan miten kuvan otto tapahtuu, ”voi mikä nyt on kamerassa vika” ja samassa näin kun nuorimies laittaa kätensä mieheni taskuun, salamana huusin että varo! Lompakkoasi yritetään varastaa, varas veti vesiperän, paperinenäliina pakkaus oli mieheni taskussa mistä luuli lompakon löytyvän.
  Mitään ei viety mutta harmittavainen olotila jäi kaivertamaan kun ihan klassinen taskuvarkaus yritys tuo oli, hyvä muistutus ettei voi kehenkään vieraaseen luottaa.
  Olisihan sen pitänyt tajuta mutta...

  Muutama lomapäivä vielä jäljellä, kyllä viikot menee nopeaan,

  Mukavia lomailuja ja suunnitelmia tuleviin matkoihin!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti