Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Señorita, me olimme Monasteriossa maanantai-iltana. Katseltiin tutut maisemat valoisan aikaan, syötiin loistava ateria ja kun oli saatu "maisemapöytä", voitiin ihailla kaunista Orotavan laaksoa myös iltavalaistuksessa.

  Minulla ei ole noitten mainittuun "vanhukseen" liittyvien asioiden kanssa minkäänlaista tekemistä. Mainittu remontti on osapuolten välinen asia, eikä siihen nyt pitäisi sekoittaa sellaisia, joilla ei ole asiaaan vähäisintäkään osuutta. Alkaa mennä täällä jutut jo lähes yhtä laukalle kuin vaaliSuomessa. Halutaan ainoastaan kehittää mikä tahansa mutteri, jota vääntämällä pääsisi osoittamaan uhkaksi kokemansa tahon syyllisyyksiä.

  Korjaan samalla aiemmin esitetyn virheellisen väittämän, että tuo reipas, tuhansia kilometrejä Euroopan läpi huristeleva "vanhus" olisi ystävämme. Ei ole millään mittakaavalla. Ollaan ostettu häneltä kuljetuspalvelu kerran molempiin suuntiin ja maksettu molemmista tuntuva maksu (ilman kuittia). Lisäksi tarjottiin kerran kahvit kotona ja toisen kerran yösija ja sapuskat kesäasunnolla minne hän ilmestyi pyytämättä ja yllättäin. Lisäksi kun hän kerran oli kuljettajana täällä lomailevien ystäviemme saarikierroksella, auto tankattiin aamulla lähtiessä ja Mr. Sotis kuittasi laskun.

  Mutta mukavia loppulomapäiviä teille.
   
  Last edited: 20.03.2019
 2. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Sotavento,
  Kyllä se Monasterio on viehättävä paikka juuripa illalla kun voi nähdä laakson valomeren.

  Ei, en ole hetkeäkään ajatellut sinun olevan mitenkään noissa vanhuksen ”huijaus jutuissa”mukana ja kun en edes kyseisiä ihmisiä tunne.

  Sinut ja miehesi tunnemme vuosien takaa eikä ole mielessäni ajatustakaan tuohon soppaan sinun tai miehesi liittyvän.
  Aivan vieras tarina tuo huijaus on meille ja varmasti monelle muullekin enkä edes halua pohtia sen enempää moista.
  Noita ihmiskohtaloita vaan maailmaan mahtuu syystä jos toisestakin, surullista toki.

  Terveisiä teille sinulle ja miehellesi!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  51
  Kiitos Senoritalle ja Soikkelille matkakuulumisista ja hyvää loman jatkoa. Matkajuttuja on aina mukava lukea ja muistella samalla omaa matkaa. Täytyy häpeäkseni tunnustaa, että en ole vielä saanut aikaiseksi käydä El Monasteriossa. Ensi reissulla sitten:). Ikävä kuulla, että La Orotavassa(kin) on huijareita/taskuvarkaita! Onneksi selvisitte säikähdyksellä ja lompakko olikin nenäliinapakkaus. Itse olen vielä selvinnyt reissuista ilman huijausyrityksiä(koputan puuta). Hyvää kevään odotusta kaikille, täällä hipsuttaa parhaillaan vähän lunta:(.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Edellinen vastaukseni Sotiselle on näköjään kadonnut. Miksiköhän joku sen poistatti. Outoa toimintaa.

  Ministeriöstä samaa mieltä. Mahtavat näköalat ja monta tasokasta ravintolavaihtoehtoa. Jos kävely Monsteriolle ei nappaa, niin taksi maksaa noin 8 Euroa suunta.

  Sitä vaan ihmettelen, että miten noinkin vakavasta tapauksesta, missä epäonnen, petosten, sekä painostuksesta kärsineen vanhuksen tarinasta, joka on menettänyt elämässään lähes kaiken, joutuen sairaalaan tuosta stressistä aiheutuneen sydänkohtauksen takia, saat vedettyä itsesi framille. Eivät kaikki kirjoitukset koske sinua, et siis ole mitenkään olettamasi keskeinen henkilö Puerto Cruzissa. Osasyyllinen tilanteeseen toki olet, hylätessäsi ihmisen, joka sinua auttoi, vaikkakin sai korvauksen, jolle olet antanut numerosi, osoitteesi ja jopa kutsunut kyläilemään. Tämä hylkääminen pelkkien juorujen takia, ja siihen perään herjausen huutoa maahan poljetun vanhuksen päälle. Miksi siis vedit itsesi jutun keskiöön, sitä ihmettelen kovasti. Yritätkö tällä ulostulolla siirtää kohdistinta juorut alulle panneen, ja tuossa remonttijupakassa minuakin häiriköineen hyvän ystäväsi kohdalta itseesi. Jos näin, niin mikset ole valmis vastaamaan sinulle annettuun kritiikkiin, vaan mielummin poistattelet sinulle suunnattuja viestejä.

  Siinä olet oikeassa, että koen sinut uhkana. En toki itselleni, mutta Puerto Cruzissa asuville suomiyheisön jäsenille. Kuulut näköjään sellaiseen Puerto Cruzin empatiakyvttömien joukkoon, jotka tuomitsevat puolstuskyvyttömiä ihmisiä, hylkäävät tälläiset elämässään vaikeuksiin joutuneet vanhukset, jotka ovat yhteisön jäseninä yhteisöä autaneet. Hylkäät siis tuttavasi pelkkien juorujen perusteella. Sellainen käytös on mielestäni ongelma ja uhka yhteisölle. Lue tuo kaverini puolustuspuhe uudestaan, ja mieti, ovatko ne hyvän ystäväsi puheet juoruiluineen sittenkään sen arvoisia, että maassa makaavaa vanhusta olet valmis ajatuksen tasolla potkimaan. Varsinkin, kun hän tuttavapiiriisi, ja monen muunkin Puerto Cruzissa asuvan ystävä/tuttavapiiriin kuului. Moni muukin sis katsokoon peiliin. Olet mielestäni siis uhka yhteisölle. Sen ongelman korjaamiseksi on jonkun kiviä käännettävä. Allekirjoittanutta moinen käytös ällöttää, enkä mitenkään voi sellasista ymmärtää. Siksi nämä kirjoitukset.

  Muille yhteisön jäsenille terveisiä, että vaikenemalla vanhusten kiusaamistapauksissa, niin Puertossa, kuin näillä palstoillakin, olette yhtä syyllisiä tilanteeseen, kuin juoruajakin. Ette ehkä verbaalisesti potki maassa makaavaa vanhusta , mutta ohikulkiessanne verbaalisesti kuitenkin syljette tämän päälle. Mitä jos se kiusattu vanhus kuoleekin seuraavaan sydänkohtaukseen, stressin, yleisen hylkimisen tai yksinäisyyden takia. Siis hylättyänne hänet juoruilun takia. Miten sitten nukutte yönne. Mitä jos osuisi omalle kohdalle. Mitä miettisitte.

  Onneksi poikkeuksiakin Puerto Cruzista löytyy. Moni vaihtoi kuultuaan jutusta ja niiden levittäjästä seurakuntaa. Enkä nyt tarkoita kirkkoa.

  Parempaa tulevaisuutta kaikille. Pitäkää toisistanne huolta.
   
 5. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sorry kuomaseni, mutta nyt liioittelet. Ymmärrän, että asia on akuutti, mutta ei täällä Suomiasioista ole kirjoittanut herra A:n lisäksi kukaan. Ja hänkin viime aikoina draamahakuisesti ja paisutellen. Eikä täällä kukaan muu ole mistään "vikissyt".

  Oletko lukenut mummelin ja Señoritan tarinointia siitä mitä kaikkea positiivista kaupungissa on tapahtunut? Ja minäkin niistä muistutin, mutta eipä näytä menneen jakeluun.

  Toinen asia. Onko sinulla faktoja siitä, mikä on turismin ja talviasutuksen keskinäinen suhde tämän tuppukylän tulonmuodostuksessa. Ei minullakaan. Mutta en olisi niin yksioikoisesti liputtamassa pro turismille ilman selkeitä lukuja. Missä niitä turistiparkoja morkataan? Ei ainakaan tällä palstalla.
   
  Last edited: 21.03.2019
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Tänään on todella kaunis päivä, eilen oli viileämpi päivä kai tuulikin siihen toi kylmyyttä.
  Tuossa viereisellä rannalla istuimme kahvilassa , seurasimme vilkasta rantaelämän. Paljon pikku lapsia vanhempineen kaivoivat mustaa hiekkaa innoissaan, ei näyttänyt vilu tulevan.
  Useita suomalaisperheissä on tässäkin hotellissa.
  Nuoria aikuisia todella paljon toki joukossa meitä ”harmaa kääkkiä” tällaisen nimityksen kuulin jonkun antaneen meille vanhemman polven edustajille.
  Kaupunkia kohennetaan kuin mitä tahansa kaupunkia, siistimpää kohdetta saa hakea ellei matkusta kauemmaksi joissa jo on rangaistukset roskaamisesta mittavia.
  Nuoret ovat täällä hyvin käyttäytyviä, kohteliaita vaikka ääntä löytyy kun kaikilla on asiaa yhtä aikaa!
  Kohta puoliin otamme taksin ja suuntaamme Café Vista Paraisoon, viimeksi mummelin kanssa siellä olimme, terkkuja vaan!
  Ai että kohta tämä kolmeviikkoinen on mennyt.
  Paljon olemme liikkuneet ja kunto kohenee pikkuhiljaa.

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. katariina Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.11.2018
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  olen seurannut teidän viestittelyjänne,hyvin pitkän aikaa,harmi vaan alkaa mielenkiinto tätä palstaa menemään kiistojen takia.kuulun itsekin samaan porukkaan lukijana en osallisena.katariina
   
 8. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Olipa taas mukavaa käydä Café Vista Paraiso ssa. Aurinkoinen sää oli kuin piste iin päällä!
  Ihanat leivonnaiset, kahvi ja juhlajuomaa lisäksi, toi ihanan tunnelman, Teide niin komeana auringon kultaamana.
  Meri alhaalla esitti omaa näytelmäänsä!

  Loppupäivä olikin leppoisaa olemista, hyvät suojakertoimet antoivat suojan palamiselta.
  Eipä ole enää paljon aikaa kun jo saamme aloittaa pakkaamisen kotimatkaa varten.
  No on tässä vielä kaksi kokonaista päivää aikaa vaikka käydä merivesialtailla.
  Kauniita aurinkoisia päiviä täällä oleville!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 9. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Eilinen päivä oli tosiaan hieno.Hiki virtasi Loro Parkissa kävellessämme 3h.Tulikin pieni nestehukka,liian vähän vettä ja liikaa aurinkoa,joten illalla huono olo.Sekin korjaantui kun lipitteli vettä huoneessa,nyt ok.Päivä on alkanut pilvisenä,joten kuntosali kutsuu ja sitten
  allasjumppaan,omatoimiseen.Veden lämpö altaassa +23,joten kyllä tarkenee.Huomiseksi on luvattu aurinkoista ilmaa,ei tuo ilma nytkään huono ole,aika tuuleton kirkas pilvinen.Ilmat on tosiaan suosineet,aurinkoa saatu.Päivät juosseet kuin lennossa,se on tämä paikka ja hotelli,niin hyviä..jokainen päivä vain paranoo.Bahia on kyllä hyvä,laadukas.Saapi nähdä onko ensitalven loma karibian Bahiassa,siitäkun pyörii tv,ssä mainoksia,niikuin muistakin tämän ketjun hotelleista.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Hyvää huomenta vaan kaikille. Eilinen viestini taas poistatettiin, miksiköhän. Liekö totuus lyönyt päin pläsiä jollekulle.

  Ensin pääasiat, eli, on kiva lukea, kuinka Senorita1 ja Soikkeli ovat viihtyneet Bahia Principe san Felipessä. Se on hyvä hotelli, yksi Puerto Cruzin parhaita, siitä olen täsmälleen samaa mieltä ja omassa rankingissa vain muutamat pikkuasiat pitävät sen Riu Garoen takana. Riu Garoessakin on toki miinuksensa, sijainti tulee ensimmäisenä mieleen, mikä taas Bahiassa on loistava. Jos säätkin ovat suosineet, on helppo olla , tänä eteläsuomaisena kaamosaamuna, vilpittömästi onnellinen puolestanne. Vähän niin kuin eilenkin, kun yksi pitkäaikainen työtuttuni tuli Stadissa eilen vastaan, ja kertoi eläkkeensä koittavan 5 työpäivän kuluttua. Antoisaa loppulomaa kaikille teille, jotka siitä vielä pääsette nauttimaan. Kun palaatte, on kevät suomessakin ottanut jo askeleita parempaan päin.

  Uusi kirjoittaja Katariina on oikeassa. Riitely näillä palstoilla on turhaa. Joskus vaan tullaan tilanteeseen, jossa on pakko antaa saamilleen , käsittämättömille, henkilökohtaisuuksiin menneille loukkauksille palautetta. Mutta antaa taas olla tälläkin erää. Toisen kerran minua vastaan hyökättiin täysin tuulesta temmatuin syytöksin, jotka naurettavuudessaan ovat olleet koomista luettavaa. Moiseen tragikomiikkaan en voinut vastata kuin sarkasmilla, ja sitä ymmätämätön vastapuoli antoi sitten palaa huolella, haukkumalla minut, säälien vaimoani ja leimaamalla kaverini, joka ei asiaan liity mitenkään. Annan asian silti olla, itseäni nuo syytökset lähinnä naurattavat, ja oli tragikoomista huomata, minkälaiseksi näennäisesti asiallinen henkilö paljastuu suuttuessaan. Surullista mutta totta. Saas nähdä, tuleeko kolmaskin kerta.

  Eiköhän kaikille kuitenkin tullut selväksi, minkälaisia ihmistyyppejä Puerto Cruzinkin kaltaisessa paratiisissa katkeroituneena majailee. Kateus, katkeruus ja kyynisyys sitten ajaa jotkut juoruilemaan ja aiheuttamaan ihmiskohtaloita, joissa uhria tulisi parhaimman mukaan tukea, ei hylätä, kuten nyt on käynyt. Ei näin, arvon suomalaiset. Puerto Cruzissa voi siis yhteisön jäsen johtua kohtuuttoman juoruilun takia, kärsimään hylättynä, vaikka kymmenet ja taas kymmenet ihmiset aikaisemmin pitivät yhteyttä saadakseen häneltä jotain palveluksia, sekä myös seuraa iltojen iloksi. Se, että pyytämistään kyydityksistä tarjoaa bensarahaa, ei kellekään pitäisi olla vastenmielistä, varsinkin, kun monet niistä ovat tapahtuneet yöaikaan, noudoilla tai kuljetuksilla Reina Sofialta/lle. Sinne Puerto Cruzista on matkaa se puolitoista tuntia, joten missä kohtuus, jos bensarahan pyytäminen on vastenmielistä. Ihmettelen vaan.

  Onneksi Puerto Cruzissa on myös toisella lailla ajattelevia, niitä jotka ymmärsivät tämän ilkeämielisen juoruilun pintaa syvemmälle, ja käänsivät juoruilijoille selkänsä. Enkä nyt tarkoita itseäni, vaikka samaan joukkoon kuulunkin. Meitä oli monia, jotka emme hyväksyneen juoruilun seuraamuksia, ja tuemme mielummin ystäväämme, kaveriamme, tai sitä puolituttua, joka kanssamme Puerto Cruzissa aikaamme olemme viettäneet. Sitä kutsutaan empatiaksi, mikä kaupungissa asuvilta monilta puuttuu. Syytä tähän puutteeseen en osaa diagnosoida, ammattiauttaja kun en ole, mutta ihan maalaisjärjelläkin ajatellen, vanhusta autetaan, jos mahdollista, ei tuomita ja hylätä. Me kaikki vanhenemme, osa on jo vanhoja. Mitä sitten jos sattuu omalle kohdalle tuollainen epäonnen ja petosten sarja. Mitä itsekukin miettii, kun ohikulkijat sylkevät mielummin päällenne, kuin pysähtyvät kyselemään, voisiko jotenkin auttaa. Kumpaan joukkoon kuulutte. Tämä siis kaikille ajateltavaksi.

  Toivotaan, että tämä oli tähän aiheeseen viimeinen viestini, eikä tähän tarvitse enää palata. Se selviää siitä, poistetaanko tämäkin viestini. Mitään sääntöjen vastaista tässä viestissä ei ole, YLLÄPITO HUOMIO. Ketään ei loukata, tätä ei ole suunnattu ketään vastaan, vaan on yleisellä tasolla hätähuuto Puerto Cruzissa koettuihin ihmiskohtaloihin, juoruilun ja välinpitämättömyyden takia.

  Parempaa huomista kaikille.
   
 11. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Viimeinen koko päivä vielä tätä jaksoa ja paluu arkeen, kotiin.
  Mukava kolmeviikkoinen, uusia tuttavuuksia ja rentoutumista on päiviin mahtunut.
  Kaupunki on nuorentunut ikähaarukaltaan, paljon on lapsiperheitä , tässäkin hotellissa jossa ei niin ole pikkulapsia ollut.
  Paljon tuttuja aiemmilta matkoilta, pidempi lomalaisia Useita viikkoja, ja mikäs on ollessa.
  Hyvä hotelli, ruuat taivaallisen ihania, henkilökunta todella ystävällistä, sama henkilökunta vuodesta toiseen.
  AlaCarte ravintolan palveluja moni vaan ei jostain syystä hyödynnä, kuuluu AI n hintaan, suosittelen!
  Taksia joudumme käyttämään aika paljon ja se on edelleen edullista pitkälläkin matkoilla.
  Siltikin niitä kilometrejä kertyy kävelystä vaikka tuota em. palvelua paljon käytämme, kunto kohenee pikkuhiljaa.
  Hintataso on edullista, aina välillä on kiva piipahtaa jossain kahvilassa ja hämmästys aina yhtä suuri miten edullista on.

  Vielä tänään johonkin teemme pikku ”retken”.
  Oikein mukavia päiviä täällä oleville ja tänne tuleville.

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 6
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Hyvää huomenta vaan.

  All_Marinolta loistava tiivistelmä viikkoturistit vs talviasukit, rahan kulutuksesta. Koskaan, korostan, koskaan ei ole ollut tarkoitus luoda mitään vastakkainasettelua, vaikka jotkut tahot niin väittävätkin, mutta totuus on, että Puerto Cruz tarvitsee enemmän viikkoturisteja kuluttamaan rahaa kaupungin tulevaisuuden hyväksi. Meidän famiglia on ollut molempia, viikkoturisti ja viime talvena jopa semitalviasukki, kun 3 1/2 kuukautta vuokralla La Pazissa asuimme. Kyllä sitä rahaa vaan kuluu enemmän, jos olet lomalla hotellissa, kuin pitkäaikaisesti vuokralla. Yksi ongelma kehitykselle on, että paikalliseen tapaan nuo vuokrat kerätään useimmiten käteisenä, saat toki kuitin, mutta oma epäilys on, ettei Ayuntamiento näe noista verotuloa centtiäkään. Tämä siis epäilys, ei fakta. Toki poikkeuksiakin löytynee. Samoin on kaupankäynnin kanssa. Varsinkin jos ostat erilaisia hiukan kalliimpia kulutushyödykkeitä, saa tuttu/puolituttu naama myyjän ehdotuksesta listahintaa reilusti halvemman tarjouksen, ihan siis kaupassa, jos maksat käteisellä, etkä kortilla. Kokemusta on. Viikkoturistille tuskin tuollaisia tarjotaan. Rahaa kuluu viikkoturisteilla moniin elämyksiin, mitä Puerto Cruz tarjoaa, mutta talviasukki käyttänee vain pakolliset elämisen tarpeet, kuten ruokailun ja kulutushyödykkeiden kohdalla. Käsi ylös, vaikkapa kaikki ne Puerto Cruzin talviasukit, tai useita (10+) kertoja kaupungissa vierailleet, jotka ovat käyneet vuosittain, vaikkapa Loro Parguessa, kuluttamassa rahaa. Viikkoturisteja sinne kuljetetaan bussilasteittain, mutta talviasukki tuskin useinkaan käy. Omalla kohdalla viimeisin vierailu on viiden vuoden takaa. Siksi haluan painottaa, että lapsiperheitä ja viikkoturisteja tarvitaan kaupunkiin enemmän, niin kuin All_Marino tuolla aikaisemmin viisaasti osoitti. Hotellien sulkeminen ja muuttaminen asuintaloiksi nostanut hotellien hintatasoa, karsien lapsiperheiden mahdollisuutta valita lomakohteekseen Puerto Cruz. Sitten kilpailun vähentyessä ja on esimerkiksi kaupungin itäpuolelta tappanut jo Betancourt y Molina-kadun elinvoimaisuuden, varsinkin kun kadun jalkakäytäviä levennettiin liikenteen tieltä pois. Vaikka moni hurraa näille kävelykaduille ja keskustoille, mä olen niiden tuomasta ilosta, varsinkin paikalliselle liike-elämälle vahvasti toista mieltä. Mä väitän edelleen, että se kaikkein ostovoimaisin väki, kaikkialla maailmassa, niin Puerto Cruzissa, kuin Suomessakin, liikkuu omalla autolla ostoksilla. Ei liene sattumaa, että La villa kaltaisia ostoskeskittymiä rakenennetaan Puerto Cruzin ulkopuolelle, kuten Helsinginkin seudulla mennään jo Kehä3n liepeillä, ja koko ajan ulospäin. Myös hotellien AllInclusive on kaupungin elinvoimaa tuohoava voima. Vaikka AllInc on helppo vaihtoehto, kannattaa itsekunkin miettiä, ilman mitään syytöksiä, mitä sen valitseminen tekee paikallisille yrityksille, niille pienille kivijalkakaupoille ja ravintoloille, joita me kaikki haluaisimme enemmmän nähdä, myös kotimaahan, mutta omat valintamme teemme niitä tuhoavasti, on tilanne tämä. Näin se näkemylkseni mukaan valitettavasti on. Saa olla toista mieltä, mutta rakentavasti kiitos.

  Mainiota Sunnuntaita kaikille.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Uusi iloisempi viikko alkakoon, viime viikon synkistelyjen jälkeen. Puerto de la Cruz News&Wiews nimittäin julkaisi jo ensi talven karnevaalien aikataulun.

  [​IMG]

  Siitä vaan matkoja suunnittelemaan.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  Löysin seuraavanlaisen uutisen: http://www.kanaria24.com/fi/kanaria-nyt/2/yleista-vuoden-2019-haasteet-kanarialle

  [​IMG]

  Yleistä – Vuoden 2019 haasteet Kanarialle

  Kanarialla pelätään Saksalaisten ja skandinaavien (suomalaiset mukaan lukien) kesän turistivirran romahtamista tänä vuonna. Toki Saksa ja Britannia ovat merkittävimmät maat joista turisteja tulee, mutta pohjoismaat muodostavat noin reilun miljoonan kävijän määrän joka on hyvin ostovoimainen. Jos ostokykyiset turistit vähenevät tai peräti kaikkoavat tietyiltä aikajaksoilta, on vaikutus Kanarian talouteen musertava.

  Ensi kesä tulee olemaan Kanarialla jokseenkin katastrofaalinen, mutta koska asia on ollut tiedossa jo pitkään, on siihen ehditty varautumaan suhteellisen hyvin. Kanarian turismia rajoittaa ja vähentää vanhojen suosikkikohteiden uudelleen elpyminen turistien kesämatkojen päämääräksi. Suurimmat kohteet jotka verottavat Kanarian turismia ovat tällä hetkellä Egypti ja Turkki, joiden yhteiskunnallisen tilanteen rauhoittuminen on aiheuttanut turismivirtojen paluun.

  Lentoyhtiöt tietävät yhtälön ja laskevat saavansa paremman tuoton lennoilleen siirtämällä kesäksi kapasiteettia paremmin kannattaville reiteille Kanarian sijaan. Lentopaikkojen muutos seuraavana kesänä näyttää pohjoismaiden suhteen tältä Promotourin mukaan:

  Ruotsi: - 9000 paikkaa
  Suomi: -11 500 paikkaa
  Norja: -2 500 paikkaa
  Yhteensä siis 23 000 paikkaa.

  Tähän päälle tulee Saksan lentopaikkojen romahdus, jonka vaikutus pelkästään turismiin on satoja tuhansia paikkoja. Britannian tulevaisuudesta on vaikeaa sanoa mitään varmaa, mutta sen vaikutukset voivat olla todella kovia turismiriippuvaiselle Kanarialle.

  Tämän lisäksi turismi, matkailu, hotelli ja ravintolaa rasittaa täysin puskista viime joulukuusta tullut minipalkkojen 22% korotus, joka iski alan yritysten talouteen voimakkaasti. Lienee siis mahdollista että joitakin tuttuja yrityksiä saattaa Kanarialla kohdata ylitsepääsemättömät vaikeudet, jotka osassa voivat johtaa konkurssiin.

  Elämmekin siis mielenkiintoisia aikoja Kanarialla.

  Kuva ja teksti:
  M.Aaltonen
  2019
   
  Lasted edited by : 26.03.2019
 15. LomaEetu Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.03.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  10
  Olisikohan aika lopettaa piikittely ja riidanhaastaminen ja palata normikirjoitteluun, kun se tärkeä viimeinen sana on nyt ilmeisesti saatu.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 16. LomaEetu Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.03.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  10
  Olen minä tänne joskus jotain ennenkin kirjoitellut, viimeiksi viime maalis/huhtikuussa Puertosta.
  Normikirjoittelulla tarkoitin tekstiä mikä tälle palstalle kuuluu, eli lähinnä matkoihin kuuluvaa.
  Alkoi vaan tämä herra A:n aina saman aiheen uudelleen esiin ottaminen, vaikka muutamaan kertaan sovittiin aihe käsitellyksi.
  En aio jatkossa puuttua moisiin keskusteluihin, enkä myös vastaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 17. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kun aloin viettää tovin talvessa Puerto de la Cruz’ssa, motiivi oli päästä karkuun suomalaista joulua ja samalla tarjota matkaseuraa auringonpalvojalle. Sittemmin etenin elämässäni eläkeläiseksi ja lueskelin erikoissairaanhoidon kustannuksista. Seniorin luut ei parane liukastumisen aiheuttamista murtumista kuten nuoremman. Tuli lisämotiivi. Eläkeläisen ei tule asettaa kansantaloutta ahdinkoon. Pois siis kaatuilemasta Suomen liukkailta. Seniorin liukastumisvamma maksaa helposti kymppitonnin ja sitä maksaa subvention kautta moni. Ennakoin eo. enkä tuottanut erikoisterveydenhuollolle tuotakaan kustannusta.

  Puertossa odotti kyllä jokunen yllätys hengitystieärsytyksiin ja turistikoktaili massakuljetuksineineen ei ole sekään sitä parasta infektioiden välttämistä, mutta kun puolituiset rupesi käymään tarhassa, nekin riskit asettui marginaaliin.

  Kymmenisen vuotta sitä tuli tahkottua ja tokihan siellä voisi vieläkin joskus jonkun viikon piipahtaa. Tuskin se ilmasto äkkiä muuttuu, enkä lopeta lentämistä, vaikka maailma ehkä siten pelastuisi, toviksi.

  Viikkoturisteista osa ehkä haluaisi käydä omatoimimatkoilla Aguamansassa, jne. Niistä oli aikanaan täällä hyviä ohjeita. Heikkojalkaisia tosin ei pidä usuttaa. Niitä opastuksia voisi nostella, bussireittipäivityksin.

  En usko viikkoturismin kuolemiseen, ellei lentämisen syntisyys mene yli. Näemme siitä sitten viitteitä, kun uusi talvisesonki alkaa. Itse epäilen enempi sen sesongin pidempiaikaisia talviasukkaita tarjonnan kasvaessa, ilmasto tosin puoltaa.

  Mikäli matkailutase todella heikkenee, keskustelu canarioiden kesken kiihtyy. Sen keskustelun linjaukset ja poliittiset valinnat kertovat meille joskus sitten Puerto de la Cruz’in kehityksen suunnan.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 18. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Reissu on heitetty ja hienosti loma meni,liian nopeasti vaan.Mukaviin ihmisiin tutustuttiin hotellissa ja terkut Seniorita 1,lle ja hänen miehelleen meiltä.Hotellissa tosiaan oli ja tuli kokoajan lisää lapsiperheitä.Hieno homma.Nuorisoakin tuli bussilastillinen loppulomalla.Kaupungissa riitti vilinää,päivisin,ravintolat,baarit olivat täysiä.Kaupunki oli erittäin siisti ja hyvin hoidettu.Bahiahan on all inculsive hotelli.Päivisin bufetissa oli tilaa,suurimalla joukolla oli puolihoito,näin olettaen.Hotelli antaa niin hyvän ja mielyttävän kuvan itsestään,että varmasti siihen palataan.Päivät ja illat kuluivat kuin siivillä.Maaliskuun ilmatkin suosivat meitä koko loman ajan.Ainoa mikä harmitti oli,että loma loppui...
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 196
  Saadut tykkäykset:
  612
  All_Marinon ja LomaEetun kanssa samoilla linjoilla tuosta piikittelystä. Ei se mihinkään johda, varsinkaan, kun vastapuoli ei ikinä kykene käyttämään sanaa anteeksi. Jotkut vaan luulee voivansa heitellä mitä tahansa törkeyksiä, kuvitellen olevansa muita parempia. Jos täällä julkaisisin niitä saamiani viestejä, olisi monilla naurussa pitelemistä. Niin kävi meikäläisellekin. Mut annetaan olla. Enkä minä riitele, hiukan vaan piruilen vastapuolen kustannuksella. Olisin oikeasti voinut olla ilkeäkin, muttei sellainen kuulu tapoihini. Tämä viesti tuli tänne vain, koska otitte asian framille.

  Hienoa, että Soikkelin loma oli onnistunut. Mitenköhän kommentoi lomaansa Senorita1. Mielenkiinnolla odotan raporttia tuosta reissusta.

  Puerto Cruzissa näkee ja kokee kaikenlaista, ja siihen jää helposti koukkuun. Ilmasto tulee ensimmäisenä mieleen, kaupungin kauneus, vaikka sen kehityksestä olenkin huolissani ja paikallisten ihmisten suhtautuminen näinkin valtaviin turistimääriin. Mielessä on käynyt, lue Sarahin mielessä, että kokeilisimme ensi talvena jotain muuta lomakohdetta, kuin Puerto Cruzia. Onhan Cruz jo nähty, moneen kertaan, mutta tarjoaako joku muu paikka saman kotoisuuden, atmosfäärin ja kaipauksen sinne uudestaan heti matkan jälkeen. Toisin sanoen, kannattaako edes ajatella jotain muuta kohdetta. Jos juuri nyt olisi mahdollisuus lähteä jonnekin, kohde olisi selvä.

  Seuraamme aktiivisesti Puerto Cruziin liittyvää keskustelua myös muilta palstoilta, kuin tämä, ihan virallisten tahojen, Facebookin ja myös kavereihimme Puerto Cruzissa yhteyttä pitäen. Mikä parasta, varsinkin Sarah toteaa aina niitä bongatessaan, että lähetäänkö käymään. Tarkoittaneeko tämä, että ensikin talven osoitteemme alkaa jo hahmottua. Saas nähdä.

  edit. kirjvihr
   
  Last edited: 26.03.2019
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Meil sama homma.Mietitään ensi talvea.Varmasti kohde on ,ehkä toinen ensivuonna,mutta cruziin palataan ja Bahia on hotelli se on varmaa.Meil sattui vaan hyvät ilmat niin kaikki natsas kohdalleen.Kuntosali ei ollut järin iso,mutta treenattua sai ja lenkkiä tuli heitettyä.Samoin allasjumppaa yms.Huoneet oli lämpöisiä välillä parvekkeen ovi auki nukuttiin.Mut funtsataan koko palstan väki ens talvea..ja matkaa.Siintä tulee jo hyvä mieli..eläkkeellä sitten joskus voi talvet viettää lämpöisessä.Tosin siihen on aikaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. VeinJo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  18
  Hola, laitan minäkin muutaman rivin.
  Viime viikolla tultiin parin viikon reissulta Americasista. Se on varsinainen turistirysä jos mikä, tiesin sen jo etukäteen, mutta olosuhteiden pakosta sinne me mentiin.
  Nyt alkoi ensi kevään matkan suunnittelu. Kanarialle mennään, mutta kumpaanko Las Palmasiin vai Crutziin? Molemmissa on meille tutut, moneen kertaan käydyt hyvät hotellit. Mietiskellään tätä vielä, mutta itse olen kyllä vahvasti Cruzin kannalla, lähinnä hiukan lämpimämmän (mahdollisesti) sään vuoksi.
  Tällä palstalla alkaa onneksi tunnelma pikku hiljaa normalisoitua. Oli ikävä lukea jatkuvaa negatiivistä sanomista.
  Palataan asiaan, kunhan asiaa on.
  Heips!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 22. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Kiitos kysymästä, reissu oli todella mukava taas jälleen kerran.
  Ilmat suosi ja paljon tuli kuljettua, käveltiin pikkuhiljaa ja matkoilla oli taksi oiva kulkuväline(y). Edullistakin tuo kyyti ja miellyttäviä kuljettajia sattui enimmäkseen kohdalle joilla oli innostusta antaa hyvää mieltä matkaajille. Kiinnostusta kuinka usein käymme Puertossa ja olemmeko etelässä lomailleet kun kerroimme että Puerto on meidän paikkamme, tuli iloinen hymy ja kertoi että eteläosa on kuin Afrikka, hih.

  El Monasteriossa taas kävimme , aikaa kului siellä ystävien kera nautimme taas jälleen kerran näkemästämme.
  Cafe Vista Paraisoa ei tälläkään kerralla jätetty väliin, niin kaunis paikka, miellyttävä ilmapiiri ja mitkä herkut, ihanaa nauttia kahvittelusta kauniissa maisemissa. Myös Punta Brava on mielenkiintoinen paikka, siitä jo aiemmin kerroinkin, LaPaz tuttu kaupunginosa vuosien saatossa siellä majailtu monia monia kertoja ja miten kaunista, Tulppaanipuut kukkivat upeasti, monet puut kukkivat eri väreissä mikä sen ihanampaa.
  Kasvitieteellisessä vietimme aikaamme ihmetellen jälleen niitä upeita kasveja, tosin kukinta ei parhaassa vaiheessa mutta mielenkiintoista onkin nähdä samat kasvit vasta alkukukinnoissa.
  Paljon nähtiin ja nautittiin samoin La Orotova on pikku matkan päässä, mäkistä kuten sen tiesimmekin, vauhti vaan oli sovitettava niin rauhalliseksi että oli miellyttävää kulkea.
  Nyt emme Titsalla lainkaan liikkuneet mutta ehkä taas joskus kun sinne menemme, riippuen terveyden tilasta.
  Hotelli, kuudes kerta samassa hotellissa Bahia Principe san Felipe , oli kuten odotimmekin, niin hyvä paikka ja palvelu ensiluokkaista.
  Ruoka on hyvää ja vaihtelua riittävästi ja näin myös kun pari kertaa viikossa käy myös ala carte ravintoloiden puolella.
  Hotelli huomio merkkipäivän ja voi sitä ihanuutta.
  Uimavesikin oli oikein miellyttävää hotellin altaissa.

  No, loman alussa oli ensin karnevaalit , nekin tuli taas koettua. Ehkä (meidän mielestä) olivat vähän huonommat esiintymiset kuin aiemmin, hauskaa silti oli esiintyjillä.
  Oma kokemus oli käydä taas labrakokeissa Tamarguan sairaalassa, joka oli tiedossa, ei siis mikään akuutti vaan kontrolli, nopeus oli uskomatonta, tuli mieleen että turistiko pääsi jonon ohi.

  "Kirkkokaffeilla" Cafe carahillo ,muutaman kerran siinä kirkon vieressä olevassa kahvilassa josta aina hyvällä tuurilla istumapaikat saatiin ja näin taas sitä kaupungin arkista elämää sai seurata, lasten ja isovanhempien koulusta tuloa. Tunnelma on niin niin ihanaa, paikallista elämää, se on sitä.
  Välillä kulkiessa muissakin kahviloissa pistäydyttiin, seuraten kaupungin elämää.
  Kiitos myös vanhoille ystäville ja uusille ystäville, täällä kirjoittavalle Soikkelille ja kumppanille kiitoksia todella mukavista keskusteluhetkistä.

  Kolme viikkoa meni hurjan nopeasti.
  Valokuvia tuli otettua satoja . ihan kuin ei olisi ikinä siellä kuvattu, aina vaan uudelleen ihania hetkiä piti tallentaa, niitä kuvia nyt olen siirrellyt kuvakansioihin.

  Puerto de la Cruz sopii myös hyvin myös huonosti liikkuville, kadut on kunnossa jalkakäytävineen!

  Terveisiä siellä lomaileville ja asuville!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 6
 23. katariina Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.11.2018
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 24. katariina Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.11.2018
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 25. katariina Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.11.2018
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  antigue!Oletko törmänny rannekelloon jossa on stalin ja molotov kellotaulussa?Minulla on isäni rannekello muistona siperian ajoilta.PS.Kello ei enää toimi. Kirj.Katariina
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti