Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 970
  Saadut tykkäykset:
  432
  Terveisiä kaveriltani Rulta Puerto Cruzista:

  [​IMG]

  Kuva eiliseltä. El Teide oli taas saanut lumipeitteen, ja sinne johtavat tiet ovat suljettuina. Toissapäivä oli kuulemma ollut sateinen ja eilinen herätys näytti hänen asuntonsa parvekkeelta tuollaisen näyn. Voikohan tuohon maisemaan koskaan kyllästyä. Tämä Ruhan vaimoineen, eläkkeelle jäätyään, möivät suomesta asuntonsa, jättäen vain kesämökin suomen vierailuja varten, ja muuttivat pysyvästi Puerto Cruziin. Soiteltiin eilen iltapäivällä, ja hyvin ovat asiat sujuneet koko pariskunnan olenskelun ajan, heidän viihtyessään erinomaisesti. Koti-ikäväkin on kaikonnut, nyt 2 1/2 vuoden asumisen jälkeen kokonaan. Toki Suomessa kesällä on kiva heidän mukaansa poiketa, mutta se visiitti kestää vain viikkoja. Pariskunnasta molemmat ovat sairastelleet, ei onneksi mitään vakavaa, mutta flunssantaipaista jo useaan otteeseen tänä talvena. Ihmettelin asiaa ja epäilin, heidän kertomansa mukaan, runsaan caliman vaikuttaneen asiaan. Saattaapa olla.

  Toinen ystäväni H on juuri nyt myös Puerto Cruzissa tarkastelemassa omistamansa asunnon kuntoa, kun se talven vuokralla on ollut. H vannoituneena karaokemiehenä oli hiukan ihmeissään, kun nykyään suljettuna olevan Dania Park-hotellin kellarissa topimiva La Bamba-ravintola on remontin takia sulkenut ovensa. Eipä hätää karaoken ystävät, La Bamba tulee seuraavalla kaudella jatkamaan Bar ReiluPelin tiloissa. Miten ja missä muodossa, ilmoitus tulee myöhemmin tietoon. Mikäpä kuulostaakaan paremmalta, kuin Puerto Cruzin parhaan suomibaariin saatava lisäohjelmisto yöelämän muodossa. Aika näyttää.

  Katariina. Olen sellaisen kellon nähnyt, mutten kuitenkaan omista. Pidä ihmeessä tallessa, sillä venäläisten kellojen arvostus/hintataso maailmalla on viime aikoina ollut kovassa nosteessa. Sen verran vinkkiä siihen "toimimattomuuteen", että kokeilepa, onko kellossasi ns vesitiivis/lukittu nuppi. Joissain venäläisissä(CCCP), kuten toki myös monissa muissakin rannekelloissa nuppi ensin avataan kiertämällä vastapäivään, jolloin se tulee kierteellä kellotaulusta ulospäin, jonka jälkeen sitä voi vetää, jotta se kävisi. Varovasti nuppia vielä ulospäin vedettäessä aikaa voi säätää. Itse ostin vastaavan CCCP sukellusveneupseerin kellon suomesta toimimattomana, hintaan 3 Euroa. Saatuani sen postissa, avasin nupin, vedin kellon, ja hyvin on toiminut. Kannattaa kokeilla. Ei se arvo suomessa muutamaa kymppiä enempää ole, mutta kasvamaan päin. Isäsi kellona tunnearvo lienee suurempi.

  Kun nyt kelloista päästiin jutuille laitan poikkeuksellisesti esiin Puerto Cruzin kirpparilta ostamani aarteen. Kyseessä on sveitsiläisen, nyt jo edesmenneen 1822 perustetun Le Cheminant kellotehtaan lippulaivamalli, erittäin harvinainen 1950-luvun automaattikello, missä normalin kellonajan lisäksi löytyy päivämääränäyttö, viikonpäivänäyttö, kuukausinäyttö ja jopa kuunkiertoa seuraava näyttö.

  [​IMG]

  Tuota kaunotarta voi ihan millä mittapuulla tahansa pitää todellisena löytönä. Ennenkaikkea se kellosepän tekemän huollon jälkeen on kaunis esine ja muisto menneiden aikojen nerokkuudesta. Noiden löytämäminen on yksi hyvä syy Puertossa vuosittain vierailla...

  Hauskaa iltaa kaikille.

  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 27.03.2019
 2. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  26
  Ohoh.Teidellä lunta.Oli lumeton koko reissun ajan.Aina aamulla katsottiin teidelle,silloin kuin ei ollut pilviä edessä.Hieno kello sulla ..mul on yksi vanha kello vain, omegan seasmaster ,musta sekuntiviisarilla.(erillinen)50-luvulta.Kaapis pidän en ranteessa.Ai löytyy tuollaisia aarteita kirpparilta kohteesta.Hienoa! Matka kun on ohi,niin yölläkin kun välillä heräilee,luulee olevansa Bahiassa.Voi,että oli hieno loma ja kova ikävä on kohteeseen ja hotelliin,jota ei liikaa ikinä kehua voi..Tänään oli jo kaunis päivä suomessakin ja parempaa säätä luvassakin tänne rannikolle.Tiedä vaikka pihatakkaan pistäisi tulet pe ja laittaisi mustat makkarat tirisemään,nam.Terkut kaikille..
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  809
  Saadut tykkäykset:
  292
  Taoron puisto on myös ihana paikka poiketa, tosin nyt ei ollut vesiputoukset toiminnassa, harmi, se kun tuo siihen kauneuteen oman "mausteensa"
  Myös kahvila Ricco Bello oli suljettuna.
  Baari kumminkin oli avoinna ja asiakkaita oli runsaasti . kiva paikka sekin on poiketa virkistäytymään. kauniine näköaloineen.
  Bar Albertoon oli suunnitelmissa mennä mutta se sitten jäi kaiken kiireen keskellä(n). Sieltä olisi myös huikeat näköalat alas kaupunkiin ja merelle, suosittelen , niinkään ruokapaikka se ei ole mutta ihania juomia, myös sin alcohol juomia jotka ovat todella hyviä ja kauniita(y)
  Ehkä seuraavalla kerralla sitten.

  Paikalliset käyvät Taoron puistossa paljon juoksemassa ja myös koirien ulkoilutusta on paljon. Nättejä alueita Puerton alueella.

  La Villa ostoskeskuksessa on aina se "pakollinen" käynti, liikkeitä on runsaasti, tuliaisostokset löytyy varmasti vaikka joskus on runsautta liikaakin, valinnan vaikeutta se tuottaa.
  Ruokapuolella ei tällä kertaa käyty, paikalliset paljon sieltä ostavat kun katsoo sitä ostoskärryjen täysnäisyyttä, huh.

  La Orotovassa Jardines Victoria oli suljettuna, se joka kruunaa kaupungin kauneuden kauniilla istutuksillaan ja upeilla näköaloilla, pieni pettymys joskin osasimme aavistaa että voi olla suljettuna kun oli mummelin matkalla myös ollut suljettuna, tietääkö kukaan mikä on tuon sulkemisen syynä?
  Tripavisorin sivuilta voi katsoa kuvia kauniista puutarhasta!

  Tämä reissu oli meillä nyt vallan lähimatkailua, aina sitä suunnittelee menevänsä sinne ja tänne ajatuksissaan mutta mitään stressiä ei oteta, mennään tai ei mennä.

  Pikkuhiljaa taas on kotiuduttu, arki alkanut.

  Mukavaa päivän jatkoa kaikille Puertoon ja kotimaassa oleville Puerton ystäville!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. annamanna Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  11
  MInne on Antique hävinnyt?
   
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Kirjoitit nimen väärin. Ehkä Antiguella on muutakin puuhaa, kuin päivittää palstaa. Ehkä hän antaa tilaa "sisällön tuottajille"...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Hauska Hauska x 1
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 970
  Saadut tykkäykset:
  432
  Täällä ollaan. On vaan ollut muita kiireitä, eikä ole siksi aikaa kirjoittaa. Toki aiheetkin, kun lomia ei ole tiedossa, on vähissä. Tarinointia tulee toki jossain vaiheessa, mutta juuri nyt, Eläkepapan sanoin, on niiden todellisten sisällöntuottajien aika loistaa. Lupaan toki kommentoida, kunhan kerkeän. Nyt vaan on muita bisneksiä...
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 970
  Saadut tykkäykset:
  432
  Mukavaa Perjantaita kaikille. Tässä teille tunnelmakuvaa vuodelta 1969.

  [​IMG]

  Kellä muulla tuli matkafiilikset ja kaipuu Puerto Cruziin tuon nähtyään....
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 970
  Saadut tykkäykset:
  432
  Kovin on täällä hiljaista. Eläkepapan ehdotus siitä, että nyt "oikeiden sisällöntuottajien" mahdollisuus olisi päästä framille, ei näytä toteutuvan. Miksi näin, eikö kellään ole mitään sanottavaa, tai kerrottavaa kauniista ja meille kaikille rakkaasta Puerto Cruzista.

  Meikäläinen on Puerto Cruzin suuntaan yhteydessä 2-3 kertaa viikottain, kiitos siellä asuvien ystävieni, joihin haluan pitää yhteyttä. Siis muutenkin kuin hyötymismielessä, kuten aikaisemmat keskustelut ovat osoittaneet joidenkin matkaajien/talvehtijoiden kohdalla olevan. Hehän kuitenkin ovat niitä luotettavia ihmisiä, joiden kanssa aikanaan, kun pidempiä aikoja Puerto Cruzin talvessa aion viettää, pidän yhteyttä ja liikun. Eikä mikään yhteydenpito ole turhaa, sillä viimeksi keskusteltuani ystäväni kanssa, sain kuulla kaupungissa riehuvasta keuhkokuume-epidemiasta, mikä ei ole hellittääkseen, ainakaan heidän perheensä kohdalla millään. Epäilimme oireita aluksi kaliman aiheuttamiksi, mutta onneksi ystäväni kävi lääkärissä ja totuus selvisi. Olkaa siis varovaisia siellä lämpimässäkin. Koskaan ei tiedä, minkälainen pöpö vastaan tulee ja kurittaa elämäänne kurjaksi. Ja käykää rohkeasti lääkärissä. La Pazissahan on hotelli Teidemaria vastapäätä lääkäriasema, missä töissä suomalaista henkilökuntaa, mikä helpottaa asioimista.

  Antoisaa Pääsiäistä kaikille.
   
 9. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Joo, munarikasta pääsiäistä, erityisesti tipuille. Ontuuko tuo? Jotenkin voisi provosoida näitä asuntojen välittäjiä kertomaan kuulumisiaan. Toki palstan säännöt asettaa mainostamiselle rajat. Eräällä tavalla välittäjillä on kumminkin sormi kuluttajan pulssia mittaamassa. Jos kaikki sanoo, että heti on menny kaikki välitettävä, voi vetää sen johtopäätöksen, että PdlC:ssa menee lujaa, jolloin on ehkä yksi syy seurailla vaihtoehtoista tarjontaa. Epäilen, että esim. Aurinkomatkoilla tilanne ei ole PdlC:ssa entisellään.

  Edelleen toivotan niitä todellisia sisällöntuottajia estradille!
   
 10. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Keuhkokuume, just just. Siis tämä vahvisti viimeviikkoisen lääkärin epäilyn. Kotiuduimme pari viikkoa sitten matkalta. Jo ennen paluulentoa alkoivat oireet, lievinä tosin. Mutta pari päivää kotona ja kaikki paheni. Nyt alkaa hieman helpottaa, ilmeisesti saamani antibioottikuuri auttaa. Pääsiäisen jälkeen saan verikokeen tuloksen.

  Ei siis auttanut pneumokokkirokotus eikä influenssarokotus, kun "väärään" pöpöön törmää.

  Sanottava kait on, että onneksi pystyin nauttimaan matkasta loppuun asti. Kotona on aikaa sairastaa.

  Oli ihanaa olla Puertossa, vaikka ilmat eivät joka päivä suosineetkaan. Tosin kävelylenkeille pieni viileys oli vaan hyväksi. Aina vaan kauemmaksi ajatuksissa loittonee ajatus eteläosan hiekkarannoilla makoilusta, se aika alkaa olla totaalisesti takanapäin.

  Iloista Pääsiäistä minultakin kaikille Puerton ystäville siellä ja täällä! Ja kiitos useista vinkeistä koskien erilaisia käyntikohteita. Esim. Bar Alberto oli hieno uusi tuttavuus.
   
 11. LomaEetu Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.03.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tänä vuonna vaihteeksi Kreetalla, eilen lähti toinen viikko käyntiin, eli nyt ei tänne kerrottavaa.
  Hyvää pääsiäistä kaikille.
  Suomen kesään verrattavat kelit, tosin aurinko polttavampi.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti