Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Terveisiä kaveriltani Rulta Puerto Cruzista:

  [​IMG]

  Kuva eiliseltä. El Teide oli taas saanut lumipeitteen, ja sinne johtavat tiet ovat suljettuina. Toissapäivä oli kuulemma ollut sateinen ja eilinen herätys näytti hänen asuntonsa parvekkeelta tuollaisen näyn. Voikohan tuohon maisemaan koskaan kyllästyä. Tämä Ruhan vaimoineen, eläkkeelle jäätyään, möivät suomesta asuntonsa, jättäen vain kesämökin suomen vierailuja varten, ja muuttivat pysyvästi Puerto Cruziin. Soiteltiin eilen iltapäivällä, ja hyvin ovat asiat sujuneet koko pariskunnan olenskelun ajan, heidän viihtyessään erinomaisesti. Koti-ikäväkin on kaikonnut, nyt 2 1/2 vuoden asumisen jälkeen kokonaan. Toki Suomessa kesällä on kiva heidän mukaansa poiketa, mutta se visiitti kestää vain viikkoja. Pariskunnasta molemmat ovat sairastelleet, ei onneksi mitään vakavaa, mutta flunssantaipaista jo useaan otteeseen tänä talvena. Ihmettelin asiaa ja epäilin, heidän kertomansa mukaan, runsaan caliman vaikuttaneen asiaan. Saattaapa olla.

  Toinen ystäväni H on juuri nyt myös Puerto Cruzissa tarkastelemassa omistamansa asunnon kuntoa, kun se talven vuokralla on ollut. H vannoituneena karaokemiehenä oli hiukan ihmeissään, kun nykyään suljettuna olevan Dania Park-hotellin kellarissa topimiva La Bamba-ravintola on remontin takia sulkenut ovensa. Eipä hätää karaoken ystävät, La Bamba tulee seuraavalla kaudella jatkamaan Bar ReiluPelin tiloissa. Miten ja missä muodossa, ilmoitus tulee myöhemmin tietoon. Mikäpä kuulostaakaan paremmalta, kuin Puerto Cruzin parhaan suomibaariin saatava lisäohjelmisto yöelämän muodossa. Aika näyttää.

  Katariina. Olen sellaisen kellon nähnyt, mutten kuitenkaan omista. Pidä ihmeessä tallessa, sillä venäläisten kellojen arvostus/hintataso maailmalla on viime aikoina ollut kovassa nosteessa. Sen verran vinkkiä siihen "toimimattomuuteen", että kokeilepa, onko kellossasi ns vesitiivis/lukittu nuppi. Joissain venäläisissä(CCCP), kuten toki myös monissa muissakin rannekelloissa nuppi ensin avataan kiertämällä vastapäivään, jolloin se tulee kierteellä kellotaulusta ulospäin, jonka jälkeen sitä voi vetää, jotta se kävisi. Varovasti nuppia vielä ulospäin vedettäessä aikaa voi säätää. Itse ostin vastaavan CCCP sukellusveneupseerin kellon suomesta toimimattomana, hintaan 3 Euroa. Saatuani sen postissa, avasin nupin, vedin kellon, ja hyvin on toiminut. Kannattaa kokeilla. Ei se arvo suomessa muutamaa kymppiä enempää ole, mutta kasvamaan päin. Isäsi kellona tunnearvo lienee suurempi.

  Kun nyt kelloista päästiin jutuille laitan poikkeuksellisesti esiin Puerto Cruzin kirpparilta ostamani aarteen. Kyseessä on sveitsiläisen, nyt jo edesmenneen 1822 perustetun Le Cheminant kellotehtaan lippulaivamalli, erittäin harvinainen 1950-luvun automaattikello, missä normalin kellonajan lisäksi löytyy päivämääränäyttö, viikonpäivänäyttö, kuukausinäyttö ja jopa kuunkiertoa seuraava näyttö.

  [​IMG]

  Tuota kaunotarta voi ihan millä mittapuulla tahansa pitää todellisena löytönä. Ennenkaikkea se kellosepän tekemän huollon jälkeen on kaunis esine ja muisto menneiden aikojen nerokkuudesta. Noiden löytämäminen on yksi hyvä syy Puertossa vuosittain vierailla...

  Hauskaa iltaa kaikille.

  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 27.03.2019
 2. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  50
  Ohoh.Teidellä lunta.Oli lumeton koko reissun ajan.Aina aamulla katsottiin teidelle,silloin kuin ei ollut pilviä edessä.Hieno kello sulla ..mul on yksi vanha kello vain, omegan seasmaster ,musta sekuntiviisarilla.(erillinen)50-luvulta.Kaapis pidän en ranteessa.Ai löytyy tuollaisia aarteita kirpparilta kohteesta.Hienoa! Matka kun on ohi,niin yölläkin kun välillä heräilee,luulee olevansa Bahiassa.Voi,että oli hieno loma ja kova ikävä on kohteeseen ja hotelliin,jota ei liikaa ikinä kehua voi..Tänään oli jo kaunis päivä suomessakin ja parempaa säätä luvassakin tänne rannikolle.Tiedä vaikka pihatakkaan pistäisi tulet pe ja laittaisi mustat makkarat tirisemään,nam.Terkut kaikille..
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Taoron puisto on myös ihana paikka poiketa, tosin nyt ei ollut vesiputoukset toiminnassa, harmi, se kun tuo siihen kauneuteen oman "mausteensa"
  Myös kahvila Ricco Bello oli suljettuna.
  Baari kumminkin oli avoinna ja asiakkaita oli runsaasti . kiva paikka sekin on poiketa virkistäytymään. kauniine näköaloineen.
  Bar Albertoon oli suunnitelmissa mennä mutta se sitten jäi kaiken kiireen keskellä(n). Sieltä olisi myös huikeat näköalat alas kaupunkiin ja merelle, suosittelen , niinkään ruokapaikka se ei ole mutta ihania juomia, myös sin alcohol juomia jotka ovat todella hyviä ja kauniita(y)
  Ehkä seuraavalla kerralla sitten.

  Paikalliset käyvät Taoron puistossa paljon juoksemassa ja myös koirien ulkoilutusta on paljon. Nättejä alueita Puerton alueella.

  La Villa ostoskeskuksessa on aina se "pakollinen" käynti, liikkeitä on runsaasti, tuliaisostokset löytyy varmasti vaikka joskus on runsautta liikaakin, valinnan vaikeutta se tuottaa.
  Ruokapuolella ei tällä kertaa käyty, paikalliset paljon sieltä ostavat kun katsoo sitä ostoskärryjen täysnäisyyttä, huh.

  La Orotovassa Jardines Victoria oli suljettuna, se joka kruunaa kaupungin kauneuden kauniilla istutuksillaan ja upeilla näköaloilla, pieni pettymys joskin osasimme aavistaa että voi olla suljettuna kun oli mummelin matkalla myös ollut suljettuna, tietääkö kukaan mikä on tuon sulkemisen syynä?
  Tripavisorin sivuilta voi katsoa kuvia kauniista puutarhasta!

  Tämä reissu oli meillä nyt vallan lähimatkailua, aina sitä suunnittelee menevänsä sinne ja tänne ajatuksissaan mutta mitään stressiä ei oteta, mennään tai ei mennä.

  Pikkuhiljaa taas on kotiuduttu, arki alkanut.

  Mukavaa päivän jatkoa kaikille Puertoon ja kotimaassa oleville Puerton ystäville!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  12
  MInne on Antique hävinnyt?
   
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Kirjoitit nimen väärin. Ehkä Antiguella on muutakin puuhaa, kuin päivittää palstaa. Ehkä hän antaa tilaa "sisällön tuottajille"...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Hauska Hauska x 1
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Täällä ollaan. On vaan ollut muita kiireitä, eikä ole siksi aikaa kirjoittaa. Toki aiheetkin, kun lomia ei ole tiedossa, on vähissä. Tarinointia tulee toki jossain vaiheessa, mutta juuri nyt, Eläkepapan sanoin, on niiden todellisten sisällöntuottajien aika loistaa. Lupaan toki kommentoida, kunhan kerkeän. Nyt vaan on muita bisneksiä...
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Mukavaa Perjantaita kaikille. Tässä teille tunnelmakuvaa vuodelta 1969.

  [​IMG]

  Kellä muulla tuli matkafiilikset ja kaipuu Puerto Cruziin tuon nähtyään....
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kovin on täällä hiljaista. Eläkepapan ehdotus siitä, että nyt "oikeiden sisällöntuottajien" mahdollisuus olisi päästä framille, ei näytä toteutuvan. Miksi näin, eikö kellään ole mitään sanottavaa, tai kerrottavaa kauniista ja meille kaikille rakkaasta Puerto Cruzista.

  Meikäläinen on Puerto Cruzin suuntaan yhteydessä 2-3 kertaa viikottain, kiitos siellä asuvien ystävieni, joihin haluan pitää yhteyttä. Siis muutenkin kuin hyötymismielessä, kuten aikaisemmat keskustelut ovat osoittaneet joidenkin matkaajien/talvehtijoiden kohdalla olevan. Hehän kuitenkin ovat niitä luotettavia ihmisiä, joiden kanssa aikanaan, kun pidempiä aikoja Puerto Cruzin talvessa aion viettää, pidän yhteyttä ja liikun. Eikä mikään yhteydenpito ole turhaa, sillä viimeksi keskusteltuani ystäväni kanssa, sain kuulla kaupungissa riehuvasta keuhkokuume-epidemiasta, mikä ei ole hellittääkseen, ainakaan heidän perheensä kohdalla millään. Epäilimme oireita aluksi kaliman aiheuttamiksi, mutta onneksi ystäväni kävi lääkärissä ja totuus selvisi. Olkaa siis varovaisia siellä lämpimässäkin. Koskaan ei tiedä, minkälainen pöpö vastaan tulee ja kurittaa elämäänne kurjaksi. Ja käykää rohkeasti lääkärissä. La Pazissahan on hotelli Teidemaria vastapäätä lääkäriasema, missä töissä suomalaista henkilökuntaa, mikä helpottaa asioimista.

  Antoisaa Pääsiäistä kaikille.
   
 9. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Joo, munarikasta pääsiäistä, erityisesti tipuille. Ontuuko tuo? Jotenkin voisi provosoida näitä asuntojen välittäjiä kertomaan kuulumisiaan. Toki palstan säännöt asettaa mainostamiselle rajat. Eräällä tavalla välittäjillä on kumminkin sormi kuluttajan pulssia mittaamassa. Jos kaikki sanoo, että heti on menny kaikki välitettävä, voi vetää sen johtopäätöksen, että PdlC:ssa menee lujaa, jolloin on ehkä yksi syy seurailla vaihtoehtoista tarjontaa. Epäilen, että esim. Aurinkomatkoilla tilanne ei ole PdlC:ssa entisellään.

  Edelleen toivotan niitä todellisia sisällöntuottajia estradille!
   
 10. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Keuhkokuume, just just. Siis tämä vahvisti viimeviikkoisen lääkärin epäilyn. Kotiuduimme pari viikkoa sitten matkalta. Jo ennen paluulentoa alkoivat oireet, lievinä tosin. Mutta pari päivää kotona ja kaikki paheni. Nyt alkaa hieman helpottaa, ilmeisesti saamani antibioottikuuri auttaa. Pääsiäisen jälkeen saan verikokeen tuloksen.

  Ei siis auttanut pneumokokkirokotus eikä influenssarokotus, kun "väärään" pöpöön törmää.

  Sanottava kait on, että onneksi pystyin nauttimaan matkasta loppuun asti. Kotona on aikaa sairastaa.

  Oli ihanaa olla Puertossa, vaikka ilmat eivät joka päivä suosineetkaan. Tosin kävelylenkeille pieni viileys oli vaan hyväksi. Aina vaan kauemmaksi ajatuksissa loittonee ajatus eteläosan hiekkarannoilla makoilusta, se aika alkaa olla totaalisesti takanapäin.

  Iloista Pääsiäistä minultakin kaikille Puerton ystäville siellä ja täällä! Ja kiitos useista vinkeistä koskien erilaisia käyntikohteita. Esim. Bar Alberto oli hieno uusi tuttavuus.
   
 11. LomaEetu Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.03.2018
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tänä vuonna vaihteeksi Kreetalla, eilen lähti toinen viikko käyntiin, eli nyt ei tänne kerrottavaa.
  Hyvää pääsiäistä kaikille.
  Suomen kesään verrattavat kelit, tosin aurinko polttavampi.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Charcon aukion laidalla oleva kahvila on myyty uudelle omistajalle, tiedottaa Puerto Cruz News&Wiews.

  [​IMG]

  Viime talvenahan tuosta mainiosta kahvilasta toinen puoli oli suljettuna kokonaan, ja hiljaisuuden takia myös länsipuolen osassa kahvilaa vain muutama asiakas. Hiljaisuus, ja asiakaskato on ajanut silloisen yrittäjän konkurssiin, ja nyt siis uusi toimija aloittaa toiminnan remontin jälkeen. Mielenkiinnolla odotan, miten paikka muuttuu, vai muuttuuko. Parempaa paikkaa kun kahvilalle/ravintolalle tuskin Puerto Cruzista löytyy. Vielä siis jatkossakin tulemme istumaan tuossa mainiossa paikassa iltaa viettämässä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  Ihmettelinkin viime talvena kun vain puolet Dinamicosta oli auki. Kumma juttu kun tuo on aina ollut hyvinkin täynnä. Mikä lie nyt kuihduttanut paikan? Täytyy myöntää, että ei tullut viime talvena käytyä tuolla vaikka muina vuosina olen siinä melkein joka päivä käynyt. Puoliksi suljettu kuppila ei vaan oikein houkutellut. Paikka on tosiaan mitä parhain, mistähän alamäki sitten johtunee? Toivotaan, että uusi omistaja saa paikan taas kukoistamaan. Aikaisemminhan siinä oli iltaisin elävää musiikkiakin, mutta kilpaili toki naapuri Compostelanan kanssa. Itse kyllä viihdyn paremmin jonkinlaisen espanjalaisen/lattarimusiikin paikassa kuin noissa 70- 80 - luvun coverbiisejä soittavissa kuppiloissa. Antaa kaikkien kukkien kukkia tietysti, ja kaikelle on varmasti tilausta.
   
 14. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Dinamicon siirtymisestä nimenomaan Compostelana-ketjun osaksi uutisoitiin Puertossa jo tammikuussa. Omien tietojeni mukaan kyseessä olisi ihan normaali yrityskauppa, ei konkurssin jälkeinen pesän järjestely. Kauden loppuun saakka jatkoivat vanhalla konseptilla mutta nyt varmaan tapahtuu kesän aikana paljon.

  Varsin kivasti tuossa kuitenkin oli porukkaa muutamina kertoina, kun kauden aikana siinä poikettiin. Hintataso oli sijaintiin nähden kohtuullinen - kerran melko loppusuoralla syötiin siinä jopa kevyttä "snack"- lounasta, jonka taso yllätti positiivisesti.

  Puerton sydämessä olevan paikan arvon palauttaminen olisi "kulttuuriteko" ja omalta osaltani toivon, että monien paremmin tuntemaa historia-arvoa ei liiaksi altistettaisi pelkälle kaupallisuudelle. Tuo on aina ollut kaupunkilaisten keidas, levähdyspaikka monelle turistinakin ohikulkevalle.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Siis yrityskauppa, jossa konkurssikypsä yritys siirtyi uudelle omistajalle. Menestyviä yrityksiä kun ei pidetä puolityhjinä, saati myydä ensimmäiselle tarjokkaalle, eli naapurinssa sijaitsevalle kilpailevalle yrittäjälle. Tuon puistokahvilan hiljaisuutta, tyhjine osioineen, ihmettelin jo talvella, ja toivon todella, että se menestyy jatkossa. Siinä Sotis on jäljillä, että pelkän turismin ehdoilla ei pitäisi nyt mennä, sillä Plaza del Charco on nimenomaan kulttuurihistoriallisesti paikallisten asukkaiden ajanviettopaikka, jota on jo pilattu tarpeeksi turistien ehdoilla. Toiveissa on siis kotoisa ja kohtuuhintainen kahvila, joka remontoidaan ennenkaikkea paikallisten tarpeet mielessä. Josko jo ensi talvena pääsisi kokemaan uuden, uudistuneen ja uljaamman kahvilan Puerto Cruzin sydämessä.

  Hissimussikin tylsyydestä, verraten paikalliseen kultturihistorialliseen soitantoon, Talvikko1n kanssa samaa mieltä. Pelkkä persoonaton turistien miellyttäminen ei enää pure matkailijoihin, kuten, vastaväitteistä huolimatta Puerto Cruzissa on käynyt. Ne matkailun "kultaiset" vuodet Puerto Cruzisssa ovat hiipuneet pikku hiljaa, ja monet kaupungin yrittäjät ovat asiasta huolissaan. Pitäisikö Puerto Cruzin baarien ja ravintoloiden siis tarjota sen 1980-90 lukujen hissimusiikkihittien sijaan jotain kulttuurillisesti aidompaa tarjontaa. Siis sellaista,mihin aikanaan matkailijat paikassa rakastuivat. Yhden miehen "coverbandit" tietokoneineen, kuten Compostelanassa Charcon laidalla, eivät ainakaan tätä matkailijaa lainkaan miellytä, vaan kaipaisin jotain aidompaa. Olisko tässä yksi keino saada lisää matkailijoita kaupunkiin. Toki muutakin kunnostamista infrassa tarvitaan, ei ehkä meille "elinkautisille", mutta satunnaiselle matkaajalle, jotta heidät saadaan kaupunkiin tulemaan uudestaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  En ole noista Puerton uutisista perillä muuten kun jos sattumalta esim. täällä jotain tulee esiin. Voisihan sitä jonkun "Puerto news" -lehden välillä lukaista niin tietäisi mitä tapahtuu. Compostelanan paikat on ihan kivoja ja ruoka on melko varmasti kohtuullisen hyvää. Hinta on muihin paikkoihin verrattuna vähän korkea, mutta suomen hintoihin verrattuna vielä edullista kuitenkin. Dinamicon hinnat olivat mielestäni normaalit, ei mitään erityisiä turistihintoja, vaikka sijainti siihen ehkä viittasikin. En ole siinä koskaan mitään syönyt, lähinnä kahvit tai lasin viiniä jossain kaupunkikävelyn välissä nauttinut. Just sellainen levähdyspaikka/keidas keskellä kaupunkia.
  Itse kierreän tosiaan kaukaa sen "Dire Straits" -Compostelanan ilta-aikaan. Karmeeta kuunneltavaa, mutta kyllä siellä porukka näyttää joraavan sen syntikan tahtiin, mikäs siinä. "Paikallista" musiikkia on kyllä C Puerto Viejolla ihan vieri vieressä, joten sitä haluaville kyllä löytyy tarjontaa. Tanssipaikoista en niin tiedä kun en sitä harrasta, mutta eiköhän ainakin Noeliassa, Valle Luzissa ja Cafe de Parisissa vielä pääse tanssimaankin? Musiikki on minulle tärkeä osa lomaa, melkeinpä joka ilta tulee istuttua jossain musiikkia kuuntelemassa. Toisia se ei varmaan voisi vähempää kiinnostaa. Se mihin matkailijat aikanaan Puertossa rakastuivat, ei ehkä toimi enää nykyään. Uudet polvet haluavat/vaativat lomaltaan eri asioita, enkä minä ainakaan tiedä mitä se voisi olla:rolleyes:. Mutta nyt töihin tienaamaan, että voisi taas matkustaa vaikka Puertoon:).
   
 17. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Koko Plaza Charcon alue on ilta-aikaan "monta maailmaa". Nyt kun siinä ei enää oikeastaan ole meitä kiinnostavia ruokapaikkoja kuin "La Marea", useimmiten alue tuntuu jäävän enemmänkin läpikulkupaikaksi.

  Luotan siihen, että Compostelana Groupissa tehdään Dinamicon osalta viisaita muutoksia. Siinähän on tosiaan nyt sitten täysi rivistö saman ryhmittymän paikkoja. Charcolla voisi ihan mieluusti olla lisää ruokailupaikkoja ja miltä osin Compostelana niitä lisää, jää nähtäväksi.

  Musiikki jakaa mielipiteitä laidasta laitaan, eikä oikeita vastauksia ole ihan helppo löytää. Tanssipaikoista ei tiedetä mitään ja kun mainitsit Talvikko, että mihin ihmiset Puerton osalta ovat rakastuneet, meidän listoilla ei ole koskaan ollut sen kummemmin musiikki kuin tanssikaan. Pikemminkin on aina kaikkialla koluttu ensin kaikki muu ja jamit ovat tulleet vähän vahingossakin, pyytämättä ja yllättäin.
   
 18. Ante46 Jäsen

  liittynyt:
  29.12.2013
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  12
  Antigue kyseli tuossa kevättalvella El Secreton kohtaloa. Muutaman kerran iltalenkki mennyt sitä kautta ja olen yrittänyt kurkistella tilannetta. Yleensä vain ehkä kaksi - neljä asiakasta. Eilen isäntä maalaili pöydän jalustaa tyhjässä ravintolassa. Liitutaululla kyllä tarjontahintojakin oli kadun varressa. Ehkä väärällä puolella tietä ihmisten kulkureittiin nähden ja vielä sellaisessa montussa katutasoon nähden.
  Toivotaan asiakaskunnan lisääntymistä joka tapauksessa. Itse en käytä kuin ruokaravintoloita ja niissäkin olen löytänyt mieluisia annoksia tarjoavat paikat läheltä asuinpaikkaani keskustassa. Ihan vesipullon takia en viitsi poiketa , joskus kyllä teelle ja kakkupalalle Marboréssa.
  Tänään Calle Lomolta valittava sopiva päivällispaikka, valinnan varaa kyllä on.
  Tänään Smirrellä munkkeja ja simaa! Insuliinit mukaan ja maistelemaan!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos Ante46 tiedoista. Tuollaista vähän epäilinkin, kun meno oli Tammikuussa samankaltaista. Vain yhtenä iltana omistajalla oli meidän paikalloa ollessamme syytä hymyyn, kun naisvaltainen polttariporukka käveli sisään ja avasi piikin, joka vastasi lähes viikon myyntiä. Hiukan käy nykyistä omistajaa sääliksi, kun tyyppi on kova yrittämään ja haluaa uskoa, että kyllä baari alka vielä kannattamaan. Hänen suunnitelmansa on koittaa syksyyn saakka, josko kesän espanjalaisten turistien ryntäys löytäisi baarin.

  El Secreton sijainti tosiaan on väärällä puolella katua, varsinkin, kun sillä toisella puolella Avenida Betancourt y Molinaa on se leveämpi jalkakäytävä. Toki koko katu liikkeineen on Cafe Royalista rantaanpäin hiljainen. Liian hiljainen mielestäni, varsinkin iltaisin, enkä itse tuonne baaria olisi pystyyn pistänyt. Ihmisten määrä tuolla kadulla on vaan romahtanut sitten vuosituhannen vihteen kulta-aikojen. Saas nähdä, onko baari auki vielä ensi talvena, jos Puerto Cruziin eksymme.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Vappuaamua vaan kaikille.

  Puerto Cruzista terveisiä. Mainitsin tuolla aikaisemmin, että siellä on liikkeellä ollut keuhkoputken tulehdusta ja keuhkokuumettakin, ja kuulin eilen puhelimessa, että epidemia on ollut luultua laajempi. Useat suomalaiset ja paikalliset asukkaat ovat sairastaneet tuota epidemiaa, joten jos olette hiljattain Puerto Cruzista tai Kanariansaarilta kotiin palanneet, ja olo tuntuu sairalta, menkää ihmeessä lääkäriin. Muuten Puerto Cruzissa on meno suomalaisten osalta rauhoittunut, kun muuttolinnut ovat palanneet kotimaahan, ja vain ne muutamat siellä asuvat jääneet. Hiljaista kuulemma on, kertoi eilinen lähteeni puhelimessa, kun Puertoon soittelin. Jotenkin tekisi mieli menää piipahtamaan noihin kauniisiin maisemiin nyt kesäaikaan, jotta näkisi eron, verraten totuttuun talven vilskeeseen. Lisäksi Kanariansaarten kesän kukkaloisto, lämpötilat, sekä eteläeurooppalaisten lomailun seuraaminen kiinnostaisi. Lomaahan mulla olisi vaikka kuinka, mutta käyttääkö sitä nyt kesäaikaan, vai säästänkö taas ensi talvelle. Siinä sitä taas mietittävää näin vapaapäiväksi.
   
 21. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  12
   
 22. annamanna Jäsen

  liittynyt:
  06.08.2018
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  12
  Olen itsekin katsellut Kreetaa, todella kaunista ainakin kuvista päätellen. Sinne pitäisi joskus päästä.
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kulttuuriteko Puerto de la Cruzissa, jos seuraava suunnitelma toteutuu. Taoron mäen vanha hotelli saattaa palata entiseen loistoonsa luksushotelliksi. Olisiko kiva päästä vierailemaan. Moni täällä kirjoitteleva varmaan muistaa hyvin vanhat casinoajat.

  [​IMG]

  Cabildo announced recently that they have reached an agreement with a company who will take out a 60 year lease on the Hotel Taoro building. The company has to commit to fronting refurbishment costs in excess of €25,000,000, which they will recover by not paying the annual lease of €485,000 until they have been fully reimbursed. Cabildo are also to provide €15,000,000 towards the initial building work. The building will become what is being described as a luxury hotel. There is no timescale as yet and the timing of the announcement so close to the local elections makes you wonder if they have actually signed on the dotted line. However, this is the most positive news about the building for years. As always we will just have to wait and see.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Lisää päivän uutisia Puerto Cruzista. Kaikki Puerto Cruzissa aikaansa viettäneet ovat jo odottaneetkin tämän maisemareitin avautumista hotelli Atlantic Miragen luota La Pazin näköalapaikalle.

  [​IMG]

  I had thought that by now, 3 months on from the opening of the "coastal" path in Puerto de la Cruz, they would have finished the bit in the middle and that you would be able to walk the path from end to end. Unfortunately they haven't and you can't. Still it's a beautiful day for a diversion.

  Tuollaisen uutisen Puerto de la Cruz News&Wiews sivustolta löysin aiheesta. Reitti on siis avattu parin vuoden tauon jälkeen kolmisen kuukautta sitten, mutta paikalliseen tapaan remontti on edelleen kesken, eikä sitä voi kulkea päästä päähän.

  [​IMG]

  Maisema on kyllä huikea tuolla reitillä. Voi että mä kaipaan Puerto Cruziin just nyt.(y)
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Osaako kukaan kertoa, mihin päin La Pazia tuollainen muistomerkki on pystytetty.

  [​IMG]

  Oma epäilys on hotelli Botanicon ja La Rosaleda rakennuskompleksin väliin. Menikö metsään...:unsure:
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti