Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Taitaa olla tämä kiertoliittymä. Siinä oli keväällä jotain töitä menossa.

  https://www.google.com/maps/@28.4100172,-16.53973,18z
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Okei. Kiitos "Köyhä" valaistuksesta. Oma arvioni oli muutama sata metri ylempänä La Cupulan suuntaan.

  Olen katsellut aikani kuluksi jonkin verran Puerto Cruzin asuntotarjontaa. Oman ostaminen on edelleen mielessä, ja huomio on kiinnittynyt ilmoituksia selatessa siihen, että hinnoissa ollan tultu alas viime talvesta 5-10%. Lisäksi aika momen asunnon kohdalla on nykyään netissä nappi " make counteroffer", eli tinkiminen on näissäkin asioissa nostettu esiin, jotta kauppoja syntyisi. Aika pitkään onkin ollut tarjolla ne samat kymmenet asunnot, joten josko näin alkaisi kauppoja syntymään. Vai tarkottaako tämä sittenkin Puerto Cruzin vetovoiman hupenemista nuorempien sukupolvien silmissä. Mene ja tiedä. Hinnat vaikuttvat kyllä korkeilta monissa tapauksissa. Aika kauan kun näitä on tullut tarkkailtua.

  Pitäisiköhän alkaa ihan tosissaan metsästämään omaa asuntoa Puertosta. Sarahkin on alkanut lämmetä idealle. Hmmm...
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kovin on hiljaista täällä. Sisällöntuottajia ei varmaan palstalla enää ole, kun joutuu yksin pitämään tätä hengissä. Ryhdistäytykää arvon kanarianmatkaajat ja kirjoittakaa rohkeasti toiveistanne ja odotuksistanne matkojenne suhteen, ennen kuin uusi kausi taas alkaa.

  Omat suumnnitelmat ovat hiukan jäissä Puerto Cruzin matkan suhteen. Tällä hetkellä mielitekona olisi taas 3+ kuukauden ajanvietto Puerto Cruzissa, jos löytyy sopiva asunto. Vuokrausta vaan rasittaa Sarahin tahtotila matkustaa ensi talvena jonnekin muualle, kuin Puerto Cruziin, minkä toki ymmärrän, mutta jos saisi kasattua jonkinlaisen kompromissin asian suhteen. Josko vaikka suunnittelisi matkan niin, että ensin poiketaan jossain muualla, ja sieltä sitten Puerto Cruziin. Mahtaisiko suunnitelma toimia...o_O
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Surullisia uutisia Puerto Cruzista. Kaunis ja rauhallinen keidas Taoron mäellä, eli Risco Bello on suljettu. Vahinko, sillä paikka oli rauhan tyyssija istahtaa kahville keskellä kaupunkia. Toivotaan, että toiminta tulee joskus jatkumaan uuden yrittäjän toimesta.

  [​IMG]

  Risco Bello, the Aquatic Garden in Taoro has closed. Such a shame. I quite like its rundown and unkempt appearance, but then I've lived in Puerto de la Cruz long enough to appreciate it. By Puerto de la Cruz News&Views
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Niinpä oli suljettuna tuo Risco Bello jo maaliskuussa kun siellä Taoron mäellä käytiin, mukava paikka, aikoinaan paljonkin siellä kävi matkailijoita mutta hiljentyi vuosi vuodelta. Paikka alkoi rapistumaan mutta se rauhallisuus, se aina viehätti ja oli ihan"pakko" mennä juomaan jotain virkistävää. Aikoinaan se päärakennus oli köynnösruusujen peittämänä, niin upeaa ja muutenkin puutarha oli loistossaan, mutta siitä on aikaa paljon.
  Mikään kultakaivos se tuskin tulee olemaan bisnekselle. Tai mistäpä sitäkään tietää.
  Mistähän johtuu kun ne Taoron vesiputoukset olivat suljettuina ja jo ennen maaliskuista käyntiämmekin olivat poissa käytöstä. Joko toimivat?
  No se sitten nähdään loppuvuonna.
  Puisto itsessään on laaja ja kaikkea mukavaa katseltavaa kyllä riittää, yllätys on monesti että matkailijat eivät ole siellä käyneet kun joskus keskustelee muiden matkailijoiden kanssa ja kun kysyvät ehdotuksia missä olisi kiva käydä ja kun kertoo tuosta puistosta , eivät ole tienneetkään että sellainen on?

  Nyt on kesä täällä näyttänyt kauneuttaan, luonto niin äärettömän kaunista.
  Raision Alppiruusupuisto oli säkehdyttävän kaunis, sai kyllä henkeä haukkomaan, voiko täällä olla näin upeaa kukkaloistoa?
  Pitääkin laittaa Puertoon kuvia minkälaista meillä voi olla kesällä, talvikuvia viimeksi ja vastauksena oli hrrr...
  Mielenkiintoista onko kaupungin korjauksen alla olleet katutyöt jo valmiina, epäilen, hih.
  No linja-autoaseman tilanne mikä lienee?
  Paljon on kaupunkikuvaa korjattu, mukavaa on kulkea siisteillä jalkakäytävillä.

  Samaan hotelliin taas seuraavallakin kerralla , kovin on suosittu hotelli ainakin pidemmillä lomilla.
  Myös siellä on paljon kunnostustöitä tehty ja tehdään. Meidän huoneisto oli remontoitu ja vieläpä uusi jääkaappi tuotiin samalla kun sinne saavuimme.
  Minibaari systeemi hyvä, juomavettä oli pikkupulloissa ja isoja pulloja myös toimitettiin.
  Myös kuten Antigue aikoinaan kirjoitti että Wifi on ilmainen koko hotellissa oli iloinen yllätys ja se että yhteys oli tavattoman hyvä.
  Marraskuussa on monia ystäviä tulossa Puerto de la Cruziin (y).
  Mielessä on kyllä tuo tuleva reissu mutta nyt vietetään ihanaa kesää täällä kotimaassa.
  Hyviä kesäpäiviä kaikille Puerton ystäville!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos Senorita1 kommentista. Risko Bello on ollut tosiaan jos vuosia ollut kahviloineen rauhan tyyssija, kuitenkin muutaman minuutin ja kymmenen rappusen päässä kaupungin vilinästä. Toivon vilpittömästi, että Risco Bello avataan vaikkapa ensi talveksi taas uudestaan. Onneksi meille Puerto Cruzissa viihtyville löytyy vielä toinenkin rauhallinen kahvila, nimittäin Cafe Orquidea Sitio Litre orkideapuistossa. Tunnelma on vähän samanlainen, rauhallisuuden tyyssija, kuitenkin muutamien metrien päässä kaupungin vilinästä.

  Suunnitelmat kehittyvät, ja näyttäisi siltä, että päädymme pikku mutkan kautta kuitenkin taas Puerto Cruziin ensi talvena. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, matkastamme tulee taas tälle talvelle pidempi, noin kolmen kuukauden mittainen. Toivotaan parasta...
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  No voi harmi kun Risco Bello on suljettu. Viime talvena siellä vielä kävin. Onhan se vähän "remontin" tarpeessa tuo kahvilan puistoalue mielestäni. Lampi oli rehevöitynyt ja puutarhakin vähän huonolla hoidolla. Tosin tammikuun lopussa ei tietenkään varmasti ole parhaimmillaan. Kyllä sinne Taoron mäellle on tullut joka vuosi kiivettyä ja tuolla Risco Bellossa kahvit siinä yhteydessä juotua. Saa nähdä kuinka paikan käy. Kiva kun jollain on jo matkasuunnitelmat selvillä. Minulla ei vielä mitään tietoa ensi talven matkasta, mutta jonnekin olisi kiva päästä, eikä Puerto de la Cruz ole ollenkaan huono vaihtoehto. Maaliskuussa kävin Dubaissa, sinne ei ainakaan tarvitse mennä enää uudestaan. 6h lentomatkan päässä on aika vähän vaihtoehtoja jos yhtään lämpöä haluaa. Hyvää kesää kaikille, nautitaan nyt tästä Suomen kesän ihanuudesta.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Vihdoinkin myös hyviä uutisia Puerto Cruzin suunnalta, kaikkien sulkemisien ja konkurssien jälkeen. Tällä kertaa remontin valmistumisen ja puiston avaamisen merkeissä, nimittäin La Orotavassa sijaitseva, nyt pari vuotta remontissa ollut Victoria Garden on jälleen avattu kaikkien matkaajien iloksi.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kyseinen puistohan on minulle tuntemattoman ranskalaisen arkkitehdin suunnittelema 1800-luvun lopun mestariteos, joka on rakennettu eri tasoihin, ja puiston huipulta on huikeat näköalat koko Orotavan laaksoon, myös Puerto de la Cruziin. Ensi talvena pääsemme siis kaikki taas nauttimaan tuon kauńiin ja hyvin hoidetun puiston tunnelmasta ja näköaloista. Saas nähdä palaako La Orotavan webbikamera takaisin vanhalle paikalleen puiston huipulla olevaan torniin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. All_Marino Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  20.08.2008
  Viestejä:
  1 659
  Saadut tykkäykset:
  2
  Anteeksi ihan rehellisesti. Onko remontin yhteydessä Victoria Puutarhaan rakennettu torni? Olen käynyt siellä mutta siitä on jo monta vuotta sitten.
  Moi!
   
 10. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Kiitos Antigue, tuo oli hyvä uutinen!

  Viktorian puisto on taas avattu, olikin viime maaliskuussa pettymys kun sinne olimme menossa ja oli suljettuna.
  Hyvää luettavaa ko. puistosta olisi :

  KanarianSaaret - Islas Canarias
  La Orotavan satavuotiset puutarhat Victorian puutarhat - Jardin Victoria ja Hijuela de Jardin Botanico

  Kirjoittajan sivuilla todella hyvää luettavaa Kanarian Saarista, todella paljon.

  Victorian puutarhat on todella kaunis paikka.

  TripAdvisor sivuilla" nähtävää ja koettavaa Puerto de la Cruzissa" siellä on kyseistä puistosta upeita kuvia niille jotka ette ole vielä tutustuneet , La Orotova on kokonaisuutena valtavan ihana kohde käydä.


  Mitenkä vesiputousten laita joko ovat olleet käytössä? Vaikika ne on nähnyt kuten tuon puistonkin joka reissullaan, niin aina vaan pitää mennä uudelleen!

  Kesäisin terveisin,
   
  Last edited: 16.06.2019
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Moi vaan All_Marino. Ei ole remontin yhteydessä mitään torneja rakennettu, vaan sellainen on siellä aina ollut:

  [​IMG]

  Tuolla lisätietoa La Orotavan kauniista kaupungista kuvin ja englannin kielisin tekstein.

  http://therealtenerife.com/posts/the-charmless-historic-town-of-la-orotava/

  Kuvissa mm sama "torni" puiston toiselta laidalta.

  Senorita1. Eipä ole tietoa putouksesta. Täytyypä soitella Puerto Cruziin ja kyselleä enemmän.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Oikein hauskaa ja turvallista juhannusta kaikille näiden jorinoiden lukijoille ja kommentoijille. Kissamme Elmerin ilme kertoo kuvassa tämän juhannuksen säästä kaiken oleellisen.

  [​IMG]

  Nautitaan nyt kotimaan kauniista kesästä ja talvella sitten taas Puerto Cruzin ihanuudesta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  La Orotavassa alkoi taas jokakesäinen Corpus Cristi-juhlallisuudet, ja uskomattomat luomukset eri maa-aineksilla totetutettuina näkyvät niille onnellisille, jotka paikalla ovat.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Sama työ isompana kokonaisuutena.

  [​IMG]

  Melkoista taidetta ripottelemalla hiekkaa ja muuta luonnosta löytyvää materiaalia maahan. Näkisipä nuo joskus ihan luonnossakin. La Orotavassahan on tälle taiteen muodolle pyhitetty museo, jossa voi tutustua näiden teosten luomisprosesseihin, ja löytyy sieltä myös pienehkö valmis teoskin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Tässä edelliseen postaukseeni lisäyksenä koko kuva taideteoksesta Corpus Cristin 100-vuotisen taipaleen kunniaksi. Huikeaa taidonnäytettä sanon minä.

  [​IMG]

  Tuo taideteos taitaa sijaita La Orotavan kaupungintalon etupihalla, vai mitä mieltä olette?
   
 15. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Kyllähän se siellä sijaitsi, eilen oli päivä jolloin tuo taideteos juhlallisuuksien jälkeen sotkettiin, ts. Kuva poistui ja välittömästi aukio siivottiin ja aamulla oli taas normaali tilassa.
  Satuin katsomaan live kuvaa ko. paikasta.
  Juhlaväkeä oli todella paljon. Noin tuli myös kauniisti kukin koristellut kadut sotkettiin.
  Corpus Christi on tuo juhla tai festivaali.
  Valtaisa työ tuosta eri värisistä hiekasta on ollut ja sitten yhdessä hetkessä pois.
  Joskus olisi mukavaa olla paikan päällä juhlaa seuraamassa.

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos Senorita1 tilannepäivityksestä Corpus Christin suhteen. Harmi, että tuollainen viikkokausia tehty luomus tuhotaan heti juhlallisuuksien jälkeen. Todella harmi. Siivoaminen Teneriffalla on tosiaan tehokasti. Siinä ei paljon kissaa ehdi silitellä, kun juhlien jäljet ovat tipotiessään ja arki voi alkaa.

  Puerto Cruzissa katujen remontointi jatkuu. Muistamme kaikki remontin Calle San Juanin ja Calle Iriarten kulmasta, rappusten alapäästä, ja vanhan elokuvateatterin liuskoilta viereiseen puistoon, mikä on haitannut kulkemista siellä päässä Calle San Juania jo pidemmän aikaa. Nyt Puerto Cruzin päättäjät ovat suuressa viisaudessaan päättäneet aloittaa remontin myös Calle San Juanin toisesta päästä, kalasataman puolelta.

  [​IMG]

  Puerto de la Cruz News&Wiews kiteyttää yhdellä lauseella tilannetta hyvin:

  They are obviously not content with the level of chaos and mayhem they are already causing in calle San Juan, so now they have started digging at the other end as well.

  Kaaosta on siis tiedossa kulkijalle lisää, kun tuolla ensi talvena taas hortoilemme. Tai toivottavasti ainakin omalla kohdalla näin. Se selviää lähiviikkojen aikana. Jos kaikki menee nappiin, vietämme Sarahin kera Puerto Cruzissa taas normaalia pidemmän loman. Pitäkää peukkuja.;)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Puerto de la Cruzissakin on Corpus Christin kunniaksi luotu taidetta Calle San Felipen ajoväylälle. Kaikki kuvat suurenevat klikattaessa.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Viimeisessä kuvassa taiteilijaporukka oikein ylpeänä esittäytyy teoksensa takana.

  [​IMG]

  Ei ehkä ihan yhtä loistokkaita nämä teokset kuin La Orotavan vastaava, mutta jostain pitää toki aloittaa, ja ehkä näemme vielä joku päivä myös Puerto Cruzissa Corpus Christin kunniaksi todella loistokkaita taideteoksia.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Jahas. Saan vieraita Puerto Cruzista ensi viikolla. Matkustan Ren kanssa hänen kotiseudulleen, jossa tapaan kaksi muutakin Puerto Cruzin vakiasukasta samalla kertaa. Lisäksi matkan varrella käväisemme yhden Puerto Cruzin vakikävijän kotona. Ensi viikolla siis Puerto Cruz on läsnä kotomaassa oikein kunnolla.

  [​IMG]

  Omat ensi talven suunnitelmat ovat vieläkin auki, sillä muutama muuttuja on vielä hiukan hakusessa. Kunhan ne selviävät, vietän Puerto Cruzissa todennäköisesti 4 kuukautta, vähintään 3. Malttamattomana jo odotan, kuinka asiat etenevät...;)
   
 19. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Sinulle mukavaa tapaamista Puerton ystävien kanssa!

  Onhan se hienoa jos pitkä Puerton matka toteutuu!

  Meillä vain muutaman viikon pikku lomat on mahdollisia. Hyvä niinkin, seuraava matka jo on varattuna.

  Kummallista miten tuo Puerto de la Cruz koukuttaa, aina vaan!

  Sinulle hyviä matka suunnitelmia!

  Kesäisin terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos taas Senorita1selle kommentista. Arvaan, että olette menossa Bahia san Felipe-hotelliin ensi talven lomallanne. Tuli vaan mieleen, aikaisempia juttujasi luettuani.

  Illan kenennys Puerto de la Cruzista:

  [​IMG]

  Kalasatamassa on vajaa tunti sitten joku unohtanut laittaa autonsa käsijarrun päälle. Matkan jatkuminen tuon auton kuskilla taitaa nyt ottaa hiukan aikaa...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Jahas, se on Puerto Cruzin ystävät viikonloppu nyt. Sen kunniaksi hiukan historiakuvaa Lago Martianezin aikaisista vaiheista ja Valle Mar-hotelli uudenkarheassa loistossaan.

  [​IMG]

  Pian Mersun tähti kohti Tamperetta, ja kahta ensimmäistä Puerto Cruzin vakiasukkia/kävijää tapaamaan, mistä matka jatkuu huomenna Pohjanmaalle, lisää Puerton kavereita moikkaamaan. Antoisaa viikonloppua kaikille.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Terveisiä vaan Pohjanmaalta. Täällä sitä ollaan muutaman Puerto Cruzin vakiasukkaan ja vakikävijän kanssa viettämässä aikaa, puolen vuoden tauon jälkeen, reilun 6000 kilometrin päässä paikasta, missä normaalisti tapaamme. Huikea fiilis nähdä noita lomatuttuja täällä suomen suvessa. Tuntuu siltä, ettei siitä ole kauaakaan, kun on viimeksi nähty, ja kuitenkin aikaa tapaamisesta on kulunut jo puoli vuotta. Paljon on juttua riittänyt ja hauskaa ollut. Ensi talven suunnitelmia on tehty, ainakin omalta kohdalta Puerto Cruzin suuntaan, heistä osahan sinne palaa kotiinsa jo piakkoin, ensimmäinen jo ensi viikolla. Kiitos kaikille paikallaolijoille, vaikka he eivät näitä turhia jorinoita luekaan, ja toivomus, että nähdään jo alle puolen vuoden päästä. Kotimatka alkaa pian, kunhan viimeiset kahvit on naamaan ryystetty ja kaverit hyvästelty. Sitten muutaman tunti tähden takana istumista ja kodin onneen, suunnittelemaan Sarahin kanssa lisää ensi talven matkaamme.

  Antoisaa lepopäivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kotona taas. Plaza del Charcolla on tällä hetkellä näyttely paikallisen kalastuksen historiasta. Tässä muutama kuva iloksenne. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Noikin jää näkemättä livenä, kun ei ole kesällä paikalla Puerto Cruzissa.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Lauantai-iltapäivää vaan kaikille. Löysin uutisen Taoronmäen vanhan kasinon palauttamisesta luksushotelliksi.

  [​IMG]

  Taoro Hotel, the deal is done, work on the renovations will begin in the 1st three months of 2020 with the hotel reopening as a luxury hotel at the end of 2021, or at least that is the plan.

  Eli sopimus on tehty ja rakennustyöt alkavat maaliskuun ekana päivänä 2020. Hotellin pitäisi olla valmis 2021 vuoden loppuun mennessä. Saas nähdä miten homma valmistuu. Mielenkiintoinen projekti kuitenkin. Vai mitä mieltä olette...
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Huomenta vaan kaikille. Tässä kuvaa Playa Hardinilta. Maisema on tuttu, mutta jotain puuttuu...

  [​IMG]

  Puerto de la Cruzissa eri järjestöt, Ayemento mukaanlukien on poistanut Playa Hardinin vierestä rannalta sinne kasattuja kiviröykkiöitä, suojellakseen ekosysteemin pienelijöitä, kuten liskoja, joiden piilopaikkoja nuo luonnonkivet maassa ovat olleet. Kun kiviröykkiöt ovat saatu purettua, niin monet ihmiset ovat kasailleet niitä uudestaan, ja taas ne puretaan. Puerto Cruzin Ayentemento on jopa väläytellyt sakottamista kivikasojen kasaajille.

  Toisaalta ymmärrän tuon luntonäkökohdan, toisaalta en, kun alue on kuitenkin pieni, ja saarella rantoja riittää. Mitäs mieltä Ayentementon päätöksestä olette...
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti