Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  326
  Kivipaasien tai miksi niitä turistien rakennelmia kutsutaan tuli ensin paha mieli kun kuulin että ne poistetaan, mutta tuo toinen puoli asialla, on myös liskojen elinpiirin poistuminen siltä kohtaa ja kenties muidenkin eliöiden häviäminen. Ei kai nuo jotka ovat poistamisesta ovat tehneet päätöksen ihan pahuuttaan ole sitä keksineet. Se on totta että liskot ovat monessa paikassa vähentyneet , aiemmin oli paljon kivikoissa ja kuivien lehtien alla noita vikkelään meneviä liskoja.
  Onhan ne suojeltuja Kanarian saarilla?
  Nykyään on niin paljon kaupunkia uudistettu monesta kohtaa ja liskojen reviirit pienentyvät kun kivikot ei ole luonnon tilassa. Kiviaitoja poistettu joiden koloissa niitä viipeltäjiä asusteli.
  Asiassa on kaksi puolta ja luonnon ystävä kun olen, ajattelen että kaupungin päätös on oikea.
  Taoron puistossa on kivikkoisia kohtia joissa monet ihmiset käyvät ruokkimassa liskoja, kiva seurata miten niille maistuu niin hedelmät kuin muutkin luonnon antimet.
  Kuivien lehtien rapina joskus paljastaa että liikkeellä ovat. Viileillä ilmoilla on turha niitä hakea katseellaan.

  Playa Jardinin ranta on pitkä mutta vesi kumminkin nousee rantakivikkoihin ja tuo alue joissa aikoinaan liskot elelivät on suojassa meren tyrskyiltä.

  Mukavia elokuun päiviä kaikille!(y)

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Kiitos Senoritalle kommentista. Noinhan se on, että paikallisita luontoa on suojeltava, vaikkakin, nuo kiviröykkiöt olivatkin hauskoja katseltavia. Toisaalta on mielestäni pelkkää kaksinaismoralismia Puerto de la Cruzin Ayentementolta kieltää nuo kivikasojen rakentamiset sakon uhalla, kun muutaman sadan metrin päähän suunnitellaan sen toimesta vierasvenesatamaa veneille turistipyydykseksi. Montakohan suojaisaa kivenkoloa liskoille siihen betonirakennelmaan heidän laskelmiensa mukaan jää. Ihmettelen vaan.

  Ensi talven suunnitelmat valmistuivat vihdoin, ja 10 viikon loma odottaa Tammikuussa Puerto Cruzissa. Sain onnekkaasti vuokrattua meille sopivan asunnon ja hankin samoin tein lennot tällä viikolla, joten kaikki on valmista loman odotteluun. Sarahin ainoa ehto talven viettoon taas kerran Puerto Cruzissa oli, että hän pääsee Madeiralle synttäriensä aikaan. Sehän sopii, totesin, joten ennen tuota Puerto Cruzin matkaa, poikkeamme Madeiralla ihmettelemässä maisemia, kulttuuria ja tapoja.

  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 11.08.2019
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  326
  Noinhan se on kuten Antigue kirjoitti niistä liskojen elinmahdollisuuksista, ei auta tuon pläntin suojeleminen, kun toisaalla pistetään luontoa tasaiseksi, kuten suunnitellaan.
  Jonnekin nekin liskot jo on menneet muualle, muistan aikoja kun oli luonnonkivestä kiviaitoja ja niissä koloja minne liukkaasti liskot livahtivat vaan mitä on jäljellä enää monessakaan paikkaa näitä vanhoja kivirakennelmia. Onhan siellä vapaata maastoa paljon ja varmaan populat siellä vielä saavat rauhassa elellä.

  Hienoa että Antiguen on matka varattuna, asuntoineen, hienoa!
  Nopeasti aika kuluu, välillä jo on mielessä tuleva reissu tosin vain kolmen viikon jakso, toivon mukaan ei tule mitään esteitä lähtöön.
  Nykyään ei voi enää olla sata varmaa että suunnitelmat pitävät, nuorempana oli toista, no toivotaan että toteutuu. Niin moni ystävä on samaan aikaan paikalla, ihanaa tavata ja kuulla kuulumisia.
  Mitään kummempia retkisuunnitelmia ei ole vielä ole. Itse kaupunki on niin viehättävä, monine nähtävyyksineen.
  Käveltyä tulee paljon joten kunnollekin tekee hyvää.
  Samaan hotelliin kuin aiemminkin, toivottavasti saamme saman asumuksen kuin maaliskuussa, tuuria siinäkin pitää olla jos niin onnistuu:)
  Kyllä on ollut mukava katsella live kamerasta miten vilkasta on merivesialtailla kun lämpöasteita on riittävästi.
  Maaliskuussa olikin vilkasta karnevaaliaikaan, marraskuussa taas erilaista.
  Mukavia matkasuunnitelmia Antigue & Sarahille Madeiralle ja myös Puerto de la Cruziin!
  Kuinkahan on kaupungin rakennustyöt edistyneet, kadut ja linja-autoasema,
  Palmuja jo linja-autoasemalle istutettu(y)
  Paljon on kaupunkia on kunnostettu.
  Katsoin juuri vanhan ajan kuvia Puertosta, muutosta on paljon!
  Missäpä ei sitä olisi, niinhän se menee eteenpäin.
  Toivottavasti siellä ei ole sähköpotkulautoja ihmisten harmina, täällä ainakin saa olla varuillaan mokomista kun syyhkivät missä sattuu.
  Maaliskuussa ei vielä ollut ainakaan harmiksi, en muista nähneeni yhtäkään, hyvä niin!

  Kaikille matkaa jo odottaville ja muillekin mukavia loppukesän päiviä, vielä on kaunista ja lämpöistäkin. Toivottua sadettakin saatiin .

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Kiitos taas Senorita1lle kommentista.

  Annetaampa vähän vinkkiä kaikille niille, jotka asuntoa Puerto Cruzista halajavat. Useimmilla meillä, jotka vielä työelämässä olemme mukana, on vain rajallinen mahdollisuus lomailla talvisin. Tämä muodostaa ongelman, mistä toki useimmat teistä ovat tietoisia, että halutessaan vuokrata asuntoa, on tarjolla vain 6 kuukauden sopimuksia. Yksi keino löytää vuokra-asunto olisi toki jakaa huoneisto jonkun tutun kanssa 3 kk/3 kk ja käyttää kotimaista välittäjää, joita Puerto Cruzissa on kolme kappaletta. Meidän famiglia one käyttänyt aikaisemmalla kerralla Katja Hämäläisen palveluita ([email protected]), mutta kun tällä kertaa tarjolla, ei ainakaan vielä tässä vaiheessa vuotta ollut haluttua 3 kuukauden ajanjaksoa, niin päädyin hankkimaan asuntomme AirBnBn kautta. Etsiskelin tuota ensi talven asuntoamme jonkin aikaa, ja kävi tuuri, että sopiva löytyi todella edulliseen hintaan tuon 10-viikon ajaksi. Nythän se sitten nähdään, miten tuokin palvelu toimii, ja onko huoneistojen lupauksille mitään katetta.

  Oma tuleva asuntomme on paraatipaikalla Playa Jardinin rannan läheisyydessä oleva huoneisto, missä huone, makuualkovi, sekä parveke Teidelle päin. Asunnon luvattiin olevan täysin varusteltu, huoneistossa lämmitys ja viilennys, sekä ilmainen Wifi, joten siihen oli helppo tarttua. Saas nähdä pitävätkö lupaukset kutinsa. Palvelu tuon asunnon omistajan taholta kyllä pelaa moitteettomasti, sillä kun esittelykuvissa keittiössä oli näkyvillä vain mikroaaltouuni, niin kyselin keittomahdollisuuksien perään. Omistaja vastasi melkein samoin tein, että myös induktioliesi löytyy, ja myös kaikki tarvittava kokkaamiseen löytyy. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen asunto on kyseessä. Hinnaltaanhan tuo oli naurettavan halpa verraten hotelleihin, tämä vinkkinä kaikille yksin matkustaville, sillä 10-viikon vuokra maksoi alle 1900 Euroa, kaikkine palvelu- ja siivousmaksuineen. Siihen kun lisää lentojen hinnan Norweigianilla, alle 700 Euroa, liikutaan kohtuullisessa 2500-2600 Euron välimaastossa. Ei paha hinta mielestäni 10-viikon oleskelusta Puerto Cruzissa. Eipä taida kaksi henkilöä moneenkaan hotelliin päästä tuolla rahalla kuin kahdeksi viikoksi. Noh, talvella sitten enemmän tuon AirBnB-vaihtoehdon toimivuudesta. Siihen saakka nautitaan tämän kesän rippeistä ja odotellaan tulevan talven matkaa innokkaasti. Ai niin, pitäähän sitä käydä ennen tuota lomaa myös Madeiralla. Harmi...;)

  Ps. Eikö jollakulla palstalaisella ollut AirBnBstä jo kokemuksia. Saa jakaa...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Onpa ollut tänään hauskaa antaa neuvoja yhdelle kaverille, joka asustelee vakinaisesti Italiassa, ja juuri nyt lomailee Puerto Cruzissa. On hauska muistella, mihin ensikertalaisen kannattaisi kaupungissa tutustua. Ensimmäisenä vinkkinä kyseltiin mielestämme parhaita ravintoloita Puerto Cruzissa. Tässä suosituksemme vinkiksi hänelle, ja muillekin joita asia kiinnostaa. Bodega Julian https://www.facebook.com/pages/Bodega-Julián/167224489981680 ja El Patio, https://fi-fi.facebook.com/pages/ca...-Patio-del-Puerto-de-la-Cruz-448548248550270/ Molemmat Calle Meguinezilla, muutaman sadan metrin välein kalasatamasta alkavalta kadulta. Ovat toki kohtuullisen hinnakkaita, mutta laadultaan ja makumaailmaltaan ylivertaisia Puerto Cruzissa. Hänen kysellessään edullisempiakin vaihtohtoja, tuli ekaksi mieleen Pizzeria Arianna La Pazissa https://fi-fi.facebook.com/pizzeriaarianna/ , mäessä lähellä Hotelli Botanicon palmukujaa. Ariannan erikoisuutena niin isot pizzat, että kaksi ihmistä syö yhdestä riittävästi, ja pizzan puolikkaat saa erilaisiksi pyydettäessä. Lisäksi Ariannassa kaikki pasta tehdään paikan päällä, joten voin luvata, että se on hyvin maukasta. Toisena San Telmon näköalatasanteen alla oleva Pomodoro, https://fi-fi.facebook.com/restaurantepomodoroPtoCruz/ , joka on edullinen, tarjoaa ihan perusruokaa, kuten pastoja, pizzoja ja pihvejä. Kolmas, sanoisin keskihintainen, mutta hyvä paikallinen ravintola on rappusten puolivälissä oleva El Camino https://www.facebook.com/pages/Bar-El-Camino/243522669047208 . Muistan, kun tilasimme omistajan suosituksen mukaisen "Maman erikoisen", niin annos oli niin suuri, ettemme jaksaneet sitä kokonaan syödä.

  Kaverimme kyseli myös parhaita rantoja. Puertossa se on ilman muuta Playa Hardin. Suositukseni oli myös bussilla matkustaminen Playa de las Teresitas rannalleonnistuu helposti ja edullisesti.

  [​IMG]

  Teresitashan on mielestäni saaren paras uimaranta, kiitos aallonmurtajan, mikä tekee merenkäynnistä rauhallisen. Kannattaa todella poiketa siellä uimassa.

  Nähtävyyksistä aloitin luonnollisesti Loro Parguesta, Sitio Litren Orgideapuistosta ja Taoron mäen ultrahienoista maisemista ja kivasta tunnelmasta. Lisäksi suosittelin poikkeamaan La Orotavan kauniissa kaupungissa katselemassa historiallisia rakennuksia ja kokemassa paikallista tunnelmaa parhaimmillaan, kun turistieen määrä on siellä pienehkö.

  Kelle muulla tuli just matkakuumetta Puerto de la Cruziin...;)
   
 6. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 260
  Saadut tykkäykset:
  282
  Ja parhaat ravintolat sitten jätit suosittelematta, nuo vanhan luostarin ravintolat.
  Ei tullut yhtään ikävä Puertoon vikka nuo tutut ruokapaikat mainitsitkin.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  El Monasteriosta tosiaan löytyy loistavia ravintoloita, jopa luokituksella ”seudun parhaat”. Suositukseni viikkomatkalaiselle perustin kuitenkin siihen, että nuo mainitsemani ravintolat ovat kaikki Puerto Cruzin kaupunkialueella, joten ne lienevät ensikertalaiselle helposti tavoitettavissa. Silti kaikki kynnelle kykenevät, kannattaa poiketa El Monasterion loistavissa ravintoloissa. Hyvän ruoan lisäksi pääsette nauttimaan poikkeuksellisen kauniista näköaloista ja viihtyisästä miljööstä.

  Oma matkakuume Puerto Cruziin nousi entisestään, kun olin eilen yhteydessä kahteen kaupungissa asuvaan, toinen vakituisesti, toinen talviasukkaana olevaan henkilöön. Kuulumisia vaihdettiin ja juteltiin, koska paikalle saavumme. Oikein odotan taas, että näen Puerto Cruzissa tuttuja naamoja talven kaamoksen sijaan. Ja kyllä, jos mahdollista lähtisin heti matkaan...
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Sunnuntaita vaan kaikille.

  Kovin on keskustelu täällä hiipunut, vaikka matkailukausi on juuri alkamassa. Tuolla sosiaalisen median, eli Facebookin maailmassa sentään jonkinlaista Kanaria-ihmettelyä vielä esiintyy, mutta nämä ḱeskustelupalstat tuntuvat hiipuvan enenemässä määrin pois. Täällä kun saa kirjoitella melkein yksistään, ja naapuripalstalla (S24) näyttäisi yksi sekopää tekevän omalla sairaalla tavallansa samoin. Noh, kukin tyylillään.

  Puerto Cruziin on tälle kaudelle avattu kaksikin kappaletta uusia suomibaareja, joissa vanhat Puerto Cruzin kävijöille tutut baarityöntekijät ovat avanneet uudet baarit lomailijoiden/talviasukkien käyttöön. Ensimmäisenä Corona-baari, joka aukeaa näillä näppäimillä, jos ei ole jo auennut Anatolian katutasolle, linja-autoaseman läheisyyteen. Sen ovat avanneet Puerto Cruzissa jo pidemmän aikaa vaikuttaneet henkilöt, jotka lienevät kaikille Puerto Cruzin vakiokävijöille tuttuja. Toisena uutena baarina Bar Wäinämöisestä tutun baarinpitäjän Walhalla, jonka yrittäjä palaa pienen tauon jälkeen Puerto Cruziin. Toivotan vilpittömästi onnea ja menestystä molemmille yrityksille, ja ainakin omalta osalta lupaan poiketa kannattamassa kotimaista yrittäjyyttä heidänkin kohdallaan.

  Vanhoista suomibaareista/ravintoloista Jorman Cuantos Vientos on saanut uuden omistajan, kokkinsa Smirren, joten uuden ravintolan nimi on siis Smirres Cuantos Vientos. Smirre on loistava kokki, joten hänen tarjoilujaan tulemme ensi talvena käyttämään runsaasti, varsinkin, kun asustelemme sopivan kävelymatkan päässä hänen ravintolastaan. Bar Reilupeli jatkaa myös entiseen tapaansa, ja tarjolla on erinomaista kotimaista kotiruokaa lounaan muodossa useampana päivänä viikossa. Myös tämä paikka tulee olemaan vierailulistallamme usein tulevana talvena.

  Bistro pikku Pohjola/Moi Moi Bar ei enää ole suomalaisomistuksessa, ei toki ollut myöskään viime talvena, ja siksi siitä kirjoittelin silloin vähemmän. Kaffella tuolla varmaan tulee poikettua tuttuja tapaamassa, mutta saas nähdä kuinka usein, sillä nythän asustelemme kaupungin länsilaidalla, joten tuskin tulee sinne enää niin usein poikettua. Herreria jatkaa myös, mutta sen kohdalla kynnys mennä uudestaan on kyllä melkoinen, sillä viimeisimmän käyntini jälkeen, pari vuotta sitten, kun tilatessani Chernekalaa, sain sardiinin kokoiden kuivahtaneen ruodon, missä syötävää oli vain nimeksi, päätin boikotoida ko ravintolaa jatkossa. Monet siellä käyvät, sillä palvelua on mahdollista saada suomen kielellä, vaikka se varsinainen suomiravintola ei olekaan. Omistajan vaimo on suomalainen, ja tästä yhteys suomalaisiin palveluihin. Käykää toki koeajamassa, jos siltä tuntuu. usesti olen siellä syönyt, hyvääkin ruokaa, mutta...

  Sitten vielä La Bamba, joka avaa ovensa uusituissa tiloissa 14.10, joka lienee ainoa ns suomalainen yöbaari, jossa aikaansa voi viettää yömyöhään. Sielläkin pitää poiketa, ei toki laulamassa, sillä sitä ei kestäsi kukaan paikallaolija, vaan kuuntelemassa ja seurustelemassa tuttujen kanssa.

  Tässä näitä. Tuolta löydätte lisää tietoa suomalaisista palveluista Puerto Cruzissa:

  http://www.retket.info/puerto/suomalaiset.htm

  Kiitos sivuston ylläpitäjälle sivun päivittämisestä.

  Edit. Korjattu tekstiä.
   
  Last edited: 16.09.2019
 9. Goce Jäsen

  liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  6
  Minulla on suomibaareista vähän erilaista tietoa. Olen ymmärtänyt
  Että Walhalla tulee Daneis Cafeen paikalle Calle Mazarocolle. Vanhan
  Väinämöisen paikalla tuskin kannattaa ravintolaa pitää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Okei, kiitos tiedosta. Joku paikalle eksynyt voisi vielä varmistaa asian. Juuri nyt lienee muuttolintujen suurin ryntäys meneillään Puerto Cruziin, sillä ainakin kaikki matkat on tälle viikolle myyty, tai vain niitä kalliimpia on enää tarjolla. Tuli nimittäin mahdollisuus lähteä täksi viikoksi matkaan, ja katselin Puerto Cruziin äkkilähtöjä. Ihan niin paljoa en kuitenkaan viikosta suostu maksamaan, mitä juuri nyt matkoista pyydetään. Äkkilähdötkin olivat suolaisen hintaista, juuri siitä syystä, että kysyntä on kovaa. Eipä tuu siis lähdettyä...
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Jaahas. Thomas Cook siis tänään konkurssiin. Saas nähdä, miten jatkossa pääse varaamaan Bahia san Felipen, Pez Azulin tai vaikkapa Bambin, saati muiden Tjäreborgin hotellien pakettimatkoja. Tjäreborgin on tullut viime vuodet käytettyä, ja olisi suuri vahinko, jos se ei pysty jatkamaan toimintaansa. Tsemppiä kaikille teille, jotka olette Tjäreborgilta matkanne varanneet. Toivotaan, että toiminta jatkuu, eikä suunnitellut lomat mene piloille. Matkojen hintoihin tämä konkurssi kuitenkin vaikuttanee, eikä ne hinnat ainakaan halpene.

  Onneksi ensi talven matkamme on itse buukattu ja lennot Norweigianin kautta. Toki myös norskin lentoihin tuli muutoksia, ja ainakin tammikuussa pääsee vain iltalennolla Reija Sofialle. Näin saavumme asunnollemme vasta noin 01.00 yöllä, joten pientä säätöä tarvittaneen, jotta saamme avaimet tulevaan asuntoomme. Tarkastakaa ystävät omalla kohdalla tuo Teneriffan lentojen aikataulut. Ettei siis tule yllätyksiä.
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  664
  Saadut tykkäykset:
  181
  Bookkauksesi kertoo ehkä pääsyyn matkapakettikauppiaiden synkkään tulevaisuuteen. Äkkilähtökauppiaat jatkaa, muttei ne vanhoja rakenteita pidä pystyssä. Aina harvempi tarvitsee pakettimatkaa ja niiden "palvelu" on vuosi vuodelta ollut surkeampaa, rahalle ei ole saanut vastinetta. Etenkin perusmatkakohteiden, kuten Kanariansaarien, kohdalla paketit on pitkälti turhia, kun itse voi hoitaa varauksissa kaiken tarpeellisen. Eksoottisemmissa kohteissa matkanjärjestäjille on tilausta jatkossakin, esim. jos ei paikalla juuri kukaan puhu kieliä, joita itse taitaa.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Noinhan se menee. Oma buukkaukseni toimitin paikallisessa matkatoimistosta lentojen osalta, sillä se oli helpoin ja selkein tapa saada myös tarvittavat bussikuljetukset Reino Sofialta Puerto Cruziin buukattua. Itse asunnon löysin netistä ja kun vietämme aikaa Puerto Cruzissa 10-viikkoa, ei pakettimatka edes tullut kyseeseen. Viime talvena, kuten monet tietävät, olimme Tjäreborgin pakettimatkalla Bahia san Felipessä, ja pidin reissua huoneen kokoa lukuunottamatta erittäin onnistuneena. Varsinkin ensikertaiselle pakettimatka on helppouden takia hyvä vaihtoehto. Tjäreborgille plussaa vielä siitä, että sillä on vielä toimisto Puerto Cruzissa Plaza Europan ja kalasataman välisellä katuosuudella Calle Zamoralla.

  Tänään onneksi uutisoitiin Tjäreborgin jatkavan toimintaansa, mitä pidän hienona asiana. Tänään uutisoitiin myös Brexitin ja Thomas Cookin vaikutuksista Kanariansaarten matkailuun, sillä brittien mahdollinen poisjääminen turismista, kyllä tekee ison loven saarten turismiin. Mistä toki me skandinaavit hyödymme, sillä se todennäköisesti tulee laskemaan matkojen ja hotellien hintoja. Saas nähdä tuleeko hintoihin romahduspiikki Marraskuun alkuun...
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Matkakuume nousi taas kun Tuuli4 toisaalla palstalla kyseli El Tope hotellista. Voi veljet, että tämä suomen pimeä ja märkä vuodenaika tympii. Lähtisin vaikka heti Puerto Cruziin, jos se olisi töiden puolesta mahdollista. Ennen sitä kuitenkin poikkeamme viikon visiitillä Madeiralla hiukan tuulettamassa arjen kiireitä auringonpaisteessa ja meille uuden kohteen haltuunotossa. Mielenkiinnolla odotan, miten Madeira eroaa Teneriffasta. Kaukanahan se ei maantieteellisesti verraten Teneriffaan ole, joten odotukset näin Lokakuun puolella ovat ilmojen puolesta korkealla.

  Muutama sana vielä talven päämatkakohteestamme Puerto Cruzista ja AirBnBn kautta löytämästämme asunnosta. Hintahan oli todella huokea, verraten matkatoimistojen pakettimatkoihin. Mikä parasta, asuntomme sijaitsee kuitenkin keskeisellä paikalla, tunnetussa hotellissa tottakai, ylimmän kerroksen huoneistossa huikeilla näköaloilla, missä respa paikalla 24/7 ja kaikki palvelut kävelyetäisyydellä. Ko hotellin nimeä en vielä paljasta, sen saatte sitten arvataksenne, kunhan pääsemme paikan päälle. Tulis jo vuodenvaihde...
   
 15. Tuuli4 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.10.2019
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  6

  Moi!
  Luen mielelläni myös kokemuksia Madeirasta. Se tosiaan oli vaihtoehto nyt tulevalle syyslomalle Puerto de la Cruzissa. Olen kerran ennen ollut Teneriffalla ja silloin San Miguel de Abonassa. Kohde oli ok ja rauhallinen, mutta ei mitenkään sykähdyttänyt. Kävime myös Los Cristianosissa, eikä sekään varsinaisesti jäänyt mieleen. Silloin jo ajattelin, että seuraavaksi pohjoiseen! Epävakaista säistä pohjoisen suhteen varoitellaan, mutta muistan palelleeni pari päivää marraskuussa siellä eteläisessä kohteessa, enkä silti edes kovasta paahteesta pidä.
  Kuusi päivää enää lomaan :)

  Airbnb:sta hyvä kokemus, kun juhannuksena otimme sitä kautta majoituksen Latviassa. Homma toimi ja kohde oli juuri sellainen kuin pitikin, jopa vähän enemmän.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Kiitos Tuuli4 kommentista. Olenkin miettinyt, että voisiko tuosta Madeiran reissusta laittaa kuvia ja tekstiä tähän ketjuun, vaikka se ei Puerto Cruziin liitykään. Ehkä uskallan jotain pientä tänne kirjoittaakin. Madeiran matkaa odotamme jo kovasti, ja paljon olemme Sarahin kanssa vinkkejä sinne saaneet. Ihan poikkeuksetta kaikki tuttumme, jotka siellä ovat käyneet, ovat tykästyneet paikkaan. Saas nähdä, miten meitin käy.

  Älä huoli Puerto Cruzin epävalkaista säistä. Onhan totta, että siellä pilvistä välillä on. Toki kun viime talvena olin viikon matkalla Puerto Cruzissa juuri näihin aikoihin, olivat säät mitä loistavimmat, muutamaa sadekuuroa lukuunottamatta. Onneksi Puerto Cruzissa löytyy monenlaista tekemistä ja nähtävää, vaikka kelit olisivat huonot. Puerto Cruzhan on kaupunki, jossa siis paikalliset meidän turistien seassa asustelevat, joten jos jonkinlaista kauppaa ja aktiiviteettia löytyy pelkän rantalöhöilyn lomaan. Loro Pargue, Sitio Litre, kasvitieteellinen puutarha ja Taoron mäen huikeat maisemat löytyvät ihan kävelyetäisyydeltä kaupungin sisältä. Illalla sitten ruokailua ja ajanviettoa jossain Plaza del Charcon tai Calle Lomon ravintolassa. Suosittelen myös poikkeamaan Playa de la Bollullo rannalla ihan vaan sen sijainnin vuoksi. Sellaisia rantoja ei monesta paikasta löydy, sillä rantaan on tieltä kymmenien metrien matka alaspäin, josko toki sinne menee polku, missä nykyään turvallisuuteen on satsattu kaiteiden muodossa. Alhaalla rannan tasossa on sitten pieni kahvila, missä voitte istuskella rantaelämää katsellen, säästä ja tuulista toki riippuen. Kyllä te tekemistä Puerto Cruzista löydätte, ei pelkoa. Bussilla taas pääsee helposti ja edullisesti saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin sateen sattuessa shoppailemaan. Esim Sunnuntaisin kannattaa poiketa Santa Cruzissa kirppistelemässä, jos sellainen kiinnostaa. Tarjontaa löytyy turistikrääsästä, käyttötavaroihin ja jopa ihan aarteisiinkin saakka. Edullisesti tottakai.

  Kiva, että AirBnB toimi teillä hyvin. Toistaiseksi kokemus on ollut positiivinen, mutta saas nähdä kun paikalle päästään. Asunto sinänsä näyttää hyvältä, on loistavalla paikalla ja hinnaltaan todella huokea. Samaa hintatasoa, kuin vuokra-asunnoissa Puerto Cruzissa on ollut. Ja mikä parasta sen voi vuoktrata vain siksi aikaa, kuin tarvitsee, eikä ylimäääräistä kuukausia tarvitse turhaan maksella. Raporttia tullee sitten aikanaan, kunhan paikan päälle pääsemme.

  Kirjoita ihmeessä jotain matkastasi tälle palstalle, jotta saamme pidettyä sen elinvoimaisena. Ihmettelen nimittäin suuresti, kuinka naapuripalstalla S24lla tuskaillaan trollausvyöryn alla, toivoen asiallista keskustelua, muttei olla valmiita tälle palstalle rekisteröitymään, jotta niin voisi tehdä. Eihän ollut kummonen juttu tuo rekisteröinti Tuuli4. Sen ei pitäisi olla este kenellekään, jos tosiaan nämä matkailujutut kiinnostavat. Hauskaa matkaa teille, ja meille myös, sillä ollaan osittain samoihin aikoihin matkalla, kun meillä matkaan on aikaa 8 päivää. Onneksi kissallemme Elmerille löydettiin tänne kotiin taas sopiva hoitaja, vanha tuttu vieläpä, kun hän on meillä asustellut ennekin lomillamme. Ihan kohta siis matkaan...

  Antoisaa Sunnuntaipäivää vaan kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  326
  Näin olemme jo lähellä toista matkaamme Puerto de la Cruziin tämän vuoden aikana.
  Samaan hotelliin taas olemme menossa muistaakseni seitsemättä kertaa.
  Paljon on ystäviä tulossa marrasmatkalle, ei nyt samaan hotelliin kuin pari, mutta Puertoon kumminkin, kiva taas tavata ja monia pitempiaikaisia talvilomalaisia siellä on myös lähipiiristä(y)
  Mitään kummempia suunnitelmia tälläkään kerralla ei ole tuolle kolmiviikkoiselle reissulle, eiköhän sieltä taas johonkin suunnata.
  Jotain tuliaisia on vielä hankittava varsinkin pikku ystävälle, Teneriffalaiselle neitokaiselle.
  Antiguelle ja vaimolleen oikein mukavaa tulevaa Madeiran matkaa!
  Kaikille Puertoon meneville ja oleville mukavia päiviä!

  Lokakuisin terveisin!:)
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. Tuuli4 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.10.2019
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  6
  Hei mielenkiinnosta; missä hotellissa olette olleet niin monta kertaa Senorita1?

  Lomakalenterissa enää kolme päivää jäljellä :)
   
 19. Tuuli4 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.10.2019
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  6
  Antigue, ei ollut tosiaan paha homma tänne rekisteröityä. Ensin vaan lueskelin kokemuksia, kunnes tajusin että voinhan itsekin kirjoitella. :D
  Uskon kyllä että tulee hyvä reissu ja myös matkassa mukana olevat 11- ja 13-vuotiaat viihtyvät ja saavat viettää aikaa vedessä.

  Hyvää lokakuuta ja tulevia reissuja kaikille!
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Hauskaa matkaa Senorita1 ja Tuuli4 Puerto de la Cruziin. Oivan ajan olette matkallemme valinneet, sillä ainakin eilisen/kuluneen viikon perusteella, kun Islantilainen kaverini H Puerto Cruzista lähetti terveisiä, ja kertoi säiden olevan loistavia. Hän on juuri nyt paikalla Puerto Cruzissa välittäen toivomukset, että tervetuloa teillekin tänne, olisi kuulemma kiva nähdä. Viimeksi kun on nähty Tammikuussa tänä vuonna. Säitä on kehunut myös Puerto Cruzissa asuva kaverini R, joka on myös esittänyt toivomuksia saapumisestamme. Tullaan, tullaan, mutta vasta Tammikuussa.

  En ole Senorita1, mutta vastaan Tuuli4sen kysymykseen, heidän hotellistaan, joka on Bahia Príncipe san Felipe, keltainen korkea rakennus Martianezin rannan tuntumassa, mitä tulet näkemään suoraan oma hotellisi El Topen etupihalla. Sinun hotellisi on siis palmukujan, ja noin 70 rappusten päässä Bahia Príncipe san Felipestä. Senorita1 keuhkoon valintaansa enemmän, kun minulla on jo hotellista vain yhden kuukauden, sen viime talvisen mittainen kokemus, mikä toki oli erittäin positiivinen. Jos ensi talvena olisin päätynyt hotelliin, olisi valintani ollut juuri samainen Bahia san Felipe, sen loistavan sijainnin takia. Edelleen oma suosikkini hotelliksi on La Pazissa sijaitseva Riu Garoe hotelli, mutta sen sijainti kaupunkin ulkolaidalla, viihtyvyydestään tai superlatiivejä ansaitsevasta palvelustaan huolimatta, ei voita Bahia san Felipen loistavaa sijaintia paraatipaikalla. Loistava valinta Senorita1 jälleen kerran. Onnittelut siitä.

  Omaan Madeiran matkaan nyt 6 päivää ja odotukset ovat korkealla, kun täällä kaamoksessa vaeltaa. Tarjolla kun on, samoin kuin teillä kahdella, auringon paistetta, +20-25 lämpötiloja, sekä 12-tuntisia valoisia päiviä. Se on parasta kaamoshoitoa juuri tähän hetkeen.

  Iloista päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  326
  Hei Tuuli, Juu kuten Antigue tuossa kertokin hotellimme on ollut tuo San Felipe jo monena kertana peräkkäin, juuripa se sijainti nykyisin on ollut meille tärkeää, aiemmin vannoimme La Pazin nimeen että vain ja ainoastaan sinne kaupunginosaan ja olihan se hyvä alue mutta nyt kun on nämä liikkumiset ei enää suju niin kuin aiemmin niin alakaupungista olemme hotellin valinneet. Toki olemme nuorempana asustaneet alakaupungin hotelleissa paljonkin mutta vuosia oli La Paz se ykkösvaihtoehto.
  Ihanaa lomaa teille ja mukavia kokemuksia!
  Lasten kanssa käynti El Monasteriossa päiväsaikaan olisi varmaan mukava pikku retki, siellä on laaja alue jossa kanoja, kukkoja, riikinkukkoja ja ankkoja lammikoissaan, kiva alue josta lapset varmaan tykkäävät ja aikuisillekin nähtävää, kauniilla paikalla ja ihania ravintoloita , kannattaa kurkata sisätiloihinkin.
  Tietysti Loro Pargue on yhden päivän "juttu".
  onen monta muuta kivaa retikohdetta joko omatoimisesti tai matkatoimiston järjestämiä on paljon.
  Hyvää matkaa!

  Terveisin,
   
  Last edited: 16.10.2019
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. Tuuli4 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.10.2019
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kiitos teille viesteistä ja vinkeistä Antigue ja Senorita1!
  Voin sitten kertoa kokemuksista reissun jälkeen, ja saamme nähdä, tuleeko minustakin Puerto-fani. :rolleyes:
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Hauskaa matkaa vaan Tuuli4. Tässä vähän ennakkotunnelmia, mitä pääset näkemään matkallasi. Kuvat on otettu 2019 Tammikuun ja Helmikuun ajalla. Laitan tähän muutaman teaseriksi kaikille Puerto Cruzin matkaa odottaville. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  Pieni kirkko San Telmolla.

  [​IMG]

  Maisemaa Pez Azul-hotellilta alakaupungille.

  [​IMG]
  Tässä vesiputousta Pargue Taorolta.

  [​IMG]

  Puerto de la Cruz El Monasteriolta kuvattuna. Kannattaa poiketa vaikka taksilla, jos ei halua kävellä. Taksi maksaa 8-10 Euron väliltä, joten halpaa on.

  [​IMG]

  Kuva El Monasterion kukkulan huipulta olevalta kappelilta Puerto de la Cruziin. Kannattaa kävellä se ravintoloiden jälkeinen mäki ylös ihan huipulle saakkaa. Näköalat ovat 360 astetta kaikkialle huikeat. Oikeasti Puerto Cruz on El Monasteriolta noin kaukana. Kuva otettu ilman zoomia.

  [​IMG]

  Playa Jardin.

  [​IMG]

  Tässä ehkä Puerto Cruzin kuvatuin näkymä:

  [​IMG]

  Tässä Tuuli4lle El Tope hotelli, kuvattuna vastapäisestä Bahia Principe san Felipe-hotellista 12-kerroksesta.

  [​IMG]

  Viimeisenä aivan huikea kuva El Teideltä #tenerifetag nimimerkin Instagram sivustolta. Ei siis minun kuvani. Kunnia kuulukoon itse taiteilijalle.

  [​IMG]
   
  Last edited: 19.10.2019
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 093
  Saadut tykkäykset:
  539
  Tuoreita uutisia Puerto Cruzista. Kauan remontissa ollut kävelyreitti Atlantic Mirage- ex Bellavista hotellilta, jyrkänteen reunalla on vihdoin saatu valmiiksi. Näin pääsette La Pazin näköalatasanteelta tuolle hotellille komeita maisemia ihaillen.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kaidekin näyttää paljon turvallisemmalta kuin aikaisemmin. Tuota kuljetaan taas ensi talvena maisemia ihaillen. Käykääpä tsekkaamassa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  326
  Antigue,

  Kiitos mukavista kuvista, matkatunnelmaa tulevaan reissuun.(y) Juu tuolla pitää käydä paseeramassa . Joskus olemme majoittuneet siinä Bellavistassa vanhalta nimeltään. On niin upeaksi remontoitu, kattoterassilla pikku altaita ja mitkä upeat maisemat sieltä onkaan.
  Tuo kävelytie onkin pitkään ollut suljettu nyt vihdoin sitten valmis, maaliskuussa vielä oli aivan keskeneräinen. La Paz on tosiaan kiva piipahtamispaikka, nätti kaupunginosa.

  Vielä oikein mukavaa Madeiran lomasta teille !

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti