Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Kivipaasien tai miksi niitä turistien rakennelmia kutsutaan tuli ensin paha mieli kun kuulin että ne poistetaan, mutta tuo toinen puoli asialla, on myös liskojen elinpiirin poistuminen siltä kohtaa ja kenties muidenkin eliöiden häviäminen. Ei kai nuo jotka ovat poistamisesta ovat tehneet päätöksen ihan pahuuttaan ole sitä keksineet. Se on totta että liskot ovat monessa paikassa vähentyneet , aiemmin oli paljon kivikoissa ja kuivien lehtien alla noita vikkelään meneviä liskoja.
  Onhan ne suojeltuja Kanarian saarilla?
  Nykyään on niin paljon kaupunkia uudistettu monesta kohtaa ja liskojen reviirit pienentyvät kun kivikot ei ole luonnon tilassa. Kiviaitoja poistettu joiden koloissa niitä viipeltäjiä asusteli.
  Asiassa on kaksi puolta ja luonnon ystävä kun olen, ajattelen että kaupungin päätös on oikea.
  Taoron puistossa on kivikkoisia kohtia joissa monet ihmiset käyvät ruokkimassa liskoja, kiva seurata miten niille maistuu niin hedelmät kuin muutkin luonnon antimet.
  Kuivien lehtien rapina joskus paljastaa että liikkeellä ovat. Viileillä ilmoilla on turha niitä hakea katseellaan.

  Playa Jardinin ranta on pitkä mutta vesi kumminkin nousee rantakivikkoihin ja tuo alue joissa aikoinaan liskot elelivät on suojassa meren tyrskyiltä.

  Mukavia elokuun päiviä kaikille!(y)

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 996
  Saadut tykkäykset:
  445
  Kiitos Senoritalle kommentista. Noinhan se on, että paikallisita luontoa on suojeltava, vaikkakin, nuo kiviröykkiöt olivatkin hauskoja katseltavia. Toisaalta on mielestäni pelkkää kaksinaismoralismia Puerto de la Cruzin Ayentementolta kieltää nuo kivikasojen rakentamiset sakon uhalla, kun muutaman sadan metrin päähän suunnitellaan sen toimesta vierasvenesatamaa veneille turistipyydykseksi. Montakohan suojaisaa kivenkoloa liskoille siihen betonirakennelmaan heidän laskelmiensa mukaan jää. Ihmettelen vaan.

  Ensi talven suunnitelmat valmistuivat vihdoin, ja 10 viikon loma odottaa Tammikuussa Puerto Cruzissa. Sain onnekkaasti vuokrattua meille sopivan asunnon ja hankin samoin tein lennot tällä viikolla, joten kaikki on valmista loman odotteluun. Sarahin ainoa ehto talven viettoon taas kerran Puerto Cruzissa oli, että hän pääsee Madeiralle synttäriensä aikaan. Sehän sopii, totesin, joten ennen tuota Puerto Cruzin matkaa, poikkeamme Madeiralla ihmettelemässä maisemia, kulttuuria ja tapoja.

  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 11.08.2019
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Noinhan se on kuten Antigue kirjoitti niistä liskojen elinmahdollisuuksista, ei auta tuon pläntin suojeleminen, kun toisaalla pistetään luontoa tasaiseksi, kuten suunnitellaan.
  Jonnekin nekin liskot jo on menneet muualle, muistan aikoja kun oli luonnonkivestä kiviaitoja ja niissä koloja minne liukkaasti liskot livahtivat vaan mitä on jäljellä enää monessakaan paikkaa näitä vanhoja kivirakennelmia. Onhan siellä vapaata maastoa paljon ja varmaan populat siellä vielä saavat rauhassa elellä.

  Hienoa että Antiguen on matka varattuna, asuntoineen, hienoa!
  Nopeasti aika kuluu, välillä jo on mielessä tuleva reissu tosin vain kolmen viikon jakso, toivon mukaan ei tule mitään esteitä lähtöön.
  Nykyään ei voi enää olla sata varmaa että suunnitelmat pitävät, nuorempana oli toista, no toivotaan että toteutuu. Niin moni ystävä on samaan aikaan paikalla, ihanaa tavata ja kuulla kuulumisia.
  Mitään kummempia retkisuunnitelmia ei ole vielä ole. Itse kaupunki on niin viehättävä, monine nähtävyyksineen.
  Käveltyä tulee paljon joten kunnollekin tekee hyvää.
  Samaan hotelliin kuin aiemminkin, toivottavasti saamme saman asumuksen kuin maaliskuussa, tuuria siinäkin pitää olla jos niin onnistuu:)
  Kyllä on ollut mukava katsella live kamerasta miten vilkasta on merivesialtailla kun lämpöasteita on riittävästi.
  Maaliskuussa olikin vilkasta karnevaaliaikaan, marraskuussa taas erilaista.
  Mukavia matkasuunnitelmia Antigue & Sarahille Madeiralle ja myös Puerto de la Cruziin!
  Kuinkahan on kaupungin rakennustyöt edistyneet, kadut ja linja-autoasema,
  Palmuja jo linja-autoasemalle istutettu(y)
  Paljon on kaupunkia on kunnostettu.
  Katsoin juuri vanhan ajan kuvia Puertosta, muutosta on paljon!
  Missäpä ei sitä olisi, niinhän se menee eteenpäin.
  Toivottavasti siellä ei ole sähköpotkulautoja ihmisten harmina, täällä ainakin saa olla varuillaan mokomista kun syyhkivät missä sattuu.
  Maaliskuussa ei vielä ollut ainakaan harmiksi, en muista nähneeni yhtäkään, hyvä niin!

  Kaikille matkaa jo odottaville ja muillekin mukavia loppukesän päiviä, vielä on kaunista ja lämpöistäkin. Toivottua sadettakin saatiin .

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti