Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Kivipaasien tai miksi niitä turistien rakennelmia kutsutaan tuli ensin paha mieli kun kuulin että ne poistetaan, mutta tuo toinen puoli asialla, on myös liskojen elinpiirin poistuminen siltä kohtaa ja kenties muidenkin eliöiden häviäminen. Ei kai nuo jotka ovat poistamisesta ovat tehneet päätöksen ihan pahuuttaan ole sitä keksineet. Se on totta että liskot ovat monessa paikassa vähentyneet , aiemmin oli paljon kivikoissa ja kuivien lehtien alla noita vikkelään meneviä liskoja.
  Onhan ne suojeltuja Kanarian saarilla?
  Nykyään on niin paljon kaupunkia uudistettu monesta kohtaa ja liskojen reviirit pienentyvät kun kivikot ei ole luonnon tilassa. Kiviaitoja poistettu joiden koloissa niitä viipeltäjiä asusteli.
  Asiassa on kaksi puolta ja luonnon ystävä kun olen, ajattelen että kaupungin päätös on oikea.
  Taoron puistossa on kivikkoisia kohtia joissa monet ihmiset käyvät ruokkimassa liskoja, kiva seurata miten niille maistuu niin hedelmät kuin muutkin luonnon antimet.
  Kuivien lehtien rapina joskus paljastaa että liikkeellä ovat. Viileillä ilmoilla on turha niitä hakea katseellaan.

  Playa Jardinin ranta on pitkä mutta vesi kumminkin nousee rantakivikkoihin ja tuo alue joissa aikoinaan liskot elelivät on suojassa meren tyrskyiltä.

  Mukavia elokuun päiviä kaikille!(y)

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  446
  Kiitos Senoritalle kommentista. Noinhan se on, että paikallisita luontoa on suojeltava, vaikkakin, nuo kiviröykkiöt olivatkin hauskoja katseltavia. Toisaalta on mielestäni pelkkää kaksinaismoralismia Puerto de la Cruzin Ayentementolta kieltää nuo kivikasojen rakentamiset sakon uhalla, kun muutaman sadan metrin päähän suunnitellaan sen toimesta vierasvenesatamaa veneille turistipyydykseksi. Montakohan suojaisaa kivenkoloa liskoille siihen betonirakennelmaan heidän laskelmiensa mukaan jää. Ihmettelen vaan.

  Ensi talven suunnitelmat valmistuivat vihdoin, ja 10 viikon loma odottaa Tammikuussa Puerto Cruzissa. Sain onnekkaasti vuokrattua meille sopivan asunnon ja hankin samoin tein lennot tällä viikolla, joten kaikki on valmista loman odotteluun. Sarahin ainoa ehto talven viettoon taas kerran Puerto Cruzissa oli, että hän pääsee Madeiralle synttäriensä aikaan. Sehän sopii, totesin, joten ennen tuota Puerto Cruzin matkaa, poikkeamme Madeiralla ihmettelemässä maisemia, kulttuuria ja tapoja.

  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 11.08.2019
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Noinhan se on kuten Antigue kirjoitti niistä liskojen elinmahdollisuuksista, ei auta tuon pläntin suojeleminen, kun toisaalla pistetään luontoa tasaiseksi, kuten suunnitellaan.
  Jonnekin nekin liskot jo on menneet muualle, muistan aikoja kun oli luonnonkivestä kiviaitoja ja niissä koloja minne liukkaasti liskot livahtivat vaan mitä on jäljellä enää monessakaan paikkaa näitä vanhoja kivirakennelmia. Onhan siellä vapaata maastoa paljon ja varmaan populat siellä vielä saavat rauhassa elellä.

  Hienoa että Antiguen on matka varattuna, asuntoineen, hienoa!
  Nopeasti aika kuluu, välillä jo on mielessä tuleva reissu tosin vain kolmen viikon jakso, toivon mukaan ei tule mitään esteitä lähtöön.
  Nykyään ei voi enää olla sata varmaa että suunnitelmat pitävät, nuorempana oli toista, no toivotaan että toteutuu. Niin moni ystävä on samaan aikaan paikalla, ihanaa tavata ja kuulla kuulumisia.
  Mitään kummempia retkisuunnitelmia ei ole vielä ole. Itse kaupunki on niin viehättävä, monine nähtävyyksineen.
  Käveltyä tulee paljon joten kunnollekin tekee hyvää.
  Samaan hotelliin kuin aiemminkin, toivottavasti saamme saman asumuksen kuin maaliskuussa, tuuria siinäkin pitää olla jos niin onnistuu:)
  Kyllä on ollut mukava katsella live kamerasta miten vilkasta on merivesialtailla kun lämpöasteita on riittävästi.
  Maaliskuussa olikin vilkasta karnevaaliaikaan, marraskuussa taas erilaista.
  Mukavia matkasuunnitelmia Antigue & Sarahille Madeiralle ja myös Puerto de la Cruziin!
  Kuinkahan on kaupungin rakennustyöt edistyneet, kadut ja linja-autoasema,
  Palmuja jo linja-autoasemalle istutettu(y)
  Paljon on kaupunkia on kunnostettu.
  Katsoin juuri vanhan ajan kuvia Puertosta, muutosta on paljon!
  Missäpä ei sitä olisi, niinhän se menee eteenpäin.
  Toivottavasti siellä ei ole sähköpotkulautoja ihmisten harmina, täällä ainakin saa olla varuillaan mokomista kun syyhkivät missä sattuu.
  Maaliskuussa ei vielä ollut ainakaan harmiksi, en muista nähneeni yhtäkään, hyvä niin!

  Kaikille matkaa jo odottaville ja muillekin mukavia loppukesän päiviä, vielä on kaunista ja lämpöistäkin. Toivottua sadettakin saatiin .

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  446
  Kiitos taas Senorita1lle kommentista.

  Annetaampa vähän vinkkiä kaikille niille, jotka asuntoa Puerto Cruzista halajavat. Useimmilla meillä, jotka vielä työelämässä olemme mukana, on vain rajallinen mahdollisuus lomailla talvisin. Tämä muodostaa ongelman, mistä toki useimmat teistä ovat tietoisia, että halutessaan vuokrata asuntoa, on tarjolla vain 6 kuukauden sopimuksia. Yksi keino löytää vuokra-asunto olisi toki jakaa huoneisto jonkun tutun kanssa 3 kk/3 kk ja käyttää kotimaista välittäjää, joita Puerto Cruzissa on kolme kappaletta. Meidän famiglia one käyttänyt aikaisemmalla kerralla Katja Hämäläisen palveluita (katja.tenerife@gmail.com), mutta kun tällä kertaa tarjolla, ei ainakaan vielä tässä vaiheessa vuotta ollut haluttua 3 kuukauden ajanjaksoa, niin päädyin hankkimaan asuntomme AirBnBn kautta. Etsiskelin tuota ensi talven asuntoamme jonkin aikaa, ja kävi tuuri, että sopiva löytyi todella edulliseen hintaan tuon 10-viikon ajaksi. Nythän se sitten nähdään, miten tuokin palvelu toimii, ja onko huoneistojen lupauksille mitään katetta.

  Oma tuleva asuntomme on paraatipaikalla Playa Jardinin rannan läheisyydessä oleva huoneisto, missä huone, makuualkovi, sekä parveke Teidelle päin. Asunnon luvattiin olevan täysin varusteltu, huoneistossa lämmitys ja viilennys, sekä ilmainen Wifi, joten siihen oli helppo tarttua. Saas nähdä pitävätkö lupaukset kutinsa. Palvelu tuon asunnon omistajan taholta kyllä pelaa moitteettomasti, sillä kun esittelykuvissa keittiössä oli näkyvillä vain mikroaaltouuni, niin kyselin keittomahdollisuuksien perään. Omistaja vastasi melkein samoin tein, että myös induktioliesi löytyy, ja myös kaikki tarvittava kokkaamiseen löytyy. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen asunto on kyseessä. Hinnaltaanhan tuo oli naurettavan halpa verraten hotelleihin, tämä vinkkinä kaikille yksin matkustaville, sillä 10-viikon vuokra maksoi alle 1900 Euroa, kaikkine palvelu- ja siivousmaksuineen. Siihen kun lisää lentojen hinnan Norweigianilla, alle 700 Euroa, liikutaan kohtuullisessa 2500-2600 Euron välimaastossa. Ei paha hinta mielestäni 10-viikon oleskelusta Puerto Cruzissa. Eipä taida kaksi henkilöä moneenkaan hotelliin päästä tuolla rahalla kuin kahdeksi viikoksi. Noh, talvella sitten enemmän tuon AirBnB-vaihtoehdon toimivuudesta. Siihen saakka nautitaan tämän kesän rippeistä ja odotellaan tulevan talven matkaa innokkaasti. Ai niin, pitäähän sitä käydä ennen tuota lomaa myös Madeiralla. Harmi...;)

  Ps. Eikö jollakulla palstalaisella ollut AirBnBstä jo kokemuksia. Saa jakaa...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  446
  Onpa ollut tänään hauskaa antaa neuvoja yhdelle kaverille, joka asustelee vakinaisesti Italiassa, ja juuri nyt lomailee Puerto Cruzissa. On hauska muistella, mihin ensikertalaisen kannattaisi kaupungissa tutustua. Ensimmäisenä vinkkinä kyseltiin mielestämme parhaita ravintoloita Puerto Cruzissa. Tässä suosituksemme vinkiksi hänelle, ja muillekin joita asia kiinnostaa. Bodega Julian https://www.facebook.com/pages/Bodega-Julián/167224489981680 ja El Patio, https://fi-fi.facebook.com/pages/ca...-Patio-del-Puerto-de-la-Cruz-448548248550270/ Molemmat Calle Meguinezilla, muutaman sadan metrin välein kalasatamasta alkavalta kadulta. Ovat toki kohtuullisen hinnakkaita, mutta laadultaan ja makumaailmaltaan ylivertaisia Puerto Cruzissa. Hänen kysellessään edullisempiakin vaihtohtoja, tuli ekaksi mieleen Pizzeria Arianna La Pazissa https://fi-fi.facebook.com/pizzeriaarianna/ , mäessä lähellä Hotelli Botanicon palmukujaa. Ariannan erikoisuutena niin isot pizzat, että kaksi ihmistä syö yhdestä riittävästi, ja pizzan puolikkaat saa erilaisiksi pyydettäessä. Lisäksi Ariannassa kaikki pasta tehdään paikan päällä, joten voin luvata, että se on hyvin maukasta. Toisena San Telmon näköalatasanteen alla oleva Pomodoro, https://fi-fi.facebook.com/restaurantepomodoroPtoCruz/ , joka on edullinen, tarjoaa ihan perusruokaa, kuten pastoja, pizzoja ja pihvejä. Kolmas, sanoisin keskihintainen, mutta hyvä paikallinen ravintola on rappusten puolivälissä oleva El Camino https://www.facebook.com/pages/Bar-El-Camino/243522669047208 . Muistan, kun tilasimme omistajan suosituksen mukaisen "Maman erikoisen", niin annos oli niin suuri, ettemme jaksaneet sitä kokonaan syödä.

  Kaverimme kyseli myös parhaita rantoja. Puertossa se on ilman muuta Playa Hardin. Suositukseni oli myös bussilla matkustaminen Playa de las Teresitas rannalleonnistuu helposti ja edullisesti.

  [​IMG]

  Teresitashan on mielestäni saaren paras uimaranta, kiitos aallonmurtajan, mikä tekee merenkäynnistä rauhallisen. Kannattaa todella poiketa siellä uimassa.

  Nähtävyyksistä aloitin luonnollisesti Loro Parguesta, Sitio Litren Orgideapuistosta ja Taoron mäen ultrahienoista maisemista ja kivasta tunnelmasta. Lisäksi suosittelin poikkeamaan La Orotavan kauniissa kaupungissa katselemassa historiallisia rakennuksia ja kokemassa paikallista tunnelmaa parhaimmillaan, kun turistieen määrä on siellä pienehkö.

  Kelle muulla tuli just matkakuumetta Puerto de la Cruziin...;)
   
 6. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 253
  Saadut tykkäykset:
  272
  Ja parhaat ravintolat sitten jätit suosittelematta, nuo vanhan luostarin ravintolat.
  Ei tullut yhtään ikävä Puertoon vikka nuo tutut ruokapaikat mainitsitkin.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  446
  El Monasteriosta tosiaan löytyy loistavia ravintoloita, jopa luokituksella ”seudun parhaat”. Suositukseni viikkomatkalaiselle perustin kuitenkin siihen, että nuo mainitsemani ravintolat ovat kaikki Puerto Cruzin kaupunkialueella, joten ne lienevät ensikertalaiselle helposti tavoitettavissa. Silti kaikki kynnelle kykenevät, kannattaa poiketa El Monasterion loistavissa ravintoloissa. Hyvän ruoan lisäksi pääsette nauttimaan poikkeuksellisen kauniista näköaloista ja viihtyisästä miljööstä.

  Oma matkakuume Puerto Cruziin nousi entisestään, kun olin eilen yhteydessä kahteen kaupungissa asuvaan, toinen vakituisesti, toinen talviasukkaana olevaan henkilöön. Kuulumisia vaihdettiin ja juteltiin, koska paikalle saavumme. Oikein odotan taas, että näen Puerto Cruzissa tuttuja naamoja talven kaamoksen sijaan. Ja kyllä, jos mahdollista lähtisin heti matkaan...
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 000
  Saadut tykkäykset:
  446
  Sunnuntaita vaan kaikille.

  Kovin on keskustelu täällä hiipunut, vaikka matkailukausi on juuri alkamassa. Tuolla sosiaalisen median, eli Facebookin maailmassa sentään jonkinlaista Kanaria-ihmettelyä vielä esiintyy, mutta nämä ḱeskustelupalstat tuntuvat hiipuvan enenemässä määrin pois. Täällä kun saa kirjoitella melkein yksistään, ja naapuripalstalla (S24) näyttäisi yksi sekopää tekevän omalla sairaalla tavallansa samoin. Noh, kukin tyylillään.

  Puerto Cruziin on tälle kaudelle avattu kaksikin kappaletta uusia suomibaareja, joissa vanhat Puerto Cruzin kävijöille tutut baarityöntekijät ovat avanneet uudet baarit lomailijoiden/talviasukkien käyttöön. Ensimmäisenä Corona-baari, joka aukeaa näillä näppäimillä, jos ei ole jo auennut Anatolian katutasolle, linja-autoaseman läheisyyteen. Sen ovat avanneet Puerto Cruzissa jo pidemmän aikaa vaikuttaneet henkilöt, jotka lienevät kaikille Puerto Cruzin vakiokävijöille tuttuja. Toisena uutena baarina on entisen Bar Wäinämöisen tiloihin avautuva Walhalla, jossa sama baarinpitäjä palaa takaisin yrittäjäksi Puerto Cruziin. Toivotan vilpittömästi onnea ja menestystä molemmille yrityksille, ja ainakin omalta osalta lupaan poiketa kannattamassa kotimaista yrittäjyyttä heidänkin kohdallaan.

  Vanhoista suomibaareista/ravintoloista Jorman Cuantos Vientos on saanut uuden omistajan, kokkinsa Smirren, joten uuden ravintolan nimi on siis Smirres Cuantos Vientos. Smirre on loistava kokki, joten hänen tarjoilujaan tulemme ensi talvena käyttämään runsaasti, varsinkin, kun asustelemme sopivan kävelymatkan päässä hänen ravintolastaan. Bar Reilupeli jatkaa myös entiseen tapaansa, ja tarjolla on erinomaista kotimaista kotiruokaa lounaan muodossa useampana päivänä viikossa. Myös tämä paikka tulee olemaan vierailulistallamme usein tulevana talvena.

  Bistro pikku Pohjola/Moi Moi Bar ei enää ole suomalaisomistuksessa, ei toki ollut myöskään viime talvena, ja siksi siitä kirjoittelin silloin vähemmän. Kaffella tuolla varmaan tulee poikettua tuttuja tapaamassa, mutta saas nähdä kuinka usein, sillä nythän asustelemme kaupungin länsilaidalla, joten tuskin tulee sinne enää niin usein poikettua. Herreria jatkaa myös, mutta sen kohdalla kynnys mennä uudestaan on kyllä melkoinen, sillä viimeisimmän käyntini jälkeen, pari vuotta sitten, kun tilatessani Chernekalaa, sain sardiinin kokoiden kuivahtaneen ruodon, missä syötävää oli vain nimeksi, päätin boikotoida ko ravintolaa jatkossa. Monet siellä käyvät, sillä palvelua on mahdollista saada suomen kielellä, vaikka se varsinainen suomiravintola ei olekaan. Omistajan vaimo on suomalainen, ja tästä yhteys suomalaisiin palveluihin. Käykää toki koeajamassa, jos siltä tuntuu. usesti olen siellä syönyt, hyvääkin ruokaa, mutta...

  Sitten vielä La Bamba, joka avaa ovensa uusituissa tiloissa 14.10, joka lienee ainoa ns suomalainen yöbaari, jossa aikaansa voi viettää yömyöhään. Sielläkin pitää poiketa, ei toki laulamassa, sillä sitä ei kestäsi kukaan paikallaolija, vaan kuuntelemassa ja seurustelemassa tuttujen kanssa.

  Tässä näitä. Tuolta löydätte lisää tietoa suomalaisista palveluista Puerto Cruzissa:

  http://www.retket.info/puerto/suomalaiset.htm

  Kiitos sivuston ylläpitäjälle sivun päivittämisestä.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti