Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Nyt on kotiuduttu Madeiralle, Golden Recidence-hotelliin ja huomattu paljon saman kaltaisuutta Teneriffan kanssa. Tämä Funchalin -Lidon alue muistuttaa paljon La Orotavan laaksoa, mutta alueelle on rakennettu enemmän, ja rakennuskanta on parempikuntoista. Tässä pari ekaa kuvaa auringonlaskun aikoihin. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Palataan asiaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Pari kuvaa ja pikku tarina tämän päivän Funchalin vierailulta. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Niin kuin tiedätte, olemme Sarahin kera juuri nyt Madeiralla lomalla Puerto Cruzin sijaan. Ihan samanlaista tämä elämä täällä on kuin Puerto Cruzissa. Tämä voi tapahtua myös Puerto Cruzissa.

  Tässäpä tarinaa:

  Kävelimme ja ihastelimme Funchalin vanhaa kaupunkia ja päätimme poiketa näiden kuvien puistossa, kun meitä lähestyi brittiläisellä aksentilla englantia puhuva naisihminen, joka kyseli, että puhummeko englantia. Vastattuamme kyllä hän kyseli, merkaten vastauksia paperiinsa, että oletteko täällä ensimmäistä kertaa, miten olette viihtyneet ja aiotteko kenties tulla vielä uudestaan. Sitten kysymykset jatkuivat, että missä hotellissa asustelette, miten siellä olette viihtyneet ja oletteko naimisissa. Vielä seurasivat kysymykset iästä, huomautusten kera, että olette tänne Madeiralle kovin nuoria, sekä suosikki lomakohteestamme, jonka kerromme olevan Puerto de La Cruz. Sitten tämä kyselijä kiitti kätellen meidät ja ojensi kirjekuoren, mistä piti molempien nostaa arpalipuke. Mikäs siinä, totesin, tajuten tässä kohtaa, mistä oikeasti on kysymys. Sarah ”voitti” ”arvasta” Madeira viinipullon ja meikäläisen ”arvasta” voittona oli turistikierros saarella kahdelle valintani mukaan. Palkintoja, ei luonnollisesti hänellä ollut mukanaan, vaan meidän olisi pitänyt lähteä tyypin mukaan läheiseen Pestana-hotelli/apartementos rakennukseen noutamaan niitä. Tässä vaiheessa naurahdin tälle bulvaanille, että eipä moisten takia viitsi kävelymatkaansa keskeyttää, ja jatkoimme tyypin vakuutteluista huolimatta matkaamme. Hetki siihen meni, kunnes tajusin kyseessä olleen lomaosake huijauksen. Näihin moni lankeaa ja ovat sitten naimisissa lopun ikäänsä turhan lomaviikon kanssa. Olkaa siis varovaisia, kun maailmalla liikutte. Myös Puerto Cruzissa ja muualla Teneriffalla tällaisia huijareita on liikkeellä. Tällaista turistin elämä joskus on.

  [​IMG]
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Vielä päivityksiä Madeiralta. Olemme käyttäneet täällä pelkästään julkisia kulkuneuvoja. Systeemi on turisteille oivallinen, sillä ostimme 5 päivän lipun hintaan 17 Euroa per capita, ja sillä pääsee Lidon-Funchalin ympäristössä todella moneen paikkaan keltaisilla busseilla. Tänään suunnistimme paikalliselle, Puerto Cruzin ystäville tutun kuuloiselle Jardim Botanicolle, joka siis on kasvitieteellinen puutarha korkealla Funchalin yläpuolella.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tämä vaan oli valitettavasti väärä vuodenaika vierailla tuolla Jardim Botanicolla, sillä vain harvat kukat kukkivat. Huhtikuu olisi ollut parempi. Puisto on kuitenkin todella suuri, ja sisäänpääsykin maksoi vain 6Euroa nokalta. Vielä kun paikalle pääsi paikallisbussilla tuolla päiväkortilla, niin ei pöllömpi reissu. Jardim Botanicolle pääsee Funchalin satamasta myös kaapelihissillä 11 Euroa suunta, jos sellainen kiinnostaa. Tässä seuraavassa kuvaa melko liki tuon kaapelihissin lähtöpaikkaa. Täällä vanhakaupunki on rakennettu tehokkaasti barrancoon kiinni, ja viihtyisältä näyttää. Vai mitä mieltä olette ?

  [​IMG]

  Vielä tuli eteemme yksi vouhotus, mikä näköjään vuosi vuodelta alkaa aikaisemmin...

  [​IMG]

  No, toisaalta jouluunhan on enää vain 2kuukautta aikaa. Hauskaa joulunodotusta vaan kaikille. o_O
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 4. Tuuli4 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.10.2019
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  6
  C5069768-9067-4835-B012-6AB76A63E713.jpeg Tervehdys!

  Viimeistä iltaa viedään Puerto de la Cruzissa. Ilmat ovat olleet vaihtelevat, mutta kaupunki on kyllä maineensa veroinen. Viehättävä ja monipuolinen paikka, paljon jäi myös näkemättä.
  Kävimme Loro Parquessa, josta varsinkin lapset pitivät. Sitten Sitio Litre Gardenissa ja Playa de el Bollullo-rannalla. Itse viehätyin puutarhasta kovasti ja edellä mainitulla rannalla oli kyllä huikeat maisemat.
  Täytyy myös kehua kovasti hotelli El Topea, josta en löydä mitään huonoa sanottavaa. Maisema vuoristonäkymällä oli täydellinen ja näimme myös Atlantin suoraan parvekkeelta. Itse ihailin Teiden huippua joka päivä, jos se vaan oli näkyvissä. Jotenkin terapeuttinen näky. Hotellin huoneet olivat siistin kodikkaat ja muutenkin karusta ulkokuoresta huolimatta koko hotelli oli oikein viihtyisä. Täydet pisteet siis hotellille. Kävimme myös merivesialtailla ja tykkäsin niistä enemmän kuin rantaelämästä. Bonuksena se, ettei ollut hiekkaa korvissa. Playa Jardinin ranta oli silti myös kiva kokemus.

  Kylläpä näyttääkin Madeira samanlaiselta Antiguen kuvissa, kuin omat menneen viikon maisemat!
  Huijareihin emme onneksi ole täällä törmänneet.

  Huomenna täytyy jo lentää takaisin kotiin.

  Liitteenä aamuinen kuva parvekkeelta Teidelle päin.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 5. Tuuli4 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.10.2019
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  6
  Nyt vasta huomasin uuden viestisi Antigue. Hienoja kuvia lisää Madeiralta! vaikuttaa paikalta, jonne vielä itsekin matkustan. Joulua en kyllä haluaisi nähdä yhtään liian aikaisin missään. :cool:
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Kiitos Tuuli4lle matkakokemusten jakamisesta. Kerro ihmeessä lisää miten meni ja mitä tykkäsit Puerto Cruzista.

  Oma päivä sujui taas paikallisbussilla paikkoja tutkiessa. Ensin suunnistimme tästä hotellin parvekkeella näkyvälle kirkolle. Kuvat suurenevat taas klikkaamalla.

  [​IMG]

  Ekassa kuvassa kirkko kuvattuna zoomilla tästä parvekkeelta eilen illalla ja sitten pääovelta. Kaksi vikaa ovat tuon kirkon hautausmaalta, mistä löysimme erikoinen tavan hautaamiseen. Enpä ole ennen moisiin hautamökkeihin törmännyt.

  [​IMG]

  Fresko ko kirkossa oli kyllä hienoimpia mitä olen nähnyt, samoin muu koristelu tässä kirkossa. Kannattaa poiketa vaikka vain sen takia tuolla Lidon yläpuolella, mäen päällä olevassa kirkossa. Tuli samanlaiset fiilikset tuonne mennessä, kuin olisi El Monasteriolla Puerto Cruzin liepeillä vieraillut. Samanlaisessa hienossa paikassa kun kirkko on.

  [​IMG]

  Kirkolta jatkoimme ekalla bussilla Funchaliin ja sieltä bussilla Monte nimiseen paikkaan, missä piti löytyä jonkinlainen näyttävä puutarha. Eipä osunut reitillemme moista ja päätimme jatkaa bussilla takaisin Funchaliin. Yhden maisemakuvan kuitenkin napsin ylhäältä Montesta.

  [​IMG]

  Monteen pääsi bussilla ja vaihtoehtona olisi ollut myös köysirata, joka samasta syystä kuin eilenkin jäi väliin. Alas takaisin kaupunkiin oli tarjolla myös kelkkakyytejä, mutta pidimme 30 Euron kelkkailua ylihintaisena ja valitsimme jo maksetun bussin. Tällaista tänään. Ei tämä paikka Puerto Cruzille vedä vertoja vaikka kiva paikka onkin. Hyvää vaihtelua tänne tulo kuitenkin oli ja ajatukset karkailevat jo tulevan talven matkaamme Puerto Cruziin.

  Aurinkoiset illanjatkot sinne myrskyisään kotimaahan.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Vähän lisää päivitystä Madeiralta. Tänään suuntasimme taas bussilla ylemmäs vuorelle Madeira Shopping Centeriin, mistä löysimme kivan ja edullisen kahvilan. Maisemat olivat tuon kahvilan terassilta kuin Puerto Cruzista konsanaan. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Samoin myös muu ostoskeskuksen tarjonta. Samat liikkeet suurinpiirteiden kuin La Villassa, toki hiukan pienempi oli tämä ostoskeskus. Vielä pois lähdettyämme tämän ostarin vierestä löytyi ihan kodin näköinen talo.

  [​IMG]

  Tuokin voisi olla suoraan Puerto de La Cruzissa. Ja jos olisi, niin omistamisen halu olisi kova. Nyt syömään.

  Mukavaa iltaa kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Sunnuntai-iltaa vaan kaikille. Madeiran viikko jatkuu vielä, samoin samankaltaisuudet Puerto Cruzin kanssa. Puerto Cruzissahan on kaksi varsinaista uimarantaa, Playa Martianez ja Playa Jardin, joista vain jälkimmäisessä voi jotenkin järkevästi uida, jos säät siis sallivat. Samoin on täällä Madeiralla. Kunnollisia uimarantoja ei oikeastaan ole lainkaan, sillä kalliot nousevat jyrkkinä rannoilta ylös. Tässä hotellimme Golden Residencen lähistöllä ei kummoista rantaa ole, vaan rakennetut merivesialtaat hoitavat sen homman. Hotellimme edessä on kuitenkin ranta, tekosellainen kuulemma, kun kivet on sinne vartavasten tuotu, ja rantaa yritetään toteuttaa käyttöön. Kuvat suurenevat taas klikkaamalla.

  [​IMG]

  Toki kovan tuulen takia tuo allasalue oli suljettu, ja rantavahti esti ihmisiä menemästä alueelle.

  [​IMG]

  Tässä hotellimme Golden Residencen, joka on tuo kallion reunan takana ensimmäisenä ylhäällä oleva rakennus, mistä suoraa yhteyttä rannalle ei ole. Tuonne rantaan taas kuljetaan kallion sisään louhitun 100-150 metriä pitkän tunnelin läpi. Tunneli on valaistu, mutta tihkuu kosteutta koko matkan, kiitos merenkäynnin ihan sen vieressä.

  [​IMG]

  Ei tuo ranta suorastaan uimaan houkuttele, varsinkin, kun merenkäynti on kovaa ja kivet isoja ja liukkaita kulkea. Komeaan paikkaan on joku hotelli ihan rantaviivaan saatu rakennettua. Taustalla näkyy hyvin, miten jyrkkä tämä rantaviiva oikeasti on, ja se jatkuu jyrkkänä mäkeä ylös.

  [​IMG]

  Tässä äskeisen rannan, niemen toisella puolella oleva hotelli, mikä näyttää jokseenkin viehättävältä paikalta. Jos tuolla ei pääse rannan aaltojen kohinassa ja eteläisen rannan auringonpaisteessa rentoutumaan, niin ihmettelen, missä se onnistuu. Tällaista tällä kertaa. Huomenna suuntaamme nunnien laaksoon, mistä maisemakuviin aihetta luulisi löytyvän.
  Sen tosin näette vasta huomenna. Antoisaa illanjatkoa kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  No niin. Viimeinen täysi päivä takana täällä Madeiralla hotelli Golden Recidencessä. Hotelli on hiljainen ja viihtyisä ja palvelu toimii loistavasti. Kaikkeen kysymäämme suhtauduttiin vakavasti ja parhaimmilleen hotellin johtoporrasta oli mukana meitä neuvomassa. Kerromme, että vietämme usein talvia Puerto de La Cruzissa, kuten tänäkin talvena 10-viikkoa, jolloin hotellin johtoportaasta innostuttiin samoin tein tarjoamaan mahdollisuutta tulla tänne pidemmäksikin aikaa erikoishinnalla. Sain hotellin johtajan käyntikortin, missä hän pyytää ottamaan yhteyttä suoraan häneen, jos täällä Madeiralla pidemmän aikaa aiomme viettää. Samaan syksyyn meille esiteltiin pian remontista valmistuvia kaksioita hotellin metinäköalapaikalta ja pyydettiin harkitsemaan tätä vaihtoehtona talven viettoon. Miksipäs ei, ei suljeta mitään pois laskuista, vaikkakin Puerto Cruz on ajatuksissa se ykkösvaihtoehto.

  Tänään suunnistimme siis nunnien laaksoon, joka toki oli paikkana näköaloineen huikea, mutta itse kylä on muodostunut Mascan laakson tapaan valitettavasti turistyrysäksi. Jotenkin vaan viehätys tässä kylässä loisti poissaolollaan, vaikka se pienenä kylänä käymisen arvoinen onkin. Napsin matkalta muutaman kuvan huikeista maisemista. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Siellä se nyt on, määränpäämme Valley of Nuns. Nyt sinne kulkee bussinmentävä tie, mutta ennen pelkkä kinttupolku.

  [​IMG]

  Vieressä oli toinen kylä. Kuvien ottopaikalla Eira do Serradolla 1094 metrin korkeudessa oli muuten hotelli, joten eikun halukkaat varaamaan.

  [​IMG]

  Laakso on todella vehreä, kuten koko Madeiran saari. Vähän referenssiä maisemasta, ja vuoren seinämiin jyrkkyydestä antanee se, että tuo ruusu etualalla on puolen metrin korkuinen.

  [​IMG]

  Löytyihän sieltä turismille ladatun kylän seasta myös aitoa, kauniin historiallista Nuns Valleyta. Tästä mentiin kylän kirkolle.

  [​IMG]

  Itse kirkko oli melko vaatimaton ulkokuoreltaan ja paraatipaikalla kylän keskustassa tottakai.

  [​IMG]

  Kirkon alttari oli todella hieno, ei toki niin upea, kuin aikaisemmissa kuvissa olevassa São Martihon kirkossa. Vaikka en kovin uskonnollinen itse ole, ovat kirkot mielestäni poikkeuksetta kaunista katseltavaa ja täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia.

  Matka jatkui vielä Camara de Lobosin kalastajakylään. Mutta siitä sitten huomenna. Mukavaa iltaa kaikille.

  Ps. Saimme hotelli Golden Recidensiltä viimeisen illan yllätyksenä kuohuvaa pullon muodossa. Tämä on hienoa palvelua jos mikä.
   
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Huomenta vaan Madeiralta. Tässä tämä reissu nyt alkaa olla. Laukut on taas pakattu, ja noin kolmen tunnin päästä meidät noudetaan lentokentälle. Kaiken kaikkiaan tämä oli virkistävä loma, kun kotomaan harmaudesta ja viimasta pääsi pois. Madeira on saarena viehättävä paikka, ja tällaisella viikon matkalla pääsee raapaisemaan vain pintaa kaikesta, mitä täällä tarjolla olisi. Olimme laiskoja, kun päätimme, että tällä lomalla ei hötkyillä, vaan mennään päivä kerrallaan ilman suunnitelmia. Kuten eilen totesin, hotellimme Golden Recidence on rauhallinen ja viihtyisä hotelli, pitkähkön kävelymatkan päässä Funchalin keskustasta. On täällä huonojakin asioita, kuten rannan puuttuminen, hotellin levittäytyminen kolmeen rakennukseen, joista kauimmaisessa A-siivessä majoituimme. Hotelli Golden Recidencessä on muuten isona plussana loistava SPA-osasto, missä erittäin kelvollinen sauna, poreallas, sekä uima-allas sisätiloissa. Suurena plussana vielä tälle hotellille nuo kaikki ovat vieraiden ilmaisessa käytössä 17.00-21.00 aikana. Ulkona hotellissa löytyy myös pienehkö uima-allas, mutta sitä emme käyttäneet. Hinta-laatusuhteiltaan tämä Golden Recidence on ihan kelvollinen hotellivaihtoehto, vaikka ei se toki Riu Garoelle, tai Bahia Príncipe san Felipelle vertoja vedä. Jos verrata pitää, siis johonkin Puerto Cruzin hotelliin, niin tämä on paranneltu versio Pez Azulista, toki paljon modernimpi ja siistimpi.

  Eilen poikkesimme siis vielä Camara de Lobosin kalastajakylässä. Kylä oli todella viihtyisän oloinen, ja olisin voinut kuvitella viihtyväni siellä muutamankin päivän. Tässä muutama kuva tuosta kylästä. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Tässä kylän satama, josta kalastus on loppunut, ja kuten kuvasta näkyy, alueelle virtaa turisteja vaurautta tuomaan.

  [​IMG]

  Siinä ne hylätyt kyläläisten kalastusveneet seisovat värikkäinä, kuin Puerto Cruzin vastaavassa satamassa konsanaan. Itse taustalla siintävä kylä on onneksi säilynyt historiallisessa asussaan näihin päiviin saakka. Se jos jokin on ilo turistin silmälle.

  [​IMG]

  Kylän kukkulalle oli rakennettu puisto, mistä pääsin ottamaan pari kuvaa yläviistosta. Melko tiheään on täällä talot rakennettu aikanaan. Tuossa tavassa on viehätyksensä, ainakin visuaalisesti, tiedä sitten, miten itse viihtyisi ko kommuunissa.

  [​IMG]

  Camara de Lobosin kirkko ei poikkeuksellisesti täkäläiseen tapaan ollut kylän korkeimmassa paikassa, vaikkakin toki keskeisimmällä paikalla. Katsokaa taustalla olevia korkeuseroja. Täällä Madeiralla ne ovat ehkä vielä suurempia kylien välillä, ainakin jyrkkyydessä. Samankaltaisuutta Orotavan laaksoon kuitenkin löytyy ihmeen paljon, vain kieli ja kulttuuri ovat erilaisia. Hämmästys on ollut suuri, kun huomasimme, että täällä Madeiralla ihmiset ovat paljon hillitympiä ja rauhallisempia, kuin Teneriffalla. Värikkyys, tunteenpalo ja käsillä puhuminen loistavat poissaolollaan. Toinen ihmetyksen aihe on ollut, että täällä puhutaan hämmästyttävän hyvää englantia. Mikä toki helpottaa turistien täällä oleskelua.

  Tällaista. Pian huoneen luovutus ja Apollomatkojen bussia odottamaan hotellin aulaan. Hauskaa päivää kaikille näitä jorinoita lukeville.
   
 11. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  346
  Kiitos, oli mukavaa lukea ja katsoa hyviä kuvia reissustanne!
  Täällä jo kohta oma matkamme on käsillä Teneriffalle.
  Hyvää lokakuun loppua ja tulevaa marraskuuta!:)

  Terveisin,
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Hauskaa matkaa Senorita1. Kovaa on omakin kaipuu jo Puerto Cruziin. Parisen kuukautta vielä, ja sitten meikäläinenkin taas tallailee noita kauniin kaupungin katuja. Tässä vanha valokuva Puerto Cruzista, vuodelta 1964, kuvattuna Taoron mäeltä. Kuva suurenee klikkaamalla.

  [​IMG]

  Pian, pääsen itsekin tuolta omaa ottamaani kuvaa teille postaamaan. Tänään tulikin jo soittoa, että koskas te tänne Puerto Cruziin Sarahin kanssa saavutte.

  Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Iltaa vaan tähänkin osioon. Yksi kaverini Stadista on juuri nyt Teneriffalla, tosin väärällä puolella saarta Las Americaksessa, ja hän lähetti meikäläiselle terveisensä kuvan muodossa reissultaan Mascaan. Kuva suurenee klikkaamalla.

  [​IMG]

  Huikeat on maisemat, vai mitä mieltä olette.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Sunnuntaita vaan kaikille.

  Eipä ole vähään aikaan tullut kirjoiteltua. Eipä toki ole juuri nyt kauheasti aiheitakaan, muuten kuin kaipuu tuttuun paikkaan Puerto Cruziin vaan voimistuu. Onneksi lähtöpäivä lähestyy kovaa vauhtia ja nyt lasketaan jo muutamassa viikossa tuo onnellinen ajankohta. Ensi talven reissu on useasti ollut taas mielessä ja sille on asetettu taas tavoitteksi alkaa ihan tosissaan katsella ostettavia asuntoja Puerto Cruzin alueelta. La Paz nyt ensimmäisenä mielessä, mutta myös El Durazno tai ehkä keskustakin kelpaa. Seurailen Puerto Cruzin asuntojen hintojen kehitystä lähes viikottain silmä kovana, ja huomattuani samojen asuntojen, monilla jopa parinkin vuoden myyntiaikojen ja muutamiossa hinnanalennusten alkaneen, olen päättänyt, että alkaisi olla aika tarttua tuumasta toimeen. Selkeästi tarjolla on ostajan matkkinat, missä rohkeitakin tarjouksia kannattaa koittaa esittää. Tarjolla on ollut mota mielenkiintoista kohdetta, ylihintaisia vielä toki, ainakin allekirjoittaneen mielestä, mutta potentiaalisia noin asumismielessä. Valitettavasti juuri La Paz, suosikkialueeni on se kaikkein kallein, joten sen takia aluetta etsittävien asuntojen suhteen on laajennettu. Toinen huono juttu noiden paikallisten asuntoilmoitusten kanssa on häpeällisen huonot kuvat myynti-ilmoituksissa. Siksi lienee parempi kierrellä itse katselemassa mitä tarjolla on. Saas näjhdä mitä siitäkin tulee...

  [​IMG]

  Tässä tarjolla Puerto Cruzin keskustassa oleva vanha kirkko kuvattuna vuonna 1963. Kirkkokuva siksi, että kuulin eilen kaksikin suru-uutista, kun yksi Puerto Cruzissa asuva puolituttu paikallinen nainen ja yhden espanjan aurinkorannikolla talvet asustelevan kaverini vaimo nukkuivat eilen pois keskuudestamme. En ole järin uskovainen, mutta tovon heille rauhallista lepoa sinne tuonpuoleiseen. Pysytte kuitenkin muistoissamme.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Hyvää itsenäisyyspäivää vaan kaikille Puerto Cruzin ystäville.

  [​IMG]

  Mahtaakohan Teneriffan Suomikerho järjestää itsenäisyyspäiväksi Puerto Cruzissa jonkinlaisia juhlia. Ainakin kaikilla Puerto Cruzin suomiravintoloilla löytyy tälle päivälle juhlamenu halukkaille. Mielelläni olisin mukana, mutta valitettavasti Nyt tätä juhlapäivää vietetään kotomaan sateisessa pimeydessä. Olkaa te paikalla Puerto Cruzissa olevat onnellisia kun tätä tärkeää päivää siellä lämmössä saatte viettää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 264
  Saadut tykkäykset:
  289
  kiitos toivotuksesta ja sinulle myös hyvää itsenäisyyspä'ivää.
  Puerto de la Cruzin itsenäisyyspäivän vietto piti olla Eurooppatorilla mutta siirrettiin sisätilpoihin sateen vuoksi. Joten ilmeisesti sielläkin on sadetta tiedossa, mutta onhan se vähän lämpimämpää silti vaikka sataisikin.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Tässä kuvaa naapurisaaren Gran Canarian Las Palmasista vuodelta 2002.

  [​IMG]

  Kuvassa calimaa on ilmassa runsaasti, kuten näkyy. Saas nähdä minkälainen calimatalvi Puerto Cruziin tulee tänä talvena. Tuota määrää tuskin kuitenkaan tulee.
   
 18. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  346
  Antigue,
  Kyllä nyt on harmitus päällänsä miksi ei tullut otettua lomaa kuukaudeksi ja joulukuuksi, täällä kun on nyt todella ikävät ilmat, sataa vettä, tuulee,hrr...
  Kyllä mieluusti Puertossa olisi. Jos ensi vuonna sitten, se jää nähtäväksi.
  Tutut kysyi Airbnb asunnoista, miten sinulla se Parque Tajinasten vuokraus, oliko se sitä kautta vaiko Katjalta?
  Entä miten noissa vuokrauksissa kun olen katsellut nettisivuja ei niistä sähkö ja vesimaksuista ole mitään tietoa?
  Itsellä ei kokemusta noista vuokraamisista, entä jos on joku apartementos hotellit jossa on näitä yksityisiä asuntoja kuuluuko niihin päivittäiset siivoukset?
  Katsoin joitakin Airbnb asuntoja ja juuripa tuolla Parque Tajinastessa oli jokunen vuokralla, yksi todella upea omalla pihalla. Siellä olemme olleet joskus ihan valmismatkalla, Aurinkomatkoilla.

  Tyhmiä kysymyksiä joita tässä on ajatellut jos joskus vuokraisi asunnon vähän pidemmäksi ajaksi kuin muutamaksi viikoksi.

  Tuttuja asuu tavallisessa kerrostalossa vuokralla, se on kuin missä tahansa vuokra-asunnossa, itse siivottava, mutta siellä on myös kaikki siivousvälineet imureista alkaen( ei kaikilla).
  Nuo apartementokset kuten Masarussa, Pez Azulissa ym.on noita yksityis asuntoja vuokrattavana , niiden kodin huolto askarruttaa. Sielläkö on kuten muissa hotelli asunnoissa normaalit siivoukset, liinavaatteiden vaihdot ym. kuuluuko vuokrahintaan?

  Valmismatkaanko jos haluaa palveluja, niin kai se menee?

  Teillä matka lähestyy, se on hienoa kun saa olla pidempään, kolmeviikoisemme meni taas yhdessä hujauksessa, Jo olin varaamassa ensi vuoden loppuun mutta hotelli ei vielä ole laittanut myyntiin ensivuoden lopulle matkoja, ja ne pidemmät lomat on nopeasti loppuunmyytyjä. Siksi vähän kiinnostaa nuo Airbnb asiat tai hotellien yhteydessä olevat yksityisasuntojen vuokraukset.

  Terveisin,
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Kiitos Senorita1 kysymästä. Katjan kauttahan se meidän Pargue Tajinaste asuntomme sen 3 1/2 kuukautta vuokralla oli. Silloin 675 kk, maksettiin 4 kk ja Katjan palkkio päälle. Vuokra sisälsi sähkön ja veden, mutta monissa muissa silloin katselemissamme asunnoissa ei sisältänyt. Katjan kautta vuokraaminen on turvallista, hän kun osaa kertoa nuo asiat etukäteen. Asunto sisälsi ihan kaiken tarvittavan, ja kaikki piti tehdä itse siivouksesta ruoanlaittoon ja pyykinpesuun. Silti en vaihtaisi hetkeäkään pois, kun sai käyskennellä noinkin pitkän ajan Puerto Cruzin maisemissa ilman hötkyilyä, ihan kuin olisi kotonaan. Kodiksihan minä Puerto Cruzin jo toki koenkin, sillä muutaman vuoden päästä nuo oleskeluajat siellä tulevat pitenemään entisestään. Tänäkin talvena kyselin Katjalta asuntoa, yhteys häneen kun on saavutettu, ja molemmin puoleinen luottamus luotu. Valitettavasti tuolloin Heinäkuussa tarjolla oli vain 6kk vuokrasopimuksia, jotka eivät sopineet meille tuon 10-viikon loman lyhyyden takia. Siksi valitsin AirBnBn, varsinkin kun löytyi hyvän näköinen asunto kaupungin länsipuolelta paraatipaikalla, eikä hintakaan ollut paha.

  Siivoukset pitänee hoitaa itse, vaikka asuntomme sijaitsee nimenomaan hotellissa, minkä sijainnin paljastan, kunhan pääsemme perille. Etelä parveke Teide- näkyminen helpottanee oleskelua varmasti. Lisäksi asunnossa luvattiin olevan kaikki tarvittava, mitä elämiseen tarvitaan. Kerron lisää, kunhan paikalle pääsen. Joutunette siis taas lukemaan näitä jorinoita jatkossakin. Koittakaa kestää.

  Matkaan vaan rohkeasti Senorita1, jos se on mahdollista. Talvet Suomessa ovat juuri sitä mitä kuvailit, sadetta, kylmää ja tuulista. Tuolla 5500 kilometrin päässä etelässä noista asioista ei tarvitse kärsiä, ja talvehtijana nautit vielä enemmän, kuin kuukaudessa hotellissa palveltavana oleskellessa. Palvelua tosin ei vuokra-asunnoissa ole, mutta en usko sen haittaavan. Näin uskallan väittää, kun molemmat on tullut koettua. Rohkeasti vaan asuntoa metsästämään. Nyt on unten aika, aamulla taas Stadiin kerjuulle. Onneksi työpäivät vähenevät kovaa vauhtia ja pian pääsemme matkaan. Sitä odotellessa... öitä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  346
  Kiitos Antigue, sitä muistelinkin että Katjalta oli se teidän Parque Tajinaste asunto hankittu.
  Toisaalta ihanaa on alakaupungissa asustaa, kaikki on "käden " ulottuvilla.
  Paljon mahdollisuuksia ja se meren läheisyys myös kiehtoo, mitä nyt viimeisillä reissuilla olemme päässeet nauttimaan meren läheisyydestä.
  Valinnan varaa on aika tavalla, hintatasokin vaihtelee jopa samoissa taloyhtiöissä aika tavalla. Tuttumme on eräässä As.Oy ssä ja vuokra on edullinen, samassa yhtiössä näyttää olevan saman kokoinen huoneisto mutta aika tavalla kalliimpi mutta myös täyden remontin läpi käynyt huoneisto , mitä kukin sitten arvostaakin, pääasia että on siisti ja toimiva, kumminkaan ei ole oma asunto. Kieltämättä houkutus on suuri päästä vastaremontoituun.
  Paljon on mietittävää mitä oikeasti haluaa, asunnolta ja sijainnilta.
  Aina on takaporttina valmismatkat, niitä on tarjolla, tosin useamman viikon lomat menee vikkelästi listoilta pois.
  Ihanaa ajatella miltä siellä Puertossa nytkin on ollessa, postauksia lähes päivittäin ystäviltä, huoh.
  No sillain hyvällä, kiva ajatella niitä monia tuttuja jotka siellä viettävät parhaillaan mukavia päiviä, nauttivat elostaan täysillä!

  Kiva kuulla sitten teidän lomastanne, mielellään niitä lukee moni muukin, meitä kun on monia Puertoon hurahtaneita (y)

  Mukavia joulukuun päiviä ja terveisiä kaikille tutuille myös!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Sinne vaan Senorita1 Puerto Cruziin, jos se suinkin on mahdollista. Jos työn orjuus ei olisi välttämättömän pakollista, kun se valitettavasti meikäläiselle vielä on, niin puolivuotisia viettäisin taatusti noissa maisemissa.Viikottain olen minäkin yhteydessä siellä asuviin ystäviini ja kateeksi käy, siis sillälailla positiivisesa mielessä, heidän elonsa noissa kauniissa paikassa, valossa ja lämmössä, mitä tarjolla on. Onneksi tällekin talvelle työpäivät taas vähenevät ja pian päästään matkaan.

  Katjalta se asuntomme siellä Pargue Tajinastesa tosiaan oli. Hyvin toimi kaikki, kun kaikenlaiset kyselyt ja asiat hän hoiti vuokranantajamme kanssa sujuvasti. Lisäksi hänen kauttaan tuli silloinen vuokranantajamme minulle tutuksi, samoja asioita kun harrastamme, joten hänkin jo moikkaa kylillä vastaan kävellessään ja juttua riittää, kunnes on taas jatkettava matkaa. Näin ne harrastukset yhdistävät kansalaisuudesta huolimatta.

  Tässä hyvä kuvakollaasi Puerto de la Cruzista.

  [​IMG]

  Tuota kun taas katselee, niin nämä viimeiset päivät ennen lomaamme suorastaan kuluvat viheltäen ohi. Kuva ei ole minun, joten kunnia sen ottajalle. Pian, ihan pian...
   
 22. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  346
  Kyllä totta tosiaan haikeus iskee kun tuota kuvakollaasia katselee, nyt ei paikanpäällä oikein ole ilmat parhaimmillaan, sateista ja lämpöasteet mitä on..
  No äkkiä siellä säätilat vaihtuu, marrasmatkallakin kun lähdetiin kävelyreissuille jos laittoi pitkähihaista niin varmasti alkoi kohtapuoliin aurinko paahtamaan ja vähän sama kun jos ottaa sateenvarjon mukaan. Pitäisikö olla varalla aina sateenvarjo; kenties ainakin monesti se kokemus oli että taas tämäkin turhaan on mukana:oops:

  Täällä sen sijaan on niin harmaata ja pimeääkin päivästä toiseen että kyllä vaan mieluusti siellä Puertossa olisi.

  Kyllä on taas hyvät muistot viime reissusta, paljon tuli liikuttua, kävellenkin jota edellisellä reissulla ei voitu harrastaa, no silloin kuljimme taksilla paljon ja mikäs on kulkiessa kun matkan teko kauemmaksikin on niin halpaa. Kyllä nytkin menimme La Orotovaan, Näköalakahvilaan Vista Paraisoon, La Villaan ja muihin lähempinä oleviin kohteisin, uskomaton tuo taksin hinta. Viimeinen taksimme oli kun otimme La Pazista ihka uusi Jaguaari, olipa hiljaista kulkua ja uuden karhea auto kun oli kaikin puolin mukavaa menoa. Naiskuljettaja joka oli kovin ystävällinen ja kyllä siellä kaikki kuljettajat on asiakasystävällisiä.
  Liikkuminen on kyllä helppoa, Titsalla emme tällä reissulla matkanneet.

  En muista mainitsinko jo Orkideapuistosta että on jonkun verran kulahtanut, käykö samoin kuin Rico Bellon, leikkaamattomia puita, pensaita, kuolleita kukkia hoitamatonta, mistä johtuu, kokemusta on sentään hyviltä ajoilta jolloin oli loistossaan.
  Muuten kaupunkia ehostetaan aika tavalla.

  Punta Brava on jollain tapaa aina niin viehättävä, mieli iloitsee siitä rauhallisuudesta, meri kauniin sinisenä lyö tyrskyjään ja uusi kunnostettu rannanpuoleinen kävelytie on miellyttävä.
  Paikalliset Punta Bravan kahviloissa on kiva käydä juomassa virkistävät, siinä kirkkoa vastapäätä ja toinenkin kirkon vieressä ovat aina kansoitettu viimeistä "jakkaraa" myöten .
  Ihan oikeasti nauttii ajatuksesta että Punta Bravassa oikeasti asutaan!
  Arkista touhua, vihanneskauppias taas oli kierroksellaan, nuoret miehet kalastelevat rantakallioilla, hui, sekin on aika laji miten siellä pystyssä pysyvät, tai no onhan ikäero aikamoinen.

  Toisaalla, hotelimme yläkerroksen tasoilla la Pazissa on
  uusittu entinen Bellavista ( nyk. Atlantic Mirage Suites & Spa) on kyllä kauniisti remontoitu, upeat auringon ottotilat ylhäällä porealtaineen, baari myös siellä ylhäällä mistä on upeat maisemat, meri toisella puolen ja toisella Teide näkymät!
  Alhaalla on iso uima-allas aurinkopeteineen, Sisätilat upeita kaikilta osin. Ilmeisesti huoneetkin.
  Aikoinaan kun siellä olimme niin aika askeettinen ja kostea, vähän pimeä mutta uudistus on nyt melkoinen.
  Moni muukin hotelli on saanut lähes täydellisen uudistuksen.
  Hotellimme San Felipe on vähän kyllä siinä ja siinä kun koko ajan vuodesta toiseen remontoidaan , vähän sieltä vähän tuolta tyyliin. No onhan se hintansa arvoinen hotelli ja jotain sentään uusitaan. mutta kun katsoo noita täyden remontin käyneitä hotelleja niin se on vallan toista. Toisaalta kyllä hinnatkin on toista!
  Ystävällinen henkilökunta, siisteys , hyvät, itseasiassa loistavat ruuat jos mukaan huomio myös ala carte ravintolat. Allasalue niitä kauniimpia mitä Puertossa on.
  Se sijainti! Todella hyvällä paikalla.
  Korkeuksissa olevat huoneet ,no kuka niistä tykkää, no mekin tuon kolmeviikkoinen siinä 14 kerroksessa. Näkymät niin merelle kuin vuorille ja mikä hienompaa aamulla herätessä näki ensimmäiseksi Teiden.
  Näitä muistellessa, toivotan oikein hyvää joulun odotusta kaikille!

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Huomenta vaan kaikille. Loma lähestyy ja sitä mukaa myös aktiivisuuteni tällä palstalla. Nyt on työpäiväni ennen lomaa laskettavissa jo omin kahden käden sormin voimin, joten aika pian se taas tapahtuu, kun Puerto Cruziin suuntaamme Sarahin kanssa. Valmisteluja matkaamme varten on tehty jo jonkin aikaa, kun kissalleen Elmerille piti hankkia hoitaja tänne kotiimme, jotta hän saa talvehtia tutuissa ympyröissä, tälläkin kertaa onneksi tutun hoitajan seurassa. Sama henkilö on hoitanut Elmeriä täällä kotonamme jo vuosien ajan aina lomillamme, ja olemme kaikki tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Kissamme ja talomme jää taas kerran turvallisiin käsiin, joten hyvillä mielin voimme taas talvehtia Puerto Cruzissa.

  Hankimme myös, vihdoinkin sanoisi joku meitä viisaampi, eurooppalaiset sairausvakuutuskortit molemmille. Meillä kun on molemmille jatkuvat matkavakuutukset, on tuon ilmaisen kortin hankinta jäänyt. Ja ihan turhaan, sillä ihan älyttömän helppoa se oli hankkia netistä Kelan nettisivuilta, tottakai täysin ilmaiseksi. Helppoa oli, kun täytti vaan tiedot ja paikoi tilaa nappia, jolloin alle viikon päästä se oli jo postilaatikossamme. Suosittelen lämpimästi kaikkia tilaamaan tuollaisen eurooppalaisen sairasvakuutuskortin, ihan vaan varmuuden vuoksi, sillä koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua matkoilla. Tuolta voitte ko kortin hankkia, vaikkapa kesken näiden jorinoiden, jottei siis unohdu, jos tuota korttia ei hallussani jo ole...

  https://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti

  Annamannan viesti on näköjään poistunut, lukaisin kyllä sen, mutten kiireiltäni ehtinyt vastata. Annamanna, käy katsomassa AirBnBn tarjonnasta asuntoa Puerto de La Cruzista. Kirjaudut/rekisteröidyt vaan palveluun, laitat hakuun Puerto de la Cruz ja käyt tarjontaa läpi. Vielä löytyy edullisiakin asuntoja, varsinkin yksin matkustaville, ja jos otat asunnon pidemmäksi aikaa, saat yleensä ilmoitetusta päivähinnasta alennusta. Jos sopiva löytyy tietyille päiville, tarkasta lentojen saatavuus Teneriffalle samoille päiville ja varaa, jos kummatkin natsaavat. Niin helppoa se on, ja katsellessani yhdelle tutulleni asuntoa AirBnBn kautta reilu kuukausi sitten, olisi löytynyt kämppä viikoksi, kohtuu hyvältä paikalta hintaan 16€/vuorokausi. Hotellien tarjonta ei oikein äkkilähdöilläkään pääse samaan,
  Varsinkin jos matkustat yksin, niin kuin olen teksteistäsi ymmärtänyt. Happy hunting(y)

  Nyt jouluostoksille, saas nähdä mitä tästäkin tulee. Ruuhkia nyt ainakin... Leppoisaa Lauantaita kaikille.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Tämän kuvan myötä hyvää joulua kaikille palstan lukijoille ja kirjoittajille.

  [​IMG]

  Arvatkaa kenen lahja on tuossa kuusen ”alla” :)

  Edit. Kaverini Ru lähetti meille tällaisen joulutervehdyksen Puerto Cruzista.

  [​IMG]

  Ei hassumpi maisema joukukukkasta katsella, vai mitä mieltä olette. Kuva suurenee klikkaamalla.
   
  Last edited: 24.12.2019
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 156
  Saadut tykkäykset:
  600
  Lauantai ehtoota vaan kaikille. Tasan viikon päästä olemme sitten vihdoin Puerto Cruzissa ja Kymmenen viikon loma odottaa. Tämän postauksen tarkoitus on päivittää kaikille, vähän pidempiä lomia suunnitteleville puhelin ja nettiasioita. Kävin nimittäin tänään vähän päivittämässä puhelin/nettiyhteyksiäni Telian myymälässä. Saamani tarjous oli sen verran laadukas, että tartuin/tartuimme Sarahin kanssa siihen. Eli rajattomat puhelut/tekstarit koko EUn alueella. Rajaton 200 mb/s netti kotimaassa, Baltiassa ja Skandinaviassa. Lisäksi EU dataa EUn alueella hulppeat 17 gigaa/kuukaudessa. Aikaisemminhan raja on Telialla ollut 10 gigaa, on edelleen niin Elisalla kuin Dnallakin. Hinta 18,90 Euroa kuukaudessa. Todella edullista siis ja nyt voi huoletta surffailla ilman huolen häivää koko lomansa ajan. Kannattaa siis kilpailuttaa noita puhelin/nettiasioitaan, varsinkin, jos vietätte useamman viikon jaksoja Kanarialla tai muualla EUn alueella. Pian jatkuu HIFKn ottelu, joten palataan asiaan...
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti