Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Löysin hienon kuvan caliman saapumisesta tälle saarelle.

  [​IMG]

  Kuva eiliseltä Santa Cruzista. Ei minun ottamani, joten kiitokset sille, jolle se kuuluu. Edelleen tuulee niin, että ikkunat helisevät ja tavaraa lentelee kadulla. Saas nähdä koska loppuu...
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Vähän päivitystä myrskyyn ja calimatilanteeseen. Poikkesin aiemmin seurakunnan myyjäisissä letulla, laskiaispullalla ja kahvilla, ostaen samalla kämpille karjalanpiirakoita. Karmean puuskaisen tuulen lisäksi täällä on ällistyttävän kuuma.

  [​IMG]

  Tuo mittari oli varjossa Valle Luzin vieressä.

  [​IMG]

  Tuuli teki tuhojaan, ja osa noista oksista meinasi pudota päälleni. Onneksi rasahduksen kuultuani katsoin ylös ja ehdin väistää tien puolelle.

  Tuuli jatkoi vaan puuskissa ja tänne julistettiin hurrikaanivaroitus, ja ihmisiä kehoitettiin pysymään sisätiloissa. Niin Los Reahelosissa, kuin La Orotavassakin riehuu metsäpaloja, ja savun haistaa tänne selvästi. Jokin aika sitten tuuli tyyntyi ja todellinen calima tuli riesaksemme.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Siellä jossain on Taoron vanha kasino ja toisen kuvan Kalasatama vanhoine kaupunkeineen. Tälläistä en täällä ole vielä nähnyt. Tuuli virittelee taas tuloaan, joten saas nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu.
   
 3. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
  Ei tuommoista ilmaa ilmeisesti kukaan muukaan ole siellä nähnyt. Koet historiallisia asioita.
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Huomenta vaan täältä Puerto de la Cruzista. Yö oli rauhallinen kun myrsky ei jatkunutkaan eilisen päivän jälkeen.

  [​IMG]

  Aurinko nousi juuri kokonaan näkyviin, mutta kuten kuvasta näkyy, ei ilma ihan vielä ole normaalissa tilassa.

  Aurinkoista päivää kaikille.
   
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
  Sitten iski corona Teneriffalle. Alkaa olla aika olla tarkkana, vaikka PdlC ei olekaan vielä mainittu. Turistikeskittymät ei välttämättä ole turvassa, vaikka elinkeinon vuoksi viranomaiset taatusti tekevät kaikkensa, ettei turismi vaarannu. Lennätkö lopulta kotiin etuajassa?
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Aurinkoista päivää kaikille.

  Vai on koronavirus nyt täällä. Pakko sanoa, ettei juuri hetkauta. On 10000 kertaa suurempi mahdollisuus kuolla auton alle jääden, kuin tuohon erikoiseen flunssaan. Ihmettelen suuresti lehtien paniikinlietsontaa asian suhteen. Tai no, onhan keltaisella lehdistöllä yksi tarkoitus, näennäisen tiedonvälityksen lomassa, nimittäin se, että on moraalisesti väärin antaa tyhmien pitää rahansa. Eli, en lähde etuajassa, antaa taudin laantua vielä viisi viikkoa, ja ajallaan sitten kotiin. Sitäpaitsi se lentokone, juuri nyt, lienee kaikkein alttein paikka saada erilaisia kausi-influenssoja, miksi tämän coronankin luen.

  Tulihan käveltyä tänään La Villaan, vain todetakseni, että kaikki liikkeet olivat kiinni. Täällä siis tänään pyhäpäivä. Tälläistä voi tapahtua, kun vain lähtee liikkeelle sen enempää asioita tutkimatta. Onneksi tuli kuitenkin tehtyä kiva kävelylenkki, joten se lohduttaa. Ilmakin alkaa olla jo parempi, joskin läkähdyttävän kuuma. Pian Bar Walhallaan lounastamaan salaatin muodossa.

  Aurinkoista päivää kaikille.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Iltapäivää vaan kaikille.

  Pikku kävelylenkki islantilaisen kaverini Hn kanssa, mikä suuntautui La Villaan ja kahville Mimo K :hon, on nyt tehty. Pian taas uudestaan liikkeellä, ja nokka kohti Bar Walhallaa, mihin suunnistan eilisen tapaan aterioimaan. Senverran hyvä oli eilinen kinkkusalaattini, minkä siellä söin. Valittavana oli kaksi vaihtoehtoa, kinkku tai katkarapusalaatti, joista valitsin jälkimmäisen.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Herkullisen näköistä, vai mitä mieltä olette. Vaimokin myhäili kotona tyytyväisenä, kun söin vaihteeksi salaatin, noiden omatekemien pöperöiden lomaan. Oikeassahan hän on, enemmän vihreää pitäisi syödä. Seuraavaksi aion, tämän lähetettyäni suunnistaa uudestaan Walhallaan, ja syödä tarjolla olevan filepihvi-annoksen. Eiköhän sekin taas maistu.

  Iloista koulupäivää kaikille.
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Huomenta vaan täältä Puerto de la Cruzista. Eilen tuli taas vähän vaelleltua luonnon keskellä. Tällä kertaa kohteemme oli Barranco Ruiz, jonkun matkaa Los Reajelosista länteen. Nappasimme Titsan 363 ja lähdimme matkaan jääden San Augustin-nimiselle pysäkille. Ensimmäinen visiittimme oli kuitenkin joitain satoja metrejä aikaisemmin ohittamamme Cepsa-huoltoasema, jossa joimme kahvit ja otimme vesipullot mukaan matkalle.

  [​IMG]

  Tuon tien toisella puolella olevan mäen päälle oli tarkoitus kiivetä, joten eikun haastetta kohti.

  [​IMG]

  Tien vierestä lähti ylös nämä rappuset, jotka viiden minuutin kiipeämisen jälkeen päättyivät aitaan ja banaanipeltoon, joten palasimme takaisin valtatielle ja läksimme länteen päin Barranco Ruizin suuntaan.

  [​IMG]

  Siinä seuraava mäki, jota lähdimme kapuamaan. Tuon parkkipaikan takareunasta lähtee toiset rappuset, ja hyvin hoidettu kivetetty tie, jota pidimme tylsänä kulkea, kunnes kivetys loppui ja se nousu alkoi.

  [​IMG]

  Suurinpiirtein tuonne ylös oli tarkoitus kulkea, ja kuljimmekin koko infernaalisen reitin. Santa Ursulan rappuset ovat lasten leikkiä tähän nousuun verrattuna. Nyt kapuamista riitti välitasanteelle tunnin verran, ja kyllä otti välillä koville, niin hengityksen, kuin sydämmenkin osalta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Reitti oli hankala kulkea, ja täällä kertaa oli pakko pitää 3 lyhyttä taukoa, jotta yllä pääsimme.

  [​IMG]

  Reitiltä löytyi myös tämä luola, mistä tuon pienemmän suuaukon kohdalta lähti kolme eri käytävää syvemmälle kallioon. Shortseissa ja pikeepaidassa, ilman taskulamppua tutkiminen jäi väliin, vaikka kiinnostaisi mennä syvemmällekin tuonne luolaan.

  [​IMG]

  Pääsimme vihdoin ylös Okaza Cruz de Los Rodriguezin näköalatasanteelle, noin tunnin nousemisen jälkeen. Pikku hengenvedot ja näköalojen ihaillut.

  [​IMG]

  Pahaksi onneksi matka jatkui aina vaan ylöspäin, toki helppokulkuista tietä pitkin, kunnes löysimme bussipysäkin, josta pääsisimme takaisin Puerto Cruzin suuntaan.

  [​IMG]

  Pysäkki löytyi tämän kyltin kohdilta, joten muistoksi tästä seikkailusta otin vielä paikan nimestä kertovasta kyltistä kuvan. Nousua tuolta Cepsa-huoltoasemalta tälle kyltille tuli GPS mukaan noin 600 metriä. Tästä sitten Titsalla 354 Los Reajelossiin, mistä kävelimme Las Dehesas-kylän kautta takaisin Puerto Cruziin, ja siellä Bar Reilupeliin syömään lihapullat ja muusi. Täydellinen päätös täydelliselle päivälle. Tätä reittiä voin suositella kaikille huikeuden maisemien ystäville, mutta kovaa kuntoa se vaatii. Tokihan sen voi kulkea myös ylhäältä alas, kuten yksi vastaan tullut suomalaisryhmä teki. Mutta kun tuon on ylös kiivennyt on fiilis aivan mahtava, "mä tein sen", onnistumisen muodossa. Ensi Maanantaina sitten taas tällainen samantapainen lenkki, jossain ihan muualla. Paikka on vielä auki, mutta tuo Aguilan ehdotus on tutkinnassa.

  Nyt kaverini Hn kanssa La Lagunan vanhaa kaupunkia tutkimaan. Aurinkoista päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 9. Amiga Turust Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.02.2020
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  5
   
 10. Amiga Turust Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.02.2020
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  5
  Hola Antique ,
  enpä olisi uskonut tätä tekeväni, mutta näin vain kävi.... rekisteröidyin.
  Sattumalta löysin "päiväkirjasi" vuosia sitten. Parantumattomana PdlC fanina olen talven pimeinä hetkinä hakeutunut katselemaan kuviasi ja saanut niistä virtaa. Parinkymmenen vuoden aikana olen käynyt Puertossa toistakymmentä kertaa. Kaikki kuvailemasi paikat ja asiat ovat olleet ihan tuttuja, silti niistä on ollut kosolti iloa.
  Nyt katselen uusimpia vaelluskuviasi ja kateus valtaa mieleni. Huikeita !
  Omalta kohdaltani vaellukset ovat taaksejäänyttä elämää. Vanhalla (haa!) tunnetusti se arka paikka on selkä - niin minunkin kohdallani. Onneksi luonnosta voi nauttia muullakin tavalla kuin kiipeämällä korkealle.

  Tässä ajan kuluessa ja "seurailun" jatkuessa , on luonnollisesti herännyt uteliaisuus.
  Kuvittelin arvailun loppuvan, kun tajusin meidän olevan kaupungissa yhtäaikaa (palasin viime sunnuntaina ). Liikuimme osittain samoissa paikoisssa, katselin sillä silmällä paikalla olleita, mutta Bingo-tunnetta ei tullut. Tosin profiilikuvasi ei paljon auta.
  No, en ehkä kuitenkaan olisi tohtinut hihasta vetäistä. Hauska sattuma se olisi kaikesta huolimatta ollut.

  Olet onnekas , kun sinulla on ystävä/ystäviä, jolla/joilla on kuntoa ja rohkeutta tulla kumppaniksi. Yksinhän noille uhkarohkeille vaelluksille ei voisi lähteä.

  Antoisaa loman jatkoa ja uusia seikkailuja !
  (seurataan ;-)
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Kiitos kommentista Amiga Turust. Ei toi rekisteröityminen ole tuon kummempi juttu, mutta ilman sitä tämäkin palsta olisi kuin S24 kaatopaikka, jota en ole enää pitkiin aikoihin jaksanut seurata. Eikä meikäläistä tarvii ujostella, rohkeasti vaan juttusille, jos joskus tänne samaan aikaan päädyt. Ihan jokaisen suomalaisen tänne saapuneen kanssa olen tullut juttuun, kun suhtaudun kaikkiin ihmisiin, niin Puerto Cruzissa, kuin kotimaassakin positiivisen avoimesti. Sama koskee ihan kaikkia näitä jorinoita lukevia.

  Eilen oli tuon Torstain infernaalisen vaelluksen jälkeen lepopäivä, kun reidet huusivat hoosiannaa, varsinkin rappusia kulkiessa. Poikkesin toki kaverini Hn kera La Lagunassa vanhaa kaupunkia hänelle esittelemässä. Tässä muutama kuva. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Ensin La Lagunan yliopiston päärakennus, joka miellytti silmääni.

  [​IMG]

  La Lagunan vanhankaupungin kirkko, tai sen torni kuvattuna kulmasta, mistä sen sai kokonaan kuvaan. Yllätys oli melkoinen, kun kirkkoon oli sisäänpääsymaksu 5 Euron hintaan.

  [​IMG]

  Näitä vanhoja, kauniita rakennuksia La Lagunan maailmanperintökohteeseen mennään katselemaan.

  [​IMG]

  Tämä näky lienee tuttu kaikille La Lagunassa käyneille. Taustalla paikallinen paloaseman torni, joka melko keskellä vanhaa kaupunkia sijaitsee.

  [​IMG]

  Tuon tornin juurella oli myös paikallisten karnevaalien kulkue, sardiinin hautajaisten muodossa. Hiukan pienempimuotoinen tapahtuma oli kyseessä kuin Puerto Cruzissa.

  [​IMG]

  Takaisin La Lagunan linja-autoaseman kävellessä tuli vastaan tämä seinämaalaus.

  [​IMG]

  Sitten palattuamme Puerto Cruziin, syömään edullista lounasta Bar Walhallaan. Hyvää oli, kuin kotona tehtyä, joten täytyypä tsekata ensi viikonkin lounaat Walhallassa. Ainakin Maanantain läskisoosi muusilla kiinnostaa. Sitten illemmalla tapasin kaverini Hn ensin Bar ReiluPelissä, missä nautin kahvikupposen. Myöhemmin vielä suunnistimme La Bambaan, kun H tykkää laskeskella julkisesti. Pian kuitenkin kyllästyin, hyvistä laulajista huolimatta, mollivoittoiseen musiikkitarjontaan ja poistuin yöpuulle. Näin siis eilen.

  Mukavaa iltaa kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  58
  Huikeita kuvia, kiitos! Aikamoisia patikkareissuja olet tehnyt, kiva että olet löytänyt Teneriffan hienot patikkareitit. Itseltäni jäi tällä kertaa vaellukset väliin, vaikka useasti olen Mikon mukaville retkille osallistunut. Ehkä joskus taas. Oma viikon loma meni hujauksessa ilman sen kummempia ohjelmia. Kävelyä kaupungilla, cortadoja, viiniä, shoppailua, hierontaa Risttassa, syömistä, musiikkia, uusia ystäviä. Ihana lyhyt loma! Päästiin jotenkin hiekkamyrskyn keskellä kotiin Finnairin siivin. Kenttä kuulemma suljettiin sen jälkeen kun meidän lento oli lähtenyt. Hyvää tuuria siis. Enemmän pelotti bussimatka kentälle kun bussi heilui aika lailla tuulen mukana ja tiellä oli risuja ja kaatuneita puita. Mutta onneksi tosiaan päästiin turvallisesti ja ajallaan kotiin. Ja sen jäkeen tulikin heti uutinen koronaviruksen rantautumisesta myös Teneriffalle (onneksi etelään). Kiva katsella kuviasi ja muistella omaa lomaa Puertossa. Jokin sinne aina vetää uudestaan! :rolleyes:(y) Hyvää jatkoa sinulle Antigue ja kaikille vielä matkaan lähteville:)
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Tässä muutama kuva tämän päivän karnevaaleilta.

  [​IMG]

  Tenerifen Suomikerho oli näyttävästi mukana kulkueessa. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Iloa ja asennetta riitti, vaikka otin kuvan aivan reitin loppupäässä Calle San Felipellä.

  [​IMG]

  Tässä yksi karnevaalien kuningattarista.

  [​IMG]

  Toinen kuningatar tai prinsessa.

  [​IMG]

  Iloa riitti.

  [​IMG]

  Mr. Biljardi jälkikasvuineen oli myös paikalla. Huomenna sitten muutama video. Nyt Bar Reilupeliin kahville. Hyvät yöt kaikille.

  edit. Kuvien klikkausmahdollisuus.
   
  Last edited: 29.02.2020
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Aurinkoista huomenta Puerto de La Cruzista. Kuvasin siis eilen muutaman videon. Tässähän niiitä. Koittakaa kestää.
  Siinähän niitä. Aurinkoista päivää kaikille.
   
  Last edited: 01.03.2020
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Tässä vielä lisää videota.   
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Antigue,
  Kiitos taas monenlaisista valokuvista, kiva on seurata matkaasi. Komeissa maisemissa joskin vaativissa maastoissa, johon ei kyllä enää ole meikäläisille asiaa mennä!
  Kivoja karnevaalikuvia, tunnelmaa kuin vuosi sitten ollessamme karnevaalien aikaan siellä.
  Monenlaista on ollut tapahtumaa, myös luonnon järjestämää lomallasi!
  Marraskuussa lomaillessamme olikin rauhallista olemista, kyllä tuo karnevaali luo erilaisen loman tunnelmallaan.

  Soikkelin pariskunnalle mukavaa tulevaa matkaa Gran Canarialle! Taitaa olla jo matkalle lähtö lähellä? Terveisiä meiltä molemmilta!

  Mukavia maaliskuun päiviä kaikille!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  52
  Hienot on karnevaalit. Hienoja kuvia. Onkohan näin upeita ilmoja ollut miesmuistiin? Hiekkamyrskyä lukuunottamatta.


  QUOTE="Antigue, post: 12185076, member: 25104"]Tässä vielä lisää videota.  [/QUOTE]
   
 18. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  52
  Kiitoksia terveisistä ja takaisin terkut..
  Matka on reilu vkon päästä. Ei ole enään kaukana. 10.3 lähdetään ensin hesaan synttäreille ja siältä kentälle. 2.4 takaisin sitten. Täällä sataa räntää ja luntakin tuli yöllä pari senttiä. Nyt ne sulaa jo kovaa vauhtia. J&T

  QUOTE="Senorita1, post: 12185116, member: 11867"]Antigue,
  Kiitos taas monenlaisista valokuvista, kiva on seurata matkaasi. Komeissa maisemissa joskin vaativissa maastoissa, johon ei kyllä enää ole meikäläisille asiaa mennä!
  Kivoja karnevaalikuvia, tunnelmaa kuin vuosi sitten ollessamme karnevaalien aikaan siellä.
  Monenlaista on ollut tapahtumaa, myös luonnon järjestämää lomallasi!
  Marraskuussa lomaillessamme olikin rauhallista olemista, kyllä tuo karnevaali luo erilaisen loman tunnelmallaan.

  Soikkelin pariskunnalle mukavaa tulevaa matkaa Gran Canarialle! Taitaa olla jo matkalle lähtö lähellä? Terveisiä meiltä molemmilta!

  Mukavia maaliskuun päiviä kaikille!

  Terveisin,[/QUOTE]
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Huomenta taas Puerto Cruzista. Ensinnäkin kiitokset Senorita1 ja Soikkeli kommenteista. Lomailemaanhan tänne on tultu, ja pääsosin niin teenkin, mutta kun löytyi samanhenkinen, hyvä tyyppi, jonka kanssa vaellella, ja jonka kunto on erinomainen, on kiva vähän tutkiskella paikkoja. Soikkeli, avaa ihmeessä uusi ketju Las Palmasia matkallasi, kun sinne saavutte. Monia kiinnostanee näiden jatkuvien Puerto Cruzin päivitysten lisäksi myös muiden Kanariansaarten asiat.

  Eilen en saanut mitään aikaan. Edellinen yö oli infernaalinen kokemus, kun karnevaalien yöjuhlinta jatkui pitkälle aamuyöhön, jolloin unet jäivät vähiin tässä osoitteessa. Taas yksi hyvä syy valita La Paz jatkossa, ettei tarvitse öitä valvoa. Pikku kävelylenkin tein ja pari kuvaakin napsin eilen vanhan kirkon puistossa.

  [​IMG]

  Kirkko ja sen vieressä olevat vanhat rakennukset vaan ovat niin kauniita katsella, istuskellessa puistonpenkillä auringonpaisteessa. Takakulmassa oleva kahvila on monien suosiossa, eikä syyttä. Kannattaa poiketa.

  [​IMG]

  Samalta penkiltä näkymä hotelli Monopolin edustan elämään. Mikäs tuossa oli istuskellessa mainiossa säässä.

  Nyt Puerto Cruzin linja-autoasemalle ja nokka kohti Calderaa ja pikku maisemareittiä etsimään. Aurinkoista päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Surullisia uutisia Puerto Cruzista. La Pazissa sijaitseva Europakiinteistö on juuri nyt tulessa.

  [​IMG]

  [​IMG]


  Tuossa rakennuksessa sijaitsee erinomaisen hinta/laatusuhteen omaava Oliva-ravintola. Toivokaamme, että vahingot jäävät pieniksi.

  Edit. Kor.virheet
   
  Last edited: 03.03.2020
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  671
  Saadut tykkäykset:
  189
  Vilkaisin, että Aurinkomatkat kauppaa viikkoa Puertossa Eden-majoituksella jo alle 250. Ei ole paha hinta ja joku kehui hotelliakin. Itse jatkan kumminkin toistaiseksi sumuisen järven katselua. Hyviä lenkki-ilmoja!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Huomenta taas Puerto Cruzista.

  Eilinen oli varsinainen marssipäivä, kun kaverini Pn kera läksimme Titsalla 345 kohti La Calderaa. Epäonneksemme bussi jäikin La Ororavan linja-autoasemalle ja olisi pitänyt jatkaa toisella, saman numeroisella 345lla kohti La Calderaa. Seuraava bussi vaan siihen suuntaan lähti vasta reilun tunnin päästä, joten suunnitelma muuttui, ja päätimme lähteä kävelemään, heti linja-autoaseman vierestä mäkeä ylös, ja katsoa, mihin se johtaa. Olen toki kaikenlaisia mäkiä kävellyt, mutta nyt vastaan tuli jotain infernaalisen haastavaa mäen muodossa. Jalkaa vaan toisen eteen oli mottomme, ja hyvinhän se sujui, kunnes mäki jyrkkeni radikaalisti. Siinä kohtaa jalka alkoi hiukan painaa, hengitys tihentyä ja sydän tekemään työtään vauhdikkaammin. Kaverillani, jolla on Polarin monitoimiranneke kädessään, mittasi korkeimman sykkeensä olleen 159, noissa mäissä, joten muutama tauko noilla lukemilla oli paikallaan. Se tietysti oli hyvä mahdollisuus ottaa kuvia. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ylä ja alamäkeä. Noudukulmaa 30-40 astetta, ja melkein kaksi tuntia tuota samaa rääkkiä. Hiki siinä tuli ja varjopaikat olivat suosiossa.

  [​IMG]

  Jossain kohtaa mäkeä löytyi viime viikon myrskyssä kaatunut puu, joka oli vienyt kaiteet ja betonirakennelmat mukanaan. Eipä ihme, kun katsoo puun kokoa.

  [​IMG]

  Kohtuu kauas on Puerto Cruzista päädytty ja Aquamansa nimisessä kylässä päätimme juoda kahvit paikallisessa kahvila/ravintolassa. Ei ollut näillä korkeuksilla enää turistihintoja, ja Cafe con Leche maksoi vain Euron.

  [​IMG]

  Pitihän sitä kuvata El Teide Aquamansan näkökulmasta. Matka kuitenkin jatkui mäkeä aina vaan ylöspäin, asutus harvempi ja havumetsävyöhyke alkoi.

  [​IMG]

  Myös varsinaista postikorttimaisemaa oli tarjolla.

  [​IMG]

  Tässä kohtaa kävi mielessä, huvilla toki, että eiköhän jatketa Teidelle saakka. Huomatkaa, että olimme jo 1000 metriä merenpinnan yläpuolelle, hiukan alkoi olla viileää , ja tyhmät turistit kulki shortseissa ja hihattomassa paidassa.

  [​IMG]

  Edellisen kuvan paikasta matka jatkui fiiliksen mukaan kohti metsää.

  [​IMG]

  Vastaan tuli kyltti La Caldera, joten pakkohan sinne oli suunnistaa. Joten pääseehän La Calderaan näin sitten kävellenkin. Tosssua vaan toisen eteen ja rohkeasti ylämäkeen. Lupaan, että se on palkitseva kokemus kun perille pääsee. Mutta mitä sitten tapahtui. Siitä saatte lukea myöhemmin.

  Aurinkoista päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Amiga Turust Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.02.2020
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  5
   
 24. Amiga Turust Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.02.2020
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jännityskertomus !
  No nyt tähän seuraamisen tulee ihan uusi ´tatsi´. Tämän vuoden puolen kuvat ja tarinat ovat jotain ihan erilaista kuin ennen. Oletko Antique löytänyt uuden (nuoremman) kaverin, joka usuttaa mitä hurjimpiin sekkailuihin ? Muistan, että aikaisempina vuosina retki usein tyssäsi "vanhus"-ystävän kuntoon ( tosin sinun vanhus -käsitteesi on aina hirvittänyt ;-) )
  Olen jäänyt arvuuttelemaan sinun ikääsi. Jo kauan sitten haaveilit (suht. pian) tapahtuvasta eläköitymisestä - ostaisitte talon Puertosta /läheisyydestä.
  No, esim. upseerit eläköityvät alle kuuskymppisinä, joten eläköitymisestä voivat haaveilla ´nuoretkin´ihmiset. Niin ja sijoittajat...
  Jään jännityksellä odottamaan, paljonko tohdit paljastaa.
  Ja luonnollisesti odotan tarinasi jatkoa.
   
 25. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  52
  Mieletön nousu. On sul kova kunto, teillä. Itsekin kova lenkkeilijä ollut, mut jokuvuosi vammojen ja hermorata ongelmien takia ei nyt pystyisi. Noi nousut on kyllä mahtavia..kunnolla sykettä nostavia. Mäkiähän tuolla riittää. Hyvä nesteytys vaan.

  QUOTE="Antigue, post: 12185414, member: 25104"]Huomenta taas Puerto Cruzista.

  Eilinen oli varsinainen marssipäivä, kun kaverini Pn kera läksimme Titsalla 345 kohti La Calderaa. Epäonneksemme bussi jäikin La Ororavan linja-autoasemalle ja olisi pitänyt jatkaa toisella, saman numeroisella 345lla kohti La Calderaa. Seuraava bussi vaan siihen suuntaan lähti vasta reilun tunnin päästä, joten suunnitelma muuttui, ja päätimme lähteä kävelemään, heti linja-autoaseman vierestä mäkeä ylös, ja katsoa, mihin se johtaa. Olen toki kaikenlaisia mäkiä kävellyt, mutta nyt vastaan tuli jotain infernaalisen haastavaa mäen muodossa. Jalkaa vaan toisen eteen oli mottomme, ja hyvinhän se sujui, kunnes mäki jyrkkeni radikaalisti. Siinä kohtaa jalka alkoi hiukan painaa, hengitys tihentyä ja sydän tekemään työtään vauhdikkaammin. Kaverillani, jolla on Polarin monitoimiranneke kädessään, mittasi korkeimman sykkeensä olleen 159, noissa mäissä, joten muutama tauko noilla lukemilla oli paikallaan. Se tietysti oli hyvä mahdollisuus ottaa kuvia. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ylä ja alamäkeä. Noudukulmaa 30-40 astetta, ja melkein kaksi tuntia tuota samaa rääkkiä. Hiki siinä tuli ja varjopaikat olivat suosiossa.

  [​IMG]

  Jossain kohtaa mäkeä löytyi viime viikon myrskyssä kaatunut puu, joka oli vienyt kaiteet ja betonirakennelmat mukanaan. Eipä ihme, kun katsoo puun kokoa.

  [​IMG]

  Kohtuu kauas on Puerto Cruzista päädytty ja Aquamansa nimisessä kylässä päätimme juoda kahvit paikallisessa kahvila/ravintolassa. Ei ollut näillä korkeuksilla enää turistihintoja, ja Cafe con Leche maksoi vain Euron.

  [​IMG]

  Pitihän sitä kuvata El Teide Aquamansan näkökulmasta. Matka kuitenkin jatkui mäkeä aina vaan ylöspäin, asutus harvempi ja havumetsävyöhyke alkoi.

  [​IMG]

  Myös varsinaista postikorttimaisemaa oli tarjolla.

  [​IMG]

  Tässä kohtaa kävi mielessä, huvilla toki, että eiköhän jatketa Teidelle saakka. Huomatkaa, että olimme jo 1000 metriä merenpinnan yläpuolelle, hiukan alkoi olla viileää , ja tyhmät turistit kulki shortseissa ja hihattomassa paidassa.

  [​IMG]

  Edellisen kuvan paikasta matka jatkui fiiliksen mukaan kohti metsää.

  [​IMG]

  Vastaan tuli kyltti La Caldera, joten pakkohan sinne oli suunnistaa. Joten pääseehän La Calderaan näin sitten kävellenkin. Tosssua vaan toisen eteen ja rohkeasti ylämäkeen. Lupaan, että se on palkitseva kokemus kun perille pääsee. Mutta mitä sitten tapahtui. Siitä saatte lukea myöhemmin.

  Aurinkoista päivää kaikille.[/QUOTE]
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti