Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Huomenta vaan taas Puerto Cruzista.

  Kiitos Amigalle Turust kommentista. Noihin ikäkysymyksiin vastaan vaan senverran, että ikä on vain numero, eikä sitä pidä ottaa liian vakavasti. Siinä vaiheessa, kun iästä itselle tulee taakka, voi vasta pitää itseään vanhana. Monasti kutsun itseäni julkisesti vanhaksi loppuunajetuksi raadoksi, ja sitten vanhempieni ikäisiä, avatessani ovea tai muuten tarjotessani apua, sanomalla, että minkälainen mies jättää neidon pulaan. Se kertonee jotain iästäni, ja aikakaudesta, jolloin jonkinlaisia tapoja vielä opetettiin.

  Siitä kavereistani P senverran, että hän on minua vanhempi, mutta todella hyväkuntoinen. Lisäksi P on Stadista peräisin, kuten allekirjoittanutkin, joten juttua riittää ja kulkeminen on kivaa.

  Sitten itse tarinaan. Matka siis jatkui. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Tuosta se polkua pitkin lähti taas kohti La Calderaa, mikä tosin tuli melko äkkiä, Teidelle vievän tien ylitettyämme ja taas yllättäen mäkeä ylös kavuttuamme, vastaan. Voila, siinä se Titsa 345 päätepysäkki oli. Sitten hämmästelyä, missähän päin se muutama vuosi sitten näkemäni "huilukallio", siis kallion jyrkänne, mikä näyttää vähän kirkkourukupatteristolta, oikein sijaitsikaan. Ei löytynyt opaskartoista, joten tosssua vaan toisen eteen, ja suunta arvalla eteenpäin, josko tulisi vastaan.

  [​IMG]

  Siellähän se jylhänä komeilee. Huomatkaa, kuinka tässä vaiheessa olimme jo pilvien yläpuolella, ja aurinko paistoi taas.

  [​IMG]

  Siinä vähän zoomattu kuva tuosta luonnon ihmeestä. Sori nämä kuvan laadut, kun ne on kännykällä otettu.

  [​IMG]

  Jatkoimme tätä "tylsää" , merkittyä hiekkatietä eteenpäin ja maisemat ovat huikeita.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Komeaa on maisema, jossa silmä ja mieli lepää. Ilma täällä 1000+ metrin korkeudessa on raikasta hengittää, joten tänne, varsinkin näille merkityille reiteille kannattaa ihan kaikkien tulla tätä kauneutta kokemaan.

  [​IMG]

  Siinä se taas on, "huilukallio", mutta katsokaa tätä vanhaa havumetsää. Kyllä ainakin meikäläisen silmälle tuo on äärettömän kaunista katsella. Tässä kohtaa, pian tuon eteen tulevan mutkan jälkeen, saimme idean, en suosittele tätä kenellekään, että kun tuo "huilukallio" kerran on noin lähellä, niin eiköhän poiketa reitiltä, ja kiivetä ihan sen juurelle.

  [​IMG]

  Tämä kuva kannattaa suurentaa, sillä siinä on 4 eri kuvaa maastosta, mihin lähdimme nousemaan tuota noin 45-50 asteista rytteikössä ylöspäin, välillä jopa nelinkontin, kun kiipeäminen oli niin vaikeaa. Typerä turisti luonnollisesti edelleen shortseissa ja lyhythihaisessa paidassa, joten pikku naarmuja tuli, mutta kun päätettiin mennä ylös, niin mentiin.

  [​IMG]

  Tämän lähemmäs emme päässeet. Tuo edessä oleva rytteikkö oli niin täynnä piikkejä, että katsoimme parhaaksi luovuttaa. Tämä oli retkemme korkein kohta, GPSn mukaan 1323 metriä meren pinnan yläpuolella.

  [​IMG]

  Sitten taas tuo jyrkkä mäki taas alas, välillä melkein persmäkeä, mutta alas onnellisesti, ilman vahinkoja päädyttiin, joten päätimme lähteä suunnistamaan takaisin kohti La Orotavaa.

  [​IMG]

  Kävelemällä tottakai, kun Titsalla se olisi liian helppoa. Pian laskeuduimme taas takaisin pilveen. Pilven sisällä tunsi, kuinka kosteus löi päin pläsiä joka askeleella.

  [​IMG]

  Katsokaa tätä maisemaa, edelleen pilvessä, kirjaimellisesti, mutta tämä aavemainen tunnelma, vehreys ja tuo mökki tuolla taustalla ovat mielestäni kuin kansallismaiseman maalaus, kauneutensa takia. Kuva olisi periaatteessa voitu ottaa myös Suomessa Elokuun kosteassa ilmanalassa. Mitä mieltä olette?

  Mäkeä alas kävellessä tuli vastaan nämä luonnossa villinä kasvavat orkideat.

  [​IMG]

  Vähän alempana löytyi tämä valtava talo, pilvessä tottakai. Mahtaa olla kosteaa näissä taloissa sisällä. Ilma sensijaan on täydellisen happirikasta hengittää.

  [​IMG]

  Vielä kuva tästä ikivanhasta paikallisesta talosta, nyt jo pilvien alapuolella. Historia oiken huokuu tuosta ulospäin. Matkamme jatkui mäkeä alas, kohti Floridan kylää ja sieltä kohti La Orotavaa, missä me kaksi nössöä otimme Titsan, millä palasimme Puerto Cruziin. Tällainen pikku kävelyretki. Polarin GPSn mukaan 6,49 tuntia, 18,5 kilometriä, nousua 1065 metriä. Kaverilla minimisyke 72, maksimi 159 ja keskisyke 114. Kai tuota voi jo treeniksi kutsua. Kivaa kuitenkin oli ja suunnitelmat seuraavaan reissuun jo olemassa. Siitä saatte sitten lukea myöhemmin.

  Aurinkoista päivää kaikille.

  ps. Kiitos myös Soikkelille kommentista. Olen ollut onnekas, eikä mitään sairauksia ole koskaan ollut. Siksi tällaiset reissut vielä onnistuvat.
   
  Last edited: 04.03.2020
  • Tykkään Tykkään x 4
 2. Amiga Turust Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.02.2020
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  5
   
 3. Amiga Turust Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.02.2020
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mitkä kuvat !
  Jos jo kuvien katseleminenkin huimaa, niin mitä onkaan kokea tunnelma livenä.
  Onnekkaat te, joiden kantti kestää päivä päivältä etsiä uusia huikeita kokemuksia.
  Kateus on ruma tunne, mutta eroonkaan en näytä siitä pääsevän. Takana ovat huiput ja huippukokemukset ja edessä vain tasamaan tallaamista - MUTTA on yritettävä löytää "the sunny side of the street". Voisihan olla niinkin, ettei tallaisi edes tasaista.
  Kauhistelin pusikoita ja pöheikköjä Kerroit, että kuljette shortseissa ja lyhythihaisissa paidoissa . Eikö teitä pelota käärmeet, punkit yms. terveyden uhat ? Meikäläinen on lähes paniikissa jo Turun saaristossa.

  No, jatkoa kuitenkin odotellaan.
  Terveiset P.lle ;-)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Huomenta vaan aurinkoisesta Puerto Cruzista.

  [​IMG]

  Amiga Turust. Täällä ei ole käärmeitä, punkeistakaan ei ole koskaan varoitettu. Eli ei pelota, eikä siis anneta pelolle valtaa. Sama juttu kaltaisessa lehdistössä vallitsevan coronahysterian kanssa. Jännähän se kuitenkin on kulkea polkuja, mihin muut turistit ei eksy. Se on näiden vaellusten suola, että löytyy jotain uutta ja saa haastettua itseään. Mihinkään älyttömyyksiin ei kuitenkaan ruveta, senverran järkeä on tähän ikään kertynyt.

  Eilinen oli kiireinen päivä taas ihan toisella tapaa, kun aamun kirppispäivän ja kahvittelun jälkeen, olimme yhden kaverini Run kanssa muuttoasioita hoitamassa. Ru asuu täällä Puerto Cruzissa vakituisesti, toisinsanoen maksaa vuokraa ympäri vuoden, vaikka kesäisin käy 2-3 kuukautta Suomessa. Hänen asuntonsa typerä vuokranantaja päätti, näin 3 vuoden asumisen jälkeen korottaa asunnon vuokraa 100 Euroa kuukaudessa. Lopputulema tästä ahneuden puskasta oli, että Ru vaimoineen muutti toiseen, uudempaan asuntoon muutaman sadan metrin päähän, melkein samalla vuokralla ja nyt ahneen vuokranantajan asunto jää tyhjilleen. Välittäjä epäili, että se saattaa olla tyhjillään syksyyn saakka, ja jatkossa vuokralla vain talvisin. Ahneen tietynlainen loppu, vai mitä sanotte.

  Tämän jälkeen suunnistin viikottaiselle kala-annokselleni Bar Walhallaan, pyrin nimittäin vähintään kerran viikossa syömään kalaa. Hyvää oli, kuin kotiruokaa ja erittäin edullisesti 8,50 Euroa, sisältäen veden ja kahvin. Todella edullista siis. Miksi sitten Walhallaan, eikä paikalliseen ravintolaan, sillä saahan niistäkin kalaa. Saa toki, mutta ei perunamuusilla, mikä ratkaisi asian. Paikallinen perunatarjonta kun on mielestäni maultaan koomisesta naurettavaan välisellä asteikolla, ylisuolaisine ryppyperunoineen ja mauttomine ranskalaisineen. Tässä yksi syy valita kotimaisen yrittäjän ravintola syömiseen täällä Puerto Cruzissa. Toinen syy on halu auttaa, omalla pienellä panoksellaan täällä toimivia kotoisia yrittäjiä. Käyn toki myös paikallisissa ravintoloissa, kuten viime viikolla Tasquita de Berna nimisessä paikassa Calle el Lomolla. Ruoka oli toki hyvää, mutta pidin paikkaa kalliina, kun turistilta nyhdetään korkeinta mahdollista hintaa lisukkeineen. Siksi valitsen useimmiten suomiravintolan, kuten Reilu Peli, Walhalla tai Smirres Cuatro Vientosin. Hyvää ruokaa kohtuuhintaan. Puolisuomalaiset Herreria ja ex Pikku Pohjola ovat edelleen kohdaltani boikotissa viimekertaisten pettymysten takia. Huono ruoka tai palvelu kun saa monasti asiakkaan äänestämään jaloillaan. Ainakin meikäläisen.

  Näin tällä kertaa. Aurinkoista päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  52
  Hieno ilma taas. Mukava että on lenkkikaveri. Yksin ei olisi mukava seikkailla, ainakaan haastavammissa paikoissa. On kaveri joka turvaa. Juuri kaivelin laukkuja esiin.. Tjäreltäkin tuli viesti, että matka ovella. Uv indeksin 9 eteläpuolella, minne mennään. Tilasin koneeseen aurinkovoiteet yms. Saas nähdä kun vme reissusta on aikaa 30v tuonne. Oli reilu 20 ikää silloin. Nyt on suolahuoneet, kylpylät yms hotellissa. Tekee astmaatikolle varmasti hyvää. Punttisali pitäisi olla loistava. Se tulee käyttöön heti. Sun loma on ollut täydellinen ilmojen puolesta. Ja uusia reittejä löytänyt. On kyllä huikeet maisemat. Moni ei edes tiedä kuinka komeata tuolla ylhäällä on, jos pelkästään kaupungilla oleilee...

  QUOTE="Antigue, post: 12185678, member: 25104"]Huomenta vaan aurinkoisesta Puerto Cruzista.

  [​IMG]

  Amiga Turust. Täällä ei ole käärmeitä, punkeistakaan ei ole koskaan varoitettu. Eli ei pelota, eikä siis anneta pelolle valtaa. Sama juttu kaltaisessa lehdistössä vallitsevan coronahysterian kanssa. Jännähän se kuitenkin on kulkea polkuja, mihin muut turistit ei eksy. Se on näiden vaellusten suola, että löytyy jotain uutta ja saa haastettua itseään. Mihinkään älyttömyyksiin ei kuitenkaan ruveta, senverran järkeä on tähän ikään kertynyt.

  Eilinen oli kiireinen päivä taas ihan toisella tapaa, kun aamun kirppispäivän ja kahvittelun jälkeen, olimme yhden kaverini Run kanssa muuttoasioita hoitamassa. Ru asuu täällä Puerto Cruzissa vakituisesti, toisinsanoen maksaa vuokraa ympäri vuoden, vaikka kesäisin käy 2-3 kuukautta Suomessa. Hänen asuntonsa typerä vuokranantaja päätti, näin 3 vuoden asumisen jälkeen korottaa asunnon vuokraa 100 Euroa kuukaudessa. Lopputulema tästä ahneuden puskasta oli, että Ru vaimoineen muutti toiseen, uudempaan asuntoon muutaman sadan metrin päähän, melkein samalla vuokralla ja nyt ahneen vuokranantajan asunto jää tyhjilleen. Välittäjä epäili, että se saattaa olla tyhjillään syksyyn saakka, ja jatkossa vuokralla vain talvisin. Ahneen tietynlainen loppu, vai mitä sanotte.

  Tämän jälkeen suunnistin viikottaiselle kala-annokselleni Bar Walhallaan, pyrin nimittäin vähintään kerran viikossa syömään kalaa. Hyvää oli, kuin kotiruokaa ja erittäin edullisesti 8,50 Euroa, sisältäen veden ja kahvin. Todella edullista siis. Miksi sitten Walhallaan, eikä paikalliseen ravintolaan, sillä saahan niistäkin kalaa. Saa toki, mutta ei perunamuusilla, mikä ratkaisi asian. Paikallinen perunatarjonta kun on mielestäni maultaan koomisesta naurettavaan välisellä asteikolla, ylisuolaisine ryppyperunoineen ja mauttomine ranskalaisineen. Tässä yksi syy valita kotimaisen yrittäjän ravintola syömiseen täällä Puerto Cruzissa. Toinen syy on halu auttaa, omalla pienellä panoksellaan täällä toimivia kotoisia yrittäjiä. Käyn toki myös paikallisissa ravintoloissa, kuten viime viikolla Tasquita de Berna nimisessä paikassa Calle el Lomolla. Ruoka oli toki hyvää, mutta pidin paikkaa kalliina, kun turistilta nyhdetään korkeinta mahdollista hintaa lisukkeineen. Siksi valitsen useimmiten suomiravintolan, kuten Reilu Peli, Walhalla tai Smirres Cuatro Vientosin. Hyvää ruokaa kohtuuhintaan. Puolisuomalaiset Herreria ja ex Pikku Pohjola ovat edelleen kohdaltani boikotissa viimekertaisten pettymysten takia. Huono ruoka tai palvelu kun saa monasti asiakkaan äänestämään jaloillaan. Ainakin meikäläisen.

  Näin tällä kertaa. Aurinkoista päivää kaikille.[/QUOTE]
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Aamupäivää vaan kaikille Puerto Cruzista. Soikkelille hauskaa lomaa, Las Palmasissa, jos en ole ymmärtänyt väärin. Toivon mukaan kirjoitat meille kokemuksia lomaltasi.

  Eilen poikkesin pikku visiitillä El Monasteriolla, aamupäivällä kun oli melko mukava ilma, joka tosin iltaa kohti viileni. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Mäkeä taas ylös kavutessani, vastaan San Antoniossa tuli tämä rivitaloyhtiö. Jotenkin tuo, värikkäine taloineen miellyttää silmää. Tuo toinen sininen taitaa olla myytävänäkin, mikäli oikein muistan.

  [​IMG]

  Kavutessani ylöspäin, huomasin La Veran kohdalla barrancon ylittävän sillan ja sen takana tämän kirkon.

  [​IMG]

  Kauniita ovat kirkot sisältä, kun historia niistä monasti huokuu. Tosin tämä La Veran kirkko ei kovin vanha ollut, 1934, rakennettu, jos muistan oikein.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Perillä odotti tuttu näky, loistavine, toki hintavine ravintoloineen. Tänne kannattaa poiketa syömään ainakin kerran lomansa aikana. Kävellen, bussilla ja taksilla pääsee El Monasteriolle helposti ja edullisesti. Kallein vaihtoehto taksikin maksaa vain noin 8 Euroa.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Olihan se käveltävä ihan huipulle saakka, mistä avautuvat huikeat maisemat koko Orotavan laaksoon.

  [​IMG]

  Muistoksi vielä kuva kukkulan päällä sijaitsevasta kappelista, näkymine Puerto Cruziin, ja pikkuhiljaa takaisin alas. Tyhmä turisti kun oli taas liikkeellä shortseissa, lyhythihaisessa paidassa ja sandaaleissa, ja taivaalle ilmaantuneet pilvet tekivät ilmasta viileän. Eikä sandaalitkaan olleet nappivalinta, kun huipulle vievä tie oli huonossa kunnossa, sortumien ja irtokivien takia.

  Tälläistä eilen. Muuten loppupäivä vaan loikoilua kirjan ääressä ja illemmalla visiitti La Pazissa kavereita moikkaamassa.

  Mukavaa päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  52
  Las palmasiin laskeudutaan, mutta eteläpäähän matka vie. Bussilla n45-60min.kentältä.Kiitoksia..ja hyvää lomaa sinnekin.

   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Huomenta vaan Mercado Munchipalilta, Cafe Ca'Deliasta, mikä on suosikkikahvilani täällä Munchipalilla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  On siis Lauantai, ja se tarkoittaa, että lomaani on jäljellä vielä tasan kolme viikkoa. Eilinen päivä, kuten tämä aamukin ovat olleet pilvistä, koleita ja tuulisia. On siinä ja siinä, että shortseissa ja lyhythihaisessa paidassa pärjää ulkona. Niinpä on tullut pysyteltyä pitkälti sisätiloissa ja luettua kirjaa, sekä katseltua telkkaria. Pikku lenkin toki tein, ja yhden kuvankin otin eilen.

  [​IMG]

  Laitetaan vaikka arvailuksi, missä tuo kuva on otettu. Tutusta paikasta on kyse, ja tuo puu on karsittu oksistaan edellisen myrskyn jälkeen. Sitten kirjan ääreen, pikainen visiitti syömään Bar Walhallaan, ja takaisin telkkaria katsomaan. Ulkona ei vaan viihtynyt jostain syystä.

  Soikkelille hauskaa lomaa. Nyt Taoron mäelle car boot saleen..

  Edit. Kirj vihr
   
  Last edited: 07.03.2020
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Päivää taas Puerto Cruzista. Tämä uutinen tuli vastaan Teneriffan uutisista:

  VAROITUS! Teneriffalla paikallinen Punainen Risti eli Cruz Roja ei tee koronavirustarkastuksia kodeissa. Todennäköisesti sisäänpyrkijällä on jotain muuta mielessä! Älkää siis päästäkö asuntoonne.

  Kaikkea ne keksii. Eilen oli kirppispäivä, ja Puertossa löytyi kirppiksiä kaksin kappalein. Ensin perinteinen Mercado Munchipalin, josta eilen kuvia jo laitoinkin, ja sitten Teneriffan brittiyhteisön takakonttikirppis Taoron mäellä Anglikaanisella kirkolla.

  [​IMG]

  Ihan kohtuu laadukasta tavaraa oli tarjolla. Toki samat myyjät, samoilla paikoilla, antoi melko ammattimaista kuvaa myyjistä.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Väkenäkin oli jonkin verran liikkeellä. Senverran vihjettä, että tämän kirppiksen kahvilassa oli tarjolla kahvi/tee ja kakkupala yhteishintaan 1Euro. Mitään ostettavaa ei kuitenkaan löytynyt, joten poistuin tyhjin käsin kaupungille.

  Pilvistä ja koleaa on nyt pari päivää ollut, tosin nyt pilvet ovat kaikonneet, ja aurinko paistaa. Siispä aurinkoista päivää kaikille.
   
 10. Soikkeli Jäsen

  liittynyt:
  14.01.2019
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  52
  Nopeasti aika menee. Sullakin noin pitkä loma. Hieno sellainen ja kiitoksia kuvista tähän asti. Hienoa et oot jaksanut kirjoittaa. Näitä on kiva lukea.
  Kaikille jotka on paikalla käyneet, tuo muistoja mieleen, varmasti hyviä. On tosi hieno, et jaksat kirjoittaa.

   
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Iltaa vaan taas Puerto Cruzista.

  Tähän lyhyt päivitys tämän päivän pikku lenkistä tilastojen muodossa. Huomenna sitten kuvia ja jonkinlaista selostusta.

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]

  Viimeisenä reittikartta. Kokeneemmat vaeltelijat ymmärtävänevät kartasta mistä mihin on kuljettu.

  [​IMG]

  Näin korkealta en El Teideä ole vielä kävellen aikaisemmin päässyt kuvaamaan. Kuvauspaikan korkeus on noin kaksi kilometriä. Huomenna sitten lisää reissusta. Mukavaa illanjatkoa kaikille.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Huomenta vaan aurinkoisesta Puerto Cruzista. Eilen tuli siis vähän käveltyä, jotta pääsi toteuttamaan jonkinlaisen haaveensa, eli paikallisen Candelarian neitsyen kulkureitin La Calderasta, alkuperäisesti se toki kulkee La Orotavasta, Candelariaan. Niinpä suuntasimme 9,45 bussilla kohti Calderaa, mistä suunnistimme etsimään polkua vuoren toiselle puolelle kohti Candelariaa. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Tässä kohtaa vielä hortoilemme ja etsimme paikkaa, missä muistimme tuon kyltin nähneemme. Komeat on maisemat, ja tuon taustalla nousevan mäen yli olisi siis tarkoitus kulkea.

  [​IMG]

  Siinähän se kyltti nyt on. Ja oikein Neitsyen kuvalla, joten suunta lienee oikea.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Syvällä metsässä olimme ja mäki vaan nousi ylöspäin, huipun toki aika-ajoin siintäessä edessämme.

  [​IMG]

  Reitti oli kohtuu hyvin merkitty, joten ensikertalaisen oli kelppo päämäärää kohti kulkea.

  [​IMG]

  Kuten kuvasta näkyy, olemme koko ajan kulkeneet havumetsävyöhykkeellä ja täällä monet puut ovat suurikokoisia, ja tietysti vanhoja iältään.

  [​IMG]

  Tälläistä kiemurtelevaa uraa pitkin oli ylös noustava. Yllätys kuitenkin oli se, että tässä raikkaassa ilmanalassa sydämmen lyönnit eivät nousseet enää korkeisiin lukemiin ja ihan lyhyellä tauolla ne laskivat nopeasti. Liekö syynä aikaisemmat kuljetut matkat, vai happirikas, raikas ilma.

  [​IMG]

  Näkyihän se kuulu huilukalliokin, nyt jo lähes sen laen tasalta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Hiukan lisää ylämäkeä ja tästä kohtaa pääsi kuvaamaan Orotavan laaksoa metsikön takaa.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Monissa kohdin reittiä näki, että polku oli kaiverrettu kiveen ihan käsin. Tänne kun ei koneita voi tuoda.

  [​IMG]

  Tässä kohtaa Orotavan laakso näkyi jo lähes koko kauneudessaan. Korkeutta arviolta 1500-1600 metriä merenpinnan yläpuolella.

  Nyt täytyy valmistautua parturiin lähtöön, joten tarinaa jatkan myöhemmin. Aurinkoista päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Huomenta taas Puerto Cruzista. Tänään vähän pilvinen päivä, mutta eiköhän se tästä kirkastu.

  Matka vuoren yli, tai pikku nyppyläksihän tuota voi nyt jo kutsua, kun sen ylikin voi kävellä, siis jatkui. Senverran lisähuomiota tuosta matkasta, että edelleen on jalat paikoin kipeänä, ja varsinkin rappusten kävely alaspäin tuntuu valkealta. Kuvat suurenevat taas klikkaamalla.

  [​IMG]

  El Teide on saaren ylpeys, ja se näyttää hyvältä näinkin ylhäältä kuvattuna. Itse pitäisin maisemaa jopa huikeana. Tätä maisemaa ei 95% tänne tulevista turisteista koskaan näe livenä.

  [​IMG]

  Tässä kohtaa mäkeä , puuston jo harventuessa, kuvittelemme, että olemme jo pian ylhäällä.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Väärin arvattu. Maasto metsän jälkeen kyllä muuttui, kivisemmäksi ja jotenkin aavikkomaiseksi, mutta ylös oli vielä matkaa.

  [​IMG]

  Siitä vaan tosssua toisen eteen, maiseman muututtua tällaiseksi kuivaksi, lähes aavikkomaiseksi, suureksi aukeaksi.

  [​IMG]

  Pian olimme taas näiden hurjan näköisten kallioiden kohdalla, missä mäki jyrkkeni ja muuttuu vaikeammaksi kulkea.

  [​IMG]

  Vielä vimeinen kuva Orotavan laaksosta sillä huippu näkyi jo, kaiteen muodossa yläpuolellamme.

  [​IMG]

  Ylhäältä löytyi Corona Forestal kyltti, ja tämä mäki oli nyt noustu ylös.

  [​IMG]

  Siellä alhaalla se määränpäämme Arafo Candelarian maakunnasta odottaa. Enää tämä mäki alas, ja olisimme perillä. Laskua tiedossa 1550 metriä, siis korkeuserona, ja matkaakin arviolta 8 kilometriä.

  Mutta siitä myöhemmin. Nyt Puerto Cruzin bussiasemalle ja kaverini Rn kera kohti La Orotavaa. Huippuhienoa päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. Amiga Turust Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.02.2020
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  5
   
 15. Amiga Turust Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.02.2020
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  5
  Huikean ihania kuvia !
  Camino- kyltit herättävät nostalgisia tunteita ( oma vaellus Santiago de Compostela - reitillä. Ei tosin koko reitiä !)

  Se vihreys sen kuin syvenee - häpeä tunnustaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  360
  Antigue,

  Ihan pitää henkeä haukkoa, niin uskomattoman huikeissa maisemissa olet patikoinut!
  Kuntoa vaatii nuo retket, hienoa "kulkea mukana" kuvia katsellen. Kiitos!

  Oikein hyvää jatkoa edelleen siellä Teneriffen upeissa maisemissa!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  190
  Kohta ei muuta matkailua olekaan. Onneksi meillä on Antigue matkailemassa, jota seurata. UM ilmoitti just, että matkailu pitäisi lopettaa toistaiseksi. Hyviä retkiä Antiguelle, kun olet siellä nauttimassa.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Iltapäivää vaan kaikille.

  Kiitosta vaan kaikille kannustavista palautteista. Täällä koronapelko ei vielä juuri esiin ole tullut, toki saarella on rajoitettu tapahtumien järjestämistä, ja Suomi-kerho ilmoitti juuri peruvansa kaikki kerhon aktiviteetit 14 päivän ajaksi. Yksi asia mitä olen ihmetellen seurannut, on ihmisten kiihtyvä joukkopako täältä kotiin, ilmeisesti peruuntuvien lentojen pelon takia. Muuten asiaa ei vielä juuri katukuvassa näy.

  Sitten iloisempiin aiheisiin. Matka siis jatkui kohti Arafoa. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Siitä se merkitty reitti jatkui mäkeä alas.

  [​IMG]

  Alkumatka oli helppokulkuista, hyvin merkittyä polkua, ja määränpää siinti edessämme.

  [​IMG]

  Maisema oli edelleen jylhää, vaikka lasku olikin loivempaa.

  [​IMG]

  Irtohiekkaa ja pehmeää kulkualustaa riitti.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Mäki alkoi jyrkentyä ja havumetsävyöhyke tiheentyä.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Metsän myötä maastokin muuttui hiukan hankalammaksi kulkea, kun piti hyppiä kivien päällä, irtokivien seassa, koko ajan jyrkkenevää mäkeä alas .

  [​IMG]

  Sitten vastaan tuli jo pehmeää hiekkaa ja tällainen järjettömän kokoinen, paljas hiekkamäki. Mikä lie tuonkin tuohon aikanaan muodostanut.

  [​IMG]

  Tätä pehmyttä hiekkaa sitten talsittiin ties kuinka kauan, hiekan täyttäessä kengät ja niitä sai putsailla tuon tuosta. Lohdutukseksi määränpää näkyi jo, ja luulimme saapuvamme pian perille.

  [​IMG]

  Mitä vielä, metsikkö alkoi uudestaan, ja mäki jyrkkeni taas entistä mutkaisemmaksi ja kiviä täynnä olevaksi reitiksi.

  [​IMG]

  Meitä vastaan tullut pariskunta ihmetteli, että eikö teillä ole vettä tai muita varusteita mukananne. Olihan meillä pikku vesipullot, jotka alkoivat olla jo tyhjiä. Apu löytyi helposti, kun täällä vuorilta soljuvat purot on putkitettu ja jätetty joistain kohdin avoimiksi, janoisten kulkijoiden iloksi. Tankkasin siis pulloni ja hyvän makuista tuo vuoristopurojen vesi oli.

  [​IMG]

  Polun loppuosa on hankalaa kulkea, sen jyrkkyyden ja hankalan rakentaeen takia. Kiviä oli hujan hajan, ja niiden päällä piti taiteilla, yrittäen olla kaatumatta.

  [​IMG]

  Tässä kohtaa polku loppui, ja alkoi infernaalisen jyrkkä asfalttinen alamäki, joka ei loppunut ikinä. Tässä vaiheessa polvet jo huusivat hoosiannaa avuksi ja jokainen askel eteenpäin alkoi sattumaan yhä enemmän. Jatkoimme toki eteenpäin kohti Arafon kylää, eikä mäki tuntunut loppuvan lainkaan. Kipu yltyi, alkoi oikeastaan jo raastamaan, kiitos muutama vuosi sitten leikatun polven.

  Itse kylästä vielä muutama kuva huomenna. Oikein mukavaa iltapäivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Terveiset taas Puerto Cruzista.

  [​IMG]

  Perjantai 13. Mitähän siitä pitäisi ajatella. Coronatilanne tuntuu pahenevan kautta maailman ja täälläkin varaudutaan pahimpaan, kieltämällä kaikki yleisötilaisuudet, kuten suosikkini kirpputorit ja muut vastaavat. Huolissani en edelleenkään taudin suhteen ole, sillä en kuulu riskiryhmään, mutta ymmärrän toki vanhempien ikäryhmien ja sairauksien kanssa kappailevien huolen. Oma huoleni on enemmän talouden puolella, sillä tämä Corona on romahduttanut pörssikursseja kautta maailman. Kaikkialla romahdus on ollut hurjaa, ja se tulee näkymään kaikessa taloudessa, myös monen arjessa. Toivokaamme, että tilanne menee nopeasti ohi, niin terveyden, kuin taloudellistenkin intressien takia.

  Vielä muutama kuva Arafon kylästä, johon läksimme Candelarian neitsyttä etsimään. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kävellessämme tuota infernaalisen, jyrkkää, polvia tappavaa mäkeä alas, saaren eteläisellä puolella, kukkivat kukat kauniisti.

  [​IMG]

  Monasti olen näitä paikallisia taloja ihmetellyt, näissä kylissä, kun seinät on ajotiehen saakka. Tässä pääsimme kurkistamaan ujosti tallin ovesta sisään, ja aika viihtyisältä piha näyttää, vai mitä mieltä olette.

  [​IMG]

  Mäki loiveni hiukan itse Arafon kylään saavuttuamme, mistä polvet kiittivät, vaikkakin kipu jatkui edelleen alaspäin mennessä.

  [​IMG]

  Jonkinlaista taidettakin oli kadun varrella tarjolla. Joku muistomerkki tuo kai on.

  [​IMG]

  Eipä löytynyt Candelarian neitsyttä, mutta ehkä tuon impyen musikaalinen ja rohkeampi isosisko kuitenkin patsaan muodossa. Huomatkaa taustan vuorenrinne. Jostain noilta korkeuksilta ja jopa ylempää 2000 metristä alas kävelimme.

  [​IMG]

  Arafon kirkko, ja taustalla Ayentemento, samaisen mäen varrella. Kävimme tässä kohtaa nauttimassa hiukan evästä, sellaistahan ei tietysti mukana ollut, tämän kirkon viereisessä puistokahvilassa. Kaksi kahvia, tuplat kinkku/juustoleivät, pieni olut ja Cokis, yhteishintaan 6,40 Euroa. Ei ollut turistilisiä tämän kylän hinnoissa.

  [​IMG]

  Kirkko vielä toisesta suunnasta kuvattuna. Valitettavasti se oli kiinni, joten kuvaa ei sen sisältä ole. Vasemmalla puolella olevassa puistikossa oli tuo kahvila missä poikkesimme. Tämän jälkeen etsimme bussipysäkin, jatkoimme Santa Cruziin Candelarian kylän kautta, ja siltä vaihdolla Puerto Cruziin. Että sellainen reissu. Hyvä mieli tuli, vaikka jalat olivat monta päivää tukossa, ja varsinkin rappusten kulkeminen tuskaista. Ensi Maanantaina taas uusi kohde. Mielenkiinnolla odotan, mitä P on keksinyt. Suunnitelma on suunnistaa kohti Anagaa uusiin maastoihin. Siellä kun olen käynyt vain autoilemassa.

  Hauskaa päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Huomenta vaan täältä Puerto Cruzista.

  Eilen tuli poikettua Smirres Cuatro Vientos-ravintolasta syömässä aikaisten muuttolintujen juhlan merkeissä. Aika moni täällä, varsinkin ne, jotka ovat tulleet pelkällä tulolennolla, varailevat nyt lentojen perumisen takia itselleen paluulentoja kotimaahan. Itselläni on jo etukäteen maksettu paluulento, joten olen päättynyt tulla vasta sillä. Jos se peruuntuu, jatkuu lomani, kunnes kotiin pääsee. Onneksi se on taloudellisesti mahdollista. Poikkesin aamulla tuossa Puerto Cruzin keskustan Mäki-Mercadonassa hakemassa vähän ruokatarvikkeita, ja ihan normitilassa hyllyt ainakin täällä vielä ovat, joten suurempaa hamstraamista ei ole esiintynyt, tai toimitukset täyttävät hyllyt seuraavaksi päiväksi.

  Espanjan hallitus ilmoitti eilen monista toimista Corona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi, ja se tarkoittaa liikkumisen rajoituksia, ja ilmeisesti myös baarien sulkemista joksikin aikaa. Saas nähdä mitä tapahtuu. Elämme mielenkiintoista aikaa. Onhan tämä hysteria ihan poikkeuksellista, sillä vaikka useat ihmiset sairastavat Coronaan, tulee se olemaan samankaltainen, kuten jokavuotisissa kausi-influenssoissa. Näin ainakin HUSin ylilääkärin mukaan, jonka juttuja kuuntelin aamulla Tvstä. Jos täällä tulee liian tylsää, aktiviteettien puutteessa, alan etsiä aikaisempaa paluulentoja itselleni. Aika näyttää.

  Terveyttä täynnä olevaa päivää kaikille.
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  672
  Saadut tykkäykset:
  190
  Asiantuntijat voi vielä kovastikin joutua muuttamaan lausuntojaan koronan suhteen. Lentojen osalta mahdollisuus supistunee päivä päivältä. Kaikki paikat, joihin lentojen määrää supistetaan voimakkaasti, muodostuvat ongelmallisemmiksi vastaavasti paluulentojen suhteen. "Asiantuntijat" unohtavat usein mainita, että tälle virukselle ei kellään ole vastustuskykyä, muille flunssaviruksille on.

  Mutta päätät mitä päätät, olkoon päiväsi viihtyisiä. Se on lopulta sama, missä pandemian vaikutuksia katselee. Suomi tai Teneriffa, kaikki tulevat käymään sen läpi. Kun tauti on joskus juhannuksen jälkeen historiaa, jälkiviisaita on oleva paljon. Turistibisneksessä pelataan upporikasta ja rutiköyhää. Kun bisnes romahtaa, siitä riippuvaisista tulee monesti jälkimmäisiä.

  Lisätäänpä: Monelle tullee myös yllätyksenä, ettei kaikki todellakaan pääse heti töihin palattuaan. Voipi tulla pari viikkoa lisälomaa Suomessa.
   
  Last edited: 14.03.2020
  • Tykkään Tykkään x 2
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Iltaa vielä Puerto Cruzista.

  Kiitos Eläkepapalle vanhemman ja viisaamman sanoista. Noinhan se on, että kun tuntemattomat epävarmuustekijät alkavat muokata arkea, löytyy edestä vain vaikeuksia. Olen seurannut tämän päivän käänteitä, aamusta saakka. Kaiken kukkuraksi Espanjan hallitus julisti tänne hätätilan, sekä ulkonaliikkumiskiellon, jossa vain töihin ja kauppaan meno on sallittua. Lisäksi kaikki baarit, kahvilat, sekä muut kuin ruokakaupat, ovat seuraavat kaksi viikkoa kiinni, siis ne viikot, jotka täällä vielä olisi tarkoitus viettää, ja vain apteekkiin tai ruokakauppaan on mahdollista mennä, poliisin valvoessa täällä kulkemista, alkaen ensi viikon Maanantaista. Se oli minulle liikaa, ja päätin alkaa etsimään paluulentoa kotiin, mahdollisimman pian. Onnea oli, kun löysin lennon huomiselle aamulle, tosin Turkuun, lähdön ollessa 5.15 aamulla. Lisäksi tälle illalle myöhään järjestyi jopa lentokenttäkuljetus, joten kotiin ja karanteeniin suuntautuu sittenkin tämän matkaajan tie. Mielummin kun istuskelen sisätiloissa kotinurkissa, kuin tässä pikku kopperossa nyt täällä. Näinpä lomani jää sitten 9 viikon mittaiseksi, mutta parasta on päästä kotiin Sarahin ja Elmerin luo. Voihan olla, niinkuin Eläkepappa tuossa uumoili, että vaikeudet täällä ja täältä poispääsyyn vielä vaikeutuvat lisää. Tämä on nyt päätös, ja auto tulee minut noutamaan 21.00 tästä Valle Luzin edestä, joten seuraava päivitys tulee sitten kotisohvalta, jos siltä sattuu tuntumaan.

  Pysykää kaikki terveinä.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Tässä vielä viimeiset kuvat tämän Valle Luzin 14-kerroksen asunnosta, ennenkuin lähden laukkuineni odottamaan Tenequian eteen kyytiäni.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kivahan tätä maisemaa olisi ollut vielä pari viikkoa katsella, mutta kohtalon Corona päätti toisin. Hallitsematonta kaaosta vastaan on turha taistella, senhän sanoo jo järkikin. Kiitos seurasta kaikille täällä tapaamilleni tutuille ja niille, joita voi jo kavereiksikin kutsua. Kaipaan tätä yhteisöä jo nyt, vaikka en ole vielä edes päässyt lähtemään. Näkemiin myös toiseksi kodikseni tuntemani Puerto Cruz, tulen muistelemaan sinua lämmöllä, ja palaan varmasti takaisin kauniiseen huomaasi. Haikea on taas lähteä, mutta suurenmoinen on ilo, kun taas tapaamme.

  Hyvää yötä kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 5
 24. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Antigue, kiitos lomasi aikana laittamistasi kuvista, etenkin nuo maisemakuvat sykähdytti.

  Näin tuo koronavirus meitä nyt heittelee, sen arvaamaton voima, vielä ei kukaan tiedä mihin se johtaa. teit kyllä viisaan päätöksen kun palaat kotiin. Kukapa tätä olisi usonut silloin, kun reisuusi lähdit millainen on maailmamme un kotiin palaat. Onhan se vaimollesikin mukavaa kun olette yhdessä tätä kaaosta elämässä.

  Onnistunutta kotiinpaluuta ja oikein hyvää jatkoa elmään täällä. Lomiahan aina saa kun asiat järjestyy.
   
  • Tykkään Tykkään x 5
 25. rakkauttavain Jäsen

  liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  24
  Kaunis kiitos matkakuvauksestasi, kuin itse olisi ollut tuolla mukana, ehkä sitten jotain hieman tasaisempaa menoa tulossa itselle marraskuussa. Toivossa eletään siihen asti ja vältellään viruspaholaisia. Tervetuloa karanteeniin (y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti