Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  GO852. Sama paikka. Kiitos myös Aguilalle vastauksesta ja tervetuloa palstalle takaisin.(y)

  Sitten iloksenne tai kauhuksenne lisää kuvia Sarahin matkalta. Ensimmäisenä paikallista "katumuotia" Puerto Cruzista:

  [​IMG]

  Sitten hiukan maisemointitaidetta samaisesta kaupungista:
  [​IMG]

  Ja kaupunkinäkymää Orotavan laakson rannalta, Puerto de la Cruzista, paikasta, mihin uutta vierasvenesatamaa suunnitellaan. Kuvasta näkyy hyvin kuinka tärkeä tuo hiekkajoutomaa paikallisille asukkaille parkkialueena oikesti on. Tästähän täällä viime syksynä paljon kirjoiteltiin.

  [​IMG]

  Tällaisia tunnelmia mukavaa iltaa kaikille.:)
   
 2. Canariojone Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.04.2017
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hola, olen uusi tällä palstalla, mutta olen ollut siinä uskossa että rannassa oleva iso parkkipaikka on Puerton(vanha) entinen kaatopaikka. Näin ainakin edesmennyt anoppini antoi ymmärtää. Jos joku tietää enemmän tästä asiasta niin kertokoon, kiitos.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos mielenkiinnostanne ja tervetuloa mukaan Canariojone.:)

  Mummeli lienee oikeassa. Joutomaatahan tuo on ja se usein täytetään rakennusjätteillä, ihan siis kaikkialla. Ehkä kuitenkin on parempi kaikkien viihtyvyydeksi, ettemme tiedä, mitä maahan on tuon parkkipaikan kohdalla tai muuallakaan vuosien saatossa haudattu. Eihän tuo parkkipaikka mikään kaunis näky ole, tai ilo silmälle, mutta äärettämän tarpeellinen parkkipaikkana kaupungissa, missä on aivan liikaa autoja, jotta ne minnekään mahtuisivat. Normaali liian tiiviin rakentamisen ongelma siis. Tosin koko Teneriffalla tuntuu samankaltaisia ongelmia olevan, sillä ruuhkat, varsinkin kaupungeissa tiettyinä aikoina ovat valtavat, eikä parkkipaikkoja missään. Kysymys kuuluukin, kannattaako tuo "joutomaa" uhrata kaupungin asukkailta turismin alttarille ja rakentaa ökyveneille vierasvenesatama. Taloudellisesti ehkä kyllä, mutta miten inhimillisesti. Herää kysmys, kumpi on tärkeämpää Puerto Cruzin päättäjille, pelkkä turismin tuoma mahdollinen lisävauraus, vai oman väestön eläminen ja asuttaminen alueella. Homma kun tulee todennäköisesti menemään niin, että rahat valuvat kansainvälisille suuryhtiöille, hinnat kaupungin alueella kohoavat paikalliselle väestölle sietämättömiksi ja kauniista, sekä eläväisestä pikku kanarialaiskaupungista saattaa tulle eteläpuolen kaltainen pelkälle turismille suunnattu keskittymä. Siinä sitä pulmaa ihan jokaiselle mietittäväksi. Eihän joutomaan parkkipaikka kaunis näky ole, mutta vaihtoehto voi olla paljon karumpi lieveilmiöineen, eurohohtoisesta ulkonäöstään huolimatta.

  Itse sijoittaisin vierasvenesataman johonkin muualle ja jättäisin Puerto Cruzin nykyisenkaltaiseksi viehkeäksi pikkukaupungiksi, mitä se nytkin on. Kiva paikka turisteille ja mahdollisuus myös paikallisten ihmisten elää. Päätös vaan ei ole minun, joten toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Mikä se sitten lieneekään.

  Etsiessäni tietoa kuukkelilla netistä tuon kaatopaikkajutun tiimoilta törmäsin seuraavanlaiseen matkasivustoon, mikä allekirjoittaneelle on uusi tuttavuus:

  https://sakarinmatkat.wordpress.com/2016/04/19/

  Kivoja vaellusreittejä ja kuvia Teneriffalta. En tiedä onko sivusto tullut täällä jo esiin, ja onko se kovasti arvostamani Aguilan tekosia. Kivatunnelmaista tekstiä se kuitenkin sisältää. Käykää tutustumassa.(y)
   
 4. teodora Vierailija

  Sen verran ympäristötietoisuutta luulisi jokaisen päähän jo menneen, että tietäisi jokaisen entisen kaatopaikan vaativan tarkemman tutkimuksen . Jätteet voivat muodostaa vaarallisia yhdisteitä ja kaasuja ihmisten hengitettäväksi. Mm. asbestia käytettiin aikanaan ympäri maailmaa.

  Ja toisaalta termit "idyllinen kalastajakylä" ja "valtava autosuma" eivät todellakaan ympäristö- ja päästösyistä kuulu yhteen.
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628

  Olet varmasti oikeassa. Vastuu tilanteesta kanavoituu kuitenkin Teneriffan saaren paikallishallinnolle. Ei siis yhdellekään Puerto de la Cruzin ystävälle tai tänne muuten vaan kirjoittavalle. Samaa vai eri mieltä.;)

  Päästö ja ympäristöasiat eivät kuitenkaan kuulu Kanariaosioon. Niille kuulunevat eri foorumit asian monisyisyyden ja laajuuden takia. Muista myös, että näkemyseroja ilmastoasioissa on ja niille pitää antaa mahdollisuus. Absoluuttista totuutta kun ei ole.(y)
   
 6. teodora Vierailija

  Ympäristö vaikuttaa jokaisen turistin valintaan siitä, missä haluaa virkistäytyä lomallaan. Siinä mielessä se on ainakin yhtä tärkeä asia kuin esim. paikallisten hotellien ja ravintoloiden taso.

  Poikkeavia näkemyksiä ilmastonmuutoksen vaikutuksesta luontoon ja ihmisten elämään on toistaiseksi esittänyt vain Trump ja hänen kannattajansa. Espanjassakin on herännyt huoli mm. rantojen puhtaudesta ja veden laadusta. Tietenkin takana on huoli matkailuelinkeinon tulevaisuudesta, mutta hyvä että toimeen on tartuttu.
   
 7. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  https://sakarinmatkat.wordpress.com/2016/04/19/

  Kivoja vaellusreittejä ja kuvia Teneriffalta. En tiedä onko sivusto tullut täällä jo esiin, ja onko se kovasti arvostamani Aguilan tekosia. Kivatunnelmaista tekstiä se kuitenkin sisältää. Käykää tutustumassa.(y)[/QUOTE]

  Kiitos vaan arvostuksesta Antigue mutta tuo linkittämäsi blogi ei ole minun tekemäni,siihen ei minun tietoni esim. eri kasveista riittäisi.

  Teneriffan kaatopaikoista on tuo Arico ollut paljonkin otsikoissa,ajeltiin helmikuussa sielläpäin yhtään kuvaa en tullut ottaneeksi.
  On noista kaatopaikoista ja etenkin viemärijätteiden pumppauksista mereen ollut joskus retkillä paljonkin juttua.
   
  Last edited: 08.04.2017
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Teodora. En kiistä luonnonsuojelun ja luonnonvarojen suojelua. Pitäiskö kuitenkin olla enemmän huolissaan maapallon ylikansoitusongelmasta. Se kun on suorassa korrelaatiossa ilmasto ja luonnontuho-ongelmiin. Mutta, niinkuin sanoi, nää jutut ei kuulu tänne. Aloita ketju jollain muulla keskustelualueella, ja kerro missä, niin palataan asiaan.

  Sarahin päivän kuvasatoa tällä kertaa La Pazin kauniista maisemista. Ensimmäisenä tyypillinen, kenties se tyypillisin turistikuva Puerto Cruzista:

  [​IMG]

  Perään kukkaloistoa, mistä suomessa vielä unelmoidaan:

  [​IMG]

  Josko unelmissaan ostasi asunnon La Pazista tästä palatsista:

  [​IMG]

  Tää vimonen rakennushan on melkein Riu Garoeta vastapäätä, erittäin hiljaisella ja rauhallisella alueella. Rakennus oli vuosia tyhjillään, mutta remontoitiin hiljattain. Mitähän tuolla kämpät maksais...:LOL:
   
 9. lorenzolamas Vierailija

  Ainoastaan ylläpito voi määrätä mitä aiheita keskusteluketjuissa saa käsitellä. Tätä oikeutta ei rivikirjoittajalla ole vaikka olisi rekisteröitynyt nimimerkki.
   
 10. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  Olen samaa mieltä. Kyllä jokaisen matkailijan ja turistin on omalta osaltaan huolehdittava ympäristön puhtaana säilymisestä. Aivan hyvä puheenaihe kaikkien ravintola juttujen sekaan. Lisää vain... Viime reissu kaksi viikkoa helmikuun alussa meni oikein hyvin, bussilla La Orotava, Santa Cruz ja lentistä Playa Jardinilla suomikerhon kavereiden kanssa. Kielitaito kasvaa kun mummojen kanssa erehtyy jonkun sanan puiston penkillä espanjaa sanomaan, ei tahdo päästä eroon, minulla 12 vuotta opiskelua takana.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lisää Sarahin ottamia matkakuvia. Ensin pakolliset Taoron puistosta:

  [​IMG]

  [​IMG]


  Sitten Risco Bellosta, joka kuunlemma on edelleen alakuloisessa kunnossa.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Ja paluumatkalla kuvaa itse Puerto Cruzin kaupungista.

  [​IMG]

  Tällaista tällä kertaa. Samaa mieltä, että turistillakin on vastuu lomailemissaan paikoissa, mutta silti väitän päävastuun sen parkkipaikan "kaatopaikan" tilasta kuuluu Teneriffan viranomaisille. Meidän saivartelumme asiaan tuskin vaikuttaa. Jaloilla äänestäminen kenties voisi, mutta kuka on siihen valmis. Sitäpaitsi paras tapa suojella ilmastoa ja luontoa on pysyä kotona. Näin hiilidioksidipäästöt eivät "tuhoa" maailmaa. Ja jos äärimmäisyyksiin ilmastoasioissa halutaan mennä, niin hengittämisen lopettaminen itsekunkin kohdalla olisi suuri palvelus ilmaston kannalta. Hengittäminenkin nimittäin tuottaa hiilidioksidipäästöjä. Kuten yhä kasvava täysin hallitsematon väestöräjähdyskin maapallolla. Se lienee pallomme tulevaisuuden suurin huolenaihe. Tosin tällekin aiheelle lienee omat fooruminsa.

  Tämän takia tämä valtava keskustelunaihe ei liene paikallaan matkailufoorumilla. Pidetään politiikka niille kuuluvilla keskustelualueilla, kuten uskontokin. Aiheet ovat liian suuria tällaiselle matkailufoorumille. Mutta jos aihe liittyy kanariansaariin, niin sitten...;)
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Jahas! Keskustelu mahdollisesta PdlC’in sataman laajennuksesta on näköjään taas nostanut päätään Annan Kanarian palstalla. Lepo vaan. Asiasta todella päättää sikäläiset poliitikot. Tuskin ne kyselee meiltä neuvoa. Garachico on jo käyttänyt Puerton jahkailua hyväkseen. Sielläkin on jo aallonmurtaja ja vierasvenesatama, pieni tosin, mutta…

  Jos joku kokee moisen kehityssuunnitelman ihan kauheaksi, kannattaa palata historiaan, jotta näkisi tulevaisuuteen. Kaivelkaa vaikka PdlC:n 60-luvun tilanne. Siitä tähän päivään on kamalasti kauhisteltavaa.

  Moottoritie valmistuu saaren ympärille, jahka fyrkkaa herutellaan jostain, luultavimmin EU:sta. Sille jahdinomistajalle on muutenkin päivä päivältä vähämerkityksellisempää, missä miehistö päivystää sen kiulun kanssa. Teneriffalla ei nuo matkat muodostu ylivoimaisiksi. Ruuhkat joskus. Sitä joutuu tosin jo pohtimaan, minkä määrän turisteja alue kestävästi kykenee palvelemaan. Luonto on jo paikoin kovilla ja majoituskapasiteetti hyvin myyty. Kun ja jos, turistien määrä kääntyy laskuun, saattaa syntyä tarvetta kilpailla.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Iltaa vaan taas kaikille. Tässä hiukan Sarahin ottamia kuvia eilisestä pääsiäiskulukueesta Pueto de la Cruzista.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  En tiedä menivätkö oikeassa marssijärjestyksessä, mutta tunnelman niistä voi bongata ihan kotisuomestakin saakka. Olisipa ollut mukavaa olla mukana paikan päällä katselemassa tuota kulkuetta. Ehkä jonain toisena vuotena sitten.:)
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lisää Sarahin otoksia Puerto de la Cruzista. Hänellähän oli tänään viimeinen työpäivä, joten kotiinpaluu on lähellä. Näin viime hetkiin sopii varmasti iltapainoitteiset kuvat auringonlaskuineen. Ainakin tuo viimeinen auringonlaskukuva sai meikäläisen kaipaamaan Puerto Cruziin juuri nyt. Tulispa lottovoitto....(n)

  Ammutaan kanuunalla kuvasarja alkuun.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Playa Jardinin iltatunnelmaa:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kuka haluaisi istuskella tuolla Playa Hardinin rannalla just nyt katselemassa auringonlaskua.:)
   
 15. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  356
  Kiitoksia Sarah hienoista kuvista, on kuin olisi saanut olla mukana Puerton menossa. Siitä on aikaa kun pääsiäistä vietimme Puerto de la Cruzissa.
  Ihan kivat muistot jäivät niistä lukuisista kulkueista, tunnelmasta.


  Paljon oli Espanjalaisia lomanvietossa, pääsiäistä viettämässä Puertossa, koululaisryhmiä hotellisakin asusteli ja meno oli sen mukaista. Kyllä siitä hotellin henkilökunta antoi "varoituksia" kun möykkääminen oli aika kovaa yön tunteina.
  Pienen ajanhan ne viipyivät kun taas arki alkoi ja koulut kutsuivat.

  Antigue kysyi kuka haluaisi olla kuvan rannalla katselemassa auringonlaskua, kyllä vaan sitä mielellään siellä olisi.

  Oikein mukavaa kotimatkaa Sarah ja toivottavasti harjoitusjakso oli antoisaa!
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lisää Sarahin ottamia kuvatuksia eilisestä Pitkänperjantain kulkueesta:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuollaista herkkua tällä kertaa. Pääsiäinenhän ei Puerto de la Cruzissa kuunlemma muuten näy, kuin kulkuiden ja runsaan espanjalaisten turistiryntäyksen muodossa. Lisäksi espanjalaiset pyörivät paikalla ympäripäissään, mutta silti rauhallisesti juhlien.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Koska olen suunnitellut eläkepäiviä viettäväni jossain ulkomailla, nyt ykköskohde on Puerto de la Cruz, niin KOPIOIN Iltalehden artikkelin tähän osioon talteen, jotta sitä voitaisiin helposti myöhemmin käyttää hyödyksiä Uskon monia asian kiinnostavan jatkossakin.

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705062200118186_u0.shtml

  Eläkepäivät ulkomailla - IL selvitti: Näin se onnistuu
  Sunnuntai 7.5.2017 klo 12.06

  Miellyttävä ilmasto, edullinen hintataso ja muutenkin kansainvälistynyt arki. Esimerkiksi näistä syistä yhä useampi suomalainen muuttaa ulkomaille eläkepäivien viettoon. Iltalehti selvitti, miten se onnistuu.

  [​IMG]

  Ulkomaille muutto houkuttelee eläkeikäisiä, eikä ihme, sillä suomalaiset pysyvät terveinä yhä vanhemmiksi ja matkustamisesta ylipäätään on tullut yleisempää.

  Suomesta lähteminen on tullut helpommaksi myös siksi, koska yhteydenpito Suomeen jääviin sukulaisiin onnistuu nykyisin helposti netin kautta.

  Eläketurvakeskuksen mukaan viime vuonna jo noin 30 000 suomalaiselle maksettiin vanhuuseläkettä ulkomaille.

  Eläkeläisten maastamuutto on yleistynyt nopeasti, ja vuodesta 2013 lähtien maastamuuttotilastossa näkyy lähes pystysuoraa nousua 60-64- ja 65-69-vuotiaiden ikäluokissa.

  Vuonna 2015 Suomesta muutti pois vakituisesti vajaa 700 yli 65-vuotiasta henkilöä. Eniten muutettiin Espanjaan, Ruotsiin, Portugaliin ja Viroon.

  - No nyt läks! Nimittäin eläkeläiset Suomesta, Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen hämmästeli Twitterissä, kun Tilastokeskus julkisti vuosi sitten tuoreet maastamuuttotilastot ikäluokittain.

  Kasvu on viime vuosina ollut nopeaa ja trendi selvästi nähtävissä. Vielä vuonna 1990 maastamuutto vanhimmissa ikäluokissa pysyi muutamissa kymmenissä henkilöissä vuosittain.

  Iltalehti selvitti, mitä käytännön asioita tulee ottaa huomioon, jos aikoo muuttaa ulkomaille viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

  [​IMG]

  Verotus

  Kansaneläke ja perhe-eläke voidaan maksaa Suomesta ulkomaille muuttavalle eläkeläiselle, vaikka hän muuttaisi ulkomaille pysyvästi. Ulkomailla asumisesta huolimatta eläkkeestä on yleensä maksettava verot Suomeen. Veroprosentti on tällöin sama kuin Suomessakin.

  Poikkeuksena ovat eläkeläisten suosikkikohteet Espanja ja Portugali, joissa on vielä tällä hetkellä voimassa verosopimukset, jotka estävät Suomea verottamasta täältä maksettavaa yksityissektorin eläkettä ja esimerkiksi monia pääomatuloja. Valtion ja kuntien virkaeläkkeet on jo aiemminkin verotettu Suomesta käsin.

  Portugali on kuluneella vuosikymmenellä onnistunut houkuttelemaan ulkomaalaisia eläkeläisiä myöntämällä heille tietyin ehdoin kymmenen vuoden verovapauden. Näin suomalaisillekin on syntynyt mahdollisuus nollaverotukseen, jossa eläkkeestä ei ole tarvinnut maksaa veroa Suomeen eikä Portugaliin.

  Nyt Suomi on solminut sekä Espanjan että Portugalin kanssa uudet verosopimukset, joiden periaatteena on, että Suomessa ansaitut eläkkeet myös verotetaan asuinpaikasta riippumatta Suomessa. Uudet sopimukset tulevat voimaan aikaisintaan ensi vuoden alussa.

  Sosiaaliturva

  Alle vuodeksi toiseen EU- tai Eta-maahan tai Sveitsiin muuttavat eläkeläiset säilyttävät oikeutensa Suomen sosiaaliturvaan, kuten Suomessa sijaitsevan asunnon yleiseen asumistukeen. Yli vuoden ulkomailla asuvat eivät ole oikeutettuja Kelan etuuksiin, ja vakituisesti muuttavan oikeus Kelan etuuksiin ja Kela-korttiin päättyy tällöin heti muuttopäivänä. Varsinainen eläke maksetaan siitä huolimatta.

  Osa eläkeläisistä viettää säännöllisesti puolet vuodesta ulkomailla ja puolet Suomessa. Pääsääntö on, että jos ulkomailla viettää alle puolet vuodesta, säilyy oikeus suomalaiseen sosiaaliturvaan. Rajatapauksissa tilanteet tutkitaan tapauskohtaisesti, ja esimerkiksi perhesiteet saattavat vaikuttaa siihen, että oikeus sosiaaliturvaan säilyy, vaikka ulkomailla asuisikin yli puolet vuodesta.

  Jos ulkomaille muuttaa pysyvästi, kannattaa selvittää ennen muuttoa, onko uudessa asuinmaassa mahdollisuus päästä paikallisen sosiaaliturvan piiriin. Se riippuu kunkin maan lainsäädännöstä.

  Terveydenhuolto

  Vaikka oikeus suomalaiseen sosiaaliturvaan loppuisi, on eläkeläisillä kuitenkin tietyin ehdoin oikeus saada ulkomailla sairaanhoitoa Suomen kustannuksella. Se edellyttää sitä, että saa Suomesta EU-lainsäädännön piiriin kuuluvaa vanhuus- ja/tai työeläkettä. Samaan aikaan ei saa ansaita uudesta asuinmaasta EU-lainsäädännön piiriin kuuluvaa eläkettä.

  Vakituisesti toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä asuvat eläkeläiset, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa, saavat eurooppalaisen sairaanhoitokortin Suomesta. Kortilla osoitetaan oikeus välttämättömään sairaanhoitoon EU- tai Eta-maissa sekä Sveitsissä. Korttia ei tarvitse erikseen hakea, vaan Kela lähettää kortin automaattisesti niille, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa.

  Suomi perii kortinhaltijan eläkkeestä sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksun, joka on noin 1,5 prosenttia eläkkeestä.

  Uudessa asuinmaassa rekisteröidytään sairaanhoidon piiriin Kelasta saatavalla lomakkeella E121 tai S1.

  Pysyvästi toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä asuvilla eläkeläisillä on vuoden 2014 alusta lähtien ollut oikeus saada tarvitsemaansa sairaanhoitoa tilapäisen oleskelunsa aikana Suomessa. Aiemmin oikeus oli vain välttämättömään hoitoon. Oikeutensa eläkeläinen todistaa eurooppalaisella sairaanhoitokortilla.

  Muuttoilmoitus

  Muuttoilmoitus pitää lain mukaan tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi tai kun tilapäinen oleskelu esimerkiksi ulkomailla kestää yli kolme kuukautta.

  Verohallinto saa automaattisesti maistraatilta tiedon pysyvästä muuttoilmoituksesta.

  Muutosta on tärkeää ilmoittaa myös Kelaan, jotta tiedetään, mikä maa maksaa sairaanhoidon kulut.

  Jos Kela ei saa tietää ulkomaille muutosta eikä siten pysty lähettämään eläkeläiselle tarvittavaa eurooppalaista sairaanhoitokorttia, potilas voi pahimmillaan joutua maksamaan sairaanhoitokulunsa itse. Ilmoitus on tärkeä tehdä myös siksi, ettei synny epäselvyyttä siitä, kummassa maassa on verovelvollinen.

  Muuttoilmoituksen voi tehdä kätevimmin verkossa Kelan asiointipalvelussa.

  Lähteet: Eläketurvakeskus, Kela, Verohallinto, Tilastokeskus

  Nämä eivät siis ole minun kirjoituksiani, vaan lainaus tämän päivän Iltalehdestä. Höpinöissä tämä hukkuisi nopeasti, mutta täällä kun viestejä ei tule, niin se säilyy.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  356
  toinen vielä samasta paikasta:
  Täällä taas tulee käytyä seuraavalla reissulla ja unohtamatta
  Tejas Verdesiä(y)
   
 19. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  356
  Antigue.
  Oi, nyt tuli vahingossa laitettua Antiguen "Erään lomamatkan tarinaa Puerto de la Cruzista" palstalle.
  Voin poistaa jos haluat, niin poistan:oops:
  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tämä viesti kuuluu viime Tammikuun tapahtumana tähän osioon.

  Tarjolla on tarinaa rannekellojen ihmeellisestä maailmasta Puerto de la Cruzissa. Tapahtuipa viime Tammikuussa. Istuin iltaa hyvän ystäväni H***in kera kotomaaperäisessä La Bamba karokebaarissa Calle Doctor Ingram 29, osoitteessa. Päädyimme tämän pitkänhuiskean pohjoismaalaisen kera La Bambaan tavattuamme ensin Wiskybar Wäinämöisessä, Calle Cólogan 12, noin sata metriä Puerto de la Cruzin maamerkin Bel Air rakennuksesta rantaan päin, oman limonadin ja H***in Irish coffeen merkeissä. Bar Wäinämöisessä, "Wäiskissä", niin kuin Puerto de la Cruzin kaupungissa on tapana sanoa asiakkaisen kesken, tavattuamme nautimme juomamme, seurustelimme paikalle kertyneen suomalaispopulaation edustajien kera ja viihdyimme loistavasti. Vaikka paikka on pieni, on se tunnelmaltaan mukavan rento ja ulkomaalainenkin, tässä tapauksessa H***i tunsi niinä iltoina kun siellä vierailimme olonsa kotoisaksi. Kiitos siitä kuuluu Wäiskin L***elle ja kaikille niille kymmenillä tapaamillemme mukaville suomalaisille, jotka tunnelmasta kotoisen vieraille tekivät.

  Lasit tyhjenivät, minulla siis limulasi ja H***in Irish coffee, joka myös siis lasisessa kupissa tarjoiltiin, ja oli aika jatkaa matkaa, kohti iltamme päänäyttämöä suomalaista karaokebaaria La Bambaa. Syömässähän toki olimme sinäkin, niinkuin muinakin yhdessä kulkeminamme iltoina jo käyneet aikaisemmin jossain Puerto de la Cruzin monista loistavista ravintoloista, kuten Herreria Calle de Cólogan, 7, Bodega Julian Calle Mequinez, 20 tai H***in suosikkiravintola La Pazin alueella Salchicheria, 2000 Calle Acevino 2, vain muutaman mainitakseni. Matka kohti karaokebaari La Bambaa alkoi laskeutumalla vasemmalle mäkeä alas pitkin Calle Cólogania ja parin sadan metrin päästä taas vasemmalle ja rappuset alas Calle Iriartelle pikku koukkaus ja olimmekin jo Calle Doctor Ingramilla ja kävelemässä kohti linja-autoasemaa, sekä ennen sitä sijaitsevaa La Bamba baaria.

  Karaokebaari La Bamba Calle Doctor Ingram 29, sijaitesee katutasosta rappuset alas kellariin, mistä jo baarin ovelle kantautui Satumaa-tango pieteetillä sinne laskeutuessamme. Jatkoimme rappusista suoraan baaritiskille, jossa allekirjoittanut päätti oikein repäistä ja tilasi ainaisten sokerimössölimonadien sijaan appelsiinimehun ja ystäväni H***i talon punaviiniä lasillisen. Sokerimössölimonadejahan tulee muutenkin juotua Puerto Cruzissa liikaa ja Teneriffalla myynnissä olevat juomat ovat jonkin verran vielä makeampia koostumukseltaan kuin kotomaamme vastaavat. Oli aika H***in valita laulunsa, mitä hän halusi La Bambassa laulaa, sillä, juuri tätä varten hänen kanssaan tänne olin saapunut. Itse en laula, lahjoja siihen kun ei ole tai itsekritiikkiä löytyy sen verran, että en viitsi, säälien muita kuulijoita. H***in ykkösvalinta on hänen pravuurinsa Stingin Fields of Gold, jonka laulettuaan koko baarin väki antaa hänelle raikuvat aplodit ja hän palaa pöytäämme.

  Olemme kahden. Rappusia alas kävelee suurikokoinen tummanpuhuva hahmo, joka kiertää ensin La Bamba ravintolan vastapäivään. jokunen minuutti ja tämä tummahipiäinen, todennäköisesti Afrikasta alunperin Teneriffalle saapunut herrasmies saapuu pöytämme luo kaupitellen rannekelloja. Diesel, Tommy Hillfinger ja Dolce&Cabbana ilmestyvät silmiemme eteen leveän hymyn saattelemana. "Intrested" hän kysyy. Pudistamme päitämme ja kohteliaasti kiitämme, vastaten "No thanks". Hän kaivaa seuraavaksi kelloarsenaalistaan, joka paikalliseen pakkauspahviin on kääritty Rolex merkkisen kellon ja otan sen käteeni. Tarkastelen tuota "laatukelloa" hetken aikaa ja tokaisen tälle tummanpuhuvalle hymyilevälle herrasmiehelle: "This is plastic", it doesn't feel right, it's too light" johon hän innostuneena "It's a quartz version of Rolex". Naurahdan, katson H***iin, joka suunnistaa laulamaan seuraavaa kappalettaan Beatlesin Yesterdayta, ihmisten katsellessa tuon valkean viikingin esiintymistä ja kuunnellessa hänen pehmeää ääntään. Tummanpuhuva herrasmies on edelleen edessäni, kysellen "Want to byu it", hän sanailee Yesterdayn sulosävelten päälle. Ojennan kellon takaisin hänelle naurahtaen ja tokaisten, "Sorry mate, they don't make quartz watches", toisinsanoen Rolex ei valmista quartz, eli partterikelloja. Ojennan kellon hänelle takaisin, näyttäen ranteessani olevaa aitoa Omega Seamaster laatukelloani tokaisten, "Look, Omega" Yesterday taustalla loppuu, ihmiset taputtavat H***ille hurraten ja hän palaa pöytäämme. Samalla hetkellä tämä tummahipiäinen, myyntityötään tekevä herrasmies leväyttää sellaisen korvasta korvaan hymyn, että oksat pois. "So, you know watches" toteaa hän ja kaivaa taskustaan kuplamuovipaketin, jossa hiukan raskaampirakenteinen Rolex Oysterdate automaattikello, tokaisten, " This is real". Nyt en enää tarjottua rannekelloa edes käteeni vastaan ota, vaan totean ystävällisen rauhallisesti tälle yritteliäälle kaverille," It's nor Rolex, you know it, i know it" ja heti perään "Sorry mate, i don't need a new watch". Pettyneenä, mutta hymyssä suin poistuu hän jatkamaan epätoivoiseltakin näyttävää tehtäväänsä seuraavaan ravintolaan.

  Tilaamme toiset, vielä yksi laulu H***ille, Hey Jude kajahtaa ilmoille, ihmiset kuuntelevat ja laulun päätyttyä taputtavat artistin palatessa pöytäämme. Seuraava tummahipiäinen herrasmies tulee kauppaamaan meille merkkiaurinkolaseja. "No thanks" ja hän jatkaa matkaansa. Alkaa olla jo myöhä ja on minun aikani poistua yöpuulle. H***i jää vielä La Bambaan lauleskelemaan ja minä poistun raput takaisin kohti Calle Doctor Ingramia ja siitä Calle Iriartelle, Calle de Cóloganille ohi Wäinämöisen, oji BelAirin ja mäkeä ylös kohti Sitio Litre orkideapuistoa, sekä hotelliani Pez Azulia Calle Rector Benito Rodríguez Rios, 1, osoitteeseen.

  Miksikö tämän tarinan tänne kirjoitin. Tämä on tarina matkalta yhdeltä illalta Puerto de la Cruzissa. Toki myös opiksi ja ojennukseksi tietenkin. Tärkeää: Älkää ostako kopiokelloja. Niiden maahan tuominen suomeen on rikos. Lisäksi ostamalla "rantarolexin" tuet harmaata taloutta, mikä taas on rehellisiltä yrittäjiltä pois. Kaiken kukkuraksi noiden kopiokellojen laatu on niin heikkotasoinen, että mitään takuuta seuraavana päivänä toimimisesta ei ole. Tämä siis varoituksen sanasena ensikertalaisille Puerto de la Cruzin matkaajille.;)
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Fantasiatarina Puerto de la Cruzissa elämisestä, opetuksen kera.

  Istuskelet lämpimässä alkuillassa Plaza del Charcolla, puiston penkillä odottamassa kaunista puolisoasi ostosreissulta, missä hän on itselleen Puerto de la Cruzin monipuolisesta vaatevalikoimasta valinnut asusteen, jota kelpaa sekä käyttää, että näyttää. Aikasi odoteltuasi, hänen saapuessaan halaatte, suunnistatte Charcon puistokahvilaan, hänen tilatessaan itselleen lasillisen Champagne-sangriaa ja sinun valitessa kahvin sen sijaan. Juttelette leppoisassa lämmössä elämänne onnellisuudesta saadessanne viettää aikaa tuossa paratiisinomaisessa pikku kaupungissa, pidätte toisianne kädestä kiinni ja nautitte toistenne seurasta. Lasi ja kuppi tyhjenevät ja on aika palata omalle talollenne. Kävelette yhdessä kadun laitaan pysäköidyn Mercedes Benz henkilöauton eteen ja kaivat avaimet taskustasi, myhäillen tyytyväisenä, kun tuli tehtyä autoa ostaessa loistava valinta, sillä vain paras on sinulle kyllin hyvää. Pian uljas, kiiltävä ja taianomainen, uudenkarhea Mercedes Benz autosi lipuu hiljaisen arvokkaasti kohti lähistöllä sijaitsevaa suurta taloanne, josta tunnet suurta mielihyvää, kun olet sen elämäsi mittaisella työlläsi ja säästöilläsi pystynyt hankkimaan. Katselet auringon viimeisten säteiden kaartuvan Playa Jardinin rantavesiin, myhäillen tyytyväisenä, tietäen, että tämänkin päivän sähköntarve ilmastointilaitteeseen ja kaikkiin kodinkoneisiin on sinulle ilmaista, kun talosi katolla olevat aurinkopaneelit ovat tarvittavan sähkön sinulle tarjonneet. Taas yksi hyvä valinta, myhäilet tyytyväisenä.

  Kotiin saavuttuanne, toiset pikku aperitiivit ja kupponen kahvia, ennekuin alatte valmistautua illan konserttiin Abacon kartanolla. Klassista musiikkia pieteetillä, miettiessäsi asettelet Chanelin pukua yllesi, kun mieltäsi vaivaa vain illan suuriin pulma, laittaako ranteeseen tänään Rolex , Omega vaiko peräti rannekellojen kuningas Patek Philippe. Tänään on sen verran juhlava tunne, mietit ja valitset Patek Philipen pukeutumisesi kruunuksi myhäillen, että, eivätpä ihmiset ikinä arvaa tai saa tietää, mitä tämäkin kello maksoi. Sitten saapuu hän, ihana vaimosi uudessa designer-mekossaan, luoksesi pyytäen kauniisti, josko voisit hänen vetoketjunsa mekosta kiinnittää. Ranteeseen hän valitsee luonnollisesti Cartierin timantteja täynnä olevan juhlakellon, joka korostaa sirossa kädessä kiiltelevien sormusten säihkettä hulppeasti. Katsot häntä ihaillen, yhä kaikkien näiden vuosien jälkeen, tuota luojan luomaa, ihanaa ihmistä ja mietit elämääsi, sekä onneasi, jonka hänen kanssaan saat jakaa tässä Puerto de la Cruzin kauniissa kaupungissa.

  On aika lähteä. Päätät valita autotallistasi tällä kertaa avomallisen auton, joten kaunis vaimosi joutuu asettelemaan hiustensa suojaksi silkkisen huivin ja suuntaatte kohti El Duraznon kaunista kylämaisemaa. Perillä Abacon kartanolla pysäköit avoautosi, myös Mercedes Benz, mutta klassisempi 1950-luvun vintage malli, suojaisaan paikkaan ja avaat kauniille vaimollesi oven, jotta voitte hakeutua ensin ruokailemaan laadukkaasti kartanon ravintolassa. Tilaatte erikoistilauksena keitettyä valkoista ja vihreää parsaa hollandaise, Graavisiikaa ja simpukkaa, lohta wellington ja jälkiruoaksi vadelma-mascarpone brownie. Juomaksi luonnollisesti Bollinger, niinhän muutkin tyylitietoiset tilaavat. Ihanan aterian päätteeksi vielä musiikkinautinto, jonka vain tuo 1700-luvun taianomainen Abacon kartano voi tarjota.

  Konsertin päätyttyä, maksat laskunne, jättäen runsaat juomarahat hyvästä palvelusta kiittäen ja suuntaatte upean vaimosi kera kohti ulkona odottavaa Mercedes Benz 300 SL arvoautoasi ja avaat vaimollesi herrasmiehenä oven. Suuntaat paikallesi ja käynnistät kauniin urheiluautosi autosi moottorin joka kehrää kauniisti, auton kiillellessä kilpaa vaimosi Cartier-kellon ja sinun Patek Philippe Haute Horologie mestariteoksesi kanssa. Ajatte kotiin hiljaa lipuen pitkin kauniin Puerto de la Cruzin katuja, poiketen vielä Cafe de Parisissa yömyssyillä, vaimolle konjakki ja sinulle edelleen kahvia. Humalassahan ei saa autoa ajaa. Kotiin päästyänne katselette talonne etelänpuolen parvekkeelta vielä tummuvaan Orotavan laaksoon kohti Teiden tulivuorta ja sen sädehtivään valomereen, myhäillen onnellisina, että tuli valittua juuri tämä loistelias paikka asumiseen loppuiäksenne. Myöhemmin käperrytte saman peiton alle, takkatulen loisteessa, tietäen, että huomenna taas uudet seikkailut tällä kauniilla saarella kutsuvat, Mersujen odottaessa tallissaan ja isokokoisen kellokaappinne tarjoavan taas uusia elämyksiä valintanne mukaan. Se on nimittäin selvää säästöä, kun ilmanvaihtokoneet, kodinkoneet ja kellokappinne automaattikelloja pyörittävä mekanismi toimii katolle asennetuista kennoista saadulle energialla. Siksi kai tämä loistelias elämä onkin mahdollista. Viisaat valinnat kun oikeissa paikoissa ajoivat teidät tähän kauniiseen Puerto de la Cruzin kaupunkiin nauttimaan elämästänne.

  Sitten kenties heräsit ja huomasit kuvitelleesi kaiken. Elinkö hetken jonkun muun elämää, mietit. Voiko tuo ollakaan totta, mietit ymmärtämättä, että kaikki tuo on mahdollista oikeilla valinnoilla. Puerto de la Cruz on kaunis kaupunki Teneriffan saaren pohjoisrannalla. Mercedes Benz henkilöautoja voi ostaa kaupoista ja oikea kello oikeassa tilanteessa avaa sekä ovia, että mahdollisuuksia. Se pitää vain ymmärtää. Maanläheisintä tässä jutussa kuitenkin lienee se, että aurinkosähköjärjestelmällä voi säästää vuosittain pidemmänkin matkan verran.:)
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Varjoliitäjiä näkee Teneriffalla usein. Satuimme Sarahin kanssa paikalle, kun yksi ryhmä matkaan ponkaisi. Laitoin muutaman kuvan Puerto de la Cruz 2017-2018 osioon ja nyt loppuja tänne.

  Seuraava potilas:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Komeasti siintää Gran Canarian saari tuolla horisontissa.

  Vielä yksi mies ilmaan, mutta hiukan eri kohdasta ilmaan ja eri reitille:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tällaisia kuvia tällä kertaa. Lisää tulee jossain vaiheessa, toisesta aiheesta tosin.:)
   
 23. oikea osoite Vierailija

  Tämä ikioma palstasi on sinun omaa matkakertomustasi ja blogiasi. Luulisi sen riittävän yhdelle äijälle yleisellä keskustelupalstalla.
  Mitä siitäkään tulisi, jos sata ihmistä tekisi oman aloituksen. Sinä olet tehnyt jo kaksikin, kun et ole turhan vaatimaton.

  Luulisi sinun ymmärtävän, että muissa ketjuissa antaisit keskustelurauhan, ilman, että sinulta pläjähtää auton, tms. kuva, tai jotain muuta asiaan kuulumatonta soopaa. Usein solvausten kera. Sellaisesta tyylistä ei kukaan tykkää.

  Antigue, tämä palstasi on ihan hyvä, siinä ei ole mitään moittimista. Mutta anna arvo toisillekin.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Eläkepappa otti tuolla "höpinät"-ketjussa esiin La Comeran ja löysin muutaman kuvan tuosta kauniista saaresta. Kannattaa poiketa, jos Teneriffalla tai muilla lähisaarilla lomailette.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Siinä vähän esimakuna La Comeran jylhää vuoristomaisemaa. Lisää kuvia tulee myöhemmin. Nyt "Vain elämää" sessio...o_O
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Muutama lisäkuva La Comeran reissultani muutama vuosi sitten.

  Pieni kylä, jonka nimeä en muista, missä meille kerrottiin La Comeralla käytetystä vihellyskielestä ja vieläpä opetettiin sen alkeita.

  [​IMG]

  Kauniita yksityiskohtia:

  [​IMG]

  Yksinkertaista maalaiselämää huikeissa maisemissa:

  [​IMG]

  Korkeuserot ovat suuria:

  [​IMG]

  Maisema kuitenkin vehreää ja kaunista:

  [​IMG]

  Siinä tällä kertaa muutama kuva yhdestä kylästä, mihin Finnmatkojen (TUI) bussi meidät kuljetti ja missä tauon erään kauppiaan talolla pidimme maisemia ihaillen, sekä kaupan tuotteita ostellen. Matka kuitenkin jatkui ja niistä sitten kuvia myöhemmin....

  Mukavaa Sunnuntaita kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti