Hae Anna.fi-sivustolta

Erään lomamatkailijan tarinaa Puerto de la Cruzista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Antigue, 21.12.2016.

 1. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Hei Soikkeli,
  Huh huh kylläpä oli tauti teillä, viittaa kyllä Koronaan! Hyvä että nyt olette selvinneet pahasta kurimuksesta!
  Että pitkin tuollainen tauti tulla,se on juuri tuo astma jolla se on olemassa niin kaikki hengitystiesairaudet on pahoja.
  Aavistelin että onkohan teille se osunut, olkoon mikä vaan nimeltään tauti mutta kova on ollut. Voimia palautumiseen teille molemmille, pitkään se vie aikansa. Teilläkin kun on ollut hyvä peruskunto kun olette pitäneet kuntoa yllä, mitä onkaan sellaisilla jotka ei omaa hyvää peruskuntoa,
  Pelottavaa ajatella, huh!
  Meillä oli loppuvuodeksi neljän viikon loma varattuna Puertoon vaan peruimme sen kun aavistelimme että aikaa tämä vie, ennen kuin on turvallista matkustaa.
  Olemme seurailleet kyllä matkoja mutta ei millään kovalla innostuksella, se nyt on välivuosi.
  Oma terveydentila on olemassa olevilla sairauksilla sikäli huonoa jos tuollaisen taudin joutuisi vastaan ottamaan, selvisikö siitä laisinkaan?

  No nyt on ollut aikaa katsella vanhoja kuvia ja muistella mitä on vuosien mittaan reissuilla nähnyt, ihania muistoja ja monia ystävyyssuhteita on lomareissuilla saatu.

  Kiitos, terveiset meni puolisolle samoin täältä molemilta teille kumpaisellekkin kaikkea hyvää ja kyllä se aika vielä koittaa kun sinne Puertoon pääsemme, niin uskotaan!

  Kaikille Puerton ystäville paljon terveisiä ja enen kaikkea Terveyttä!


  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Kiitos Soikkelille ja Senorita1lle kommenteista. Vai noinkin vakava sairaus, huh huh. Onneksi se on nyt ilmeisesti ohi, ja elämä palailee uomaansa. Vakavalta sairaudelta vaikutti. Olisikohan ollut tuo surullisen kuuluisa Korona.

  Tässä teille terveiset Puerto Cruzista tuoreeltaan kuvan muodossa. Kuva suurenee klikkaamalla.

  [​IMG]

  Kaverini Ru kävi nappaamassa eilen tuon kuvan Jardin Botanicolta. Paikka oli kiinni, mutta hän kiipesi yhden muurin päälle, jotta sai otettua tuon kuvan iloksemme. Näin tuoretta kuvaa tuosta keltaisesta kukasta emme todennäköisesti enää koskaan näe, sillä ko kasvi kukkii vain joka 30s vuosi. Kyseessä on siis melkoisen erikoislaatuinen kuva erittäin harvinaisesta kukasta.

  Ru napsi muutaman muunkin kuvan kesäisestä, mutta hiljaisesta Puerto Cruzista. Julkaisen niitä tässä lähipäivinä lisää. Ne piristänevät kaikkien Puerto Cruziin halajavien mieltä. Mutta tänään nautitaan tuon kukkakuvan muodossa jostain, mitä kenties emme enää koskaan näe.

  Terveyttä ja hyvinvointia kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Huomenta taas kaikille. Aurinkoisen, kauniin kesäpäivämme tänään tulee kruunaamaan visiitti lähiseudulla tapaamassa yhtä nuorta pariskuntaa, jotka lienevät tuttuja monille Puerto Cruzin ystäville. En nyt lähde nimiä kertomaan, mutta toisella heistä on oma baari Puerto Cruzissa ja toinen toimii baarityöntekijänä parissakin kaupungin suomibaarissa. Useimmat teistä heidät tunnistavatkin Bar Reilupelistä, La Bambasta ja Bar Walhallasta. Molemmat aina iloisia ihmisiä ja molempien kanssa on ollut helppo tulla tutuksi Puerto Cruzin lomillamme. Nyt siis tapaamme ensi kertaa myös kotimaan kamaralla.

  Tässä vähän lupaamiaani tunnelmakuvaa Puerto Cruzista. Kuva suurenee klikkaamalla.

  [​IMG]

  Kuvan otti tällä viikolla kaverini Ru. Miltä maistuisi istuskelu ja tunnelmointi tuolla penkillä vaikkapa ensi talvena. Omalla kohdalla kyllä kiitos. Miten teidän kanssa...
   
 4. rakkauttavain Jäsen

  liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  24
  Matkavahvistus lennon varausnumeroineen Aurinkomatkoilta !
  Hieman lähempänä matkan toteutumista marraskuussa !!!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632

  Onnittelut Rakkauttavain. Ensimmäinen rohkea on uskaltautunut jo matkan varaamaan. Toivon vilpittömästii, että matkasi toteutuu. Oma matka, jos se tulee ensi talvena Puerto Cruziin on sitten vasta Tammikuussa, kuten aikaisempinakin vuosina. Vielä emme Sarahin kanssa suostu matkaa varaamaan, sillä niin kauan, kuin lentokoneessa tai itse matkakohteessa on maskin käyttöpakko, emme matkusta. Vaikka siis jäisi yhden talven matka väliin. Jos jää, niis säässtyvätpähän sitten lomapäivät seuraavaa matkaa varten, jonka voi jo venyttää taas 3-4 Kuukauden mittaiseksi. Ei huono vaihtoehto sekään. Mieli kyllä tekisi lähteä jo aikaisin syksyllä ja olla Puerto Cruzissa koko talvi, mutta valitettavasti ikä ja työn orjuus sen vielä estävät. Joitain vuosia vielä ja kaikki muuttuu...

  [​IMG]
  Kuva suurenee klikkaamalla. Kuva kaverini Run ottama tällä viikolla.

  Siinä Sunnuntain kunniaksi hiukan kukkaloistoa Puerto Cruzista. Kaunista on, ja tuon haluaisi nähdä livenä. Aurinkoista päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 268
  Saadut tykkäykset:
  295
  Hellettä nyt on ihan tiittämiin, vie ihan pois ahatukset matkaltkin, ihmettelen vain miksi siitä on valmis maksamaan kun täälläkin heti valitan kun on liian kuuma. Mutta senkin tiedän että kesän kauneimman kesän mentyä ja näiden kotoisten töiden vähentyessä alkaa kaipuu taas kerran Puertoon. Se jokasykssssyinen tunne, että sinne on pästävä. Kun viime talvi jäi väliin tuon kutsumattoman vieraan takia niin varmaan kaipuu on entistä kovempi sitten.

  Onnittelut Rakkautta vain kun matka on varattuna ja ihmettelyt Antiguelle. miksi tuo maskin käyttö on noin vastenmielistä sinulle että matkakin saa jäädä jos maskipakko jatkuu. Entä jso se jää pysyväksi lenmoille niinkuin jpossain on jo väläytetty.

  Kauniimpaa kuin Suyomen kesä ei olekkaan ja sitä toivon teille kaikille. Vielä kun saataisiin kunnos sade niin kaikki olisi juuri niin kuin pitääkim.
  Hyvää Juhannusviikkoa!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Tiistsi-iltapäivää vaan kaikille. Puerto Cruzissa on ollut eilisestä saakka paahtavan kuuma ja calimaa pukkaa ilmassa, hiekan täyttäessä näkökenttää. Tällaiset terveiset muutaman kuvan kera sain tiedokseni ja teidän Puerto Cruzin ystävien iloksi.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuttuja maisemia meistä kaikille. Siellä se Teide caliman seassa jossain lymyilee.

  [​IMG]

  Tämä viimeinen Run ottama kuva on jotenkin maaginen otos. Mitä mieltä olette. Mummeli. En usko pysyvään maskipakkoon. Enkä vaan pidä niiden käytöstä. Mielestäni maskit tulisi jättää ammattilaisille, kun useimmat eivät niitä osaa oikein käyttää. Lämmintä iltapäivää vaan kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Juhannusaamua vaan kaikille. Pian lähdemme nauttimaan kauniista säästä, ja paikallisesta juhannustorista hienoine tunnelmineen. Tunnelmat ovat odottavat, kuten Sunnuntai-aamuna Puerto Cruzissa, kun on lähdössä kohti Santa Cruzin markkinoita. Se ero kuitenkin löytyy, että tämä juhannus on lämpimämpi aamulla, kuin ne lukuisat aamulädöt Titsalla 103 Santa Cruziin. Eipä siltä, kaipaan silti sitä rentoa tunnelmaa ja elämänasennetta, mitä Puerto Cruz tarjoaa.

  [​IMG]

  Mitä mieltä olette tuon kaverini Run viime viikolla ottaman kuvan tunnelmasta. Omasta mielestä siinä on juhsnnustunnelmaa parhaimmillaan ja katselisin mielelläni tuota näkymää. Siinä sekä silmä, että mieli lepää. Antoisaa päivää kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Kiitos Antigue , mukavia tunnelmia kuvissa!
  Myös kaikille terveiset ja Oikein Hyvää Juhannusta!

  Terveisin,
   
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Juhannusaamua vaan kaikille. Se on sitten vuoden valoisin päivä. Ennen kuin huomaattekaan alkaa taas päivä pimentyä ja kesä on ohi. Tämä toki tarkoittaa ,että matkailukausi lähestyy ja voi alkaa suunnitella matkaa Puerto Cruziin.

  [​IMG]

  Siinä kuvaa viime viikolta hiljaisesta Puerto Cruzista. Kaunista on, mutta niin on toki kotimaankin kesä.

  [​IMG]

  Kyllä tämä Suomen keskikesä vaan on kaunis.

  [​IMG]

  Tässä pari kuvaa eiliseltä juhannuksen viettopaikaltamme, missä kokoonnuimme hyvien ystävien kera iltaa viettämään. Ajatelkaa, nuo kuvat on otettu keskeltä kaupunkia taajama-alueella. Ei noissa korostu El Teiden ja muun vuoriston jylhyys, mutta mieli ja sielu noissa kotoisissa maisemissa kyllä lepää.

  Antoisaa juhannuksen jatkoa kaikille.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Laitan minäkin vähän tuoretta kuvaa Puerto Cruzista. Kuvat on ottanut kaverini Ru, joka vaimoineen asuu vakituisesti kaupungissa. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

  [​IMG]

  Hiljaista on. Toki tuo kohta ei liene muutenkaan kovin suosittu kulkuväylä, varsinkaan turistien keskuudessa, vaikka vehreällä tontilla sijaitseekin.

  [​IMG]

  Vähän tutumman näköinen paikka tämä Playa Jardin ja taustan Punta Brava.

  Iloisia hellepäivä kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Huomenta vaan taas. Innostuin taas postaamaan teille kuvaa, kun löysin vahingossa erinomaisen kuvan tuosta aikaisemmin postaamastani kukasta, joka siis kukkiin vain joka 30-vuosi.

  [​IMG]

  Siinä se nyt on koko komeudessaan 30-vuoden odotuksen jälkeen. Tätä Botanical Cardenin helmeä ei ilman nettiä olisi monenkaan mahdollista nähdä. Kuva lainattu Puerto de la Cruzin matkailua edistävältä sivulta. Hyvässä tarkoituksessa luonnollisesti, yrittäen kertoa kaupungin kauneudesta sinne matkoja suunnitteleville.

  Aurinkoista päivää kaikille.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Viikonlopun alkua vaan kaikille. Olen tänään taas roikkunut parinkin Puerto Cruzissa asuvan kaverini kanssa puhelimessa, ja ratkonut muutamia arkipäivän ongelmia heidän puolestaan. Vaikka Puerto Cruzissa asuminen onkin heidän kohdallaan se paras ratkaisu, siis heidän omien sanojensa mukaan, tulee kuitenkin silloin tällöin heillekin tarve asioida suomalaisten toimijoiden kanssa. Siitä ne vaikeudet sitten usein alkavatkin, ja kyllä niiden ratkomiseen toisen puolesta menee aikaa ja vaivaa, vaikka onkin suomen kamaralla. Varsinkin jos se asiointi liittyy jotenkin tietokoneisiin ja ihmisiin, joiden ymmärrys niistä on sanalla sanoen puutteellista. Jollain tasolla sain asiaa selvitettyä ja luullakseni ongelma ratkesi. Saas nähdä koska puhelin taas soi ja asiaan palataan. Noh, omista pidetään huolta ja autetaan jos voidaan. Ainakin allekirjoittaneen mielestä.

  Tässä teille kuva arvailtavaksi.

  [​IMG]

  Kuva otettu Puerto Cruzista, mutta mistäpäin. Muistaako kukaan...

  Antoisaa viikonloppua kaikille.
   
 14. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  En muista ko. paikkaa nähneeni eikä kuvassa näkyvä teksti Garañona garneds antanut Google haulla mitään valaistusta asiaan.
  Muut yrittäkööt.
   
 15. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  [​IMG]
  [​IMG]
  Kuva on Camino Casa Granden varrelta otettu, olen joskus tuosta kulkenut mm. matkalla Casa Abacoon. Jäin miettimään tuota maalausta muurissa sillä sen takana on vain tyhjä tontti.Ehkä joku tietää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Täsmälleen oikea vastaus Aguila. Botanical Cardenin ja La Cupula-rakennuksen välistä kun lähtee mäkeä ylös kohti Abacon kartanoa, tulee tuo tyhjän tontin muuri vastaan. Tie eroaa valtaväylältä oikealle(suoraan ylös, päätie kaartaa vasemmalle) ja se on hiukan vaikeakulkuinen, kun kunnollista jalkakäytävää ei ole, vaan joutuu kävelemään muurin vieressä autotietä pitkin.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Keskiviikkoiltaa vaan itsekullekin.

  Vähän uutisia liittyen Puerto Cruziin, tai oikeastaan vaikeuteen päästä sieltä kotosuomeen. Kaverini Ru vaimoineen on ollut tulossa Suomeen kesää viettämään jo Toukokuun alusta. Lennot toistensa jälkeen on ovat peruuntuneet ja matka siis siirtynyt. Tällä viikolla sitten vihdoin tärppäsi ja matka Reija Sofialta alkoi, ensin lennolla Malagaan, jossa ennen jatkolentoa he joutuivat odottelemaan lähes vuorokauden. Kun se lento vihdoin pääsi ilmaan, oli suunta suomen sijaan Tukholma, jossa tiedossa oli taas lähes vuorokauden odotus, ennen kuin matka laivalla Turkuun oli mahdollinen. Eilen aamulla sitten vielä bussilla muutama tunti kohti heidän kotipaikkaansa, joka on kesämökki, he kun asuvat Puerto Cruzissa vakinaisesti ja vain lomailevat Suomessa. Pitkä oli matka ja perille päästiin, mikä lienee pääasia. Toinen juttu kuitenkin on, että miten ihmeessä he pääsevät palaamaan kotiinsa Puerto Cruziin ja milloin. Aika näyttänee...

  [​IMG]

  Tässä taas maisemaa Puerto Cruzissa. Saas nähdä koska meistä itsekukin tuolla taas tallustelee. Toivokaamme että piakkoin, jopa jo ensi talvena. Illanjatkot vaan kaikille.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Huomenta vaan taas kaikille. Kotimaan sateisen ja harmaan päivän piristykseksi laitan tähän kuvan aurinkoisesta paikasta.

  [​IMG]

  Kuka tunnistaa paikan, eli missä kuva on otettu...
   
 19. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  En muista enkä kehtaa arvata.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Tässä edelliseen kuvaan lisävihjettä. Tämä kuva otettu parin korttelin päästä mäkeä ylös edellisen kuvan ottopaikasta.

  [​IMG]

  Olette varmasti kaikki nojailleet tuossa kohtaa kaiteeseen ja ihailleet maisemia. Paikka on kuuluisa vanhasta kaupungistaan ja sinne pääsee helposti Puerto Cruzista Titsalla, sekä kävellen, jos kuntoilu kiinnostaa. Nyt taisi tulla liian helpot vihjeet...

  Iloista ja aurinkoista viikonloppua kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  16 Calle Sabino Berthelot
  La Orotava. https://goo.gl/maps/3eXA3dxM5TtnMtA46
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Torstai on toivoa täynnä, sanotaan, ja nyt voin sanoa, että näinhän se on. Aihe liittyy Puerto de La Cruziin ja viimeisimpään matkaani siellä, tai oikeastaan sieltä kotiinpaluuseen. Muistanette kai, että lähdin paluumatkalleni kaksi viikkoa etuajassa silloisen Espanjan hallituksen päätöksen takia julistaa koko Espanjaan ulkonaliikkumiskielto. Löysin tuolloin halvan lennnon, eikä minun siis tarvinnut kärvistellä sisätiloissa pienessä asunnossani tuskastellen, että mitenkäs täältä oikein pääsee kotiin ja takaisin sorvin ääreen. Homma päättyi tuolloin onnellisesti, kun paluulentoni hinta oli vain 125 Euroa, ja sain jopa peruutettua parin viikon päässä siirtäneen Norweigianin vastaavan lentoon, jotta siitä olisi ollut apua jollekulle tarvitsijalle. Niinhän siinä kävi, että tuo Norskin lentoni peruttiin, ja kuultuani tämän päätin hakea korvausta tuon lennon peruuntumisesta. Kaikeksi onneksi olin maksanut tuon lennon luottokortilla, mikä siis kannattaa aina tehdä, ja hain omiani pois nimenomaan luottokorttiyhtiöni kautta. Tänään sitten, viimein reilun neljän kuukauden päästä kilahti tuosta peruuntuneet lennosta rahat tililleni, vaikka totuuden nimissä en palautukseen uskonutkaan. Kiitos Norweigianille asiallisesta toiminnasta ja vinkkiä kaikille teille, joilla rahoja on peruuntuneiden lentojen takia vielä kateissa, että kyllä ne sieltä tulevat, kunhan jaksaa odottaa. Jos olette hakeneet korvausta suoraan lentoyhtiöltä, eikä mitään ole tapahtunut, niin ottakaa yhteys luottokorttiyritykseenne. Ehkäpä sitä kautta palautus onnistuu, kuten minulle kävi.

  [​IMG]

  Juhlan kunniaksi tämä kaunis kuva Puerto Cruzista. Mutta missä kuva on otettu. Muistaako kukaan. Tämän pitäisi olla helppo rasti kaikille Puerto Cruzin ystäville.

  Antoisaa iltaa kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 23. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  58
  Hienoa, että sait rahat takaisin peruuntuneesta lennosta. Olen seurannut muutamien tuttujen vastaavaa tilannetta ja edelleen odottelevat palautuksia. Toivoa on siis vielä, hyvä tietää. Ensi talven matkasta haaveillen...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  869
  Saadut tykkäykset:
  359
  Ihania kuvia Puerto de la Cruzista. Kuvan osoite on 1 Calle Richard J. Yeoward.
  Hotelli Botanicon kulmilla:)
  Nuo katulamput on niin komeat. Hotelli on kyllä upea, puutarha alueet hienot lampineen!
  Meillä matkan peruuntumisesta saimme rahat takaisin mutta kesti sekin aika kauan, vasta oli alkumaksu vasta suoritettu mutta Tjäreborg hoiti homman hyvin. On kyllä hyvä maksaa luottokortilla matkat jos tulee peruutusta tai mitä vaan muutosta mikä oikeuttaa rahojen takaisin saantiin, siinä on turva kun on luottokortilla maksanut jos muuten ei homma hoidu.

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 222
  Saadut tykkäykset:
  632
  Toivokaamme, että tilanne helpottaa ja pääsisimme kaikki taas kauniiseen Puerto Cruzin kaupunkiin. Tässä muutama maistiainen paikan päältä tältä kesältä. Kaverini R joka asuu Puerto Cruzissa vakinaisesti otti iloksemme nuo kuvat.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Siinä nyt alkajaisiksi. Tuttuja paikkoja kaikille. Taoron vesiputouskin on ollut näköjään päällä.

  Jaksamista kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti